Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Afrika kupa, 3. játéknap - Oroszlánbőr ágyelőt tessék

2008.01.23. 02:29 heinrich

Újabb két nagyágyút vehettünk szemügyre közelebbről – vesztünkre, hiszen Kamerunról közben kiderült, hogy csak fegyvernek látszó tárgyakkal vannak felszerelve, ellenben a Fáraók duplacsövűvel készültek és nem félnek használni, avagy túl vagyunk az első egyiptomi csapáson. A Nílusi Krokodilok is kaptak három chipolopolót (rézgolyót, mint az közismert) a bordáik közé, így valószínűleg elúszott a remény, hogy 32 év várakozás után pontot fogjanak a Nemzetek kupáján.

Makanaky, Omam-Biyik és Roger Milla domesztikációra hajlamosabb utódait Egyiptom a térdére fektette, majd azonmód tűzpirosra csépelte a jobb megértés végett. Ahmed Hassan fiai sokkal taktikusabb és célratörőbb futballt mutattak be, egyszerűen lejátszották Etoékat a pályáról - továbbra is őrzi veretlenségét a címvédő, hiszen a selejtezőkön sem találtak legyőzőre.

Gyakorlatilag a sípszótól kezdve igencsak érett a vezetés, amit végül egy ostoba kezezés miatt megítélt, majd újrarúgatott tizenegyesből szereztek meg. Amúgy Rabou maga sem gondolhatta komolyan, hogy a nekifutás közben tartott kávé- és cigiszünetet elnézi majd a spori. Három perccel később Zidan aus Hamburg fejezett be egy mintaszerű kontrát, és a gongszó előtt egy perccel szintén ő kormolt be egy rakétát a rövid felsőbe, úgy látszik nemcsak mifelénk olyan nehéz megjegyezni, hogy nem fejelünk ki labdát középre. A második felesben velőtrázó kameruni rohamokkal számoltunk, Eto’o villant is egyet, de aztán fokozatosan megereszkedtek, mint az újévi lufik, különösen, hogy az általunk legjobb afrikai kapusként számon tartott Kameni benézett egy távoli Rabou lövést, így ő is kettőt vágott. Innentől már csak azért izgultunk, hogy olvasóinknak kiajánlott dupla tizenegyes fogadásunk hazajöjjön, és lőn… Eto’o újabb találatával egy gólra van az Afrika kupák örökranglistájának tetejétől, bár sokadszori újranézésre sem értem, hogy is ment ez be. Végül arra jutottam, hogy bizonyára a Ronaldó által is használt Hajmester2000 teszi a csodát, ami nem kerülte el a trendérzékeny Samuel figyelmét sem. Ezzel Egyiptom jó sansszal behúzza a csoportelsőséget, hiszen az utánuk következő Zambia – Szudán meccsen nem láttunk falrengető dolgokat, ők viszont a tournament eddigi legmeggyőzőbb játékával rukkoltak ki. (Egyiptom – Kamerun 4-2)

Szudán nem vette félvállról a tornát, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Mohammed Allah szövetségi kapitány vezeti a csapatot. Ugyan nálunk most pont nincs kapitány-kérdés, de talán nekünk sem ártana felvenni a kapcsolatot Jézus ’el-megváltó’ Krisztussal és akkor mi is ott leszünk egy nagy, afrikai tornán...

A gyakorlat azt mutatja, hogy nem érdemes késve kezdeni a meccsnézést, Zambiának most is csak három perc kellett, hogy egy formás kényszerítő után Chamanga kilője a hosszú sarkot, még a túloldalon Badreldin El Doud csak kapufáig jutott. Ezt a szűk tíz percet akár az egész meccsre is kivetíthetjük, hiszen végig ez történt. Szudán egyik helyzetéből sem volt képes betalálni, cserébe a második félidő elején is kaptak egyet (Mulenga nem satnya 120 centit emelkedett helyből, mielőtt deres szemöldökkel bólintott volna) majd egy óra játék után Katongo rövidre is zárta a meccset. Labdát még mindig nem ütünk középre. Grundjeleneteknek most sem voltunk híján, láttunk az ötösig belógó centerhalfot, szöglet utáni power-sarkalást és végre zsúfoltnak mondható lelátókat is. (Zambia - Szudán 3-0)

Közben osztják a szervezőket becsülettel. A nemzetközi média által silánynak minősített megnyitóért rádióüzenetben kértek elnézést, de a megítélésük szempontjából ennél is nagyobb szarvashiba volt 2-3 napig flippereztetni a sajtósokat a szükséges akkreditációk beszerzéséért. A játékosok krumpliföld pályákról beszélnek és azt is megtudhattuk, hogy a tegnapi teljes elsötétítés nem légvédelmi gyakorlat, hanem kommunikációs hiba (?) volt. Ezek után nem csoda, hogy az esemény hivatalos oldalán még egyetlen meccs eredményét sem tüntették fel. Sebaj, kicsire nem adunk, idegenben taccs is jó, valamint több is veszett Mohácsnál.

7 komment

Címkék: afrika videó beszámoló h összefoglaló afrika kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47308103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tábornok 2008.01.23. 10:34:44

Zidan gyerek nem sokáig lesz a hansa város lakója, szvsz.
Zambia a pozitiv meglepetés nekem, igaz ehhez kellett egy Hungary szivonalú csapat is mint Szudán.

Sejtettem, hogy ezek a fekete és kevésbé fekete srácok tudnak focizni, de ennyire?

r_magpie 2008.01.23. 11:06:05

ez a Zidan egyre jobb, kíváncsi vagyok, hova tovább.

csak engem zavarnak ezek a randa, pixeles mezszámok?

szbszig 2008.01.23. 14:42:45

Szerintem túlzás kijelenteni ezen meccs alapján, hogy Zambia pozitív meglepetés lenne. Én azt kaptam a tegnap esti meccstől, amit vártam: két szerény képességű csapatot, akik viszont a mérkőzés nagy részében roppant lelkesek voltak, és ezért én igazán élveztem a játékukat. A szudániakét is. Akik a második félidő alapján a vereséget azért már megérdemelték, de az ilyen különbségűt semmiképpen. Én örültem volna, ha nekik is sikerül rúgni egyet vagy kettőt. Viszont nem hiszem, hogy a kettőből bármelyik csapatnak sikerülne akár egyetlen pontot is szereznie a hátralévő mérkőzéseken. Bár én szurkolok nekik.

szbszig 2008.01.23. 19:00:40

Az Afrika-Kupa-fílinghez még az is hozzátartozik, hogy a kommentátor végig magabiztosan hajtogatta az első félidőben, hogy a meccs Kumasiban van. Amikor pedig Tamaléban van...

szferi 2008.01.23. 20:09:40

Meg az is hogy az ötödik percben jön rá, hogy összekeverte a csapatokat. És tudtátok, hogy zambia ÖNÁLLÓ GYARMAT volt? :)

jasszgeri 2008.01.27. 19:40:04

a manchesteri manucho megint kettőt bevállalt. oi oi!

szbszig 2008.01.28. 11:39:48

Hát igen, én nézem rendszeresen, és azóta történtek is érdekes dolgok bőven, csak ugye post sincs már lassan egy hete... :(
süti beállítások módosítása