Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 17. forduló

2007.12.15. 14:59 heinrich

Zárul Móka Miki móka tára, egészen februárig röhöghetnek a Bundesliga játékosok angol és mediterrán kollégáikon, de még utoljára fel kell fújni az arcokat és elővenni a dögletes bűzzel, ámde kellemes meleggel járó Nicoflexet. A fordulóban kevesebb szerep jut a képességeknek, itt most az összeszorított fogakra adják a pontokat. Elméletileg három csapat pályázik az őszi első címére, de közülük csak a Werder örülhet majd, tovább után válasszal is szolgálunk a kétkedő tekintetekre.

Schalke 04 – Nürnberg 2-0

Fogjuk rá, hogy a cottbusi vereség óta rendben van a kékek szezonja, óriás körbeveréssel a BL-t is túlélték, ami nem eget földet rázó meglepetés, de azért mégiscsak az. A szezonzárón az eltiltott Grossmüller biztosan hiányzik majd, Bordon (kár) Asamoah (nem kár) és Özil (kár) szereplése egyelőre kérdéses. Slomka helyében mindenképp a kezdőbe neveznénk a rebellis szeszkazánokat (Rakitic, Kristajic, Jones), nem azért mert megérdemlik, hanem mert kötelességük a már karácsonyi pulykával álmodó társaik helyett is szántani a pálya számukra kijelölt részét, zúgva-bőgve törni át a nürnbergi védelmet. Nem maguk miatt, az sokadrangú kérdés, hanem azért, hogy a társak szemébe nézhessenek, mert szóval könnyű bocsánatot kérni. Tettek, uraim, nem szavak. Az UEFA kupás hely megszerzéséért (nem számolunk KSC győzelemmel), és NST szimpátiáért is küzdenek, mert ha ők is beleesnek a Hannover-féle magasról szarunk rá hibába, még tavasszal is ezt fogják hallgatni, továbbá nem hihetjük, hogy nekik még nincs kedvük a Schalkéval lassan összeforró örök vesztes billog letörléséhez. Egy ilyen meccsen a győzelem elvi kérdés, tavaszra meg CSATÁR kell! Marek Mintal, Angelos Charisteas és Zvjezdan Misimovic tehet ez ellen, mint az utóbbi egy hónapban annyiszor, különösen az AZ elleni kupasikert értékeljük a részükről. A rengeteg bekapott gól (26) arra sarkallta a vezetőséget, hogy a Nice-től beszerezzék Jacques Pancho Abardonadót, aki rendszerint még a védelmi sor előtt ütközik az érkező emberekkel. Megnézzük mit tud.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2-1
Nem kérdés, Diegóéknak meg kell szakadni, nem értékeltük sem a hannoveri zakót, sem a lélektelennek is gyenge BL zárást. Most viszont az őszi bajnok ütőkártya eshet az ölükbe, mert nagy meglepetést szimatolunk. Kulcskérdés, hogy a korábban a gyógyszergyáriaknál játszó Vranjes mekkora sikerrel szívja majd Barbarez vérét. Ha szűkösen is, de eddig minden nagytól kikapott a Skibbe alakulat, ennek most is megvan minden esélye, hiszen ha a Bayern elleni szezonindító pusztító jobbegyenestől eltekintünk, minden hazai meccsét hozta a Werder, olykor gólfesztivállal. Viszont ha a gyengeség legkisebb jelét is mutatják, nem számíthatnak elnéző mosolyra a vendégektől.

Hertha BSC – Bayern München 1-0
Tudjuk, nagyobbat mondtunk, mint Münchausen báró, de egyszer már elkaptuk a bajorokat a szezonban, és most megint arra ébredtünk, hogy viszket a jobb tenyerünk. Az elmeszelt Kahn nacionalista szólamokkal bomlasztja a közeget, komoly sértéseket címzett Ribérynek és Toninak, a karácsonyi partiról pedig simán lelépett, helyette van Bommel tartotta meg a csapatkapitányi beszédet. No komment. Hitzfeldnek nem volt választása, és hogy 'elkerülje a bolondokházát', példát statuált szeretett kapusán, aki nem titkoltan egyik kedvence. Hanyatló forma, gyenge UEFA szereplés, kezdődő egymásra mutogatás, távozó edző, távozni akaró játékosok, elégedetlen vezetőség (Breno Vinicius Borges már itt is van Sao Paolóból), és pocakos morál jellemzi a BM háza táját. Ha a berlinieknek lesz egy kis esze (az idevágó hójelentésnek nem néztünk utána) minimum bokáig fellocsolják a pályát (mint tette anno Szusza Ferenc Spanyolországban), és a szezonban szépszámmal gyülekező keserűségüket a bajorok torkán nyomják le. Nem lesz ez könnyű, hiszen a Herthánál meg edzőkérdés van. Favre mestert kikezdte a sajtó (no meg az eredmények), és mi is hajlunk rá, hogy a svájci trénert jellemző támadó futball, és a fiatal tehetségek csapatba építése az Istennek sem akar sikerülni. Más hangulat, más mentalitás és más szerkezet kellene ide, hiába vannak brazil válogatottak (bár védőt nem a Copacabanáról igazol az ember) a csapatban, ettől még németekre és horvátokra épül a gárda. Arne Friedrich, Gilberto, és Josip Simunic van kinevezve bűnbaknak, ami nagyjából elfogadható, de nekunk lenne még két kiegészítésünk. 1) a csapat öreg, de minimum öregecske 2) nem egyedi eset, hogy vezetést szerez a csapat, aztán még pontszerzés sem lesz belőle. Három nullás meccsel a hátuk mögött fogadják a nem túl népszerű bajorokat, mondjuk a teendőket. A meccs elején megragadni a bőrgatya szárát, tűzfogást alkalmazva végfokig facsarni, ütközni, ütközni, ütközni, egy centi megszentelt földet át nem adni. Mineiró csak a franciával foglalkozik, nem mehet át a félpályán, a megszerzett labdákat azonnal visszanyomni Ribéry helyére, Pantelic kihúzódik jobbra és folyamatosan ordítva követeli a labdát
Lustenbergertől és Gilbertótól is, aki egyébként hanyagohatja az amúgy is lankadt Schweini őrzését, majd Paja kisegít, ha gond van. E mellé alkalomszerű óriáskeresztekkel tolni Grahnt, hadd fusson a suhanc. Gólt szerezni, imádkozni, bekkelni, életkedvet rontani, itt az idő, hogy Rensing behúzza az első vereségét Bayern ketrecben.

Arminia Bielefeld – VfB Stuttgart 2-2
A BVB elleni érthetetlen buktától eltekintve beindult a stuttgarti gépezet, a finombeállításokon mondjuk van még mit dolgozni, tavaszra már nem lesz BL akadályoztatás sem (ami egyrészt nem jó, másrészt sokkal szorosabb meccsek voltak ezek, mint az uccsó hely mutatja), majd akkor domborítunk. Új edző ellen játszani mindig szerencsétlen, márpedig Middendorpnak kiutalásra került az általunk már korábban beharangozott otthoni sezlony, a kispadon immár az ex-Bielefeld játékos Detlev Dammeier ücsörög. Nem lesz Andre Mijatovic, Matthias Langkamp és a kezdőkapus Hain sem, de félünk, így sem lesz meg a győzelem.

Wolfsburg – Dortmund 2-1
Megtérgyepülni látszik a Magath gárda, gyalázatosan finiselnek, a Dortmund meg tömeggyönyört okozott a múlt héten, de ennek mi nem dőlünk be, és ha valóban hiányozni fog Kringe, az döntő lehet.

Karlsuher SC – Hamburger SV 1-2
Kár lenne tagadni, elkényelmesedett a bádeni társaság a szezon végére, amiben persze része van a szezon elejére nem jellemző sérüléshullámnak is (Miller, Carnell, Reinhard), a HSV-nek meg muszáj pótolni a újabban bőkezűen szórt pontokat. Hajnalék a dobogósoktól rendre verést kaptak, nem érezzük bennük az erőt egy újabb bravúrra.

Rostock – Bochum 0-3
Ha nem számítjuk a Cottbus elleni meccset, a halászok egy, azaz egy gólt szereztek az elmúlt hét fordulóban, Sestak meg megbolondult a túloldalon és sikeresen vezeti a Bochum restaurálási munkálatait. További sok sikert kívánunk.  

Duisburg – Frankfurt 1-1
Idrissou minden idők egyik legostobább kiállítása miatti eltiltását tölti, a csapat közben fű alatt a táblázat legaljára süllyedt. Gondolkodtunk rajta, hogy Funkelnek végre megajánljuk a 100. sikerét, mégiscsak karácsony, meg minden, de aztán nem vitt rá a lélek, a szezonban egy győzelmet sem szereztek idegenben. A zebrák talán elhiszik, hogy egy sikerrel összességében nem szar szezont zárhatnak a tizennegyedik helyen, de a kényszeresen egyenlítő Frankfurt ellen erre sanszuk sincs.

17 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó üveggömb bayern münchen werder bremen schalke 17.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr44264881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.16. 23:55:17

Sztem túl sok SportBildet olvasol :))
Miért lenne örök vesztes a Schalke? Mondjuk idén valóban csúnyán elbukták saját erőből a bajnokságot, de a 2001-es eset teljesen más volt. Az egész szezon erőn felüli teljesítmény volt, kicsit hajazott a Eurofighterre. A Bayern az utolsó meccset már korábban behúzta volna, csak Merk f*sz volt (most is az, túlsztárolt majom) és a körülmények miatt elég hülyén jött ki a szitu. Egyébként közismert tévedés, hogy a schalkésok előre ujjongtak volna, ez egy tv-s barom hibája, aki azt az infót adta Assauernek, hogy vége a meccsnek Hamburgban. Ő rákérdezett megint, aztán kezdett el ugrálni, EDDIG a pillanatig VÁRT mintegy 60 ezer ember a stadionban, sztem éppen, hogy elég komoly önuralom kellett hozzá ennyi ember részéről.

A 2005-ös szezonban meg az utolsó 10 meccset asszem behúzta a Bayern, hol bukott el ott a Schalke bármit is?
Cserébe az elmúlt 6 évből van 2 kupagyőzelem, 1 UEFA elődöntő, '97-ből meg egy óriási menetelés, ami '98-ban is folytatódott. Idő kérdése csak a bajnoki cím.

De sztem te kevered a Leverkusennel a dolgot.

Viszont csak így tovább, jók a postok. Éljen a Bundesliga!

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.17. 23:24:53

Hehe, nagyon komoly élet van itt a Bundesligában...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.12.17. 23:42:07

Nem, nem keverem a Neverkusennel, bár az is megérne egy posztot.

A Schalke nem tud átlépni a saját árnyékán, ez lett volna a mondandóm veleje.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.18. 19:31:06

Ha az árnyékon a közeget érted, és nem a sikertelenséget, akkor teljesen egyet értek veled. De ez kezd tisztulni, másrészt a Schalke önmaga pont ez: a zűrzavar, az eredményeihez képest óriási média-, és közönségérdeklődés, ami nagyon sokszínű felfogást/véleményt hoz magával. Tíz éve hol volt ez a csapat? Idén, mondom, tényleg ők adták ki a győzelmet a kezükből, és nem akarom ráfogni, de nem voltak szerencsések sem (a két óriási esélyest megelőzték!, a Stuttgart meg épen befutott). Én már idén is el tudok képzelni egy meglepetést (a fokát nem árulom el :))

Emellett én úgy látom, hogy kb. 4-5 éve közel töretlen a fejlődés, 2001-ben "véletlen" lett volna a siker, azóta van egy bázis (saját stadion, keret erőssége-értéke, lassan rendbejövő pénzügyek), amire épülhet hosszútávon a Bayern ellenfele. Anno a Dortmund lehetett volna az, de Niebaumék elszúrták, pedig komoly esély volt rá. Most a Werder ugyan lehetne, de a Bremen viszont tényleg kiscsapat (nem a játéktudást tekintve), a pénz dominál, hosszútávon csak ennek a 2 Ruhr-vidéki csapatnak van esélye szvsz. Aztán majd meglátjuk.

Müllert lehet szidni, de okosan építkezik, és nem önkényes, inkább legyünk 1-2-3 év múlva teljes jogú esélyes szezonokon keresztül, mint, hogy egy évre kifusson egy eredmény (HSV, VfB). Mindamellett Assauernek köszönheti az erős alapot a klub és ezt nem is fogja neki elfelejteni a szurkolók többsége.

úrilány 2007.12.19. 19:12:54

"Ein Leben lang ohne Schale in der Hand...."

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.20. 12:58:01

Igazi, ízig-vérig kemény Bundásdrukker vagy, gratulálok :)))

Mellesleg engem az ilyen sajnos nem tud felhúzni. Meg az 50 éves jubíleum sem. A klub ezerszer fontosabb az eredményeknél.

Azért kiabáld tovább, meg a Nie deutscher Meistert is ;-))

úrilány 2007.12.20. 15:42:54

1. nem szoktam kiabálni
2. csak eszembe jutott a témáról - ha már Schalke "sikerek"
3. végül is honnan tudhatnád, miről szól az utóbbi 15 év az életemben...
4. reagálásod hangnemére pedig: no comment

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 16:01:12

1. hölgyet nem bántunk
2. hölgyet nem bántunk
3. egy hölgy bármit csinálhat az NST-n, s ehhez fényképes önéletrajzot sem kell küldenie a szerkesztőségbe

Egyébként meg stílusos volt, amit a hölgy írt, s egy idézettel nehéz vitatkozni.

PS.:Mester! Én vigyáznék! A hölgy nem tűnik fegyvertlennek....

r_magpie 2007.12.20. 16:27:25

összefoglaló nem lesz?

Nincs gond sem az S04, sem a Leverkusen árnyékával. A Bayernével van a gond. A bundesligában BigOne van már jópár éve, szerepeljenek bárhogy is a münkeniek.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.20. 16:39:29

@p_s: Honnan tudnám, hogy kicsoda?
Ilyen nicket bárki kitalálhat, nem kattintok mindenre rá?

@úrilány:
1. Abbóől az egy sorból megengedtem magamnak, hogy általánosítottam, nem szép dolog, elnézést érte, visszavonva. Gondolom tudod, kik szoktak ennyit odavetni...
2. ezt tartom még most is, hogy nem tudod, miről van szó

Fogalmam sincs, hogy a 3-4-t honnan veszed... pláne a 4.-et :)) na mindegy

úrilány 2007.12.20. 19:35:19

Mert miről is van szó szerinted?
Mert én úgy látom, hogy arról van szó, hogy az éremnek mindig két oldala van, ez esetben az, hogy egyrészt vannak a tények, és másrészt vannak a nevezzük úgy, kultikus jelenségek. (tisztában vagyok vele, hogy hétköznapi szóhasználatban nem kifejezetten erre mondják, hogy kultikus)
mit is takar ez a kettősség? te arról beszélsz, hogy a Schalke hova jutott mondjuk úgy az elmúlt tíz év alatt. Hát igen, én még emlékszem, hogy a kilencvenes évek közepén, mikor még nemigen tudtam sok mindent a nagy BVB- SCH04 rivalizálásról, nem értettem, miért olyan nagy szám ezzel a tabellán nem is olyan előkelő helyen lévő csapattal játszania az élen álló Dortmundnak.
De tény, tíz év alatt a két csapat helyet cserélt, Schalke stabilan nemzetközi kupaszereplést érő helyen tanyázik (mirólunk inkább most egy szót se.. :P.), többször megfordultak a CL-ben is, stb. Ez nagyon nagy siker
... lenne, ha nem történt volna az, ami történt 2001-ben, és nem lenne kikerülhetetlen a Schalkéról való véleményalkotásban, annyira része lett a Bundesliga történetének (vagyis, bizonyos szempontból kultikussá vált)
Te a hozzászólásod alapján el szeretnél ettől vonatkoztatni, kizárni a párbeszédből, de nem lehet. Ott van, benne van, és annyira mítikussá növekedett az a 4 perc, hogy bizony sokmindenki csak ennek szemszögéből tud ítéletet mondani a Sch04-ről, és igen, éneklik a különféle rigmusokat, (ismerős lehet még a nur gucken nicht anfassen is, olyan édi ), mert az emberek jelentős része nem a józan észérvek által végigvezetett gondolatmeneteken keresztül tud kapcsolódni egy-egy jelenséghez, hanem bizony az ilyen rigmusokan keresztül. (És aztán csak ennyit odavetni. Igen.)
És ezért bárki is kezd bele azt magyarázni, hogy a csapatának az elmúlt tíz éve milyen sikeres volt, jó ha szemmel tartja, hogy mit ér is az, ha amúgy a nagytöbbség emlékezetében (ami persze mint minden ilyen torzít) csak úgy marad meg ez a csapat: ja, aki végül mindig elbukja a bajnoki címet.
Vagyis összefoglalva: egyfajta szélmalomharcnak érzem, amikor tényeket akarsz felsorolni; a többségi kórus "ein leben lang...."-ján át (és ezért részemről az idézőjel) nemigen fog hallatszani a hangod.
A 4-sre: első ránézésre a hsz modora kissé darabosna tűnik - de engem meg lehet győzni az első benyomás téves mivoltáról

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.20. 20:42:58

Először is: nagyon örülök, hogy ennyit írtál. És ezt hót komolyan gondolom, ebből már egyrészt lehet pontosan ítélni, másrészt pedig látszik, hogy komolyan veszed a dolgot, vitatkozni csak azzal lehet és érdemes, aki komolyan veszi. Ezért nem vettem komolyan az első hozzászólást. Sajnálom, de elég sokszor találkozom ilyen hozzászólásokkal, ami mögött nincsen semmi tartalom és ismeret, és örülök, hogy most be kell ismernem a tévedésemet. Viszont azt neked kell elismerni, hogy az indítóhozzászólásod nem adott semmilyen plusz támpontot, így a reakcióm (amit ezennel teljesen visszavonok, nemtől teljesen függetlenül, az más tészta) érthető. Na, akkor a lényegről is essen szó.

Most már pl. azt is tudom, hogy BVB-s vagy, eddig ez sem derült ki (írogatnak ilyet frankfurtiaktól kezdve KSC-n át bajorok, az első kettő bajnoki címeiről ugye ne nyilatkozzunk). Nos, bármennyire is szeretném magamat teljes értékű S04 drukkernek vallani, nem utálom a Dortmundot. Nem éltem abban a közegben, egyetlen egy személyes élményem volt (ami eléggé negatív lett rögtön, tehát meg tudom érteni a Ruhr-vidékieket, mindkét tábort), így a saját tapasztalataim alapján nem fogok egy klubot azért utálni, mert azt utálni kell. Nagyon "szeretem", amikor pl. magyar Liverpool drukker útálják a MU-t és fordítva, hogy még Bécstől nyugatabbra semmikor sem jártak. Ez nem arrogancia, tisztítsuk a fogalmakat, nincs időm/kedvem foglalkozni hülyékkel.
Még egy dolgot nézz el nekem: az átlag magyar Bundesliga drukker szart sem tud sem a bajnokságról, sem a környezetről, sem a múltról (nem tényekről beszélek, ki mikor hány gólt rúgott, hanem benyomásokról, amit vor Ort lehet átélni, a meccsen, utána a kocsmában), tartom, hogy az angol után a német a leghangulatosabb bajnokság. Mivel amit közöltél infót, annyi volt, hogy haha, már 50 éve nem voltatok bajnokok, bekerültél ebbe a fiókba. Én pedig 52. nekifutásra ennek a fióknak ennyit szánok: szánalmas röhögést és arrogáns lenézést. Viszont úgy fest, hogy te többet tudsz Bundesliga atmoszférájáról, ezért téged most ki is vennélek onnan. De azért értsd meg, nem könnyű Mo.-n a sok hülye bajor és BVB-s gyerekek (14-18) között értelmes diskurzust indítani.

Ezt csak azért írtam, hogy értsd a szitut. Most már tényleg a Schalkéról írok.

Látom, hogy ott vagy a BL folklórban, gondolom ismered a Fussball ist unser Leben filmet. A Schalke azért több, mint az elmúlt 10 év sikeressége. Én 93 óta tartom magam szurkolónak, és az elmúlt években (jó pár No-ban eltölt évet, 1. és 2. ligás meccset tekintve) ragadt rám valami a Bundesliga és Schalke tudásból. Lehet, ez arrogánsnak hangzik, de nem szeretném ha az lenne. A Schalke más, a Schalke "több", átéltem, megéltem. Ha bajnokok leszünk, gyere el GE-be, meglátod ;-))) A Schalkénak, részben pont az általad említettek miatt, hogy mondjam, "többemberes álma" van. Nem és nem akar beteljesülni, oszt még is van, még mindig. Nem lehet véletlen, hogy a hannoveri koncertre igyekvő 50-es részeg punk is Schalke drukker, a brémai diák a Werder mellett a Schalkénak drukkol. Az egyetlen klub, amit nem a siker éltet, nem az tart fent (most persze rakódnak ránk a divatdrukker a "sikerek" miatt, de hol van ez még tőletek, vagy pláne a bajoroktól). Mondhatod a BVB-t, igen, részben igaz, de ne felejtsük el, hogy az elmúlt kicsivel több,mint 10 év alatt 3 bajnoki cím és BL győzelem van nálatok, hoppá, ez mennyi ideig tart ki fan munícióban?? :)) Nálunk mi volt 10 éve?, kis túlzással akkor jöttünk vissza a 2. osztályból. Mint egy Cottbus, vagy egy Frankfurt...

És nem, nem akarlak győzködni sem téged, sem mást a sikerességről. Van egy hülye felfogásom, aki a sikerek miatt választ egy klubot, az elmehet a francba, nem érdekel. Számomra nem létezik. Nem érdekel, hol játszik a Schalke, mit nyer, ki az edző, a lényeg a klub, az azt körülvevő mítikus közeg. Felőlem, ha sosem leszünk bajnokok, az sem érdekel. Nem érdekel, ha nem hallatszik a hangom máshol, elég ha ott hallatszik, ahol kell, ahol én akarom.

Az a 4 perc mítikussá vált, persze, hála a tv-nek, újságoknak. Ne felejtsd el, hogy mekkora hatalma van a médiának. Igen, akár bajnokságról is tud "dönteni". De mi a szenvedői voltunk annak a szitunak, nem pedig előidézői. Akinek örömet okoz "Meister der Herzen"-ezni, "4-Minuten Meister"-ezni, számomra az amúgy sem vitapartner. Nekik szól az: "ok, énekeld tovább". A "harcom" annyiban szélmalomharc, hogy megpróbálom elmesélni itt a történteket főleg angol és spanyol focin felnőtt embereknek. Egy csapatról, amit lehet, nem is ismernek. Lehet el sem olvassák. Igen, innentől Don Quijote. Nem baj :)) Sosem fog érdekelni annak a véleménye, aki a Nemzeti Sport hírrovatából értesül dolgokról. (Ez nem neked szól, de ezt ne kelljen mindig elmondanom). Na bumm, legyek arrogáns, ezt is túlélem.
Asszem a nickem alapján az önirónia és -gúny vádjával sem lehet megtámadni :))

Blau weiße Grüße


ps: 4. Sajnálom, az első posztra mást nem tudtam reagálni.
ps2: bocsánat a hosszért, de nem akartam kommunikációs hiányosságra visszavezethető akadályokba ütközni (most asszem minden tisztázva lett)

úrilány 2007.12.21. 16:05:54

Nos igen, valahol ugyanarról beszélünk, csak más szavakkal.
De abban ellent kell neked mondanom, hogy "aki a sikerek miatt választ egy klubot, az elmehet a francba". Merthogy szerintem természetes dolog, hogy valaki egy éppen sikeres csapatnak szegődik tisztelőjává, rajongójává.
Az már egy másik kérdés, hogy én sem tartom szimpatikusnak azt, hogy valami mondjuk négy-öt éve a Reálért élt-halt, aztán volt egy kis MIlános korszaka, aztán jött a Chelsea vagy az MU. De különös módon már megint a Milánnal kacérkodik...
A Dortmund-Schalke rivalizálásról meg annyit. Én 10 évvel ezelőtt lelkesen hallgattam rádión az UEFA.-kupa döntőt, szorítva a Schalkének. Ami ellenszenvem van, vagy mondjuk úgy, ahol hat rám ez a rivalizálás, az az a pillanat, amikor Andy Möller elment tőlünk, és éppen oda. Élveztem, hogy a végén hoppon maradt. S dühített, hogy most tavasszal is, miint ex-Schalkést hívták meg a zdf sportstudióba az utolsó előtti fordulókor. De ez már nagyon személyes, és ennek már aztán még az eddigiekhez képest is alig van köze a puszta tényekhez.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.21. 21:13:05

Én sem arról vélekedek negatívan, aki egy éppen sikeres klubnak szorít, hanem aki (csak) a sikerek MIATT szorít annak. Aki most lesz Chelsea drukker, ne adj isten bayernes (pff, kimondtam), de örökre kitart melletük, teljesen OK.

A játékosmozgásnál számomra az a fontos, hogy tisztességesen végezze a munkáját, mindkét csapatban, ha ez megvan, akkor nem tisztem felülbírálni az ő döntését, mégha a legjobb persze (nekem!) az lenne, ha az ikonok örökre maradnának, hátha Neuerrel ez lesz.
Különben S04->BVB irányba ment Lehmann, (Metzelder, Freund), és Stan Libuda is, aki nálunk talán a legnagyobb ikon, nálatok meg KEK-győztes lett. Vagy Assauer is ugye. :) Lehmannt tisztelem, Metzeldert meg egy kis görcsnek tartom, aki pénzt keres a saját weboldalán Anti-Schalke Derbysieger mezek árusításával. Möller meg mindig is pöcs volt, óriási játékos, de jellemtelen. Különben Möller sosem volt dortmunder, nehogy ez a téveszme is elterjedjen. Aschaffenburgi félbajor-félhesseni, leginkább Eintrachtler.

Ja, és az is a mi hibánk, hogy a ZDF-ben hogy mutatják be? Meg azért örültél 2001-nek, mert egyetlen darab játékos tőletek elment hozzánk? Ezt már nem tudom követni, utáld inkább őt érte, nem?

úrilány 2007.12.22. 10:48:10

"ezt már nem tudom követni"

Nem is csodálom, hisz említettem, hogy ez már az irracionális territriumába tartozik. Hogy valaki hogyan viszonyul egy-egy játékoshoz, nem mindig az adott játékos teljesítménye (sokszor nem is a jelleme) szabja meg, sőt.
Talán valahol itt van a határ, hogy miről lehet másoknak beszélni, és miről nem érdemes, mert úgyis értetlenkedés fogadja. Jó tapasztalat.
Már csak azért is, mert látom, összemosódtak itt a dolgok. Ezek közül kettőt tartok fontosnak tisztázni:
Andy Möller, persze, frankfurti, meg most is arrafelé tevékenykedik, legalább is rémlik valami ilyesmi hír.
S hogy a zdf-ben hogyan konferálják fel, és milyen jellegű kérdéseket tesznek fel neki, természetesen nem a Schalke hibája.

agymosott 2007.12.22. 17:17:34

metzelder egy darab idényt húzott le a schalkéban, kb. 16 évesen, ami ráadásul szarul is sikerült, szóval hadd ne legyen már áruló.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.12.24. 16:03:50

agymosott: ha ramutatsz, hol neveztem Metzeldert arulonak, kapsz egy rekesz sort. Ez eros csusztatas. Viszont amit tett, az genyosag volt a javabol, amit anno a BuLi szurkolok elegge egyontetuen annak tartottak. Keress utana.
Es ennek semmi koze ahhoz, hogy jatszott-e nalunk, mint ahogy Weidenfeller es Kehl sem jatszott itt. Na persze, ha szerinted penzt!! keresni a sajat szurkoloidon, kihasznalva legkenyesebb pontjukat korrekt dolog, miutan mar regen biztos, hogy a kovetkezo szezont a nagy Realnal jatszod, akkor nem szoltam.
Mostanaban amugy is erdekes erkolcsok uralkodnak DO-ban, vezetoseg szinten foleg. Meg az ertekitelet es a pontos helyzetelemzes sem az erossegetek jelenleg. Tisztelet a kivetelnek, mert ebbol is van pelda boven!

@urilany: azert en megprobalok amennyire lehet objektivnak maradni. nem mondom, nem sikerul mindig, de azert annyira nem vagyok konnyen befolyasolhato.

Frohe Weihnachten
süti beállítások módosítása