Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 18. forduló

2007.12.22. 06:19 habitang

Let's get ready to rumble! Michael Buffer, az HBO bokszmeccseinek simaképű, modoros szpíkere szokta súlyos dollárszázezrekért ezzel a mondtattal felvezetni a mérkőzéseket, harc előtti végső jeladásként. Ha valaki azt gondolja, hogy eltévedtünk, a múlt héten kellett volna megidézni a nagy dérrel-durral beharangozott ökölvívó mérkőzéseket, téved. Egy héttel ezelőtt a vasárnap volt óriási, most az egész forduló az lesz - még akkor is, ha ez sokakban még nem csapódott le. A legjobb tíz csapat és a legrosszabb tíz csapat egymás között játszogat majd, és ami a játékerőt illeti, a legnagyobb különbséget a Newcastle-Derby meccsel kapcsolatban lehet érzékelni. Tudjuk, tudjuk, hogy a Spurs - amely Észak-London háborújában az Arsenal ellenfele lesz az Emiratesben - csak a tizenkettedik, de mi a valós minőséget tekintve az első tízbe soroltuk és soroljuk őket. Pláne, hogy a múlt forduló Pompey-verése óta most már papíron is van miért.. A táblázat felbolydulhat fölül és alul egyaránt, a középmezőny alsó fele akár közelebb araszolhat a felsőhöz, de van olyan forgatókönyv is, amely szerint az élmezőny egy nagy tésztagombóccá válik, persze még kis kinövéssel a tetején. Ha egy hete azt mondtuk, hogy nehéz a tippelés, most inkább nem is mondunk semmit. Anélkül, hogy a Guru dolgába bele akarnánk szólni, kötelességünknek érezzük azt is, hogy elmondjuk, szerintünk melyik meccsek kerülendőek fogadás esetén.

Arsenal-Tottenham: 2-2
A két csapat kétségkívül leghőbben szeretett vendége egymásnak, már ami a pénztárcát illeti. Egyebekben ez a meccs london legnagyobb derbyje. Miután a rivalizálás szó  már csak az eredmények összehasonlíthatalansága miatt sem helyénvaló mostanság, nevezzük nevén a gyereket, ellenségeskedésről van szó klubok között, amely az első világháború után erősödöt fel igazán. Ezen a meccsen még az Arsenal-szurkerek Clock Enden és North Banken túli, hagyományosan templomi csendben ücsörgő részének is megjön a hangja. A két csapat idei első találkáján az Arsenal 3-1-re nyert a White Hart Lane-en, ami - reméljük- olaj lesz a tűzre. Valahogy az a fura érzésünk támadt először, hogy ez a meccs lehet döntetlen, de azán eszünkbe jutott Gallas és még ötlet-szinten is elfelejtettük a pontosztozkodást, aztán bevillant a Pompey-Spurs is, és az, hogy Robbie Keane visszatérhet a Tottenhambe, ettől pedig megint eltanácstalanodtunk. Az ész kitart a 2-1 "H" mellett, de akárhányszor a követező mérkőzésre akartunk ugrani, a döntetlen makacsul feltűnt a horizonton. Maradunk ennél, mert a Tottenham erre ugyanúgy képes, mint a Birminghamtől kikapni a saját stadionjában.

Aston Villa-Manchester City 1-1
A Villa rossz passzban van, a City idegenbeli meccsei pedig teljesen kiszámíthatatlanok. Az Villától kitelik, hogy többheti frusztráló eredménytelenség után olyan hidegen intézi el a Cityt, hogy attól Erikssonnak elmúlik a honvágya, de a vereség is. (Nem fogadni!)

Bolton-Birmingham:2-1
No, két új edző formálódó és erősödni látszó csapata.. Meg kell mondjuk, a Boltonnak szorítunk. Egy Anelkával jobbnak kellene lenniük, de a Birminghamnek sem felejthetjük el a Tottenham-verést. Utóbbi ellenére a Bolton győzelemre teszünk.(Nem fogadni!)

Fulham-Wigan: 0-1
Sok múlik azon, visszatérhet-e Heskey, Koumas és Sibierski  a Wiganba. A kiesőhelyeken tapossák egymást a srácok, az ilyen meccsekhez szokták zsurnaliszták a hatpontos mérkőzés meghatározást sorsolni. A Fulham a múlt héten a Newcastle ellen elég derekasan küzdött, de az utolsó percben kikaptak.. Akkor szerencséjük nem volt, most edzőjük nincs. Tegnap felmondtak Lawrie Sancheznek, a félig ecuadori, félig észak-ír menedzsernek, csak azért, hogy ne legyen könnyebb a dolgunk. Hiába szeretnénk Fulham-győzelmet látni, nem igazán érezzük a levegőben. A múlt héten Blackburnt elverő Wiganre teszünk.

Liverpool-Portsmouth:2-2
Redknapp csapata egyszerűen pofátlan, tényleg otthon érzi magát idegenben, e tekintetben talán a liga legjobb csapata, a Liverpool otthoni mérlegénél pedig a Readingé is jobb.. Minden elemző és fogadó, akit igazol a meccs - mert a matematika szerint kell, hogy legyenek ilyenek- érezze magát szerencsésnek. (Nem fogadni!)

Middlesbrough-West Ham: 0-0
A Boro bebizonyította, hogy az Arsenal elleni meccsből felesleges kiindulni velük kapcsolatban, a West Ham pedig mostanában előnytelenebb profilját villantja felénk, igaz, hogy egy délelőtti rendelés alatt nem kerül sorra minden sérültjük. De így is kiszámíthatatlanok.. (Nem fogadni!)

Reading-Sunderland:2-1
Két csapat, amelyben van élet, mint az utóbbi meccsek fényesn bizoyították, de mégis a Liverpoolt verő Reading játszik otthon. Keane csapata a Chelsea-nek sem volt könnyű falat, majd a Villával döntetleneztek otthon. Semmin sem fogunk meglepődni, de hazaira teszünk.

Manchester United-Everton: 2-1
Az Evertont most nehéz megállítani, de ha valaki képes rá, az a United. 13 meccs óta nem kapott ki Moyes csapata, utolsó hármat idegenben nyerte meg, így senkit nem kell meggyőzni arról, hogy ez hirig lesz  javából. És egyáltalán nem olyan sima ügy, mint amilyennek tűnik. Két gólnál kevesebbet otthon nem lőtt a United szeptember 1. óta, amikor a Sunderlandet verték egy pöttyel, és mi csak emiatt teszünk rájuk. Őőő.. nem is tudjuk, kinek kell drukkolni.

Newcastle-Derby County:2-0
Széles mosollyal. Allardyce day.

Blackburn-Chelsea: 1-2
Mintha kifáradt volna a Blackburn. Nem látunk okot rá, hogy a Chelsea miért ne tudná hozni az Arsenal elleni produkciójának hetvenöt százalékát - akár Terry nélkül is -, és az is elég kell legyen a megfakult Rovers ellen.

24 komment

Címkék: angol beharangozó premier league 18.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47272078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shinigami 2007.12.22. 07:15:10

ketseg kivul kepes a dontetlenre a spurs (sztem meg a 3 pont elhozatalara is) a kerdes h mikor faradnak el a agyus tinik (ez kb az egesz bajnoksagra igaz - sajnos van 1 olyan erzesem h nem most:/) es h melyik arcat mutatja a tottenham
a MU pedig hozza a 'kotelezot'

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.12.22. 08:44:16

Remélem a MU rendben lesz fejben az orgiás, nemierőszakos szardobálás után.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2007.12.22. 11:10:35

Nevetseges ez a joslat, foleg, h. a Pool mar megen le van sajnalva.
4-et rugnak a "porszmausz"-nak! (es egyet sem kapnak!)

crouchy 2007.12.22. 12:03:38

hát most én nagyon mást gondolok. Arsenal tottanhamen egyértelmű hazai siker. Villa man cityről gőzöm sincs, a bolton viszont szerintem nem kérdés hogy nyer otthon. ahogy a fulham is elintézi a wigant. boro sztem kikap, reading nyer, utd döntetlent csinál, balckburn nyer, newcastle kikap:P Mi pedig nyerünk. mi mást mondhatnék. go reds!

ShanklyGates 2007.12.22. 13:03:54

Big four ide vagy oda, mostanában a PL a legkiszámíthatatlanabb liga. Egy meccsre sem mernék tippelni ebbôl a fordulóból, ha a Derby nem lépne pályára. A Liverpoolra meg már nem is merek: épphogy rémálmaim nem voltak az elképesztôen buta védelmi hibától, amivel kikaptunk múlt héten...

Woland 2007.12.22. 13:26:39

Hú de szeretném ha bejönne ez az Arsenal-Spurs jóslat! Az a baj hogy csak három védőnk bevethető! - és akkor még a West Ham-et sajnáljuk : ) - ráadásul a vészközéphátvéd Zokorát is eltiltották... úgyhogy alighanem egy másik középpályás, Tainio lesz a védelem negyedik embere...
Igy azért nem lesz könnyű az Emiratesben!

niterider: ha már fonetika akkor legfeljebb "pószmöf" : ) A "mouth"-t a névben csak az amerikaiak ejtik úgy mint ahogy a szájnyilást. Ettől függetlenül egyetértek veled hogy a Liverpool most esélyesebb.

Woland 2007.12.22. 15:49:46

Ez fájdalmas volt... tizenegyes a 2-1-hez a 72. percben... nem is emlékszem Keano mikor hibázott utoljára. Utóbbi időben általában felvágta a filóba, remélem nem veti majd vissza (jobban mint a hárommeccses eltiltás).

Azért szép volt yiddók! Végig partiban voltunk a gúnárokkal még ezzel a vicces hátvédsorral is. Nagy kár azért az első 10 fordulóért...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.22. 15:55:20

Niterider

Egy dologban valóban hibáztam, a Reading otthoni mérlegée gondoltam természetesen, ezt javítottam.. A tippet továbbra sem tartom nevetségesnek, a Liverpool nem kiszámítható jó csapatok ellen, a Pompey viszont egézen kiváló idegenben. Mellesleg nem tudom, rémlik-e még neked a Fratton Park...

Woland

Bizony, fájdalmas! Főleg, hogy a telitalálatom ment el rajta..

wan2bee 2007.12.22. 17:53:20

Woland: Keretes feszulettel verjek a nagyabujjamat, mikozben uvegcserepekkel vakargatjak a tarkomat, ha erdekel a Tottenham kerete, de amit most megtudtam, abbol biztosra mondok 2 olyan golt, amikor valamelyik beragadt vedo miatt kiugratunk valakit, vagy csak siman osszeesik az egesz vedelem a 30 perc tajekaban.. 2-0-nal. Es ha nem kezd Walcott, akkor a 63. percben bejon. En szoltam!

Are you watching, are you watching are you watching tottenham??

wan2bee 2007.12.22. 17:54:43

hu a fenebe.. Hogy mar vege is a meccsnek? Most akkor mar szombat van?? Akkor hol buliztam tegnap? Basszus.. Sorry mindenkitol. lehet torolni ezt a kommentemet

azta..

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2007.12.22. 18:00:48

Habitang: tevedtem: kaptunk egy golt a porszmausz ellen...Aze' ket meccset szamszeruleg is eltalaltal, amihez gratula!

Woland: "porszmausz" a Sport1/2 teveket ideztem, en tudom, hogy kene ejteni...

WALK ON!

ShanklyGates 2007.12.22. 18:11:54

4-et hozott a Szanta a porszmösznek, kriszmaszkor a dárbihoz látogat tele puttonnyal.

Bocs.

Woland 2007.12.22. 18:20:19

niterider: ez esetben bocsánat az okoskodásért :) nem nézek Sport1/2-t úgyhogy nem esett le az idézet.

crouchy 2007.12.22. 20:41:22

nah eddig az enyém is egész jól bejött:P

d3vnull 2007.12.23. 00:52:43

Crouchy : "balckburn nyer, newcastle kikap".

Na, azért ne hülyüljünk meg :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2007.12.23. 07:13:15

"hogy Robbie Keane visszatérhet a Tottenhambe"

jol tette:) Kicsit visszakaptunk vmit a sorstol, amikor tavalyelott 1-0nal nem rugtak ki a labdat serules miatt, inkabb orultek a keane egyenlito goljanak...aztan persze akkor is visszaallt az elet rendje az utolso forduloban;)

Habi, rem most mar a masik ket nagy meccsebe is bele-habi-zol (bocs:)), es akkor minden rendben lesz:P

szep vasarnapot!:)

Udv, ymy

VVega · https://debugme.eu/ 2007.12.23. 13:07:58

igenigenigen!!! kér kör alatt elintéztük a riválisokat, London ágyúszótól hangos:D, csak az ördögök bírják a tempót( sajna ők viszont eléggé)
C'mon you Gunners!!!

crouchy 2007.12.23. 22:54:05

látod d3nvull ezér vagyok alkalmatlan a tippmixre. a végét mindig elhülyülöm:) bár ráéreztem arra h ez nem allardyce napja.. és ha nincs ez a jóindulatú bíro akkor a manutdnél is én nyertem volna nem habi. na mind1

United82 2007.12.23. 23:51:01

milyen jóindulatú bíró? ha szerinted ez nem volt 11-es akkor minek kéne annak lennie? Pienaar úgy elb*ta ahogy van, hogy lehet kitenni így a lábat...egyértelmű 11-es volt és mégcsak nem is Roni esett el így vitatni se lehet:)-

wan2bee 2007.12.24. 00:58:53

Roni.. a transzfesztita csincsillamat hivom Roninak..

crouchy 2007.12.24. 12:33:19

wan2bee:D:D:D:D:D:D. baszdmeg ez nagyon jól esett:)

crouchy 2007.12.24. 14:11:06

rooney82: tudod ez tipikusan az az est, hogy ha az én csapatomnál történik, felpattanok és anyázom a bírót, ha másénál akkor meg megcsóválom a fejem és morogok magamba amiért ez szemét állat rögötn elesik, amint lehetősége nyíilik rá. mert ha akart volna, továbbment volna.

crouchy 2007.12.24. 14:11:42

mármint akkor anyázom a bírót ha nem adja meg..
süti beállítások módosítása