Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az osztály létszáma 16, atszusztvujet Англия

2007.11.22. 18:57 heinrich

Mégsem lesz ott mindenki, és ebben az a legszörnyűbb, hogy ez az angol csapat nem is fog nekünk hiányozni. Ezzel a felállással McCLaren egy ide lőjetek táblát is akaszthatott volna a nyakába, a kötél mellé. Az asztal meg van terítve Mourinhónak, majd meglátjuk, van-e kedve fogatlan oroszlánnak protézist készíteni. Oroszországban sosem látott magaslatokban szárnyal a vodka árfolyama, újra megtudtuk, hogy Allah nagy és hatalmas, a skandináv különítmény ezúttal a svédekre korlátozódik. Hagi után újra van román futball, a holland sajt viszont orrfacsaró bűzt áraszt. Minden kérdés eldőlt, mostantól lehet a sógorokon élcelődni, és ha már aláírásgyűjtenek, üssünk rajtuk mi is egy kurucz-szabadcsapat vitte Rába-petícióval. További EB csámcsogásra és fejfogásra a kiemelési rendszer ad majd okot, nekünk meg a negyedik kalap okozta hendikeppel kell megbirkóznunk.

Mélyponton a szigetország futballja, utolsóként az angol munkásfoci vérzett el a délszláv temperamentum top-bajnokságokban szocializálódott oltárán. McCLaren gyakorlatilag egy támadóval (már majdnem csatárt írtunk), Crouch mesterrel vette fel a küzdelmet ostoba módon az egy pontért, rá is faragtak a sompolygásra. A horvátok presztízskérdést csináltak a meccsből, meg aztán az oroszokkal mégiscsak szívesebben futnának össze az EB-n, így mire az angolok felsorakoztak a csatára, már túl voltak egy demoralizáló mélyütésen (biztos Seaman szelleme szállta meg a pályát), megy egy Olic keresztbeverésen. Ugyan kihordták lábon, még egyenlíteni is sikerült Crouch támadó-robot révén, de végig érezhető volt, hogy egy hasonszőrű hátsó traktussal még a brazilok sem mehetnének biztosra, be is ütött a ménkű egy Petric löket formájában. A két szélső-védő támadójátéka nulla, középpályán kreativitás nulla, ráadásul Rooney hiányában nem volt egyetlen csatáruk sem, így visszatértek a belerúgok-futok-beadom játékra, de már a beadásig el sem jutnak. Ívelgetünk, mert van egy colos emberünk. Ez már Matthausnak sem jött be Kovács P.-vel. A horvátokat ugyan nem kiálltjuk ki titkos esélyesnek, de méltó utódai Bobanéknak, az angolok örülhettek hogy hárommal megúszták. Egyébként fogadni mernénk, hogy ennek svájcausztriában örülnek legjobban – mégsem kell berendelni azt az 5000 tartalékost az angol csürhe miatt. (Anglia – Horvátország 2-3) Pedig orosz elvtársaink a kihagyott tizenegyestől kezdve az emberhátrányig mindent bevetettek a közröhej érdekében, de csak lenyomták Andorra fiait (Andorra – Oroszország 0-1). Izrael meg kihozta a selejtezőből a maximumot, nem feküdtek le az oroszoknak, zárásként pedig begyűrték a macedónokat - le a sábeszdeklivel a csapat előtt, mindenkinek boldog Hanukát. (Izrael - Macedónia 1-0)

Lengyel tezsvéreink a Bundesliga áldásos közelsége miatt már korábban megcselekedték amit, azért hoztak egy tisztességes ikszet a szerbek ellen is (ha kellett volna simán lehozzák 0-2 után), csak hogy matematikailag is elbukjon Clemente, hiszen másik tezsvéreink, a finnek, nem bírtak nyerni Luzitániában, amiért lássuk be, kár lenne hibáztatni őket. Beenhakkernek viszont csak most kezdődik a tánc, a kijutással az utóbbi időben rendben voltak, de világversenyen még nem sikerült medvét ölniük – vagy amit a lengyel népi hősök ölni szoktak volt, de Céronaldóék is lefuttathatnak egy hogyisvan ezzel a hat döntetlennel gondolatsort. A belgáknak megmarad a legszebb sporting kit különdíj, mivel játékuk még a mezüknél is feketébb képet mutat, utoljára az amcsi VB-n volt csapatuk. Mélyrepülésük abból is látszik, hogy már mi sem kívánkozunk Brüsszelbe, hol van már Jován és Balog Róka.(Szerbia – Lengyelország 2-2, Portugália – Finnország 0-0, Örményország – Kazahsztán 0-1, Azerbajdzsán – Belgium 0-1)

A B csoportban a skótok beléphetnek a PorscheVili&MátyusJani co-founded Abcúg Grúzia ligába, a Toppmöller vezette adze-vili gárda semmi más nem csinált a sorozatban, mint kivette a skótok zsebéből a repülőjegyet. Bezzeg a litvánoknak sikerült az áttörés ugyanott. Lobanovszkij tábornok sűrűn foroghat a sírjában a mai ukrán válogatottat elnézve, és értelemszerűen a Kijevre sem lehet büszke – immár a zergebaszó hideg a legnagyobb ellenfél Ukrajnában, nem a hiperkondival kétszázat rövidpasszoló BL elődöntős társaság. Játszottak egy jó pörgős első felest a franciákkal, aztán az erőviszonyok belefagytak az Olimpiai Stadion gyepébe, a legtöbb amit mondani lehet, hogy Henry tovább növelte francia gólcsúcsát a válogatottal (Benzemának adott a jó példa), Frei meg nem nézhet több Szűcs Lali kabarét. Az olaszok csak arra figyeltek, hogy meglegyen a csoport-trón, erre negyven perc elég is volt. Egyszóval sima papírforma a csoport, no de hogyan. Ez bizony megint a nagycsapat-kiscsapat jelenség, és igen, ezzel a megjegyzéssel fű alatt Angliát is elhelyeztük valahova. (Ukrajna - Franciaország 2-2, Olaszország - Feröer 3-1, Grúzia - Litvánia 0-2)

Nem kezdünk mélyenszántani a mi csoportunkban, mert hirtelen Mexikónál lyukadnánk ki és azt senki sem akarja. Kimondani könnyű, de meg is kell értenünk, hogy egy-két év alatt is nehéz ténylegesen előre lépni, nem néhány meccs alatt. Várhidinek is vannak hülyeségei, leginkább Tőszér Dániel emberhátrányt jelentő manifesztációja, ráadásul mi még messze vagyunk attól, hogy kibírjunk súlyos egyéni hibákat Fülöptől vagy Vanczáktól. Rendszeres klubfutball nélkül nem megy, kondi nélkül nem megy, a védelem minden tagjának Juhász szintre kell felnőnie (legalább), a középpályás összjátékban fejlődnünk kell, egyénileg Hajnaltól, Gerától több kell, mint ahogy Priskin mellől is hiányzik még egy bevethető csatár, mert Feczesin sajnos nem az. Nincs más út, csak Várhidi útja, bármit hoz reánk. Addig is, ne szégyelljünk cserélni akár félidőben, vigyük be Buzsákit Hajnal helyére, Filkort a jobb oldalra, balbekk meg legyen Huszti (végszükségben Leandro?), hadd legyünk veszélyesek szélről is. Egyelőre örüljünk máriskedvenc Vass Ádámunknak, egy-egy jó meccsnek, egy fineszes megoldásnak, egy jó passznak, és 'elvtársak, addig erőltessük, még nem megy'. Meg kell tanulnunk meccset nyerni, seggencsúszva, stadionból kibikázva ha kell, több egyéni megoldással, jó eltalált átlövésekkel, tökünk tele a magyaros balsorssal dacmentalitással. Még akkor is, ha esetleg az évek óta tartó rendszeres mázlink a sorsolással elfogy, és kicsípünk egy kraftos VB csoportot. Említsük még meg, hogy a hellének szerezték a legtöbb selejtező pontot, Rehhagel még konzul is lehet egyszer, ha akar. (Magyarország – Görögország 1-2). Eközben Törökországban megkezdték a Nihat mecset építését, aminek két sorsdöntő góllal tette le az alapkövét. Ettől függetlenül rájuk hatványozottan igaz, hogy kinéz az égés az EB-n, ez ugyanis egy koncepció nélküli, öregecske garnitúra, már a Senior embléma is lekopott a mackójukról. A Valencia gyilkos Iversennek most is volt ereje egy mesterhármasra, jól néz majd ki az önéletrajzában, de máshoz sajnos nem volt elég, a továbbjutást otthon potyázták el. Ettől függetlenül nem lesz náluk országos gyász, jó munkásemberként dolgoznak tovább, tegyük mi is azt. (Törökország – Bosznia 1-0, Málta – Norvégia 1-4)

A D csoport főtt le legkorábban, és a kezdeti kavarodás után mindenki elfoglalta az őt tökéletesen megillető helyet. Azért a szlovákok még kitöltötték a dühüket San Marinon, a csehek kötelességből elutaztak Ciprusra, a németek meg folytatták az ír meccs óta tartó lankadásukat, bár ez náluk semmit sem jelent, tét nélkül számukra mit sem ér az élet. Karel Mágus Brückner csapatára meg nagyon kíváncsiak vagyunk, ’98-ig U21-et nevelt, rájuk építi öt éve a felnőtt csapatot is, szánkat elhagyja a követendő példa kifejezés. (Németország – Wales 0-0, Ciprus – Csehország 0-2, San Marino – Szlovákia 0-5)

A spanyolokat fölöslegesen verte a víz, tükörsima továbbjutás lett a vége, és a svédek is csak Elm utcai rémálmoktól gyötörve eshettek volna ki. De! Lélegzet visszafojtva lessük, hogy mikor lesz majd külföldi kapitány a spanyoloknál, nem volt erre példa Kubala óta (tartsuk azért magyarnak), de az utóbbi tíz évben különösen nagy a fluktuáció az elmaradt eredmények kapcsán, szerintünk még mindig a padon a leggyengébbek. Biztos forrásból tudjuk, hogy hazai földön sokan szorítanak a Liverpool összfrontos kudarcáért, tudjuk miért. Ha nem ő, akkor külföld. Meglepetésnek mondjuk Dánia levitézlését, megszoktuk, hogy üde színfoltjai a világeseményeknek, van hogy a brazilokat, van hogy Európát okítják, még a játékukat is szerettük, de mióta Rommedahl és Tomasson a fő attrakciójuk lesüllyedtek a norvég, finn színvonalra. Izland meg még lejjebb, egészen pehelysúlyig fogytak vissza, biztos elfelejtették, hogy ezúttal nem velünk vannak egy csoportban. (Spanyolország - Észak-Írország 1-0, Dánia - Izland 3-0, Svédország - Lettország 2-1)

A románok nem szőröztek tovább, miután lemaradtak Japánról, Portugáliáról és Németországról is, nekiálltak új csapatot építeni, reaktiválták Victor Piţurcăt, rettentő mennyiségű szép-új lejt toltak a fociba, nyomulnak BL-ben, UEFA-ban, és most már a válogatottal is, ráadásként a már megszokott (ettől nem kevésbé kellemetlen) Holland társaikat is sikerült maguk mögé szorítani. Koronaként az albánokat verték agyon, mióta Kenő II. meg Wuko nem emeli a színvonalukat, ők is bajban vannak. Van Bastenről, az edzőről alkotott ítéletünkkel megvárjuk az EB-t, de addig amíg 15 gólt képes rúgatni egy ilyen csapattal, addig részünkről ne számítson irgalomra, ennyit Luxemburgnak kellett volna ütni oda-vissza. Helyette egyet sikerült a múlt héten, de akkor az arcpirító blama még elmaradt (?), most viszont Belorusszia komoly vasdorongot adott a kapitányt fikázók kezébe, hiszen a függetlenné válásuk óta nem látott országos fieszta keretében az Oranje vérében fürödtek egy jót. Égésből Szlovéniában sincs hiány, kezdhetik fogalmazni a hazacsábító, szép üzenetet Macedóniába, egyenesen Katanec kezébe, a most megszerzett hatodik hely náluk régebbi kultúrállamban is kellő jogalap egy jobbfajta parasztlázadáshoz. A bolgároknak meg ideje lenni kikerülni a ’94-es csapat bűvköréből, a francia VB-n ugyan ott voltak, de sovány egy ponttal estek ki, a portugál EB-ről meg jobb inkább nagyokat hallgatni, nullpont, 1-9 gólarány, mi mégis azt prognosztizáljuk, hogy ez lesz számukra az évtized sikere, mert legalább ott voltak. (Belorusszia - Hollandia 2-1, Szlovénia - Bulgária 0-2, Románia - Albánia 6-1)

120 komment · 1 trackback

Címkék: videó h összefoglaló válogatott eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr23238577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: commercial window cleaners Glasgow 2018.12.22. 18:44:04

Az ideges muszlim visszatér, avagy ezért ne barátkozz terroristákkal - sorok között

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2007.11.23. 07:44:42

"a most megszerzett hatodik hely náluk régebbi kultúrállamban is kellő jogalap egy jobbfajta parasztlázadáshoz"

Megint csak felhívnám a figyelmet, hogy mi is a hatodik helyen végeztünk, valamint arra, hogy a mi országunk az övékénél ötször nagyobb, a futballtörténelmünk meg kb. ötvenötször jelentősebb. Akkor nálunk mi lesz? Nyilvános kivégzések?

Walmer 2007.11.23. 11:33:45

Akkora angol drukker vagyok, mint az állat. Mióta az eszemet tudom (vagyis kb 1985 óta). Emlékeztek, mikor '86-ban a vébén kis híján belerohadtak a csoportjukba, miután kikaptak a portugáloktól, meg valami szar száhel övezeti csapattól? Aztán egy élet-halál meccsen rúgtak 3-at az akkor a mostaninál klasszisokkal jobb lengyel válogatottnak? És maradona kezes gólja megvan? Hogy gyűlöltem akkoor azt a szarházit:-)
Aztán megvan a '88-as EB? Sátoraljaújhelyen voltam 5-es osztálykiránduláson és mire hazajöttem, apám azzal várt, hogy kikaptunk az írektől. Azt már a saját szememmel láttam, hogy van Basten egy mesterhármassal küld minket vissza a csatornán.
1990. minden idől legszarabb (bár az öregek szerint Chile '62-ben legalább ilyen szar volt), de legizgalmasabb vébéje. 120. percben lőtt Platt gól a belgák ellen. Hosszabbítás után 2 Lineker tizenegyessel megvertük kamerunt bűnszar játékkal (Emléxem annyira készen voltam, hogy az egyenlítő gól után kikapcsoltam a tévét és elmentem aludni. Másnap mondta be a Danubiuson Bárdos András, hogy "nyertek a nagyképű angolok". Eszelős fíling volt:-) Aztán az elődöntőben egy Parkeren megpattanó Brehme szabadrúgás, a hosszabbításban egy Barnes lesgól, Waddle kapufa, tizenegyesek és kiesés.
1992. Totális mélypont. Sima kiesés a csoprtból, Graham Taylor a kispadon, Carlton Palmer a védelemben és pillanatnyi esély sem a svédek ellen. Az USA vébére már ki se jutunk. Ray Cokes "Most Wantedja" megvan? Az ős MTV. Ebbe a műsorba vitt be Cokes egy tévét, és a klipek között bemondta, hogy állunk a sorsdöntő norvég- angolon. Nem volt még akkor sprt 1,2. Angol meccset szökőévenként lehetett látni. Mindenki tudja: NOR-ENG 2-0. Még mindig a fülemben van, ahogy bemondja olyan raycokesosan vigorogva: "England is out from the world cup" és még mutatja is a kezével, mintegy megforgatva bennem a viking csatabárdot.
Aztán '96. 4-1-re verjük Hollandiát, aztán az elődöntőben büntetőkkel kiszopunk minden idől legfosabb német válogatottja ellen. Stefan Kuntz lőtte az egyenlítő gólt... A Bielefeld 123 éves csatára.
1998. Mecsoda csapat! Michael Owen:-) Akkor rúgtak ki a jogról és 3 műszakban tevékenykedtem a könnyűiparban várva a jobb időket. Éjszakás voltam aznap, csak 2-1-ig láttam az angol-argentint, mert mennem kellett (Owen!!!!!!). Akkor ott bennt a melóban másra sem tudtam gondolni reggel 6-ig, csak arra, hogy meg kell lennie!! Fél 7-re otthon vagyok, apám issza a kávét, mielőtt elindulna és szól: "Fiam, ez akkora meccs volt!" De nem akarom tudni, tudatlanul akarom látni. Teletext, látom..... Ilyen nincs....
2000-es eb. Mint az álom 2-0 negyedóra alatt a szaros portugálok ellen. Aztán rémálom, majd verjük a krautokat egy akkora hulladék meccsen, hogy ha semleges lettem volna és nem népes haveri körben néztük volna egy ismerős csaj lakásán totál bebaszva, talán én is beszunyálok. Aztán igazi mikiegér játék a románok elleni diszájderen.Vót ott minden: kapusbaki, szar játék és Phil Neville ökörsége az utolsó utáni percben.
Japán és Eszi kollégám:"Azt mondd már meg nekem baszmeg, hogy az angolok mikor szoknak végre le a 40 éves kapusokról???" Mentünk valahová, de előtte beültünk a Picolóba megnézni a meccset. Owen gólt rúg, aztán Rivaldó is. Aztán Ronaldinho is. Aztán elhangzik a mondat. Simán kiesünk.
2004. Mekkora remények! És micsoda játék, eltekintve a franciák elleni balfaszkodástól. lenyomjuk Svájcot, SIMÁN verjük a mainál semmivel sem gyangébb horvátokat. Négyet rámolunk be nekik. Aztán Rooneyt lerúgja a portugál színészválogatott, Rui Costa gólt lő a hosszabbításban, Lampard egyenlít, kiesünk büntetőkkel. nagyon régen haltam meg annyira mint akkor.
2006. Már az agónia kezdete. Botrányos csoprtmeccsek, szörnyű nyolcaddöntő, majd a megváltó kiesés a portugálok ellen, tizenegyesekkel.
Most meg.... Egy ultrafos játék egy olyan horvát csapat ellen, amilyet egy jó angol válogatottnak oda-vissza kellett volna vernie. Csak remélni tudom, hogy ez a totális kudarc (kiesés a világtörténelem legkönnyebb csoportjából) nem csak a szöv. kap. személyében hoz majd változást.
Ennyi...

rexford 2007.11.23. 12:06:13

Amíg az angolok azzal arcoskodnak, hogy az övék a legjobb liga, az európai fociról semmit sem tudnak (a BL-en kívül nem is érdekli őket), és a kurva sok lóvét utánpótlás-nevelés helyett külföldiekre (nem csak világsztárokra) költik, addig ilyen lesz a válogatottjuk. Hány angol játszott külföldön az utóbbi 15 évben? Hány külföldön is elismert angol edzőről tudunk Robson óta? Mert az nem elég, hogy egy csomó világsztár játszik a PL-ben, a játékstílus nagyjából ugyanaz marad. Az angolok egyszerűen nem ismerik a labdatartás, kitartás, taktikus játék fogalmakat. A horvátok ellen 2-2 után is mentek előre agyatlanul.
Ja, és közben húzzák az orrukat és anyázzák Wengert, hogy angoltalanította az Arsenalt és angolidegen stílust erőltet.
Kapják be, megérdemelték, amit kaptak, hájpolhatják tovább a bajnokságukat és jövő nyárra szervezhetnek Brit-kupát.

gibson 2007.11.23. 12:49:36

rexford

jól beszéltél!
amúgy szerintem a PL egyáltalán nem a legerősebb bajnokság Európában, akárki akármit mond... van egy-két-három tényleg erős csapatuk, ahol kb. 20% az angol focisták aránya, a többi agyonfizetett külföldi sztár. BL-ben a liverpoolon kívül régóta nem brillíroznak az angol csapatok (kivéve az arsenal-barca döntőt). nemzetközi szinten pedig mindig leszerepelnek, pedig régebben még drukkoltam is nekik. mostmár nem teszem.
a húgom külföldön nézte az angol-horvát meccset, 25 angol kollegájával egy pubban, és azt mondta, a végén már mindenki röhögött, meg a horvátoknak drukkolt ("come on, make it four!" meg ilyenek). szerintem örülnek, hogy mcclaren eltakarodik legalább.

rexford 2007.11.23. 13:06:32

"Az angolok egyszerűen nem ismerik a labdatartás, kitartás, taktikus játék fogalmakat."

Nem "kitartás", hanem "kivárás" akart lenni.

Walmer 2007.11.23. 13:59:32

rexford,
mikor az angol klubok sorozatban nyerték a BEK döntőket brit játékosokkal, akkor sem volt angol máshol. Munek menjenek el, ha otthon megfizetik őket. Olasz sem játszik túl sok külföldön.
A horvát meccs gyalázat volt. Ilyen angol válogatott ne legyen kint sehol. vezessenek be egy szabályt, hogy a PL-ben max 4 külföldi a kezdőben mondjuk, aszt kész. mert tényleg tele van a bajnokságuk hulladék külföldiekkel is.

giacinto 2007.11.23. 14:27:01

tele van hulladék külföldivel? ez igaz. de azt sem szabad elfelejteni h van "néhány" külföldi aki miatt azzá lett a PL amivé lett. a világ 3. legerősebb bajnoksága. egyébként minedenki ugy állitja be h "ilyen kerettel" VB-ket, EB-ket kellene nyerni. Biztos h az olyan jó keret és egyénileg tényleg olyan hú de jó játékosok? épp most nyilatkozott Sam Allardyce, aki szerint nincsen elegendő, megfelelően jó minőségű játékos a PL-ben, igy nehéz válogatni. van az a 10-15 sztár akiket a média nyomat, aztán ennyi, vki megsérül, máris bajban vannak. emellett kreativitás az 0. ha ezek közül kihagysz vkit és kipróbálsz mást, megöl a sajtó. ha ezekkel nem érsz el eredményt, megöl a sajtó. ördögi kör. elég szar helyzet.

rexford 2007.11.23. 14:36:29

Nem tudom, hogy nyertek akkoriban annyi BEK-et, talán azért, mert ők vittek először igazi lendületet, gyorsaságot a játékba és meglepték ezzel a többieket. A tempó nagyot változott a 70-es évek végén, 80-as évek elején, ha megnézed, 1980 és 2007 között nincs akkora különbség, mint 1970 és 80 között. Persze az is lehet, hogy nem így van.
Az angol játékosok meg nem mennek el, mert egyrészt jól megfizetik őket (mégha kispadoznak is), másrészt 1-2 kivételével nem kellenek senkinek. Még az utolsó nagy csapatukból is csak a legjobbakat, Gascoigne-t, Linekert, Waddle-t vették meg nagy klubok.
Az olaszok nemrég kezdtek külföldre menni (Vialli meg Zola idejében, pont Angliába), de például a jelenlegi válogatottból is legalább öten játszottak vagy játszanak külföldön.

Walmer 2007.11.23. 14:53:41

"például a jelenlegi válogatottból is legalább öten játszottak vagy játszanak külföldön."
Kik? Hol?

michellewild 2007.11.23. 14:54:42

A görögök nem gyengék ám, 2 király kapus (persze nem a szétfingott szürkemackós), 9 SS keretlegény 2 szigorú sorban mozog előre hátra mint Rommel páncélosai a sivatagban, bármikor készen egy hűvös mészárlásra, elől meg egy fürge fickó bolondozik a lomhább védőkkel. Közben szépen gyűlnek a pontok.
A VB-re azért nem jutottak ki, mert náluk is van MLSZ (gondolom GLSZ) ahol nem siettek kifizetni az EB győzelemért járó prémiumot, a játékosok pedig megtanulták Puskástól a kis pénz kis foci törvényt.

Az angolok tényleg röhejesek, az este egyik őszintén vidám pillanata volt, amikor olvastam az SMS-t, hogy 15 perc után 2:0 a horvátoknak.

A VB selejtezőn ellenünk harmadnapos részegen érkezett a horváth csapat, tántorogtak csak Újpesten, emlékek nélküli meccsen hoztak ellenünk egy gólzáporos 00-t.
A mostani csapatuk fiatalabb, nem isznak annyira, mint anno Tudorék, vidáman kiporolták a nagyképű majmokat.

rexford 2007.11.23. 14:59:07

Gattuso, Materazzi, Zambrotta, Cannavaro, Grosso, itt-ott.

Walmer 2007.11.23. 15:32:55

Gattuso??? Grosso???? Materazzi???
Milánó mióta külföld olaszéknál?
Olyan olasz játékos, ai meghatározó volt külföldi klubjában nem volt. Én legalábbis nem emléxem. És nehogy Zolával, vagy Viallival, vagy Di canióval gyere, mert az előbbi 2 qrvára nem, bármennyire is szerették őket, utóbbi meg igen, de hát az akkor (is) gyalázatos WHU-ban

crouchy 2007.11.23. 15:52:59

hú hát ez az angol nagyon gáz:) bár, könnyen jött, könnyen ment. és ez igaz az esélyre is meg mclarenre is. a vörösök megint legyőzték a mclarent:)

rexford 2007.11.23. 15:54:37

Gattuso: 1997-98, Glasgow Rangers
Grosso: 2007-, Lyon
Materazzi 1998-99, Everton

Hogy meghatározóak-e, nem tudom, mindenesetre Gattuso például 40 meccset játszott és 7 gólt lőtt abban a szezonban.
És Zola nem volt meghatározó a Chelsea-ben?

rexford 2007.11.23. 15:57:28

És a lényeg szempontjából az nem is számít, hogy mennyire voltak meghatározóak, egy szezon alatt valószínűleg rájöttek arra, hogy miről szól a brit foci. Az angolok meg nem tudják, hogy miról szól a kontinentális foci.

szferi 2007.11.23. 16:36:04

Walmer, a hosszú írásod marha jó volt, és maximálisan egyetértek veled. Mert olasz v spanyol játékos sem váltja meg a világot idegenben, az olaszok meg nem is nagyon kellenek. Pár jó spanyol játszik a pl-ben, a vb után meg elvittek 4 olaszt idegenbe, be is mutatták mit tudnak (cannavaro)

Rexford, a teóriád szórakoztató, csak száz sebből vérzik. Más példa: kurvajó a spanyolliga, ugye, és mit ért el az elmúlt 20 évben a válogatott?

Ronal-d'oh! 2007.11.23. 16:36:44

Angolok nagy baja nem a sok külföldi, meg nem is az utánpótlás nevelés, hanem a fentebb említett taktikai hiányosságok. Támadásaik nagyrészt kirúgom szélre, ő bebassza, harmadik meg bekotorja szisztémára épülnek. Védelem meg... A védőik hasonlítanak a mieinkre. Bármikor képesek eszméletlen nagy baromságokra. Kapusok meg... Carson, Foster a jövő nagy reménységei? Végülis, velük könnyebb kiesni eb selejtezőkről...

rexford 2007.11.23. 16:49:09

Szferi, mondhatsz néhány sebet, hogy tovább szórakoztathassalak.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.23. 16:50:39

srácok,

éppen készül egy poszt az angolokról, és már a témáim felét súrolgatjátok!:) Lassan egy hosszabb komment lesz csak belőle..:))

rexford 2007.11.23. 17:00:47

Az nem számít, hogy külföldön megváltják-e a világot vagy sem, az a lényeg, hogy megtanulják, hogy mit kell az adott ország válogatottja (játékstílusa) ellen játszani.
A spanyoloknál az etnikai különbségek miatt van gáz, nem véletlenül ragaszkodtak az öreg róka Aragoneshez, aki fél Spanyolországot edzette már klubszinten.

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.23. 18:35:47

heinrich,
annyit azért megjegyeznék, hogy a BELGÁK 2002-ben is ott voltak, nem is játszottak rosszul, a brazilok alig tudták lenyomni őket.

szferi 2007.11.23. 19:57:10

Szóval, rexford, szerintem nincs akkora baj az angolok keretével, egyébként idegenben játszott Heargreaves, Beckham, Owen. Nem sok, de az olasz vb-keretben sem volt több légiós. Aztán eligazoltak, de ez más kérdés. Egyedül kapusposzton van probléma, és azt nem lesz könnyű megoldani. Nagyrészt McClare a bűnös a kiesésben, borzalmasan állította össze a csapatot a mindent eldöntő meccsre. Ericsson ugyanebből akeretből sokkal, de sokkal többet hozott ki. /2002ben drámai meccsen kiesés a brazilok ellen, 2004 tizenegyespárbaj a házigazda ellen - Beckham hülyeségéről ő nem tehetett. 2006ban már kikezdte az angol sajtó, kvázi a vb előtt kirúgták, már többet nyomott a latban ennek a faszkalapnak a szava mint az övé/

Kellene egy jó kapitány, akit nem támadnak egyfolytában az újságírók, nem fanyalog a közvélemény (hogy külföldi, vagy tapasztalatlan), aki szakmailag is remek, és emberileg is fel tudnak rá nézni a játékosok, aki motiválja, összefogja őket. Egyébként ez a sose-nyernek-semmit szöveg az angolokkal, spanyolokkal, hollandokkal kapcsolatban a tökömön jön ki, ilyen konkurencia mellett világversenyen négy közé jutás már komoly eredmény. És nem lehet minden csapatban egy Rivaldo, Grosso vagy Materazzi, aki a nehéz meccseken kihúzza az ászt a pakliból...

petyaaftc17 2007.11.23. 20:02:17

Gerrard,Lampard,Rooney?Harom is akad hirtelen!Nem nekik kene kihuzni az aszt a paklibol?

Woland 2007.11.23. 23:21:00

Az egyik ha nem "a" legfontosabb szempont szerintem az hogy a játékosok stabil kezdők legyenek a klubcsapataikban - akkor válnak hasznára a válogatottnak is. Ezért is lehetne előnyös az angol válogatottnak ha több angol szerződne külföldre. Majd minden francia klubban és a legtöbb spanyol felső-középkategóriás csapatban Crouch, Defoe, Walcott, Bent, Wright-Phillips simán lehetne kezdő. De a PL-ben nem férnek be a Berbatovok, Rosickyk, Torresek mellett. Nem tartom a PL-t magasabb szinvonalúnak mint a La Ligát, de úgy érzem Angliában sok fiatal angol szorul kispadra a jobb külföldiek miatt (az szerintem hülyeség hogy szar külföldi játékosokat favorizálnának az edzők a jó helyiek helyett - az kerül a csapatba aki jobban teljesit). A védők meg Olaszországban tudnának sokat tanulni. Mondjuk ők legalább stabil kezdők a PL-ben.

Azt sem értem hogy miért nem lehet egy Agbonlahornak, Lennonnak, Ashley Youngnak több lehetőséget adni a válogatottban. Igaz hogy csak a fiatalság és gyorsaság még nem elég, de ők legalább többé-kevésbbé stabil kezdők a klubjaikban pl. SWP-vel ellentétben. (Aki persze ettől még jó játékos lesz valamikor.)

Új kapitány az O'Neill, Lippi, Capello hármasból? (Röhögtem a bbc-n mikor Lippi meg Capello kinevezése ellen a "language barrier"-t jelölték meg lehetséges problémaként! : )

Ennél csak jobb jöhet nekik.
Jó kis EB lesz igy is! : )

Hajrá Csehorvánia!

BruceWayne 2007.11.23. 23:32:52

miért hiszik azt az emberek hogy:
1.jó játékosból egyből jó edző lesz
2.jó klubedzőből jó szöv.kapitány lesz?
hétről hétre bebizonyosodik az ellenkezője...

mondjuk van kivétel, pl. Guus Hiddink

cooper (törölt) 2007.11.24. 10:51:39

Hinye, jó ki írás! Ray Cokes, az 1-1Norvégia ellen Wembley, azt a meccset is nézte a manus :D.

A tavalyi olasz vb győzelem megerősített abbéli hitemben, hogy D-Amerikához hasonlóan már csak két óriás van Európában is, az OLASZOK és a NÉMETEK(mind klub, mind válogatott szinten, ha az eredményességet nézzük). A franciáknak "gyenge" a klubfocijuk, spanyol, angol jó klubfoci, nulla válogatott. Úgyhogy, olaszéknál, németéknél tudnak valami pluszt(vagy többen vannak, höhö), amit más nem. Mondjuk, ahol olyan tartalékok vannak, mint Panucci, akit 3 év után a legfontosabb meccsen beraknak 34 évesen, ott, ahogy mondani szokás, van merítési lehetőség.

S bár kedvelem Várhidit, ezért nem hiszek ebben a válogatottban, mert a válogatott nem olyan, mint egy klubcsapat, ahol bérelt helyek vannak.

Ha az olaszok a vb-n mutatottnak a 80% tudják hozni, megnyerik az eb-t

cooper (törölt) 2007.11.24. 11:13:14

Hmm, meg hogy az olaszok gyengék külföldön: Hmm Zola-val kezdődött a Chelsea "aranykora"+ Vialli. Meg az a Vieri gyerek is patintott néhányat az Atletico-ban. Cannavaro, Zambrotta, hmm, talán kicsit jóllakottak, ami egy Real, Barca szintű csapatban hamar kijön :), meg ők azért nem vágyodtak el Torino-ból, menni kellett. Toni se botladozik a Bayern-ben, meg Simone a Monaco-nál se közutálatnak örvendett.

szferi 2007.11.24. 14:15:36

"Ha az olaszok a vb-n mutatottnak a 80% tudják hozni, megnyerik az eb-t"

Ez azért így erős. Persze ha úgy vesszük, h ha valaki világbajnoki formát hoz, megnyerheti az eb-t, akkor igazad van :)

geem5 2007.11.24. 16:46:23

miért kéne az angol bajnokságból elmenni külföldre, amikor az a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb bajnoksága ??? azért elég durva elmennek a szélen-beadják-bekotorja játéknak titulálni még mindig az angolokat, sajnálom de ez csak szánalmas hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot, azok az idők már rég elmúltak, de ez annyira qrvára lerágott csont, felesleges is erről beszélni
de itt az idő, anglia kiesett, lehet a hibákat elemezni

rexford 2007.11.24. 17:13:32

Láttad a külföldiek nélkül felálló angol válogatottat a horvátok ellen? Milyen játékot játszottak? Középpályán passzolgatás, utána váratlan ritmusváltás és lyukra futás + indítás vagy lerohanás egy-két érintős lapos passzokkal? Netán váratlan egyéni megindulások, cselek, lövések 15-20 méterről? Egyenlítés után okos labdajáratás, kivárás? Az egyenlítő gólt milyen támadás után lőtték?

Walmer 2007.11.24. 21:42:47

Jaj, Rexford:

"Gattuso: 1997-98, Glasgow Rangers
Grosso: 2007-, Lyon
Materazzi 1998-99, Everton"

Akkor idesüss:
Kozma- Liverpool
Kiprich-Feyenoord
Kovács-Auxerre
És milyen fasza focink volt, mi?

"Láttad a külföldiek nélkül felálló angol válogatottat a horvátok ellen? Milyen játékot játszottak? Középpályán passzolgatás, utána váratlan ritmusváltás és lyukra futás + indítás vagy lerohanás egy-két érintős lapos passzokkal? Netán váratlan egyéni megindulások, cselek, lövések 15-20 méterről? Egyenlítés után okos labdajáratás, kivárás? Az egyenlítő gólt milyen támadás után lőtték? "

Azt elismerte mindenki, hogy hótt szarok voltak. De ezeket megtalálhattad a ruszkik ellen, vagy a legutóbbi EB bármelyik angol mecsén.

Walmer 2007.11.24. 21:50:21

cooperügy,
nagyjából ők reprezentálják az olasz idegenlégiót az elmúlt 50 évben. Azért Simone nem váltotta meg a világot a Monacóban és Vialli sem a Chelseaben. Az angoloknak sohasem ment olaszo-ban és vice versa. Mert amennyit Zola csinált, annyit Gascoigne is a Lazióban. Én csak egy embert ismerek, aki az olasz meg az angol bajnokságban is meghatározó tudott lenni: Klinsmann

Walmer 2007.11.24. 21:55:36

Ja és ha már szófosásom van, csak a margóra:
Egy igazi angol drukker soha nem tud úgy örülni egy C. Ronaldo, vagy egy Drogba gólnak, mint ha ugyanazt Rooney, vagy J. Cole lőtte volna. Inkább megnéz egy alacsonyabb osztályú meccset brit játékosokkal, mint egy Arsenal - Chelseat összesen 3 angollal a gyepen. Akire a fenntebbi állítások nem igazak, az "angoldrukker szempontból" csak macskajancsi...

d3vnull 2007.11.24. 23:37:40

De ugyebár megkülönböztetjük az angoldrukkert és az angol klubnak szurkolót?

spangol 2007.11.24. 23:59:32

Walmer

Kozma még ok, Kálmi nem egyértelmű, Kipu viszont minden második meccsén gólt lőtt a Feyenoordban, amikor elment tőlük a saját csapata vállán vitte körbe a pályán, nem bas***ztatni, csak hogy vélt valós igazad legyen.

rexford 2007.11.25. 00:36:23

Walmer, mi ez az összehasonlítás? Én azt állítottam, hogy csak azért jó az olasz foci, mert páran külföldön játszanak? Ez egy dolog az ezer közül, ami számíthat.

Az angolok nemcsak a ruszkik ellen és a legutóbbi EB meccsein voltak szarok, hanem a 19. század, a 66-os, 90-es VB-k, a 2006-os EB és pár egyéb meccs kivételével mindig. És ezt sokkal könnyebb bizonyítani, mint az én teóriáimat: rá kell nézni a számokra. A franciák például 16 év alatt többet értek el, mint az angolok 100 alatt.

rexford 2007.11.25. 00:44:20

Ezt most találtam, egy "szánalmasan hozzá nem értő" angol "szórakoztató" teóriája:

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=480853

szferi 2007.11.25. 12:46:48

Jaj, rexford! Hát mi ez az összehasonlítás? Az olaszok szarok voltak 96ban, 98ban, 2002ben, 2004ben, és a legutóbbi vb-n sem alkottak maradandót, ha csak külön-külön a meccseiket nézed és nem a végeredményt. Számadatok alapján eredményesebbek, de hogy az olasz foci JOBB lenne mint az angol???

rexford 2007.11.25. 13:11:29

Jobb, mert sikeresebb, eredményesebb, több embernek okoz többször örömöt. Világbajnokok, csoportelsőként jutottak ki az EB-re.
Szerinted mik a "jó" foci különös ismertetőjelei?
Amúgy a cikket elolvastad a goal.com-on? Igen szórakoztató.

rexford 2007.11.25. 13:15:26

Nekem egyébként az olasz válogatott, az olasz focisták nem szoktak örömöt okozni, bármit is csinálnak, sőt. A Juve kivétel, de ők gyerekkori szerelem, nem tudok ellene tenni.

szferi 2007.11.25. 13:23:38

Sajnos nincs most időm, de el fogom olvasni. Egyébként elég szubjektív h kinek milyen stílus tetszik, szerintem a jó = szép foci nem feltétlenül eredményes, és vice versa. Legérdekesebb ebből a szempontból a spanyol csapat, ők tetszetősen játszanak (általában) a keretük is egy szinten van az angol v olasz kerettel, mégis mindenki csak legyint ha az esélyeikről van szó. És nem is érnek el soha semmit, egyszerűen nem jön össze. Lerágott csont 2002, de a mutatott játék alapján ők voltak a legesélyesebbek, aztán jött korea... Ettől függetlenül szerintem a spanyol foci nem rossz, sőt. És a válogatottjuk is az egyik legerősebb.

Visszatérve, fenntartom h az angoloknál most mcclaren volt a ludas, Ericsson ugyanezekből az emberekből nagyon erős csapatot csinált, és szépen is játszottak

rexford 2007.11.25. 14:26:11

Szerintem az, hogy "egyszerűen nem jön össze" csak akkor lehet indok, ha egymás után 3-4-szer buknak. Annak mélyebb okai vannak, hogy se a spanyolok, se az angolok nem tudnak nagy tornán elérni (majdnem) semmit.

Ízlésről amúgy nem is szoktam vitatkozni, itt arról volt szó, hogy miért beteg az angol (válogatott) futball.

petyaaftc17 2007.11.25. 17:25:50

Megvannak a csoportok,jol beszoptunk,mienk a legerosebb:Malta,Albania,Dan,Sved,Portugal!Semmi esely!

rizla 2007.11.25. 17:59:35

"Ericsson ugyanezekből az emberekből nagyon erős csapatot csinált, és szépen is játszottak"

miiiii??
te miről beszélsz? az angolok vb-szereplése a gyászosnál is gyászosabb volt, egy darab nézhető meccsük nem volt. undorító, álmosító, impotens focit játszottak eriksonnal.

cooper (törölt) 2007.11.25. 18:04:54

erős? :) hehe, mi nem erős?

d3vnull 2007.11.25. 18:08:28

Na, azért ez nem annyira tré. Svéd, Portugál kemény. A többi győzhető. Nem azt mondom, hogy simán elverjük őket, de egyáltalán nem esélytelen.
Az viszont biztos, hogy rekedtre fogom üvölteni magam a tetü portugálok ellen a stadionban. Számomra a világon a legjobban gyűlölt válogatott, a svédektől csak ibra ilyen :) Tök szubjektív, nem akarok bántani vele senkit.

cooper (törölt) 2007.11.25. 18:09:30

"Az első két kiemelt közül úgy érzem, Portugáliát itthon elkaphatjuk, a svédek ellen hagyományosan nem szokott szerencsénk lenni."-á la Kisteleki. Látta ez Nanit?????

d3vnull 2007.11.25. 18:22:05

na, azért ne kezdjük már el komolyan venni :)
Portugália el fog verni minket oda-vissza, minden bizakodásom ellenére ezt kell mondjam. Ez csak akkor változhat, ha lebecsülnek minket és nem készülnek ránk. Én úgy vettem észre, hogyha valamire nem számítanak és szembekerül velük akkor pislogás van, és arcból visszavétel. Ezzel persze nem azt akarom sugallni, hogy altassuk el a figyelmüket vesztett meccsekkel :)

rizla 2007.11.25. 18:24:48

vass majd leveszi c. ronaldot a pályáról.

crouchy 2007.11.25. 18:56:10

d3nvull megyünk együtt!!!!

szferi 2007.11.25. 19:41:49

Rizla, olvasd végig a kommenteket! Már írtam h a legutóbbi vb-n mcclaren irányította az angolokat, ericssont már kvázi a vb előtt lapátra tették. 2002 és 2004 jusson eszedbe az ericsson korszakról.

Hát, a 2 vagy 9 csoport jo lett volna, itt a dánok sem verhetőek, ne legyenek hiú ábrándjaink.

rizla 2007.11.25. 20:02:52

a vb-n még hivatalosan is erikkson (k-val írja amúgy szerintem, bár szarok rá) volt a szövetségi kapitány. hogy kinek az utasításai érvényesültek, azt nem tudom, de érdekelne, hogy te honnan tudod mégis.

szferi 2007.11.26. 07:10:18

Ha követted az eseményeket akkor tudhatod h az egész vb alatt mentek a találgatások, h ki is a főnök valójában, egyébként ha belegondolsz, a szövetség, a csapat és eriksson viszonyán sokat rontott a botrány, és az, h kvázi már a vb előtt kirúgták. Gondolkozhatsz azon is, hogy már akkor az utódja ült mellette a kispadon, akiben ezek szerint a FA vezetői megbíztak, valószínű már akkor is.

szferi 2007.11.26. 07:14:01

Ja, és "k"-val írja, igazad van. Elnézést mindenkitől! :)

Walmer 2007.11.26. 09:52:04

rexford:
"A franciák például 16 év alatt többet értek el, mint az angolok 100 alatt."

Ez azért elég demagóg, ugye belátod. Mert ilyen alapon meg mondhatjuk, hogy 2002-ben, vagyis egy év alatt Törökország többet (vb 3.hely) ért el, mint Olaszo. 8 év alatt.

rexford 2007.11.26. 12:47:38

Bocs, Walmer, akkor javítok: a franciák például többet értek el 100 év alatt, mint az angolok.

Walmer 2007.11.26. 13:47:42

Ez igaz, ha a válogatott eredményességét nézzük.
Az olaszok meg többet értek el, mint a franciák, A németek, meg többet, mint az olaszok, a brazilok meg többet, mint a németek, az angolok többet, mint a spanyolok, az argentinok, meg többet, mint az uruk, az uruk, meg többet, mint a hollandok, stb, stb.

rexford 2007.11.26. 14:12:01

Meg kellene nézd, hogy mire írtam válaszként az angol-francia összehasonlítást. Össze is foglalhatom:
Az angolok 150 éve azt szajkózzák, hogy ők találták fel a "beautiful game"-et, kitalálták, hogy az angol-magyar a "Match of the Century" (amikor ők még nem értek semmi komoly eredményt nközi szinten), automatikusnak tartják azt, hogy kijutnak minden nagy tornára és ott a legnagyobb esélyesek között vannak (vagyis inkább odasoroltatják magukat, de annyira hatásosan, hogy én is mindig beszopom), az utóbbi időben azzal arcoskodnak, hogy a PL a világ legjobb bajnoksága, a többire meg tojnak nagyot. Ehhez képest nem jutottak tovább 3 vb és 5 Eb selejtezőjéből, nyertek egy vb-t (hazai pályán, úgy, ahogy), egy Eb-bronzot, ezen kívül bejutottak a legjobb 4 közé egy vb-n és egy Eb-n (hazai pályán).

Walmer 2007.11.26. 14:55:26

Az angolok mindezeket nem szajkózzák. Olvass brit médiát. A franciák is csak hazai vébét nyertek (úgy-ahogy), hogy z argentin junta árnyékában megrendezett '78-as vébéről ne is beszéljünk, amit meg argentína nyert meg úgy ahogy. Mégegyszer: nem fényezik jobban magukat, mint bármilyen más nemzet. a "Match of the Century" pedig 1953-ban akár igaz is lehetett, lévén, hogy akkor Anglia kb. 80 éve veretlen volt hazai pályán. Mi meg lealáztuk őket. Jellemző rájuk, hogy ennek ellenére kinevezték az évszázad meccsének. Arról meg, hogy nem értek el komolyeredményt nemzetközi szinten: azért akkor qrvára más volt ám a nemzetközi foci. Nézd meg mennyien vettek részt az 1950-es vébén. Anglia leégett, igaz, de hát ki tudja mi lehetett akkor Brazíliában. És ne feledjük el, hogy a Wolwerhampton akkor megverte az Aranycsapat tekintélyes részét felvonultató Honvédot azidő tájt. De mégegyszer: Ők nem sztárolják magukat, sőt épp tőlük jön a legkeményebb kritika. Olvass Alan Hansen elemzéseket

rexford 2007.11.26. 15:21:56

Húsz éve olvasok brit médiát, az angolok mindezeket szajkózzák, ahogy a világbirodalmi fölényeskedésről sem bírtak még végérvényesen leszokni, nem veszik észre, hogy ők már nem a 19. sz. USÁ-ja. Kivételek hál' istennek vannak, ld. www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=480853.

"Overestimating ourselves is an English tradition, be it on the football pitch or down the pub.
The fans are to blame to the extent that they buy into it, but it’s the media who repeatedly spout this hype every time a World Cup or European Championships beckons.
But look at the facts: England haven’t even reached the final of a major tournament for 41 years, and things don’t look rosy for 2008 either.
These are hardly traits of a world class national side, in fact we’re perhaps only marginally better than Uruguay, fellow faded winners of world football’s most prized trophy.
One cause of the perennial overestimation of our national talents stems from an overwhelming ignorance of football abroad. Open the newspapers or head to the websites of Britain’s mainstream football media and you will discover precious little coverage of foreign football. This is in stark contrast to France, Germany or Italy, for example."

MAti 2007.11.26. 15:23:41

"azért elég durva elmennek a szélen-beadják-bekotorja játéknak titulálni még mindig az angolokat, sajnálom de ez csak szánalmas hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot, azok az idők már rég elmúltak, de ez annyira qrvára lerágott csont, felesleges is erről beszélni"

Hát ja. Ott van mondjuk az Arsenal és a MU, Európa legszebb focit játszó csapatai közé tartoznak.
De az Arsenal egyértelműen nem az angolok miatt, a MU-nál Rooney és Scholes valóban fontos elem, de C. Ronaldo vagy Tevez mondjuk nem...
Az angol válogatott meg az elmúlt 10 évben nem töltött annyi időt kulturált, szép játékkal, mint a portugál "színészválogatott" egy átlagos EB/VB-meccsén...

szbszig 2007.11.26. 15:58:53

Nahát, és a vb-selejtezők sorsolásáról nincs semmi zaftos cikk? Pedig tulajdonképpen az volt a hétvége fő fotballeseménye, hiába voltak itten holmi bajnokságbéli játszadozások is.

Lesz itt dél-koreai - észak-koreai, dél-afrikai - nigériai, angol - horvát megint, guyanai - suriname-i rangadók, csak hogy minden kontinensről említsek egy-egy pikáns meccset. ;-)

szferi 2007.11.26. 16:00:52

"Az angol válogatott meg az elmúlt 10 évben nem töltött annyi időt kulturált, szép játékkal, mint a portugál "színészválogatott" egy átlagos EB/VB-meccsén..."

Egyenesen kínálja magát az összehasonlítás: 2006 vb. Bizony, azon a meccsen a portugálok megmutatták, milyen a tetszetős, kulturált foci. Milyen igazad van!!!/ minden tekintetben alulmúlták az angolokat, fair play sehol, egy összeszedett támadásuk nem volt, a végén meg 10 ember ellen sem csináltak semmit./ A hollandok ellen is rendkívül kulturáltan fociztak, le a kalappal. Szépen hozták a csoportot is, el ne feledjük az angola és irán elleni meccset, örök emlék marad mindkettő! Ja, hogy a németek a végén simán lefocizták őket ? Sebaj, azért még lehet őket szeretni.

Walmer 2007.11.26. 17:24:13

rexford,
nem úgy néz ki, hogy Chris Williams nagyon sztárolja őket. Gondolom az is megvan, hogy reagált az angol sajtó az 1996-os eb nyitó 1-1-re Svájc ellen. Meg hogy elküldték az anyjába az "agyonsztárolt" és csak mellékesen akkor qrva jó beckhamet az argentinok elleni kiállítása és angol kiesés után.
És mitcsenkov: Ugye tudod, ha nem Portugáliában van a 2004-es eb, akkor simán megadják asszem Terry gólját a végén és Portugália kiesik a francba.

rexford 2007.11.26. 17:51:54

Walmer, hát nem, ezért kivétel.
Azzal nincs is baj, ahogy utólag reagálnak a gyenge szereplésre (ők se hülyék, hogy nevetségessé tegyék magukat), az előzetes agyonsztárolás és arrogancia nem tetszik nekem.
Na mindegy, legyen az ő bajuk, nekünk is van elég.

Walmer 2007.11.26. 18:09:16

Agyonsztárolás mindenhol van, nem csak ott. És ha megkérdezem Del Pierót, mondjon egy orosz spílert, szerintem pont annyit mond, mint terry. és mondj egy olyan olasz játékost, akit külföldről beválogatnak. Minden nagy focinemzet a saját bajnokságára figyel, az az igazság. csak ott, ahol nincs foci, mint nálunk, követik a top bajnokságokat

Walmer 2007.11.26. 18:14:22

Egyébként jó a cikk, tényleg. Főleg a vége. de akkor mi is a megoldás?:-)

rexford 2007.11.26. 18:23:41

Hármat mondok, nem egyet: Cannavaro, Zambrotta, Grosso.
A megoldás meg nem nagyon érdekel, nem az én gondom, hogy szar az angol válogatott. Először is szálljanak magukba és vegyék észre, hogy a szigetükön kívül is van élet (és nemcsak a fociról beszélek).

szferi 2007.11.26. 19:06:12

Rexford, valamit nagyon félreértettél walmer hozzászólásában :), egyébként meg kurvára elfogult vagy. Az olaszok 2004ben katasztrofális játékkal estek ki, egy időbn klubszinten sem produkáltak, mindenki az olasz foci "betegségéről" beszélt. És mi történt? Semmi. Ugyanígy az angoloknál is: ez most blama volt, a kapitánnyal melléfogtak, de tanulnak belőle és csak jobbak lesznek. Ennyi.

Egyébként meg kannaváró se tudta megnevezni trezét a francia meccs előtt, pedig ha csak álmában eszébe jut, szaros seggel ébred :)

rexford 2007.11.26. 19:58:28

Mit? és miért lennék elfogult?

d3vnull 2007.11.26. 20:38:11

szferi : a portugálokkal kapcs. post-odért a keblemre ölellek.

szferi 2007.11.26. 21:06:16

d3vnull, köszönöm. :)

Rexford: "Először is szálljanak magukba és vegyék észre, hogy a szigetükön kívül is van élet (és nemcsak a fociról beszélek). " Az elfogultságot nem kell magyaráznom, viszont egy T betűt én néztem el walmer szövegében ("beválogattak"), a vb keretben asszem nem volt idegenlégiós, cannavaro grosso, zambrotta már az. Bocs!!!

Irónia nélkül a portugálokhoz: 7 éve öröm volt nézni a játékukat, 2002ben nagyon leégtek de semmi gond nem volt velük, azóta viszont nem szeretem őket, különösen dékó meg Cronaldo miatt. Utóbbi a ligában nem ennyire köcsög, és ezt a stílust mondjuk Rui Costától vagy Figótól se vehette, nemtom hol tanulta. Mindenesetre Scolari visszafoghatná, de tőle sem várok semmi jót. A vb-n szerintem csak négy csapat játszott igazán attraktívan a nagyok közül, fraciák, argentínok, hollandok, és fáj kimondani, de a németek. Kb 2 jó félidejük (+ egy hoszabbítás) volt az olaszoknak is, elismerem, viszont ők is megtettek minden tőlük telhetőt a kulturált foci és fair play mítoszának lerombolásáért.

tb 2007.11.26. 21:47:29

konkrétan a hollandok a VB melyik meccsén játszottak attraktívan?

rexford 2007.11.27. 00:35:47

Szferi, annyira elfogult vagyok, hogy még mindig nem értem, hogy milyen elfogultságról beszélsz.

d3vnull 2007.11.27. 00:43:45

Na mondjuk azért Figo-tól is van mit tanulni parasztság terén (ehhez már a csapatot is megtalálta :)), de ő annyival jobb, hogy üt és nem féreg módjára repked, hisztizik és kacsintgat (emlékszünk ugye).

rexford 2007.11.27. 00:44:54

Azt se bánnám, ha most már ejtenénk a témát.

szferi 2007.11.27. 05:58:12

tb: nekem tetszett a játékuk, de mindegy.

rexford: kiemeltem azt a mondatot, amiből kitűnik h az angolokkal szemben általánosságban is elfogult vagy, a focival meg pláne. Egyébként én is az vagyok az olaszokkal és portugálokkal szemben, negatív értelemben persze. Téma ejtve.

Walmer 2007.11.27. 11:38:48

rexford kapcsolj vissza nyugodtan 2-be. azért mert neked volt valami szar élményed angolokkal kapcsolatban (lenyúlta egy angol a csajodat, vagy mi??)) még nem seggfej nép. Te viszont egyre inkább arrogáns vagy. Persze, Grosso meg atöbbiek. Ha Rooney eligazolna a marseillehez, akkor őt is beválogatnák, Te nagyeszű.

cooper (törölt) 2007.11.27. 12:09:03

Kis politika az angol focihoz: Ha jól emlékszem, a 94-es kudarc után "nagy nevek" pedzegették, hogy a 4 brit államot(Eng,Sco,Wal,N-Irl) az olimpiákhoz hasonlóan össze kéne gyúrni, sokkal több esélyük lenne!!! Ma ez már fel se merült, pedig mind lemaradt :)

rexford 2007.11.27. 12:10:35

Klasszikus példány vagy: ellentétes a véleményem a tieddel, tényekkel megcáfolom az állításaidat, erre elkezdesz személyeskedni. Én minősítettelek téged vagy az élményeidet? Arrogánsan válaszoltam a kérdésedre, hogy "Milánó mióta külföld olaszéknál?", vagy a felszólításodra, hogy "olvass brit médiát"?
Amúgy ha akkora angol szurkoló vagy, mint az állat, nem is nagyon lehet elvárni tőled, hogy valamennyire objektíven, hideg fejjel lásd a helyzetet. Az is kiderült, hogy mennyire ismered a nem angol focit. Üdv.

Walmer 2007.11.27. 12:29:58

Rólad meg kiderült, hogy fogalmad nincs az angolról. És itt elsősorban arról volt szó. A tényeidről meg annyit, hogy se Grossót, se Cannavarót, se senkit nem külföldi klubból válogattak be eredetileg. Grosso most elment a Lyonba. kíváncsi leszek meddig lesz onnan válogatott. Ahogy Cannavaro is a Realból, ha így játszik. Beckham amúgy válogatott a Los Angeles Galaxyból és válogatott volt a Real madridból, mint ahogy Owen is. De utánanéztem, direkt a te kedvedért.
2006. vébé. Németország:
angol 22-es keret: 2 játékos nem angol klubból:
Hargreaves, Beckham
olasz 22-es keret: 0 játékos nem olasz klubból.
Erről ennyit.

rexford 2007.11.27. 12:41:57

Ja, hogy elsősorban meg eredetileg. Most már értem. Na, akkor baszhatom a gondosan felépített, angol kommentátorok által is alátámasztott teóriámat az angol válogatott történelmi sikertelenségéről.

Walmer 2007.11.27. 12:52:26

Megint tök másról beszélsz. Nem azt állítom, hogy sikeres az angol válogatott, könyörgöm. Ehhez, nem kellenek angol kommentárok, hogy észrevegyük!!! A hosszú kommentemben is szinte csak sikertelenségről írok. folyamatosan a -szerintem-védhetetlen állításaidról folyik a szó. az angolok nem látnak az orruknál tovább, nem válogatnak be külföldről, stb. De ez minden nagy futballnemzetnél így van. A korábban hivatkozott cikk állításait szajkózod, de maga a cikkíró írja le a végén, az utolsó bekezdésben, hogy mikor máshogy volt, a nemzeti csapat még szarabb volt mint most.

rexford 2007.11.27. 13:12:50

Oké, akkor maradhatunk ebben: az angol válogatott valamiért sikertelen. Az okait keressük, szerintem azért, mert bezárkózottak, nem nagyon érdeklik őket mások, ezért nem is ismerik eléggé őket (de legendásan így állnak hozzá máshoz is, nemcsak a focihoz). Hogy szerinted miért, azt nem tudom.
Nincs bajom amúgy az angolokkal általában (még angoltanár is lett belőlem), suhanc koromban kimondottan britmániás voltam, de aztán tele lett a tököm azzal, hogy mindig ők akarják megmondani, hogy mi a tuti frankó a fociban meg a rockzenében. Na.

szferi 2007.11.27. 13:39:00

Nem hinném, hogy az angolok bezárkóztak volna foci terén, a legendás történelmi példákat hagyjuk. A 70es években még el lehetett egymástó választani a kontinentális és brit focit (szóhasználat egy előző kommented alapján), de szerintem ez ma már értelmetlen. Vagy portugália talán ugyanazt a stílust játssza mint svédország, csak az angolok élnek egy másik bolygón? Egyébként pedig ahol erős a bajnokság, ott otthonról válogatnak (olaszok, angolok, németek és nagyrészt a spanyolok), ahol meg gyenge, ott a hazai bajnokságot kinőtt, külföldön játszó sztárokat hívják be, már ha vannak ilyenek (franciák, portugálok, stb.). Ez nem lehet a válogatott sikertelenségének oka. Hogy az angol szakemberek ne figyelnék a világfutballt, az elnézést, de nevetséges. Az ellenfelek játékát fontos meccsek előtt mindenütt alaposan átrágják, enélkül nem megy. És ha nem figyelnének külföldre, akkor nem is hoznának annyi fiatal, tehetséges játákost vagy sikeres edzőt a pl-be, nem?

Walmer 2007.11.27. 14:27:28

Nem tudom, ki, mikor akarta megmondani Angliából, hogy mi legyen a rockzenében. De nem is érdekel. Angol tanár ugyan nem vagyok, de angolokkal dolgozom nap, mint nap. pont akkora faszfejek, mint a magyarok, vagy, mint a németek.
Azzal, hogy nem érdekli őket más, nem tudok vitatkozni. De pont ugyanúgy nem érdekli őket más, mint az Olaszokat, franciákat, németeket, stb. Miért érdekeljen egy angolt a spanyol foci, ha nekik is van jó. ha a magyar foci jó lenne, itt is az érdekelne mindenkit, hogy mit játszik az MTK Újpesten és nem az, hogy kikapott a ManU.

rexford 2007.11.27. 16:16:17

"pont akkora faszfejek, mint a magyarok, vagy, mint a németek." Egyetértek.
Nem is az szurkolókkal van a baj, hanem leginkább a médiával és azokkal, akik azt nyilatkozzák büszkén, hogy ők bizony nem tudnak mondani egyetlen orosz focistát sem.
Gondoljatok bele, hogy a Manchester City-ben játszó horvát Corluka azt meri nyilatkozni, hogy az angolok hihetetlenül arrogánsak voltak és megérdemelték, amit kaptak.

Ronal-d'oh! 2007.11.27. 16:24:24

szferi: nem az angol átlagember figyeli a külföldieket, hanem a klubok direkt erre a célra szerződtetett emberei. Persze, a szakmai stáb ismeri a külföldi focit, de az átlag angolt nem érdekli, hogy a Porto éppen veretlenül menetel a saját bajnokságában.

szferi 2007.11.27. 16:39:36

nekedx: pont ezt mondtam én is. A szakma ismeri, figyeli,az meg, hogy mary néni nem tudja ki játszik a portóban nem oka a válogatott kudarcának.Ezzel a bezárkózási teória meg is dől.

Walmer 2007.11.27. 16:48:41

De ki tudja Corlukának éppen milyen baja van az angolokkal. Ilyen alapon az angolok tehetnek arról is, amit annak idején a török csürhe művelt velük Isztambulban. Emléxünk Tugay mutatványára mindannyian, gondolom. A média olyan, amilyen. nekik el kell adni az adott lapot, nézettséget, hallgatottságot kell elérni. De megkérdezem én: az átlag magyar focidrukker hány orosz játékost tud mondani??? Szégyen gyalázat én például azt sem tudtam, hogy ez a Corluka a világon van. és szerintem ezzel vagyunk még így egy páran.

rexford 2007.11.27. 16:56:42

John Terry azért nem egyenértékű az átlag magyar focidrukkerrel.

szferi 2007.11.27. 17:10:53

Terry meg tudta volna nevezni az egész orosz válogatottat, ha akarja. Ez egy szándékos, bunkó gesztus volt részéről az oroszok felé. Mint ahogy Corlukáé is az, meg már írtam, Cannavaro sem tudta megnevezni Henry csatárpárját, pedig dehogynem ismeri! Az oroszoknak épp ilyen megnyilvánulásaik voltak a meccsek előtt. Sokan csinálják ezt, sajnos, külön Terryt nem is lehet hibáztatni a bunkóságáért, évekig volt kitől tanulnia.

rexford 2007.11.27. 17:25:43

Elég bátor gyerek ez a Corluka akkor, ha úgy gondolja, hogy ok nélkül bunkózik egyet és nem számít arra, hogy visszamegy Angliába, és Micah Richards edzés után vizes törülközővel megpaskolja a seggét az öltözőben.

szferi 2007.11.27. 17:32:09

állj le rexford! Szerinted nem bunkóság a legyőzöttet becsmérelni, olyanokat nyilatkozni h megérdemelték a kiesést mert arrogánsak? Szerintem pont a győzelem okán az, és éppen olyan arrogáns dolog, csak ráadásul még felesleges is.

Walmer 2007.11.27. 17:55:51

Jézus, Mária, Szentjózsef!!! rexford, hát ez az oka annak, hogy Anglia kikapott az oroszoktól, meg a horvátoktól?? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Muhammad Ali is nyilván azért volt jó boxoló, mert nem nézte le az ellenfelet. Gondolom bármelyik amcsi kosaras sztár tucatjával nevezi meg az európai játékosokat. Pont az idézett cikkedről írtam azt, hogy el kell adni az újságot, meg kell szolgálni a reklámpénzt. Tipikusan vihar egy pohár vízben. Megkérdem mégegyszer: Szerinted Del Piero ismer orosz játékosokat? Raul fel tud sorolni akár csak egy cseh focistát? Nem ezen múlik!!! Szeretnék látni egy végtelenül arrogáns, igazi suttyó angol válogatottat, akik alkoholisták, verik a barátnőiket és gond nélkül vernek oda-vissza horvát kvalitású csapatokat.
Ámen

szferi 2007.11.27. 18:00:07

Köszönöm a linket! Viszlát! :)

BruceWayne 2007.11.30. 15:45:40

lemondott a skót és a finn szövetségi kapitány is, úgy hogy 3 erősebb csapat is volt a csoportjukban s így is csoportharmadikok lettek, szinte végig harcban a továbbjutásért... érdekes. bezzeg meklárennek volt pofája nem lemondani

crouchy 2007.11.30. 15:49:50

biztos jobb neki anyagilag ha kírúgják. vagy nem tom.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.30. 15:54:43

Nerazzurri

Egyébként igazad van, de Alex McLeish nem azért mondott le, mert harmadikok lettek, hanem azért, mert nem tudott nemet mondani a Birmingham ajánlatára. A skót szövetség elutasította a Birmingham megkeresését, de miután McLeish maga mondott le, nem tudtak mit tenni.

Szóval, a harmadik helynek ehhez max annyi köze van, hogy ha kijutnak, biztosan nem hagyta volna ki, hogy EB-re menjen a csapattal.
süti beállítások módosítása