Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 15. forduló - A nép hullámvölgyet követel!

2007.12.10. 10:32 _benito

Uncsi már ezzel kezdeni, de megint nyert az Inter, ráadásul jövendölésünknek megfelelően nem osztottak sok kegyelmet a bátran kezdő, majd összezuhanó Torónak. A négy szerzett gól azért volt fontos, mert így már nem csak a legtöbb szerzett pont és a legkevesebb kapott gól az övék, de ezzel ők lőtték a legtöbbet is. Hullámvölgynek se híre, se nyoma…
A Roma milánozik, azaz agyonnyert meccset nem képes behúzni, a Juventus juventusozik, azaz a hajrában szerzett góllal veri meg kapujához szegezett ellenfelét, a Fiorentina meg fogalmunk nincs, mit csinál, de jó lenne, ha abbahagyná. Quagliarella a hajrában fordította meg jelenlegi csapata meccsét a tavalyi ellen, aminek köszönhetően az Udinese már úgy negyedik, hogy szakítja magáról lefele a lilákat erősen. Az Empoli agyonvágta a Cagliarit, így helyet is cseréltek (a Reggina Milan elleni meccse ugye elmaradt…), bármilyen hihetetlen, győzött a Lazio, de a heti kalaplengetős leborulás mégsem őket illeti, hanem a Genovában győző Sienát. Mindent akarunk, csak karácsonyra eldőlő bajnokságot nem, abból köszönettel elég volt a tavalyi is, sőt…

Az Inter nem csak szép sorban porrá alázza ellenfeleit, de mintha lubickolni is látnánk őket, ami nem sok jót jelent mindazoknak, akik reszketve nézik a horizontot, ahol majdan feltűnik a csapat, mely szétkeni a Nerazzuri száját. Egyelőre a szájszétkenést osztják Mancio fiai, a Toro bár nagyon bátran kezdett és több helyzetet kialakított, de jött a büntető (a San Siróban be lehet fújni, de Csepelről minimum véleményesnek tűnt), innentől pedig a fent említett lubickolás. A Torino csatársorában görcsösen és meglehetősen töketlenül ügyködött Ventola, ha helyette az agilis Rosina kerül ennyiszer helyzetbe, bordó előnnyel mennek a szünetre a csapatok. Mancini egyébként sírt egy sort az elnök vállán, hogy kevés a játékosa és hozzák vissza Recobát sürgősen, mert elfogynak a tél végére, de mi nem hiszünk neki. Sőt, azt hisszük, a kisárgult Ibra nélkül sem lesz gond megtartani az immár ötpontosra erektálódott lófaszt, amit a mezőny felé mutogatnak. (Inter-Torino 4-0)

A Juve tipikusnak mondható 0-0-át játszott az Atalanta ellen, de tipikusnak mondható végjátékkal végül hazahozták a tipikusnak mondható eredményt. A győzelem jogosságához a fentiek ellenére nem férhet kétség, hiszen a csutkaszar stream ellenére is jól látszott, hogy a hazaiak mennek előre, mint a veszedelem, jönnek is a helyzetek, de Treze jóformán a kaput is alig találta el, a többiek pedig hol a kapufát, hol a csodálatos védések tömkelegét bemutató Coppolát próbálták szétforgácsolni. Ki más, mint Floccari azért egyszer megkínálta egy hajszálpontos lökettel Buffont is, de emberünket nem azért tartják sokan a világ legjobb kapusának, mert beengedi a hosszú alsóba igyekvő, mégoly pontos lövéseket. Aztán Nedved középen lefordult, tolt egyet a labdán és beverte. Kicsit aggódunk, mert Treze mellett sem Alex, sem Vincenzo nem az a tipikus cserecsatár-alkat, bármelyiknek kell beszállnia, nem tudja legjobbját hozni. Ezt a képet meg csak úgy beraktam ide valamiért… (Juventus-Atalanta 1-0)

Erre azt mondtuk, sokgólos meccsen vendég, aztán kevésgólos meccsen döntetlen lett, pedig már a 6. percben két gólt láthattak Livornóban a Stadio Picchi nézői. Előbb De Rossi előzte meg a kapust és bólintott be egy szögletet, majd nem sokkal később Tristan római díszőrség (négy védő állta körül, valamiért szerelni egyikük sem próbálta) kíséretében besétált a büntetőterületen belülre, majd hajszálpontos lövéssel bevette a hosszút. Idő lett volna még bőven, de talán Spalletti kicsit későn váltott át két csatárra, így maradtak a kihasználatlan helyzetek, amik roppant sokba kerültek a bordóknak. Így ugyanis már öt fával megy előttük az Inter és tőlük nem nagyon látunk olyan botladozást, mint a Romától. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy míg az Inter kulcsemberei nélkül vágtázik, addig a Romából égetően hiányzik Aquilani De Rossi mellől, hogy azt a bizonyos nyomást végig fenn tudják tartani. (Livorno-Roma 1-1)

A Palermo ugyan csak kettőt lőtt be számtalan helyzetéből a Barberában, de ettől a tény még tény marad: úgy szétkapták a Fiorentinát, hogy a lilák csak pislogtak. A 17. percben Amauri olyan gólpasszt adott Miccolinak, amilyet egy másik, szintén magas, de lényegesen nagyobb cserpákkal felszerelt úriember szokott a Serie A csatárai közül (kö-te-le-ző a videó!). a Fiorentina szinte semmi veszélyt nem jelentett Jimmy Fontana kapujára, aki egyébként úgy nézett ki a sapkájában, hogy ha kamera van a kezében, biztosan megkérdezi Mutut, megmutatja –e neki a csecsét. A homo-erotikus jelenetek elmaradtak, a lefújás előtt Simplicio pedig átkígyózott a fingfogásból ledoktoráló lila védelem ólommadarai között és gyönyörű lövésével végképp eldöntötte a meccset. Azért nem lett megalázó, mert Frey, az Frey, kérem szépen, ahogy Bresciano lövését kitenyereli, arról a Dida-Salihamdzics párharc jutott eszünkbe (Palermo-Fiorentina 2-0)

Bár kis híján a Catania szerzett vezetést, a Lazio végül két csatárának köszönhetően (másuk sincs nyomorultaknak…) begyűrte a Szicíliaiakat, ezzel pedig, bármilyen furcsa kimondani, levegőhöz jutott a kiesőkkel szembeni versenyfutásban. A meccs vége felé már nagyon jött előre a Catania az egyenlítésért, de egy ítéletet Spinesi olyan stílusban kommentált Mazzoleani sporttárs füle hallatára, hogy villant a piros, majd három perccel később villant Pandev is, a kétgólos győzelemmel pedig a rómaiak feljöttek egy pontra legyőzöttük mögé. (Lazio-Catania 2-0)
A Napoli nem minden probléma nélkül, de végül legyőzte a Parmát, mely kétszer is komoly helyzetet alakított ki a hazaiak kapuja előtt, de sem Reginaldo, sem Corradi nem tudta gólra váltani lehetőségét. A déliek ezzel szemben egy csodaszép gólt szereztek, Lavazzi sarokkal lekészített labdáját Bogliacino áttekerte a védők feje fölött, Zalazseta pedig gyönyörű mozdulattal vágta a kapuba a győzelmet jelentő gólt. Az uruguay-i csatár már hétnél jár, nem egy közülük kifejezetten tetszetős, ahogy a hetedik helye is az. (Napoli-Parma 1-0)

Pozzi még csak ötöt lőtt, de hogy az Empoli csatára a forduló játékosa, az nem kétséges, hiszen ebből négyet vasárnap helyezett el szegény jó Cagliari kapujában. Élet-halál meccs volt ez, kérem szépen, és sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy az ilyeneket zsinórban elveszítő szardíniaiak kerülnek a legmélyebben a pöcegödörbe a téli szünet előtt, ezzel szemben legyőzőjük a hét közben Coppa Italia meccsen legyőzte a Juvét, most pedig reményt keltő pozícióba tornászta magát a tabellán is. (Empoli-Cagliari 4-1)
A Genoa-Siena meccs kommentátora nem véletlenül süvölti hitetlenkedve, hogy incredibileee!. A vendégek ugyanis fogták magukat és igen stílusosan megszerezték első idegenbeli győzelmüket, sőt, még arra is maradt erejük, hogy gólkülönbségüket kozmetikázzák némileg. A Genoa zuhanórepüléséről már írtunk, nekik csak annyi jót tudunk mondani, hogy Figueroa szépítőgóljára kellene építeni, mert az egy szem Borriello borzasztóan kevés elől. Jövő héten Empoli-Genoa, jujj, de izgis! (Genoa-Siena 1-3)

Valószínűleg a forduló legjobb meccsét játszották Udinében, ahol az agilis, három ponttért érkező Sampdoria igencsak megráncigálta a Bianconeri bajszát. Belucci (nyolc gólnál jár, ezzel Ibra és Treze mögött harmadik) gyönyörű góllal egyenlítette ki Di Natale kiugrás utáni pontos lövését, majd büntetőből a vezetést is megszerezte a Samp (Cassano homorított szépen, ha már pályára került). Helyzet itt, helyzet ott, Castellazzi ihletett formában röpködött a ketrec előtt, de a 70. percre fordulva ő is tehetetlen volt, Quagliarella volt csapata hálóját bevéve egyenlített, majd ugyanő öt perccel a lefújás előtt gyönyörű lövéssel a győzelmet is megszerezte jelenlegi csapatának. Mi gerjedünk az olyan gesztusokra, mint a fiatal csatáré, aki a kezét sem emelte fel góljai után, nemhogy megünnepelte volna azokat. Pedig a második megért volna egy tiszteletkört is... (Udinese-Sampdoria 3-2)

41 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr84258854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2007.12.10. 10:53:55

Yeah, első!
Lampard képe sejtet valamit a pletykákból a Juve mellett?
Nagyon remélem, hogy igen, bár furcsa, hogy pont most kerülen el Angliából, mikor szeretett főnöke lesz a kapitány.
Én mindenesetre örülnék neki zebra mezben.
FORZA JUVE!

Carradine 2007.12.10. 10:58:55

"...a rómaiak feljöttek egy pontra legyőzöttük mögé. (Roma-Catania 2-0)" :-DDDD

BruceWayne 2007.12.10. 11:11:31

Lampardról ne is álmodjatok, jó helyen van ő és lesz is még ott sokáig.

h492019 2007.12.10. 11:36:51

beinto, beteg vagy ;) "Sőt, azt hisszük, a kisárgult Ibra nélkül sem lesz gond megtartani az immár ötpontosra erektálódott lófaszt, amit a mezőny felé mutogatnak."

Asidotus 2007.12.10. 11:41:08

Nerazzurri!
Hagy álmodozzunk egy kicsit! És nem zörög a harszt, ha szél nem fújja, és szerintem a nyáron meg is lesz a transzfer. Télen már nem hiszem.

BruceWayne 2007.12.10. 12:11:19

Bl miatt télen fix hogy nem, remélem nyáron se.

egyébként az is megérne egy postot hogy miként változik a Bl szisztémája, mert már elég homályos. és hogy jövőre vagy csak 09/10-es idénybe lép e be az újítás?

Gabez 2007.12.10. 12:27:13

Jöhet Lampard a juve-ba, sztem nem lenne olyan jó, mint a chelsea-ben. Ő a tipikus robot játékos, aki addig fut és küzd, amíg azt nem mondják neki, hogy állj, de nem tud úgy lőni, mint Gerrard vagy Beckham, nem olyan ügyes a labdával, mint J. Cole és nem olyan ötletes, mint pl Fabregas. Sztem a juve ez utóbbival sokkal jobban járna. Lampard olyan lenne zebrában, mint az angol válogatottban: ott van, mert nagy neve van, de minek...

Couch viszont jól nézne ki, a függőleges csíkok magasítanák legalább egy kicsit :)

mickeyknox 2007.12.10. 12:29:33

jó kis meccs lehetett ez a palermo-fiorentina. frey meg fogott, mint a friss festék

Olmen 2007.12.10. 13:00:48

Crouchot a Celticbe

nmmmmm 2007.12.10. 13:35:34

A Bellucci gyönyörű gólja a Cassano (mű)esése miatti tizenegyesből esett: két lépésről futott neki, épp hogy bement, és csak ezután jött Maggio szépnek ugyancsak nem nevezhető gólja. Fabio második gólja viszont tényleg szép volt.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.10. 14:03:46

jogos, két órán keresztül összefoglalókat vadásztam, kicsit összekeveredtek a fejemben a dolgok.

maggio gólja meg azért röhej, mert előtte cassano bőrözni akar, úgy pattan vissza elé, egyébként is, épphogy bevánszorog...

lampardtól meg nem hiába fosik az összes nerazzuri, a juve ritkán nyúl mellé a nagy igazolásainak, frankiere úgy illik a zebracsíkos cucc, mint dundikára a bikini.

BruceWayne 2007.12.10. 14:55:45

mert a juve nem szokott nagy játékosokat igazolni

the real 2007.12.10. 15:04:44

Nerazzurri, ebben az évben még a szokásos célokért küzdenek a csapatok (1-2. hely főtábla, 3.-4. hely selejtező), tehát 2009 nyarán változik a BL-kvali (az UEFA honlapján van egy 10oldalas, illusztrált pdf, abból elég tisztán lejön az összes változás).

BruceWayne 2007.12.10. 15:10:13

kösz, átnézem. mondjuk ha jól tudom ettől még nem lesz sokkal könyebb bejutni a magyaroknak :-)

mickeyknox 2007.12.10. 16:04:24

hátha valamit elgépeltek, és a magyar bajnoknak sem kell selejtezőt játszania :-) egyebet nem tudok elképzelni, ami jó lenne nekünk

Gabez 2007.12.10. 17:20:13

benito: én inkább - mint írtam - attól félek, hogy nem jön a lampion a juve-ba :)

Romanista 2007.12.10. 21:48:52

lampard nem lesz juve tag. de ez csak tipp. vagy ha igen akkor tiago leléphet és le is lép. mongyuk a romába. de ez csak tipp. az inter meg megvesz mindenki mást. (ez nem tipp)

rizla 2007.12.11. 03:16:12

gabez: "nem tud úgy lőni, mint Gerrard vagy Beckham"
nézd már meg légyszi lampard statisztikáit, köszi.

Gabez 2007.12.11. 08:56:22

Nem a statisztika a lényeg, hanem az, amit a pályán mutat, én a meccseit szoktam nézni x éve. Persze, jobban lő távolról, mint mondjuk Inzaghi, de azért nincs Gerrard és Beckham szintjén.

delp 2007.12.11. 12:34:34

beckham szökőévente lő kapura nem rögzített helyzetből, így Lampardhez, vagy Gerrardhoz hasonlítani távoli lövések szempontjából elég nevetséges.

BruceWayne 2007.12.11. 13:06:41

már nem azért de Lampardnak jobb a rúgótechnikája, Gerrard a nagy góljai többségét 25-ön túlról lövi, erőből, nyílegyenesen bebombázza, ez nem tecnika, ez erő (meg egy kis helyzetfelismerés), 16-oson belülről meg csak simán átlagos gólokat látni tőle...
szerintem ez a 3 videó jól érzékelteti Lampard lövőtechnikáját és helyzetfelismerő képességét:

www.youtube.com/watch?v=dOl91ni4B_E&feature=related

www.youtube.com/watch?v=mZOmDglsRb0

www.youtube.com/watch?v=Bc-yBE1_oqw

Gabez 2007.12.11. 13:43:35

delp: akkor most jót nevettél, én meg rajtad, szal kvittek vagyunk

Nerazzurri: ebben nem értek egyet, de forza Inter ;)

drani 2007.12.11. 13:49:18

ez nem ide tartozik, de most olvastam, hogy mourinho vagy a barcába vagy a milanba megy nyáron, így, hogy visszautasította az angol szövkapságot.
akkor szerintem a milanhoz megy, ahol nyáron kirúgják vagy elbúcsúztatják az összes öreget (Maldini, Cafú, Serginho, Inzaghi stb.) és velük együtt elküldik Ancelottit, amit könnyű lesz megindokolni a szar bajnoki szerepléssel és a bl-kieséssel. De a klub-vb összejön azért.
Mourinho meg hozza majd decot meg carvalhot.
szerintem így lesz :)

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.12.11. 14:25:28

"Sőt, azt hisszük, a kisárgult Ibra nélkül sem lesz gond megtartani az immár ötpontosra erektálódott lófaszt, amit a mezőny felé mutogatnak."

Ezt nagyon eltaláltad! :D Gratula!

FORZA NERAZZURRI!!!

szferi 2007.12.11. 15:47:22

The Real: 2009 nyarán változik a BL-kvali (az UEFA honlapján van egy 10oldalas, illusztrált pdf, abból elég tisztán lejön az összes változás)

Belinkelnéd? Köszi

giacinto 2007.12.11. 17:01:32

lampard szart se érne az olasz fociban, itt nem csak rohangálni meg lövöldözni kell, ide ész is kell. nyugodtan leigazolhatja a juve, nem lesz 1 nagy szám ezt bárkivel lefogadom.
ahhoz képest h a palermo mennyire "szétszedte" a fio-t, a liláknak kb. ugyanannyi helyzete volt...
Ibra mostanában olyan kulturáltan megoldja ezeket a szándékos kisárgázódásokat h az is megérne egy félmondatot posztot. multkor BL-meccsen is ki kellett sárgulnia, erre mit csinál: szabdrugás lövésénél kb 3 szor futott neki, mire a bíró megunta :) ő meg csak mosolygott :)

mickeyknox 2007.12.11. 17:38:07

lámpának volt 2 jó éve a chelsea-ben, de aztán leült kicsit. lehet, hogy levegőváltozásra van szüksége.
szerintem azért némi esze is van a focihoz, vigyék csak a juvéba :-) csak nehogy véletlenül a barcába!!!!

Ramon Serrano 2007.12.11. 17:42:12

Lampard szerintem sem valtana meg a vilagot sem Olaszorszagban, sem Spanyolorszagban.
Angliaban a ket, vonalban felallo sor (vedelem, kozeppalya) kozott rendszeresen ott tatong az ur, ahonnan kedvere lovoldozhet - az amugy tenyleg kivalo rugotechnikajaval. A masik ket orszagban az allandoan kilepo emberek miatt erre eselye sincs. Vedekezo kp-hoz nem eleg jo a szerelokeszsege, tamadohoz nem eleg technikas (cselek, improvizacio, gyors helyzetfelismeres), szelsonek nem eleg gyors. Pontosan annyit tudna, mint a valogatottban mindig: a nagy semmit.
Az o igazi terepe a szigetorszag, ahol tovabbra is remekul megallna a helyet (vigyazat, szubjektiv!!!) napjaink legtulertekeltebb jatekosakent.

BruceWayne 2007.12.11. 18:01:35

igazad van, tényleg szubjektív, és erős túlzás.

BruceWayne 2007.12.11. 18:04:26

giacinto te meg ne mond már hogy egy Lampard buta lenne egy olasz focihoz, főleg egy juvéba.
szerintem is angliában van a legjobb helye, de akkor is, nem egy utolsó játékos, amellett hogy kb az utóbbi 10-15 év leggólerősebb kp-ja, az úgymond játékinteligenciája és vezérszerepe sem elhanyagolható

calcio_di_rigore 2007.12.11. 18:11:26

Mennyit is keres Lampard a Chealsea-ben? Mert a Juve nem fog neki csillagászati összegeket fizetni, abban biztos lehet. 4-4,5 milla szerintem amit rászánnak, max. 5, de annyit kb. Buffon keres, nemhiszem hogy Lampardnak is megadják, bár ki tudja.

BruceWayne 2007.12.11. 18:29:26

kb 110-120ezer Font/hét, nem?

rexford 2007.12.11. 18:38:06

Bárkit, csak Fat Franket ne!

calcio_di_rigore 2007.12.11. 19:03:31

Az kb. 8,5 milla euró évente. Lejjebb kéne adni az igényeiből ha jönne, bár egyes hírek szerint "csak" 1 millió a különbség Lampard kérése és a Juve ajánlata között. Persze ez vagy igaz vagy nem...

Nedved11 2007.12.11. 22:22:30

Jajj még nem vettétek észre, hogy Lampardot csak azért hozták szóba a Juvénál, hogy az inter megvegye?
Amúgy szerintem jól állna neki a zebra mez, csak ugye már 29, és ennyi pénzért sok.

d3vnull 2007.12.11. 22:42:08

Lampard ne menjen sehová, maradjon csak nálunk. Onnantól mindenki fikázhatja jólesően tovább, mindenki lehet még okosabb mint most (pedig már most mindenki olyan okos, hogy elámulok), mindenki még jobban tudná hol hogyan játszana, én pedig elégedett lennék, mert leszarva mindenkit örülnék, hogy Frankie iszonyúan túlértékelve, a minimális játékintelligenciája, lassú mozgása, cselezési és helyzetfelismerési készség minimumán, csak rohangálva és lövöldözve becsattint mondjuk megint 16-ot (2005/2006). És ekkor mindenki boldog lenne.

Romanista 2007.12.12. 00:12:21

lampard nem megy a juvéba mert fél zebinától

giacinto 2007.12.12. 16:29:13

lőtt 16 gólt???? na és. az összes büntetőt meg szabadrúgást ő lötte....
Mátrix lőtt tavaly 10 gólt védőként,köztük ollózósat, nyert vb-t főszereplőként, bajnokságot, és senki le se szarta...

d3vnull 2007.12.12. 16:37:14

Már bocs, de véletlen nem ő is olyan gyerek aki a büntetőket szokta végezni?

Mondjuk azt nem értem, hogy ha megadják neki valahol az X fizetést miért hibás ő abban, hogy annak valahányad részéért nem megy? Ti sem mennétek. Én sem. Mindegy, hagyjuk, ez itt amúgy is olasz focis topic.
süti beállítások módosítása