Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 16. forduló

2007.12.15. 09:00 pancho_sanza

A hét közepén minden papírforma szerint alakult. A Valancia kiesett, így idén többé már nem szennyezi a spanyol csapatokról kialakult képet. Ennek örülünk is, mert a másik három reprezentáns megnyerte csoportját és nyugalommal várhatja a sorsolást a pályaelőny birtokában. Féljenek az ellenfelek, mi meg nézzük meg mi a kínálat az El Classico előtt egy héttel. A Real és a Barca is győzelemmel szeretne készülni a nagy megmérettetésre, de míg a fővárosiak viszonylag könnyű helyzetben vannak, addig a katalánoknak a 0-0-kal operáló Valenciából kellene elhozni három pontot. A hétvége nyertese az Espanyol lehet, amelyik BL pozícióba tornázhatja magát kötelező győzelem után. Sima győzelmet várunk a Getafétől és a Mallorcától, míg a Depor gondjait a zaragozai játékosok mélyítik el végleg egy bravúros győzelemmel. Lesz még öt döntetlen, esik 25 gól és meglátjuk, mire megy egymás ellen a két holland legenda.

Espanyol – Levante 3-0
Gratulálunk az Espanyol tizenkettedik veretlenül megvívott összecsapásához. Egyszerűen nehéz elképzelni bármilyen más kimenetelt. Egyedül a gólkülönbség a kérdés illetve az, hogy a Secunda Division jövő évi legjobb csatársora (Riga, Rigano) képes lesz-e borsot törni Kameni orra alá.

Betis – Almería 1-1
Paco Chapparo helyében visszavonultunk volna a héten, mert azt már soha senki nem vehetné el tőle, hogy százszázalékos volt azzal a csapattal, amellyel Hector Cúper eljátszotta hírnevének utolsó darabkáit is. Mindenestre andalúz rangadó, amely során eldől, hogy mennyire volt véletlen a Villarreal előző heti megalázása. Mi nem tagadjuk meg véleményünket, így továbbra sem hiszünk a sevillai zöld-fehérek hosszú távú feltámadásában. Ez a mostani egy pont is csak annak szól, hogy a vendégek csapatát erősítő Crusat az év ziccerét hagyta ki vasárnap.

Real Madrid – Osasuna 3-1
Schuster edző felölti játszós ruháját, felkapja csavarhúzóját és colostokját  és még egyet húzhat a szerkezeten a nagy mérkőzés előtt. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az utóbbi időben látottaknak megfelelően Gutira tényleg a tizenkettedik ember szerepét osztja a német mágus a Sneijder, Baptista, Diarra, Robinho kezdőnégyes mögött. A kapuban és hátul nincs igazán komoly kérdés, mivel Casillas kellően stabil a védők meg olyan alacsony szintről indultak, hogy minden mérkőzésen képesek előrelépni valamiben. A támadószekciót meg nem is említjük, így a négy pont előny mindenképpen megmarad, s optimális esetben még nőhet is a különbség.

Valencia – Barcelona 0-0
Ehhez mindössze az kell, hogy a Barcelona ne nyerjen Valenciában, amire mindig meg van az esély, még akkor is, ha ennél kedvezőbb helyzetben nem is lehetnének a katalánok. A hazai csapat gyakorlatilag a menthetetlen kategóriába küzdötte magát két hónap alatt. Ez már önmagában sem lenne jó jel a hazaiak számára, de most elvesztették egyetlen használható fegyverüket, David Villát is, ráadásul most várhatóan nem játszik Joaquin sem. A vendégekhez meg pont most tért vissza Eto’o és Deco, így talán a vendéggyőzelem is elképzelhető, de szerintünk a hazaiak akarata fog érvényesülni a rúgott gól nélküli holland edzőpárbaj alkalmával.

Getafe – Villarreal 2-0
Négy mérkőzés alatt egy pont. A második helyen álló csapattól. Ennek az egyáltalán nem dicső teljesítménynek az elérésében kizárólag a múlt vasárnapi bírói ámokfutás akadályozhatja meg a hazaiakat, amelynek utóhatása még sokáig tarthat a rengeteg sárga lap miatt. Ilyen szempontból talán a piros lapot kapó játékosok helyzete a legtisztább, mert ők most nem játszhatnak. Ettől függetlenül nyer a Getafe.

Deportivo – Zaragoza 1-2
Nem tudunk olyan eredményt elképzelni, amely után valamelyik edző állása ne kerülne veszélybe. Értelemszerűen a vereség elkerülendő, de a döntetlen is vezethet egy páros edzőbuktatáshoz. Nehéz szívvel, de megtesszük a vendégeket, akik talán profitálnak az előző mérkőzés hajrábeli egyenlítés okozta örömből és lelkesedésből, mert bár bíztató dolgokat mutatott a Depor a Nou Campban, továbbra is komolyabb hozzáállást és szebb játékot várunk tőle.

Valladolid – Sevilla 2-2
A Barca és a Real sem tudott itt nyerni és ennek okát főleg abban látjuk, hogy a támadásra kihegyezett csapatok ellen jól megy a hazaiaknak. (Lásd két nagy csapat és Atlético, Zaragoza idegenben) Így aztán annyira nem egyértelmű az a vendéggyőzelem, bár Luis Fabiano mostanában bármikor képes két ronda gólt lőni.

Recreativo – Atlético 1-1
Az utazás hossza és az Atlético játékosok golyóinak összemenése között egyenes arányosságot vélünk felfedezni. Ráadásul ők voltak a másik szenvedő fél a bírói ámokfutás estéjén, aminek legfőbb következményét, Agueró eltiltását a spanyol labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága eltörtölte.Aguero hiánya lesz. Szerencséjükre Forlán megment egy pontot.

Mallorca – Athletic 2-1
Két hullámvasút találkozásának következményeit nem tudjuk megjósolni. Ugyanis a nagyon jó meccstől a dögunalomig minden elképzelhető, de valószínűleg jobban járunk a mérkőzéssel, mint egy gyengébbre sikerült magyar vígjáték kikölcsönzésével. Nyer a Mallorca.

Murcia – Racing 1-1
A Racing nagyon elől van, s mi jót szeretnénk nekik azzal, ha időben kapnák meg a taslit, s nem később szaladnának bele valami nagy verésbe. Ráadásul a hazaiaknak van miért izgulniuk, mert a kiesőzóna közeledik. Ennek meg csak egy kimenetele lehet.

 

9 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47264569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real of a26 2007.12.15. 10:46:02

"A Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága eltörölte Sergio Agüero piros lapját, így a fiatal csatár játszhat a hétvégi fordulóban a Recreativo ellen" írja szeretett sportnapilapunk.

Azért illenne egy kicsit utána nézni a dolgoknak....

jasszgeri 2007.12.15. 12:46:42

majdnem minden meccsel egyet kell, h értsek. kivételt képeznek:
valencia - barcelona v
depor - zaragoza x
recre - atlético h
mallorca - atheltic v
:)

nasteey 2007.12.16. 00:33:40

Huhh, ez a Valencia nagyon maga alatt van...

Nem baj, 3-0, végre. Rangadó, idegen, Samudupla, jómozgóguddy, csapatjáték, mi kell még? :D Csak Messit sajnálom...:S

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2007.12.16. 11:09:09

nasteey, mostanság ott tartunk, hogy nem számít rangadónak egy Valencia - nagycsapat meccs. Amit mostanság bemutatnak az szégyenteljes.
Jővőhéten El Classicon remélem egy szép Real győzelem születik egy izgalmas meccsen:)

nasteey 2007.12.16. 16:01:30

Mondjuk Messi kiválása nagy érvágás a csapatnak.
Viszont az utóbbi 20 évben talán 4szer nyert a Real nálunk. Nem nyerni játnak ide a blancók és ez most sem változik. Otthon jók vagyunk, idegenben a Real is gyengébb. Meg amúgy sincs olyan félelmetesen nagy különbség a csapatok között. Izgalmasnak biztos izgalmas lesz, de sztem én jobban fogok örülni... :)

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2007.12.16. 19:58:05

Meglátjuk.:) Rémlik egy tavalyi 3:3 ahol Messi nélkül csúnya vége lett volna a Barcának:) Remélem egy hasonlóan jó meccs után 1-el többet lő a Madrid. Mindenféleképpen futball ünnep lesz szóval örülni kell a meccsnek:)

luqe 2007.12.17. 00:30:29

Mai meccs után szvsz Heinze lesz a balbekk a barca ellen.

nasteey 2007.12.17. 00:43:21

Azért ott volt Oleguer, akinek egy 11-est és emberhátrányt is köszönhettek. Most viszont nem lesz. ;)

luqe 2007.12.17. 17:42:20

Ott lesz helyette Milito...
süti beállítások módosítása