Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Ti csapatotok

2008.01.10. 13:12 _benito

Pedig milyen remek ötletnek tűnt elsőre, hogy megszavaztatjuk veletek az év csapatát, csak aztán úgy alakult, hogy pont _benito került az orálisan előidézett coitus rossz felére, így az én szemem folyhatott ki, mire végigstriguláztam az összes szavazatot. Amit eddig is tudtunk, végérvényesen bebizonyosodott: szeretjük és elismerjük Sergio Ramos védőjátékát, Messi és Kaká tarolt a középpályások között (bizony, legtöbben balszellőbe jelölték Messit) és bármilyen hihetetlen, a csatárok között most Totti legyalázott mindenkit, bár Ibrahimovics jól kezdett, de később a római bálvány huszáros hajrával előzött és az ujját szopva már futja is a tiszteletkört. Arra gondoltunk, a szavazás olyan sokszínű lett (még meglepetés is született), hogy nem is csak a legtöbb szavazatot kapó csapatotokat villantjuk elő, hanem a játékosokat össze-vissza tologatva megnézünk néhány variációt, melyben kedvenceitek bármely párhuzamos univerzum legjobbjai ellen jó eséllyel indulhatnak csatába. Mindez hajtás után.

Lássuk kezdetnek a legegyszerűbbet, a csapatrészenként legtöbb szavazatot kapó játékosokból álló tizenegyet.

Casillas (19 szavazat) – Maicon (13), Ramos (36), Vidic (23), Abidal (16) – Messi (36), Cambiasso (23), Kaká (36), Céronaldo (23) – Totti (22), Ibrahimovics (19)

Ránézésre meglehetősen goromba, kár, hogy a Rakamaz SC négyet gurítana nekik egy félidő alatt, annyira nincs senki középen, aki ne kapna hidegrázást a védekezés gondolatától is – kivéve persze Cambiassót, akiről valaki azt írta, hogy az új Redondo és mi hajlunk rá, hogy sandán bólintsunk is egyet. De ez most itt nem sokat számít, játék az egész, ezért merüljünk el inkább kicsit a cserepadon kucorgó sporttársak tanulmányozásában.

Palop (9) – Alvés (8), Nesta (12), Puyol és Touré (9-9), Evra (15) – Fabregas (20), Pirlo (11), Iniesta (9), Seedorf (9) – Van Nistelrooy (11), Drogba (8)

Palop egyébként mindössze három szavazatot vert Buffonra, őket egy sor négy szavazatot bezsebelő kapus követi (Frey, Cech, Van der Saar), a futottak még kategóriában pedig Julio Cesar, Reina és Oli Kahn pironkodik.
A hátvédek között a Evra óriási csatában maradt alul Abidallal szemben, többiek már jelentősen lemaradtak, Matrix és Cordoba ketten sem kaptak fele annyi szavazatot sem, amivel be lehetett volna kerülni, Riise erősen kezdett, de végül megállt hat szavazatnál, a resztli pedig 2-3 szavazaton marakodik, pedig igencsak erős mezőny gyűlt össze a nagy klavi-csapkodásban (Gallas, Ferdinand, Panucci, Mexés, Finnan, Chivu).
A középpályán Robinho a nagy vesztes, hiszen 6 szavazatával igencsak ráközelített a B csapat kezdőjére, hasonló cipőben jár De Rossi (5), aztán itt is lelapulnak a hullámvölgyek, a maradék itt is 3-4 szavazatnál állt meg. Köztük van Gerrard, aki azért egy BL-döntőt csak összehozott a reménytelenül hispánosított vörösökkel, az üstökösként feltűnő Ribéry, a szintén szandálországban tevékenykedő Diego, valamint Essien és Gattuso, hogy említsünk szűrőket is.
A csatároknál már kisebb volt a szórás, akik a B csapatból is kimaradtak, azoknak alig jutott szavazat, így megtörténhetett, hogy Henry 1, Eto’o és Trezegoal 2-2 szavazattal irul-pirul a mezőny végén, míg az ifjoncok közül Rooney 5 és Torres 4 strigulája ad okot némi önmérsékletre mindkét rusnya iparvárosban.

Na, akkor most tegyük fel, hogy a párhuzamos univerzum csapata 2-0-ra nyert az első meccsen, mert Vidic lekönyökölte a Wukik csatárának az egyik fejét, így emberhátrányban kellett játszanunk. A visszavágót meg kell nyernünk, különben az ellenség az összes földi nő mellének méretét a felére csökkenti, ráadásul mindegyikre káddugó-bimbókat helyez, úgyhogy támadnunk kell. És mi támadunk.

Buffon – Ramos, Nesta, Evra – Cambiasso, Iniesta – Céronaldo, Kaká, Messi – Totti – Ibrahimovics

Buffon azért, mert jobb kapus, mint Casillas (bocs), a három védőt az magyarázza, hogy nem kell felrohangálni a szélsőknek, mert nem lesz helyük hozzá, inkább stabil, jól fejelő, magabiztos mészárosokat rendelünk hátra, hiszen nem kaphatunk gólt. A labdaszerzés igen kényes feladata megoldottnak látszik a védők előtt elhelyezkedő, mégis gyorsan és pontosan passzoló két játékossal, a 3-1-1 pedig biztosítja, hogy ne is nagyon legyen az ellenségnél a labda. Vezércsel, hogy Messi a bal oldalon kezd és onnan indulva befele tör, ilyenkor a lyukba szélvészként ront be mögötte Iniesta. Ibrahimovicsot a szünetben Van Nistelrooy váltja, bár addigra már megnyugtató előnyben leszünk. Megmenekültünk. Örvendjünk.

Reményt keltő döntetlent értünk el az első meccset, így természetesen nyugodtabban várjuk a visszavágót. A közönség azonban szórakozni kíván, ha már kilátogat a Sóstói stadionba, úgyhogy itt sem tehetjük meg, hogy csak a védekezésre koncentrálunk. Ehhez az old-school gyémánt tűnik megfelelőnek, melynek segítségével annak idején a Manchester United pofozta bohócra a komplett kontinenst.

Frey – Alvés, Puyol, Ramos, Riise – Cambiasso – Messi, Robinho – Kaká – Drogba, Van Nistelrooy

Frey azért kell, mert kedveljük. A két szélsőhátvédünk igazi futóbolond, így a vonal mellett játékunk rendben is lesz, középen pedig a gyémánt alján Cambiassóval, a tetején Kakával, a két szélén pedig Messivel és Robinhóval a kreativitás sem fog hiányozni. Viszont muszáj volt olyan csatárt választanunk, aki visszalép, ha kell, ez pedig Drogba, akinek az állóképessége is megvan ahhoz, hogy így tegyen. Abban nem vagyunk biztosak, hogy jó páros lennének a Horkantóval, de gólt rúgva leikszeltünk az első meccsen idegenben, úgyhogy leszarjuk.

Köszönjük mind a 74 olvasónknak (és Sixxnek), hogy megtiszteltek minket szavazatukkal, hamarosan lesz megint ilyesmi, de előtte hétvégén beindul a páneurópai focidömping, Vitár Róbert a szája szélét rágva melegít az Afrika Kupára, a Guru betegen is megmondja a frankót és januárban újra lemérhetitek, mennyire gugliztok ügyesen, mert jön a David Beckham IQ- és Futballkvíz is!

Csókoltatunk mindenkit!

67 komment

Címkék: szakértelem több mint foci válogatott olvasók

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr100292052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hyni 2008.01.10. 13:33:59

Mivel azt nem írtátok hogy párhuzamos univerzum csapata ellen kell a 11-et felkészíteni ,méghozzá ekkora tét forog kockán, húzz még egy-egy strigulát Cantona,Gascoigne valamint Erős Karcsi neve mellé őket utólag a kezdőbe teszem. Lerendezik az ellent pár perc alatt a szurkolóikkal együtt,lányaink meg viruljanak...

szucs3 2008.01.10. 13:46:04

_benito!
van valami rakamazi kötődésed? jót mosolyogtam a hasonlaton. :)

szferi 2008.01.10. 14:17:42

"Kezdő" tizenegybe Maicon helyére nem Evrát kellett volna rakni? 2 szavazattal többet kapott, ráadásul balszélső.

szferi 2008.01.10. 14:25:39

hoppá... balhátvéd.

Bendeguzi (törölt) 2008.01.10. 14:28:51

a 3 vedos felallas ahol evra is kuldi, vele szamomra erthetetlen. en evrat a mostani foci legjobb balhatvedjenek tartom aki messze jobb balkozep es baloldali tamado mint az europai topcsapatokban jatszok fele. en nem felnek ot csatarkent jatszatni, ugy forgatna meg a vedoket hogy csak na.
es nem vagyok elfogult. Oke??!!

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.10. 14:41:55

Evra nekem is nagy kedvencem lett...villámgyors, kemény és technikás...a régi lizarazu-ra emlékesztet!

dr. Wilbur Swain 2008.01.10. 15:08:37

talán jobb lett volna pozíciónként szavazni, pl. jobbhátvéd, védekező kp., ilyesmi

Bendeguzi (törölt) 2008.01.10. 15:13:49

jaaaa. benito koveteljuk a posztonkenti szavazast!!!!
rajtnáá

r_magpie 2008.01.10. 15:24:20

off

már rég meg akartam kérdezni: hová tűnt brúking kolléga és a championship?

on

Ramon Serrano 2008.01.10. 15:24:38

A Juventus utan lassan _benitot is a masodosztalyba kellene szamuzni, mert manipulalja a szabalyokat, hogy Buffon lehessen a kezdo :)). Marpedig Casillas a vilag legjobb kapusa.

A vukik ellen pedig Materazzi a kezenfekvo megoldas, o amellett, hogy focizni is tud, egymaga kepes lemeszarolni egy komplett csapatot cserekkel, szertarossal stb.

the real 2008.01.10. 15:26:19

Szferi, hogy kerülne Evra Maicon helyére?
És egy óriási tárgyi tévedés a cikkben: Rakamazi SSC :) Vagyis mostmár Nyíregyháza II.

DelPipa 2008.01.10. 15:33:46

A lényeg, hogy a mellek megmenekültek!

Ha játszik Trezegol, akkor akár azt is elbírta volna a Föld, hogy Valdés védjen :)

frankodanko 2008.01.10. 15:34:21

Nincs mit mondanom, Hyni kommentje mindent visz... :-)

nasteey 2008.01.10. 15:43:47

"Ha játszik Trezegol, akkor akár azt is elbírta volna a Föld, hogy Valdés védjen :)"

Főleg ha úgy játszik, mint a BL-döntőn... :o

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.10. 16:03:29

r_magpie, hangozzék bármilyen hihetetlenül, de halvány fogalmunk nincs.

ramon, én kedvelem casillast, de buffont akkor is jobb kapusnak tartanám, ha az interben védene (amit sosem fog, mert azonnal összeomlik a tér-idő kontinuum)

fatan 2008.01.10. 16:29:16

Értem én, hogy jobbnak tartjá(to)k Buffont Casillasnál, de itt jön az obligát kérdés a beszélni alig tudó 2,5 éves gyerek szájából: "De miért??"

Iker egyetlen gyenge pontjának a beívelt labdákra történő kimozdulást tartom. No meg, hogy "csak" 1.85 cm magas és nem 1.91 cm, mint Gigi.

Reflexeiben, bemutatott (bravúros) védések számában szerintem! veri Buffont, akinek (sport)emberi kvalitásait igen nagyra tartom. Mindig is szimpatikusak voltak azok a játékosok, akiket pédaként állíthatnék leendő fiam elé.

Nem mellékesen a kapusok előtt dolgozó olasz és spanyol védelmet ill. védekező kp-t sem lehet egy lapon emlegetni, akár a bajnokságot, akár a válogatottat nézzük.

Szóval túl azon, hogy Iker maga is Buffont tartja a legjobbnak, szeretnék végre pár objektív véleménynyilvánítást, hogy MIÉRT IS?

Üdv.: fatan

rexford 2008.01.10. 16:55:45

Például azért, mert Buffonnak egyetlen gyenge pontja sincs.

segantini 2008.01.10. 17:05:00

Például azért, mert az elmult évek során egyetlen potyagólt sem kapott, ellentétben Iker barátunkkal.(akit szintén szenzációs kapusnak tartok)

Bendeguzi (törölt) 2008.01.10. 17:15:02

azert mert a belga is buffont emlegeti es nem casillast

d3vnull 2008.01.10. 17:24:56

Azt azért nagyon sajnálom és furcsállom, hogy Terry nem került be sehová, de ezt lehet, hogy csak Chelsea drukker mivoltom mondatja velem :) És amúgy a másik nagy csalódás : sehol sem találkoztam Torghelle Sanyi nevével :):):)

rexford 2008.01.10. 17:25:36

Mármint a belgás megjegyzés.

rexford 2008.01.10. 17:27:43

d3vnull, nálam Terry az utóbbi 3-4 év legjobb khátvédje, ha ez megnyugtat.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.10. 17:28:38

Casillas a legjobb spanyol kapus. Egyszerűen abban nagyon erős, amiben a legjobbnak kell lenni spanyol földön. Bravúrokban. S a Real az a csapat, ahol erre gyakran szükség van.
Buffon a legjobb olasz kapus, de neki épp az az előnye, hogy egyformán jó mindenben.

Buffon előtt még a Parmaban is stabil védelem állt. (Thuram , Cannavaro), s így azért annyiszor nem volt kiszolgáltatott helyzetben. Míg Casillas imázsán sokat nyom, hogy meccsenként kétszer-háromszor is tök nehéz helyzetben hagyják védői. Ha véd Isten, ha nem, akkor sem az ő hibája. ( s azért ez lassan tíz éve majdnem így van)

Azt nem tudom, hogy Buffon mennyi meccset hozott az ősszel a Juvénak, de az biztos, hogy Casillas legalább ötször (18 forduló alatt) a Real legjobbja volt. (pl. most a Zaragoza ellen) Ami azért nagy szó egy olyan csapattól, amelyik az egyik legjobb mérleggel bír első 18 forduló után.

Ha csak az ősz számítana, akkor magasan Casillas. Ha az egész évet nézzük, akkor is.

P.S. arra, hogy mennyire számít a bajnokság és a játékstílus, álljon itt példának Van de Sar, aki már kipróbálta magát több helyen is.

d3vnull 2008.01.10. 17:36:55

Rexford : azért valamelyest megnyugtat, hogy "kívülről nézve" is gondolják így :)

DelPipa 2008.01.10. 17:46:58

Rexfordnál a pont. Buffonnak nincsen gyenge pontja, és évek óta egy potyagólt sem kapott. Emellett aki figyelmesen követi az olasz meccseket tudja, hogy rendszeresen hoz bravúrokat is, amivel pontot és pontokat ment a Juvénak.

Egyébként Casillas is zseniális, és csak egy módon lehetne mégjobb: ha Buffon lenne

Filkor 2008.01.10. 18:03:20

nem kérdés, h Buffon a világ legjobb kapusa.

casillas csupán bravúrkapus, szeretném, ha megfigyelnétek, hogy boldogul a lapos, előtte lepattanó labdákkal...

rexford 2008.01.10. 18:06:15

Sancho, mind igaz, amit írsz (kivéve a "magasan" jelzőt), az is abszolút érthető, hogy a többség szerint Iker volt 2007-ben a legjobb, mégiscsak spanyol bajnok lett Cannavaróék mögött.
Szerintem amúgy Buffon, Casillas és Cech a világ 3 legjobb kapusa, Gigi pedig első az egyenlők között.
Bennem egy bravúrja marad meg örökre: az, amikor kitolta Zidane fejesét a vb-döntőben (sajnos).

DelPipa 2008.01.10. 18:11:06

Cech nem egy szint az említett kettővel, mostanában szinte havonta kapja be a potyákat

díszbohóc 2008.01.10. 18:16:01

Milanos szivem Gattusoért dobog. Sajnos meccseket nem nagyon tudok nézni, föként e blogból táplálom magam (meg persze olvasom a nemzeti vicclapot is online) így az összeállításokba belepofázni nem akarok. De azért érdemes megnézni hogy kb 5 év alatt a mi Gennaro barátunk megatanult labdát kezelni (!) passzolni (!) és szinte szabályosan szerelni. (ezt persze régebbi emlékeim mondatják velem, a mostani helyzetröl fogalmam sincs. De az eredeti állapotánál csak jobb lehet)

díszbohóc 2008.01.10. 18:17:12

Ja és a világ legjobb kapusa Petry Zsolt :)

crouchy 2008.01.10. 18:21:00

sztem piplica a legjobb kapus meg király gábor. "az összes földi nő mellének méretét a felére csökkenti, ráadásul mindegyikre káddugó-bimbókat helyez"- h ez igaz akkor azér én is azt mondom hogy lehetőleg ne a poolt küldjétek :)

nasteey 2008.01.10. 18:27:52

Valdes is bravúrkapus, 1v1-ben nagyon jó (vs Henry, vs RvN, etc.), tavaly is elég sok pontot mentett. Oké, őrá nem lehet ezt mondani, hogy nincs potyája, mert van, de évről évre kevesebb. Pár éve még rágózótt, nagy arca volt, hátbarúgta Villát (O_o)... ezt mára igancsak kinőtte. Fiatal(abb mint Casillas), és folyamatosan fejlődik. Sztem egyáltalán nem olyan rossz kapus (sőt, én senkire nem cserélném el :) ), és csak jobb lesz. De természetesen mindig lesznek akik csak CasillasBuffonCechig látnak. :) (persze ők a legjobbak, de vannak még jó kapusok rajtuk kívül is)

VaLdEzFaN ;)

Ramon Serrano 2008.01.10. 18:30:54

Pont pancho ervei miatt jutott eszembe Casillas: evek ota egy igencsak instabil vedelem mogott hoz meccseket a realnak, Buffon elott meg azert mindig ott volt egy olasz hatso alakzat.
Azt nem tudom, hogy Gigi milyen format mutatott tavaly, olasz 2-t nem nezek (khm..).
Nyilvan a vita meddo, de en a Wukik ellen inkabb Casillasban biznek, mert ha Chewbacca egyszer raszurja 30-rol... :DD

halareaal 2008.01.10. 19:57:22

ezzel csak az a baj, h a 2. csapatba egyértelmüen casillasnak kellett volna kerülnie, jó hátvédsor nélkül, csak vele huznánk ki kapott gól nélkül(ugy értem h védekezés hiányában)
ha pedig már az első meccsen is ő védett volna, akkot wukiföldön is megvan a győzelem:)
amugy nektek ez a 3 csapat 2007 alapján épül fel, vagy ők az abszolut legjobbak a jelenlegiek közül?
baromság h buffon nem kapott potyát, kapásból emlékszem egy olyanra, mint amit robinson szedett a horvátok ellen, csak az azért volt durva, mert ott nem pattant fel a labda.

crouchy 2008.01.10. 20:40:03

mi van már a Habival? Azér most már kezdek aggódni:S vagy ez ilyen psziho-teszt?:)

segantini 2008.01.10. 21:48:18

halareaal!
Megtennéd, hogy konkretizálod az állításod? Én ugyanis arról a Buffon-potyáról lemaradtam. Legalábbis nem emlékszem ilyenre az elmúlt 4-5 évben.

andree 2008.01.10. 22:44:48

Buffon: Azért mert mikor egy csapatáért izguló szurkoló rettegve várja mi lessz egy beadás, szöglet, indítás vége, ránéz Buffonra és megnyugszik. Olyan szinten uralja a 16-ost, érzi a teret és számolja ki ösztönösen a labda érkezését, hogy az példátlan a kapusok között. Emellett vannak elképesztő bravúrjai is, mint a többieknek, de a modern fociban szerintem felbecsülhetetlen kincs egy olyan kapus, aki pont a leggyakrabban előforduló veszélyt okozó szituációt(pontrugások, szélről betett labdák), tudja sokkal nagyobb arányban hatástalanítani, mint kollégái. Ráadásul ez nem is látványos. Csak azt látják kirohan és lehúzza a albdát, egy vonalkapus kap egy fejesgólt és ordibál a védőkkel.

halareaal 2008.01.10. 23:24:51

sergantini, nem fogom a napomat linkek keresésével, tölteni, de megnyugodhatsz, biztos vok benne, hisz láttam, nem hiszed te bajod. amugy halkan jegyzem meg, te sem írtál semmi konkrétat. casillas lehet több potyag- és egyéb gólt kap, ez azértvanmert a real játékstilusából adódan egymeccsen akár 5-6x is annyi dolga van mint buffonnak. ha buffon védene a realban, az bizony számára egy komoly erőpróba lenne, márh elküldik e a bekapott gólok miatt. casillas viszont sziklaszilárd pont egy olyan csapatban, ahol aztán télleg néha semmi nem számít, röpülnek a játékosok. egyébként érdemes elézni a real honlapjára (kella reklám, ugyebár:P), kb egész spanyolország a világ legjobb kapusának tartja, de azért az meglepett, h a marcán ő a legjobb spanyol élvonalbeli játékos.(amikor ugyebár ottvan 05,06 aranylabdása, ideji bronzérmes stb).
"zért mert mikor egy csapatáért izguló szurkoló rettegve várja mi lessz egy beadás, szöglet, indítás vége, ránéz Buffonra és megnyugszik." ez biztos így van, de asszem azon nem vitatkozik senki, ha vmi hát ez és ha vhol. hát a realnálhatványozottan igaz. (összes real-drukker, aki néz mecseket sztem tanusíthatja). a különmbség csak annyi, h nem a beadásokra vonatkozik, hanem ugy általában az ellenfél támadásaira,szabadrugásokra, akár még tizikre is.ha nemis azt mondom, megnyugtató, de ah az elenfél egy passzal a félpályán sétálgató védelem mögé került, elgondolhatjuk magunban:sebaj a nehez még csak most jön.
egyébként sztem az sem kérdés, h a 2 kapus közül casi sokkal több meccset "dönt el",mint buffon (jó értelemben ofc).

halareaal 2008.01.10. 23:28:35

az meg persze nagyonnagy kincs, amit az előttem szóló említett, a kevéssé látványos, ám annál hatékonyabb stílus, az emberek viszont mindig (najó, 95%) arra fognak emlékezni, aki látvnyosan teszi a dolgát. ha ez csak pluszba jön egy casillas-szintű teljesítményhez, akkor annál jobb vmi már nem nagyon lehet.

Romanista 2008.01.10. 23:46:57

Ave Gigi!
Buffon a nyerő mert a kiemelkedő védelem mögött is fantasztikus kapus és nem nyugtathatja magát ilyennel: "Ha véd Isten, ha nem, akkor sem az ő hibája." ilyen védelmek mögött ha véd véd, hanem akkor jön a Peruzzi Papa vagy Balotta Apó (képletesen,nyilván)
és ezzel nem Casillast degradálom.

rexford 2008.01.10. 23:57:09

Érdemes elnézni pl. a wikipédiára is, összehasonlítani a kettejüknek adott egyéni díjakat, abból kiderül, hogy a világ (nem Spanyolország) kit tartott az utóbbi években a világ legjobb kapusának.
Csendben megjegyzem, hogy Casillas még Zamora-díjat sem kapott, ami furcsa, mert tényleg a világ 2. legjobb kapusa.

geem5 2008.01.11. 00:21:40

ezután a kapusvita után felderengett bennem a legendás pécsi, katzirz béla neve...

Nedved11 2008.01.11. 02:21:19

rexford 2008.01.10. 18:19:34
Koszta Jani után.
Már megijdetem, hogy csak én ismerem a nagy öreget:D, rexford, te honnan ismered?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.01.11. 02:25:31

casillas es buffon kozott van meg 1 kozos pont: mind2 oan csapat tagja,amelyek (enyhen fogalmazva) igencsak elvezik/tek a birok tamogatasat. remelhetoleg,hamarosan a real eseteben is ugyanugy (ugyanolyan jovetkezmenyek miatt) mult idoben beszelhetunk majd. (igaz,casillas nelkul,de a mai mallorca-real jatekvezetese is ebbe a trendbe illik. csak azert nem mondom,h peldatlan,mert az o esetukben inkabb az a peldatlan,amikor veletlenul nem nekik fujnak.)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.11. 07:40:12

ferenck: az előző év során melyik csapatnak kellett közleményt kiadni, hogy nem kíván elégtételt venni az ő kárára történt sorozatos és egyértelmű birói tévedések miatt? Nem tudom emlékszel-e rá? Az előző bajnokság őszére gondolj. S mesélj, hogy akkor mi történt bíró ügyben.

Futó Lada 2008.01.11. 07:46:06

Az első meccsen a 2-0-ás hátrány ledolgozásához egyértelműen nem Totti kell Ibrahimovics mögé, mert mihelyst a wukik hozzáérnek ő feldobja magát és utóbb lezavarják reklamálásért. ( ..és akkor emberhátrány, kitámadás,lekontrázás és pá cicik).
Ilyenkor erőszakos csatár kell, aki ha kell birkózik az ellenfél védőivel, ha kell egymaga megtartja a labdát míg Zlatan egyemberként csatlakozik az akcióhoz, és aki tud komoly ellenfelek ellen is gólt lőni. Én Torghelle Sanyit javaslom.

Hyni 2008.01.11. 08:02:12

Az a baj Futó Lada, hogy Torghelle Sanyit 5mp-en belül 6-or annyit fut lesre,mint Inzaghi egy szezon alatt, csak a milánóival ellentétbe a mi Sanyink ezért mindkét oldal partjelzőjét szétfejeli,s ugyanúgy lezavarják a pályáról.
A meccs kulcsa az lenne,hogy egy bizonyos skót játékvezető fújja a meccset,hátha most a mi csapatunk javára tévedne...

Leito 2008.01.11. 09:00:28

Szerintem minimum butaság az utóbbi hetek gyengébb teljesítménye miatt leírni Cech barátunkat! Ő sem véletlenül a Top3 oszlopa évek óta! Go blues!

Leito 2008.01.11. 09:01:38

Ja, és Valdez egy vicc! Méghozzá elég szar vicc:)

d3vnull 2008.01.11. 09:37:25

Leito : respect.

Hyni : azt a Torghelle Sanyit csak viccből dobtam ám be, nyugi :)

segantini 2008.01.11. 09:47:28

Ja, és ha már bravúroknál és hozott pontoknál tartunk:
www.youtube.com/watch?v=1X_XEpyqv0Q
www.youtube.com/watch?v=In5Le6Zz7ME
Mindkét meccset egy góllal hozta a Juve.

rexford 2008.01.11. 10:21:03

Nedved11, szomorú lennék, ha csak mi ketten ismernénk Koszta Janit. A honnan kérdésedre csak annyit, hogy volt egyszer egy bajnokcsapat.

segantini 2008.01.11. 10:27:56

Nyugi rexford nem csak Ti ismeritek...:)

kavics30 2008.01.11. 10:43:27

lehet feledni a Csank féle Kosztajani, Nagytibi,Aranyosimi féle baknokcsapatot?!

nem tudom miért de nekem róluk mindig az a kvíz kártya kérdés jut eszembe róluk, amit egyszer a barátaimmal játszottunk és a következő szerepelt rajta:
"Sorolj fel legalább 5 bajszos játékost a '80-as évek békéscsabai játékosai közül!"

Nedved11 2008.01.11. 11:27:21

Nem tudom mennyire tudjátok, csak érdekességként mondom, hogy tavaly fejezte be pályafutását Koszta, 46 évesen, ha nem ismertétek meg mint embert nem vesztettetek sokat, sajnos kicsit bunkovics volt, de kapusnak nem volt rossz.

tb 2008.01.11. 11:50:04

Koszta a Videoton cserekapusa volt amikor az UEFA kupadöntőbe jutottak

drani 2008.01.11. 12:47:31

mi a baj a káddugó bimbókkal?

crouchy 2008.01.11. 20:59:26

arról mikor lesz egy cikk hogy a David Beckhamnek állítólag összement a farka?:D:D

crouchy 2008.01.11. 21:04:03

rizla félre ne érts, nem gondoltam komolyan:)

Count Adyn 2008.01.12. 11:35:14

Szerény elfogult véleményem szerint Buffont előrébb helyezném Casillas nál egy picivel, de mind2 srác nagyon ott van. Bár a Juve védelme is szar, azért mégsincs annyi helyzet amiben bravúrt kéne bemutatni, mint spanyolhonban a kollégának. Nameg Luigi elég régen kapott potyát már:)

the real 2008.01.15. 09:47:55

Az IFFHS szavazása alapján újra Buffon az év kapusa. Számomra érdekes.

szferi 2008.01.15. 13:19:42

Az IFFHSnél szavaznak??? Ezt nem tudtam :)
süti beállítások módosítása