Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 20. forduló - Mutu arccal is tud!

2008.01.28. 10:19 _benito

Csupa becsapós dolog történt ezen a hétvégén. Mert hiába veszített pontokat az Inter és nyertek az üldözők, a távolság még mindig több mint masszív. Ugyanakkor szintén hiába fordította meg a 95. percben a Napoli elleni meccsét a Cagliari és ért el reménykeltő döntetlent az Atalanta otthonában a másik kiesőjelölt, a Reggina, ettől még mindkét városban könnyes tavaszt várunk. Aztán ott van a csodálatos támadói által repített Juve, mely Livornóban tartott bemutatót, ám ettől még a Serie A három legrosszabb játékosa közül egy az alkalmazásában (sőt, kezdőcsapatában) áll és persze ne felejtkezzünk meg Patóról, aki egyelőre még nem a Milan megmentője, hiszen a 8 ziccer/2 gól átlagot a centerbe feltolt Dida is tudná hozni. Volt azért papírforma is, méghozzá a Torino-Lazio gólnélküli döntetlenje és a Fiorentina (ezúttal pirosban) elért győzelme a lassan kilátástalan helyzetbe sodródó Empoli otthonában. Hajtás után részletek.

Ancelotti egyszerre óvatos duhaj és vakmerő bonviván. Az átjöhetett neki is, hogy a két brazil csatárfenomén közül igazából egyelőre még csak egy fenomén (meglepő vagy sem, Il Fenomenóra gondolunk), ezért nem merte megkockáztatni, hogy a Pato-Gilardino párossal kezdjen elöl, ugyanakkor halálmegvető bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor Kaladzéra bízta Borriello őrzését. Bejött mindkettő, bravó, Carlo!
Pato elhibázott ugyan néhány ordító helyzetet, de az ő két góljával a Milan leverte az utolsó 20 percet emberhátrányban lejátszó Genoát, Borriello pedig hiába hagyta faképnél tetszés szerint a grúz söprűt, hol Kalac, hol a védőtársak mindig jó helyen voltak. A Milan formája nem feltétlenül bíztató, hiszen a hét közepén az Atalanta elég simán megverte őket, előtte pedig kizúgtak a kupából a Catania ellen, így a jövő heti Firenzei látogatást akár vehetjük vízválasztónak is. Rá pár napra ugyanis már az Arsenal ellen kell bizonyítani. (Milan-Genoa 2-0)

Szalihamdzics három héten belül a harmadik posztján is bemutatkozott, de a rutinos játékos jobbhátvédként történő bevetése ellenére a Juventus védelme változatlanul a kolumbiai határhoz hasonlít: az jön-megy keresztül, aki csak akar. A remek formában lévő Livorno egyből helyzetet is alakított ki, majd a Juve is villantott egyet (Amelia védett szépen) és egész jó kis meccs alakulgatott, mikor fél óra után Treze karácsony óta először betalált. Del Piero egyet eltökölt, a következőt azonban már világbajnok társa lába között a hálóba lőtte, majd egy gyönyörű támadás után ismét Trezegoal köszönt be. A harmadik Juve-gólról az jutott eszünkbe, hogy amikor Alex löbbölése útban volt a francia felé, már pontosan tudtuk, hogy ebből gól lesz, hiszen Treze azon kevés csatár egyike, aki az ilyeneket kivétel nélkül belövi. Ekkor egyébként már emberelőnyben játszott a Juve (De Vezze kiállítása nem vitatéma), mégis a Livornóé volt a hajrá, előbb Tavano szabadrúgása csorgott végig a gólvonalon, majd Bogdaninak már a gól is összejött, ám ennek ellenére a Juventus teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Közben az jutott eszünkbe, hogy Palladinót valahova Spanyolországba kellene eladni, mert ott a helye. (Livorno-Juventus 1-3)

Az Inter olyan erős, hogy mostanában azt próbálgatja, milyen hosszú időn keresztül képes emberhátrányban játszani úgy, hogy mégsem kap ki. Most Cesarnak húsz perc sem kellett két sárga összegyűjtéséhez (a második nem ért pirosat, ebben megegyezhetünk), ennek ellenére az Inter egyáltalán nem állt vissza, sőt, többször is közel járt a gólszerzéshez. Ibrahimovics be is talált, de a Rosetti (jogosan) nem adta meg a gólt, miközben az Udinese is elszórakozta a saját lehetőségeit. Legközelebb Di Natale járt, az ő lövésének hárításához bravúrra volt szüksége Julio Cesearnak, majd Quagliarella viselkedett úgy, mint egy durcás egyke, hiszen ha a remek kontra végén hajlandó passzolni, talán ennél is szebb eredmény fut ki a Friulianik hétvégéjéből. Nem vicc, tényleg úgy látjuk, hogy akkor lehet partiban maradni az Interrel, ha a Nerazzurik eggyel kevesebben vannak a pályán. Az előnyük ötpontosra olvadt, de egyrészt ez még mindig nem lőtávolság, másrészt ahogy korábban is említettük, könnyű meccseik következnek. Mindenesetre intő jel a sok kiállítás és Materazzi meglehetősen bizonytalan játéka. (Udinese-Inter 0-0)

A Roma nem parádézott, de végül Mancini fejesével legyőzte a Palermót, melyből nem egész egy óra után kiállították Rinaudót. A farkasok egyébként még úgy is elég sok helyzetet alakítottak ki, hogy nem játszott Guily, De Rossi és Juan, felépült és 20 percet játszott viszont Aquilani (nem is rosszul…). Fontana kétszer is bravúrral kellett, hogy hárítson, de hozzá kell tennünk, hogy a gólnál Mancini egyszerűen túlugrotta, majd római helyzetek és kapufák után a hajrában kis híján kiegyenlített az akkor már tíz emberrel hadakozó Palermo. Cavani helyzetére még jött válasz, Mexés egy szöglet utáni fejese csattant a kapufán, de végül elégnek bizonyult az egy gól is, a győzelem mellett pedig természetesen annak is lehet örülni Rómában, hogy a komoly sérültek visszatértek, faragtak valamicskét az Interrel szembeni hátrányból és minden sorozatban állnak, amiben elindultak. Szép római tavaszt látunk magunk előtt. (Roma-Palermo 1-0)

A Fiorentina öt gólt rúgva győzött Empoliban, örömüknek az sem vet gátat, hogy ebből hármat is érvénytelenített a játékvezető. Erősen a hajrában jártak már a csapatok, amikor egy felszabadítási kísérletet Mutu az arcával juttatott a kapuba, majd a korábban két gólját is lesről szerző Pazzini is szerzett egy érvényes találatot, így a Viola az összes pontot elvitte a szomszédból és tapad a Juvére a negyedik helyen. A szezon legfontosabb meccse azonban jövő héten vár rájuk, a Milan elleni meccs ugyanis elég sok mindenről hivatott dönteni, legfőképpen a negyedik hely sorsáról, melynek értékét nem kell ecsetelnünk az NST olvasóinak. (Empoli-Fiorentina 0-2)

A Siena hiába vetette be az összes csatárát a Marassiban, a Samp Cassano góljával győzni tudott, így változatlanul a táblázat felső részében találjuk őket, míg ellenfelük hiába szolgált rá az egyik pontra, a Reggina pontszerzésének köszönhetően elfoglalta a legjobb kieső posztját. Samp-szurkolók figyelmébe: Castellazzi nélkül ez sima vendég! (Sampdoria-Siena 1-0)
A horrorfilmek végén is mindig feltámad még egyszer a már rég halottnak hitt szörnyeteg, a Napoli is már azt hitte, hogy győzött, amikor a szardíniaiak a 94. percben megrázták magukat és másfél perc alatt két gólt szerezve megfordították a meccset. Nem mondjuk, az egy pontot mindenképpen megérdemelte a Cagliari (Gianello magasan a mezőny legjobbja volt), de a három már enyhe túlzásnak tűnik, különös tekintettel kiharcolásának körülményeire. (Cagliari-Napoli 2-1)
A Catania és a Parma hozta a döntetlent, mindkét fél szerzett egy érvénytelen gólt (a Cataniáét meg lehetett volna adni), és hiába volt élénkebb valamelyest a vendégcsapat, mindkettőjüknek meg kellett elégedniük az egy ponttal. (Catania-Parma 0-0)

A Regginának pontosan olyan tulajdonságokra van szüksége a bennmaradáshoz, amilyeneket vasárnap 0-2-ről idegenben visszakapaszkodva mutatott. Az Atalanta kétgólos előnyben nagyképűsködni kezdett és látványosan visszavett elfelejtetve, hogy az életéért küzdő ellenfél még akkor is veszélyes, ha már úgy tűnik, hogy az utolsókat rúgja. Így történhetett meg, hogy a lefújás előtt nem sokkal a Reggina kis híján a saját javára fordította a meccset, ám végül maradt a döntetlen (Atalanta-Reggina 2-2)
Bár gólok nem estek Torinóban, nem volt unalmas a Lazio vendégjátéka, az biztos. Kezdjük azzal, hogy Bianchi pályára lépett a rómaiknál, miközben a Toróhoz is elígérkezett korábban, így mindennél nagyobb örömet okozott a hazaiaknak, hogy bemutatkozásként 5 perc alatt két sárgát is összehozva egyből kiállíttatta magát. Az örömük akkor lett volna teljes, ha Ballotta bácsi nem véd ilyen szenzációsan, és tőlük nem állítanak ki senkit (merthogy Barone még az első félidőben erre a sorsra jutott), Pandev fejesénél azonban a bordóknak is nagy mázlijuk volt, úgyhogy mondjuk ki, a sima iksz ha nem is simán, de hazajött. De tudunk még ennél is nagyobb papírformát mondani: újabb sérült a Lazio védelmében, ezúttal a fiatal De Silvestri (Torino-Lazio 0-0)

119 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr89314481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metgergo 2008.01.28. 13:48:47

Azért ez a kiírás nem kicsit irónikus így, a zebráktól... Ha van csapat, akinek mélyen hallgatnia kéne szégyenében, hacsak bíróra gondol bárki 100 km-es körzetben, akkor az a Juve (bocs a fogalmi képzavarért).

Nedved11 2008.01.28. 13:54:27

Az internek meg akkor kéne hallgatnia amikor szóba kerülnek olyan szavak mint pl. az ajándék vagy az alamizsna.

Gabez 2008.01.28. 13:59:25

"mint pl. az ajándék vagy az alamizsna."

Azért mert a juve kapott alamizsnát múlt szerdán? Ugyan...

nalazo 2008.01.28. 14:02:24

Ha a csapatod hosszú évekig manipulálja a bírókat, és még meg is büntetik érte, a legjobb, ha ugyanezzel vádolod meg a rivális csapatot.

Metgergo 2008.01.28. 14:07:42

Elnézést, de végtelenül ostoba vagyok, és nem igazáb értem, miről beszéltek. A Juvét azért említettem, mert nemrégiben született valami döntés, ami negatívan érintette a Zebrákat, és ha közvetve is, de talán a bírók valamiféle okozatként szerepeltek ebben. De végtelen butaságomban biztosan nem tudhatom, pontosan mi történt, ellentétben az itt kommentelő drukkerek százaival.
De az Interhez hogy jönnek a bírok, az ajándék, az alamizsna... Ezt nem értem.
Nem szeretem ezt a rébuszokban beszélést, jobb konkrétan, egyenesen kimondani, mire is gondol az ember. Aki meg itt utalgat indoklás nélkül, az nevetséges.

pitbaccardi 2008.01.28. 14:12:50

moratti legfeljebb adót csal mint minden rendes olasz vállalkozó, de nem vesztegeti meg a bírókat.

Metgergo 2008.01.28. 14:13:01

Bocsánat, nem okozatként, hanem okként szerepeltek a bírók.

Inferior 2008.01.28. 14:17:36

Bocs, de ez moratti történet meg a juve -s dolog nagyon uncsi már minden valós és nem valós érv 1 milliószor lerodott már minden verzióban

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.28. 14:23:24

"Ha a csapatod hosszú évekig manipulálja a bírókat, és még meg is büntetik érte, a legjobb, ha ugyanezzel vádolod meg a rivális csapatot."

hajszál pontosan így van!

Metgergo 2008.01.28. 14:26:42

Nem is akarok belemenni, csak mint indoklást hoztam fel, hogy talán miért kéne egyes Juve drukkereknek szerényebben megnyilvánulniuk, ha előkerül a bírókérdés. És most várnék egy intelligens választ arra, hogy az Interesek miért ne vegyék szájukra az ajándék, alamizsna, bíró főneveket, mert jótamagotchi mintára egyesek becsipognak mindenféle okosságot, amit nem tudom, hogy fehérzajként, vagy értelmes, emberi hozzászólásként értelmezzek.

mujure 2008.01.28. 14:58:32

én sem értem a szóvirágok megjelenését, mondjuk ki, ha az a véleményünk, hogy a bírók csalnak valamelyik csapatnak:D amúgy a gól nekem szabályosnak tűnt, bár nem értek hozzá, ez tény...:) idén a juvénél sem tapasztaltam több bírói hibát, mint bármelyik másik csapatnál (lehet sárdobálni:) ). amúgy meg tényleg félelmetes, hogy az inter akkor játszik szoros(abb) meccseket, ha csak tízen vannak. régi fifás korszakom jut eszembe, amikor egy idő után én is ezt csináltam, amikor már a crystal palace-szal nyertem bl-t:D

danesdzsu2 2008.01.28. 15:52:16

Benito: te úgy láttad, hogy lökött Ibrahimovics? Ennyire ne legyél már elvakult. Én is rühellem az Intert, (igaz a Juvét is), de itt nem láttam szabálytalan megmozdulást...

jazs 2008.01.28. 16:24:48

Szerintetek milyen lenne Messi a Milanban?

Metgergo 2008.01.28. 16:31:49

Szerintem sérülékeny, és talán kicsit sok lenne a Pato-Ronaldo-Kaka-Messi 4-es. Nem biztos, hogy elbírná a védekezés, hogy 4 emberre nem lehet számítani.

AndrásPéter7 2008.01.28. 17:11:04

Mellberg hivatalosan is a Juventusé júliustól!
Ennyit a minőségi védők igazolásáról!

argentin#21 2008.01.28. 17:11:50

Ronaldinho hamarabb fog erkezni,mint Messi , s akkor majd a Milan aVB-n is szerepelhet sarga mezben.

Gabez 2008.01.28. 21:03:03

A Parmának egy, azaz 1 helyzete volt a Catania ellen egész meccsen, azok után, amit a múlt héten Milánóban műveltek...hihetetlen.

A Torino - Lazio meccsen : "így mindennél nagyobb örömet okozott a hazaiaknak, hogy bemutatkozásként 5 perc alatt két sárgát is összehozva egyből kiállíttatta magát."
Most az összefoglalóban egyből pirosat láttam csak, de az semmiképpen nem volt jogos. Mint ahogy a Toro védő kiállítása sem, ebben a fordulóban úgy látszik a bírók nem voltak formában.

rexford 2008.01.28. 21:27:40

"Mellberg hivatalosan is a Juventusé júliustól!
Ennyit a minőségi védők igazolásáról!"

Ingyér azért nem rossz. Nálatok be se kerülne a csapatba, olyan fiatal.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.28. 21:35:21

én nem vagyok újságíró, így megtehetném, hogy elfogult legyek, de nem vagyok az. ibrahimovics kilöki a labda alól a védőjét és ezt csak az nem látja, aki a) nem akarja, b) életében nem állt még focipályán, vagy c) vak

és leszarom, hogy kompenzál a gazzetta, köszönettel nem szorulok senki másnak a véleményére, ha LÁTOM, hogy mi történik.

2:39-nél a videón egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy bárki másképp látja...

a visszafogottságáról és higgadtságáról híres játékos egyébként egy mondattal sem reklamált.

rexford 2008.01.28. 21:44:21

Érdekes átigazolások vannak amúgy, Kuffour az Ajaxba, Woodgate a Spursbe 7-8 milla fontért...

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.29. 07:20:15

Benito és Interes vagyok de akárhogy nézem (és nem lehet másként) a védőt már régen elhagyta Ibra és csuklóból nem hiszem, hogy visszanyúlt lökni szerencsétlen flótáson egyet :DD

Nézd meg mégegyszer légyszives mert ez biztos, hogy nem volt szabálytalan gól. A védő akkorát homorított mint amekkorát még Totti sem tud :) ... még vicces is volt :D

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.29. 07:22:41

"a visszafogottságáról és higgadtságáról híres játékos egyébként egy mondattal sem reklamált."

Ez nekem is feltűnt, de most mit csináljon... azt se látta mi történt, mert a labdát nézte a védő meg szegényke fáziskésésben dobta fel magát :)) Ezen csak röhögni lehet.

joka- 2008.01.29. 08:18:05

A Materazzis megjegyzest nem ertem. Egyszer leultette Quagliarella,de nem lett belole semmi,egyebkent megbizhatoan jatszott.

Gazzetta ertekelese:

MATERAZZI 7

Összesen egy labdát veszített el a meccs folyamán jól játszott, és lassan pedig ismét a világbajnoki formában láthatjuk őt a pályán így hamarosan visszatérhet a válogatottba is!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.29. 08:46:57

az utolsó posztom a témában.

jön a labda, látszik, hogy a védőé lesz és amikor lendületet venne, hogy felugorjon és elfejelje, ibra megtámasztja. okos, kicsi fault, nem tépi szét a mezét, de tény: emiatt veszítette el az egyensúlyát (nyilván utána ráhomorított, hogy egyértelmű legyen a szabálytalanság). még egyszer kérdezem, úgy ismerjük ibrahimovicsot, hogy kommentár nélkül hagy egy olyan esetet, amikor ráadásul igaza is van?

Gabez 2008.01.29. 09:16:49

benito: 25 éve vagyok a focipályán, gondolhatod, hányszor löktek meg és löktem én is. Ilyet nem szabad lefújni, mert akkor állandóan állna a játék.

Ibrát meg sztem nem ismered annyira, amennyire lehetne, arra elég nagy hülyeség alapozni, hogy nem reklamált. Lehet, hogy Mancini miatt kicsit lehiggadt, ha nem vetted volna észre, sokkal kevesebbet dumál, mint szokott. Meg különben is, mit számít? Úgyis bajnokok lesznek.

Persze tudom, sok a 10 pont közte...

the real 2008.01.29. 09:30:25

Én nem felelek meg _benito egyik kritériumának sem (álltam már focipályán - bár társaim szerint futhatnék is néha :); nem szeretem Ibrát és a mostani Intert sem; és határozottan látok is), mégis Gabezzal értek egyet. Ha egy Serie A-s védőt ennyivel ki lehet billenteni egyensúlyával, el lehet nyomni, akkor az nem oda való.

Metgergo 2008.01.29. 09:42:53

Szerintem ha a támadó a védő előtt van, akkor nem kötelessége engedni fejelni. Amit _benito úgy lát, hogy "jön a labda, látszik, hogy a védőé lesz" az valójában azt jelenti, hogy Ibra már rég megelőzte a védőt, és beállt elé. Egyszerűen testtel kiszorította, és onnan hiába ugrott a védő, nem tudta elfejelni a labdát.
Egyébként ebben az idényben mikor láttátok Ti Zlatant magából kikelve reklamálni? Mert én tán 1-2 kivétellel minden Inter meccset megnéztem az idényben, és egyikről se emlékszem ilyen jelenetre.

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.01.29. 09:55:51

Sőt Stendardo már most tavasszal csatlakozik a Juvéhoz, mint minőségi igazolás :P kár, hogy nem Bumi mezét kapta ugyan ott fog ülni....

Gabez 2008.01.29. 09:56:12

Italian footballers' association, 2007es díjak: legjobb játékos: Kaká, legjobb külföldi: Kaká, legjobb olasz: Totti, legjobb edző: Spalletti, legjobb kapus: Peruzzi (!), legjobb védő: Materazzi, legjobb fiatal: Montolivo.

R. Mancinit nem is nevezték a díjra, ami kicsit fura, mivel tavaly lealázta az egész mezőnyt az Interrel (meg idén is elég jól áll). De ettől függetlenül a legjobb edző díja jó helyre került, meg sztem a többi is.

mickeyknox 2008.01.29. 11:06:23

peruzzi: életműdíj, alighanem, mert 2007-ben nem hiszem hogy ő lett volna a legjobb

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.29. 11:46:38

a palermo elnöke tényleg klinikai eset...

Palermo have sent a fax to the Lega Calcio demanding that the game be declared void and asking for the fixture to be replayed or for the Sicilians to be given a 3-0 win.

Romanista 2008.01.29. 11:52:08

ismétlem magam a forduló után: az öt szebben csillog mint a hét.

R.Mancininek vannak érdemei, de Spalletti harmad akkora kerettel lett az Inter mögött második a bajnokságban, és nyerte meg előlük a kupát(deméghogy!!) és a szuper kupát. tehát az év edzője Spalletti. Peruzzi meg lehallgatta a telefonokat.

Romanista 2008.01.29. 11:58:22

_benito: a labdaszedő srác miatt...

mickeyknox 2008.01.29. 12:05:18

„Tárgyaltam a jogászainkkal az esetről. Elolvastuk a szabályokat, a labdaszedőknek a reklámtáblák mögött kell tartózkodniuk az előírás szerint, és a hozzájuk legközelebb álló játékosnak kell dobniuk a labdát. Itt azonban bejött a labdaszedő. Ami szombaton este történt, az éppen ellentétes volt a szabályokkal.”

ezért 3-0, vagy újrajátszás.... ez bolond :-)

Metgergo 2008.01.29. 12:14:04

Remélem nem lesz semmi az esetből, mert ennek aztán semmi köze a focihoz. Vagy tiltsák el a srácot a labdaszedéstől, vagy kötelezzék arra, hogy a Juve meccsein szedje a labdákat. Bár az utóbbi ellen biztos hevesen tiltakozna az Amnesty International (teljes joggal).

Gabez 2008.01.29. 12:16:11

Meg is érdemli Spalletti, de nevezni lehetett volna Mancinit is.

drani 2008.01.29. 12:36:01

Az érdekelne, hogy vajon Cristiano Zanetti vasárnapi 2 hosszú gólpassza a Juve taktikájában egy begyakorolt elem, vagy ez magától jön? Mert szerintem minimum említésre méltó. A Lazio ellen is ugye volt 2-3 ilyen átadása. Csak nehogy elvigye a Real

BruceWayne 2008.01.29. 12:56:11

nem is baj hogy Mancinit nem nevezték a díjra, nyerje csak az ilyeneket Ancelott, Spalletti, Totti, Kaká, nekünk meg jók lesznek a csapatsikerek....

BruceWayne 2008.01.29. 13:02:26

"Materazzi bizonytalan játéka"
hát érdekes hogy mikor kidőlt akkor sokan aggódtak, de aztán hibátlanul pótolták, de amióta visszatért mintha gyengébbek lennénk, nem pont miatta, de látszik rajta a kihagyás és a bizonytlanság, szerintem akkor voltunk a legjobbak idén mikor játszott Maicon, Samuel, Chivu, Jimenez meg a többi meghatározó ember, most hogy kezd visszaállni az alapcsapat, mintha nem "parádézna" a csapat.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.29. 13:03:52

"Italian footballers' association, 2007es díjak: legjobb játékos: Kaká, legjobb külföldi: Kaká, legjobb olasz: Totti, legjobb edző: Spalletti, legjobb kapus: Peruzzi (!), legjobb védő: Materazzi, legjobb fiatal: Montolivo."

Szerintem Ibra elfért volna a legjobb külföldi címén...

"R. Mancinit nem is nevezték a díjra, ami kicsit fura, mivel tavaly lealázta az egész mezőnyt az Interrel (meg idén is elég jól áll). De ettől függetlenül a legjobb edző díja jó helyre került, meg sztem a többi is."

Én máshogy látom. Az Internek szinte minden évben bombaerős a kerete de '89 óta mégsem tudott senki bajnokságot nyerni az Interrel.
Szerintem Manchini érdeme, hogy megtörte az Inter átkát.

pitbaccardi 2008.01.29. 13:30:14

1 meccsen 7 beszopott góllal lehet valaki az év edzője???

sh4d0w 2008.01.29. 13:57:50

Gabez: ne tekintsük már fegyverténynek, hogy tavaly és tavalyelőtt az Inter bajnok lett... Tavalyelőtt megajándékozták a bajnoki címmel őket, tavaly meg megnyertek egy kifilézett bajnokságot... Ezért járna Macininek az éve edzője diíj??? Ugyanmár...

Gabez 2008.01.29. 15:44:00

sh4d0w: ajándék? Bell nélkül nem a juve lett volna az első, a milan meg ki tudja, hol végzett volna...szal nem igazán volt ajándék. A köv meg kifilézett? csak a juve nem volt, a milan 8 pontos hátrányát lefaraghatta volna az odavissza meccseken majdnem teljes egészében (mint ugye sokkal jobb csapat), de nem tette, ellenben 2x kikapott az intertől...ezeken kívül is még összeszedett vagy 15 pont hátrányt. Akkor most hogy is van, ha kapok 8 pont hátrányt, akkor már jön magától a többi 20? Vagy miért is nem tudta tartani a lépést pl a roma? mert kizárták a juve-t? nevetséges kifogások.

Valamint, ha vissazolvasol, nem azt mondtam, hogy jár neki az év edzője díj, hanem azt, hogy nevezés járna neki. Éééérted...vagy még magyarázzam?

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.29. 16:04:30

"Tavalyelőtt megajándékozták a bajnoki címmel őket, tavaly meg megnyertek egy kifilézett bajnokságot... Ezért járna Macininek az éve edzője diíj??? Ugyanmár... "

Szerintem voltak már furcsaságok az eddigi Serie A történelmében is, de szerintem nem kevés rekordot állított fel az Inter az elmúlt másfél évben... ráadásul idén is folytatta a szériát. Talán a BL hiányzot tavaly... idén nem fog ebben biztos vagyok :)

calcio_di_rigore 2008.01.29. 16:44:26

Gabez, az Inter most majdnem annyira kiemelkedik a mezőnyből mint akkor (05-06) a Juve. Az akkori Milan pedig jobb volt mint a mostani Roma. A zöld asztalnál átírt eredmény még nem változtatja meg az erőviszonyokat. A 04-05-ös szezonon lehet vitatkozni, akkor talán a Milan jobb volt mint a Juve.
Ez teljesen függetlenül a calciopolitól (amibe most ne menjünk bele:DD), nagyon nehéz másképp látni.

pitbaccardi 2008.01.29. 16:55:15

hát én meg arra emléxem, hogy amikor ronaldo felvágásáért nem adták meg a 11-est, akkor azon ment el a bajnokság az internek.

Romanista 2008.01.29. 17:03:08

jaj de jó egyeseknek hogy ilyeneken megy el a bajnokság és nem azon hogy vajon feltudják-e vásárolni a félvilágot zsebből. ;-)

BruceWayne 2008.01.29. 18:38:10

a 05-06-os bajnokság ha jól emlékszem akkor egy hétközi Fiorentina-Interen ment el, az ottani vereség már rányomta a bélyegét a hétvégi Inter-juvéra

giacinto 2008.01.29. 20:06:18

A Juve azért tart ott ahol, mert megszerezte az Intertől Zanettit tavaly nyáron. :)) egyébként jogos.

félvilágot zsebből??? hagyjuk már a sztereotípiákat. az inter NEM chelsea. van pénze Morattinak, de az utóbbi 4-5 évben elég takarékoskodva igazolnak.
ingyen jött: CAMBIASSO, FIGO, Cesar, Maxwell, Dacourt, CRESPO, Jimenez... Maicon 6 milliója, Stankovic 4 milliója fillérek ezen a szinten és még folytathatnám.
más csapatok évente költenek 80-100 milliókat...

Gabez 2008.01.29. 20:18:32

Hja, ha az Inter annyit költene, mint mostanában a Juve (igaz, potyára, lásd almiron + tiago -- játékostemető, mi?), akkor már itt játszana tényleg a fél világ :)

Nyissátok ki a szemetek is, ne csak a szátok.

BruceWayne 2008.01.29. 20:22:19

Zanetti a Romába volt jó, meg az Interben az elején, aztán padra szorult, egyébként juvéstól is hallottam annno hogy a fejét fogta mikor le akarták igazolni, én meg mondtam tőlem vigyétek :-)
de az új nagy fogás Mellberg lesz :-)

BruceWayne 2008.01.29. 20:23:15

remélem érte is perkálnak vagy egy 10-est.

giacinto: azért a Chelsea se csak úgy a pénzből lett.

Rezgrof 2008.01.29. 20:26:05

Livorno–Újpest FC 2-3 (1-2)

Ez már valószínűleg a vég.

giacinto 2008.01.29. 20:41:18

Zanetti az Interben is jó volt, Cambiassoval megettek mindenkit Mancio első évében, aztán elkezdett sírni Moggiéknak köszönhetően, gondolom nagyobb lóvéért, aztán beszopta a B ligát.

Patóról meg annyit h valószínűleg a juve ellen 3-at rúg :)) ki lehet következetetni szépen :)

rexford 2008.01.29. 21:25:51

"az utóbbi 4-5 évben elég takarékoskodva igazolnak"

Hát igen, másra kellett a pénz. Spórolni nemigen kellett, a kőolajárak szárnyaltak, a mobilbiznisz se szokott veszteséges lenni.

BruceWayne 2008.01.29. 21:50:11

mondja ezt akinek csapata egy mondaton belül került összefüggésbe Kadhafiékkal :-)

Romanista 2008.01.29. 22:02:11

chivu 16 milla csak idén nyáron, beleszámítva Pizarro játékjogával. és a Románál ez a pénz kiugrottt a 2004 előtti igazolásokból felhalmozott adóságg csökkentésére.
az ingyen jöttekre meg csak annyit hogy nyilván ingyen is játszik a szigorú keresztény Figo. a Romához ingyen jött: Faty. hmm?

nem,ne hidd hogy irigykedem, csak nem biztos hogy sajnáltatni kéne az Intert.
vagy ha igy érzed tedd, csak ne várd hogy Juvés-Milános-Romás egyszerre könnyekben borul szegény Inter elé.

giacinto 2008.01.29. 22:37:07

Chivu 13 + Andreolli fele volt. senki nem mondta h ingyen játszik Figo. gondolom nálatok mindenki 1 zsák krumpliért meg 3 szelet kenyérért játszik ugye?

egyszerűen csak túlzónak éreztem a "félvilágot zsebből" kifejezést.
múltkori kezdőcsapat vásárlási értéke 63 millió euró volt összesen, összeszámoltam. ez sztem nem egy nagy összeg 11 játékosra.

Romanista 2008.01.29. 23:02:30

igen valóban túlzó, és sorry a pontatlan idézetért.

azonban az tagadhatatlan hogy (pl) az Internél nem kell arra várni, hogy egy Andreolliból Cordóba legyen mint ahogy Románál kell. Figo pedig valószínűleg többért játszik mint Taddei.bár biztos hogy még így is szebb summát kap mint bármelyikőnk itt.

Nedved11 2008.01.29. 23:45:33

Gabez 2008.01.29. 20:18:32
Hja, ha az Inter annyit költene, mint mostanában a Juve (igaz, potyára, lásd almiron + tiago -- játékostemető, mi?), akkor már itt játszana tényleg a fél világ :)

Fél Argentína már ott játszik;)

calcio_di_rigore 2008.01.30. 01:40:13

A Juve költekezéshez számítsuk hozzá, hogy tavalyelőtt nyáron el kellett adniuk a fél csapatot. Egy komplett csapathoz nyilván nem vennének 13-ért Tiagót. Mondok egy titkot: idén nyáron is költekezni fognak.

Gabez 2008.01.30. 12:58:58

Nedved11: "Fél Argentína már ott játszik;)"

Jah, de nyer is a csapat :)

A Milanban meg fél Brazília játszik, na és? Ilyen ez a foci.

sh4d0w 2008.01.30. 13:41:54

Gabez:

ajándék, mert mindenféle alap nélkül ajándékozták oda az Internek, pedig a Milan semmivel sem volt benne jobban a bíróbalhéban, mint az Inter... és a Milan abban az évben a 2. helyen végzett a pályán elért eredmények alapján. Utána száműzték a Juvét, a Milannak meghagyták a 8 pontos hátrányt, miközben a többi érintett Serie A-s csapatét mérsékelték. Ez bizony visszavethet egy csapatot, bármilyen jó csapat is. Mégis, a bajnokság végén még 1-2 fordulóra feljöttek a 3. helyre.

argentin#21 2008.01.30. 13:54:35

a Lazio is minusszal kezdte azt a szezont, es megis mit lemuvelt egy AcMilantol tavolallo kerettel.

Gabez 2008.01.30. 14:23:38

A Lazio csak -3ban volt, de a Fiorentina meg a Reggina a levonás ellenére is nagyon odatette magát, a kerethez képest...főleg a lilák.

nalazo 2008.01.30. 15:36:54

Sh4d0w: Miért nem küldted el a bizonyítékaidat a Figc-nek, ha ilyen döntő információkbirtokában vagy, amiket kinyilatkoztattál? Vagy miért nem nyitsz egy külön topicot,a hol kesereghetsz kedvedre a hozzád hasonlókkal? Miért rágódsz olyasmin, amit úgy sem tudsz megváltoztatni? Nagyon rossz lehet úgy élned, ha téged a nap minden pillanatában ez bosszant. És akkor még meg is osztod velünk, holott inkább az aktuális mérkőzésekről kellene itt társalogni! Marhára unalmas, hogy rendszeresen feltűnik valaki, akit nem is érdekel más, csak az, hogyan lehetne az Interbe belekötni. Vagy szerinted ettől visszaadják ez elvett bajnokságot és a pontokat? Véletlenül nem egy olyan szurkoló vagy, akinek a csapata nem úgy teljesít, mint ahogy az elvárható lenne, és ezt a mérget kell kitölteni?

calcio_di_rigore 2008.01.30. 16:01:30

Olvasom, Filkor megy a Grossetoba. A realista forgatókönyv kezd beigazolódni. Most kéne pár évet klasszis szinten végigfociznia, és akkor talán-talán újra az Inter (vagy valamely komoly csapat) közelébe kerülhetne. Meglepődnék ha így lenne.

Gabez 2008.01.30. 16:19:43

Na tessék: www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=566745

Az állat beszólt a bunkónak meg a bénának :)

BruceWayne 2008.01.30. 23:01:08

ennyit értek...

amúgy jó meccs volt, örülök a továbbjutásnak, megérdemelt volt.

calcio_di_rigore 2008.01.30. 23:07:52

Grat az Internek!

Ez a Saccani új igazolás náluk?

Metgergo 2008.01.30. 23:11:47

Akárhogy is nézem, az Inter B leverte a Juve A-t. Jelenleg ennyi a különbség.
Pelé és Balotelli hatalmasat játszott!

Metgergo 2008.01.30. 23:28:08

Camoranesi pedig gusztustalan volt. Azt még meg is érteném, ha mondjuk Stankonak, vagy Vieiranak rúg oda, de egy 18 éves kissrácot így elkaszálni! Szégyen...

calcio_di_rigore 2008.01.30. 23:31:14

Annak a 18 éves kissrácnak már rég zuhanyoznia kellett volna 2 sárgával, a 17 éves haverjával egyetemben (Legro leütése).
Ettől még persze tény, hogy Camo nagyon hülye tud lenni néha, sajnos ilyenkor elborul az agya.

BruceWayne 2008.01.30. 23:35:08

az első juve gól előtt meg jimenez a labdát akasztotta meg... szóval nehogy a bírókra kenjétek

BruceWayne 2008.01.30. 23:39:10

amúgy se tudom mit akartok ilyen szürke iparos munkásfocistákkal...

calcio_di_rigore 2008.01.30. 23:39:53

Jobb az Inter, és megérdemelten jutott tovább, nincs okom a bíróra kenni. Ez van, a kupa amúgyis az ő terepük.:)
Ettől függetlenül elég sok juventinónak a töke televan már az idei tendenciákkal bírói fronton. Mindenki számított rá hogy kompenzálni fognak, nade meddig még?

BruceWayne 2008.01.30. 23:44:52

jaaaj, ne kezd.... ma is kompenzáltak ugye, meg udineben is?
inkább azon gondolkodjatok hogy az istenített közéépályásátok mekkora egy paraszt.

calcio_di_rigore 2008.01.30. 23:56:50

Camo-t eddig is ismertük, ő már csak ilyen. Néha lemegy nála a függöny, de legalább nem a meccs után vagy a bíró mögött vágja tarkón az ellenfelet, mint Ibrahimo-bitch.

rexford 2008.01.31. 00:07:19

Camoranesi egy tahó paraszt, de van egy egész csapat, amelyikről nagyon sok évig csak ilyesmik kapcsán lehetett hallani.

BruceWayne 2008.01.31. 01:08:15

ja, amelyikben játszik....

"Ibrahimo-bitch." :-) amíg meg nálatok volt gondolom istenítetted...

Gabez 2008.01.31. 09:15:08

"calcio_di_rigore
Grat az Internek!
Ez a Saccani új igazolás náluk? "

Kösz - az, a juvétól vették, de nagyon visszahúzza a szíve...

Jó volt látni, hogy az Inter visszatért a régi kerékvágásba, a 2. félidőben egy pillanatra sem volt kétséges, hogy melyik csapat jut tovább. A zebrák megint nyomták az izomfocit (kivéve Del Pierot, ő egy fociisten, bármit mond is az az állat), a kékfeketék viszont ésszel játszottak, ráadásul Balotelli nagyon jól játszott a góljain túl. Azt hiszem tegnap megduplázta az értéket, sőt...Vieira viszont gyengus volt, sárgát is kellett volna kapnia.

Camoranesi meg...minden csapatban van 1-2 fanatikus elvakult durva emberke (Materazzi, Gattuso, Nedved), de én nem emlékszem ilyen szintű lealacsonyodásra egyiküktől sem. Remélem kap vagy 5-6 meccset, akár a bajnokságban is.

pitbaccardi 2008.01.31. 09:32:52

talán ha nem egy traktorgyár lenne a juve mezponzora, akkor camorra sem lenne ekkora paraszt :)))

BruceWayne 2008.01.31. 11:07:21

ezeket pont tegnapelőtt láttam, szerintem Nedvedé meg Camoranesié

kepfeltoltes.hu/080131/SP_A0964_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

XDD

argentin#21 2008.01.31. 11:46:49

na hat az Internek is megvan a "Pato"-ja .Eddig nem vettem komolyan a Reggina ellen,de tenyleg tud a csavo. Es akarmennyire probalok objektiv lenni, de sokkal erettebnek (jatek szemponjabol) es magabiztosabbnak tunik ,mint a Milan 2evvel idosebb ujonca (mondjuk rajta a nyomas is rajta volt). Mindekepp kellemes meglepetes volt a ficko.

BruceWayne 2008.01.31. 13:03:42

ja és amellett hogy jobb mint Martins, még olasz is.
és tegnap két olasz is volt a pályán nálunk szóval senkinek egy szava nem lehet :-)

the real 2008.01.31. 13:28:23

Mondjuk Balotelli nem olasz állampolgár. Bár kétségkívül olasz nevelés (még ha nem is az Interé).

pitbaccardi 2008.01.31. 13:48:23

hát akkor mi?

www.inter.it/aas/squadra/player1?codgioc=G0823&L=it&stagione=2007/08

tudtommal ghánában született, de olasz szülők fogadták örökbe.

pitbaccardi 2008.01.31. 13:50:04

vagy csak a szülők odavalósiak? ki tudja ezt az egész sagát...

WallyB 2008.01.31. 13:52:30

Jó látni, hogy a többség reálisan látja a tegnap történteket. A bíró szerintem is elnézett egy-két dolgot (első Inter gól előtt kéz volt-e, vagy sem, az olaszok kikockázták, vállnak tűnt; a Juve egyenlítő gólja előtt volt-e fault, és Cruz a másik oldalon fél perccel korábban hogy került a földre; Ballotelli könyökös, Legro favágás - szóval volt sok esemény, de így volt jó a meccs.)
Én angol kommentárral néztem neten és a 11-est azelőtt bemondták, hogy a bíró befújta volna. Úgy gondolom meg lehetett adni, még az Internek is.
Ami a Juvét illeti, azt gondolom, hogy nincs miért csüggedni (az ellenfelet köpködni meg végképp nincs miért), mert nekem szimpi volt, amit csináltak. Alex még mindig nagyon jó, kérdés, hogy ha neki nem megy, akkor mi van?
Egyébként meg, Juvésok, akik a bírót bántanátok egy dolgot engedjetek meg. Kapussal szemben kétszer hibáztak a zebrák (Nedved, Treze), ráadásul a második ziccernél Alex mintha "bántotta" volna Cordobát...
Juvének ott a bajnokság, "nekünk" 3 vas van még a tűzben, csak úgy ne járjunk, mint anno a Leverkusen...

the real 2008.01.31. 13:57:26

Ghánai menekültek gyermekeként született Olaszországban. Nem olasz állampolgár, de várhatóan nemsokára megkapja, és mivel tavaly nyáron visszamondta Leroy meghívását, még lehet olasz válogatott. Ha így fejlődik, lesz is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.31. 14:03:59

valószínűleg Agogo-t nagyobb konkurenciának tartja, mint az olasz válogatott csatárait:)

BruceWayne 2008.01.31. 14:17:56

17 éves, ki lenne a konkurenciája? Del Piero Totti Toni Inzaghi Vieri korosztály biztosan nem, Di Natale, Di Michele, Gilardinho se vészes, ki van még olasz válogatott csatár?

the real 2008.01.31. 14:22:23

Szerintem el is hagyhattad volna a smiley-t a végéről...

the real 2008.01.31. 14:24:31

Korosztályából Giovinco, Rossi, Lupoli, Osvaldo jöhet szóba. Esetleg ha tudnának honosítani még pár csatárt :)

giacinto 2008.01.31. 17:07:06

mivel Palermoban született, sztem alapból olasz állampolgár.

pitbaccardi 2008.01.31. 18:05:19

azé raktam be a linket is. az inter honlapon olasz a nemzetisége.

the real 2008.02.01. 09:07:08

www.mariobalotelli.it/en/biografia.php
"because of certain terms in Italian law Mario cannot be adopted by his new family until he will be 18: he is not officially an Italian citizen, although he was born in Italy and had only lived in Italy"

Alexxxx 2008.02.01. 10:56:50

Nerazzurri 2008.01.31. 13:03:42
----> maradjunk EGY olaszban (Toldo).
süti beállítások módosítása