Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

El Clásico

2007.12.23. 04:30 pancho_sanza

Megpróbáljuk elfogultság nélkül. Lehet? Nem tudjuk, de megpróbáljuk. Mindenesetre nagyon megkönnyebbülnénk, ha a Barcelona elkezdene sorozatban nyerni, mert akkor mindig csak jót írhatnánk róla és nem lehetne folyamatosan a részre hajlás vádjával illetni minket. Azonban most a számok azt mutatják, hogy a Real Madrid jobb. Négy ponttal, ami azt jelenti, hogy a 2007-es esztendőt mindenképpen a királyi gárda zárja majd az élen, ettől az eredménytől függetlenül. Persze ez lesz az a mérkőzés, amelyik esetében egyáltalán nem számít a tabella, a helyezés és a pontkülönbség. Csak a győzelem. Azonban ettől függetlenül most van rá valós esély, hogy egy görcsös és tehetetlen Barcelona fogadja a gyenge és ugyancsak tehetetlen Real Madridot. Azt gondoljuk itt meg is találtuk a közös célt, amelyért mindenki szurkolhat: a jó mérkőzésért, szép játékért és legalább hat gólért, s akkor már olyan nagyon nem is érdekel minket (ha-ha-ha!), hogy ki lövi a hetedik, mindent eldöntőt.

Szerencsére megszavaztattuk olvasóinkat, így minden felelősség lekerült vállunkról a végeredmény megtippelését illetően. 54 százalékuk azt mondta, hogy a Barcelona otthon tarja a három pontot, a válaszok több mint harmada a Real győzelme mögött sorakozott fel. Ebből aztán meg is állapíthatjuk, hogy ebben az összevetésben a hazai három pont biztosnak tűnik. Magunk döntetlenre adtuk a kimenetelt, de közben informálódtunk, különböző hatások értek minket és kicsit mindig finomítottuk gondolatainkat a várható kimenetelt illetően. Megszólalt néhány mostani és valamikori játékos és vezető. Többek között Xavi és Baptista is és meglepetésre mindketten meggyőztek minket róla, hogy csapatuk fogja nyerni az ütközetet. Azonban jobban belegondoltunk és rájöttünk, hogy a futball bizonyos szintjén a labdarúgók elhiszik, hogy minden meccset meg tudnak és meg is fognak nyerni. Különösen igaz ez a spanyol óriásklubokra és játékosaikra, akik kellő önbizalommal rendelkeznek az egymás elleni megméretetés alkalmával is. Nézzük pontosan, hogyan is fognak felállni a csapatok.

Kapusok szintjén nincs különösebb meglepetés, mindketten hosszabb ideje stabil tagjai a kezdőcsapatnak, de talán nem fogja senki leharapni a fejünket, ha azt gépeljük ide: ha rajtuk múlik a mérkőzés, akkor biztos a vendégsiker. Casillas a világ egyik legmasabban jegyzett játékosa és jelenleg nincs olyan fóruma a labdarúgásnak, ahol ő ne kerülne be a földkerekség három legjobb kapuvédője közé. Egy pillanatra megijedtünk a várható reakcióktól, mert biztos van egy-két ember, aki kikéri majd magának, hogy ilyen elfogultan írunk, de az az igazság, hogy egy ilyen szavazásféleségen Valdés kapus neve nem is nagyon merülne fel. Talán jogosan. Egy kicsit komplikáltabb a helyzet a védelmeket illetően. Várhatóan Puyol, Marquez, Milito, Abidal öltözik gránátvörös-kékbe, míg Ramos, Pepe, Cannavaro és Heinze alkotja majd a királyi csapat védősorát. Az kétségtelen, hogy az utóbbi több pénzbe került, de ettől még korántsem biztos, hogy jobb is. Ha hirtelen orosz olajmilliárdosokká válnánk, ezen felül lenne egy londoni csapatunk korlátlan anyagi forrással és ezekből a védőkből kellene négyet vennünk, akkor valószínűleg Ramos, Puyol, Pepe és Abidal mellett döntenénk. Így aztán ezt a csapatrészt akár döntetlenre is adhatnánk, ha a taljánok legnagyobb Fabioja nem lenne képes a turpisságra, s így talán a katalánok felé billen a mérleg nyelve.

Természetesen sok múlik a védelmeken és a kapusokon, de egy El Clásico savát és borsát a középpálya és a támadók adják. Két különböző szerkezet, eltérő játékrendszer, más stílusban játszó játékosok. Összehasonlítani szinte lehetetlen a két csapatot, de azért megpróbáljuk. A Barcelona papíron 3 középpályással (Xavi, Touré, Gudjohnsen) és három támadóval (Eto’o, Ronaldinho, Iniesta) áll fel. A gyenge pont egyértelműen az izlandi. A legnagyobb hiányzó Messi. A második legnagyobb hiányzó Deco. A bizonytalan tényező Eto’o. Kétségtelenül így is nagyon erősek. Papíron. Mert azért a Nou Camp közönsége is látott már idén tanácstalanul és ötlet nélkül támadgató gránátvörös-kékeket, de mindig volt valaki, aki betette a győzelemhez szükséges pluszt. Ez főleg Messire volt jellemző, de Milito is fejelt már alkalmas pillanatban gólt és Giovani is esett már el jó helyen. Mindezek ellenére a katalán gépezet működése látható fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben, aminek Eto’o visszatérése adott egy erőteljes löketet. Viszont Messi nagyon fog hiányozni, mert a Real van akkora (önbizalmú) csapat, hogy ne féljen egy játékostól sem, így nem tarjuk valószínűnek, hogy rádupláztak volna az argentin fiatalra. Ez meg gyakran megbosszulja magát. Természetesen Messi nélkül is megvan a hazai győzelem esélye, csak mintha kisebb lenne.

A Real Madrid 4-4-2 rombuszt játszik. Diarra a rombusz alja, Baptista a rombusz teteje, széleken Robinho és Sneijder. Míg elől Raúl és Nistelrooy is azzal a céllal lép pályára, hogy idei kilencedik bajnoki találatát helyezze Valdés kapujába. Volt ebben valami meglepő? Tudunk mondani hiányzót? Gyenge pontot? Mi nem találtunk egyértelmű válaszokat és talán ez a legnagyobb problémánk a mai Reallal: szállítja az eredményeket, viszont mindezt egy szürke iparos (cipész) benyomásával teszi. Persze a csapatban benne van a győzelem, mert kijöhet a lépés, mint történt az a Villareal és a Valencia elleni rangadónak induló és gyalázásba torkolló mérkőzéseken. Ugyanakkor van lehetőség egy olyan színtelen, szagtalan és főleg súlytalan teljesítményre is, mint a Sevilla ellen történt. A támadóalakzat egyre javuló formát mutat és a munkamegosztásra jellemző, hogy már nem lehet egyértelműen egy embertől várni a megváltást. Azt szinte bármelyik játékos elhozhatja.

A két edző közül Schuster rendelkezik nagyobb rutinnal El Clásico téren. Összesen 10 évig játszott az érintett csapatok valamelyikében (8-2 a Barcelona javára), viszont edzőként az első ilyen jellegű megmérettetésen vesz részt. Ezzel szemben holland kollégája már kilencedszer készítheti fel csapatát a szurkolók által legjobban várt mérkőzésre. Adjuk meg Franknek, ami jár: a tapasztalat mellette szól. Habitus tekintetében nincs lényeges különbség a mesterek között, de míg a holland általában a fejét helyezi tenyerei közé, addig a német összekulcsolt kezekkel ül a helyén. Melegítőben. Ennél a barcelonai mágus elegánsabb. S jobb társasággal rendelkezik: három világbajnok és Deco mellett foglalhat helyet a kispadon, míg királyi oldalon mindössze Robben, Gago, Saviola és Guti vihet majd alkalomadtán új színt a játékba. Tehát cseréket illetően valamivel jobban áll majd a Barcelona, de ha nyer, akkor abban nagy szerepe lesz a legfontosabb tényezőnek is:



Barcelona – Real Madrid 3-2

*Saviola és Eto'o szándékosan egy-egy régebbi képükkel kerültek a posztba.

61 komment

Címkék: beharangozó la liga el clásico

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr69273001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2007.12.23. 10:36:29

Milyen elfogult kép van már az elején, miért van a Barca-címer előtérben?

Bocs.

A kispados résszel nem értek egyet. Mert kik is ülnek a Barcánál? Dinho, Deco, Zambrotta, CsereKapus, két kisgyerek? Ez szerintem (jelenlegi formát figyelembe véve) semmivel se jobb, mint a Realé.

A másik dolog, amit nem értek, az a Barca felállása. Ha van Deco, akkor Eidur miért játszik kezdőként a középpályán? Akkor már miért nem csatár? Vagy lehetne akár 4-3-1-2 is, Dinho a két ék mögött, és egyből lehetne Eto'o mellett az izlandi is csatár. Talán több sikerük is lenne, ha nem a szélről indulna két ember, és egy valaki várná középen a labdát.

De nem én vagyok az edző, fociedzésen életemben nem voltam, Frank meg már nyert bl-t is, ő tudja.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.23. 10:49:47

Cserék:

Zambrotta, Henry, Deco, Thuram, Sylvinho, Bojan, Giovani (Dinho bekerült a kezdőbe, legalábbis hajnal négykor még az volt)

Robben, Guti, Saviola, Gago, Marcelo, Torres

ApukadHUN 2007.12.23. 10:52:07

Neked X

Jó sokan megkérdezték, már, hogy miért erőltetik az izlandit középen. Ő tudja.

bmiky31 2007.12.23. 11:34:10

A Barca idén eddig minden hazai meccsét megnyerte, talán ez is tényező lehet. A Real viszont pillanatnyilag szervezettebb és tudatosabb csapatnak tűnik. A különbség szerintem Van Nistelrooy lehet, Eto'o Samu még nincs annyira formánban, hogy ezt ellensúlyozza. De ezt egy elfogult Blanco-rajongó irja. :)

krysal 2007.12.23. 11:38:10

"ez a legnagyobb problémánk a mai Reallal: szállítja az eredményeket, viszont mindezt egy szürke iparos (cipész) benyomásával teszi."

Komolyan, Pancho, ezt le mered írni? Szerintem butaság, méghozzá akkora, mint a Camp Nou befogadóképessége (Segítek: Jó nagy.)

Igaz, hogy még akadozik a gépezet, mert mint csapat, nem értek teljesen össze, de ha elkapják a fonalat, úgy kalapálnak el akárkit, hogy arról kódulnak. És a Sevilla-meccset hozni ellenpéldaként meglehetősen csúnya dolog! Az nem foci volt, hanem birkózómeccs, ahol a bírónak jobban tetszett A sevilla-mez (példának okáért ki kellett vna állítani Alvest és Keitát is, helyette repült Ramos, bár félig joggal. No comment.).

Az eredmény? Döntetlen. Ez a Madrid Jobb most, mint a Mai Barca, csak azért döntetlen, mert lesz a katalánokban akarás, és kihozzák ikszre, meg persze nem árt százezer vérben forgó szemű szurkoló sem, aki a Fair Play szellemében disznófejekkel dobálja a(z okkal) távozó Saviolát.

Bár tudjátok mit? Nagyon szurkolok, hogy ne legyen igazam! Győzzön a Madrid! Siempre!
(Ó, és ha Raul újra csendre intené a szurkolókat... Be szép lenne...)

Másrészről, sportemberiesen. Tipikus háromesélyes meccs, Dinho kezdeni fog, Deco nem - és Eto'o csakazértis, szokás szerint gólt rúg. Bármi lesz a vége, itt akárki nyer, megérdemli. A jéghegy csúcsa e két klub, ennél magasabbra már nem vezet az út. Habfehér karácsonyt mindenkinek!

MAti 2007.12.23. 11:47:16

Lefogadom bárkivel, hogy Eto'o fog gólt rúgni, legalább egyet.
Ha kettőt, akkor nyer a Barca.
De én a Realnak szurkolok. :)

Amúgy én tényleg nem értem, miért nem centert játszik Gudhjonssen...

Lond · http://lond.blog.hu 2007.12.23. 11:58:42

Visca el Barça, Visca Catalunya Lliure!

Real of a26 2007.12.23. 12:00:20

Srácok hagyjátok már abba ezt a művészcsapat vs fociipari kisiparosok összehasonlítgatást! Egy művésznek is rengeteget kell gyakorolni,hogy eljusson egy bizonyos szintre.Fogjuk fel úgy, hogy ez a mai Madrid is még csak az alakuló fázisban van.

Barca hol volt 2003 őszén?Pedig akkor már ott játszott Ronaldinho,mégis kaptak egy sima hármast a Nou Campban.
Aztán lássatok csodát tavaszra megtáltosodtak.Miértne fordulhatna ez elő idén a Reallal?
Amúgy meg Robben,Robinho,Guti,Pista is kifejezetten technikás játékosok...

Hempli 2007.12.23. 12:08:37

"gyenge és ugyancsak tehetetlen Real Madridot"

LOL tényleg nagyon gyengék :D, éppen csak a spanyol bajnokságot vezetik...

Amugy szerintem X lesz 3-3

2007.12.23. 12:11:51

Sajnos simán nyerni fog a real. A Barcaban nem lesz aki gólt rugjon(Eto'o-nak esélyen nem lesz, mert rá nagyon fognak figyelni, a többiek meg nem gólvágók), anélkül pedig nehéz nyerni. Ezzel szemben a madridban több gólerős játékos is van. 3-4 góllal nyer a real madrid. :((
Azért még forca Barca!

nasteey 2007.12.23. 12:17:03

Azér' nem játszik centert Guddy, mert nem fér be. :) 4-3-3... ezt Rijkaard sosem adja fel, már elmondta egy interjúban. Ha meg van egy Eto'o-nk nehogy már az a szőke gyerek töketlenkedjen ott elől. Tavaly egész évben ott játszhatott, semmit nem mutatott.

Marquez meg lehet kikerül a kezdőből, mert nem biztos, hogy 100%-os állapotban van/lesz.
Deco pedig nem biztos, hogy lesz kezdő, de lehet, hogy neki könnyebb lesz úgy játszani, hogy az ellenben már van 45 perc.

Nincs mese, ma este a culék fognak örülni, ugyanis Barca győzelem lesz. Mert nem lehet más. Most nagyon kell a 3 pont, és képesek is vagyunk megszerezni. Meg fogjuk szerezni.

(Valdesről meg megemlíthettük volna, hogy a tavalyi 3-3 alkalmával neki volt a második legnagyobb szerepe annak, hogy az x meglett... nagyon nagyot játszott.)

Kegyetlenül várom a meccset, nem is tudom mit kezdek addig magammal. Forçaaaaaaaaaaaa!!!

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2007.12.23. 12:19:48

A viking szerintem a középpályán jobban használható, mint a cserepadon, ill. a csatársorban. Második hullámos beérkező emberként akár gólt is szerezhet, Decot kiválóan helyettesítheti.

Ha Tití nem lett volna sérült, megkockáztatnám, hogy ő kedzjen, így viszont Eto'o cseréje lesz.

Azt nem értem, hogy amikor állása múlik rajta, miért nem tud egy meglepő húzással átállni valami másfajta hadrendre? Mondjuk 2 csatár, Iniesta középen, hisz a mostani 2+3 (vagy 3+3) csatársorral az a gond, hogy Messi hiányzik, Dinho meg vagy játszik vagy nem, tehát a két szélső gyakorlatilag ugrott. Iniesta meg jobb lenne a középpáján, az az igazi posztja.

skru 2007.12.23. 12:21:12

"Ha hirtelen orosz olajmilliárdosokká válnánk, ezen felül lenne egy londoni csapatunk korlátlan anyagi forrással és ezekből a védőkből kellene négyet vennünk, akkor valószínűleg Ramos, Puyol, Pepe és Abidal mellett döntenénk."

Márquez, Milito, vagy Cannavaro helyett Pepe...? nemár...

nasteey 2007.12.23. 12:31:10

Milito aki csodákat művelt a Zaragozában, a Liga top5 védője között simán ott van kimaradna Pepe miatt, aki egy harmatos portugál bajnokságban nem volt rossz, idén meg igazán komoly meccsen semmit nem mutatott még? :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.23. 12:36:17

srku: Sevcsnkónál lehet nagyobb biznisz lenne Pepe:)

VVega · https://debugme.eu/ 2007.12.23. 12:55:01

pepe&cannavaro összehoz egy öngólt, majd Mr Fejpánt bevarázsol egy szabadot és a 89. percben gólpasszt ad a csereként beállt Henrynak. Így lesz 3-0 (bárcsak így lenne). A Barca cseréi egyértelműen egy klasszissal jobbak mint a madridéi. Saviola vs. A Világ Legjobb Csatára T.H.)??? Zambrotta vs Marcelo??? Deco vs Gago v akár Robben??? vicc

holovac 2007.12.23. 12:57:05

sztem 5-3-ra nyer a Real
egyebkent ez a Pepe dolog tényleg gáz, én madridista lennék, de egy Militoert odaadnam a Pepet es a Cannavarot egyutt (abidalrol nem is beszelve)

inkabb azt mondja meg valaki, hogy ki lesz a kovetkezo evtizedet meghatarozo iranyito kozeppalyas, (mert akkor megvennem a football managerben ;-)

2007.12.23. 13:00:57

Thiago Alcantara, bár azt nem tudom benne van e már a football managerban :)

holovac 2007.12.23. 13:16:50

carlos van, thiago nincs :-(
kiő?

luqe 2007.12.23. 13:49:35

"Casillas a világ egyik legmasabban jegyzett játékosa" - kéretik javítani. Ugyanebben a fejezetben Cannavaro nevéből is hiányzik egy betű.

Az itt folyó védővitával kapcsolatban: Zambrotta már réges rég túl van pályafutása csúcsán (talán régebben, mint Cannavaro), Thuram pedig még igyekszik valami kompenzálni a rutinjával bár erre ma nem lesz szükség - mivel nem játszik. Ugyanakkor a tavalyi Milito tényleg bent volt a top5-ben, de idén annyira nem győz meg a játékával. Ha minden áron gyengepontot kell keresni a védelemben, akkor én rá számítok.

A középpályás írás méltatlan... Ugyanis azon csapatrész (de szerintem az egész mezőny) legjobb játékosa még csak vastag betűt sem érdemelt: Robinho. Ebből a mezőnyből (Etostól, Ronaldinhostól) ő a legjobb játékos. Ha Messivel is a pályára lépők között kellene számolni, akkor lehet, hogy sokan az argentínnek adnák ezt a titulust, bár akkor se érteném. Talán annyi előnye van, hogy ő tud kézzel gólt ütni ...

luqe 2007.12.23. 13:50:30

Na, én is kihagytam egy betűt: t.

Asidotus 2007.12.23. 13:51:52

Nehezen hiszem el, hogy döntetlen lesz, hogy pont ugyanannyit rúgjanak. Valaki ma nyerni fog. Egyik csapat sem a védekeézéséről híres, legalábbis ilyen szintű támadók ellen nem elég jók. gólgazdag találkozót várok.
Én a Barcának drukkolok, de nem lesz sima meccs, komoly sansza van a Madridnak is.

zsivágó 2007.12.23. 14:09:36

Az El País is megszavaztatta a jó spanyol népet. 57% tett a Barca győzelmére, 33% a Madridéra, és 9% tart ki a döntetlen mellett.

Szerintem amúgy izgalmas és magas színvonalú meccsen 3-2 lesz a Barcának (Cannavaro öngóljával fognak nyerni a katalánok).

szmrmszrzt 2007.12.23. 14:21:31

emiatt a bolhacirkusz miatt nincs la liga varázsgömb? tiltakozom.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.23. 14:22:25

Érdekes, hogy hasonlóan alakult a szavazás Spanyolországban is.

2007.12.23. 14:24:28

Elég sanszos, hogy a Barca nyer...Csatlakozom az előttem szólókhoz, Cannavaro olyan blamákat művel a VB óta, hogy már rég az olasz középmezőnyben kellene fociznia...Pepe egy vicc ennyi pénzért, Metzelder egyellőre simán jobb. A Real védelmében Ramos ér valamit, Heinze szintén jól lett jellemezve a cikkben, drága, de meg sem közelíti Abidalt. Puyol nagyon él a jobbszélen, Milito pedig évek óta az egyik legjobb védő a Primerában.
Nos a középpálya, Xavi-Iniesta-Touré nem érdemel különösebb részletezést, mindegyiknek megvan a zsenialitása és a tehetsége. Gudjohnsen jó kérdés, de az utóbbi meccseken rendre javuló formát mutat, talán egyellőre jobb mint egy 2 és fél hónapos sérülésből 2 hete visszatért Deco. A Realban Sneijder kiemelkedő tehetség, Robben sosem ért annyit amennyit fizettek érte, önző és néha nem lát a pályán. Baptista középszerű brazil játékos, Robinho pedig bombaformában van és nagyon tud kavarni.
Elől Nistelrooy évek óta hozza a tőle elvártat, Raul is szépen formába lendült ősszel, de a másik oldalon Eto'o sem sokat várt a sérülés óta, az elmúlt héten lőtt 3 gólja és a plussz motiváció a Madrid ellen nem hinném, hogy visszavetné, inkább dob rajta egyet. Ronaldinho / Giovanni ? Jó kérdés, az egyik a formahanyatlás miatt, a másik pedig azért mert 18 éves, de jelenleg nem túl érett a derbire. Ha választani kéne én Iniestát futtatnám a balszélen, Dinho a jobboldalra és Eto'o középen. És akkor ne felejtsük el, hogy Henryt egész héten kalapálták, 30-40 perc már van benne. Nem fog rosszul jönni az utolsó részre...

A cserepadról pedig annyit, hogy egy Saviola, Gago, Marcelo... Hát hogy is mondjam sehol sincsen egy Henry, Thuram, Zambrotta, Deco, Bojan sorhoz képest...főleg, hogy R10 vagy Giovanni is ott fog ülni.

A hazai pálya, a motiváció és a 4pontos lemaradás, bár nem simán, de meg fogja teremteni a 3 pontot a Barcának. És onnantól mindegy, hogy mi a végeredmény.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.23. 14:29:57

szmrmszrzt: legyen Neked karácsony!
Atleticó-Espanyol 3-2
A tizenhárom szerencsétlen szám, a vendégek meg pont tucatnyi veretleneül megvívott mérkőzésen vannak túl. A fővárosiaknak muszáj nyerniük, mert ez egy rangadó és ilyen jellegű összecsapásokban nem állnak valami jól (a Real, a Barcelona és a Villareal is legyőzte őket). Izgalmas és szoros mérkőzésre számítunk.

BK 2007.12.23. 14:40:52

57% - Barça; 33% - Real; 9% - döntetlen... Hol a maradék 1%? :) A többi szavazó szerint az MU nyer ma Barcelonaban?

halareaal 2007.12.23. 15:39:17

Sztem a Barcelona nagyon benyalja, ha télleg képesek kiáálni gudjohnsennel, illetve ronnia helyett a giovani meg krkic féle tiniket jáccatják, eto xavi és iniesta 3an nem lesznek elegek ez garantált. Amugy sose értettem ezt a deco-ügyet, ő neki akkoris helye van, ha midnenki egészséges. Pepe gyengébb mint Cannavaro amugy, Militonak meg volt 1 jó éve, nagy rangadót még őse nagyon játszott, de azért hajrá. Nagyon bízom a Realban, de ennél nehezebb meccs egyszerüen nincsen, remélem Raul nyilatkopzatai beigazolódnak arról, h nagyok ellen megy a csapatnak.

Amugy ez a Thiago gyerek nagyon jó, 1xvmi katalán kupa mecsen láttam a felnőttek között és a cselei Zidanera hajaztak szépen:D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.23. 17:27:12

Gudjohnsen - Deco csere történt a kezdőben. Csak tud valamit ez a Frank.

wan2bee 2007.12.23. 17:38:34

mi van Henryval?

elvitte a cica?

Titi120 2007.12.23. 17:56:51

Kiváncsi vagyok melyik hülyegyerek fog közvetíteni az SK-n.
Talán még Hethéssy "vakok között a félszemű" Zoltán lenne a legjobb...

szmrmszrzt 2007.12.23. 18:48:38

pancho: muhahahaha:D
egyébként meg: a picsába...:(

gibson 2007.12.23. 18:59:20

na, mindjárt kezdődik! hala madrid!

amúgy meg, honnan szalajtották ezt a két szerencsétlen 'szakértőt'? milyen tavalyi galaktizmusról beszél ez állandóan?

szmrmszrzt 2007.12.23. 19:02:56

ki ez? világi? hahahahahaha!
juteszembe, ideje lenne már egy posztnak a magyar sportkommentátorokról.

Metgergo 2007.12.23. 19:57:02

Meglehetősen gyengének tűnik a meccs a délutáni derby után. Bár a gól nagyon szép volt, de hihetetlenül sok az eladott labda és az önző megoldás. Itt is látszik mennyire leesett a spanyol bajnokság szinvonala.

Titi120 2007.12.23. 19:58:48

Ronaldinho egyelőre nagyon veri 1 az 1-ben az emberkéket balról indulva.Pedig Ramos, az Ramos...
Raul meg iszonyat szürke volt az 1. félidőben.
Baptista gólja semlegesként kárpótol a némileg haloványabb szinvonalú félidőért.

Romanes eunt domus 2007.12.23. 20:04:46

ez a világi peti mennyire tud irritálni, azt a mindenit...ennél még a léderer is jobb.
inyeszta, hát ez kurvajó :DD

gibson 2007.12.23. 21:04:07

inyeszta, ja, és dzékó :D

nem volt egy szép meccs, különösebben izgalmas sem, az utolsó 10-15 percben talán, akkor is azon izgultam csak, nehogy egyenlítsen a barca. casillas megint nyerő ember volt, és pepe is nagyot játszott. cannavaro is egyértelműen jobb idén mint tavaly. lehet, hogy megoldódnak a védő-problémák végre-valahára? jó lenne. ja, és van nistelrooy is elég gyenge volt.

ez a két szakértő fantasztikus. azt találta mondani egyikük éppen, "azt mégis a sznejder a madrid legjobbja".

halareaal 2007.12.23. 21:14:27

Sztem meg nem volt rossz meccs, de legalábbis az olasznak a szintjét megütötte. Kb a szezon egyik legszebb játéka volt a realtól, lehetett volna több is ha a kontráknál nem lett volna ez az érthetetlen balfaszkodás. Ugy néztem 1 téllegkomoly helyzete volt a barcának a nou campban, ott mondjuk fostam is rendesen, de azért hihetetlen amit védekezésben műveltünk ma. Pepe törlesztett vmit a 30m eurós árából.

luqe 2007.12.23. 21:39:58

Idéznék a délutáni egiyk hozzászólásból:

"Pepe egy vicc ennyi pénzért." - no igen!

"Heinze szintén jól lett jellemezve a cikkben, drága, de meg sem közelíti Abidalt." - ehhez képest Abidal meg lett szoptatva párszor ott a bal szélen...

"Milito pedig évek óta az egyik legjobb védő a Primerában." - ezt majdnem gólpasszal bizonyította. Hopsz, csak rossz oldalon...

"Baptista középszerű brazil játékos" - ehhez képest ő alázta le a nagy barcelonát.

Köszöntem a figyelmet :)

cs_laca 2007.12.23. 21:47:47

Így van Ramos az Ramos. A többiekről meg ne is beszéljünk, hisz nincs mit mondani. Ma sztem mindenki jól játszott a Realban. De Ramos sztem szépen gyilkolta Ronaldinho-t. Nisterroy vmi szenzációs. Nem csak azért olyan elképesztően kibaszott jó, mert mindenhonnan tud gólt lőnni, azért is mert bárkivel tud játszani. Lehet az Raúl, Robinho,Guti, Higuain, vagy akár Baptista.
De valóban, Pepe nélkül ma nem nyertek volna Raúlék.

luqe 2007.12.23. 21:47:55

Annyit még a meccshez hozzátennék, hogy Heinze sokat nőtt a szememben, remekül csinálta a feladatát. Pepéhez sok kommentárt nem fűznék, egy állat. Az első félidő közepén volt egy buta eladott labdája, attól eltekintve perfekt. Cannavaro is viszonylag jól használta a rutinját ott belül. Diarra összességében inkább jót mint rosszat játszott, ám az első félidőben forrt a fejem pár megmozdulásánál. Sneijder és Robinho elfogadhatót nyújtott, Baptista megcsinálta az év gólját, RvN és Raúl játéka pedig azt hozta, amit kellett. Még mielőtt pont őket valaki leugatná: nem elfelejteni, barcelonában volt a meccs, tehát nem kellett nekik fejenként mesterhatost vágniuk. A végén Abidal oldalán az a Raúl sarkazás és összjátéka RvN-nel... ahogy akkor a barca szurkolók a könnyeikhez nyúltak én röhögéstől terültem el a fotelban. :D

A barca játékát különösebben nem kommentálnám, az első félidőben volt egy nagy helyzetük (aminek ott lett vége, hogy dinnyó felszedte Ramos lábát) a második félidőben Casillas szemszögéből 1-2 nevetséges lövés, a többi kavarodás mind-mind szöglet vagy szabadrúgás után a legkisebb kreativitást nélkülöző rúgkapálózások után született.

Ugyanakkor ha a Real a végjátékban nem töketlenkedik, akkor könnyen gyásznappá nyilváníthatta volna a mai napot katalónia azon részén...

tgabee2 2007.12.23. 21:49:22

Luqe ... :)
Tudom könnyű utólag okosnak lenni, de bennem is valami ilyesmi csapódott le a kommentek olvasása és a meccs után mint benned. Pepének nem ez volt az első szenzációs meccse a Reálban, nem teljesen értem miért kell fikkantani.
Node mindegy, száz szónak is egy a vége, köszönöm a kellemes kis karácsonyi ajándékot a srácoktól, én jól szórakoztam (mármint szanaszét izgultam magam).

UI. Csak az én kényszerképzetem hogy Robinho egyre jobban kezd hasonlítani Cuba Gooding Jr.-rrra? :)

cs_laca 2007.12.23. 21:56:36

Ja, majdnem elfelejtettem I. Cassilast. Ha ő az első félidőben nem véd szenzációsan, mint ahogy máskor is, akkor nem lenne most "öjömbódottág" Raúléknál.

És a Barca ott cseszte el, hogy Henry helyett Zambrottát hozta be, hiányzott az a "precíz" játéka.
Sokkal színvonalasabb lett volna a meccs.

tgabee2 2007.12.23. 22:01:35

Amúgy még annyi, hogy a Barca drukkerek mit szólnak alVilági Petyához? Csak nekem, madridistának volt kegyetlen idegesítőek a részrehajló hülyeségei?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.23. 22:40:30

azert azt is tegyetek hozza,h mejuto gonzalez 0-0nal ket jogos 11est nem adott meg a barcanak: sneijder egyertelmu kezezese a 16oson belul,majd casillas buktatta eto'ot. a mocsadek rault meg ki kellett vna allitani,amikor szandekosan lerugta puyolt,es enyhen meg is taposta. le is serult. sajnos spanyolorszagban birok sem partatlanok,politikai okokbol a realnak kell fujniuk. feltem mejuto gonzaleztol,es beigazolodott. perez burull sokkal jobb lett vna. ezzel egyutt,mi tul gorcsosen jatszottunk,daraltunk,ok meg taktikusabbak vtak. dontetlen igazsagosabb lett vna. gratulalok a realnak.

Asidotus 2007.12.23. 22:53:10

Barca drukkerként azt mondom, hogy ezen a meccsen nem érdemeltünk pontot. Semmi olyasmit nem tett a csapat, amiért pont járt volna.Pár lövéssel nem lehet egy Casillason kifogni, és a Real méregdrága védői mutattak valamit az árukból.
Gratula a Blankóknak!
De megtanultam egyet: az olasz rangadók a legjobbak.

mickeyknox 2007.12.23. 23:41:41

gyula mámeg nagy gólt lőtt. most egy kicsit sem örülök neki.

halareaal 2007.12.23. 23:45:09

ferenck nagyon szép h a végén odaírod h grat a realnak, de a hszed finoman szólva sem ezt tükrözi... mocvssdék Raul, miről beszélsz? sokmindent akart ott csakpuyoltlerugni nem, labdára ment, ártatlan ütközés, aki meg focizikaz tudja h az ilyen helyzeteknél az ember reflexszerüen keményen odarug, nem csak odateszio a lábát h a másik sodorja el őt. Amire a mocsadék szó illett vona az Marquez durva szabálytalansága volt az első félidő legvégén, amikor egy felugrásnál, ahol a labda a közelben nem volt talppal beleszállt cannavaro combjába. nem értem mért, biztos odaszólt neki vmit vagy csak idegesítette h a real vezet, de durva volt. Sneijder kezezése önvédelem volt, az arca előtt volt mindkét keze, casillas meg abszolut a labdát találta el, szegény eto csak lassu volt. demind1 nincs értelme belemenni, bár énis mondanám h volt pár real kontra ami kapussal szemben 1-1 elleni helyzetet eredményezhetett volna ha nem állítják meg tévesen lesen az akciót. De nemmondom mert a Real nyert amihez amugy a bírónak semmi köze nem volt.

Romanista 2007.12.23. 23:55:05

a biróról részemről csak annyi hogy négy perc hosszabítás kijelzés után 3perc után lefujta. ettől függetlenül ez a real meccse volt.

rexter 2007.12.24. 00:37:18

2-3 golla is jobb volt a Real, bosszanto volt a kontrak vegen mit osszebenaztak. jo lett volna egy Guti, a vegere vele vegignyomtuk volna. Barca remgyenge volt, ronaldinho, hehe, nulla. Pepe telleg jo volt. de osszessegeben a real kulonosebb erofeszites nelkul is siman gyozott.

rexter 2007.12.24. 00:39:14

ja es Vilagi Peter egesz egyszeruen egy undorito dilettans kis senkihazi gyoker, SEMMIT nem ert a focihoz, egeszen elkepeszto.

krysal 2007.12.24. 01:21:14

Hogy is van? Habfehér karácsony... Hmmmm...

Azért egyvalamit említsünk meg a Barca mellett (előre hallom a választ, de nyugi, le fogom írni azt isÖ! Egy pillanatra nem adták fel, küzdöttek, hajtottak, szívük-lelkük belegyalulták a Camp Nou gyepébe. Csak nem jött össze semmi. Igen, most azt lehet mondani, ez volt a minimum, de gyerekek, ne feledjétek: ez a "szürke iparos (cipész)"-csapat nem csak taktikailag, de fizikálisan is föléjük nőtt ezen az estén. Nem szegény R10-t kellene szidni, megkérdezném, mit csinált Deco, és Xavi az egész meccsen??? R10 legalább küzdött, hajtott, akart - talán a legjobban a katalán gárdából.

Mindenesetre a mai este (bár talán elfogult szemmel) egyértelműen a Madridé volt, "nemár" Pepe egy átkozott Terminátor, a "középszerű" Baptista meg... Najó, nem folytatnám, fikkantásnak itt nincs helye.

Ugyanakkor Madridisták. Kezdjük (folytassuk?) jó alaposan fényezni Casillas nevét, mert ezt a meccset Ő hozta nekünk. Aki a "néhány lövést" emlegeti, azt jobb helyeken ordító ziccernek nevezik, és számra vettem az Úr nevét, és szorgalmasan dörzsöltem a szemecskémet, mert alig hittem, amit láttam! Siempre Casillas! Siempre Real Madrid!

Tibiajax 2007.12.24. 11:07:30

luqe 2007.12.23. 21:39:58

jajj te...
te meg egy vicc vagy.

cs_laca 2007.12.24. 11:12:12

Ebből is látszik, hogy a Real mennyire kiegyensúlyozott csapat, hiszen nem nem csak két-három ember lövi a gólokat. Amikor Nisterroy, Raúl, Robinho a "hivatalos ólszállító" de amikor ők nincsenek, vagy nincsenek formában akkor ott van Guti, Higuain, Ramos vagy éppen Baptista. A Barcanál két-három ember viszi hátán a csapatot: Ronaldinho, Messi és Henry (már nem Eto'o), és talán azért mert ilyen nagy nyomás alatt vannak, gyakorlatilag góllövési kényszer alatt, 100 ezer ember előtt a Real Madridnak gólt lőnni nem olyan könnyű.
De tegnap az biztos, hogy jobb volt a Real mint a Barca.

meroving 2007.12.24. 19:38:37

elmeséli nekem az miért van, hogy 1 hozzászólásom innen mára eltűnt? senkit nem pocskondiáztam benne, és nem volt offtopic sem...

köszi előre is. legalább ha moderálás van 1 mailt kaphatnék, hogy ugyan miért - teljesen normális hozzászólás volt sztem

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.26. 16:59:05

Szia meroving,

Hát megnéztem mailemben és nem találtam meg a hozzászólásodat, Elvben akár át is ugorhattam (sok száz levelet kapok NST-ből kifolyólag), de inkább a blog.hu motorral gyanakszom, ha mindenképpen gyanúsítanom kell valakit.

Sajnálom, s utólag is Boldog Karácsonyt.

süti beállítások módosítása