Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A fiúk visszaültek a kispolskiba

2007.11.15. 09:00 toniposzter

Szikrázott a semmi magyar futballexportunk vándor-járókeretes alanyainak előadásában. Olaszországban hatan hoztak össze hetvennégy játékpercet, Angliában Ferenczi bólintott egy lesgólt, a németeknél Hajnalt élve boncolták, az igazi azonban a területvédekezés apostolának, Vanczák Vilinek jött össze. Svájcban találjuk a Hét magyarját. Ezt is megéltük…
 
Anglia
 
A legjobb teljesítményért járó tölgyfavesszőt kénytelenek vagyunk kiosztani a Queens Parkos Buzsákynak. Bár a Crystal Palace elleni kiesési derbit égető lett volna hozni, de egy utolsó pillanatban 1-1-re bukott meccs Buzsáky gólpasszal még mindig jobb, mint a Moszkván éjszakázni. A QPR gólját a Chelsea-től kölcsönkapott Scott Sinclair szerezte.
 
Hihetetlen, de Ferenczi hétről-hétre kiköveteli magának a figyelmet. A Pisti Barnsleyja kikapott ugyan a Wolwerhamptontól, de a korábban Debrecenből eltanácsolt csatár újra gólt fejelt. Hogy lesről az csak részletkérdés. Akik érdekeltek a haszontalan tárgyak gyűjtésében azok tizenötödikén éjfélig licitálhatnak a Barnsley honlapján Big Steve mezére. A weboldal egyébként a mi Pistink lázában ég. Nagyinterjú is készült vele, ahol fájlalja, hogy nem kerülhet a válogatott közelébe. Itt 99 pennyért meg lehet tekinteni, mi a nagy büdös helyzet vele. Nekünk nem érte meg.
 
Gera Zolit egyre biztosabban el akarja adni télen a West Brom. Zsinórban harmadjára kezdett, és bár gólpassza ellenére mellékszereplő volt, jól láthatóan megtáltosodott vele a csapat. Most a szintén feljutásra hajtó Coventryt intézték el (4-0). A nagy különbség Mifsud korai kiállításának köszönhető. A máltai sosem bír magával, ha meglátja fiainkat.
Halmosi és Tímár nélkül olyan a Plymouth, mint a Budapest Bank Emese nélkül. Mindketten végig játszottak a tökutolsó Norwich elleni 3-0 alkalmával. Tímár sárgát, Halmosi dicsérő szavakat kapott, a csapattárs Ebanks-Blake pedig cellatársakra számíthat, ha bebizonyosodik, hogy ő verte szét a sörösüveget egy kidobó fején a meccs utáni éjszaka. A rendőrség legalábbis rá gyanakszik…
 
A Leicester – Burnley meccs lázában éghetett volna az ország, ha a népnemzeti sport néhány ezer elvetemültön túl bárkit is képes lenne meggyőzni. Megtudhattuk, hogy a Fülöp – Király páros vetületében, ki kit mennyire respektál. Hogy mennyire boldog a Marci, hogy a Gabi a barátja. A két fiú versengett, hogy ki adja oda a mezét előbb a másiknak. Plusz a vasárnapi Márton-nap sem maradhatott ki a szórásból. Persze szakmázgattak is. Néhány sasszemű újságíró labdabiztosabbnak tartja Király Gabit, Fülöpnél. Lelkük rajta… A meccs egyébként 0-1 lett, és hogy Királyt idézzük: „Azt kívántam, hogy győzzünk, de Fülöp Mártont válasszák a mezőny legjobbjának. Így is lett.”
 
Balogh „The Wall” Béci kilencven percen át fötört a gyepen, a Watfordban a nagyobb pillanatokra tartogatott Priskint keresve, de a Tomi az nem az a típus, hogy legalább a meccs után ne gratulált volna jó teljesítményéhez.
 
A válogatott meccsre pihent: Vaskó Tamás. Bristol hat gólt kapott az Ipswich otthonában. Először örülünk, hogy nem játszott.
 
Bréking: Érthetetlen módon szökő évente rendeznek mérkőzést a Premier League Reserveben. A Liverpool azért most kifutott a gyepre, csak a mi fiainkat hagyta az edzőpályán. Gulácsi kapus legalább a padig jutott.    
 
Olaszország
 
Gabriele Sandri átírta az olasz másodosztály forgatókönyvét. A rendőrgolyótól jobb létre szenderült lemezlovas halála miatt a Serie B mezőnye is pihen legalább egy hetet.
A gyászos szünetben kidüllednek a hajszálerek, megfeszülnek majd elernyednek a hajlítóizmok és mentálisan megerősödve a kezdőbe verekszi magát a csizmaországban próbálkozó valamennyi labdarúgónk. Még Horváth András is!
 
Bozsik Peti egykori találmánya, az ex – soproni hosszúhajú, Horváth András nem fért be a harmadosztályú Gallipoli Calcio kezdőjébe, a padra viszont igen. Ott vehette tudomásul, hogy a Gallipoli egy góllal felülmúlta a Potenzát.
 
Kenesei Krisztián nem kapott lehetőséget az Avellinóban. A zöld-fehér egylet három nullával küldte haza a Vicenzát, Kenő nélkül. Krisztián eleddig nem tudta felvenni a másodosztály ritmusát. Lehet kűzdeni. Kínában már bejött…
 
Az agyontetovált Bognár Zsolti nem sók sót eszik meg a Frosinonében. A kispad nála már félsiker. Kevesebb tetkó, több tudás. Bár ez Beckhamre speciel nem igaz… az egykor Üllői úton, Lipcsei Petiék mellett szocializálódott védő agyonvarrott teste még nem elég a kezdőhöz. Persze lehet kompenzálni: pizzaparti meghívás a keretnek, netán az olasz nyelv alapfokú ismerete – hogy csak egy pár dolgot súgjunk Zsoltinak…
 
Rajczi Peti kimaradt a Messina-verő Pisából. Pedig a Megyeri úton valaha rajongott támadó múltkor gól lőtt, fájdalom, ez sem hatotta meg a mestert. Kár! Lehet, hogy mentális gyengeség van a háttérben?! Ha a Fehérvár elleni piros lapos könyökösből indulunk ki, meglehet.
 
Az év magyar utánpótláskorú játékosa, Vass Ádám mentális és fizikai fáradság miatt a padra sem fért oda. A Brescia fiatal főállású rombolója gyűjti az erőt a moldávok ellen. Reszkessetek, moldáv középpályások!
 
A megtorpanó Bresciában hetvennégy percig vitézkedett az egy magyar legény gáton, aki nem volt más mint Feczesin Róbert. Robit alaposan elővette a talján sajtó, mondván formán kívül passzolgat. Nem baj: Fecze Kisinyovban kivégzi a moldávokat. Ha befér a magyar kezdőbe a Watford-csere, Priskin helyére. Nem könnyű feladat…
 
 
Németország
 
Dupla magyar-magyar rangadóval hergelte a kedélyeket a hétvégi Bundesliga műsora. Az első vonalban Huszti szakaszvezető irányításával a Hannover szabadcsapatai ostromolták a Hertha berlini falát. A jeges hókásás birkózásból fenegyerekünknek népnemzeti sportos snassz szlenggel élve a "második félidő derekán" lett elege, cserét is kért. Dárdai Palkó rutinosan hozott ismét olyan teljesítményt az edzéseken, hogy még véletlenül se cseréljék be, főleg ne ilyen időben. A magyartalan végjáték csalárd lesgóllal ajándékozta meg a falvédőket, így hiába lett erkölcsi győztes Huszti, a végén Palkóék vághatták zsebre a három pontot.
 
A 2-es számmal ellátott német pontvadászatban Torghelle Sanyi kiesés elől kapálózó Jenája a nyolc meccs óta veretlen Hoffenheimet tervezte elnáspángolni, ahol Lőw Zsolt (bizony szó szerint inkább csak) kergeti a pettyest. Sanyika aranylábában ott volt akár a duplázás reménye is, de láthatólag nem használt a csapat mellé szerződtetett pszichológus szómágiája: mindkétszer rontott. Lőw Zsolt ellenben katonai álcázás tanfolyamra iratkozhatott be, mert úgy beleszürkült a tömegbe, hogy a negyedórás összefoglaló alatt egyszer sem szúrtuk ki. Pedig állítólag végig játszott. Neki lett igaza, 1-0-lal hozták a meccset, a reménytelenség még mélyebb bugyrába taszítva ezzel a Jenát.
 
„A bulvár alapjai” című zsebkönyvünk bevezetőjéből csentük el a technikát, hogy a végére hagyjuk a legtöbb vérfröcsögést, amit nem árt némi meglepetéselemmel megspékelni. Ezúttal az utóbbi hetek sztárja, Hajnal Tamás váratlan, nyilvános élve boncolása elégítette ki mindkét feltételt. A Karlsruhét ugyanis valósággal ízekre szedték Brémában. A 4-0 enyhén szólva hízelgő az atomjaira hullott vendégekre nézve, akiknél beszédes módon a legnagyobb helyzetet az alkati hiányosságok miatt nem felhőfejeseiről elhíresült Hajnal bólintása jelentette.
 
Benelux mínusz Luxembourg
 
Labdarúgásunk ontja a tehetségeket, ez nem vitás. Olyannyira, hogy már az izlandi és, igen, a feröer-szigeteki bajnokságba is küldtünk embert mentalitás- és (halfogó) készségfejlesztésre. Luxembourg eddig megúszta a magyar fociexportot, de attól tartunk, hogy ami késik, nem múlik.
 
Mindenesetre, amíg ez az örömteli esemény megtörténik, szorítkozzunk a Benelux államok másik két tagjára. Belgiumban például orvostudományi szenzációnak lehettünk tanúi: Torghelle agyát egy próba alkalom erejéig Tóth Balázsba transzplantálták. Most már értjük, honnan fakad a tar fej, amit eddig szexepilnek hittünk. Szóval Balikánk előbb kakaskodásért (imádjuk ezt a játékos szót) gyűjtött be lapot, majd ahogy kell, a Sanyi észjárást kopírozva, egy ártatlan helyzetben megkapta a másodikat is. Csapata, a Genk így is nyert 1-0-ra a nem csak repülőterét tekintve fapados Charleroi ellen, és ezzel a Juhász Rolanddal botló Anderlecht nyakában liheg (Beerschot-Anderlecht: 2-0).
 
Az FC Brüsszel 4-1-re gázolta el a Dendert, köszönhetően többek között Pető Zoltán hiányának.
 
Hollandiában a három magyart felvonultató, alsó-közép kategóriás NEC nyert. Babosnak nem kellett maga mögé nyúlnia, Vadócz végig játszott, Hrepka viszont a taktikai csere hálátlan szerepét kapta. Ádám, ezúton jelezzük, hogy U21 ide vagy oda, ennél több kell, hogy legközelebb bekerülj a szemlébe. (NEC-Heracles Almeo: 3-0).
 
Bodor Boldizsár gólpasszt adott. Ezt a hírt először az UFO Magazin honlapján találtuk meg belinkelve, és nem is igazán foglalkoztunk vele. De aztán igaz lett, így meg is emlékezünk róla. A Roda végül emiatt is 5-1-re alázta a Groningent.
 
Fehér Csaba pedig a Bredával volt jó egy ikszre a tabellán előttük ténfergő Twenténél (1-1). Csabikám, mivel végig játszottál, és mi a nagy sikerböjtünkben minden apró pozitívumot díjazunk, jár a buksi simogatás!
 
Svájc
 
Vanczák Viliről sosem lehet eldönteni, hogy csak szimplán alul van vezérelve, ha a válogatott támadásait kell segítenie, vagy zavarja, hogy állandóan az Újpest pályán kell focizni. Nem mindenkinek tesznek jót a kordon mögött epekedő, ingyenjegyes rokonok, na. Most mindenesetre újra gólt szerzett a Sionban, a St. Gallent oktatták 5-1-re, így idén már 4 gólnál tart. Hét magyarja…
 
Ausztria
 
Orosz Péter, vagy Isten tudja kicsoda, jó pár évbe kiköltözött Ausztriába. Hátha futballista lesz belőlem – gondolta magában. Az átlag szurker még nem látta labdához érni, de tavaly BL meccsen focizott a Valencia ellen is. Nem szívesen hívjuk föl rá Várhidi edzőmogul figyelmét, de hétvégén gólt szerzett. Altach -Wacker Tirol 1-1. Aki tudja, melyik csapatban nyomja az kicsit többet netezik mint, ami egészséges…   

18 komment

Címkék: bundesliga összefoglaló championship osztrákok serie b vanczákvili

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr19229106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akron99 2007.11.15. 10:17:01

Írja mindezt az az ember, aki megtalálta Nagy Gábort az Aarau-ban...:)))))
Amúgy: Orosz - Wacker Tirol, már 5 gólos idén.

krakéler 2007.11.15. 11:11:25

És mi van Szélesivel a Strasbourgban?

kevert 2007.11.15. 11:42:37

Huszti szakaszvezető olyan hatékonyan irányított, hogy kapott is egy nagy büdös ötöst a Kickertől. Ha így folytatja, ki se kell békülnie Várhidivel.

Count Adyn 2007.11.15. 11:57:09

Emesés hasonlat ott volt:DDD

sleepy 2007.11.16. 03:10:41

to kevert:

javits ki ha tevedek, de ha jol tudom huszti balszelsot vagy felfuto balhatvedet szokott jatszani. ettol fogva nem tartozik a munkakori leirasaba az iranyitas.
tehat szerintem ezt nem is kellene a nyakaba varrni.
egyebkent meg egy-egy sz.r meccs belefer.

Frigo 2007.11.16. 10:16:40

Én komolyan nem értem ezt a nagy Huszti-ajnározást. Mindenhol csak azt olvasom, hogy Husztinak a válogatottban a helye, meg Halmosi és Dzsudzsák szar. Szerintem aki fradi-szimpatizáns vagy loki-unszimpatizáns, az nyilatkozik így. Ebből pedig van bőven. Én emlékszem olyan meccsre, ahol amiatt kaptunk ki, mert Hiszti Szabi már az elején kiállítatta magát. Egyébként is, minek nekünk egy primadonna, ha nélküle is jönnek az eredmények?

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.16. 12:18:11

Frigo:
Ha az ominózus Horvát-Magyar: 3-0 meccsre gondolsz még a "matyi"-korszakból, akkor az erős vetítés, tekintve, hogy a feketébe bújt szigetországi sporttárs olyan "hatékonysággal" működött, mint újabb "kedvencünk" (hogy a picsája enne lóhúst), a Török-Magyaron...
Ettől függetlenül én is osztom azt a véleményt, hogy ha egy játékos a válogatottban AKAR játszani, akkor ott nem ő diktálja a feltételeket, hanem a szöv.kap. Mégha JOGGAL is érzi magát sértettnek a játékos.
Megjegyzem ettől függetlenül én is azt mondom: egy JÓ Husztira bizony szüksége lenne a válogatottnak.
Apropó: a szombati meccset egyik "sport"-csatorna sem tűzte műsorra?

kevert 2007.11.16. 12:27:53

sleepy: nyilvánvalóan jól tudod, az irányítás szót a cikkből vettem, a szerzőnél reklamálj. Husztinak pedig nem egy-egy rossz meccse van, hanem sok középszar közt egy-egy jó, lásd: www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/spielersteckbrief/object/29081/saison/2007-08
Szerintem óverrétid az NST-n.

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.16. 14:28:19

szferi: köszi!
Tudom, elég perverz dolog ez, de én az utóbbi 4-5 meccsüket végignéztem...
A heti tv-műsort böngésztem, és ott nem szerepelt a Moldova-Magyar.

kasmat 2007.11.16. 17:46:45

Én örömmel venném ha az említett izlandi, feöreri bajnokság is benn lenne az ilyen összefoglalókban

crouchy 2007.11.16. 18:16:06

amúgy kasmat ha vársz 2-3 évet akkor majd -ha kapok rá engedélyt- tudosítok neked az izlandi bajnokságról. mer tervben van h megtanulok izlandiul. szal türelem..

andras3 2007.11.16. 20:25:17

talaltam egy serse cosmi interjut (brescia edzoje), amiben nyilatkozik magyar jatekosairol is:

www.calciomercato.com/index.php?c=21&a=60952

vass adirol a hamsikkal valo osszehasonlitasban beszel, bar inkabb csak annyit jegyez meg, h hamsik igazi klasszissa fog erni - sajnos mar nem bresciaban. tulajdonkeppen a mi fiunkat tartjak az orokosenek.

feczesinrol pedig konkretan azt mondja, h lucarellire emlekezteti! nagyon sokat fejlodott, miota kikerult hozzajuk, de meg sok rutinra van szuksege. viszont o is egy olyan jatekos, aki feljutashoz segitheti a gardat.

d3vnull 2007.11.16. 21:32:37

Hát Crouchy, ha én annyi nyelven tudnék amennyin elhatároztam, hogy megtanulok beszélni akkor Lomb Kató néven postolnék. Angol, német megvan, de tovább nem jutottam, mert arra már nem voltam rászorulva és nem tudtam rávenni magam :)

crouchy 2007.11.16. 21:34:32

d3nvull: angol már alakul a franciát 1 év után feladtam, az izlandit meg már elkezdtem és jó. ráadásul sztem sokkal többet ér ha tudsz angolul+még vmi spéci nyelven mintha franciául. szal nyáron jön a nagy izlandi tanulás. már csakazértis hogy megmutassam:P

the real 2007.11.19. 11:29:12

Láttam valami dokumentumfilmet, amely részben arról szólt, hogy egy 'zseni' kiment Izlandra egy hétre, és megtanulta a nyelvet (a másik része arról, hogy ugyanőt leültették két órára, hogy tanulja meg a pí első néhány ezer számjegyét szép sorban, sikerült neki...). Szóval crouchy, mutasd meg!

crouchy 2007.11.19. 20:54:06

igen szóval ott kezdődik hogy mikor megtudod hogy az'ég'et 'ji'-nek kell ejteni nem szabad feladni:) de csakazértis megmutatom. pí számjegyet tanulni meg izgalmas dolog. ja és amúgy én egy nyárról beszélek nem egy hétről. és még vmi. baromi okos vagyok:) szóval csakazértis meglesz az az izalndi. két évet kérek nem négyet mint egyesek meg kettesek, csak kettőt.
süti beállítások módosítása