Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Wat ben je mooi - Tanuljunk meg szurkolni Dudának!

2008.01.31. 18:44 habitang

Amint azt szerintünk minden kedves olvasónk tudja már, Dzsudzsák Balázs repülőrajtot vett az Eindhovennél, tegnap az Ajax-PSV szuperrangadón is betalált. Kicsit még féltjük ugyan Balázst, nehogy a jó magyar futballistaszokásoknak megfelelően csak villantson, később pedig megnyugodva azt higgye, hogy eddigi góljai miatt két hónap múlva megbocsájtják majd, ha edzésen nem fut egy vonal felé guruló, de még menthető labda után. Szó se róla, el kell ismernünk, manapság már egyre ritkább jelenség ez, talán a kikerülő játékosaink fiatalabb kora miatt kell egyre ritkábban átélnünk ugyanazt az élményt amit hajdanán, amikor a két cukorral, sok tejjel és Sporttal fogyasztott kávénk mellé reggelire leckét kapunk egy-egy egykor ígéretes játékosunktól arról, hogy miért is nem visszalépés karrierjükben egy osztállyal lejjebb szereplő, esetleg nagy terveket dédelgető hazai csapathoz igazolni egy mienknél azért erősebb nyugati bajnokság első osztályából. Balázs mindenesetre pontosan úgy kezdett, ahogy Ferenczi a Barnsleyban, Szabics a Stuttgartban, vagy akár korábban Fischer Pali az Ajaxban. Dzsudzsák azért persze nem fog minden szuperrangadón gólt lőni, de az biztos, hogy most van vagy ötmillió szurkolója itthon, és máris elég sok odakint Tulipánországban. Már becenevet is találtak Balázsnak, és mivel valószínűleg a hollandok sokkal könnyebben ejtik ki a nevét, mint leírják azt - lássuk be, ránézésre tényleg elég barátságtalan egy betűfonat ez a dzs - a becenév az írott "Dzsudzsák"-ra leginkább  hajazó Doedelzak lett, ami véletlenül dudát, skótdudát jelent. Sajnos hiába vetettük rá magunkat a SZTAKI szerverére, nem tudtuk meghallgatni, hogy is hangzik ez hollandul mert a hangosszótár a bájos "Jaj, jaj, a lekérés közben hiba történt" üzenetet adja a feltehetően hiányzó hangfájl miatt. (Ezúton tudatjuk az illetékesekkel, lenne rá igény.) A doedelzakkal kapcsolatban marad  tehát a bizonytalanság, az viszont már most holtbiztos: Dzsudzsák Balázs ezzel a góllal végleg megvette magának az eindhoveni drukkereket.

Ők pedig nem hálátlanok, és bár úgy tűnik, a most már kötelező első Dzsudzsák-dal szövegén ugyan még elvitatkozgatnak egy darabig, a nevét már most sem restek kórusban kántálni. És itt helyben vagyunk, a szurkolók dalánál. Úgy  hisszük ugyanis, hogy a legtöbb, amit Balázs elérhetne Eindhovenben az lenne, ha bekerülne a teganpi rangadón is számtalanszor felhangzó Wat ben je mooi (Milyen csodálatos vagy) című szurkolói nótába. Miről van szó pontosan? Ez a dal az egyik leghíresebb futballnóta, a PAOK-szurkerek PAOAKARA című, eindhoveniek által lízingelt változata, amelyet különböző szövegekkel többek között a Liverpool és  Argentína szurkolói is átvettek már. Valószínűleg közülük éppen a hollandok a legkevésbé bolondok, legalábbis mi nehezen hisszük, hogy a  hollandusok úgy ünnepelnék klubjuk születésnapját, ahogy a görögök tették... Őrültek.


A hollandok verziója nagyjából a klub nagyjainak nevét sorolja, és mit mondjunk, nem látnánk a büszkeségtől, ha Balázs kipöckölné onnan - mondjuk-, Luc Nilist.. 

"Oooh Fritsje Philips, Lucie Nilis, Romariooo,
Coen Dillen, Willie, Cocu, Van Nistelrooy,
Van Raaij en Guusje Hiddink, PSV wat ben je mooi!"

Van Nistelrooyt és Romariót azért természetesen elég erős ellenfélnek gondoljuk.

Ez a nap azért valószínűleg sosem jön el, az este viszont úgy talált ránk, hogy nem tudunk teljesen hideg fejjel gondolkodni, ezért inkább úgy fogalmazunk, még nagyon messze van. Annyit viszont már most is bizton állítunk, hogy hogy az Eindhovenben a többiekkel biztosan jól megfér egy Duda, voorgoed. Akajuk mondani, határozottan.

 

44 komment

Címkék: dal romario psv dzsudzsák paokara

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74319940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacóka 2008.01.31. 20:19:04

Dzsudzsák Balázs a legnagyobb király! a Legnagyobb király! A legnagyobb király...

(és szívesen váltogatom kéthavonta a neveket :D)

d3vnull 2008.01.31. 20:26:15

Ugyanezt akartam beírni :) Sőt, múltkor az a kellemes csalódás ért Balázzsal kapcsolatban, hogy amikor a sport1-től felhívták, nemhogy kiderült, hogy tud beszélni, hanem az is, hogy kisfiús zavarától eltekintve választékosan és normálisan beszél. Priskin Tamás például nagyon nem :)

geem5 2008.01.31. 20:32:57

fanyalgó vagyok: tegnap egy gól, és más semmi, de tényleg semmi, egyébként másnak is feltűnt hogy fizikai felépítése borzasztóan elmarad akár egy alsókategóriás holland játékosétól is? és úgy fut, mintha mozgáskordinációs problémája lenne? isten ments, hogy bántanám, mert tényleg összejött neki az eleje, de én így látom
és ne felejtsük el, ő is magyar, tehát mentálisan MAGYAR, sztem ez jelenti a legnagyobb problémát hazánkfiai számára külföldön

rizla 2008.01.31. 21:04:41

"tegnap egy gól, és más semmi, de tényleg semmi"

én csak 20 percet láttam, de az alatt elsütött egy rém szellemes oxis esernyőcselt, amiből végül szögletet harcoltak ki, egyszer remekül ugrott ki, majd adott ügyesen középre (bár lőhetett volna, az igaz). hát igen, az tényleg semmi. főleg, hogy a PSV eleve visszaállt, gyakorlatialg csak az ajax támadott a második félidőben. amúgy ezt a játékot gólra játszák.

"egyébként másnak is feltűnt hogy fizikai felépítése borzasztóan elmarad akár egy alsókategóriás holland játékosétól is?"

nem, ez csak neked tűnt fel. ő meg folyamatosan 90 perceket játszik, és egy ritmusváltás után képes lefutni egy ajaxos védőt is.

"és ne felejtsük el, ő is magyar, tehát mentálisan MAGYAR,"

van bennetek közös.

rizla 2008.01.31. 21:06:43

de azt bírom, volt aki azt mondta: hát ja, nem játszott rosszul az első meccsén, de hol a gól? puskás bezzeg! aztán lőtt gólt, majd mondták hogy "jó, de ezt csak be kellett passzolni". most lőtt egyet 23ról, öröm a szemnek, erre valaki kitalálja, hogy ezen kívül semmit sem csinál.
mókás. mondjuk én nem akarom túlsztárolni dzsudzsákot, és ennyit sem vártam tőle (szóval abszolút kellemes meglepetés), és persze én is parázok tőle, hogy ez talán csak alkalmi fellángolás (bár egy ajax amsterdamnak gólt lőni azért már egy másik szint, főleg egy heitinga mellől). de a tények makacs dolgok.

maradi 2008.01.31. 21:20:57

Bocs emberek, de engem annyira dühít az, hogy ha egy magyar véletlen jó valamiben, akkor mindig jön valaki, aki elkezdi ócsárolni, hogy csak véletlen az egész, meg, hogy nem is úgy van az.

Persze, nem kell túlértékelni semmit, de azért 5 meccsen 3 gól nem rossz eredmény. Csak tartsa a szintet!
Hajrá Dzsudzsák!

Titi120 2008.01.31. 21:32:14

Ma is nyilatkozott a Zuhanyhíradóban, és abszolút szerénynek tűnt, amit legalább akkora fegyverténynek tartok, mint a tegnapi gólját.
Ha ez a hozzáállás megmarad, akkor nagy baj nem történhet.

bigchange 2008.01.31. 21:41:39

Ronaldo be sem került az eindhoveni dalba? Pedig lehúzott náluk másfél évet, ez idő alatt rúgott "ezer" gólt. És Koeman?

úrilány 2008.01.31. 21:45:44

Sok sikert neki, és reméljük, profi módon tudja magában feldolgozni a jó kezdést :)

sporttárs 2008.01.31. 21:45:57

Nem lehet egyszerű szegénynek, amikor mást se hallott kiszerződésekor, mint hogy legyen rátarti, mutassa ki, hogy nem kisinasnak érkezett, viselkedjen egy határozott profi módjára - közben meg másfelől azt hallja, hogy remélhetőleg mindig ilyen szerény marad és nehogy elszálljon vele a ló.
Tényleg, mi sem egyszerűbb. :))

Mindenesetre a játékot illetően csak így tovább - végül is, ez a lényeg.

Robinzonád 2008.01.31. 22:17:45

Persze nagyon szurkolok neki, de azért még nem kéne máris az egekig magasztalni.
Ott van példának Szávay meg a hiszti körülötte. Nem biztos, hogy jót tett neki, ami az elmúlt pár hónapban történt. Főleg, ha az ausztrál openen elért erdményét nézzük.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.31. 22:34:49

Robinzonád

Hol itt az egekig magasztalás? Az, hogy jól megfér az Eindhovenben, annak számít?:)

díszbohóc 2008.01.31. 22:52:08

èn inkább örülnék. Még mindig jobb, mint nem...
A félelmekröl meg annyit: példa van elég,van miért.
De kit érdekel ez most?

2008.02.01. 00:47:18

Bárcsak minden válogatott játékosunk olyan ütős lenne mint Dzsudzsák. A teltházas hazai VB-EB selejtezők garantáltak lennének. Jelenleg ez a jövő, minél több tehetséget nívós külföldi csapatokba exportálni. Aztán egyszer talán a hazai bohócliga is európai szintre kerül, de addig is a légiósokra kell építeni. Van itt nyersanyag, csak megfelelő háttér nincs.

Robinzonád 2008.02.01. 00:55:36

Habitang

én főleg a sprottv hozzáállására gondolok.
Fessek ördögöt falra!

jazs 2008.02.01. 02:29:54

"fanyalgó vagyok: tegnap egy gól, és más semmi, de tényleg semmi"

Hát nem tudom...
Ezt a meccset nem láttam, csak a gólt, de korábban nézegettem a PSV-s meccseit és mást láttam.A videomegosztókon is rákerestem és amiket találtam azokon is inkább az látszik, hogy elég jó játékos.Pl. rebonaval adja be a labdát, és még csak nem is rosszul.

"egyébként másnak is feltűnt hogy fizikai felépítése borzasztóan elmarad akár egy alsókategóriás holland játékosétól is? és úgy fut, mintha mozgáskordinációs problémája lenne? isten ments, hogy bántanám, mert tényleg összejött neki az eleje, de én így látom"
A lakótársam nagy Dzsudzsák rajongó lett, amióta PSV-be igazolt és ma azzal keresett meg, hogy feltűnt-e milyen jó fizikai adottságai vannak Balázsnak egyébként.Nem tudtam vele vitatkozni, mert tényleg nem rossz felépítésű!
geem5, nem kevered valakivel?
Szerintem valami mást kéne kitalálni, amivel tényleg fikázni lehet.
Nem egy jóképű srác, ilyesmivel lehetne fikázni.
De minek?
Inkább örülné kellene a sikereinek, hátha lesz belőle valami!

"és ne felejtsük el, ő is magyar, tehát mentálisan MAGYAR, sztem ez jelenti a legnagyobb problémát hazánkfiai számára külföldön"

Tudom, hogy ez az Index, de mióta szitokszó az, hogy magyar?

rizla 2008.02.01. 03:29:26

"Pl. rebonaval adja be a labdát, és még csak nem is rosszul."

nem a rabona a lényeg. hasznosan játszik, passzol a taktikába. az ajax elleni meccsen is azért "tűnt el", mert mélyen hátul kellett védekeznie, láthatóan edzői utasításra. ugyanis az egész PSV beállt fát vágni. ilyenkor a kreatív támadó játékosok nyilván nem játszanak annyit. de ha a PSV aktív, akkor dzsudzsák is az, nagyon jó labdákat ad, gyors, simán végigbírja a meccseket, védekezik, megy minden labdára, kéri, lő (a múltkor 30ról, vagy akár messzebb is volt az, totál lazán rákúrta szabadból, lazán befért volna a léc alá, a kapus alig bírta fölépaskolni). szóval érthetetlen amiről a fenti kommentelő beszél. dehát ez van, a neves szólás ellenére a focihoz nem ért mindenki magyarországon.

gyap! 2008.02.01. 06:40:27

pár napja találtam:
www.youtube.com/watch?v=ivfGPv6eJEk
0:50 körül érdekes :-)

bocivitéz 2008.02.01. 06:42:58

támogatni kellene és nem fikázni távolbaszakadt hazánkfiát.
Irígy, pampogós kutyák lyukba veletek.

mickeyknox 2008.02.01. 09:23:48

geem5

"és ne felejtsük el, ő is magyar, tehát mentálisan MAGYAR, sztem ez jelenti a legnagyobb problémát hazánkfiai számára külföldön"

bakker....

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.02.01. 09:28:48

A VVV elleni meccset láttam, az pedig rohanós helyett igencsak kocogós iramot hozott, nem halt bele egyik csapat sem a nagy sietségbe. Ugródeszkának viszont kiváló a holland liga, meglátjuk, mi lesz vele hosszú távon...

Ramon Serrano 2008.02.01. 10:07:01

En speciel teljesen meg tudom erteni a ketkedoket. Az elmult 20 evben tul sokszor lattunk mar magyarokat jo kezdes utan visszaesni es beegni.
Majd ha fel ev utan is jol teljesit es stabil csapattag lesz (felreertesek elkerulese vegett: a mostani golatlagat nem varom el honapokon keresztul), akkor vonhatunk merleget.
Mindenesetre a kezdes tobb, mint igeretes. PSV szurkolo tovabbra sem leszek, de legalabb a meccseiket lesz miert nezni.

Ja, es a kulfoldi jo jatek nem jeletni automatikusan a valogatott meccseken valo alibizest!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.01. 10:47:27

valamikor éjféltájt gurultam át eindhovenen, ha szóltál volna, megkérdezem. :)

michellewild 2008.02.01. 11:21:54

Rizla for president!

A hollandoknál tényleg kell védekeznie is, ami nagy szívás neki az itthonihoz képest, de lehet, hogy pont ez kellett neki?

A dígók ellen Oddo-t szépen forgatta, de soha véletlenül sem jött vissza vele, kint már az első meccsén védekezett is.

Nem tudom mi a pöcsért kell végtelenül szerénynek lennie, meg jólfésülten nyilatkoznia? Ha elkezd a pályán is szerénykedni, akkor lehet majd belőle is egy olyan kis balfasz, mint Szabicsból, aki azért halt meg a pályán, hogy kiszolgálhassa a buzeráns Kurányit.

d3vnull 2008.02.01. 11:53:45

"Rizla for president!"
Azért ne szálljunk el! :)

szvsz a dolog tökéletes most. Balázs szerényen, jólnevelten nyilatkozik, közben pofátlanul rúgja a gólokat.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.02.01. 12:07:16

Faca, h. mindenki szopja a nemiszervet, de lassuk be, h. Dzsuzsak egy nagggyon gyenge jatekos, annak ellenere, h. rugott egy-ket golt. Futni nem fut, a palya szelerol keptelen elszakadni, passzai pontatlanok, vedekezesben nem segit, ergo jo lenne man leszallni a foldre!

Azazello007 2008.02.01. 12:41:39

Hát a hozzászólásod alapján neked kéne leszállni, mert úgy látszik, te éltél a Marson az elmúlt pár évben.

the real 2008.02.01. 13:20:03

Lehet, hogy igazat mond Niterider. Látott rajta kívül más is egy Dzsuzsak nevű játékost játszani? Akkor meg? :)

michellewild 2008.02.01. 16:44:35

Én láttam jól játszani, focipályán.
Lehet, hogy a Homérosz klubban, ahol niterider leszállt a földre, ott nagyon gyenge lenne, de ez már legyen niterider problémája.

rizla 2008.02.01. 17:05:46

"Futni nem fut, a palya szelerol keptelen elszakadni, passzai pontatlanok"

muhahaha. ja, ez a buffon is mekkora szar játékos, folyton a kapuban ácsorog

tb 2008.02.01. 17:13:45

Misi:
"Szabicsból, aki azért halt meg a pályán, hogy kiszolgálhassa a buzeráns Kurányit. "

az a helyzet, hogy Szabics inkább a napi doboz cigitől halt meg a pályán... állítólag, persze

crouchy 2008.02.01. 17:42:23

én ettől függetlenül nem szeretem a dzsudzsákot. dehát nyomja továbbra is így. én nem fogok fanyalogni, minden elismerésem az övé ebből a fertőböl odáig sikerült elevickélnie. De előbb vűrjuk meg hogy befut-e és akkor aztán majd lehet nagyon örülni ha igen. amúgy meg tiszta köcsög hogy ilyen névvel képes külföldre igazolni:) megnézném azt a eurosportos riportert aki annak idején a zalaegerszeg-koplárovics duóval szerencsétlenkedet amint kiejti a legújabb üdvöskénk nevét. mer franciául még elmenne. mondjuk: Djoud-Jacques:)

rizla 2008.02.01. 18:30:02

jó crouchy, neked ott van babel, nem kell dzsudzsáknak örülnöd. jó neked.

crouchy 2008.02.01. 18:59:41

rizla te egy hihetetlen ember vagy. nem győztem minnél finomabban fogalmazni de neked nem lehet eléggé. nem szeretem a játékát. örülök hogy megy neki, de nem szeretem a játékát. ez van.

Lacóka 2008.02.01. 19:42:22

crouchy: biztosan dzsudzsák-vak vagy :D

crouchy 2008.02.01. 19:46:41

nem hiszem lacóka. de értitek most a poolba se szeretek mindenkit egyformán...

BruceWayne 2008.02.01. 19:50:49

án a helyébe csak simán Jujákot iratnék a mezre

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.02.01. 20:19:59

aki ezekután még 'nyavalyog', az bratislava vagy partizan szurkoló. no comment. rafa benitezt meg még a fradi is visszautasítaná...

crouchy 2008.02.01. 20:24:29

nerazurri miket beszélsz? hogy több betűt ejtsenek ki mint amennyi le van írva??? ugyan már. az istenkáromlás. inkáb 20-30 betű és abból kimondanak párat ami tetszik nekik.

gibson 2008.02.02. 00:05:20

kurva jó ez a PAOK-os videó.
milyen esemény zajlik éppen, amikor elkezdenek énekelni, nem tudja valaki? mintha valami díjkiosztó lenne, a mikrofonnál a csaj meg a faszi eléggé zavarban vannak, hogy akkor most mi van... :)

badblood 2008.02.02. 12:18:19

Niterider

Ha Dzsudzsák tényleg olyan gyenge játékos, mint amilyennek te leírod, akkor hogy kerül(t) a PSV kezdő tizenegyébe?? (Biztos megvette az edzőt. Is... XD) Miért nem a mucsajröcsögei tartalékcsapat kispadját koptatja?? Vagy szerinted a PSV-t dilettáns kontárok irányítják??
(nyilván köpködni, kritizálni könnyű-könnyebb mint alkotni, vagy eljutni A-ból B-be...)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 14:19:43

gibson

ez a PAOK szülinapja

halareaal 2008.02.02. 14:20:35

dzsudzsákból lesz vki, ha más nem, az elkövetkező 3 év legjobb magyar focistája. egyébként sztem nem ügyetlen jobb lábbal, a válogatottban játszhatnának husztival folyamatos oldalváltogatás mellett, a hannnoverben is ugy nyomják.

kavics30 2008.02.02. 14:24:31

ez a paok videó óriási. elképzelem ugyanezt nálunk, mondjuk a Fradi szülinapján, mondjuk az Operaházban :)
süti beállítások módosítása