Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 17. forduló

2007.11.24. 10:21 brúking


Egészen meglepő, a szigetországi futballra eddig nem nagyon, az olaszra viszont annál inkább jellemző jelenség ütötte fel a fejét: ha egy csapatnak nem megy, azonnal kirúgják a menedzsert. Szinte nincs olyan hét, hogy ne röppenne fel olyan hír, hogy valamelyik menedzser alatt mozog a kispad. Eddig már négy klub váltott szakvezetőt a szezonban: a Leicester (Paul Allent távolította el Milan Mandaric, a helyére érkező Gary Megson pedig elkéredzkedett a Boltonhoz), Norwich (Peter Grant helyett jött Glenn Roeder), a QPR (John Gregoryt váltotta az olasz Luigi De Canio), és a Crystal Palace (ahol Simon Jordan klubelnök a reménytelenebbnél is reménytelenebb Peter Taylort cserélte le haverjára, a nagypofájú Neil Warnockra).

A két hetes EB-selejtezőkkel tarkított pihenő alatt azonban megindult az igazi edzőkeringő. Ahogy (sajnos) várható volt a PNE menedzserét Paul Simpsont menesztették és a helyét az Everton eddigi másodedzője, Alan Irvine foglalhatta el, akinek ez lesz az első menedzseri feladata 15 évnyi edzősködés után (érdekes, hogy David Moyes a PNE kispadját hagyta ott az Everton menedzseri állásáért). A Burnleynél nagy lutrit vállaltak, hiszen a Steve Cotterill távozása miatt megüresedő posztra a skót másodosztályban vitézkedő St Johnstone menedzserét, a súlyos kábitószerfüggőségben szenvedő George Clooney-hasonmást, Owen Coyle-t (aki skót létére egyszeres ír válogatottnak mondhatja magát) nevezték ki. A fő ok: a skót kapitány Alex McLeish dicsérő szavai és ajánlása. Eddig is tudtuk, de most már biztosak vagyunk benne: a szigetországban Sir Alex Ferguson (az ottani Dr. Mezey György) és egykori tanítványai (Bryan Robson, Mark Hughes, Steve Bruce, Roy Keane, Alex McLeish, Gordon Strachan, Mark McGhee, Eric Black és biztos kihagytunk még egy futballcsapatra való nevet) mint egy szabadkőműves páholy tagjai szép lassan szinte minden menedzseri posztot kézben tartanak és láthatatlanul a háttérből irányítanak.

A legmeglepőbb lépést mégis Milan Mandaric (akinek kedvenc hobbija az általa irányított futballklubok menedzsereinek eltávolítása) húzta meg: a Rókákhoz csábította a jelenlegi brit labdarúgás egyik legviccesebb alakját, a Plymouthnál dolgozó Ian Hollowayt! Holloway nagy magyarázgatásba is kezdett, hogy miután minden lehetséges fórumon elkötelezte magát a Zarándokokhoz, két nap leforgása alatt mégis elhagyta őket. Döntésében állítólag fontos szerepet játszott Buzsáky Ákos kényszerű elvesztése, valamint az a tény is, hogy saját szavaival élve Leicesterben csak csapatot kell építenie, stadiont és edzőpályát nem.

És egyáltalán nem biztos, hogy ezzel véget ért az új hóbort: ha egy-két csapat a mostani fordulóban nem remekel, még a végén Graeme Souness is csapathoz fog jutni!

Barnsley – Watford
A továbbra is a tabella élén álló Lódarazsak az idény egyik meglepetéscsapatához látogatnak, és a Watford menedzsere, Aidy Boothroyd már előre jól lenyilatkozta, hogy idén az Oakwell Parkban mindenkinek meg kell szenvednie akár egy pont megszerzéséért is. Ebből csak két dologra következtethet a sokat tapasztalt megfigyelő: a menedzser ravasz róka módjára elaltatja az ellenfelet, vagy előre felmenti saját magát és csapatát a kellemetlen eredmény miatti felelősség alól. Az utóbbi időkben a középpálya szélén remekül keverő Adam Johnson visszatért a Boróba, így végre megnyílhat az út Jobi McAnuff előtt a kezdőbe. Ferenczi "Big Steve" teljesen felgyógyult bokasérüléséből, kérdés létrejön-e majd a meccs utáni mezcsere Priskin Tamással?
Jóslatunk: 1-1

Bristol City – Leicester City
A Rókák új menedzsere, Ian Holloway rögtön mélyvízbe kerül: új csapatával szülővárosába látogat, ahol játékosként és menedzserként is első csapatának (Bristol Rovers) ősi helyi riválisával (Bristol City) csapjon össze az Ashton Gate-en. De nemcsak ezért lesz izgalmas a mérkőzés, hanem azért is, mert kiderül, hogy a Bristol össze tudta-e kapni magát az ipswichi mészárlás óta. A Bristolnak tényleg a lehető legjobbkor jött a kéthetes pihenő. Ha olyat lehetne, mindkét csapat győzelmét jósolnánk. De sajnos nem lehet, így legyen döntetlen. Mindenesetre Leicester és Holloway igazán izgalmas párosításnak ígérkezik!
Jóslatunk: 2-2

Burnley – Stoke City
A Burnley újonnan kinevezett menedzsere, Owen Coyle bebizonyíthatja, hogy tényleg érdemes Skóciában körbenézni, ha menedzsert keresünk és nem izgat fel minket a mindig előkerülő szokásos választék (Graeme Souness, Peter Reid, Joe Royle, Glenn Hoddle). A WBA jelenlegi menedzsere, Tony Mowbray is az északi határon túl szerzett hírnevet magának a Hibernian csapatával, akiket akkoriban Skócia legszebben focizó alakulatának tartottak. Mi drukkolunk neki, a keze alatt lévő csapat, ha a rájátszásba nem, de annak közvetlen közelébe odaérhet. A Stoke különben sem annyira acélos támadósora tovább gyengül, mert a jamaikai izomember Ricardo Fuller eltiltás miatt, a rögbijátékos Jon Parkin meg azért nem játszik, mert benyelt egy influenzát. Lehet, hogy be sem fog sározódni a mackónadrág?
Jóslatunk: 1-0

Cardiff City – Ipswich Town
A Cardiff elég kellemetlen helyzetben van, hiszen a kirobbanó formában lévő Ipswich ellen próbálja megszerezni 2. győzelmét 11 meccs alatt. Ha ez nem sikerül, a következő menesztett menedzser valószínűleg Dave Jones lesz. Nem javít a a hangulaton a walesi klubnál az sem, hogy a csődhelyzet egyre komolyabban fenyeget. A Traktoros Fiúk újra nekifutnak, hogy megszerezzék az idényben az első idegenbeli győzelmüket. Rengetegszer megjósoltuk már ennek bekövetkeztét, de most tényleg sikerülni fog, annál is inkább, mert úgy néz ki, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó kulcsjátékosok (Alan Lee, Owen Garvan, Billy Clarke) mind felépültek és pályára is lépnek majd.
Jóslatunk: 1-2

Colchester United – Crystal Palace
Edward "Intelligentleman" Sheringham visszatérhet a hazaiak kezdőcsapatába a hárommecses eltiltását és a brit birodalmi lovagkereszt legkisebb fokozatának (MBE) keddi átvételét követően. A meccs legnagyobb érdekessége viszont az lehet, hogy mindkét csapatban pályára léphet egy Sheringham: ugyanis Edward fia Charlie a Palace tartalékcsapatában nyomja. Ha Warnock betenné Sheringham Jnr.-t a csapatba akár csereként, minden szemétkedését megbocsátanánk neki. Hiába Sherigham itt, Sheringham ott, egy jó unalmas döntetlen szagolunk, ami után a Palace tulajdonosa Simon Jordan vakarhatja majd igazán a fejét, hogy biztos a legjobb személyt nevezte-e ki a csapat menedzserévé.
Jóslatunk: 1-1

Norwich City – Coventry City
Éppen itt az ideje, hogy Glenn Roeder megszerezze első győzelmét a Kanárik élén mielőtt még túl késő lenne. A héten kölcsönvette a 18 éves walesi U21-es válogatott Ched Evanst (jegyezzük meg a nevét!) a Man Citytől, miután a fiatal csatár két nappal korábban a franciák elleni utánpótlás EB-selejtezőn szerzett mesterhármassal hívta fel magára a figyelmet. A vendég Coventry nélkülözni kénytelen az eltiltott "Szúnyog" Mifsudot, akit a Reading menedzsere, Steve Coppell (akinek egész Anglia röhög a legutóbbi kijelentésén, miszerint Sven-Göran Eriksson a legalkalmasabb az angol kapitányi posztra) szeretne szerződtetni, de sokallja az állítólagos 5 millió fontos árat a máltai csatárért. Mifsud nélkül pedig nem nagyon megy az Égszínkékeknek.
Jóslatunk: 2-1

Preston North End – Charlton Athletic
A remek formában lévő Charlton 53 év után első győzelméért utazik a Deepdale-be. Bár ez nem tűnik olyan soknak, ha figyelembe vesszük azt is, hogy utoljára éppen 28 éve találkoztak egymással. A Charlton három meccs óta csak nyer és még gólt sem kap, nem mondható, hogy a legideálisabb ellenfél egy új menedzser bemutatkozó meccsén. Egyébként nagyon sokáig úgy gondoltuk, hogy a vendégek menedzsere Alan Pardew fog megoldást jelenteni az angol válogatott kapitányi gondjaira, de miután a WHU-val elvesztette a kupadöntőt és a rákövetkező évben dicstelen körülmények között távozott az Upton Parkból, biztossá vált, hogy nem lesz irodája még egy jó ideig a Soho Square-en, pedig svéd a felesége. A Charltont azonban győzelemre viszi 53 év után ott fenn északon. Jóslatunk: 0-2

QPR – Sheffield Wednesday
Ha csak az utolsó hat forduló eredményeit vennék alapul, a Baglyok vezetnék a bajnokságot. Irgalmatlan rossz rajt után (nocsak Brian Lawst mégis hagyták dolgozni és nem rúgták ki azonnal, pedig az idény elején a Sheffield Wednesday története talán legrosszabb rajtját produkálta: 4 meccs 4 vereség) már biztonságos távolból figyelik csak a kiesőzónát. A londoni Parkőrökbe, mintha kezdene visszatérni az élet, nem kis mértékben a nagyfejű digó menedzsernek, valamint Buzsáky Ákosnak és Scott Sinclairnek köszönhetően. Bizakodásra adhat alapot az is, hogy visszatérhet a hazaiakhoz sérüléséből a tavalyi szezon házi gólkirálya, Dexter Blackstock.
Jóslatunk: 2-1

Scunthorpe – Hull City
A Vas kölcsönvette a hétközben a Leeds Unitedtől a Newcastle csatárának Shola Ameobinak a testvérét, Tomit. Az ifjú Ameobi egyből bemutatkozhat a Glanford Park közönsége előtt szerdán élete első északír válogatottságát megszerző Martin Paterson ékpárjaként. Nigel Adkins menedzser azonban nem számíthat eltiltás miatt a középpályán Izzy Iriekpenre és Jim Goodwinra sem. Így viszont borzasztó nehéz lesz az egyre jobb formába lebndülő Hull City ellen. A Tigrisek menedzsere, Phil Brown nélkülözni kénytelen a sérült dán Henrik Pedersent és a két hónapos sérülése után lábadozó Caleb Folant is. A Dean Windass – Fraizer Campbell csatársor azonban éppen elég biztosíték a Tigrisek zsinórban harmadik győzelmének megszerzéséhez. Hajrá Vas!
Jóslatunk: 1-2

Sheffield United – Plymouth Argyle
Kiváncsian várjuk, hogy az egyik sokkot éppen csak kiheverő és azonnal egy másikba kerülő Zarándokok mire lesznek képesek, a jó játékot még nem, de az előzetes várakozásnak megfelelő eredményeket szállító Pengék ellen. Bizalmas információk szerint a klubnál korábban már dolgozó skót Paul Sturrockot próbálják visszaédesgetni Devonba, aki jelenleg a Swindon Town menedzsere. A Zarándokokat Tímár Krisztián hiánya is sújtani fogja, aki el sem utazik északra, mivel ötödik sárgalapja utáni egymeccses eltiltását tölti majd. Ha nem is csak Robbón és bandáján múlik, de földcsuszamlásszerű hazai győzelmet jósolunk a Bramall Lane-en, amiből bizony a Boro által csábítgatott James Beattie szépen kiveszi a részét.
Jóslatunk: 4-0

Southampton – Blackpool
A Southampton idei szezonja valószínűleg mehet a kukára. George Burley menedzsernek a januári átigazolási szezonban újabb játékosokat kell eladnia, hogy a klub működése biztosítva legyen. Ugyan régóta suttognak arról, hogy a klub részvényeinek többségét egy hedge fund szerezné meg, de a korábbi elnök és jelenlegi részvényes, Rupert Lowe nem támogatja az ajánlatot jelenlegi formájában. A Blackpool viszont erősítésbe kezdett: megszerezte blindre a WBA lengyel csatárát, Slusarskit (aki eddig csak a tartalékok közt lépett pályára). A legnagyobb erősítés mégis az lehet, hogy sikerült megtartania a kapós, minden klubbal összehozott menedzsert, Simon Graysont. Grayson az előzetes hírek szerint a kezdőbe jelöli Slusarskit, így ha minden jól megy négy lengyel (Rasiak, Saganowski és Bialkowski) is egyszerre a pályára léphet. Az eredménynek viszont legfeljebb ők örülhetnek majd.
Jóslatunk: 1-1

West Bromwich Albion – Wolverhampton Wanderers
A szokásoknak és főleg a helyi rendőri szervek kérésének megfelelően vasárnap délben (!) rendezik meg a Fekete Ország rangadóját, mivel így kisebb az esélye annak, hogy nagy összecsapások lesznek a két szurkolótábor között. Meglepő, de hiába a WBA a három birminghami klub egyike, az igazán vérre menő rangadót a pár HÉV-megállóra található Wolverhampton gárdájával vívja. Mindkét tábor kisajátította a jamaikai Harry J. Allstars The Liquidator című szerzeményét, amit mindaddig játszottak a meccseik előtt, amíg a helyi rendőrség betiltotta, mivel a szurkerek obszcén rigmusokat faragtak a zenére. A tavalyi szezonban nem kevesebb mint ötször találkozott egymással a két klub: 4-1 a WBA javára. Az öt találkozóban volt kupameccs és a rájátszás elődöntői (oda-vissza nyertek a Bőgatyások) is, úgyhogy van mit törlesztenie a Farkasoknak. Vicces, hogy az egyik, a Wolves otthonában, a Molineux-ben megrendezett és WBA-győzelemmel záródó mérkőzés után a vendég szurkolók előre eltervezett módon Tesco szatyrokat húztak székeik háttámlájára, utalva a kék-fehér csíkos klubszíneikre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy gondoljuk, hogy with or without Gera, de nem kérdéses a WBA győzelme az idény egyik legizgalmasabb meccsén. De ki tud vasárnap délben meccset nézni?
Jóslatunk: 3-2

2 komment · 1 trackback

Címkék: angol beharangozó üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr23240086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.10.15. 22:17:50

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggabor1976 2007.11.24. 11:53:57

Ez a Ferguson-tanítványok dolog nemrég előjött a SkySports-on Martin Tyler helyi statisztikai guru előadásában. Számítása szerint kilenc darab egykori szőraleksz-kedvenc van/volt a szigeteken a 92 profi klubban. Van Eric Black, aki Birminghamben most 2. ember, de volt Coventry-edző. Van Strachan (ex-Soton és Coventry) és Neale Cooper (Hartlepool). És persze McLeish, Bruce, Hughes, Keane, Robson, öten a League Two-ból (Casper, Ince, a mester fiacskája Peterborough-ban, Mark Robins - Rotherham és Brian Carey, aki sosem játszott a ManU első csapatában, Wrexhamben)

ggabor1976 2007.11.24. 11:58:16

Ami meg a hétvégét illeti, a Scunthorpe hazai vereségére mindezek ellenére sem tennék, de a Plymouth sem fog feltétlenül ennyire összeomlani, főleg nem a balfasz Robson csapata ellen. Legalábbis reméljük. Priskinnél kíváncsi leszek, hogy egyáltalán kispadot kap-e, miután Kabba felgyógyult. A WB Ameg ha itt nyerni tud, komoly feljutási esélyes lehet automatic promotion-nel - márpedig senkinek nincs ott kedve még egy play-offhoz.
süti beállítások módosítása