Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 18. forduló

2008.01.05. 10:30 pancho_sanza

Véget ért a bajnoki szünetnek nevezett két hét és a spanyol fiúk újra pályára lépnek. Nem olyan régen ott hagytuk abba, hogy az El Clásico madridi diadalával hét pontra nőt a különbség a két óriásklub között, ami enyhén szólva nem kecsegtet hihetetlen izgalmakkal a bajnoki cím sorsát illetően. Szerencsére létezik a spanyol kiscsapat, amelynek köszönhetően az izgalom iránti vágyunk kielégülhet a tabella hátsó részén várható helyezkedéssel. Vagy nem. Azonban ez sem érdekel már minket, mert nagyon hiányzott életünkből a spanyol futball. A kommentátorok és szakértők annyira nem, de idén próbálunk mindenkihez nagyon kedvesek lenni, így nem is mondanánk el Európa meghódítására szánt titkos terveinket. Na jó. Legyen! Az expanziót magyar szakértők külföldre küldésével és a nemzeti sporttelevíziókban történő szakértésével gondoltunk véghezvinni. Már látjuk magunk előtt, amint Kovács Kálmán Németországot, Telek András Spanyolországot és Zombori Sándor Olaszországot kényszeríti térdre. Mindent megadunk, csak ezt ne! – zengené több tízezer torok Európa szerte. S akkor jönne a csodafegyverünk, akinek első mondatai után titokban mindenki azt suttogná: Csak a magyarok Nyilától, ments meg minket! Visszakanyarodva a La ligához: Lesz valenciai, sevillai és kis andalúz rangadó. Összecsapnak a harmadik helyért a csapatok. Esni fog 32 gól és talán már kilenc az a hét pont. Tovább után részletek:

Sevilla – Betis 3-0
A mérkőzés, amely során bebizonyosodik, hogy a fák nem nőnek az égig, s a Betis szerencséje is elfogy egyszer. Pedig Fortuna már megfogta a kezüket egy andalúz rangadó alkalmával, amikor kétembernyi fórt brusztolt ki a zöld-fehér alakulat számára egy - zöld-fehér szempontból éppen megfelelő - bíróküldés felmutatásával. Egyenlő feltételek mellett gólokkal jobb a hazai csapat. Persze ezt jó sokszor elmondtuk már róluk, aztán mindig sikerült valahogyan keresztülhúzniuk a számításunkat. Most viszont nem fogják, mert egy új év köszöntött be, és illene törleszteni a tavalyi üvegdobálós incidensért. Akkor is, ha a célpontot megtestesítő Juande Ramos már csak lélekben van fiaival.

Recreativo – Almería 2-1
Kis andalúz rangadó, amin bármi megtörténhet. Különösen hazai győzelem.
A Recre négy decemberi mérkőzésen nyolc pontot szerzett és még gyengébb képességű olvasóink is ki tudják számolni, hogy ezt csak a veretlenségük megőrzésével teljesíthették. A vendégek ezzel ellentétben éppen két vereségből érkeznek, s talán nem volt elég a bajnoki szünet, hogy simára nyalogassák sebeiket. Persze azért Negredo bármikor vághat egyet, de érzéseink szerint ez most kevés lesz.

Valencia – Levante 3-0
Ekkora mákja csak a Valenciának van. Úgy kezdheti 2008-at, ahogy mindenki szeretné: hazai pályán, a Levante ellen. Hívhatnánk helyi rangadónak is, de egyelőre a Valencia nem süllyedt olyan mélyre, hogy ezt a minősítést kiérdemelhesse a most tárgyalt mérkőzés. Persze ami késik az nem múlik, így még aláereszkedhetnek a Mestalla hős fiai is, akik most három veterán harcossal kevesebben vágnak bele a kilábalási hadműveletbe. Albelda, Angulo és Canizares lettek kikiáltva bűnbaknak, s szolgálatukra nem is tart igényt többet Koeman mester. Persze nagyon nehéz bármit is mondani ezzel kapcsolatban, mert a hibás alkatrészek kiszerelése után, a holland mágusnak valami jövőbe mutatót is illene felmutatnia. Most fog.

Mallorca – Barcelona 2-2
Szegény Frank. Neki bezzeg nem a Levante ellen kell feledtetni az El Clásicon elszenvedett vereséget. A szituációra tökéletesen illik: szegény embert az ág is húzza. Mivel a Mallorcának van egy nagyon rossz tulajdonsága: szereti a nagyobb csapatok bajszát ráncigálni. Persze a szigetlakókkal sohasem mehetünk biztosra, mert pont annyira állnak jól a bajnokságban, hogy ne kelljen hátratekintgetniük és a nemzetközi kupaindulást érő helyekért is esélytelenül indulnak harcba, így felszabadultan játszhatnak hétről-hétre. Vendégeknél Messi még nincs, Henry már van. Két gólra mindenképpen jól. Talán Güiza is mutat valami extrát a miatta idelátogató menedzsernek, akik mind Angliába vinnék. Jó meccs lesz ez, bármi megtörténhet.

Real Madrid – Zaragoza 3-1
Egyre magasabb léceket helyezünk a Real Madrid elé és ők mindet képesek átugrani. A spanyol szuperkupa óta folyamatos és egyenletes fejlődésen mennek keresztül, így most szinte biztos a hazai három pont. Pedig a Zaragoza erős csapat, jó játékosokból, jó edzővel, csak valahogyan nyerni nem tudnak és a papíron őket megillető helynél 4-5 hellyel lentebbről néznek a mezőnyre. Természetesen ez érdekli legkevésbé a királyi gárda játékosait, akik nem tudtak olyan tartalékosan kiállni a kupában, hogy veszítsenek, s ez nagyon jó, mert legalább Guti is játékban marad, hogy bármikor beugorhasson a cserepadról. Annak ellenére, hogy a hét pontos előny nagyon sok: könnyen elkényelmesedhetnek az éllovas játékosai. De nem Raúlék, és nem 2008-ban.

Espanyol – Villarreal 2-2
A győztes mindent visz.
A döntetlennek csak a jelenleg még második, gránátvörös-kék barcelonai csapat örülne. Egyértelműen rangadó szaga van a mérkőzésnek, és az Espanyol az ilyeneket nem szokta elbukni. Igaz a sima meccseket sem, így már 13 veretlenül megvívott bajnoki összecsapáson vannak túl. Ezután nem lenne meglepő a győzelmük. Főleg, ha azt is bekalkuláljuk, hogy a Villareal nincs jó passzban. Persze Rossi visszatér, de megmondjuk őszintén Nihat remekül helyettesítette, így ez nem biztos, hogy önmagában bármi javulást jelent a decemberben jelentősen tudása alatt teljesítő alakulat számára.

Getafe – Valladolid 3-2
Madridban nyerni kell Laudrupéknak, mert az év végét nagyon elrontották. Persze ebben közrejátszottak a rendkívül gyenge, spanyol bírók is, de a szezon végén úgyis csak a pontok és az egymás elleni eredmények számítanak majd. Különösen ennek a két csapatnak az esetében, mivel a szezonkezdeti gyengélkedésen mindkét oldal sikeresen túllépett. Eredményben és mutatott játékban egyaránt. Izgalmas mérkőzés, sok gól és nulla kiállítás. Ennyit szeretnénk. Reméljük, ez nem túl nagy kérés.

Deportivo – Atlético 1-1
2007 végén a sors visszavett valamit az Atléticotól. Elvégre a kettős emberhátrány eleve esélytelenné tette őket egy Espanyol szintű csapat ellen. Azonban ennek ellenére az a kilenc pályán maradó ember érdemelt volna legalább egy pontot, mert egy percig nem lehetett érezni, hogy megtörtek volna. Futottak, küzdöttek és próbálták megoldani a lehetetlen feladatot.  Ehhez hasonló mentalitásra és alázatra lenne szükségük, ha ismét szeretnék magukat beverekedni az első négybe. Ez a mostani egy pont nem is a vendégeknek szól, hanem a Deportivonak. Amolyan megkésett karácsonyi ajándék, hogy érezzék: velük vagyunk. Még egyszer. Utoljára.

Murcia – Osasuna 2-1
A két csapat, amelyikre utálunk tippelni. Az Atlético esetében legalább tudjuk, hogy mindig a jóslat ellenkezőjét teljesítik be. Mindkét csapat kiesett a kupából hét közben, ami talán előnyös is, mert a másodosztály elől való menekülést semmi nem zavarhatja meg, hiszen könnyen azt dobhatja a gép a végén: Mission Failed. Ezt meg jó lenne elkerülni, még akkor is, ha a Levante, Betis és Deportivo hármas elég kilátástalan ilyen szempontból. Szóval az egy pont senkinek nem jó, a háromra meg igazán csak a hazaiaknak van esélye. Persze kizárólag akkor, ha nem a vendégek szerzik meg az első gólt. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű ez?

Racing – Athletic 1-0
A vendégeket jobban szeretjük, mert valahogy mindig szimpatizáltunk az elnyomott baszk néppel. Még akkor is, ha nem értünk egyet bombák robbantgatásával és más terrorcselekmény elkövetésével. S mi még ezt hitelesen is mondhatjuk, mert nem akarunk amerikai elnökök lenni. Persze az Athletic utánpótlásra épülő játékospolitikája is szimpatikus nekünk, de a Santander idén mindenkit meglepett és a helyezésük előtt mi is meghajolunk egy tipp erejéig, még akkor is, ha már többször is céloztunk rá, hogy a 17 forduló alatt elért 17 góljukkal nyugodtan egy mediterrán félszigettel jobbra folytathatnák a bajnokságot.

37 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr24285388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2008.01.05. 11:07:31

Első!
Remélem, a Barca védelme összekapja magát, és nem kap két gólt Mallorcán, mert szerintem 2-nél többet nem lőnek. Eto itt van még, vagy már Afrikában?

Asidotus 2008.01.05. 11:14:42

Megnéztem, még pár meccs erejéig Barcelonában van, és utána elmegy focizni.
(Bocs, de az egyik legjobban várt dolog számomra az Afrika-kupa!)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.05. 11:17:37

még nem kell elengedni az afrikai játékosokat nagy fight jövő hétért fog menni.

Eto'o-hoz még ragaszkodna a Barca, de a kameruni szövetség is. De azért ez bonyolultabb La Liga szempontból, mert az Eto'o , Yaya Touré pároshoz hasonlóan a Keita, Kanouté, Koné hármasnak is mennie kell, Diarrának Madridból , Webonak Mallorcáról, Uchénak a Getaféből, szóval jövő hétvége izgalmasabb lesz ilyen szempontból. Aztán meg már nincs izgalom mert a java nem lesz, a kliubok meg imádkozhatnak a mihamarabbi kiesésért.

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2008.01.05. 12:28:29

Villarrealbol tudtom szerint hianyozni fog Nihat, igy Rossira lehet szamitani a kezdo 11ben, valamint Ronaldinho is hianyozni fog (mar akinek) Jaa es hogy a Realosok is oruljenek Diego Milito is valoszinu kezdo, mivel visszavontak a kupaban bezsebelt pirso lapjat.

Vamos Villarreal !

nasteey 2008.01.05. 12:55:30

Rijkaardnak úgyis nehézséget okoz majd Henry és Eto'o, vmelyiket majd kirakja szélre, és annak semmi értelme. De hát ez van, 4-3-3 powa', vhogy kiböjtöljük nyárig. :'( Aztán ha neadjisten' van Basten jön, keresek egy magás fát meg egy erős kötelet... :/

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2008.01.05. 13:00:39

Remélem megint Baptista játszik Guti helyett. Hihetetlennek tartom , hogy Guti 1-1 meccsen milyen pazarul tud játszani aztán a következő hármon meg fel sem tűnik hogy a pályán van. Elmúlt 5-6 meccs alapján Baptista kiegyensúlyozotabban szerepel, szal ezért remélem hogy kacsa a hír hogy Guti kezd.

luqe 2008.01.05. 13:23:03

akkor van bastent kötöd vagy magad? :D

rizla 2008.01.05. 14:09:16

"Rijkaardnak úgyis nehézséget okoz majd Henry és Eto'o, vmelyiket majd kirakja szélre, és annak semmi értelme"

?
henry régebben szélső volt, és sokkal több köze van a szélső támadó poszthoz, mint a középcsatárhoz, csak mondom

Asidotus 2008.01.05. 14:32:34

Hát, szerintem, egy ilyen klasszis gólvágó, mint Henry és Eto'o középen kell, hogy játsszon, majd Iniesta meg valaki beviszi nekik a labdát. KÉt ilyen csatárral 4-4-2-őt kellene játszani, esetleg Henry egy icipicit hátrébb is lehetne, és mindig mindenkit megvernének.
De ha jön van Basten, és Nasteey kolléga nem magát akarná fölakasztani, akkor szóljon, megyek segíteni. De két kötél kell akkor, egy van Bastennek, egy meg a presidentének.

nasteey 2008.01.05. 16:50:41

Igazad van rizla a Juvéban is baszottul élvezte a szélső támadó posztot... csak mondom. De ha ennyire überkirály a szélen, Frank ki is rakta oda, akkor miért nem ment neki? Pl. ugyanúgy nem vert meg senkit 1v1-ben, mint Ronaldinho mostanság.

Arsenálban is csatárt játszott, persze nem olyat, mint Samu nálunk, de csatár volt. Csak kicsit hátrébb, kicsit szélen, mert kva gyors volt, jól cselezett, és ezt így kamatoztathatta a legjobban. Bár lehet hogy tévedek.

Nincs pro-licensem, egy mezei szurker vagyok, de szvsz többre mennénk vele ha Eto'o és Henry kezdene elől, mögöttük Deco az "utolsópasszos" ember, aztán egy Xavi-Ini-Touré kp....

off: Természetesen magamat kötném MvB érkezése esetén, de ha találok itt válalkozó szellemű embereket, akkor lehet inkább az edző-elnök duót preferálom. :)

halareaal 2008.01.05. 17:33:01

nasteey nálad nem férne be messi?:P
sztem meg az a baj h az henry eto párosból az egyik felesleges. henry most jött, szal inkább etonak kéne mennie. amugyis túlértékelt játékos, henry sztem messze jobb nála.

Hartog 2008.01.05. 18:20:36

rizla: emlékszel milyen jól ment a francia válogatottnak a 2002-es vébén, Henryval a balszélen, Djibril Cissével középen? Pedig akkor Cissé még néha lőtt gólokat...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.01.05. 19:14:03

tudja fene,sztem pont forditva van: eto'o jobb henry-nal. ha ennyi serultunk van + ien-oan egyeb kotelezettsegek,boven elfer mind2.

nasteey 2008.01.05. 19:25:57

halareal: Bármennyire csipázom Messit, sérülten csak nem tenném be a csapatba... :) (1., oké, lehet félreérthető volt, de mivel ez a liga18 post, azért a mostani meccsre értettem.) (2., Amúgy meg később se lenne ez rossz felállás, csak akkor Messi jobbcsatárt játszana, ergo 3 ember lenne arra a két posztra, mögöttük Ronaldinho osztogatna, ahhoz nem kell a gyorsasága, focizni meg nem felejtett el; vagy Deco, de ő alkalomadtán lehetne a 3kp egyike is - egy kicsit nem ártana már variálni, mert van lehetőség...)

Egyébként meg lehet, hogy Henry jobb, viszont amíg ebben a játékrendszerben játszunk, addig úgy néz ki, hogy Eto'o-t pótolni sem tudják... Henrynak volt lehetősége nem élt vele. Franc se tudja meddig okés várni, csak új bajnokság, családi háttér is zűrös volt, itt nem ráépül a támadótaktika, etc. De akkor is végre lett volna egy minőségi csere, aztán csak név alapján minőségi. Bár ha egyszer belejönne, lehetne akármi is...
Eto'o meg ami a szívén az a száján, tavaly is volt belőle feszkó, nem mindig tesz ez jót. Viszont amit 04-06 között tett (és azóta is csak azért nem, mert sokat volt sérült). Taps.

MAti 2008.01.05. 19:51:38

A Barcelona-nak ugyanaz a baja lett mostanra, ami a Real-nak volt pár éve: a minden posztra két minőségi embert addig fejlesztették, amíg néhány posztra lett két olyan emberük, hogy egyiket sem lehet a padra ültetni...
Mert Eto'o, Messi, Henry, Ronaldinho hosszú távon nem tehető padra. Deco sem igazán, Iniesta meg a csapat legjobbja, őt odatenni igazi marhaság lenne.
Nade, ez a 6 srác 4 poszton játszik.

Ugyanez volt a gond anno a Realnál a Ronaldo, Raul, Figo, Zidane, Beckham sorral...

halareaal 2008.01.05. 20:28:10

azért mondjuk itt csak figo és bechkham ütközik azok közül, akiket felsoroltál, és akkor még nem is túlságosan támadó a csapat. a barcánál nincs egy olyan stabil szerkezet, amiben jáccik a klasszisok nagy része, de nincs az h mindenki támadni akar. egyébként a baj mind2 csapatnál az volt, ill. a barcánál most van, h ezek a sztárok magukhoz képest jócskán alulteljesítenek. van persze kivétel de ha mondjuk ronnie és henry is fénykorukat idéznék, csucsformában lennének, szó nem lenne arról h messi a csapat legjobbja. (eto meg a kezdő közelébe se kerülne sztem).
ok nasteey, gondoltam erre a fordulóra érted, a baj azonban ott van, hogy ha mindenki egészséges, arra az esetre a barcának nincs normális felállása. az amit mondasz, h ronnie irányítson középről, és mellette még ott legyen henry eto és messi sztem elképzelhetetlen, bár én örülnék neki mert a barca akkor a dobogóért viakodna, nem a realt üldözné. sztem már ha ronnie/eto, henry , messi 3 csatár van, egy erős csapat ellen (főleg idegenben ahol nem birtokolják annyit a labdát) már azis túl kockázatos. kezdőcsapatnak legalábbis mindenképpen. egyébként is, sztem az egyéni képességeket nézve még mindig dinho a legjobb a barcában, de irányító/osztogató poszton sztem deco jobb nála, de mivel középen más jáccani, több futás/ütközés és ronnie ehhez nincs hozzászokva, még talán xavi és iniesta is.

nasteey 2008.01.05. 21:43:08

Ronaldinho mellett nem Henry Eto'o és Messi lenne, hanem a 3 ember közzül 2.

Egyébként szinte függetlenül attól, hogy otthon vagy idegen, nagyon sokat birtokoljuk a labdát, de alig fut vki, és ezért nem tudunk vele mit kezdeni.

Asidotus 2008.01.05. 23:21:27

szerintem a Barca nagy sztárjai nem hozzák a formájukat, ebben egyet értek az előttem szólóval.
Szerintem Henry nem jobb, mint Eto'o legalábbis az elmúlt három bajnoki évet nézve. Zseniális két klasszis mindkettő, helyük lenne egy kezdőben, együtt.
De talán már mögöttük Ronaldinhonak nem lenne helye, hacsak nem vállalná fel az ütközéseket, labdaszerzést.
De, könyörgöm, csak én néztem Barca meccseket az elmúlt 3 évben? Ronaldinho, ha akarja, bárkitől elveszi a labdát, és tőle nemnagyon lehet elvenni. Egy labdaművész, de ettől függetlenül egy erős fizikumú játékos, akit nem lehet elnyomni. Igen, mostanában már lerúgják, nem próbálnak vele birkózni.

Dean 2008.01.06. 11:06:09

Messi nem csatár, Henry nem középpályás.
4-3-3-at tulajdonképpen sosem játszottunk (csak papíron), valójában 4-5-1 volt az. Jobb esetben.

4-4-2-t kéne nyomatni, mert a támadások befejezésével vannak gondok, kell oda a két csatár. Csakhogy ez esetben a középpálya közepén kellene a Xavi-Iniesta-Deco hármasból valakit padoztatni. (Két szélen Roni és Messi). És akkor még nem is beszéltem Touré-ról...

Szóval talán a 3-5-2 lenne a legjobb, már csak azért is, mert a meccsek 4/5-ére nem tudunk 4 Barca színvonalú hátvédet kiállítani. És ha választani kell egy öreg Thuram, egy sérült/formán kívüli Zambrotta, egy **** Oleguer - VAGY - Touré, Deco, Iniesta, Xavi között, akkor inkább küldenék a pályára egy jó középpályást, mint egy rossz hátvédet.

Esetleg egy kompromisszumos 3-1-4-2, ahol Touré kifejezetten védekező kp-t játszik.

halareaal 2008.01.06. 11:26:32

nem mondtam h ronnie gyenge játékos lenne (fizikailag) csak azt h el van szokva attól h ő középen játszon. ha most ennyire nem megy neki egy kötetlenebb, kevesebb melóval járó poszton,nem hiszem h középen jó lenne, ráadásul ott többet is rugdosnák.
etonak volt 2 jó szezonja, ahol az egész csapat szárnyalt, rengeteg labdát kapott a középpályáról, és ő passzolgatott ronaldinhoval, amiért még a játéka is látványosnak tűnt:). henry ennél jóval többet tett le az asztalra, és mind2ejük csúcsformáját összehasonlítva nem kérdés meilykük a jobb. de mind1 én nem szeretem etot, biztos azért mondom.
dean: épp ez a gond most a csapatban ott lenne a 4 sztár, ki védekezne? ez a felállás sztem max ugy képzelhető el, ha xavi és touré van középen. akkor a csatárok sok embert lekötnek, a szélen nagyon erős a csapat, középen viszont szinte biztos h alulmaradnak, és nem tudják a labdabirtoklós játékukat jáccani. deco és iniesta nem olyan jó védekezésben (najó iniesta még talán), de hiába is raknánk oda őket, az ütközések emberfogás stb. mellé nem hiszem h lenne erejük szépen jáccani, passzolgatni. a 3 védős felállással meg az a baj sztem, h ugyan így télleg 1 világválogatott szerű csapat lenne a pályán, de ronnie és messi nem tunák/akarnák befutni az egész szélét a pályának egész meccsen, ráadásul 1xerre kéne küzdeniük a szélső védőkkel támadásban (ez még ok) és a kpályásokkal védekezésebn(ez már kevésbé). mert ugye 1 középső védővel lehetetlen jáccani. ezzel meg az a baj h akkor egy komolyabb játékerőt képviselő, tmadásban jobb csapat szétszivatná a védelmet (megnézném h védekeznék le c ronaldot pl), és ugye most sem a levante szerű csapatok beddarálásavl van a probléma hanem gondolom bajnok/bl cím a cél.

nasteey 2008.01.06. 12:52:41

Messi miért ne játszhatna csatárt? O_o

Azért az tényleg merész lenne, ha Ronaldinho és Messi lenne a két szélen. Bár éppen egy kis szigor mellett vissza is jöhetnének erőteljesen letámadni (pl. Messit idén is láttam vagy kétszer a mi 16-osunknál labdát szerezni...) Akkor viszont középen Iniesta-Yaya. Nem hiába játszott mindig Iniesta vkp-t, amikor speciel egy klasszikus vkp-nk sem volt.

De nem biztos, hogy ezen a játékrendszeren változtatni kell, csupán annyit kellene futni, üresbe mozogni, mint 2-3 éve... :)

Jah, és 0-2. \:D/

Lacóka 2008.01.06. 18:57:50

A Valenciának nem lehet elég könnyű ellenfelet adni, úgy tűnik.

szmrmszrzt 2008.01.06. 19:24:50

de ki fogja megállítani az espanyolt?

drdugo 2008.01.06. 21:13:14

Atyaúristen. Nézem a Sevilla - Betist. Hát ez a Sport Klub már megint milyen balfasz kommentátort varázsolt elő? Ez kicsoda? Honnan szerzik ezeket a balfékeket?
Hihetetlen mennyire dilettáns banda van a Sport Klubnál mind kommentátor, mind 'szakértő' szinten.

luqe 2008.01.06. 21:18:05

Ha előbb senki nem, akkor március 9.-én a Real Madrid ;]

ApukadHUN 2008.01.06. 21:35:11

Luis Fabiano jelentkezett szokásos "gyönyörű" góljával .

Ne bántsuk a tagot, mert elfelejti felírni, hogy 1:0 és aztán félreközvetíti a mérkőzést. Kokóval és Telek Mancival együtt lazán lenyomhatnák a szilveszteri kabarét is...

Persze tegnap Nagy Laci azt találta mondani, hogy Iniesta balszélen nem jó, az ő igazi helye irányító pozicióban van. Gondolkodtam rajta, hogy ezek ott benn biztos szívnak vagy isznak valamit. Talán ez esetben elnézőbb lennék...

Karma Police 2008.01.06. 21:48:35

ha innának és szívnának talán még vicceseket is mondanának, de néha tényleg úgy érezni, mintha valami kötelező rossz lenne nekik a közvetítés. már az sem poén, hogy ezeket biztos az utcáról hívják be, mert onnan lelkesebb "szakértőket" kapnánk össze öt perc alatt.

Karma Police 2008.01.06. 21:50:25

Telekinek meg olyan tenyérbemászó a vigyora, hogy mindjárt bemegyek szakérteni.:]

d3vnull 2008.01.06. 22:54:59

Teleki maga a tenyérbemászás. A hangja is bicskanyitogató.

Dean 2008.01.07. 11:05:19

"Azért az tényleg merész lenne, ha Ronaldinho és Messi lenne a két szélen."
Hát izé... Kb 2 éve ezt játsszuk.
(Kivéve ha valami sérülés miatt Rijkaard össze-vissza kavar.)

nasteey 2008.01.07. 11:57:29

:D

Oké, hogy ezt játszuk, de akkor nem az általad említett 4-4-2-es formációban.

drani 2008.01.07. 15:47:15

nem lesz spanyol összefoglaló

halareaal 2008.01.07. 19:38:11

dean: akkor a csatársor 2 szélén játszanak. henry és eto ha 1xrre pályán lennének, főleg mivel nem nistelrroy-droba féle csatárok, és kihúzódnak a szélekre is, elvennék egymás elől a területet. de nemis ez a baj hanem h széleken ki védekezne akkor, mert ok h őkis visszanéznek néha, de ez szélső hátvédek nélkül megoldhatatlan lenne, de még az is nagyn necces(rossz) sztem ha 4-2-4et jáccanának, iniesta ide, touré oda.
egyébként pedig ettől még simán lehet, h ha kipróbálnák, sikeres lenne 1 darabig, de ez csak azért mert sztem a spanyol bajnokságban vmiért kevesebb a szélső támadó játék. legalábbis a klasszikus felfutok szélre a védők mögé mint a szél majd beteszem középre játékstílus nincs meg, nincsenek is olyan jó szélsők, akár középen akár hátvédeknél (kivételek persze akadnak mint mindenhol, de azok max nagyobb csapatoknál, mint abidal és ramos, régebben robi carlos). ha pedig egy robinho-ronaldinho v messi szerű játékos megy ki a szélre, ők azért nagy valószínűséggel, befelé cseleznek v vmi varázslatot mutatnak be amire senki sem számít. persze ettől még kell védekezni a szélen, de a spanyoloknál ez általában meg van oldva egy jó szélső hátvéddel, nem zárják le annyira a területet, mint angolok, v akár németek, olaszok.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.07. 19:41:27

drani: megkérdezhetem miből gondolod?
vagy szeretnéd, hogy ne legyen:)

drani 2008.01.07. 22:24:00

ja bocs pancho, kérdés akart lenni. de azóta már olvastam
süti beállítások módosítása