Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie B félidő - ki jön, ki marad, ki megy?

2008.02.13. 10:56 _benito

Kicsit elcsúsztunk ezzel a poszttal, mert hiába van a Serie B-ben 22 csapat, azért már ők is bőven túl vannak a szezon felén, és ahogy a legjobbakról, úgy a másodosztályról is szándékunkban állt egy félidei mérleget készíteni – annál is inkább, mert nem kevesebb, mint hat magyar játékosért szoríthatunk, ha éppen pályára lépnek. Kérdések, melyekre választ keresünk: lesz –e olyan csapat, amely visszajut? (Igen.) Lesz –e jövőre magyar a Serie A-ban? (Nem.) És a Serie C-ben? (Kenőék esélyesek.) Visszatér –e a Serie A kebelére a legfaszább nevű olasz játékos, Elvis Abbruscato? (Nagyon reméljük.)
Azért hajtsál, pajtás.

Szóval 25 forduló pörgött le a Serie B-ben és az eminensekkel ellentétben itt elöl is roppant szoros a csata, nem csak hátul. Az élen például mindjárt azt kell látnunk, hogy a Bologna csak gólkülönbséggel előzi meg Verona sárga csacsijait (juhéjj!), ami egyrészt azért röhej, mert a Chievo 11 góllal többet lőtt, mint a Rossoblu, másrészt azért, mert többször is győzött. Hogy akkor ez most hogyan? Hát úgy, hogy a Chievo kétszer is vereséget szenvedett otthon (a Bologna pedig összesen kétszer kapott ki, mindkétszer idegenben). A góllövőlista élmezőnyébe természetesen mindkét csapat delegál egy-egy főt, a bolognai torony, Marazzina 14 egységgel a negyedik, az ős-veronai Pellissier pedig tizenkettővel a hatodik. Ja, meg hát ugye itt volt ez is:

 

 

Az élen álló páros négy ponttal előzi meg az üldözőket, akiket nagyjából úgy kell elképzelnünk, mint ahogy egy kiéhezett hiénafalka a végelgyengülésben elhullott gazella teteme körül harcol a jobb pozícióért. Ők ugyanis hárman állnak hajszálra ugyanannyi ponttal, jelen pillanatban feljutó helyen a Lecce (+23), a piros-sárgák tarkószőrébe nyáladzik az Albinoleffe (+19), az ő seggüket pedig a Pisa (+16) pörköli erősen. Mögöttük nagy szakadék? Aha, majdnem. De inkább a Brescia, mely két ponttal gyűjtött kevesebbet a fenti trojkánál, viszont eggyel kevesebbet is játszott, így ha Tacchinardiék (hehe, bizonyám!) hozzák az Ascoli elleni elmaradt meccset, akkor ők kerülnek a gazella – úgy tudjuk, csemegének számító – még langyos gyomrához a legközelebb.

Jelenleg a harmadik legboldogabb tehát a Lecce, mely még lehetne ennél is mosolygósabb egy egységnyivel, ha a hétvégén nem kapnak ki meglepetésre az Ascolitól. Mentségükre, hiányzott a házi gólkirály Tiribocchi és egyébként sem feltétlenül várták őket a szezon előtt ilyen pompás helyre. Merthogy ide a Pisát várták sokan, annak ellenére, hogy a Tornyok még a harmadosztály kénköves bűzét árasztják magukból. Meg is lesz az a feljutás, bár néha becsúszik nekik egy baki, mint például a most hétvégi, amikor a nyomukban ügető Brescia otthonában szenvedtek vereséget. Pedig az U-21 üdvöske Cerci mellett Kutuzov és a jelentős Serie A rutinnal rendelkező D’Anna is a keretüket gazdagítja, így nem csoda, hogy Rajczi Peti nem sok lehetőséget kap, főleg, mert a fent említett fehérorosz (kölcsön)játékos mellett a jelenlegi gólkirály, Castillo (17 dugó) is őket erősíti.
Az Albinolefféé tréfás kis történet. A klub két város csapatainak egyesüléséből mindössze 10 évvel ezelőtt jött létre (az egyik város Albino, a másik nevét nem áruljuk el), hazai meccseit pedig stadka híján a bergamói Azzuri D’Italiában játssza általában bántóan kevés néző előtt. Mondjuk azért el, hogy a két város közül az egyik (amelyik nem Albino) neveltje két nemakárki is, Beppe Signori mellett Pippo Inzaghi is itt bontogatta a szárnyait. A szép hagyományok miatt természetesen most is van játékosuk a góllövőlista első fertályában, Cellini (a hétvégén is beköszönt) 16 góljával holtversenyben a második helyen áll.

Mi értelemszerűen a Bresciának szurkolunk, hogy csípje meg az egyik feljutó helyet, ha már két magyart is foglalkoztatnak, csak már látnánk, ahogy foglalkoztatják is őket. Mert Vass Ádám bizony egy nagyon-nagyon durva hiányposztunkon próbálgatja roppant eredményesen a szárnyait és mi, mit tagadjuk, párás tekintettel várjuk tőle, hogy betöltse azt a posztot, amit utoljára Lipcsei Pétertől vártunk, amikor hétről-hétre az FC Porto legjobbjaként szántotta fel a pihepuha luzitán gyepet. Ádi egyelőre játszogat inkább, mint stabil csapattag, de abban bízunk, hogy egyszer felfigyel majd egy nem olasz csapat menedzsere is arra, ami minket megfogott a kese üstökű ifjoncban: ő bizony védekező középpályás létére ha csak teheti, előrefele próbálja megoldani a dolgokat, hátra csak vészhelyzetben passzol. Feczegól már másik sztori, természetesen nagyon bízunk benne, hogy ő is kinövi magát, ha másért nem, hát azért, mert a hírek szerint Priskin visszatér az első osztályba, csak nem a Watford, hanem a Győr csapatában.

Akikről még szót ejtenénk, azok a tavaly kihullottak, a Messina és az Ascoli, akik pont olyan éles küzdelmet vívnak egymással, mint tavaly. A szicíliaiak két ponttal előzik meg az eggyel kevesebbet játszott Ascolit, és bár még nagyon sok van hátra, a feljutástól őket elválasztó 12-14 pont nagyon soknak tűnik. Pont annyira, amennyire a Serie A soknak tűnt nekik tavaly. Ezzel szemben ugye ott van a Chievo, hogy megmentse a tavaly kiesettek becsületét, és hittel hisszük, hogy így is tesznek!

A középmezőny alján szomorkodik az a Bari, aki Serie A-ban töltött időszakát elsősorban döntetlenek kiharcolásával töltötte. Még náluk is szomorkásabb a kiesés ellen hadakozó, szintén egykor szebb napokat látott Vicenza, az elmúlt 10 év legszebb NB1-es gólját szerző Kenő csapata szintén a veszélyzónában lökdösődik, az utolsó helyezett Ravanna pedig roppant érdekes helyzetben van, hiszen hiába lőtt mindössze hat góllal kevesebbet, mint a listavezető, ha közben tízzel több gombócot gyömöszöltek le a torkukon, mint a második legtöbbet kapónak.

15 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78337402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.02.13. 11:28:38

"Serie B - Ki jön, ki marad, ki megy ?"
Kit érdekel ? :-))

BruceWayne 2008.02.13. 11:29:41

természetesen a Bressa jusson fel (Tákkinárdi nélkül) mert ott van két hun, és az egyik az igen jól játszik, meg a másik se annyira rossz mint amennyire mondják sokan a válogatott meccseken...

Hitetlen87 2008.02.13. 13:03:52

Kedves Titi120! Valakit igenis érdekel! Ha téged nem, akkor miért jössz ide?

drdugo 2008.02.13. 15:09:59

Hát Tacchinardi nélkül szerintem pont nem sokat érne a jelenlegi Brescia.
Ahhoz képest, hogy a Juvéban anno kb. két gólt lőtt összesen, most a csapat egyik legeredményesebb játékosa. Rendszeresen látom a nevét a góllövők között.
Feczesinnek meg igen nehéz dolga lesz, így hogy odavitték Caracciolot. Eleve csak harmadik számú csatár volt Bazzani és Possanzini mögött, most még hátrébb szorult.

drdugo 2008.02.13. 15:12:47

Amúgy _benito a Serie A összefoglalók végén röviden mindig írhatnál valamit, hogy mi történt a B-ben.
Pár mondatot megérne sztem.

ktn 2008.02.13. 15:48:26

Titi120, ezért kár belépni:)

forza brescia, már csak azért a szép mezért is, amit viselnek. plusz azért, mert ronaldo éppen bresciában jött vissza az interbe egy hosszú sérülés után (még 2002-ben, ha jól rémlik) és a brescia-szurkolók állva tapsolták. plusz feczevass.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 15:54:32

drdugo, a tököm leszakad így is, hogy időben összeeszkábáljam az olaszt, ha még a b ligát is végig kell néznem, hát szerda előtt nem lenne serie összefoglaló, az biztos.

talán ha nem kellene ennyit agyalnom, hogy mivel nem bántom meg az érzékeny lelkű milan-szurkolókat, ugyebár... ;)

Alexxxx 2008.02.13. 19:06:35

Forza Tacchi!ÉS Forza Fecze&Vass!

madbalee 2008.02.13. 19:25:28

Bologna már nagyon hiányzik az első osztályból.

Ozsi20 2008.02.13. 22:14:08

ciao. nekem pl. Bari és a Vicenza a kedvencem :9 nem mindig a legjobbaknak kell drukkolni...
amúgy remélem, h. a 3 feljutó a Brescia, Bologna és Chievo lesz...
kiesők ? talán ravenna, spezia, avellino, és osztályozón a treviso...

Ozsi20 2008.02.13. 22:15:12

25 forduló után:

Bologna 53
Chievo 53

Lecce 49
Albinoleffe 49
Pisa 49
Brescia 47

Mantova 40
Rimini 39
Messina 35
Ascoli 33
Modena 33
Frosinone 33
Triestina 30
Bari 27
Grosseto 27
Piacenza 26
Treviso 21

Avellino 21
Vicenza 21

Spezia 20
Cesena 20
Ravenna 18

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 23:52:43

OFF

mkb veszprém - pick szeged 29-22

ON

mickeyknox 2008.02.14. 16:32:32

benito!
mér kell még egy fociblogon is belerúgni az emberbe!?!?! :-)

díszbohóc 2008.02.14. 16:47:04

_benito:
kezdésképpen megpróbálhatnál Milan mezben összefoglalót írni (mondjuk akkor, amikor a juvés a mosásban van)

Calogero 2008.02.16. 14:15:52

kösz i cikket,nagyon jó volt
süti beállítások módosítása