Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Big Steve és Sanyika! Ki legyen a hét magyarja?

2007.11.08. 07:13 toniposzter

Ferenczi Pistitől ments meg uram minket! 5 magyar 7 gólt szerzett az elmúlt másfél hétben, ez egymást közt szólva is világcsúcs-gyanú. Ferenczi mindenkit leigáz, Rajczi Petinek egy perc is elég, Huszti pimaszul jól lövi a tizit, Hajnal gólpasszos, Torghelle agya menetrendszerűen elborult, Buzsáky távolról büntetett, de hová tűnt Dárdai Pali. Fociemigránsaink legfrissebb biográfia bejegyzései.

Ferenczi Pisti két nap alatt bizonyította, hogy ő a magyar futball meg nem értett zsenije. Szombaton, öt meccses pauza után tért vissza, hogy egy felhőfejessel sújtsa porba a Prestont (1-0). Két napra rá pedig érkezett a Blackpool (2-1-es győzelem), és miközben a lelátón vörös fejű dokkmunkások „bigsztíveztek” a Pisti újabb gólt fejelt. Ráadásul fölugrottak a negyedik helyre. Nagyon fáj, de hét magyarja… 

Gera Zoli kétszer kezdett a West Bromba. Mérlege egy mezőny legjobbja cím a Watford ellen (0-3), és hetvenöt perc játék a Sheffield W. ellen (1-1).  A Watford meccsen még csak Gera reklamált, lövése a kapufáról a gólvonal mögé pattant (szerinte), de a bíró továbbot intett, így Phillipsnek kellett a hálóba helyeznie a kipattanót. A Sheffield elleni meccs, azonban annyi hullámot ver még, mint „a Saskőy bíró összes”. Akik nem ismernék, Saskőy volt az, aki egy Honvéd-MTK-t, addig vezetett, amíg ki nem egyenlített az MTK. Ehhez nyolc perc kellett. A szabályok szabadon értelmezésére való hajlamát pár hónappal később újfent bizonyította. Ruhacsempész ügye miatt, azóta is letartóztatásban van. A hülyeség pedig ugyebár nem nemzetiség, hanem szakmafüggő. Miller sporttárs, először három perc hosszabbítást jelzett, majd a hatodikban (!) az óráját nézte, amikor a Sheffield csatár beledöngölte a menteni igyekvő bekket a talajba. Az akció végén természetesen gól született…

Buzsáky, mint legutóbb beharangoztuk elhagyta a Plymoutht. Hittünk az első osztályú pletykákban, de végül a másodosztály kiesője a Queens Park Rangers lett belőle. Ákos lepacsizott Briatoreval, odabiccentett Ecclestonenak, majd rögtön kezdett a Sheffield ellen (2-0-s győzelem), majd a Coventry ellen átlövésből megszerezte első gólját új csapatában. Azon már nem is csodálkozunk, hogy a máltai Mifsud vezérletével a Coventry nyert.

A Plymouthban magára hagyott Tímár és Halmosi egy pontot szerzett két meccsen. Tímár 180 percet kapott, és egyszer kapura is lőtt. Halmosi a vesztes derbin (2-1 a Sheffield ellen) kiharcolt egy tizenegyest, a Colchester ellen azonban csak a padon kezdett. A Plymouth honlapja az okot a válogatotthoz való hazamászkálásban látja.

Fülöp Márton és a Leicester a bajnokságban kétszer játszott 1-1-es döntetlent. Egyszer a Colchester, egyszer pedig a Preston rabolt pontot. A ligakupában a Chelsea verte ki őket (4-3), de úgy hogy a mérkőzés vége előtt három perccel még a rókák vezettek.

Király Gabi nélkül elképzelhetetlen a Burnley, kár hogy az utolsó tíz meccsből csak egyszer nyertek. Az elmúlt egy hétben kikaptak a Hulltól (1-0), és döntetlent játszottak a Sheffield W. ellen (0-0).

Vaskó Bristolja két meccsen egy pontot szerzett - Tamás nélkül. Balogh Béci mindkét Colchester derbin (1-1) a padon ült. Priskin Tomi három meccsen 22 percet játszott, Stieber Zoltánt választották október hónap legjobbjának az Aston Villa reserve-ben. Máté Péter (Reading) lassan jön haza formába lendülni.  

Olaszország

A magyar Gattuso, Vass Ádám október 31-én egy félidőt szűrt a Bresciában. Cosmi mester a szünetben lehívta Kápolnásnyék leendő díszpolgárát. A Spezia vendégeként nem volt sok sikerélménye a magyar duóval felálló Bresciának. A másik honfiúnk, Feczesin Róbert végig a pályán lehetett, de gólt ő sem tudott lőni. Zakó lett a vége. Szombaton aztán – részben – kiköszörülte a hétközi csorbát Roby Baggio egykori squadrája. A három pont viszont nem maradt otthon, csak egy, mivel a Bari szívós ellenfélnek bizonyult. Ezúttal Vass végig, míg az olaszverő Feczesin a hetvenedik perctől játszott. Maradt a 0-0.

Kenesei Krisztián nem hozott szerencsét a gyengélkedő Avellinonak. Bár… ha a kispadon ücsörgő cserékből indulunk ki, Kenőre nem lehetett panasz. Október 30-án a csapat nagy csatában nyert, az egykori Fenerbahce-verő támadónk nélkül. Szombaton viszont a kezdőben találta magát és kilencven percen keresztül a pályán maradhatott a Grosseto ellen 2-1-re elbukott meccsen.

Garami Józsi bácsi sasszemének köszönheti a magyar futball Bognár Zsoltot, aki Itália huszonhatodik legjobb csapatában, a Frosinonében szerel. Mégpedig csatárokat, már ha játszik. A tizenkettedik fordulóban speciel nem jött össze a játéklehetőség Zsoltinak. Ki is kapott a csapat. A Piacenza ellen viszont megtört a jég! Ellenben összejött hosszabbítással együtt hét perc Bognárnak. A mester nyilvánvaló időhúzó cseréje még 2-1-es hazai vezetésnél jött, de a félelmetes Piacenza rohamokat ő sem tudta feltartóztatta, így 2-2 lett a vége.

Rajczi Péter Keneseihez hasonlóan nem játszott a múlt hétközi fordulóban. A Pisa nélküle rúgott három gólt a Modena ellen, de kapott is ugyanennyit. Gólgazdag meccs volt. Hétvégén Vicenzába látogatott a Pisa és sokáig úgy volt, Rajczi megint végigmelegíti a cserepadot. De a hosszabbítás első percében megadatott neki a sors kegye, hogy kikocogjon a vicenzai gyepre. S ha már arra járt, rúgott is egy gólt. Csapata ezzel a sikerrel a feljutást jelentő második pozícióba ugrott.

Filkor Attila, az olasz tarcsi-bajnokság állandó vendégművésze. Európa egyik legjobb formában levő csapatának fapados változatában mindig felhúzza az Inter-dresszt. Rajta feszült október uccsó szerdáján a Cesena elleni 1-0-s győztes meccsen, egészen kilencven percen keresztül. Majd újra belebújt a kék-fekete gúnyába, és egy góllal üzent Roberto Mancicinek, hogy lehet rá számítani a nagyoknál is. A csapat egyébként 4-2-re nyert és továbbra is vezeti a bajnokságot. 

Az ukrán behívóra váró Koman Vladimir továbbra is szorgosan cicázik az edzésen. Nem baj: fel a fejjel, Vladi!

Németország

Sokáig úgy tűnt, hogy magyar szempontból steril lesz a német kupa következő fordulója. Hiába mentett ugyanis őrangyalként a gólvonalról Huszti, a hosszabbítást simán bebukta a Hannover a Schalke ellen. Hajnalék - Dieter Bohlen hasonlatával élve – csak álltak a Wolfsburg ellen, mint esküvőn a farok, aztán mégsem jött ki belőlük semmi. Dárdai meg valóságos átkot szórt társai fejére, akik Palkó pályára küldéséig 0-0-lal állták a sarat a regional ligás Wuppertal térd remegtető otthonában. A magyar vég azonban csúfosan elérte a Herthát, hiszen a pécsi táltos becserélése után négy perc alatt kapták meg a kieséssel egyenértékű beosztásukat.

„A Jena nevében!” felkiáltással büntetett a mi Torghelle Sanyink, ezzel elévülhetetlenül hozzájárulva a kelet-németek később tizikkel kipréselt továbbjutásához. Mintegy tizenkét perccel gólja után le is tudta a meccset a maga részéről. Ekkor küldette le magát ugyanis. Úgy véljük, hogy egy Torghelle-piros lapnak még egy ilyen légiós specifikus posztban sincs hírértéke, nem úgy a Mönchengladbachnak szórt gólnak. Pechjére Oliver Neuville is alászállt a másodosztályba, így nem ért pontot Sanyika találata. SANYIIIII!!!!!!!!

A Bundesliga hétvégi fordulójában lassan akár kopipésztelhetnénk is dicshimnuszainkat. Huszti megint pimaszul jól lőtte a büntetőt, most a Dortmundnak. Hajnal gólpasszt adott, a végén pedig csinált egy tizit, amit volt szíve átengedni az albán(szamár) Kapllaninak, mindannyiuk vesztére. Mindegy, a Karslruhe és a Hannover is hozta a hazai meccset (1-0 és 2-1), hízlalva ezzel a májunkat. Nem lennénk boldogtalanok, ha a végén maradna a két Uefa-kupás hely.

Dárdai baljós árnyát szombaton a cserepadra korlátozta, de úgy látszik, hogy annak széle mégis rávetődött a pályára. A Hertha gyatra alibivel sunnyoghatott haza Berlinbe az első számú Bayern-üldözővé sminkelt Hamburgtól (1-2).

A második vonalban Löw végre szóhoz jutott, de mintha ez a tény Dárdai-effektusént (lásd fent) össze is zavarta volna az utóbbi időben szárnyaló Hoffenheimet. Maradt az 1-1 a szétdrogozott vigalmi negyed-szakadék St. Pauli ellen. Az Augsburg ugyanezt a semmitmondó eredményt prezentálta, továbbra is a talpgyulladással bajlódó Szabics nélkül. Ha marad a trend, jövőre Szabics és Torghelle együtt anekdotázik majd a regional ligás kocsmák pultos lányainak a ManU meg az Oli Kahn ellen lőtt gólokról. Tán igaz sem volt…

Ausztria

Pont időben kaptuk lencsevégre az osztrák liga őszi célfotóját. A magyar rangadón Trappatoni mester Salzburgját sóbányás csilletúrára zavarta az Innsbruck. Bodnár Boci sérülése és egy kipattanó után ragyogó gyertyát rajzolt az égre, így adva tudtára Várhidi kapitánynak, hogy ismét érdemes számolni vele. Teljesítményével nem lógott ki csapattársai közül, a 3-1-es zakó ennek fényében nem is meglepő. Az Innsbrucknál Orosz Péter alakított váratlanul nagyot, de a 94. percben megijedt a lehetőségtől, hogy posztunk leadjébe delegáljuk.

A Csizmadiát és Kovrig Ákost a keretben tudó Mattersburg a Gorenje hazájában, Burgenlandban pancserkodta el az őszi elsőség esélyét a Linz-cel szemben. A döntetlennel a harmadik hely az övék, aminek "értékéről" sokat mesél, hogy a második éppen ez a bizonyos Linz, amely az idén került fel az első vonalba.

Következésképpen a nevető harmadik, az Austria Magna (leánykori nevén Wien) zsebelte be az őszi bajnoki címet, ahol amúgy Sáfár Szabolcs is véd. Mivel viszont Sáfár anno osztrák állampolgárságért folyamadott, ezzel kiiratkozott lelkünk pozitív kamrájából. Bosszúból nem is szemlézzük alakításait, de most muszáj kivételt tennünk. A nóném Altachtól beszedett 0-1 okán eleresztett gunyoros kuncogásunkat ugyanis muszáj megosztanunk.

Franciaország

Magányos farkasunk, Szélesi Zoltán teljes bizalmat kapott, és az összeállításon kívül azonnal még egy ürüggyel bekerült a jegyzőkönyvbe: sárgát kasszírozott. Az amúgy egész jól muzsikáló Strasbourg most egymás után kétszer csúnyán beleszaladt a vendég párizsi külvárosiak zsebkésébe, ahonnan nemigen volt visszaút. A jóval hátrébb szerénykedő PSG így elhappolta a három pontot.

8 komment

Címkék: bundesliga összefoglaló championship osztrákok serie b

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45221568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akron99 2007.11.08. 09:46:15

Feczesin kezdett a Bari ellen. A 65. percben cserélték le.

paya 2007.11.08. 12:09:43

ha valaki tud a liverpooli csikókról az ossza meg velünk! köszi :)

the real 2007.11.08. 12:54:53

Sztem ha már Austria Magnát írtok, akkor a lánykori neve meg Memphis.

Rezgrof 2007.11.08. 14:42:59

SANYIIIIII !! Ezen jót nyerítettem. Zsír, h van ez a magyar oknyomozó poszt.

pbd 2007.11.08. 16:04:42

nekem ezt irta egy nagy QPR-fan haver Buzsaky kapcsan

aztan kimentem egy meccsre. hiba volt. a csodamagyarrol megallapitottam h nagyon jo a menedzsere. tkepp ugyanolyan mint volt az mtkban, bizalomgerjeszto viszont alapvetoen szar. a helyiek egyelore meg azt nem tudjak h alapvetoen szar. csak azt latjak h "jol mozog".

viszont a meccsprogram cimlapjan vigyorgott "Magical Magyar!" cimmel (van Mighty Dane-unk is)
viszont ha az a hir jarja otthon h o rugt a golt, az feligazsag, mer jelentosen emgpattant. konkretan a kapus nyilvan kivedte volna, ha nem pattan meg es ha kapura megy.

crouchy 2007.11.08. 20:34:51

HAJNAL TOMI A FIFA.COM FŐOLDALÁN!

VGL 2007.11.08. 21:05:43

Nem értem, miért kell fikázni a Buzsákyt!?
Ő legalább kilépett ebből a posványból, amit magyar focinak hívnak.
Bár csak lenne még egy-két ilyen sz*r focistánk.
Mondjuk nem kell sztárolni az tény, arra itt vannak a honi "sztárok", akik hétről-hétre megmutatják nekünk, egyszerű embereknek, hogyan is kell játszani ezt a játékot.

dr. Wilbur Swain 2007.11.10. 12:55:22

paya 2007.11.08. 12:09:43
a reserves-ben vannak, de nem játszanak
www.liverpoolfc.tv/match/season/index2.htm?squad=Reserves&season=This+season&competition=All
utoljára Gulácsi védett a Blackburn elleni friendly-n, meg Simon is játszott egy félidőt, de ez is még szept. végén volt
süti beállítások módosítása