Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A szerző visszavág - anatómia, ízlésvilág és Big Brother

2008.01.20. 14:30 pancho_sanza

Miután a héten több támadást kellett átvészelnünk, mint Londonnak a világháborúban, így újra eljött az ideje, hogy egy kicsit elemezzük az ellenséget. Természetesen nem ellenségként kezeljük az olvasókat, de néha jó visszalőni. Különösen egy ilyen csalódásokkal teli héten, ami egy koncert elmaradásának hírével kezdődött. Ráadásul örülhettünk, hogy a németeknél nem rendeztek fordulót, így mindössze az angol, az olasz és a spanyol összefoglaló vezetett némi ellentéthez szerző és olvasó között. Ennek örömére gyorsan össze is kaptuk magunkat, hogy miként tudnánk belétek kötni egy nagyot, s erre mindig az a legjobb eszköz, ha szembesítünk benneteket sokszínűségetekkel, amelynek révén rájöhet mindenki, hogy írásainkkal nem tudunk megfelelni mindenki igényeinek. Meg nem is akarunk.  Különösen akkor, ha az értő közönség szavazatai kihozzák, hogy egy edző személye háromszor annyit nyom a latban, mint az egész csapat. Tovább után részletek.

 

Training Day
Összefüggés lehet a kedvenc ligákkal, mert egy kicsit torznak tűnik az eredmény azáltal, hogy két Angliában tevékenykedő menedzser kapta a szavazatok többségét. Bár elismerjük a Premier League két szaktekintélyének érdemeit, azért a nem gondoljuk, hogy ennyire egyértelműen kimagaslottak volna Európa edzői közül. Arséne Wenger nagyon szimpatikus az olvasóink 30%-a számára, attól függetlenül, hogy a 2007-es év nem az Arsenal sikereiről volt hangzatos, azonban egy fiatalításra érzékeny futballkultúrában ez teljesen rendben van. Sokáig úgy tűnt, hogy Alex Ferguson fogja nyerni a megmérettetést, de a hajrában elbukott és végül 26%-on állt meg. Juande Ramos harmadik helyével elégedettek vagyunk, és valószínűleg ő is az lenne, ha tudna róla. Viszont nem gondoljuk, hogy fele olyan jó évet (13%) tudhatna csak maga mögött, mint a Manchester United menedzsere. A további sorrend: Mancini (11%), Spalletti (11%), Valverde(4%) és Thomas Schaaf (3%).  No comment…

Nemek harca
Meglepődtünk, mert azt gondoltuk, hogy ez egy egyértelmű kérdés. Aztán egyértelmű választ is kaptunk. Csak nem annyira. Az olvasóink 65 százaléka hímneműnek vallja magát, míg mindössze 8 százaléka nőnek. Olvasóink negyede - saját bevallása szerint -focista. Úgy gondoljuk, hogy a focisták nemi eloszlása hasonló lehet a nem focistákéhoz, így nagyon gyorsan kiszámoltuk, hogy a hölgyolvasóink aránya 11%. Természetesen ez még kevés, hogy NST-s társkereső klubot/oldalt indítsunk, viszont az elérhetőségeinket már ki tudjuk tenni az oldalra, ha éppen lenne két felesleges koncertjegyünk, s nem is marad el a koncert.

Szerencsejáték
A párjukat szerencsejátéktól féltő hölgyek számára van egy jó hírünk: mindössze olvasóink 16%-a fogad rendszeresen a mérkőzésekre és 37%-a soha. Úgy látszik, hogy a bizalom még nem alakult ki az általunk jósolt eredmények iránt. Persze töredelmesen be kell vallanunk, hogy mi is abba a körbe tartozunk (18%), aki csak néha szokott fogadni és akkor sem feltétlenül a saját tippjeink szerint. Így mindig a másikra tudjuk terelni a felelősséget, ha például egy spanyol olasz mérkőzés nem a beharangozóban leírtak szerint sül el, már tudjuk is mondani a kollégának, hogy ilyen gyenge tippelést már régen láttunk. Komolyra fordítva a szót: van egy nagyon nagy olvasói csoport (27%), akik tudják mi az a sportfogadás és előfordult már velük, hogy meg akarták duplázni a pénzüket. A fogadás eredményéről nem tudunk nyilatkozni, de majd egyszer feltesszük az erre vonatkozó kérdést.

Életkor
Fiatal csapat ez. Elárulunk egy nagyon személyes dolgot: az NST szerzőinek átlagéletkora valahol 28 körül van. Az olvasóink nagy része (47%) ennél azért jóval fiatalabb. Mi meg csak remélni tudjuk, hogy az összes magát nőneműnek valló szavazó ebbe a csoportba tartozik. Nem mintha ez fontos lenne. Majd akkor, ha feltettük a fehérnemű modellségre vonatkozó kérdést és egy nekünk tetsző arány jön ki. Szóval majdnem minden második idelátogató 25 év alatti, de már vehet legálisan cigit. A következő nagy csoport valószínűleg a mi barátainkból, ismerőseinkből áll (26-35 év – 34%), s ők csak az irántunk érzett szolidaritásból néznek rá az oldalra. A karikák használatát szeretnénk elkerülni, így a jövőben fokozottan vigyázunk rá, hogy ha egy meztelen nő képéhez nyúlunk, akkor az mindenképpen esztétikus legyen, nehogy valamelyik fiatalkorú (12%) olvasónk megálljon a fejlődésben. Számukra így is nagy kockázatot jelent, ha belehallgatnak a közvetítésekbe. 36-on felül már nem vagyunk olyan népszerűek (4%), de szeretnénk leszögezni, hogy számunkra az 50 felettiek (1%) is sokkal fontosabbak, mint a reklámozó cégeknek.

Broadcasting
A televíziós kommentátorok teljesítménye. Nagyon húzós kérdés, elvégre ők a pálya tartozékai. Nincs olyan gomb a távkapcsolón, hogy szurkolók hangja marad, kommentártoré meg nem. Ehhez képest van mit fejlődni. Főleg (32%) rossz. Ezzel nagyjából egyet is értünk. Azokkal is, akik az átlagost (26%) nyomták, mert honi viszonyok között az átlag eléggé alacsonyan van. Mi magunk a menthetetlenre tettünk, így olvasóink közel negyedével (23%) vagyunk azonos hullámhosszon. Valószínűleg nagyon sokan élnek külföldön és ott kielégítő (15%) színvonallal találkoznak hétről-hétre. S végül szeretnénk megköszönni a kommentátorok és szakértők szavazatait, akik szerint kiváló a minőség (4%).

Síszünet
Ma kezdődik az Afrika kupa és kíváncsiak voltunk, vajon mekkora arányban érdekli a népet ez a kiírás. Olvasóink többsége (42%) biztos benne, hogy figyelemmel kíséri majd a fekete kontinens küzdelmeit, ugyanakkor nagyon sokan (29%) egyértelmű elutasító választ adtak. Nem tudjuk, ez miért van. Szerintünk elég magas színvonal várható. Ha nem is rögtön az elejétől, de az egyenes kiesésben már lesznek nagy derbik. Valószínűleg ennek a bizonytalanságnak köszönhetően néhányan kivárnak, és ha jókat olvasnak róla, akkor talán bekapcsolódnak a küzdelmekbe. Legalábbis ezt gondoljuk.

Bundesliga
Nincs új a Nap alatt. Majdnem mindenki (70%) azt gondolja, hogy a Bayern München visszaszerzi a salátástálat, amire minden esély meg is van, attól függetlenül, hogy az őszi szezon végén mintha elbizonytalanodott volna a bőrnadrágos gárda. Legnagyobb kihívó egyértelműen a Werder Bremen együttese lesz olvasóink szerint. Ráadásul vannak olyanok is (17%), akik szerint Thomas Schaaf csapata fut be végül az első helyre. Ez egy jó teszt volt arra, hogy vannak dolgok, amelyben egyet értünk.

Big Brother
Mindent látunk. Komolyan. Ez egy titkos teszt volt, amelynek keretében hat napon keresztül figyeltük, hogy ki az, aki Rakamazbról olvas minket. Egyáltalán hányan vannak, és milyen időközönként ütik be az NST címét a böngészőjükbe (ami 51%-ban Firefox). Aztán minden nappal egyre bizonytalanabbak lettünk, mert elkezdtek feltünedezni a piros pontok a legváratlanabb helyekről. Új-Zélandtól Kanada északi részéig. Bizonytalanságunknál csak lelkesedésünk nagyobb, így úgy döntöttünk, hogy gyorsan védőoltáshoz nyúlunk és személyesen felkeressük Thaiföldről bejelentkező olvasónkat.

 

22 komment

Címkék: szavazás érdekes adat több mint foci survey

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42304389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úrilány 2008.01.20. 16:29:48

szerintem magamsabb lenne a hölgyek aránya, ha nem lett volna benne poénból, hogy a focista neműek lehetősége....hát legalább is eggyel biztos több szavaz jutott volna oda....*-)

mook 2008.01.20. 16:30:39

Adjatok annyi pénzt Wengernek, mint amiből SAF gazdálkodik, oszt meglássuk, milyen arsenalos sikerek jönnének.
Kiket is igazolt a nyáron a bajnokcsapat?
Anderson, Nani, Tevez, Hargreaves, biztos volt még. Ki ment el azóta? Smith, meg Solksjaer, nyugdíjba, egy ideje nem is villogott már.
A ManUtd B csapata is az első 4 között végezne szerintem.

úrilány 2008.01.20. 16:30:52

(hopp, én az egoista: "MAGAMsabb" - hehe )

kroos 2008.01.20. 17:02:22

Gila lesen volt !!!!!!!!!!!!!!!

Panu 2008.01.20. 19:18:52

"A hölgyek számára van egy jó hírünk: mindössze olvasóink 16%-a fogad rendszeresen a mérkőzésekre és 37%-a soha."
Ha ez jó hír nekem, akkor én most nagggyon örülök! Oda se neki, hogy a 16%-hoz tarozom, viszont fiatal vagyok! És volt egy női megérzésem, és fogadtam a siena-ra! (6szoros píz!) Juhhé!

madbalee 2008.01.20. 20:03:40

Vagy a Parma győzelmére kell fogadni.17-e sszorzó van rájuk:)

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.21. 07:43:19

OFF
"Gila lesen volt !!!!!!!!!!!!!!! "
"Gila nem volt lesen:D "

... akárhogy is, a Serie A az a futball bajnokság, ahol az Inter mindig nyer! :DD
OFF

A szerkesztőknek: szerintem nagyon jók vagytok, csak így tovább!! Remélem az "ígért" F1-es rész is elkészül! :)

kroos 2008.01.21. 08:11:52

Inter irány a Seria B.Ennél kevesebbért zárták ki a Juvét.

Flankerr 2008.01.21. 08:17:40

A nem nezzukaz afrika kupat szavazat oka nalam az, hogy hetkozben nem tudom..:( Hetvegn meg baratnomme lvagyok, ahol lehet, de max napi 1 meccs.. max..

Lond · http://lond.blog.hu 2008.01.21. 09:44:41

Érdekes dolog ez a kommentátor szídás, úgy un-block. Mert természetesen vannak nagyon rosszak, de vannak jók is. Inkább csináljatok egy 10 körüli nevet tartalmazó listát, és lehessen szavazni. Akár többekre is.

the real 2008.01.21. 10:35:25

Helyesen Rakamazról. Eddig az összes Rakamazzal kapcsolatos témához hozzászóltam korrekciós jelleggel :). Pedig nem is onnan olvaslak titeket, de ezt biztos tudjátok :)

kroos 2008.01.21. 11:05:36

És Gila lesen volt!!

Dean 2008.01.21. 11:40:11

Csatlakozom Londhoz; vegyes a kommentátor szakma, nem lehet egy kalap alá venni minden(ki)t.
Egyébként még Horti Gábornak is megvan a maga helye a palettán - például egy totál érdektelen és unalmas másodosztályú német meccset kifejezetten feldob.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.01.21. 17:15:19

No igen, német másodosztályhoz jó, de egyébként...

A sport 1/2 vannak jó arcok, de máshol elég silány a kínálat, bár toronymagasan a Sportklub viszi a prímet, de bevallom, Lédererrel nekem nincsenek eget verő problémáim.

A királyi kevés meccset nyom élőben, ott inkább a stúdióval vannak komoly gondok, Mr. Szóvicckirály meg a közhelyvendégek

crouchy 2008.01.21. 20:39:24

Lond: sztem annak nincs sok értelme. egyértelmű h Hajdú B nyerne. Vagy van aki nem szereti?

halareaal 2008.01.21. 23:33:56

egyébként lehet, h csak én vok a hülye, de én nem vettem észre az edzőkérdésnél az arányszámokat, v legalábbis nem koncentráltam rájuk. az a mondat, h az edző tervez, csapat végez, lényegében igaz, nehéz lenne vitázni vele sztem, de ez miért jelentene 75:25 arányt? egíértelmű, h elvégezni nehezebb, mint megtervezni. ha csak nekem voltak ilyen problémáim, akkor valóban furcsán vélekedünk a kérdésről:O

Walmer 2008.01.22. 12:10:11

Heinrich, egyet kell, hogy értsek.
az a figura a legirritálóbb humanoid, aki sportot (bármilyet) közvetített ever. Nálam színvonalban faragó Ricsi és az ügyeletes szakértők viszik a prímet amerikai fociban. "normál" fociban meg Fülöp László, vagy Gundel. Hajdú B. szerintem már inkább a ripacs kategória, ráadásul statisztikabuzi

danesdzsu2 2008.01.22. 12:37:49

Hát, ha szerintetek inkább a csapaton múlik az eredmény, akkor mi a helyzet Milutinovics csapataival, és miért nem játszott a holland válogatott a 2002-es vb-n?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.22. 12:49:02

Azért a 75% és a 25% között durva eltérés van. Fontos az edző, de azért nem háromszor olyan fontos mint a csapat.
Mulitinovics nem feltétlenül a legkiélezettebb régiókból jutott ki a vébére.
A hollandok kieséséről esetleg annyit, hogy azért Portugáliának és Írországnak nem feltétlenül csak jobb edzője volt...

Lacóka 2008.02.02. 12:54:42

"Jön Duscher és kiegyenlít! 2-1!" (idézet a Bilbao-Racingról, összetettben ekkor lett 2-3)

Bocs, de vhol ki kellett adnom.
süti beállítások módosítása