Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 18. forduló

2008.01.11. 12:09 _benito

Breaking News: a Milan nem áldoz fel több szüzet a San Siro felett lebegő rontás elűzésére, hanem egyből az első fordulóban pályára küldi a megváltót, Patót. Érzéseink meglehetősen vegyesek, mert ugye egyszer itt van a BL-címvédő, mely idén még nem nyert otthon, sőt, összesen négy gólt volt képes begyötörni a Meazzában (és ebben már beleszámoltuk Pirlo csodálatos szabadrúgását az Inter ellen), 18 pontjából tizenhármat idegenben szerzett, aminek köszönhetően a városi rivális apró ponttá zsugorodott előttük a horizonton. Másrészt a világ egyik legjobb csapatánál egy 18 éves gyerkőctől várni a mannát… hát, nem tudhatjuk, lehet, hogy Pato egyből szétbontja a Napoli hálóját, de mi valahogy ezen igencsak meg lennénk lepve. Na, nem mintha a fenti Milan-eredménysoron nem lennénk…
Bezzeg az Inter! Ibrahimovicsot nem vágta agyon az anyósától kapott zárlatos morzsaporszívó, úgyhogy két fordulóval a félidő előtt azt kell mondjuk, eldőlőben van a bajnokság, még úgy is, hogy a Nerazzuri változatlanul apokaliptikus sérüléssorozatot produkál. A Roma még mocorog, de Spalletti is úgy  van vele, hogy ide azt az ezüstöt, ha közben rá lehet csöpögtetni a Real meleg skalpjáról bőven folyó vért, a Juventusban pedig változatlanul nem érzünk annyit, hogy befogja az éllovast. (Pedig megkezdték ők is az erősítést: rálőcsölték Criscitót a Genoára). A Fiorentina már kiszállt az aranycsatából és már csak két célja van: az egyik a BL-helyek egyike, a másik pedig, hogy ha ez megvan, akkor ne Frey és Mutu nélkül kelljen nekifutniuk. Serie A, 18. forduló hajtás után.

Milan – Napoli 1-0
A Rossoneri felemás évet zárt, ennek ellenére 2007 aranybetűkkel kerül be a klub krónikájába, hiszen nem csak Európa, de a világ legjobb csapataként is csúcsra értek. A hazai pálya (Olaszország) azonban egyelőre nem az ő vadászterületük, az év első bajnokiján ráadásul Gattuso mind a négy tüdejét kénytelenek lesznek nélkülözni, helyette pedig csak két bal láb áll rendelkezésre (mindkettő Brocchira van szerelve). Ambrosininél már csak Kaladze van rosszabb formában, Gilardinóval kapcsolatban pedig már többször kifejtettük, hogy ez bizony nem hullámvölgy. Inzaghinak veseköve lett maró kritikáinktól, visszatér viszont Jankulovszki a balszárnyra, ezzel pedig (bármilyen furcsa lesz is), a Milan 4-4-2 felállásban lép majd pályára, hiszen a Corriero szerint Seedorf sincs olyan állapotban, hogy játsszon.
A Napoli nem csinál be a nagycsapatok ellen sem (győzelem a Juve ellen, iksz Rómában, szűk vereség az Intertől), de a középpályáról most hiányozni fog az eltiltott Blasi, a csatársorból pedig a színészkedésért (visszaesőként) két meccsre elmeszelt Zalayeta. Lavezzi párjaként így Sosát tippeljük, de lehet, hogy Calaió lesz a befutó, bár ez tök mindegy, mert Kaladzét újabban Ulveczky Zoli is beforgatná, szóval egyáltalán nem mondhatnánk, hogy esélytelenül utazna Milánóba a Napoli, pedig utoljára több mint húsz éve nyertek a San Siróban. A győztes gólt akkor egyébként egy bizonyos Diego Armando Maradona szerezte…
Úgy érezzük, ahhoz, hogy visszatérjen a tavaly (például) a Manchester United ellen látott Milan, pont az kell, hogy egy ilyen meccset kínnal, keservvel, vért izzadva behúzzanak, hogy aztán szépen lassan beinduljon a gépezet és a meglehetős alapossággal elbaltázott szezonból legalább egy dobogó kifusson. És nem, változatlanul nem gondoljuk, hogy Pato érkezése lesz a fordulópont, egyszerűen csak túl jó csapatnak tartjuk ahhoz a Rossonerit, hogy attól függjön a sorsuk, Nesta éppen feltűnik –e a kapu előtt egy lecsorgóra lecsapva.
Végül nevessünk együtt azon, hogy amikor Pato 1989 szeptemberében felsírt a pato brancói klinika szülészetén, Maldini már egy éve túl volt élete első bajnoki címén a Milan profijaként. Amúgy a srác tényleg nem rossz...

Atalanta – Roma 1-3
Zampagnát kiebrudalták (meg sem állt Vicenzáig), Doni eltiltott, három védő és két csatár sérült Del Neri csapatában, míg a Romába visszatérhet Aquilani (nem biztos, hogy vissza is fog) és Spalletti nem adhatja fel az Inter üldözését harc nélkül.

Siena – Inter 1-2
Hehe, megmutatjuk, milyen gólt lőtt az Inter a végül vereséggel végződő arab túrán az Internacional ellen. Ilyet. Chivu megint középen, a helyén hátul Maxwell, elöl pedig Ibrakadabra és Cruz kezd az elmúlt öt meccséből ötöt nyerő Interben. A Siena hiába fújja kívülről az összes Die Hard részt, sajnos.

Catania – Juventus 1-2
Inkább a szívünk mondatja ezt, ebben ugyanis benne van a csúnya bucska a Bianconerinek, kivált az arcpirító máltai vereség után. Ranieri amúgy a századfordulón játszott a Cataniában, de talán a nosztalgikus hangulat nem érinti meg Trezegoalt és gyorsan rövidre zárja a nyitott kérdéseket.

Parma – Fiorentina 1-1
Volt idő, amikor ez nagy rangadó volt, de akkor még Mutu a Crociatit erősítette (meg Buffon, Thuram és Cannavaro is, hogy a Crespo-Chiesa csatársorról ne is szóljunk). Minden attól függ, hogy Frey vállalja –e, mert a lepkekirály Lupatelli veszélyesebb saját csapatára, mint a telítetlen zsírsav.

Lazio – Genoa 1-0
A rómaiaknak legalább két csatáruk van, a Genoának viszont ebből is csak egy van: Borriello csapata góljainak felét lőtte, ha a felforgatott Lazio-védelem megfogja, meglesz a három pont.

Sampdoria – Palermo 2-2
Volpi ©, Lucchini, Montella és Delvecchio sérültek, így hiába áll készen a játékra a sérült elméjű Cassano, a Palermót még viszi az edzőváltás okozta lendület, ráadásul végre nem állnak nagyon messze attól, amit kitűztek maguk elé. Izgis döntetlen, ha hihetünk a gömbnek.

Cagliari – Udinese 0-1
Szardínián nem fest jól a helyzet, Ballardini legénységét két kézzel pofozza az élet, az Udinese viszont tovább fickándozik, így nem fogadnánk rá, hogy az utoljára a hatodik fordulóban győző hazaiak szerencséje pont a Di Natale-Quagliarella kettős által támogatott északiak ellen fordulna meg.

Empoli – Reggina 3-0
A hazaiak előtt két derbi, majd egy Inter elleni csata áll, így ha nem ruházzák meg emberül az Amarantót, könnyen elmehet a hajó. A Reggina Ulivieri keze alatt már mutat életjeleket, ha például most nyernének, meg is előznék vendéglátójukat. Egyikük kiesik, sajnos. Méghozzá a Reggina.

Torino – Livorno 1-1
Az elmúlt öt meccsből a hazaiaknál négy, a vendégeknél három lett döntetlen, tavaly mindkét összecsapásukon megosztoztak a pontokon, mindketten keveset lőnek, sokat kapnak és mindkettőjüknek rohadtul kellene a győzelem. Mondjuk még, vagy már ikszeli is be mindenki?  

128 komment

Címkék: olasz videó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr33293295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexford 2008.01.12. 12:32:28

Moggi ide vagy oda, a Juve a pályán megnyerte azt a 2 bajnokságot. És ezt mindenki tudja.

Gabez 2008.01.12. 12:36:41

Nem, csak a Juvésok tudják így. A többiek úgy tudják, hogy a Juve sok meccset azért nyert meg, mert nekik fújtak a bírók. Így még az Inter is bajnok lett volna, pedig ugye ők bénák és különben is, minden játékos elkallódik náluk. ;)

rexford 2008.01.12. 12:47:25

Kár, hogy sose tudjuk meg, hogy hányat és melyik meccseket.
Az Inter viszont előtte sorozatban nyerte a bajnoki címeket, a Juvénak szar volt a kerete, Capello meg egy lúzer edző, így meg kellett bundázni egy csomó meccset.

argentin#21 2008.01.12. 13:13:58

Na de MOST bizonyitson a Juve.Tavaly mindenki ketelkedett az Inter sikereben, mondvan,hogy majd mikor ujra feljut a Juve megmutatja a frankot... na tessek itt a nagy lehetoseg! Es szerintem az Inter sokkal jobb,mint a tavaly, lehet azert mert nem voltak olyan nagy jatekoscserek, s amik voltak azok jol sikerultek (lasd Chivu, Suazo, Jimenez).Szoval mar nem tema a bajnoksag megnyerese, inkabb a BL. ,az hianyzik ,es a Liverpool jelenlegi jateka segithet ezen is (legalabb a tovabbjutason)

Gabez 2008.01.12. 13:58:56

Hát lehet gúnyolódni, meg a homokba dugni a fejeket, de az igazság attól még qrvára fájhat...nekem is fájna. Forza Inter!

rexford 2008.01.12. 14:05:38

Persze, hogy fáj, főleg a féligazság. Azért kösz a szolidaritást.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.12. 14:07:01

a legnagyobb csaló del piero volt...

youtube.com/watch?v=p5ppcHzv0mU

itt meg a napnál világosabb, hogy csalás történt, legalább másfél méterrel hátrébb állítja a bíró a sorfalat. csak emiatt lett gól, egyébként sosem lőtte volna be

youtube.com/watch?v=x7cbn1eK0fg

Gotama 2008.01.12. 14:14:24

argentin21!
Azért az összehasonlítás nem ilyen egyszerű. Ha nem zárták volna ki a juvét, ibra sem lenne nálatok...
Forza Milan!

rexford 2008.01.12. 14:18:52

Argentin21, szerintem nincs azzal nagy baj, ahogy a Juve bizonyít. Reméljük, hogy lassan az utólagos bünti időszaka is lejár.

argentin#21 2008.01.12. 14:24:53

Hat ez mar a Juve (vezetosegenek) a hibaja.Nagyot markoltak ,oszt hova kerultek... odalett 2 bajnoki cim es nehany jatekos (vieira, ibra stb).Most meg a SeriaA legjobb gollovovel es a vilag allitolag legjobb kapusaval ott vannak ahol a helyuk. Forza Napoli! :D

jasszgeri 2008.01.12. 14:31:53

argentin21 2008.01.12. 13:13:58
ne tévesszen meg a pool jelenlegi formája. kupa csapat, mint az ac milan. abszolút 50-50%. de inkább 60-40% az angoloknak.

argentin#21 2008.01.12. 14:41:22

Hat a Milan tenyleg az , de a Pool...haat na .utloso kupameccsuket vegigneztem... Na de a BLben mindenesetre jo kis merkozes lesz (addig meg sokminden valtozhat a ket csapatnal), ugyhogy maradjunk az 50-50%ban, es meg beszelunk februarban.

giacinto 2008.01.12. 16:35:27

jó hogy van mivel takarózni. egy ki-ki meccsen bármi megtörténhet. pl. ez után a szép gól után Recoba rúgott egy felső lécet, ott bement, itt nem. ennyin mulnak győzelmek, pontok. a többi pontban viszont volt segítség. most így hirtelen csak egy juve-udinese 1-0 lesgól jut eszembe...
erről az utolagos büntiről meg szálljatok le, multkor is lesgóllal nyert a zebra

rexford 2008.01.12. 17:19:34

Na persze, a többi pontban meg a múltkor is.

calcio_di_rigore 2008.01.12. 18:16:09

Mindössze 1 szezonra (04/05) találtak bizonyítékot (legalábbis annak nevezték), a 05/06-os Juve scudetto jogosságát csak a hülye kérdőjelezi meg. A közös pont, hogy az Internek egyikhez se volt sok köze.

argentin#21 2008.01.12. 18:48:38

csak annyi, hogy az Inter egyik szezonban sem csalt... (legalabbis nem kaptak el)

Gabez 2008.01.12. 19:00:29

"Juve scudetto jogosságát csak a hülye kérdőjelezi meg"

Nyilván, de sok hülye van a földön, sőt, majdnem mindenki az.

bahrdew 2008.01.12. 20:54:21

Jó ez a Catania, hehehe. (24. perc van most) Remélem, a Siena történelme legjobb meccsét játssza, és győz. Atalanta sux.

Romanista 2008.01.12. 20:58:47

bahdrew:
Remélem a próféta szólt belőled.
off, vagyis nem ide kéne írni,de a barcelona-murciát vezető ember direkt huzza a nézők idegeit, vagy ez valami követelmény náluk a sportklubbon?

Romanista 2008.01.12. 22:06:46

nemtudom hol tart most a meccs de 0 84.be ugyis egyenlít Treze.... :D

giacinto 2008.01.12. 22:09:21

nyilván semmit sem csinált az az ártatlan jólélek banda, azért kért az ügyész elsőfokon C-ligát -6 ponttal... örülhettek h ennyivel megúsztátok.

giacinto 2008.01.12. 22:21:17

kamutuzi álééééééééé :@
a "hős" megint megmentette szívehölgyét éljen Rocchi spori!

Romanista 2008.01.12. 22:24:08

hát ha nem is pontosan,de igazam lett. persze a juvénak, soha senki sehol semmilyen szín alatt.aha,oké.

BruceWayne 2008.01.12. 22:26:21

hosszabbításban 11-esből cataniában, ennyit érnek győzőék! (mondjuk ezt már megszokhattuk volna, max annyival szokták kombinálni hogy les, kezezés, öngól vagy egyéb szabálytalan körülmény kíséretében)

Romanista 2008.01.12. 22:29:40

89' Controversy at the Angelo Massimino as Del Piero flops in the area and amazingly(sic!) wins a late penalty as the furious Catania players surround the referee. It looked as if Biagianti got the ball and this decision will spark furious debate after the game.

komolyan mondom,nem tudom mit mondjak. és ez még csak hagyján,de egyetértek mindenben nerazzurival...:D

rexford 2008.01.12. 22:32:04

Sporttársak, ha csak fele ennyire drukkoltok a saját csapatotoknak, már elképesztően nagy ultrák vagytok!
A 11-es olyan volt, mint a lesgól: ha ellentétes ítélet születik, akkor se anyázhatott volna senki különösebben.
Amúgy 1 pontnál többet nem érdemeltünk, az fucktum.

giacinto 2008.01.12. 22:32:54

majd kitalálnak vmit, biztos Moratti van ebben is...

rexford 2008.01.12. 22:36:28

Romanista, ahogy szokták mondani, a kontaktus megvolt, a labdához meg nem ért hozzá a védő.

focifoci 2008.01.12. 22:38:12

Már nem azért, de én teljesen jogosnak láttam a tizit, a Catania védője elkésett, ezért finoman megakasztotta hátulról a juvés lábát. Elég sok ilyen büntetőt fújtak már be, a jogosságát nem is lehet vitatni. Szurkolótársaimnak üzenem, hogy le kéne venni a szemüveget, erősen torzít.
Ja, majd elfelejtettem, Inter-szurkoló vagyok, és gyűlölöm a Juvét...

BruceWayne 2008.01.12. 22:38:25

nem létezik olyan eset az univerzumban amit a juvésok ne tudnának megmagyarázni

Romanista 2008.01.12. 22:44:08

rexford engem nem az zavar, hogy milyen a tizeneggyes, csak az hogy ezt feltünően sokszor látthattuk ezt az "egy-null, büntető a kilencvenedikben" a juve esetében.
és persze lehet hogy legalább annyira ott volt a kontaktus mind at összes többi esetben, de szerinted pölö ha minden pont fordítva van mi az ítélet?tizenegyes a Cataniának a 90.ben a Juve ellen? én ilyet még soha nem hallottam...bár lehet bennem a hiba.
és ha nem is olyan nagy, de ultra vagyok ;-)

rexford 2008.01.12. 22:57:03

Miért ne adnák meg a Cataniának a 90. percben a 11-est, pláne mostanában. A Napolinak is befújtak 2 igazi kamut.

rexford 2008.01.12. 23:02:25

Nera, inkább így: "nem létezik olyan eset az univerzumban amit bármely elfogult szurker ne tudna megmagyarázni"

Romanista 2008.01.12. 23:06:03

jó akkor ugy kérdezem; ezen az egy eseten kívúl láttál te már ilyet?

drani 2008.01.12. 23:10:56

80. percben kikapcsoltam a tévét, nem mertem nézni tovább, túl sok pénz volt az X2-n. van valami linkje valakinek a 11esről?

rexford 2008.01.12. 23:11:24

Én nem emlékszem, de az nem mérvadó, mert arra se emlékszem, hogy a Juvénak mikor fújtak be utoljára 11-est a 90. percben. Másrészt meg az is lehet, hogy nem is volt rá alkalom. Azért az ritkán fordul elő, hogy egy Catania a kapuhoz szegezi a Juvét.

Romanista 2008.01.12. 23:15:35

+Nera, inkább így: "nem létezik olyan eset az univerzumban amit bármely elfogult szurker ne tudna megmagyarázni""
ebben itt meg teljesen igazad van, úgy hogy elhiszem hogy elhiszed ;D. addig meg miattam nyugodtan ikszelejen a juve, még ha a bíró is lövi a gólt, amíg a Roma mögött van.

rexford 2008.01.12. 23:17:16

Azért ne irigykedjetek, nem volt ám felhőtlen öröm nézni ezt a meccset.
Ami jó hír, hogy Tiago most már valszeg tényleg repül, ami rossz, hogy jön Sissoko.

giacinto 2008.01.12. 23:17:21

mondom én. mindent!

calcio_di_rigore 2008.01.13. 00:00:28

Frankó kis lesgólt lőtt a Catania. Utána frankón megállították DP-t tévesen abszolút gólhelyzetben. Még szerencse, hogy a jogos tizit be merték fújni, mostanában nem ez volt a jellemző.

Gabez: igazi futballvaknak kell lenni ahhoz, hogy megkérdőjelezd a 05/06-os scudettót. Épp ezért Te továbbra is meg fogod.

giacinto: ne velem vitatkozz, hanem nézz el a Lega hivatalos honlapjára aztán olvasgass arról a bizonyos "Moggi-rendszerről", a bíróküldés manipulálásáról, stb. Nem én mondom, hogy ezek nem léteztek: maga az Olasz labdarúgó liga mondja.

Romanista 2008.01.13. 09:32:59

hát ez mind szép és jó pláne hogy mind a kettőt juve szurkolók írták.
lehet hogy ezt nem kéne de:
uk.youtube.com/watch?v=4XKypFNZr6A

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.13. 09:33:24

azért jegyezzük meg, ha a juve (milan, roma, akárki) kezében van olyan adu ász, mint az interében, ugyanúgy kijátszották volna ők is.

nekem is csak az csípi a szememet, hogy most az inter szurkolói a sportszerűség halála felett érzett bánatukban rosszallóan csóválják a fejüket, hogy micsoda szemét egy csaló népség a többi csapat, aztán bagóért összevásárolják a legjobbakat, az ölükbe hullik két scudetto és úgy jönnek ki az egészből, mint a többiek otromba csalásán megdöbbent napköziscsoport.

a juve viszont tegnap vereséget érdemelt.

Gabez 2008.01.13. 10:58:42

calcio_di_rigore: "Gabez: igazi futballvaknak kell lenni ahhoz, hogy megkérdőjelezd a 05/06-os scudettót. Épp ezért Te továbbra is meg fogod. "

Én Téged sosem minősítettelek, csak a Juve-t, de mivel Te elkezdted ezt a játékot, akkor elmondom, hogy a többi itt jelen lévővel Juve szurkolóval ellentéteben Te igazán elvakult és homokba dugott fejű vagy, a legrosszabb fajta. Ezennel ezt a részemről lezártnak tekintem.

Romanista: "addig meg miattam nyugodtan ikszelejen a juve, még ha a bíró is lövi a gólt, amíg a Roma mögött van." Előtte van :)

rexford: "a labdához meg nem ért hozzá a védő." Dehogynem, nézd csak vissza. Tipikus esete annak, hogy elrúgja a labdát a védő, ugyanakkor a csatárhoz is hozzáér, aki persze eldobja magát. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor eldönti, mi a helyzet.

Mondjuk én nem sajnálom ezt a 11-est a zebráktól, amilyen rossz a csapatuk, ez inkább hátrány, mert abba az illúzióba kerül a vezetőség, hogy nem kell venni senkit. Ha a 10. helyen vagy hátrébb lennének, akkor biztos igazolnának nagy neveket, de így...jöhet Sissoko :)

Nedved11 2008.01.13. 13:06:31

EZ az undorító ellendrukkerkedés...nem kell minket utálni mert vagy 20 éven keresztül jobb csapatunk volt, az inter ugyanúgy le fog ereszteni mint a chealsa.
ui.: Nem lehetne valahogy elintézni h a L'pool és az inter egyszerre essen ki? tényleg, az összes inter drukker egyben argentínának is szurkol?;)

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.01.13. 13:46:15

Hát a Juventus tegnap este még rendesen a téli pihenőjét töltötte fejben, egy említésreméltó teljesítmény se volt. Ja, de Tiago bűnrossz volt és Molinaro is gáz, hibá dícsérik sokan a csapat nem először kap róla gólt...
A Catania gólja nem volt les, a tizenegyest meg be lehetett fújni, de tényleg nem érdemeljük meg az 1 pontot.

calcio_di_rigore 2008.01.13. 13:56:49

Nedved11, azért kell a Juvét utálni mert sok-sok év frusztrációja most jön ki rajtuk. Nem tanultak még meg győzni, mint ahogy ezt Moratti agyament nyilatkozatai is mutatják.

rexford, ezeket úgysem fogják elolvasni, még megrengetné őket a hitükben, melyet a borzalmasan felületes sportújságírók ültettek beléjük.

calcio_di_rigore 2008.01.13. 14:12:55

Gabez, amíg alapkérdésekben nincs megállapodás, addig továbbra is elvakultnak fogsz látni. Én nem vitatom, hogy az Inter most Olaszország egyértelműen legjobb csapata. Te vitatod, hogy 2005/06-ban a Juve jogosan nyert scudettót, pedig ez is teljesen világos (még a bíróság sem talált erre a szezonra semmilyen terhelő bizonyítékot).
Volt egy cikk korábban a goal.com-on, ebből idézek most pár sort:

"A legjobban az bosszant, hogy a Milan és az Inter szurkolók pillanatok alatt elfogadják ezeket a tényeket a továbbiakban úgy tesznek mintha náluk nem történne hasonló dolog. Számos alkalommal láttuk, hogy kétes szituációkban a többi élen álló csapatot is segítik a bírók. Persze ők azt hiszik, hogy mindig indokoltan kapnak szabadrúgást. Kaka vagy Inzaghi sosem dobja fel magát, de ha a Juve szabadrúgáshoz jut akkor az biztos jogtalanul lett megítélve. Adriano indirekt szabadrúgását meg kellett volna adni, de amikor Cordoba Nedveddel szemben szabálytalankodott akkor az megint csak műesés volt. Valójában ez a dolog zavar engem évek óta. A legjobban az bosszant, hogy még akkor is képesek kitalálni valamit ha a Juvéval szembeni vádakat hivatalosan is elejtik. Miután a bíróság a szteroidokkal kapcsolatos vádakat elejtette azzal jöttek, hogy bíróságot is megvásároltuk. Ez mára elkerülhetetlen. Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket.

Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják. Teljesen mindegy hogy 2004ben Gallianinak és Berlusconinak mekkora befolyása volt, egy Juventino sem követelte magának a címet. Akkor úgy alakult a szezon. Tapasztalhato volt némi részrehajlás a Milan felé de ettől függetlenül senki nem vitatja az akkori Scudettot. Vajon ők miért nem képesek hasonló viselkedésre?"
Gavino Nieddu

Hát így...

anniehall 2008.01.13. 14:18:52

Kezd egy kicsit NSO-s feeling lenni: csaló Juve, ugyanúgycsaló-luzer-délamerikaiválogatott Inter stb.stb.

rexford 2008.01.13. 14:21:32

Romanista, azért az nem várható el, ugye, hogy Inter-, stb. szurkolók világítsanak rá az ügy érdekességeire? Az eljárást levezető funkcik személye, az arról beszámoló sajtó tulajdonosi háttere és egy-két tényekkel alátámasztott sztori érdekesebb ugyanis annál, hogy csak egy szánalmas összeesküvés-elméletről lehessen beszélni.
De végül is nem muszáj semmit olyasmit elolvasni, ami nem a milánóiak kezében lévő sajtón (pl. La Gazetta dell'Inter vagy az egyik Moratti által igazgatott Corriere della Sera) keresztül érkezik, sokkal egyszerűbb minden adandó alkalommal bundásozni és vicces videókat linkelni.

rexford 2008.01.13. 14:28:54

Anniehall, ez egy fociblog, úgyhogy nem meglepő, sőt valamennyire el is várható az általad emlegett feeling. Persze az NSO szintjére nem kell lesüllyedni, de az a veszély szerintem nem is fenyeget.

rexford 2008.01.13. 14:45:41

"a kontaktus megvolt, a labdához meg nem ért hozzá a védő." Tévedtem, hozzáért.
Ja, és GazZetta, mielőtt az interesek szóvá teszik, hogy rosszul írom le kedvenc lapjuk, fő információforrásuk nevét.

BruceWayne 2008.01.13. 15:14:04

Romanista: kösz a videót, felvidított. :-)
bár ez nem olaszfoci, de jobb:
uk.youtube.com/watch?v=ys9Zbx6QHlo

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2008.01.13. 16:43:01

Bírom ezt a "kupacsapat" témát .Számomra ez a dolog úgy néz ki, hogy ahoz hogy megnyerj egy bajnokságot, hosszútávon kell eredményesen játszani, még egy BL-ben minimális dolgok döntenek, egy-egy bírói hiba, pillanatnyi forma, szerencse, stb. Szóval aláirom érdemtelenül nem lehet BL-t nyerni de azért a milan drukkereknek ez az állandó lenézem a hazai bajnokságot mert az mit számít hozzáállása nekem unszimpatikus.
Egyébként éljen a spanyol foci:)

drdugo 2008.01.13. 17:03:23

Fene vigye el. a Torino - Livornot, és a Lazio - Genoát én is úgy gondoltam, ahogy Ti, és ezen a kettőn ment el a Serie A kötésem.
A Torinot szerintem elfelejthetjük, mint többre hivatott csapat. Otthon nem tudnak legalább egy döntetlent lehozni a Livornoval...

Gabez 2008.01.13. 17:18:46

Hát ez az Ibra gyerek megint helyére tett egy kiba nagy dugót.

Ez a Siena elleni meccs azért nem olyan volt, már ami a teljesítményt illeti, mint eddig szokott lenni, de remélem, csak "idény eleji" forma a kékfeketéknél.

Jöhet a Parma, sima egyes, akkor a felénél 49 pont, azaz egy kicsit több kell tavasszal, hogy meglegyen a 100.

Romanista 2008.01.13. 17:22:50

igazándiból két dolgot szeretnék még hozzáfűzni a juve-calciopoli témához:

1. soha nem drukkoltam a se az internek,se a milannak. csalás vagy minimális befolyásolás a mai futballban is van,-talán inkább lehet- előfordul. legyen itt szó a bíróküldésről vagy arról hogy kit favorizál a liga a büntetésekkor etc. ez - és itt utalnék,kicsit magam ellen, a tegnapi tizeneggyesre- pont olyan mint hogy,az a tizeneggyes amit befújnak. az a csalás amit elítél a bíróság. részemről soha nem állítottam, hogy az inter ilyen vagy olyan, míg a juve ilyen vagy olyan.
talán soha nem tudjuk meg mi volt a teljes igazság, de talán jobb is mint hiteles forrásnak tekinteni akár a La Gazzetta dell'Intert, vagy akár egy juventusfan aláírású fórum véleményt.

2.a juventusra ezek a jelzők elég sokáig rá lesznek aggatva. a tegnapi játék után,, a 90dik percben tizeneggyessel egyenlítő juve céltáblája lehet a "mármegint a bírók,nomég mitnem"-felkiálltásoknak. ha kettő nullra mennek az első félidőben és akkor kapnak egy 11est a kilencvenedikben szerintem senki semmit nem szól. szvsz, a juvénak krva jól kell játszania és minden ilyen szituációt önerőből kerülnie.

BruceWayne 2008.01.13. 17:26:35

lazio- genoa GRRRR, pedig félidőbe még H volt :-(
Inter nyert legalább :-)

BruceWayne 2008.01.13. 17:40:22

és c.ronaldo mellet már Ibrahimovic is Mercurial Vapor IV. SL-ben nyomja....

nikefootball.nike.com/nikefootball/siteshell/index.jsp#,en,0;frontpage

nalazo 2008.01.13. 17:43:55

Még mielőtt valamelyik olyan szurkoló, aki sokkal jobban utálja az Intert, mint ahogy szereti a saját csapatát, őrült vítustáncba kezd, mert hogy a Siena ellen adott tizenegyes nem volt jogos, üljön vissza a hátsó felére és próbáljon mást találni, amivel beleköthet az Interbe. A büntető valóban nem volt jogos.
Inter szurkoló

halareaal 2008.01.13. 18:17:16

azért 1 dolgot sztem nem szabad elfeljteni:
akármi is történ/nem történt a juvénál, az biztos h olaszországban, és főleg az olasz labdarugásban nem fogják reklámozni a dolgot. inkább letagadják, vagy finomítanak rajta, elvégre a juvén túl sokat nem segít utólag semmi, a 2bajnoki cím oda, európai nagycsapat oda (egyenlőre, sztem). emellett az olaszoknak ugyebár ígyis nagyonciki, rengeteg pénzt vesztettek a dologgal (nemtom pontosan h megy, de biztos h a liga is, nemcsak a juve), ráadásul ha a juvéban nicns pár nagyon klubhű klasszis, illetve nincs az inter, akkor az olasz liga legjobjai közül is sokan (még többen) mennek el, ami megint nem jó az olasz labdarugásnak. ezért sztem nemis nyerhetett volna jobbkor ennyi mindent az olasz foci (vb, bl, aranycipő, de kaká aranylabdája is dicsőség nekik sztem).
szal én csak azt mondom, annak ellenére h nemtom volt-e csalás, és h milyen mértékű volt, hogy ebben a témába az amugy hiteles olasz forrásoknak sem kell feltétlen hinni, főleg h a dolog nagyrésze valszeg nincs is még nyilvánosság előtt. mert lehet h nem ítélték el őket az 1ik szezonban , és azt mondják nem volt semmi, de azért vki vmért mégis elvett 2 bajnoki címet, egy csomó pénzt, jó játékost a juvétól, és lejjebb küldte őket a 2od osztályba, egyszóval néhány szezonra gyakorlatilag tönkretette a klubot(még akkoris ha mondjuk idén megcsípnének egy 3. v akár 2. helyet, ilyen kerettel blben esélytelenek, inter ellen sncs sok sanszuk, és akkor még ottlesz a roma, milan. és hát ugye ha megnézzük azt a juvét, ibra, mutu akor még be se fért, stb, és kiegészítjük 1-2 új emberrel...-nem lehet 1 lapon emliteni a 2t)

nalazo 2008.01.13. 18:57:26

Manapság már nem tanítanak az iskolában helyesen írni? Amit feljebb olvashatunk, az valami szégyen, és az úriembernek nem is igazán sikerült kifejteni, hogy mi járt a fejében.

giacinto 2008.01.13. 19:06:34

ibra nem fért be az akkori juvába??? te eltévedtél. én ugy emlékszem h egy svéd kiszoritotta a kezdőből a hős lovagot...

ha a juve nem volt bűnös, mivel magyarázzátok a büntetéseket? moratti intézte azt is gondolom... aham.

rexford 2008.01.13. 19:14:57

Tényleg nincs ok értelme cikkeket linkelni.

BruceWayne 2008.01.13. 19:38:34

ibrahimovic juvéba hoki volt.
amúgy meg tényleg nincs értelme vitázi, örüljön mindenki hogy csak 2 bajnokságot vettek el a juvétól mert lehetett volna az sokkal több is....

BruceWayne 2008.01.13. 21:15:11

na Ronaldo már be is köszönt úgy látom

BruceWayne 2008.01.13. 21:39:12

Ronnie 2. hihetetlen ez a pali, évente játszik 15-20 meccseket de kb annyi gólt is lő.
remélem lesz még jópár sikeres éve

Romanes eunt domus 2008.01.13. 22:08:59

Kiskacsa bevert egyet, 77. percben 5-2!
Mikor rúgott a Milan utoljára 5 gólt egy meccsen? :D

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.13. 22:10:00

a sampnak a marassiban...

Romanes eunt domus 2008.01.13. 22:14:11

Hmm. valóban :)
K* jók vagyunk, Ronaldo hatalmasat játszott. Istenem, ha ez a pali nem lenne állandóan sérült, nekünk is 600 pontunk lenne, mint az Internek.
Pato góljának meg nagyon örülök, remélem még követi egy pár idén. Mondjuk olyan 30 :D

FORZA MILAN!!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.13. 22:20:11

azzal pont meg is lesz a dobogó alja talán... :)

anniehall 2008.01.13. 22:21:51

"Mikor rúgott a Milan utoljára 5 gólt egy meccsen?" Nem is olyan régen, ősszel a Lazionak

Titi120 2008.01.13. 22:23:04

"azzal pont meg is lesz a dobogó alja talán... :) "

1.Inter 2. Roma 3. Milan 4. Juve

Erre gondolsz ? :P

halareaal 2008.01.13. 22:25:44

nem, azt mondtam, mutu nem fért be. ibrát csak ugy említettem, mint az akkori juve egyik erősségét. hasonló fegyverténynek gondolom, h mutu nem tudott bekerülni a csapatba, sztem ez sokat elárul egy keret erősségéről.
nalazo: bocs, h nem javítottam ki a helyesírási hibákat, azért nem tettem, mert nem érdekelnek. ugy gépelek, ah a leggyorsabb, akkoris ha kimarad egy betű vagy épp a rövid magánhangzó van közelebb. ha nem sikerült megértened, akkor veled van a hiba sajnos, bár elismerem, a zárójelek és a beszúrt gondolatok felfogásához talán már vmi magasabb értelmi szint szükségeltetik.:)

sh4d0w 2008.01.13. 22:31:21

Nah, vki itt 0-2-t tippelt... a 2 meg is volt, csak azzal szemben 5 kapott :)

Romanista 2008.01.13. 22:32:09

én voltam... nem számoltam azzal hogy a milan végre ki is megy a pályára. :)

drani 2008.01.13. 22:36:59

hát elég komoly így ez a milan...

see és kaká az isten.
a pato gyerek sevcsenkora emlékeztet, amikor a milanba került. mondjuk szerénynek nem mondanám, kicsit ütnivaló feje van, és még hálót szerelni sem tud.

mivel úgyis csak megszokásból küld a pályára két szélsőhávédet, javasolnám Ancelottinak a 3-4-1-2 felállást hátul Bonera-Nesta-Maldini védőhármassal. amit ma Bonerától jobbhátvédként láttunk... hahaha

Romanista 2008.01.13. 22:38:50

továbbá;most egy kalap emelés a milánnak egyébként kijár(kivéve szegény kaladzénak). ez van ha beleszól a Berlu? mindenesetre jók voltak,a Napoli meg egyre szimpatikusabb.

d3vnull 2008.01.13. 23:11:31

"Pato egyből szétbontja a Napoli hálóját" : Ez most tulajdonképpen a szó szoros értelmében megvalósult :):) Aki látta a meccset tudja miről beszélek :)

Amúgy komoly volt a Milan, nem szeretem őket, de élvezet volt nézni ezt a meccset csakúgy mint a menjunájtid elverését tavaly a BL-ben.

Gabez 2008.01.14. 08:22:03

Tényleg jó volt ez a Milan (mint pl anno amikor a kijevet rúgták szét), de azért a Napoli védelme is nagyon gyengén muzsikált tegnap, összavissza szaladgáltak. Egy Roma vagy Inter ellen nem lenne ez a fickándozás, gyanítom, más csapatok ellen sem lesz.

nalazo 2008.01.14. 09:24:17

Szánalmas Halareal!

Diplomákkal és doktori címmel a hátam mögött képes vagyok eldönteni, hogy ki ír normális módon és ki nem. Nálad nem a gyorsaság számít, hanem az igénytelenség. Gondolataidra a csiszolgatás, rád meg az iskola vár. Ne írjon senki magasabb értelmi szintről, aki azt sem tudja, hogy az micsoda.

szferi 2008.01.14. 11:39:10

Sztem gusztustalan ez az egész "olaszfocibotrány", a Juve pedig aránytalanul nagy büntetést kapott a Berlusconi-fiúkhoz képest, az Interről nem is beszélve (valami olyat hallottam h őket is vádolták, de nem voltak elégségesek a bizonyítékok, ergo ők is csaltak csak ügyesen). Sajnálom a juvét, pedig nem szurkolok nekik. Az Inter sikereiről meg annyit h a Milan kiöregedett, a Juvét kiherélték, ezért most tényleg ők a legerősebbek, nem vitás, de nemsoká kiderül hogy a PL negyedik helyezettje is lefocizza őket :)

Off: idegesítenek a helyesírási hibák, ettől függetlenül megértettem amit halareal írt, és még a diplomámat se kellett kihúznom a fiókból. A vitustánc pedig rövid i, kedves nalazo.

szferi 2008.01.14. 11:45:14

Sztem gusztustalan ez az egész "olaszfocibotrány", a Juve pedig aránytalanul nagy büntetést kapott a Berlusconi-fiúkhoz képest, az Interről nem is beszélve (valami olyat hallottam, h őket is vádolták, de nem voltak elégségesek a bizonyítékok, ergo ők is csaltak, csak ügyesen). Sajnálom a juvét, pedig nem szurkolok nekik. Az Inter sikereiről meg annyit, h a Milan kiöregedett, a Juvét kiherélték, ezért most tényleg ők a legerősebbek, nem vitás, de nemsoká kiderül, hogy a PL negyedik helyezettje is lefocizza őket :)

Off: idegesítenek a helyesírási hibák, ettől függetlenül megértettem amit halareal írt, és még a diplomámat sem kellett kihúznom a fiókból. A vitustánc pedig rövid i, kedves nalazo.

halareaal 2008.01.14. 15:15:53

nalazo

elég viccesnek talállak, már ne is haragudj. te kezdtél el engem szekálni, nem pedig én fordítva, erre kifejtettem, miért írtam annyi helyesírási hibával. az, hogy ezen te így megsértődtél, sztem inkább szánalmas, mint az, h szertelenül gépelek.arról nemis beszélve, hogy jössz itt a diplomáddal, meg doktori címeddel, csak nem értem, ilyen tanult és tapasztalt fejjel miért kezdesz el belekötni teljesen lényegtelen dolgokba, majd kezdeményezel egy vitát, ami ha vhova, hát erre a blogra nem tartozik. egyébként nem csak én írok hibákkal, de ez ugy láttam másoknak eddig en okozott komoly problémát, legalábbis nem lett szánalmasozás a vége. azt meg sajnos továbbra is tartom, ha egyszer el akarod olvasni a kommentemet, és csak egy picit is meg akarod érteni (sztem nem kell sokat gondolkodni), nem tudom, hogy mi nem sikerül rajta. ha meg nem, akkor nincs értelme kötöszködni.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.14. 15:19:09

ragazzi, sajnos a következő személyeskedést kénytelen leszek kimoderálni, amihez ugye default jár egy napi ban is.

őrködjünk éberen a blog családias jellege felett, ha kérhetem, maradjon a téma a labda.

nalazo 2008.01.14. 15:19:26

Valóban rövid i van a vitus szóban, köszönet érte Szferinek. Készülő könyvem egy példányát is elküldöm neki grammatikai átvizsgálásra. Persze, ha nincs rá igény, akkor nem.
Inter szurkolóként mondom, hogy ha az Inter csalt, csal vagy csalni fog, és bizonyítást is nyer, büntessék meg őket legalább úgy, mint a Juventust, mert ez nem szimpátiakérdés. Ahogy az sem, hogy a csapat nem mások gyengesége miatt van elöl, hanem saját ereje okán.
Viszont a "valami olyat is hallottam" nem jogi fogalom, hanem csak valamilyen tudatalatti vágy, amiből pedig olyan következtetést levonni, hogy "ergo ők is csaltak" pusztán butaság, illetve valami hihetetlen komoly latin tudás spontán megvillanása.

halareaal 2008.01.14. 15:24:13

a gondolataimat pedig azután kritizáld, hogy te is írsz vmit, mert a posthoz tartozó dolgot eddig még nem sokat sikerült kiadnod magadból, kivéve persze hogy ne kössünk bele az interbe, amiért kapott egy jogtalan tizit (ok, nemis terveztem). a gyorsaságról pedig annyit, h lehet biztos jobban tod mit miért csinálok, mint én, de próbáltam magam kicsit összeszedni - nézd meg a legutóbbi kommentjeimet, van különbség, ugye - hogy biztos megértsd őket, és elkerüljük a további konfliktusokat. mellesleg mondom a space szar a klaviaturán. (vagy ez most hosszú ú?:D)

halareaal 2008.01.14. 15:26:22

(az előző kommented közben épp írtam, bocs)

nalazo 2008.01.14. 15:28:48

1. Benitonak igaza van, a labda a lényeg.
2. Halarealnal is igaza van. Tényleg nem érdemes fennakadnom azon, hogy ki, hogyan ír, mert attól még nem változik meg. Felesleges nekem a helyesírásra felhívni a figyelmet, ha az manapság annyira sem érdekes, mint egy huszadik előlap egy mobiltelefonra. Bocs Halareal, írj úgy, ahogy eddig is, jó lesz az neked!

nalazo 2008.01.14. 15:31:26

Halareal!
Mondjuk úgy, hogy csak építőleg írtam azt, amit, egy pillanatra sem volt bennem rossz érzés.
Írj még valamit erre, utána zárjuk a témát.
A foci tényleg érdekesebb ennél.

halareaal 2008.01.14. 15:49:19

ok, sztem is túlragoztuk. akkor annyit zárásként, h máskor az építő jellegű ötleteidnél ne használd a szánalmas szót, főleg ne megszólításképp, ha kérhetlek. engem különösebben nem izgat, de az ilyenekből (is) lesznek a nem ide illő viták.
1ébként nem mondtam, h a helyesírásnak abszolút ne lenne jelentősége, csak azt h nem bánkódom amiért egy blogon nem figyeltem eléggé. (amugy az a komment átlagnál is rosszabb volt, ezt elismerem.

badblood 2008.01.14. 16:17:24

Bár nem követem komolyabban a Serie A-t, de egy (számomra) új Milant láttam a Napoli ellen.
Ez a Pato gyerek meg... hát nem tudom mit mondjak rá. Az százbiztos, hogy már most nagyon ügyes, de pár év múlva... szerintem európa (ha csak nem a világ) legjobban kereső,- és keresett focistája lesz. (C.Ronaldo már most tanulhatna tőle, hogy visszahúzott arccal is lehet domborítani, villantani...)
Summa summarum: Emelem kalapom... :))

szferi 2008.01.14. 16:23:48

nalazo

Nem értem, miért kell szánalmasnak titulálni valakit a helyesírási hibák miatt úgy, hogy közben Te sem vagy mentes tőlük, minden igyekezeted ellenére. Kínos. Szívesen átnézem a könyved, hogy még egyszer ne hozd magad ilyen helyzetbe.

Ez egy blog, nem jogtár. Sajnos nincs időm rá, hogy három éves linkeket keressek neked, ezért kénytelen voltam egyrészt az emlékezetemre hagyatkozni, másrészt megosztottam veletek a véleményem,miszerint a Milant Berlusconi tekintélye, az Intert pedig Moggi pénze húzta ki a szarból. Nem igényel bizonyítást, egyetérthetsz vele, vagy nem, ez a Te dolgod. De ha összehasonlítod a Milan büntetését a Juventuséval, beláthatod hogy valami nem stimmel. Történetesen pedig olyan egyetemre jártam, ahol tanultam latint, bár nem beszélem folyékonyan.

És butaságnak tartom le nem írt mondatokra reagálva vitustáncba kezdeni. Ennyi.

Bocs, _benito!

rexford 2008.01.14. 16:29:39

Morattit akartál mondani, gondolom.
Azért nem egészen igaz az, amit mondasz, mert gyanítom, hogy Agnelliék se nyomorognak.
Ha érdekelnek a részletek, olvass bele a fent linkelt cikkekbe.

szferi 2008.01.14. 16:32:32

köszönöm a helyesbítést!

szferi 2008.01.14. 16:44:37

Jók a cikkek, különösen a goal.com-on.

nalazo 2008.01.14. 18:10:03

Kedves Szferi!

Igazad van, valóban elragadtattam magam. Az én latintudásom egyébként eléggé csiszolgatásra szorul, ezért inkább azzal törődök. A könyvemet már hárman előolvassák, így vélhetően napvilágra kerül minden hiba.

Nedved11 2008.01.16. 12:39:06

Lassan kiderül, h az inter a rekordbajnok... Nerazzurri 2008.01.13. 19:38:34
ibrahimovic juvéba hoki volt.
amúgy meg tényleg nincs értelme vitázi, örüljön mindenki hogy csak 2 bajnokságot vettek el a juvétól mert lehetett volna az sokkal több is....
süti beállítások módosítása