Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 19. forduló - Bobo 200!

2008.01.21. 11:22 _benito

Szuper kis forduló volt, ezt abból lehet a leginkább megállapítani, hogy az összes létező edző a bírókat anyázza. Bizony, van köztük, aki jogosan…
A Juventus borzalmas játékkal örvendeztette meg az Inter-szurkolókat, cserébe az Inter még talán ennél is szörnyűségesebb teljesítményt tett a San Siro asztalára, a két csapat közti különbséget pedig mindennél szebben jelzi, hogy a Nerazzuri még így is behúzta a győzelmet, miközben az Öreg Hölgy pofára esett a bevásárlókocsijában. A Milan kiegyenlített meccsen döntetlent játszott az Udinesével, vagyis inkább mégsem, mert Kaká varázslatos passzal lepte meg Gilardinót (aki vagy lesen állt, vagy nem, de az biztos) és így végül a Rossoneri az összes pontot elhozta a Friuliból. A Roma temérdek helyzetet elhibázva győzte le a Cataniát, a Fiorentina is megverte a Torinót, de az egész forduló olyan bolond meccseket hozott, hogy a papírforma szó csak egy összefüggésben kerülhet szóba: újabb sérült van az Internél. (Mancini olyat rúgott a kispadba, hogy megreccsent a sípcsontja. Vehehe)

Kezdjük akkor a Juve-szurkolóit leginkább tűzbe hozó hírrel: úgy néz ki, végre sikerül valakire rálőcsölni Tiagót (a szerencsés nyertes a Tottenham lehet). Ranieri is megörülhetett a hírnek és egyből úgy tett, mintha a keretben sem lenne a portugál, így történhetett meg, hogy behúzta középre Szalihamdzsicset, a szélen pedig Machionni kapott bizalmat. Van egy olyan érzésünk, a mester már a 12. percben megbánta döntését, a Juvénál ugyanis nincs Marchionnin kívül senki (sem szertáros, sem rendszergazda), aki ugyanígy képes lett volna egy méterről kihagyni a meccs helyzetét. Az első félidőben még csipkedte magát a Bianconeri, volt is tűzijáték a Samp kapuja előtt, de gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem, pedig egy genovai ellencsapás után a Samp egy szögletet követően megdöngette a kapufát is. Ennyi összejött Trezeguetnek is, ezen kívül azonban semmi más, a második félidőben pedig elkerekedett szemmel néztük, hogy a győzelemért hajtó, bajnoki címre is esélyesnek vélt, hazai pályán játszó Juventus taktikája arra épül, hogy a négy védő gurigázik 60 méterre Castellazzi kapujától, majd amikor az egyikük elunja, átíveli a középpálya fölött a csatárok irányába. Magyar szaktanácsadók felbukkanását orrantjuk a háttérben… (Juventus-Sampdoria 0-0)

A Juve által elővezetett borzalom után véres könnyeket zokogva gondoltunk bele, hogy hamarosan a Copa Italiában az Interrel kellene negyeddöntőznie az Öreg Hölgynek, aztán valahogy estére mégis jobb kedvünk lett. Történt ugyanis, hogy az Inter is bebizonyította, tud kifejezetten szarul játszani. A Parma viszont olyan volt, mint Yoda mester, aki ránézésre járni is alig bír, de amint kificcen az övéből a fénykard, máris illik komolyan venni. A San Siróban a 88. percben vezetni az Inter ellen, hát ez bizony nem sok csapatnak jön összes mostanában, a Parma viszont tökéletesen koncentrálva talán még a győzelmet is megérdemelte volna. Olcsó dolog lenne a részünkről, ha elkezdenénk a bíróval jönni, az objektivitás esetünkben meglehetősen ingoványos talaján maradva annyit tennénk csak hozzá, hogy Gervasoni nem tűnt Parma-szurkolónak. A vendégek végül 9 emberrel fejezték be a meccset, hiszen a kiállított Couto (ez később még jól jöhet a Gialloblunak) mellett hárman is megsérültek, Dessena helyére pedig már nem maradt cseréjük, talán ezért is fordulhatott elő, hogy a lefújás előtt másodpercekkel Ibrahimovics simán levehetett egy labdát az ötösön belül.
Viszont! Ibra bajban lehet, mert a kamera elkapta, ahogy lekönyökli Rossit (majd később Dessénával is kekeckedett egyet) és a svéd finoman fogalmazva visszaeső. Ezen kívül meg kell említenünk, hogy a múlt héten már játszogató Sztankovics mellett visszatért Vieira is, így hamarosan eljöhet az a pillanat, hogy a Nerazzuri a legerősebb összeállításában kezd. Hogy jobbak lesznek –e, azt nem tudhatjuk, bár a vasárnapinál nem lesz nehéz… (Inter-Parma 3-2)

A gólszegény termés ellenére jó kis meccset játszott egymással az Udinese és a Milan. Hogy nem 4-4 lett a vége, azért a két kapus a felelős, mind Kalac, mind Handanovics bravúrok egész sorát mutatta be. A brazil háromszöggel támadó, de az eltiltott Pirlót (nagyon) hiányoló Milan kétszer is a kapufát találta el, miközben az általunk nem sokra tartott Kalac élete védését bemutatva ujjheggyel tolta mellé Pepe lövését. Már Ancelotti is elkönyvelte a döntetlent, hiszen behozta Gilardinót, amikor Pato labdát szerzett, Kakához passzolt, aki sarokkal tette le a labdát a gyanús pozícióban helyezkedő Gilának. Annyiból tehát már a régi Milant láthattuk, hogy egy simán ikszes meccset a 93. percben a saját javára fordítani senki nem tud úgy, mint a Rossoneri. Egyébként a szurkolók és a vezetőség pár hete már találkozott Gilardino ügynökével, hogy a folytatásról egyeztessenek, hiszen a formába lendülő KA-PA-RO hármas és Inzaghi mögött jelenleg csak negyedik számú csatárnak számít, most viszont nem győzik halálra dicsérni és marasztalni. Ez egy ilyen játék… (Udinese-Milan 0-1)

Bár a Roma végül számos hiányzója ellenére elég lazán, 2-0-ra legyőzte a Cataniát, azért ez nem volt ennyire sima. A bravúros védések mellett arcpirító leventékre is bármikor képes Doni ugyanis kétszer is nagyot kellett, hogy védjen a szicíliai ellencsapások során, bár az is igaz, a Roma kézben tartotta a meccset. Mancini (sokadszor is le kell írnunk róla: hiába remek játékos, egy gusztustalan, nagyképű paraszt) egymaga három ziccert puskázott el és az első gólt szerző Giuly sem mondhatjuk, hogy a passzolásra koncentrált volna Totti hiányában. Szóval tüzelt mindenki, ahogy a csövön kifért, végül pedig azt is megtudtuk, hogy De Rossi pont úgy be tudja verni a büntetőt a léc alá, ahogy Totti tette volna, ha a pályán van. A bánatos bagolyra emlékeztető Spalletti nekünk testületileg nagy kedvencünk, ezért merjük neki javasolni, hogy próbálja ki a támadóalakzatát így is: Giuly, Totti, Mancini – Vucincs. Mi baja lehet, nem? (Roma-Catania 2-0)

Bobo Vieri, a világ legjobban focizó krikettjátékosa, belőtte 200. gólját. A büntetőt kiharcoló Mutu átengedte a tizenegyes elvégzését olasz kollégájának, mi pedig szeretettel várjuk a kommentek között a Viola bírókhoz fűződő viszonyát firtató kérdéseket, ugyanis a Fiorentina két forduló alatt kapott két olyan büntetőt, mely pont kitett egy jogosat. Grella egy óra után a hálóba vágott egyenlítését (nagy gól!) követően aztán még egy tizenegyest lőhetett, amit Mutu már nem engedett át senkinek, ő maga panyenkázta (sic!) be. A 2-1 egyébként nem volt ennyire szoros, Sereni ugyanis néhány egészen elképesztő védéssel tartotta meccsben a Torót, más kérdés, hogy ezért egyetlen pont sem járt, így a Torinót ismét legyezgeti a kiesés szele (már csak gólkülönbséggel bennmaradók). (Fiorentina-Torino 2-1)

A kupa után bajnokin is döntetlent ért el a Lazio a San Paolóban. A mérkőzés után mindkét edző Rocchi sporttárs torkának ugrott, a hazaiak egy tizenegyest és egy jogtalan kiállítást kértek rajta számon, a vendégek pedig az órája minőségét kifogásolták, hiszen Hamsik már a 95. perc környékén szerezte önmaga és csapata második gólját. Mégsem őt, hanem Ledesmát emelnénk ki, aki hatalmas gólt vágott ballal, majd egy szabadrúgást (jobbal) terelt meggyőző magabiztossággal a lécre, talán nem véletlen, hogy a Fiorentina minden követ megmozgat a megszerzéséért. És persze ott volt Ballotta bácsi is, aki vicces látványt nyújtott, amint földöntúli bravúrjai után száz évének minden kínjával tápászkodott fel a földről. Nem hazudunk, legalább három góltól mentette meg a csapatát! (Napoli-Lazio 2-2)
Furcsa meccset játszott egymással az Atalanta a Genoa vendégeként. Előbb megszerezték a vezetést (ki más, mint Doni), majd két kapufa jelezte, hogy a kómában fekvő elnökéért is játszó Orobici komolyan vette az NST felé áradó bizalmát. Aztán hipp-hopp, a Genoának is feltűnt, hogy megy a meccs és a hajrára fordulva 15 perc alatt megfordították az állást. Figueroa a 88. percben szerezte meg a győztes gólt, mégis belefért még utána egy Atalanta-kapufa és Gigi Del Neri is addig szövegelt, míg elzavarták a padról. (Genoa-Atalanta 2-1)

Ugy-ugye, mi megmondtuk, hogy a Siena elszántságban McClaine hadnagyhoz mérhető csak. És azt is megmondtuk, hogy a Palermo teljesítménye úgy hullámzik, hogy idegbeteg elnöke azonnal tengeribeteg lesz, amint belép a Barbera kapuján. Gyors ütésváltás után itt is, ott is egy kapusbravúr jelezte, hogy nagy meccs van kialakulóban, majd Big Mac már a vendégeket juttatta előnyhöz. Még mindig csak a 15. percben jártunk, amikor Miccoli tizenegyest hibázott, de ez nem akadályozta meg, hogy a 76. percben is odaálljon a labda mögé és ezt már be is ütötte. Két teljes percig volt iksz, mert érkezett Loria és a Siena mindhárom pontot elhozta Szicíliából (Palermo-Siena 2-3)
Az Empoli hiába alakít ki sok helyzetet és küzd foggal-körömmel, valahogy semmi nem akar összejönni nekik. Most éppen a hátsó fertály egy másik állandó reprezentánsa, a Livorno verte meg őket egy büntetőből szerzett Tavano-góllal. A helyzet azonnali megoldás után kiállt! (Livorno-Empoli 1-0)
Kiesési rangadó. Hatpontos. Élet-halál. Ezek közül mindegyik igaz volt a Reggina-Cagliari meccsre és ahogy várható is volt, a hazaiak legyalulták a Cagliarit, mely könnyes szemmel lassan csomagolni tér. (Reggina-Cagliari 2-0)

69 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr38305573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.01.21. 12:09:57

mutu esése a 2. 11-es előtt, jót nevettem rajta

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.21. 12:14:43

Valahogy szétszórtak voltak most a nerazzurrik, egyébként támadtak szépen, volt sok labadaszerzés a középpályán és hátul. A Juvét meg el kell picsázni szerdán (is) :)

A Parma megérdemelte volna a győzelmet de egyszer kétszer az Inter is nyehert Milanosan meg Juvésan ....

Romanista 2008.01.21. 12:18:02

mert az még szombaton volt.
tizenegyesekhez; a Roma a bajnokságban nem rúgott annyi tizenegyest mint ibra. nem "Moratti gonoszozok" én, csak mint érdekes statisztika.
sose gondoltam volna egyébként hogy Coutot ennyire szimpatikusnak fogom tartani miközbe sajnálom. az inter meg tényleg szépen küzdött mint malac a jégen.

balou 2008.01.21. 12:20:16

Vieri tuti nem a 200. serie a gólját lőtte, esetleg pályafutása során mindent egybevéve szerzett ennyit.

bahrdew 2008.01.21. 12:20:47

Mókás meccs volt, puszi a bírónak. Szerdán Forza Atalanta, szombaton Forza Roma, vasárnap Forza Genoa, Torino, Udine. Esetleg Forza Livorno.

pitbaccardi 2008.01.21. 12:22:14

a régi recobás interre emlékeztetett ez a tegnapi vert helyzetből felállás. ibra pedig megmutatta hogy emberileg ugyanolyan patkány maradt mint aki mindig is volt. forza ragazzi!

johevi 2008.01.21. 12:25:41

Mutu esése, Ibra könyöklése utólagosan is megérne egy eltiltást. A Milán gólszerzőjét azért nem állította meg lesen a partjelző, mert utolsó védő + 10 méterrt fog be a szeme, az meg messzebb volt... Couto kézzel érhetett a labdához, mert olyan szögben pattant tovább, de tízszeri visszanézésre sem biztos. Viszont azzal együtt, hogy a Parma meg nem kapott meg egy büntetőt, már nem kerek a dolog...

BruceWayne 2008.01.21. 12:31:24

vieri az Interbe lőtt vagy 100 gólt (asszem csak a serie A-ban), de a másik 100-at nem hiszem hogy meglőtte volna már.
az Inter meccsről meg volt egy 7perces összefoglaló de a könyöklést és a 11-es visszajátszását nem igazán találtam meg benne... amúgy elsőre úgy tűnt kézzel véd coutu.

egyébként a forduló legnagyobb negatívuma Ronaldo haja volt

BruceWayne 2008.01.21. 12:34:14

en.wikipedia.org/wiki/Christian_Vieri

eszerint az atleticos és monacos gólokkal jön ki a 200

rexford 2008.01.21. 12:40:21

Micsoda szánalmas patkány! Hátulról karmol, mint egy lúzer iskoláslány.

Count Adyn 2008.01.21. 12:43:47

Moratti átvette a bizniszt Moggiéktól xD

Marchionni meg hát ehh... Viszont én Del Piero-Iaquinta kombóval jöttem volna ki második félidőre, Trez eléggé eltünt a mezőnyben.

nalazo 2008.01.21. 12:47:15

A tegnapi köd talán a fiúk fejében is okozhatott valamit, mert a csapat Cambiasso gólja után teljesen úgy futballozott, mint 2-3 évvel ezelőtt. Akkor, amikor mindenképpen hátrányba kellett hoznunk magunkat, hogy a gárda összeszedje magát és legalább döntetlenre hozzon egy meccset. Ez a nem kívánatos stílus jött elő tegnap is.
Le a kalappal a Parma előtt, remélem, hogy semmiképpen sem esnek ki.

calcio_di_rigore 2008.01.21. 12:48:29

Félve említem meg, hogy Trezeguet legyalulásáért megint elmaradt egy tizenegyes, szerencsére a gazzetta is erről beszél, úgyhogy maximum együtt megyünk az elvakult Juve-szurkolók pipacsos rétjére.

Amúgy tényleg nehéz dolog az "objektivitás ingoványos talaján" akrobatikázni, a múltheti Kamutizi!-s főcím után jól néz ki ez a "Gervasoni nem tűnt Parma-szurkolónak" valamint a "gyanús pozícióban helyezkedő Gila" megjegyzés.

CsakaCalcio 2008.01.21. 13:02:11

Na megelőztetek Vierivel kapcsolatban!
(még regeltem is emiatt)
Vieri, csakúgy mint az aktívak nagy többsége, fényévnyi távolságra van a 200 A-ligás találattól, ez még Baggionak is alig jött össze, sőt Tottinak is kell hozzá még 39 (de szerintem neki meglesz) úgy ahogy Chiesa-nak, Montella-nak vagy Del Piero-nak nem. Vieri sem kapja el a 200-at, most tart 138 A-ligás találatnál, gondolom az olasz csapatok mezeiben szerzett nemzetközi és olasz kupa góljait is belevéve jött ki neki a 200, de ez nagy hiba, nem tudom melyik oldalról szedtétek az infot.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.21. 13:08:16

nagyon kellemetlen hír: az AS ROMA megkezdte a tárgylásokat Gilardino ügynökével! remélem nem tudnak megállapodni! FORZA ROMA

BruceWayne 2008.01.21. 13:20:09

pedig a Parmaban mifasza volt, meg a Milanban is az első évben.

Romanes eunt domus 2008.01.21. 14:19:43

Hogy les volt-e vagy sem, azt nem tudom, de a gólt főleg Obodonak köszönheti a Milan, aki nekiállt cselezgetni 16 méterre a kaputól :).
Gila meg rájött, hogy lassan az ő bal szemöldökéről kell a kapuba pattania az összes 90+. percben érkező beadásnak, Pippo ugyis lassan visszavonul :)

Corazón de León 2008.01.21. 15:02:24

na és ki a legrosszabbul focizó krikettjátékos? természetesen Neville Neville kisfia, akit egy hajszál választott el attól, hogy az LCCC-hez szerződjön. azért elég nehéz Vierit elképzelni, mint krikettjátékost :)

Asidotus 2008.01.21. 15:28:32

Gilardino egyszerűen zseniális volt a Parmaban, az akkori összefoglalókat látva a Juvéban képzeltem el a jövőjét. De amit a Milanban nyújtott, megnyugtatott, hogy a szeretett Juvémban nálam nagyobb tudású ermberek dolgoznak, és nem keltek versenyre Berlusconi vagyonával.
De kár ezért a nagyszerű focistáért, lehet, hogy a Romában megint zseniális lesz, Bacity még ne írd őt le!

pitbaccardi 2008.01.21. 15:43:09

"Fernando Couto, a Parma labdarúgócsapatának védője elismerte, hogy kézzel ért a labdához az Internazionale javára megítélt büntető előtt a milánói Giuseppe Meazza-stadionban."

Gabez 2008.01.21. 15:44:31

"sose gondoltam volna egyébként hogy Coutot ennyire szimpatikusnak fogom tartani miközbe sajnálom"

Couto elismerte a kezezést. Miért lett szimpatikus? Mert rajta ment el a meccs?
Ez azt jelenti, hogy egy Parmának meg nem adott büntetőt lehet számon kérni a bírón. Sztem ilyenből volt vagy 5 a fordulóban, de az átlag ennyi legalább.

Bár Couto arra hivatkozott, nem tudja, gól lett volna-é, nyilván ez nem számít. Jogos volt a 11es.

Ettől függetlenül a tegnapi teljesítményt nézve igazságosabb lett volna az x; önmagában a jó kontrázás miatt nem érdemel 3 pontot a Parma.

Romanista 2008.01.21. 15:44:36

nem szándékosan és az nem módósította a labda röppályáját. csak ez maradt ki.

pitbaccardi 2008.01.21. 15:46:46

akkor legyen teljes a kép:

„Ugrottam a labda után, nem tudom, hogy bement volna-e a kapuba vagy sem.”

vagyis nem szándékosan, de lehet hogy góltól fosztotta meg az intert, ergó 11-es.

anniehall 2008.01.21. 16:05:18

Én nem tudom mi történt az Interrel az elmúlt két fordulóban, de mostanában eléggé visszaestünk, sőt igazából már a Milan ellen sem volt az igazi. A védelem hajmeresztő dolgokat csinál -tényleg mintha a régi Intert látná az ember, ötlettelenek vagyunk, a végére teljesen szétesünk és ezek a felívelgetések.. Abszolút nem volt benne tegnap, hogy kiegyenlítünk, ha nincs tizenegyes kikapunk és kész, megérdemelten.

Gabez 2008.01.21. 16:11:04

"nem szándékosan" - az nem számít

"és az nem módósította a labda röppályáját" - ez fizikai képtelenség, hacsak át nem haladt rajta

Romanista 2008.01.21. 16:17:04

számít-piroslap miatt.
nem módosította az akkor már egyenesen az alapvonal és nem a gólvonal felé tartó labda pályáját.
áthaladáson kivül van még egy lehetségeseset: párhuzamos.

the real 2008.01.21. 16:52:51

"A labda kezezése azt a szándékos cselekedetet jelzi..." - így kezdődik a szabálykönyv vonatkozó része, ennyit arról, hogy számít vagy sem. Majd: "a kéz helyzete nem szükségszerűen jelenti, hogy ez egy szabálysértés".
De ez is vitatható, mint egy csomó más hasonló helyzet. Kár, hogy ezen múlt.

daneeka 2008.01.21. 16:58:36

Volt szerencsém végignézni a Juve-Sampot, és két tizi-gyanús helyzet is volt a Samp kapuja előtt, előbb Marchionnit buktatta Franceschini, majd Trezeguet-t taglózta le valaki (Gastaldello?) a 16-oson belül. Ugyanakkor szerintem pofátlanság lenne a bíróra fogni, mert a Juve teljesítménye kritikán aluli volt. A Samp 10 emberrel védekezett, és már az 50. percben elkezdtek időt húzni, de ennyire ötlettelen támadójátékot régen láttam már. Hiányzott a kreativitás...

AndrásPéter7 2008.01.21. 17:00:34

Azér Mákos Kalács nagyon durván védett!

pegyike 2008.01.21. 17:07:41

az inter nagyon pocsekul jatszott csak a biro jolelkusegevel sikerult nyernie

drdugo 2008.01.21. 17:55:05

'Mancini (sokadszor is le kell írnunk róla: hiába remek játékos, egy gusztustalan, nagyképű paraszt)'

...és mindennek a tetejébe még olyan feje van, mint egy Lego-emberkének. na jo, ne gonoszkodjunk... :D
de amugy sokat elmond rola, hogy még a Romás haverjaim is utálják, mint a sz**t.

Gilardino kulonben nem megy sehova. Az Elnok Ur és Galliani kb két havonta bejelentik, hogy nem megy sehova, és nem elado. A fogalmatlan sport tv-s kommentátor is 5 percet csak arrol beszélt, hogy Gilardino igy el akar menni, meg ugy nincs jovoje a csapatnál, mikozben a milan hivatalos honlapján pont kb egy hete volt megint hivatalos kozlemény, hogy Gila nem elado.
Amugy a Gilát fikázok nézzék meg a Milanos statjait. 79 bajnokin eddig 35 gol a Milan szineiben, kb. minden második meccsen betalál, és stabilan hozza az idényenkénti boven 10 gol feletti átlagot. Tény, hogy nem lo annyi golt, mint elotte a Parmában, és nem lehet rá alapozni, de második számu csatárnak tokéletes. Ronaldo, és Inzaghi amugy is sokat sérultek, ráadásul boven harminc felett vannak, ugyhogy Gilardino nagyon is kell.

giacinto 2008.01.21. 17:56:58

attól hogy a parma 9 emberrel játszott a végén, nem egyenes következmény az ibra gól. a labdát beadó cruz 2 embert cselezett ki, Ibra meg kb 4 ember gyűrűjében csinálta a zsenialitást. szóval a létszám tökmindegy, a tizi jogos volt, mert beleért kézzel...

pegyike 2008.01.21. 18:07:05

az nem vitas hogy Ibra gyönyöruen oldotta meg 4 ember között de az Internek többet kell mutatnia ha bajnok akar lenni

Romanista 2008.01.21. 18:28:34

sajnos az internek elég ennyit mutatnia ha bajnok akar lenni.

Mancini meg főleg akkor lődöz, cselez ugrál ha nincs Totti, valamiért mindig akkor akar lenni ő a Jani. (vajon mé?) ha ott van Totti, akkor koncentráltabb. szerintem azért mert ő az akit elismer magán kívűl a csapatból, ami tényleg parasztság.

inter tizenegyesre még annyit, hogy az a tizenegyes az amit befújnak, nem az ami a szabálykönyvben van.
Gilardino meg jöjjön el félév próbaidőre a Romaba, és ha okosabb mint egy ötödikes (Wilhelmsson) akkor állandósíthatjuk.

pegyike 2008.01.21. 19:05:44

kar vitatni a tizenegyes jogossagat ez mar leragott csont ez mar nem oszt es nem szoroz... Gilardino szerintem nagzon jo jatekos azt hiszem ezt bebizonyitotta a Milannal is nemegyszer

argentin#21 2008.01.21. 19:54:43

"sajnos az internek elég ennyit mutatnia ha bajnok akar lenni."

mit akar ez jelenteni?? azert mert volt 1 szar meccsuk,amit amugy is siman 4 perc alatt megoldottak, azert nem erdemlik meg a bajnoki cimet? ekkora okorseget! szoval akkor csak az az igazi bajnok, aki minden meccsset gyonyoru jatekkal megnyer?!
hat akkor valoban a Milan es Juventus, na meg a Roma kene erre a bajnoki cimre palyazzon...oke, ertem... no comment

Romanista 2008.01.21. 20:00:10

sajnos mert ilyen játékkal mindenki más kikap, ők nyernek. ezért lesz bajnok az inter. ha ez hülyeség szerinted akkor az. szerintem elég jelentős különbség csapat és csapat közt.

BruceWayne 2008.01.21. 20:17:56

gondolom hogy érti romanista, de ez a meccs lehet nem erről szólt, minden csapatnak van szar napja. egyébkénnt a Roma idén is meg tavaly is nagyon jó szezont futott, és mégis esélye se nagyon volt megelőzni az Intert. és hát az Inter az egyik alap középsővédője nélkül játszotta le az első 10-12 meccset, Stankovic is hamar kidőlt, Vieira a szezon elejétől sérült, Figo, Dacourt szintén lesérült, ennek fényében is azért nem csoda ha nem brillírozik minden meccsen a csapat. meg Samuel nagyon jó volt középen, erre ő is kidőlt, Materazzi meg egyenlőre még nem tudja ezt a szintet hozni, plusz Cordoba sokadszorra is visszaesett, gondolom ezeknek is a következménye az hogy az utóbbi pár fordulóban sok gólt kapott a csapat.

pegyike 2008.01.21. 20:23:23

minden esetben tobbet kell nyujtania az internek mert nem mindig lessz ilyen szerencsejuk

giacinto 2008.01.21. 20:36:53

ez a meccs jó volt arra hogy a fiúk ezután komolyabban figyeljenek az alsóházi csapatok ellen.

argentin#21 2008.01.21. 20:37:06

itt most 1 vagy 2 meccsrol beszelunk, ami nem sikerult tokeletesen az Internek. ennel mit a joistent akartok tobbet az Intertol? h meccsenkent 7 golt rugjon es ne kapjon egyet sem? igy is nem tom mar miota nem kapott ki, siman elso , (mar) nem szarja ossze magat a nagycsapatok elott sem, kupaban es Blben is egyelore celfele tart, es most hogy ket meccsen egymasutan kap 2-2 golt akkor mindenki kritizalja. kicsit nagyravagyok vagytok vagy irigyek ,maskepp nem ertem.nincs tokeletes csapat ,nem is lesz soha, max az thaifoldi ligaban. normalis,h kozbejojjon ilyen meccs is, de ezeket is hoztak, meg a 88dik percben is osszeszedtek magukat es odatettek meg kettot a parmanak, ugy ahogy azt kell, es mindezt a fent emliitett korulmenyek kozott. pont.

ez most olyan mint a multheti real fikazas..

na kesz lezarva, aki ezt vitatja az nagyon unatkozhat...

pegyike 2008.01.21. 20:53:54

igazad van Argentin21

Panu 2008.01.21. 21:06:44

Én sem fikázni, sem kritizálni nem akarom az intert, csak olyan jó lett volna látni, ha legalább egy picit botlik. De nem! És ez annyira flusztrál! Akkor is reménykedek: Forza Roma, bizony! ;-)

pegyike 2008.01.21. 21:14:53

nerazzurri el van dontve a tizenegyes jogossaga. Panu neked sajna csak a remeny marad mert nem botlott az inter(remelem nem is fog)

Lacóka 2008.01.21. 22:28:08

Nem vagyok inter szurker (sőt! miazhogy!), de sztem a fontos az h szándékos volt-e (ha igen, tizi), vagy ha nem, akkor az érintés nélkül bement volna-e (ha igen, tizi). Emlékeztetnék pölö Sneijder egy hónappal ezelőtti fejvédésére, ami ennél sokkal akaratlagosabb volt, mégis megegyeztünk (-tetek, én ritkán írok) h nem volt büntetendő (leszámítva a legvérmesebb barcásokat), vagy ott van Abel Xavier kezezése a... 2000-es eb elődöntőjében...? Az se szándékos nem volt, se kapuba tartó labda, mégis tizenegyes lett.
Privát álláspontom szerint (nemtom mit mond a szabálykönyv): hozzáért, Couto is ezt mondja. Nem volt szándékos, sztem látszik. Nem tudjuk h bement volna-e, a bíró szerint igen. Szóval tizenegyes. Viszont sztem pirosat nem kellett volna adni (mert nem volt szándékos, szóval ez egy felesleges pluszbüntetés).

nalazo 2008.01.21. 22:57:31

Panu hozzáállása tökéletesen őszinte és emberi. Hiszen mind ezt várjuk a riválisok kapcsán. Hátha éppen botlik és akkor azt kihasználhatja a saját csapatunk. Ha Roma szurkoló lennék, én is azt várnám, hogy szúrja el az Inter a következő meccsét és az azt követőt is. Amíg ez a remény él, addig érdemes szurkolni a szeretett csapatnak.

Ami tizenegyes körül történt, lehet vitatni, csak már nem érdemes. Az meg tényleg abszolút hülyeség, hogy valaki strigulázza, hogy kinek mennyi gyanús esete volt és hány ajándéktizenegyest adtak meg annak a rivális csapatnak, amit akkor is utálna, ha egyetlen ilyen sem fordulna elő.

una interista

Count Adyn 2008.01.22. 00:35:58

Bizony, nem a strigulát kel húzni, hanem telefont lehallgatni :D

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.01.22. 12:10:33

Olvasgatom a mai Gazzettát és hát több oldalon foglalkozik a bírói tévedésekkel. És igen, megismételték azt, amelyet már tegnap is írtak: Couto kezezése azért nem ért tizenegyest, mert kizárhatjuk a szándékosságot. Van olyan, aki szerint ezt nem lehet megállapítani, de az akaratlagosság kérdése mindenképpen vizsgálandó. Az igazi nagy hiba a Cordoba-Corradi eset megítélése volt a spori részéről.

BruceWayne 2008.01.22. 12:30:05

ha tök véletlenül kezezik valaki a kapu felé haladó labdába akkor is 11-es és piros, ez a szabály, max ha mondjuk a teste melett volt a keze vagy magát védte, de fejmagasságba felemelt kézzel ilyenért mindig is piros és 11-es járt. a másik esetet nem láttam (mint ahogy valami könyöklésről is szó volt, valahogy az is kimaradt az összefoglalóból, az a 11-es után volt?)

BruceWayne 2008.01.22. 12:33:43

egyébként érdemes lenne lezárni ezt a vitát, valami 4-0ás Inter meccs után is minden ellendrukker azzal jött hogy az Inter ajándék 11-essel szerzett vezetést, miközben a lassításon is jól látszott hogy lövés közben kirúgják Ibrahimovic támaszkodó lábát, őst még utána a lendülő lábát is eltalálja a védő...
de játszátok nyugodtan a helyszínelőset meg gyártsátok a teóriákat ha sok időtök van, semmin nem változtat

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.01.22. 12:53:34

Nerazzurri, nyugi, én csak azt írom, amit Európa egyik legkomolyabban vehető (mellesleg milánói székhelyű) sportnapilapjának mai számában megjelent. Hitelesebb forrás, mint a nemzetisport.hu vagy az nb1.hu, esetleg a topfoci.hu. Ők ezt írják és ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy közelebb hozom az újságban található dolgokat, megsértődsz.
Jut eszembe: a mai számban pontosan felsorolják, hogy az Inter mérkőzésein milyen bírói döntések segítették a milánóiakat, ahogy a Juvét ért támadások idején is tették. Felraktam az érintett oldalt a honlapomra, el lehet olvasni (nem én tehetek róla, tényleg):

www.dinovercotti.com/errori.pdf

BruceWayne 2008.01.22. 13:04:28

gyönyörű, valakinek volt arra is ideje hogy ugyanezt a szart begépelje az nso fórumra is, nagyszerű. tény hogy volt pár téves ítélet, mint ahogy ez fordulóról fordulóra most már tömegesen jelentkezik az olasz-spanyol-angol bajnokságban, de egyrészt az Inter nem ezek miatt vezet ennyivel, másrészt ez még mindig elenyészően kevés vitás eset ahhoz képest ami a juvét érintette éveken keresztül.
de hát akik ezt a kezezést is meg a ilyen egyértelmű 11eseket is kétségbe vonjá azoktól mit lehet várni

www.youtube.com/watch?v=_Elk7W1_JK0

pegyike 2008.01.22. 13:08:20

sajnos en sem lattam a konyoklest valahol meg lehet ezt nezni a neten? egyebkent en is az mellett vagyok hogy 11 es volt ott volt a keze es azt hiszem hogy 100 birobol 99 megadta volna a 11 est.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.01.22. 13:14:21

Nerazzurri-cica, ne legyél már ideges, vezettek sok-sok ponttal, Morattiék is bevágták most a durcást, nem értem, hogy miért kell ennyire érzékenynek lenni.

BruceWayne 2008.01.22. 13:55:08

na engem aztán annyira nem érdekel, mert teljesen jogosan és megérdemelten vezetjük a bajnokságot, csak a sok okoska már tényleg kezd fárasztó lenni.

calcio_di_rigore 2008.01.22. 14:03:12

"másrészt ez még mindig elenyészően kevés vitás eset ahhoz képest ami a juvét érintette éveken keresztül."

Neked mindig is annak fog tűnni.:)
Érdemes megfigyelni az igazság bajnokainak viselkedését, fordult a kocka.:)

BruceWayne 2008.01.22. 14:05:10

a telefonlehallgatást nehogy kihagyd

calcio_di_rigore 2008.01.22. 14:14:50

Moratti Skype-on beszél.:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.22. 14:16:39

még inkább svájci kártyával...

giacinto 2008.01.22. 14:34:46

milyen érdekes, tavaly márciusban a Valencia-Inter meccs után nem reklamáltatok így mikor Albiol a gólvonalon állva kézzel ért labdába, megakadályozva ezzel a GÓLT!... sem tizenegyes, sem kiállítás, se gól, mehet tovább ugye?

giacinto 2008.01.22. 14:35:36

milyen érdekes, tavaly márciusban a Valencia-Inter meccs után nem reklamáltatok így mikor Albiol a gólvonalon állva kézzel ért labdába, megakadályozva ezzel a GÓLT!... sem tizenegyes, sem kiállítás, se gól, mehet tovább ugye?

rexford 2008.01.22. 14:48:43

Én megértem, hogy az interesek idegesek. 18 meg 43+ évig frusztrálódni azért nem semmi. Most végre nyernének valamit a pályán is, erre a gonoszok belekötnek.

Romanista 2008.01.22. 14:52:10

"ha bele lehet kötni bele lesz kötve."

ezt a volt fizika tanárom mondta. most meg én.intereseknek,juvésoknak,mindenkinek.

rexford 2008.01.22. 14:55:09

Hát igen, nektek nincs sok veszteni valótok, nem túl magas a mérce.

BruceWayne 2008.01.22. 14:59:53

hát hidd el rexford, a ti bajnoki címeiteket én marhára nem irigylem...

rexford 2008.01.22. 15:03:47

Mert te egy önzetlen, nemes lelkű ember vagy. Ritka manapság az ilyen.

BruceWayne 2008.01.22. 15:07:24

ki tudja hányat humpákoltak össze moggiék meg az elődei, legyetek boldogok vele, meg azzal is amit tényleg elvettek (de "a pályán azért a juve nyerte", hihi), a szurkolást nem a bajnoki címek számában mérik
süti beállítások módosítása