Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 14. forduló

2007.11.30. 11:34 _benito

Nagy nap virrad ránk hétfő reggel, akkor ugyanis újra szép lesz az élet, madárfüttyös, faágrügyezős tavasz hasít bele a bimbómerevítő, zergetoszó hidegbe, hiszen ki ne tudná, helycsere következik a táblázat élén! Nagy bajban vannak a lilák Firenzében, bármelyik ujjukba harapnak, mindenhogy fáj, hiszen egyrészt jó lenne megverni az Intert (és így feljönni mögé egy pontra), viszont ha így tesznek, könnyen lehet, hogy a mindennél jobban rühellt ocsmány zebrák seggét kellene bámulniuk a táblázat élén. Ja, hogy ehhez a Juvénak nyernie kellene Milánó második számú (fáj, mi?) csapatának otthonában? Ugyan már, nehezebb feladat nincs? De van, ezzel pedig Szicília rendőrfőkapitánya néz szembe, ha ugyanis az eddigiek nem lennének elegendőek, még a nyakunkba szakad a sziget északi és déli felének összecsapása, mely reményeink szerint békésebb hangulatban telik majd, mint a tavalyi derbi.
A három hagyományosan eget-földet rengető rangadó árnyékában a harmadik Roma a hajszálra ugyanannyi ponttal álló Udinesét fogadja, mögöttük nem sokkal szintén azonos pontszámmal állva esik egymásnak a hatodik Napoli és a nyolcadik Atalanta, és természetesen nem múlhat el forduló vérgőzös kiesési rangadó nélkül sem, melyet ezúttal a Cagliari prezentál a Livorno ellen. Jelentjük, megint lesz 0-0 és megint a Toro vágja a pofánkba, most a némileg kipukkadó Genoa ellen ijesztgetik majd szurkolóikat. Valaki vigye már el onnan Rosinaldót, lécci. Köszi.

Fiorentina – Inter 2-1
Kell mellé érv, vagy elég lesz így is? A francba, hát akkor keresgéljünk… elsőre abba botlunk, hogy az Inter 2006 áprilisa óta nem kapott ki idegenben. Másodszorra meg abba, hogy legutóbb három éve sikerült a Fiorentinának otthon megvernie a Nerazzurikat, akkori győztes gólszerzőjük, egy bizonyos Jimenez pedig manapság éppen az Intert erősíti. Emlékezzünk meg arról is, hogy Prandelli mester felesége hétfőn hosszú, kemény küzdelem után maradt alul a rák ellen vívott csatában (a haldokló felesége mellett maradó zseni nélkül sovány 0-0 jött csak össze a Reggina ellen), az NST őszinte részvéte mellé sok erőt kíván a mesternek. Láthatjuk tehát, hogy szinte semmi nem szól amellett, hogy itt hazai győzelem születik, ráadásul a hírek szerint Mancio is úgy van vele, hogy nem metéli körbe magát egy életlen stoplival, ha csak egy pont jön össze. A balszárnyon Chivu előtt Maxwell, a jobbon Maicon előtt Zanetti lép majd be középre, hogy helyet csináljon a két rendszeresen felrohangáló védőnek, míg a liláknál az eltiltott Montolivo (kisárgult a Reggina ellen a hülyéje) helyén a felépült Liverani osztja majd a mannát. Gamberini sms-üzenetben tudatta Ibrahimoviccsal, hogy nagy az orra és szar a sérója

Milan – Juventus 0-1
Ez nem is lehet más, csak vendég. Ronaldo visszatérésével nagyon kíváncsian várjuk, mit játszik majd a Milan, hiszen a Cagliari elleni érdemtelen győzelem során látszott, hogy a Seedorf által maga előtt tolt karácsonyfa-formáció sokkal hatékonyabb, mint a kétékes felállás, ráadásul gólt még mindig csak elvétve szereznek. Gilardino például idén otthon még egyet sem lőtt, Ronaldo pedig ugyan kiharcolt egy büntetőt és lőtt egy kapufát is, de egyedül kevés lesz. A Juve ugyanis lendületbe jött, Camoranesi kellett már, mint fődnek a ganyé, így ugyanis kevesebb figyelem jut Nedvedre, aki ennek annyira örül, hogy a szezon során először játszani is méltóztatott a Palermo legyalulása során. Treze meg mint a bolond pék a lisztet, úgy szórja a gólokat, Alex helyén mi Iaquintát játszatnánk, de ha megígéri, hogy megint a kapufa mellé teker egy szabadrúgást, akkor megenyhülünk Del Piero irányába is. A Milan idén idejekorán kiszállt a Scudettóért folyó versenyből, a védelme bizonytalan, a támadói impotensek, a vezérei pedig képtelenek ritmust adni a játékuknak, úgyhogy mi NST-ileg némileg szánakozva nézzük őket. 2005 májusában a San Siróban elért győzelemmel nyert bajnokságot a Juve. Csak úgy mondjuk.

Roma – Udinese 2-1
Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az északi fekete-fehérekre, hogy majd úgyis kipukkannak egyszer és oda kerülnek, ahol a helyük van: az arctalan senkiháziak közé a táblázat közepére. Aztán végigpillantunk az eredményeiken és azt látjuk, hogy nyertek Firenzében és Torinóban, elhoztak egy pontot az Inter otthonából is és ha nem lenne ilyen gyalázatosan szar a gólkülönbségük (16-13), akár másodikak is lehetnének. Tudják ezt Romában is, Spalletti nem véletlenül néz ki úgy, mint egy rosszkedvű bagoly, hiszen kétszer is ült már az udinei padon, de bölcsességét és mérhetetlen hozzáértését mégis leginkább a Romában villogtatja: olyan szépen libbentek át a sérüléseken és eltiltásokon, hogy öröm volt nézni, ott vannak közvetlenül az élbolyban, továbbjutottak a BL-ben, ráadásul jövő héten visszatérhet Totti, rá egy hétre pedig Aquilani is. Ferrari eltiltott, de sebaj, mert visszatérhet Juan mellé Mexés középre, Cicinho viszont tuti, hogy padozik, a védelem jobboldalán ugyanis az újabban hobbi-szerűen meccseket eldöntő Panucci jelentkezik játékra. Di Natale minden vágya, hogy a Romában játsszon, most megmutathatja, hogy miért is lenne rá szükség az Örök Városban – mi segítünk, Antonio, arra kellenél, hogy melegítsd a popsiddal a padot a nagy hidegben.

Catania – Palermo 1-2
Meglepetést orrantunk. Ez ugyanis az, a Catania a Serie A negyedik legjobb (!) védelmével, igaz az egyik legtrágyább támadósorával tanyázik a középmezőnyben és feltett szándéka, hogy idén ne 200/160-as vérnyomással rágcsálják a szájuk szélét a hajrában. A sziget másik felében Zamparini elnök a Juve elleni gyalázat után előbb kivágta Colantuonót, majd fellőtte Szicília egére a rózsaszín batman-jelet és a szokást követve Guidolint ültette csapata kispadjára. A tavalyi meccs sajnos nem a fociról marad emlékezetes (aki nem emlékezne, a derbi utáni utcai rendbontás során életét vesztette Filippo Raciti rendőrtiszt), emlékezzünk mi is inkább a Palermo pályaválasztása mellett lejátszott meccsre, mely 5-3-as végeredményt, bombagólokat és kapushibákat szépen elosztva hozott nekünk. A hazaiak a Martinez-Spinesi, Mascara hármasban bíznak, a vendégek pedig – más nem lévén – Amauritól várják a csodát. És az jön is!

Siena – Lazio 1-1
Ez akkor iksz, mint ide Hanoi. Nem csak azért, mert a két csapat ebben a legjobb, hanem azért is, mert annyira kellene mindkettőjüknek mindhárom pont, hogy nem létezik, hogy bármelyikük megszerezze. A Lazio nagyon randán elkapálta a szezonját, nekik nem sikerült olyan jól átlendülni a sérüléshullámon, mint a város másik felének, a Siena pedig úgy sejtjük, a szimpatikus kieső szerepét ölti magára idén. Bár már inkább óvatosan fogalmazunk, a Livornót is kiejtettük a második forduló után, aztán hol vannak?!

Torino – Genoa 0-0
A startot remekül elkapó vendégek pont remek védelmüknek köszönhették, hogy egy darabig magaslati levegőt szívhattak, most viszont ebben a csapatrészben vannak gondjaik, amelyeknek köszönhetően szabadesésben zuhannak hátrafelé. Most nem kell nagyon összecsinálniuk magukat, a Torónak ugyanis pont a támadások befejezésével akadnak komolyabb gondjai. Összeadjuk és az eredmény 0-0. Maguknál is ez jött ki?

Sampdoria – Reggina 1-0
Az elmúlt öt meccsén hat pontot szerző Reggina huszáros vágtában távolodik a kiesőktől, most azonban egy igencsak harapós kedvében lévő Samphoz látogatnak. A Marassi tengerészein elég nehéz kiigazodni, múlt héten a Livorno úgy megruházta őket, hogy idáig hallatszott Miatow kolléga fájdalmas sikolya, így nem csoda, ha most törleszteni szeretnének szurkolóiknak. A Reggina ráadásul alig lő gólt (eddig 9 a termés, ezzel csak az Empolit előzik meg), cserébe kap bőven, most nem fog sokat, de pontot még annyit sem. Mi a franc van azzal a Realos sráccal, aki a Romában is játszott? Hogy is hívják, amúgy?

Cagliari – Livorno 2-2
A Cagliari minimum pontot érdemelt volna legutóbb, a Livorno meg nem csak megérdemelte, de meg is szerezte mindhármat az elképedt Samp ellen. Tavano úgy tűnik, felismerte, hogy megy a szezon és egész jól teszi a dolgát újabban, az eddig húsz kapott gólnál tartó hazaiak jól teszik, ha figyelnek rá, mert jelen pillanatban sajnos az a helyzet Szardínián, hogy már nincs hova hátrább csúszni.

Atalanta – Napoli 2-1
Az Inter otthonában is helytálló bergamóiak a szintén remek szezont teljesítő Napolit fogadják, méghozzá úgy, hogy mivel ugyanannyi pontjuk van, egy esetleges győzelemmel le is szakítájk őket. A sok gólt szerző vendégek a sokat kapó hazaiak ellen arra csábíthatna minket, hogy a világosabb kékekre tegyünk, de a fiatalok még bohókásak ahhoz, hogy folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsanak, Doni mester pedig rúgat egyet Floccarival, majd maga is beköszön.

Parma – Empoli 1-0
Ez a 3-4-1-2 csak nem akar működni Empoliban, az egész mezőny legkevesebb gólját szerezte eddig a toszkán kiscsapat, hátul viszont cserébe bőkezűek, mint Soros Gyuri bácsi, ha kirgiz diákokat kell Budapesten taníttatni. Ezt most jól ki is használja a Parma, melynek azért szintén nem jön rosszul némi sikerélmény, a jelenleg nevük mellett álló 12 pont ugyanis csak kettővel több, mint a legjobb kiesőé, az Empoli pedig két győzelme közül az egyiket - amolyan figyelmeztetésként - a Milan otthonában aratta.

39 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr50247740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabez 2007.11.30. 13:54:49

Well, az utolsó 3-4 inter meccs eredményét nem találtad el, és valszeg most sem fogod...de hát mi mást vár6unk egy juvéstól. :)

Fődnek a ganyé?? Ezt vehetjük szó szerint? :)

Egyébként épp azt terveztük az előbb egyik kolegával, hogy kilátogatunk az Inter - Juve meccsre márciusban, akkor majd küldök egy helyszíni reportot soksok képpel (soksok lehajtott fejű zebracsíkos mezes, síró szurkolóról :-). Persze csak ha tudunk jegyet szerezni...

krysal 2007.11.30. 14:32:38

_benito, azért most majdnem annyira fogom rágni a körmöm a Juve tippedért, mintha azt írnád, Barca-Real 0-1. Bár az igaz, hogy a Milan inkompetensebb sokkal, mint a barka. De hát -1 Messi, akárhogy is számolom. De legyen így. Komolyan.

Real of a26 2007.11.30. 15:29:45

"2005 májusában a San Siróban elért győzelemmel nyert bajnokságot a Juve. Csak úgy mondjuk"
Amit aztán annak rendje és módja szerint el is vettek tőlük.....mindenki tudja hogy miért....:)

rexford 2007.11.30. 15:35:38

Azt is tudjuk, hogy kik...

BruceWayne 2007.11.30. 15:42:01

na kik?
amúgy nem lesz 2-es
és Gilardinho vagy Ronaldo gólt fog lőni
Fiorentina-Interen meg jó lesz az X, kis szerencsével talán 2-es is lehet (Internem több ideje volt rápihenni a meccsre), de ott döntetlen is jó eredmény

rexford 2007.11.30. 16:51:04

Max manó és barátai.

AndrásPéter7 2007.11.30. 17:08:18

Én most nagyon bízok a csapatban,mert ez egy lélektanilag fontos összecsapás lesz!a BL továbbjutás megvan(márcsak celticet verjük le a csoport1.ségért)
szerintem Kaká most lejátsza ideji első értékelhető meccsét,és rögtön egy vinyó lesz a jutalma!
na akkor Forza Rossoneri
3:1

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.11.30. 17:17:59

"Ja, hogy ehhez a Juvénak nyernie kellene Milánó második számú (fáj, mi?) csapatának otthonában?"


tény, h a második számú csapat otthona (is), de holnap az első számú látja vendégül a juvét:P
és mivel a tippjeid kb. soha jönnek be, ezért köszi a 0-1et, most má fix 3-0 lesz.:D

Count Adyn 2007.11.30. 18:55:09

Tippekre Ámen:D
A Juve nek győznie kell és kész^^

Romanes eunt domus 2007.11.30. 19:30:12

1-0 lesz. Hogy igazán fájjon, a végig szarabbul játszó Milan Pirlo távoli lövése (és Buffon védése) utáni Inzaghi-féle fülön-farkon megpattanó góllal nyer, a 94. percben :))

kelta 2007.11.30. 20:06:56

ha internek vereséget tippelsz akkor holtbiztos hogy nyer.:D

mickeyknox 2007.11.30. 21:24:43

az biztos, hogy nem nyerne a dream job versenyen a szicíliai rendőrfőkapitányi állás. reméljük hogy a szurkerek nem most akarják a rendőrökön kitölteni a bosszújukat.
az inter meg szerintem simán leüti a lilákat, zlatan kolléga hint kettőt :-)

giacinto 2007.12.01. 12:11:50

az első 2 tippre csak annyit tudok mondani : LOL!

hihetetlen, de ma este először fogok szurkolni milánó 2. számú csapatának :) akik annak rendje és módja szerint kiütik a dobogóról a zebrákat. 2-1 az udine is hozza a gyenge idegenbeli formáját és 3 ponttal utazik haza friuliba.1-2 egyébként van benn vmi multaságos h mennyire kapaszkodik, ragaszkodik egy juvés az inter-vereséghez, már hetek óta. Suazo pajti ugy lefutja a buta és lassu lila védőket h öröm lesz nézni. :) 1-3

Gotama 2007.12.01. 13:29:18

"fáj, mi?"
Ja, kb annyira, mintha valaki mondjuk hermafroditának csúfolna...(ti. 0 valóságalap)

Érveim:
www.acmilan.com/NewsDetail.aspx?idNews=57359
+scudettok, +aranylabdások(sztem) stb.

Remélem decemberben a "Világ Legjobb Csapata" cím is összejön (amit "Milánó elsőszámú csapata" a TV-n izgulhat végig)
Forza Milan!

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 13:47:10

héé, giacinto, nem is verettem meg egyszer sem az intert, csak ikszeket mondtam, más kérdés, hogy nem jött be (mondjuk az atalanta ellen benne is volt az iksz a 25 perces összefoglaló alapján) de hát ez a tippelés már csak ilyen. :)

gotama, te meg úgy oltasz, mintha inter-szurkoló lennék, pedig ennél távolabb a hermafroditizmus sem áll tőlem, más szóval előbb lesz didkóm és muffom, minthogy...

aztat meg kikérem magamnak, átlagban simán hozom a 10/6ot! legutóbb hetet eltaláltam, sőt, volt két telitalálatom is! csihajja!

de most beérem azzal, ha az intert kiszopatja a viola, bár a szívem mélyén én sem bízom benne igazán.

Gotama 2007.12.01. 14:15:03

_benito! Isten ments, hogy le interes-ezzelek (juvésnak lenni már amúgy is nagy nyomorúság,ne tetézem ilyen csúfsággal :D) Pusztán a kötelező "indexes-nst"s savazós félmondatodra akartam reagálni, és mivel nem szeretem a légbőlkapott beszédet, alá is támasztottam néhány adattal...

Nedved11 2007.12.01. 15:22:17

én már legszivesebben egy inter-milant néznék vagy 20 sérüléssel.:P Amúgy szerintem Iaquintával majd nem tud mit kezdeni az öregotthonból előcibált védelem.

Nedved11 2007.12.01. 15:26:24

Kicsit azért félek , h ahogy balinhosa is írja kapunk a végén egy ilyen cigány gólt, de 11-est tuti ítélnek elleününk.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 15:39:18

ne is figyelj rá, nem igazhitű.

mickeyknox 2007.12.01. 18:17:22

a samp-reggina-n már megvan az 1-0, most drukkolhatsz hogy ne legyen több gól :-))

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 18:45:59

hehe, drukkolj nekik te, mickey, én minden erőmmel az esti meccsre gyúrok, hogy kedves csapatom, a milan (városi pajtásaikhoz hasonlón) nagyarányú győzelmet arasson.

egyébként salernitana-szurkesz vagyok, de csípem a triestinát is.

mickeyknox 2007.12.01. 19:08:22

aha... :-) és mi lesz szegény F.C. IGEA VIRTUS BARCELLONA-val (ez szerintem a legjobb serie c csapatnév)???!
sajnos nincs hétvégén sport2-m, ezért milan-juve kilőve, de legalább nem kell szétszakadnom, hogy az elejétől nézhessem a barca-espanyolt :-)

mickeyknox 2007.12.01. 19:09:46

ezt a matuz csávót ki kéne irtani.

AndrásPéter7 2007.12.01. 19:13:05

"Amúgy szerintem Iaquintával majd nem tud mit kezdeni az öregotthonból előcibált védelem."

hát inkább egy Oddo-Bonera-Nesta-Maldini

mint egy: Molinaro,Chiellini,Legrottaglie,Zebina

Romanista 2007.12.01. 19:18:53

tüneményes vita :D
az inter (SAJNOS) elgázolja a mostani fiort, bár nem simán. ne legyen igazam. szerintem szegény milán nyerni fog. ne legyen igazam....bááár...

Romanes eunt domus 2007.12.01. 20:23:49

"én minden erőmmel az esti meccsre gyúrok, hogy kedves csapatom, a milan (városi pajtásaikhoz hasonlón) nagyarányú győzelmet arasson."

kac-kac...
abban igazad lesz, hogy megint kaparhattok majd az ikszért, csak ezúttal nem lesz időtök rá. fentebb megtalálod, hogy miért nem :))

várható Milan-kezdő:
Dida-Oddo,Nesta,Kaladze,Maldini (hogy miért, ne tőlem kérdezzétek...) - Ambrosini, Pirlo, Gattuso - Kaká, Seedorf - Gilardino
(gazzetáról van az info)

Még 10 perc...
FORZA MILAN!!!

mickeyknox 2007.12.01. 20:38:35

Oddo,Nesta,Kaladze,Maldini
uhh....

giacinto 2007.12.01. 21:19:25

ha jól emlékszem volt egy roma-inter 3-2 tipp annak idején, valamint egy palermo-inter 2-1, valamint a ladri torinóiaknak is győzelmet tippeltél annak idején. egyik sem jött be, most sem fog.

calcio_di_rigore 2007.12.01. 22:58:49

giacinto, ha jól emlékszem Te is megtippelted hogy az Inter szétszedi a Juvét, oszt mégse.

mzsofi 2007.12.02. 10:24:55

szegeny benito, szar lehet most neked

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.02. 10:50:05

kedvenc női nevem birtokosa, ne sajnálj, egy potenciális örömforrás még hátravan. azon kívül tök simán győzelmet érdemeltünk, ha játszik camoranesi még szolid is lett volna a tippem.
mondjuk némileg árnyalja a képet, hogy ez a milan csutkaszar. sajnos.

Gabez 2007.12.02. 11:01:32

Ne bántsátok már benitot, csak a szívére hallgat, nem az eszére, ennyi baja van, már ha ezt bajnak lehet nevezni :) De ezen az oldalon ki tesz másként?!

Ellenben ez a tegnapi meccs irtó gyenge volt...nem értem, miért kell Kakát feltolni a Zebina értelmű védők közé, ott esélye és helye sincs a cselezésre, a megiramodásra, csak vergődött, állandóan felnyomták. Ez az Ancelotti vagy vak és hülye, vagy hülye és vak.

A juve meg rombolásból jeles, fanatizmusból jeles (elég megnézni a közeli képeket Nedved és Chiellini tekintetéről - teljesen mintha be lennének lőve), de hát fociból most inkább csak hármas. Del Piero-nak kellene kezdeni, nem Iaquintának, ez teljesen világos. Ezt a Milan védelmet 1-2 csellel át lehet vágni, ha nem is minden alkalommal, de elégszer a gólhoz. Az elmúlt 10 év leggyengébb Milánját láttam, nem csoda, ha aggódnak a híveik. Ennek ellenére nem elsősorban Ancelotti a hibás, hanem az idióta elnök...aki nem vesz embert. A scudetto-tól olyan messze vannak, mint Gattuso az aranylabdától...nem értem, miért emlegetik őket még mindig bajnokesélyesként...

Nedved11 2007.12.02. 15:31:33

Nagyon hiányzott Camoranesi, plusz ez a nyomorék dida is csak ellenünk tud védeni...

Gabez 2007.12.02. 17:03:45

Hát ez nagyon sima 0-2 volt a kékfeketéknek...és ráadásul két ziccert tévesen lesen állítottak meg a bírók. Pedig szimpi csapat ez a Firentina, de hát...majd nyernek a Palermo ellen.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.02. 17:21:17

+ frei fogott három elég komolyat. sima volt, egy másopercig nem volt esélye a fiorentinának.

kurva jó az inter. bassza meg. :)

anniehall 2007.12.02. 18:19:19

Inter-Roma párharc lesz a vége, a Juve meg megérdemli h leszakad, talán ha nem feküdt volna le a Milannak..vagy fordítva, tök mindegy:)

Romanista 2007.12.03. 01:16:28

inter- roma párharc van. ez a kettő van az elején folyamatosan, a többiek folyamatosan változnak.
süti beállítások módosítása