Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 17. forduló

2007.12.21. 11:02 _benito

Az olaszok tudnak sorsolni, kérem szépen. Itt van nekünk a Serie A utoló idei fordulója, mielőtt tehát három teljes hétre elvonulnának a csapatok, gyorsan eldöntik a 2007-08 bajnoki kiírás jelentősebb kérdéseit. A helyzet ugyanis az, hogy a Fiorentina kiszállt az aranyért folyó harcból, a Juve egyszerűen jelenlegi formájában nem elég erős ahhoz, hogy valós fenyegetésként idegesítse az Intert, a Roma pedig már most hét ponttal maradt le a milánóiak mögött (és a magára találó Sampot fogadja – Cassano nélkül, ugye...). A Milanról kár szót ejteni, tényező még lehet belőlük, de az a meglátásunk, hogy már ők is ráébredtek, hogy a scudetto elment és inkább a nemzetközi porondra koncentrálnak, ami például tavaly fényes sikerrel járt. Mert akármit látunk is, azt azért ne felejtsük el, hogy a Milan bizony még így is igencsak erős csapat, azt pedig nem szeretnék megkockáztatni, hogy egy héttel a világ legjobb klubcsapata cím megszerzése után, kiderüljön, hogy még az agglomerációban is van náluk jobb. A Derby della Madonnina természetesen külön postban is taglalásra kerül, hajtás után lássuk, mit várunk a Serie A 17. fordulójától.

Inter – Milan 2-2
Babonából nem mertünk vendéget tippelni, pedig hittel hisszük, hogy úgy lesz. A 167. milánói derbi előtt számtalan dolog van, ami egyik, illetve másik oldalra eldöntheti az egyébként akár tét nélkülinek is nevezhető meccset. A Milan még mindig nyeretlen idén a San Siróban és nem hisszük, hogy pont akkor törne meg a rossz sorozat, amikor vendégként érkeznek haza – vagy mi a szösz. Az Inter ezzel szemben tarol, egy hónapja gólt sem kaptak, pedig változatlanul rengeteg sérült kulcsjátékos hiányával kell megküzdeniük. Van egy olyan érdekes meglátásunk, hogy a mérkőzés nyerő embere Pirlo lesz, amit arra alapozunk, hogy Cambiasso várhatóan még az öltözőfolyosón rácumman Kakára (ezen a párharcon, mondanunk sem kell, nagyon sok múlik majd), Pirlónak pedig a balhátvédből szűrővé avanzsált Chivuval kell majd megküzdenie. Múlt héten remekül teljesített a román, a mezőny legjobbja volt a tökutolsó ellen 2-0-ra hozott meccsen, de ez most egy másik történet, annál is inkább, mert a Nerazzurinál várhatóan nem épül fel a meccsre Jimenez, aminek köszönhetően az Inter várhatóan a Zanetti, Cambiasso, Chivu, Cesar középpályával indul csatába. A bal szélről  Cesar várhatóan befele indul, hogy helyet csináljon a mögötte zakatoló (nem úgy...) Maxwellnek, így elsősorban tőlük várható, hogy az Ibrahimovics-Cruz kettőst helyzetbe hozzák. Velük szemben a Nesta-Maldini kettős foglal majd helyet, előbbit már láttuk idén jól játszani, de egyedül nem lesz elég a parádés formában tevékenykedő duó ellen, ezért reszketve tekintünk Maldini utolsó előtti derbije elé. Seedorf és Ronaldo is volt csapata ellen készül, más kérdés, hogy a brazil egészen biztosan nem játszik (tartunk tőle, hogy talán már soha többé), a védelem két szélén Cafú helyett Oddo, míg Kaladze helyett hála az égnek Serginho kezd majd, a Milan további felállásában semmi meglepő nincs, ugyanúgy indulnak csatába, mint az elmúlt két évben szinte mindig. A két bevethető csatár közül többen tippelnek Gilára, mint Pippóra, ez azonban szerintünk a tökmindegy kategóriába sorolható kérdés.  Ami viszont nem mindegy, az a két szélsőhátvéd felrohangálásának kezelése a Milan oldaláról, hiszen Seedorf nem állja már a versenyt Maiconnal, ezért várhatóan Gattuso és Ambrosini veszi majd fel a két brazilt, amiért előre sajnáljuk őket egy picit. A formákról még annyit, hogy az Inter a Copa Italiában sem lassít, míg a Milannak sikerült kikapnia otthon a Cataniától, így egyre egyértelműbben nyer bizonyítást a tény, hogy bizony a Diavolo olyan magasról szarik már hazája versengéseire, amilyen magasról csak tud (egyébként szerintünk Gourcuff egy rohadt nagy tévedés, semmi több). Hogy ez a nagy tétnélküliség meglátszik -e majd a pályán, azt nem tudhatjuk, de a két csapat közös történelmét ismerve nem gondoljuk, hogy unalomba fulladó, lesimázott ikszet hozna a derbi.

Fiorentina – Cagliari 3-0
A Violának még a jelenlegi állapotában sem jelenthet gondot a legjobb játékosát eltiltó Cagliari legyőzése (Foggia történetének némileg Huszti-szaga van), Szardínián kezdenek csomagolni.

Juventus – Siena 3-0
Nincs kecmec, ha a Juve versenyben akar még egy darabig maradni, a Bianconerik csatáját simán hoznia kell. Treze és Alex meg is oldja, ne legyen kétségünk, hiába játszik mostanában egyre jobban a Siena.

Roma – Sampdoria 2-1
Nem tartanánk elképzelhetetlennek egy döntetlent sem Totti hiányában, főleg azért, mert szerintünk ha játszhatna Cassano, még az első félidőben kiállíttatná magát. Vucsinics jó!

Palermo – Lazio 3-2
Sokgólos, szerintünk. Amauri hűségesküt tett (az ilyennel óvatosan Szicílián!), sőt, már arról is szó van, hogy honosítják. A Lazio egyszerűen gyenge, sajnos.

Udinese – Empoli 1-1
Ha már úgysem találjuk el soha, legalább nyugodtan tippelhetünk meglepetést. Mert ez az, hiába verte két hete a toszkán kiscsapat a Juvét és veretlen közel egy hónapja.

Genoa – Parma 0-0
Az elmúlt öt meccsén két pontot szerző Genoa a sokkal jobb formában lévő Parmát fogadja, akikben viszont nem látunk annyit, hogy idegenben nyerjenek.

Livorno – Atalanta 1-1
A némileg magára találó hazaiak a Doni nélkül félkarú óriásra emlékeztető bergamóiakat fogadják és ha győzni nem is fognak a 8. ellen, egy iksz simán meglehet.

Reggina – Catania 2-2

Élet-halál a hazaiaknak, de a szicíliaiak közben remek formába lendültek, gyakorlatilag megvan a helyük a legjobb 16 között a kupában és bár idegenben ki szoktak kapni, most nem fognak.

Napoli – Torino 1-1
A Toro agyoncsapta a kupában a Romát (bizonyám!) és a bajnokijuk is nekik állt, ezért úgy érezzük, nem kapnak ki Nápolyban sem a hullámzóan teljesítő bugyikékektől.

45 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71271246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Count Adyn 2007.12.21. 12:04:11

Azért a milan védelmében (oO) tegyük hozzá, hogy a vasárnapi kezdőből egy ember nem volt a pályán a Catania ellen, voltak nagy ziccereik, amik egy Inzaghizról 3x bementek volna, a 2 gólt megy 1 ember 2xi töketlenkedésének köszönhetik mindössze. De amugy ugy érzem hogy az inter sajna elpicsázza őket:/

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 12:15:38

Count Adyn

Mit jelent az "elpicsázás"?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 12:29:49

Úgy értem, 1-0 már annak számít?:)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 12:30:59

És kihúzták:

INTER-LIVERPOOL

ARSENAL-MILAN

Asidotus 2007.12.21. 12:32:45

Sima Inter győzelem. A Milannak nem sok köze lesz a meccshez, legfeljebb a végén fölpöörgnek, és szorossá hozzák az eredményt, de erősen meglepődnék, ha csak egy kicisti is izgalmassá tennék a kérdést. Most nem, tavasszal talán, "jó" Milan szokás szerint, de addigra csak neki lesz tét, hogy beférnek-e aBl-induló keretbe (2008. Február 3-ai hétvégén, a Fiorentina ellen kell eldönteniük).

szucs3 2007.12.21. 12:33:21

Ebből a két párosításból a jelenlegi formák alapján a Milan-t és a 'Pool-t féltem.

Asidotus 2007.12.21. 12:41:05

Szucs3
én is így gondolom, de 'pool pont azért szerethető, mert az ilyen meccseket hozza, és pont azért nem lesz bajnok, mert csak az ilyen meccseket tudja hozni.

michellewild 2007.12.21. 12:49:12

Vucsinics fos, de az eredményeket majdnem eltaláltad (az Udinese megruházza az Empolit).

Crei 2007.12.21. 13:08:53

A bal szélről Cesar várhatóan befele indul, hogy helyet csináljon a mögötte zakatoló (nem úgy...) Maxwellnek...:D

Hülye.:)

Amúgy C'e solo l'Inter!

anniehall 2007.12.21. 13:11:44

Nem tudom miért lenne x a városi derby, az utóbbi 2 évben az Inter oda-vissza meg szokta verni a Milant, most sem lesz másként, legalábbis remélem:)

drdugo 2007.12.21. 13:26:38

"a védelem két szélén Cafú helyett Oddo, míg Kaladze helyett hála az égnek Serginho kezd majd"

Kaladze biztos nem fog a balszélen játszani. Sosem játszatja Carlo a szélen Kalát. Csak középen Nesta mellett. Serginho pedig tegnap végig játszott a Catania ellen. Ráadásul igen szarul, úgyhogy nem hinném, hogy az Inter ellen játszani fog. Sztem Nesta, Kaladze belső kettős lesz, és Maldini pedig a régi helyén, szélen fog játszani. Persze jobban örülnék, ha Paolo már nem nagyon kezdene ilyen fontos meccseken, dehát nincs más... Jobboldalon sem biztos Oddo helye, ugyanis teljesen formán kívül van az ember már hetek óta, a klub VB-n is Bonera játszott a jobbszélen, meg elótte már pár meccsen is.

giacinto 2007.12.21. 13:28:07

"gy héttel a világ legjobb klubcsapata cím megszerzése után, kiderüljön, hogy még az agglomerációban is van náluk jobb."

pedig ez így van már kb 1,5-2 éve. és ez jelzi is a cim jogosságát, és komolyságát.

the real 2007.12.21. 13:50:01

Nem hiszem, hogy egy Inter elleni (vagy akárki elleni) vereség tenné próbára a klubvb-cím komolyságát. Végülis másként hogy lehetne megcsinálni? Nyilván úgy lenne "igazságosabb", ha a világ 20 legjobb csapata (és még akkor is ott a kérdés, hogy ezt mi alapján választják ki) oda-vissza meccselne, de ennek nincs realitása.

Real of a26 2007.12.21. 13:59:43

Csak egy költői kérdés:Mi lenne ha a Milan nem nyeri meg a Bl-t(senki nem nyert még egymást követő két évben) és még a BL indulásról is lecsusszannak?Erre a bravúrra valljuk meg jelentős esélyük van idén.A Fiorentina,Juventus simán van olyan jó mint ők,sőt az Udinese,Napoli,Palermo, ellen se mehetnek biztosra.

drdugo 2007.12.21. 14:33:17

"Mi lenne ha a Milan nem nyeri meg a Bl-t(senki nem nyert még egymást követő két évben) és még a BL indulásról is lecsusszannak?"

Személy szerint egy kicsit ennek is örülnék. Ha ez bekövetkezik, akkor legalább komolyan elgondolkozik a vezetés, hogy ez így nem mehet tovább és frissíteni kell a keretet és talán a szakmai stábot is.... Megválunk pár teljesen felesleges embertől, és végre megkezdjük a fiatalítást.
De persze ne ez legyen, hanem nyerjük meg a BL-t, és a scudettot is. Intert odavissza megverjük, és máris nyílt lesz a bajnokság :D

bacity · http://kacat.blog.hu 2007.12.21. 15:21:11

ez a juve gyenge ?
mi lesz ha erős lesz ?

Gabez 2007.12.21. 15:39:17

Gourcuff az új Zidane, nem? Galliani szerint.

Tegnap a Milan kopaszodó braziljai nagyon olyan fílinget keltettek, mintha öregfiúk meccse lenne - és nemcsak azzal, ahogy kinéznek. Serginho, Emerson, Cafú...

Simic és Favalli tovább rontották a képet.

Sztem érdemes lenne cikket írni a valaha volt legidősebb átlagéletkorú első osztályú csapatokról, tuti nyerne ez a Milan. Hihetetlen, hogy ragaszkodnak az öregekhez...

Real of a26 2007.12.21. 16:00:57

Gabez teljesen egyetértek.
Cafúéknak már maximum csak egy Zidane barátai vs Ronaldo barátai gálameccsen illene labdázgatmiuk.
Megjegyzendő tavaly sem a védelmének és mágikus csatársorának(Gliardino,Olivieira,Inzaghi ugyan már) köszönhette a Milan a Bl-t,hanem elsősorban középpályán volt erős.Na meg egy Kaka extrateljesítménye sem ártott a sikerhez.

Ennek ellenére szerintem most nagyon élverik az Intert.Kaká vág kettőt + inzaghit is fejen találja a labda az ötösön belül.

drdugo 2007.12.21. 16:04:28

Sajnos nálunk a családiassággal sokszor átesünk a ló másik oldalára. Kb. haveri alapon van még mindig nálunk Cafu, Serginho, Favalli, stb... Aztán nyáron Emersont is csak azért vettük meg, mert Madridban a kutyának se kellett már, és hozzánk akart jönni, és aprópénzért elhoztuk. Aztán minden tiszteletem Maldinié, de már tavaly sem éreztem megnyugtatónak. Tulságosan ragaszkodik a vezetés az öregekhez, pedig jobban jártunk volna, ha már évekkel ezelőtt megkezdjük a vérfrissítést.
Tegnap amúgy Simiccsel szerintem nem volt gond. Gourcuff pedig kimagaslott a mezőnyből. Aki nagyon rossz volt, az sztem Serginho, Favalli, és Digao. Na pl. Digao is csak azért van nálunk, hogy Kaká seggét nyaljuk. És évi 1 millió eurót keres a semmiért.

Real of a26 2007.12.21. 16:23:34

Ezek után csak azon csodálkozom hogy az Inzaghi család másik csemetéjét hogyhogy nem csábítottátok még Milánóba?:D Maldini megmár lassan a sját fiaival fog egy csapatban focizni ha így folytatja....3-mas mezt már le is stoppolta nekik.Na az lenne csak ám a családi vállalkozás.
Még jó hogy Calderón elnök úr már lemondott Kakáról(szvsz Diegó+Robinho együtt jobb),mert akor Digaót is nekünk kellene etetnünk:):):)
OFF:Komolyan mondom az eszem meg áll.Kaká szülei az egyik leggazdagabb Brazíliában mi szükség van arra hogy Digaó ifistaként 1 milkát keressen.Redondo bezzeg letudott mondani a pénzről.

Count Adyn 2007.12.21. 17:05:02

habitang: neem kb 2-0 az elpicsázás, 1-0 az csak fájó vereség:D Ne legyen igazam:)

badblood 2007.12.21. 17:58:33

Naja, más fórumokon már leugatták a fejemet, mert a Milan csapatára az "öregfiúk" jelzőt mertem aggatni. Pedig nem én találtam ki ezt a jelzőt rájuk, hanem olvastam valahol... :))

Romanista 2007.12.21. 18:58:18

"Intert odavissza megverjük, és máris nyílt lesz a bajnokság"
ámen

wan2bee 2007.12.21. 19:51:33

azonnal nyisson valamelyik joremenyu szerkeszto egy humoros de megis tarkon baszo postot a BL-sorsolasrol! Fizetek egy sort annak, aki megteszi ezt 2 oran belul! Frankon!

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2007.12.21. 20:57:43

"Intert odavissza megverjük, és máris nyílt lesz a bajnokság"

Őszintén szólva jelen állás szerint (amikor is C csapattal töröljük ki a seggünket mindenkivel) mennyi az esély erre? A milan 33-as átlagéletkorú védelmével mit szerintetek mit fog csinálni az Ibra-Cruz duó kiegészülve a felfutó szélsőhátvédekkel (akik köztudottan villámgyorsak és remekül cseleznek) és középpályásokkal? Öröm lesz nézni... Ennél szebb karácsonyi ajándék nem is lenne, ha szenteste előtti nap kicsontoznánk a rossoneriket. :D

Egyébként juvés haverommal (igen nekem olyan is van) áthúzott milan címerrel ellátott "Rossonero pezzo di merda" és "anti-milan" feliratú pólót csináltattunk egymásnak! :D Még nem döntöttem el, hogy INTER mezben vagy abban nézzem a meccset holnapután. XD

kelta 2007.12.21. 21:28:05

bakker a két kedvenc csapatom egymás ellen a bl-ben. Na ezek is tudnak sorsolni.
egyebként az inter simán nyer.

crouchy 2007.12.21. 21:44:23

á beszarok. egy csapatot nem akartam. azt kapjuk. de az arsenal is szívott. bár ennek se tudok már örülni. Go reds!

spangol 2007.12.21. 21:45:13

Jaaaaaj, szegény Real, szegény Pancho - Forza giallorossi (és persze Palermo).

Nem mondom, hogy az inter-liverpoolnak nem örülök, az egyiktől megszabadulunk.

Titi120 2007.12.21. 22:00:41

Egy nagy darab, gigantikus X -nek néz ki számomra a milanói derbi.
A Milan öregjei ilyenkor azért rendszerint szednek egy kis speedet is a cavington mellé reggelire, és az Internek is rá kell ébrednie, hogy a fák maximum a San Siroig nőnek, az égig nem ...

Mondjuk érzésem szerint a Milan nagyon rá fog fázni, hogy ennyire a BL-re gyúrnak, erős a gyanúm, hogy már az Arsenal ellen.
Érdekes lesz kiszámolni az Ágyúsok és köztük levő átlagkorkülönbséget majd. :)

andras3 2007.12.21. 22:56:41

nem hinnem, h azert nyerne az inter vasarnap, mert az elmult 1,5-2 evben ez szokott tortenni. elotte 2-3 evig az ellenkezoje volt, beleertve bajnoksag es bl.

tudom, h milyen mamoros erzes eveken keresztul feltorolni a rongyot a varosi rivalissal es minden letezo kupat elnyerni eloluk, amirol csak almodnak. de kedves barataim, el fog mulni.

lehet, h jovore lesz egy ujabb scudettotok es megint nem szerzunk pontot a derbyken, de... de soha a budos eletben nem fogtok azokon a lapokon szerepelni a futball nagykonyveben, ahol a milan.

az orokos 'aggastyanokbol allo csapat' temahoz csak annyit fuznek hozza, h ezek a jatekosok azert lettek a legnagyobb gyoztesek, mert palyafutasuk soran megtanultak vesziteni. egy fiatal csapat osszezuhan egyetlen veresegtol is. de mit tett maldini egy-egy elveszitett vb, eb es bl donto utan? ujra megnyert minden kupat, ami csak letezik. tobbszor.
ettol eltekintve valoban nem a 'szenatorokkal' kene mar a keretet feltolteni. viszont a tisztelet es a palyafutasuk melto befejezese - a legmagasabb szinten - jar nekik. kulturalt helyeken a tegnap sztarjait nem felejtik el holnap sem.

forza vecchio cuore rossonero!

tigris 2007.12.22. 11:42:37

nagyon remélem a Milan megveri az Intert, mert most már muszáj valamit mutatni, a Roma pedig simán kikap. ÉS AKKOR HAJRÁ JUVE!!! Különben utálom a Milant de most nekik szorítok, így legalább a haverom is látja, hogy milyen jó srác vagyok.

nalazo 2007.12.22. 19:47:04

Kedves Andras3!

Jó lehet neked, ha nem is érdekel, hogy a csapatod hogyan szerencsétlenkedik, hanem csak a szépre emlékezel. Milan a táblázat második felében, de te nem is törődsz vele. Igazad is van, nem érdemes bosszankodni! Csapd csak be magad!

AndrásPéter7 2007.12.22. 20:08:03

Inter 2:3 Milan
egyébként majd akkor kell verni a mellet("amikor is C csapattal töröljük ki a seggünket mindenkivel")
ha majd az internek is zsebben a 7. meg ha valaha is lesznek egyátalán olyan jó csapat mint a Milan(soha),és nem mostra hanem a focitörténelem egészére értem!
a 'Pool úgy kipicsázza őket a Bl-ből hogy öröm lesz nézni!

sh4d0w 2007.12.22. 20:22:23

AndrésPéter7: próféta beszéljen Belőled!

FORZA MILAN!

Crei 2007.12.22. 21:15:27

Az előzőekhez annyit, hogy jelenleg az Inter a legjobb olasz klubcsapat, ha objektíven nézzük. Ez akkor is így lesz ha a Milan nyeri a holnapi derbit, ami természetesen nem lehetetlen.
Ha objektíven nézzük jelenleg a Milan valóban eredményesebb csapat, hiszen több BL-t, mindenféle nemzetközi kupákat, scudettot (erre persze kicsit árnyékot vet most a calciopoli dolog, mivel senki nem tudja mióta játszották ezt a játékot...) és talán olasz kupát nyert. (ezt így fejből nem vágom.) Azt is hajlandó vagyok aláírni, hogy most jobban csengő név nemzetközi berkekben, hisz az elmúlt majd 20 évben mind Olaszországban, mind a nemzetközi porondon az egyik legeredményesebb klubcsapat voltak. A fiatalabbak (30 környéke és alatt) számára a Milan mindig is egy győztes csapat volt cimhalmozók, mig az Inter egy állandó második vagy harmadik, néhány koszos UEFA kupával. És melyik a legnépszerűbb csapat? amelyik sikeres. Itthon szerintem a Milannak (és a Juvenek) lényegesen több a követője. Milánóban ez nagyjából 50/50, Olaszország egészében viszont az Inter népszerűbb. (Legnépszerűbb persze a Juve.) Ami a futball nagykönyvét illeti, mindenképpen egy lapon kell említenünk a két csapatot, hiába van több minden a pirosfekete vitrinben. Épp a focitörténelem egésze miatt. A holland Milan, ami az évtized legnagyobb csapata volt szerintem semmivel sem érdemel több bekezdést, mint a Grande Inter, vagy akár a Platini féle Juve. 40 éve az Inter sokkal sikeresebb volt mint a Milan. 20 éve is több trófeájuk volt, nagyjából akkor állították fel Bergomiék az olasz pontrekordot, ami azóta is áll. A Milan a hollandok érkeztével érte utol az Intert, ami a legpocsékabb két évtizedét produkálta szemben a rossonerik tündöklésével.Lehet húsz év múlva ismét más lesz a helyzet vagy éppen egál. (Vagy a Juve nyer még 20 scudettot...:( ). Szóval a lényeg csak annyi, hogy ezek elég dinamikus dolgok és mindenki kapja meg a kellő tiszteletet. Két nagymúltú és sikeres csapatról van szó, nagy egyéniségek tömkelegével a foci hőskoráig visszamenően.

giacinto 2007.12.22. 21:57:21

A Bergomi Matthaus Trapattoni stb-féle pontrekordot a tavalyi Mancini-csapat simán megdöntötte. amit idén lehet h újra megdönt :) mellesleg bírom h a milanosok szurkálódnak, hogy igy 18 év, úgy 18 év scudetto nélkül, nekik volt 44 (!!!) éves periódusuk, mikor nem nyertek bajnokságot, szóval... a scudetto-k számában 2009-ben egyenlítünk. kupát ugyanúgy5öt-5öt nyert mind2 csapat. UEFA-kupa 3 van az internek, éppen a 90-es években mind... a milan egyet sem nyert. a BL-ben jobban állnak ez tény, de az is h az utóbbi 2 BL-győzelemkor az inter megelőzte a milant a bajnokságban. ebből is látszik h egyszerre csak egyre lehet koncentrálni, pláne a mai világban.

andras3 2007.12.23. 00:26:53

kedves nalazo!

tevedsz, igenis erdekel a csapat jelenlegi teljesitmenye. nem tudom mibol gondoltad az ellenkezojet...

megis mit tudok tenni? szidjam a jatekosokat? attol barmi valtozni fog? attol leszek igazi szurkolo, ha habzo szajjal anyazok? nem hinnem.

most az inter jobb csapat. lassan megtanultam egyutt elni ezzel, de majd ugyis vegeter ez a korszak is.

nalazo 2007.12.23. 00:52:26

Kedves Andras3!

Azt a hozzáállást kifogásolom, amit sok Milan-hívő csinál manapság, vagyis, hogy nem megy a csapatnak, ahogy szeretnék, és mintegy tudatalatti védekezésként bejön az, hogy mit akar ez az Inter itt, amikor mi annyi mindent nyertünk annak idején. Hát nem a vitrin számít, hanem az, hogy a kedvenc csapatom megnyeri-e a következő meccset, hozza-e a bajnokságot és meddig megy el a BL-ben. Amikor a Milan 6-0-ra verte az Intert én nem arról beszéltem, hogy hol volt a Milan akkor, amikor Facchettiék BEK-et nyertek. Ha ma véletlenül kikapnánk a Milantól vagy döntetlen lenne, sem fogok azzal védekezni, hogy na de az utolsó kettőt mi nyertük!

drani 2007.12.23. 17:46:19

Nagyon nagy meccs volt! Oddo és Dida takarodjon. Nesta-Ibra párharcot öröm volt nézni.

giacinto 2007.12.23. 18:08:48

"világbajnoki cím" után városi 2. hely :)00

a bírót pirosfeketébe, Didát pedig kékfeketébe kellett volna öltöztetni :)

anniehall 2007.12.23. 18:14:08

Mondjuk néha inkább pankrációra hasonlított és a Milan eléggé felszívta magát szerintem, mi meg totál szétestünk a végére, De a lényeg h győztünk. Engem a sport1 rohadtul idegesített, a végén Nyilasi jóformán sírva fakadt, egy szó se esett az Interről, csak hogy ugye szegény Kakát nem hagyták érvényesülni, meg a bajnokságnak is jobb lett volna, ha a Milan nyer stb.stb.

Gabez 2007.12.23. 19:00:36

Nyilasi Milan drukker nyilvánvalóan, szerinte ezt a meccset nem az inter nyerte meg, hanem a milan bukta el. Puhl meg totál vak mindkét begyulladt, alkoholmámoros szemére...azt mondja, Cambiasso elhúzta Kaká lábát. Én nem tudom, hogy most megint ittas volt-e vagy csak tényleg rossz-e a szeme, de Kaká simán feldobta magát, még homorított is, Cambiasso keze lehet, hogy hozzáért, de tuti nem szabálytalanul, ráadul gáncsoljon már el vki hason fekve kézzel vki úgy, hogy az ekkorát essen, nevetséges...ez egyértelmű sárga Kakának. A második, amikor Materazzi kapott róla egyet visszahúzásért, persze jogosan, ekkor Kaká türelme is elszállt és visszaütött, meg lehet nézni a visszajátszást. Ez a második sárga Kakának...szal ki kellett volna állítani a ministránst. Arról nem is beszélve, hogyan kapta meg szuperpippo azt a szabadrúgást...elismerem, kell a segítség a milannak, de nem így...

Crei 2007.12.23. 20:00:51

EZ van. A magyar médiában nem népszerű az Inter. Kell nyerni még pár trófeát és akkor majd mindenki minket ajnároz. Ilyen divatdrukker a magyar sportközélet sajnos.

nalazo 2007.12.23. 20:58:32

Nem tudom, hogy hányszor kell még megvernünk a Milant, illetve majd mennyi bajnokságot nyernünk, hogy a magyar sportélet elhiggye, hogy az Inter nem azért győz, mert a többiek rosszul játszanak. Ilyen ósdi gondolkodást nehéz megszokni. A Milan szerencsétlenkedhet bármennyire, a játékosai ténfereghetnek a pályán, de még mindenki azt hajtogatja, hogy micsoda múltja van, meg hogy a világ legnagyobb csapata. ? Elég szánalmas egy helyzet, amikor csak azzal tud valaki takarózni, hogy " .. történhet bármi, a Milan akkor is mennyi mindent nyert ..." Ezek az emberek egy év múlva mit fognak vajon mondani?
Az elfogulatlan szakértőkről meg annyit, hogy Puhl éppen csak azt nem mondta, hogy "Hajrá Milan!"
Szebb ajándékot nem is kaphattam volna az Intertől, mint ezt a győzelmet! Szép volt nerazzurri!
süti beállítások módosítása