Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL, 8. játéknap - Pedig Doni mindent megtett...

2007.11.08. 09:52 _benito

Szerintünk idén a Manchester United nyeri ezt a sorozatot. Meg a másikat is, de ennek itt nincs jelentősége, csak megjegyeztük, mert habitang kolléga akkor sem írna le ilyet, ha beolajozott hátsóval kikötnénk a hegyi gorillák ösvényére párzási időszakban. Persze, nem csak ők játszottak szemre is tetszetős, eredményes játékot a forduló második játéknapján, mert ott volt még például az Inter is, mely kétgólos hátrányból felállva tartott gyorstalpaló leckét a második félidőben a tajga braziljainak, vagy az a Lyon, mely a jobb sorsra érdemes Stuttgartot intézte el magabiztosan. A Roma szűken ugyan és a szerencse támogatását erősen igénybe véve, de elhozta a továbbjutáshoz elengedhetetlen pontot Portugáliából, az Arsenal pedig csak arra vigyázott, hogy makulátlan hálóját megőrizze Prágában. A Rangersnek most nem jött össze, de legalább megtudtuk, hogy a nem megalázó arányú vereség legalább olyan értékes számukra, mint egy esetleges pont.

Az E csoportban tehát nem történt meglepetés, az első hely sorsa már eldőlt, a második továbbjutó személye pedig Glasgowban dől majd el. A Lyon ugyanis hozta a Stuttgart elleni win-or-die meccsét, de az eredmény ne homályosítsa el éleslátásunkat, a vendégek ugyanis kőkeményen küzdöttek a számukra már tét nélküli meccsen. A gyors hazai vezetés után a Lyon dominált, de a Stuttgarti fiatalok sem adták fel és végig látótávolságon belül maradtak – elsősorban a kétszer is treffelő Gómeznek köszönhetően. Sőt, 3-2-nél (jogtalan) büntetőt lőhettek, ezt azonban a szerintünk nem BL-szintű Vercoutre szép vetődéssel hatástalanította, jóvátéve korábban gólt eredményező hibáját. A lefújás előtt Juninho tőle szokatlan távolságból (harmincról, csak most nem méterről, hanem centiről) mindent eldöntött. (Lyon-Stuttgart 4-2)
A Barcelona nem nyűgözött ugyan le minket, de a tőle elvárható magabiztossággal verte meg a meccstől pont ennyit akaró Rangerst. A vendégek nem árultak zsákbamacskát, meg is mondták a meccs előtt, hogy pont ugyanazt fogják csinálni, mint otthon, ezt pedig mi nem tudjuk játéknak elfogadni, nagy tét ide, hatékony taktika oda. Ez nem szép, nem foci, nem játék. Na, nem mintha eddig nem a Lyon továbbjutásáért szorítottunk volna, mint egy S-es koton, szerintünk bármi is lesz a következő körben, sokkal jobban járnak a nézők, ha a franciákat kell nézniük. A Barcát viszont biztosan nézhetjük, lényegtelen, hogy az első gól szabálytalan körülmények között született (kézzel akkor is szabálytalan gólt szerezni, ha nem szándékosan történik). Néhány szép támadás, gyors passz és Ronaldinho-vigyor fért bele a szerda esténkbe a nem különösebben izgalmas meccsen, miközben berzenkedve kortyolgattunk a sörünkből, hogy miért nem a Sporting-Romát adják. (Barcelona-Rangers 2-0)

A Manchester nem okozott csalódást, magabiztosan, szépen játszva és sok gólt szerezve tette a gyeppel egyenlővé pont nélkül érkező és távozó ellenfelét. Tekintsük meg az Evra nevű balhátvéd cselét az ellenfél kapujának előterében, hogy képet kapjunk arról a magabiztosságról, amivel a vörösök az utóbbi időben pályára lépnek. És van is nekik miért, a portugál különítmény hibátlanul teljesít, elöl Tevez és Rooney is egyre jobban megérti egymást és a gólokkal sem maradnak adósok, egyedül Ferguson érdemel feddést egy Sir-höz tökéletesen méltatlan folyamatos rágózásáért. A Manchester természetesen simán megnyeri a csoportot és a mögötte várható tusakodásra fittyet hányva a következő két meccsen pihentetni fogja legjobbjait. (MU-Dinamo Kijev 4-0)
Eközben a Sporting a játéknap legfontosabb meccsére készülődött a Roma ellen. Az előző körben idegenben elszenvedett vereség miatt csak a győzelem volt elfogadható a zöldeknek, akik ennek ellenére már a 4. percben hátrányba kerültek, az ezúttal balhátvédként pályára küldött Casetti csodálatosan, mondhatjuk, Lahm-módra tekerte a labdát a hosszú felsőbe. A portugálok gyorsan visszajöttek, Liedson góljához azonban kellett Mexes kapitális hibája is, aki már annyira nem bízik Doniban, hogy inkább kirúgta a kezéből a labdát. A Roma kapusa tett is azért, hogy a francia középhátvéd ferde szemmel nézzen rá, hiszen nem sokkal a gól előtt egy könnyű lövés felperdült rajta és a kapu felé gurult, amit még ugyan sikerült utolérnie, de ahogy rávetődött, a térdével a saját keze alatt a kapuba gurította a labdát. Mázli, hogy közben odaért egy csatár és a bíró kapustámadásért kifele ítélt szabadot, pedig az érkező támadót időközben Mexes eltakarította az útból. Liedson második találatával aztán már a hazaiaknál volt az előny, de óriási pechjükre a lefújás előtt egy minden-mindegy alapon kapura küldött lövésbe szerencsétlenül ért bele Polga, ezzel pedig könnyen lehet, hogy a Sporting ki is esik. A Roma ugyanis még fogadja ugyan a Manchestert, de a már továbbjutott vörösöket nem érdekli nagy mélységekig, hogy mi történik majd az Olimpicóban, viszont otthon kötelességszerűen elhúzzák majd a Sporting nótáját. Kár értük, jó kis csapat. (Sporting-Roma 2-2)

Az Inter kifejezetten nagycsapatokra jellemző tulajdonságokkal riogatja idén az ellenfeleket. Akárki sérül meg, a helyettes mindig kiemelkedően teljesít, akkor is nyernek, ha nem húz a szekér és Cambiasso (nem két gólja miatt mondjuk) a világ egyik legjobb szűrőjévé nőtte ki magát, ráadásul mióta levágatta a Gusztávra hajazó tincsét, már nem is fáj ránézni. Az oroszok már épp kezdték elhinni Milánóban, hogy elég, ha a csapatban van két jó formában lévő csatár, amikor az Inter fájdalmasan tudatosította bennük, hogy bizony védőket sem árt pályára küldeni. Ibrahimovics előbb hímtagjával pofozott be egy beadást, majd rohadt nagy gólt vágott a rövid felsőbe (nekünk egyből Mezey jutott eszünkbe, aki egyszer egy válogatott edzésen mondta valamelyik játékosának, hogy lődd meg a hosszút külsővel, akkor bemegy a rövidbe), a fent említett Cambiasso pedig kétszer is eredményesen tűnt fel a kapu előtt, így tulajdonképpen semmi meglepő nem történt, az Inter magabiztosan hozta a kötelezőt (Inter-CSZKA 4-2)
A Fener a Besiktas elleni győzelemtől felspannolva várta a jobb sorsra érdemes hollandokat a szokás szerint csordulásig megtelt Sükrü Saracoglu stadionban, és még az első félidőben el is döntötte a meccset. A PSV-nek igazából esélye sem volt, amit azért sajnálunk, mert ők a kieséses szakaszban általában előhúznak valamit a klumpából, most erre nem lesz lehetőségük, az említett szakasz ugyanis számukra már el is jött. A Fenerbahce viszont akár még meg is nyerheti a csoportot (nem fogja), de nem hisszük, hogy egy Inter-veréssel induló csoportkör után egy második helyen kiharcolt továbbjutás miatt jelentősen szomorkodnának. (Fenerbahce-PSV 2-0)

A H csoport két gigásza elégedetten térhetett haza a keleti túráról, hiszen mindketten elérték, amiért elutaztak. A Sevilla Renato duplájával Bukarestben biztosította be továbbjutását, sőt, többet tett ennél, hiszen így csak egy pontra vannak attól az Arsenaltól, mely az első körben randa elbánásban részesítette őket Londonban. A visszavágás lehetősége mellett tehát nyílt a küzdelem a csoportelsőség kérdésének eldöntésében is, igaz ez annak ellenére, hogy az Arsenal változatlanul kapott gól nélkül teljesít. A Prágában lejátszott meccsen úgy tűnt, nem akarják a hazaik kedvét végleg elvenni ettől a csodás játéktól és megajándékozták őket a lehetőséggel, hogy pontot szerezzenek ellenük. A Bendtner-Walcott kettőssel támadó vendégek hiányzói a teljesség igénye nélkül: Fabregas, Hleb, Rosicky, Flamini, Adebayor, Henry… (Slavia-Arsenal 0-0)
A Steaua most már hiába veri meg a cseheket, akkor is utolsó marad. Úgy látszik, tudták ezt előre, mert igencsak foghíjas lelátók fogadták a csapatokat, akik edzőik európai bemutatkozását igyekeztek széppé varázsolni. Ez a vendégeknek sikerült jobban, Renato már az első félidőben besegített egy kipattanót (köszönet a nagy bravúrt bemutató hazai kapusnak, hogy nem kell Poulsent gólszerzőként ünnepelnünk). Az előnyt a 65. percben duplázták meg egy szemet gyönyörködtető támadás végén, mely után a románok védői a szerelésüket leadva jelentkeztek taxisnak és BKV-ellenőrnek. Nagyon várjuk a Sevilla-Arsenalt! (Steaua-Sevilla 0-2)

86 komment

Címkék: barcelona videó bl manchester united as roma inter sevilla arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr33222099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Pákó 2007.11.08. 10:14:37

Hát, tavaly is úgy tűnt, hogy a MU simán behúzza a BL-t (és nem csak a Roma elleni párharc miatt), aztán a Milan ellen valahogy mégis elfogyott a tudomány. Szóval várjuk ki a végét, de azért egy jó Inter-MU vagy Barca-MU párosítást megnéznék!

gabenito 2007.11.08. 10:32:14

azt érzem a skótokkal kapcsolatban mindig elfelejtük h azért jobb a cirkusznál a foci mert ugyan ez is teljesen dadaista dolog, ennek sincs SEMMI értelme de legalább vannak benne valódi dolgok.
Például h a rangers nem fog azért utazni a nou campba hogy ő legyen a bűvésztrükkben a félbávgott statisztanő.
Szerintem mindössze arról van szó hogy aki ezt a meccset nézi az megérdemli.
de addig jó a foci, amíg nem feltétlen értünk van az ami a pályán történik, mert különben már készülhetnénk a sao paolo globetrotters világkörüli joga turnéjára.
Amúgy szerintem nem volt a skótokkal semmi baj sokszor jól tartották meg a labdát egész szép háromszögelések sőt egyénileg felvállalt cselek voltak, ráadásul tudtak csapatként veszteni kultúráltan amire sokszor egy nagy csapat nem képes.
A barcának meg ebből a keretből ha annyira zsáner ez a szórakoztatás ki kellet volna hoznia egyx szórakoztatóbb meccset. ők se akartak majd mondják h a skótok bevédekeztek.

nemtudom kinek tűnt fel az m1 kommentátor csakorlatilag rasszizmusba áthajló :P egyértelmű elfogultsága. Mert az odáig rendben van h a barca miatt nézzük ezt a meccset, na de akkor is. komoly szép rangers megmozdulásokat egy szóval fitymált le ha hátul mertek játszani egy akkor meg már tragédia van és nem is tudnak focizni. ha a barca adogat hátul akkor csak "mégegy tiszteletkör". szóval végig izzott ez a bunkó skótok hangvétel a szabálytalanságoknál meg pláne miközben érdemes megnéznim a táblázatot h jóval kevesebbet csinálják mint más csapatok.

Szerintem nem ezzel kéne "izgalmasabbá" tenni a meccset hanem nem a rossz meccset kéne kiválasztani.
Ja és glory glory manutd :P

cooper (törölt) 2007.11.08. 10:54:15

Tényleg röhej, hogy a legunalmasabb mcst választják ki a királyi tv-nél! Bármelyiket adhatták volna, de neeem. MU? Csak kerülje el a Realt :) a döntőig

giacinto 2007.11.08. 10:59:11

Azért az INTER góljait kötelező mindenkinek megnézni ! Cruz sarkazásos gólpassza, Ibra 2. gólja, Crespo átlépős csele, atttttyaaaaúristen! GRANDE INTER!
(ibra első gólját hányszor nézte vissza a cikkiró? nálam az boka :) )

giacinto 2007.11.08. 11:03:29

Ibra gólja a szezon eddigi legszebb találata. EZ TUTI!

MAti 2007.11.08. 11:31:22

giacinto... azért attól odébb vagyunk. :)
De szép nagy felső sarkot rúgott, ez tény.

r_magpie 2007.11.08. 11:32:52

Számomra Ben Arfa visszacsele a 2. gólja előtt és Alves visszapassza (megvan a két szinkroncsúszó román védő?) voltak a nap legszebb pillanatai.

A Barca-meccset alig néztük, olyan unalmas volt, az viszont nagyon ott volt, hogy a sat1 körkapcsolt, mert így kétpercenként gólt láttunk. Szerda esti duplatévé rulez!

rizla 2007.11.08. 11:41:59

"Hát, tavaly is úgy tűnt, hogy a MU simán behúzza a BL-t"

szerintem akkor ennyire nem tűnt úgy. most a két legfontosabb dologból is kettő van nekik: 2xronaldo 2xrooney.

rizla 2007.11.08. 11:45:59

gabennel meg egyetértek. egyébként ha csak ennyi lett volna a probléma a kommentátorral, de a barcelona faszának állandó szopása mellett úgy általában is kimerítette a szakmai alkalmatlanság fogalmát. olyan látszatot keltett a csávó, mintha semmi köze nem lenne ehhez a sportághoz (igyekezett a papírkájáról beolvasni az eurobarca.hu-ról gyűjtötteket, közben leszarta ami a pályán zajlik, szerinte messi jobblábas, stb), a gondolkodásmódja meg egy gyengébb nst-kommentelő színvonalát hozta: skót senkik vs lenyűgöző barcelona, a barcában az isteni, csodálatos ronaldinhoval, aki fantasztikusan játszott, újra formában van, végre mosolyog, juj! senki se értsen félre, én szeretem a barcelonát, de ezt már tényleg nem lehetett elviselni. különösen a keddi hajdú b-vel összevetve volt ég és föld, pedig pista sincs valami top formában.

Gabez 2007.11.08. 11:52:32

A szinkroncsúszó jelenet tényleg király volt :)

Az m1-es kommentátor elfogult volt, szó se róla, nagy hiba...a műsorvezető meg, az a körszakállas, olyan álmatag és végtelenül szenvedélymentes, mint Füles a Micimackóból, komolyan mondom majdnem elaludtam, amíg beszélt. Mit keres ez ott?? Nem tudnak szerezni helyette pl. egy csini szőke csajt? Azt legalább lehet nézni, a duma meg úgysem lényeg egyiknél sem.

Ez az Ibra gyerek tényelg irtóztosan bevágta, jól lecsúszott, nekem a magyar - svéd meccs jutott eszembe, 2-3 éve ezelőtt, amikor nekünk nyomott egy hasonlót.

rizla 2007.11.08. 11:56:15

az durvább volt sajnos:(

United82 2007.11.08. 11:57:02

tavaly és idén is az összes United meccset láttam,látom, az idei csapat erősebb a tavalyinál ezt bizton állíthatom.
tavaly is jók voltunk de idén jobbak , erre 4érvem van:
Nani,Tevez,Anderson,Hargreaves
és ők mind beépültek szinte azonnal...tavaly azt hiszem ha Scholesy kidőlt volna 3 hónapra akkor nem lett volna bajnoki cím, mert nem volt alternatíva.
most kidőlt, de nem hiányzik és egy Carrick,Fletch kpálya mehetett fel hogy pihenjen Anderson és OH a 7végi Blackburn elleni rangadóra.
Giggsynek idén Nani az alternatívája és nem Richardson...azt hiszem ég és föld...
szal ez a keret erősebb a tavalyinál és most 6 olyan emberke van akiből ha 2 jól játszik már megvan a meccs..nem ugy mint tavaly amikor 2-3emberen múlt.
de majd meglátjuk mi lesz a vége, mert rengeteg jó csapat van.
Egy biztos az Anderson,Nani,Tevez,Roni,Rooney 5-ös sokáig fogja kitömni a soros ellenfelet...és Tevez a "legöregebb" a maga 23évével.....

Gabez 2007.11.08. 12:17:13

Banyek, megnéztem a Roma meccs öf-t, Doni kapusnak hogy a fenébe sikerült ezt a ráfekvős gólt összehoznia, amit végül is nem adtak meg? Már rég nem volt ott senki, ő meg benyomorgatta térddel vagy mivel a pettyest :-) Ilyent is ritkán látni.

Frigo 2007.11.08. 14:01:44

Az m1-ről (m1-es közvetítésről) az is sokat elárul, hogy citromarcú Bozsik a szak(!!!)kommentátor.

r_magpie 2007.11.08. 14:39:57

...aki szövetségi kapitányként reaktiválta Sebőkvilit

ezt sosem fogom elfelejteni neki

nasteey 2007.11.08. 14:43:20

Egy ilyen Rangers ellen hogy lehet szépen játszani? Tény, hogy a Barca se akarta nagyon erőltetni, nekik elég volt, hogy kontrollálják az egész meccset, de a Rangers meg sem próbált játszani. Milyen boxgála lenne Erdei és RJ Junior között, ahol RJ csak menekül, elfut Erdei elől? (:P) Meg sem próbáltak támadni. Egy-két erőtlen kontra, és kész. Oké, én elfogadom, ez van, nem is nézek sose skót focit, ezt a kettőt is túléltem vhogy.

Anderson tényleg nagy zsugás? Portoban jó volt, Mu-s időszakáról eddig jót nem hallottam, látni nem látom. :/ Bár én már nyáron gondoltam, hogy jó lesz a MU, mivel a Sir általában jól végzi a dolgát. :)

"Az m1-ről (m1-es közvetítésről) az is sokat elárul, hogy citromarcú Bozsik a szak(!!!)kommentátor."

kisMészöly jobb? :D

Count Adyn 2007.11.08. 14:56:46

giacinto:_benito nem tévedett, ugyis az egész ember egy nagy hímtag:D bocs xD

szbszig 2007.11.08. 14:57:44

"kézzel akkor is szabálytalan gólt szerezni, ha nem szándékosan történik"

Hát, ez sem teljesen igaz azért, mert mondjuk testhez szorított kézről még bepattanhat a labda, viszont ez tegnap tényleg egyértelműen szabálytalan volt. Bozsikék meg csak hajtogatták, hogy nem volt szándékos. Persze, akkor mostantól minden játékos széttárt karral csúszik be a tizenhatoson belül, hátha "véletlenül" elakad a karjában a labda...

szbszig 2007.11.08. 15:04:00

És tényleg nem tudom, miért ezt a meccset kellett adni. Gyakorlatilag bármelyik másik jobb választás lett volna, ez volt a nap legegyoldalúbb és legunalmasabb mérkőzése. Persze nagy ritkán becsúszik az egyoldalúak között is egy-egy szórakoztató meccs, mint kedden a Liverpool-Beşiktaş, de a skótokról előre tudni lehetett, hogy ugyanazt fogják csinálni, mint otthon...

United82 2007.11.08. 15:13:45

Andersonrol:
csak egy kicsi stat róla, a wigan elleni meccsen állt be 0-0nál a kpálya közepére...onnantól
-wigan 4-0
-Avilla 4-1
-Kiev 4-2
-Boro 4-1
-Arsenal 2-2

remek ritmusváltásai vannak, jól cselez, remek passzokat ad, és döntő hányadában előre passzol (scholesy nagyon sokat passzol hátra manapság:))..és ami még fontos...erős felépítésű és ha kell védekezik, szerel, ütközik..és mindezt 19évesen produkálja..
szerintem 1-2év beleszokik rendesen a PL-be és ő lesz a legjobb középső középpályás a ligában és azt hiszem megvan Scholesy utódja....persze ehhez töretlenül fejlődnie kell és még nagyon sok minden, de a tehetsége és képessége megvan hozzá..
a nyári 4 igazolásból (nani,tevez,hargreaves,anderson) őt tartottam a "leggyengébb láncszemnek"..mondjuk nem is ismertem....de...nagyot csalódtam benne természetsen pozitívan.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2007.11.08. 15:22:13

a legjobb középpályás a ligában?:)
Én ismerek egy Fabregas nevű srácot is ott....

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.08. 15:46:20

Rooney 82

Ez azért tényleg kiverte a biztosítékot..:) Ha már a jelenlegi helyzetből indulunk ki, Fabregas kilométerekkel Anderson előtt jár, ráadásul nem előtte és mellette működik egy hihetetlen gépezet, hanem ő irányítja!

Persze lehet, hogy te már tudod, mikor hová igazol Cesc!:)

Amúgy pedig Anderson nem volt rossz eddig, de semmi jelét nem mutatta még, hogy Scholes agyát pótolni tudná. Ez az agy nem akkor lényeges igazán, amikor Ronaldo, Rooney Tevez játszik előtted, melletted, hanem akkor, amikor Van Nistelrooy, netán Andy Cole, akiket ki kell szolgálni. Szóval Anderson eddig egy rendszerben játszott pár meccset a PL-ben, és nem igazán fogná rá senki, hogy ő a fő letéteményese az eredményeiknek. Lehet, hogy igazad lesz, de akkor mázlid is van rendesen!:)

szferi 2007.11.08. 15:56:25

Habitanggal egyetértek, Anderson és Nani tehetséges, de még bizonyítani kéne. Kb. másfél hónapja láttam egy MU meccset, Evra többször adott be mint az előtte játszó Nani... ráadásul jól. Scholes és Giggs pedig szerintem nehezebben pótolható, mint Beckham volt / akit Ronaldo már rég elfelejttetett/, nem hiszem h ez a két srác valaha is eljut arra a szintre. De hagyjuk meglepni magunkat.

Romanista 2007.11.08. 15:57:59

a kendőzetlen elfogulatlanság szerintem pölö nem roszz a kommentátorok szintjén (lásd roma,barca, mu, etc tv) na de csak azért mert x.y. a tévénél ez a kedvenc csapata, és mivel be van osztva nem tudná nézni ezér közvetítjük... szóval gáz.
roma meg tán csak akkor járna rosszabbul ha giuly védne, bár esse biztos ( uk.youtube.com/watch?v=5BCRkILKDbA )

doktor.dikhed 2007.11.08. 16:03:48

Ja, azért tényleg ne essünk túlzásokba. Andersonnak volt pár jó meccse, de ha majd lehoz két szezont kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel, akkor lehet mondani, hogy Scholes utódja lehet.

Meglátjuk. Ferguson nem a zseniális taktikai húzásairól híres, de C. Ronaldot is betörte, aki azért nem kis hisztérika volt, most meg már majdhogynem csapatjátékos... Andersonnak megvannak a képességei, ha Ferguson marad pár évig, szerintem sokat tanulhat alatta a srác.

Viszont Nani jó meccseiről mindig lemaradok. Amikor látom, mintha nem találná a helyét.

Tavaly nekem sem tűnt igazán esélyesnek a Manchester. Nem volt elég erős a csatársor, és amikor megláttam a Milan nevét tudtam, hogy baj lesz. Sztem a Milán idén is meg tudná ölni a Manchester játékát, csak kérdés elég lesz-e ennyi, ha összekerülnek, mert nem biztos, hogy Kaka az idén is behúzza nekik a meccset egyszemélyes támadósorként...

the real 2007.11.08. 17:01:53

Visszatérve a kezezésre: én is úgy tudom, hogy szabálykönyv szerint a szándékosság lefújandó. Viszont a jv.-i gyakorlat alapján úgy tűnik, igyekeznek ők is elkerülni a szbszig által leírt 'minden játékos széttárt karral csúszik be a tizenhatoson belül, hátha "véletlenül" elakad a karjában a labda' szituációkat, és inkább lefújják, ha nincs test mellett a kéz. De azért ez nagy mértékben a saját belátásukon múlhat. Vagy nem?

rizla 2007.11.08. 17:07:27

"de csak azért mert x.y. a tévénél ez a kedvenc csapata, és mivel be van osztva nem tudná nézni ezér közvetítjük..."

erősen kétlem, hogy egy embernek, aki annyit nem tud, hogy messinek melyik a jobbik lába, annak a barcelona lenne a kedvenc csapata. oké, apróságnak tűnik, de hihetetlenül irritáló, hogy messi folyamatosan ballal csinál mindent a meccsen, ő meg a 60. perctől fogva minden megmozdulásáról elmondja, hogy bátran elvállalja ballal, pedig nem az a jobbik. nem értem honnan kaparnak elő ennyire kedvetlen arcokat, de ez a fickó végig ugyanazon a hangon puffogtatta a kliséket, ráadásul láthatóan nem volt túl sok kedve neveket mondani, úgyhogy inkább "friss" infókkal szórakoztatott mindenkit. köszönjük.
henry góljáról pedig szerintem nem nagyon lehet megmondani, hogy kezezés volt e, én szart sem láttam belőle, pedig visszajátszották legalább 10szer, és folyamatosan figyeltem. ha hozzá is ért, azért ezt érdekes lett volna visszafújni. nyilvánvalóan nem széttárt karral repült be. meg kiszúrni sem lehetett, bent volt a hálóban valahogy, aztán ennyi.

Romanista 2007.11.08. 17:18:29

kedvenc csapata kb ennyit jelent neki ami csak súlyosbító körülmény az egész ügyben. :D

Dean 2007.11.08. 17:56:46

Rizla, vegyél új TV-t :) Én Barca szurkoló vagyok, de többször is tisztán láttam, hogy Henry alkarjáról pattant be a labda. Ettől függetlenül minden szempontból sokkal jobb volt így, hogy megadták. Nem örültem volna, ha egy góllövési kényszerben erőlködő Barcát kellett volna nézni másfél órán keresztül. Ez a meccs így azért még mindig vitathatatlanul jobb volt, mint az odavágó két hete.
Arról nem is beszélve, hogy Messi fejese önmagában gólt ért :)

A kommentátor viszont engem is kutyára idegesített. Általában szeretem, ha egy ellenfél kellően tiszteli a csapatomat (ebben a skótok kitűnő partnerek voltak Hutton "I think we've lost to the best team in the world and played in the best stadium in the world" nyilatkozatával :), de ez az elvtelen - és minden szellemességet nélkülöző - seggnyalás a kommentátortól már nekem is sok volt. Ráadásul tényleg egész meccsen be nem állt a szája, többször is arra gondoltam, hogy a sok nyálverés helyett bárcsak inkább közvetítene.

crouchy 2007.11.08. 18:47:11

a manchester nem fog blt nyerni.

Romanista 2007.11.08. 19:43:42

a közvetítésről jut eszembe; én tegnap neten néztem meccset; no kommentár, csak a tiszta stadion zaj (egész jók a sporting ultrák) és még csak nem is idegesítettem fel magam a marhaságokon.
messze még a vége, de egyenlőre szerintem is a MU a leginkább meggyőző.
tényleg egyszer nem lesz összeállítás a legnagyobb legjobb szurkolói csoportokról?

United82 2007.11.08. 20:07:37

egy szóval se mondtam hogy Anderson jobb mint Scholes, csak a tehetsége megvan hozzá hogy pótolni tudja és megvannak benne a képességek, de mint írtam is rajta is múlik hogy ezt véghez tudja-e vinni, plusz leírtam hogy nekem eddig kellemes meglepetés..

És való igaz Giggset és Scholest nehéz lesz pótolni...de tavaly még olyanok se voltak akik a cipőjükig felérjenek(pl. Richardson) és nem lehetett pótolni őket egy-egy meccsen vagy akár nagymeccsen is ha sérültek éppen, de idán igenis ez a helyzet változott mert pl Nani és Anderson remekül helytállnak.
A bl meg úgyis tavasszal dől el, most tök mindegy ki hogy játszik..
meg amúgyis az elmúlt 10évben talán 2x nyert az a csapat amelyik az adott évben a legjobb volt...vagy egyszer..a bl egy lutri...

VGL 2007.11.08. 20:35:02

Szerintem mikor Beckham elhagyta a ManU-t, akkor sokan gondolták, hogy nem lehet őt pótolni.
Aztán jött C Ronaldo, és most az ő alternatívájaként Nani.
És még lehetne folytatni a sort Beckham után Cantonával, Pallisterrel, Schmeichellel (őt elég sokáig nem sikerült pótolni, az igaz), Robsonnal, hogy csak a közelmúlt játékosait említsem.

Ami az m1 kommentátorait illeti, ők azért még mindig jobb színvonalon vannak, mint a sporttv-s Horváth Feri, és Fülöp László. Mert amit ez az utóbbi kettő művel mostanában közvetítés címén, az fáj, nagyon...

Kedves Crouchy, szerintem a L'pool sem fogja megnyerni a BL-t, talán majd az uefa-t...

crouchy 2007.11.08. 20:37:21

VGL egy szóval se mondtam hogy megnyerjük. különben is mi a páratlan években vagyunk döntősek nem ilyenkor.

kelta 2007.11.08. 20:43:18

ugyis a liverpool nyer

rizla 2007.11.08. 21:19:54

"Ami az m1 kommentátorait illeti, ők azért még mindig jobb színvonalon vannak, mint a sporttv-s Horváth Feri, és Fülöp László"

VGL te totál süket vagy. horváth feri tényleg szar, de hogy vagy képes fülöpnél jobbnak nevezni a tegnapi semmit? úristen már. én sem kedvelem alapból fülöpöt, de egy tisztességes szintű kommentátor.

egyébként egy biztos: a liverpool semmiképp sem nyer idén BL-t. én személy szerint remélem, hogy már a csoportküzdelmek folytán kiesnek a nyálas szurkolóikkal, a patetikus YNWA-éneklésükkel, és az általában impotens, a keretükhöz képest idegesítően gyenge játékukkal együtt.

crouchy 2007.11.08. 21:25:47

rizla vegyél már vissza magadból. az ok h nem értessz egyet de nem kell hüjézni süketelni, hőbörögni. elég hisztérikus hozzászólásaid vannak manapság.. a pooloshoz inkább nem írok..

VGL 2007.11.08. 21:27:12

Én lehet süket vagyok, de Fülöp akkor vak. Ezek ketten (F.L.,H.F.) sem ismernék fel arcról a Barca, vagy Inter kezdőcsapatát. Sajnos meccs közben is elég gyakran tévesztik a játékosokat, itt főleg az a ciki, ha a jobbhátvédet összetévesztik a baloldali kollégával (volt már rá példa).
Persze részben igazad van, Fülöp a magyar mezőnyben elég jól kiigazodik.

crouchy 2007.11.08. 21:28:33

de a magyar foci az nem sokakat izgat..

szferi 2007.11.08. 21:35:33

Rizla : "inzaghi kurva jó játékos (volt, bár most sem rossz). a statisztikák igazolják, ennyi. mit kell ezen vergődni? bepattant a hátáról, hát istenem, pippo már csak ilyen. örülni meg azért örült neki annyira, ti nagyon szerencsétlenek..."

a Liverpool kurva jól játszott (három éve, bár most sem rossz). a statisztikák igazolják, ennyi. mit kell ezen vergődni? 3 éven belül két döntő, hát istenem a Pool már csak ilyen! Te nem érzed magad nagyon szerencsétlennek?

crouchy 2007.11.08. 21:36:46

szép volt szferi. ügyvéd vagy?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.08. 21:41:51

rizla

talán mégsem véletlen, hogy a youtube-ot az ellenfél szurkeszei is töltik a YNWA-vel, de ez hagyján, itt van neked egy felvétel a Benfica-táborból:
Fields of Anfield Road
www.youtube.com/watch?v=haOjrqNhR6w

Meg egy patetikus YNWA, és ettől lett az ami:
www.youtube.com/watch?v=_TFbyrZGPqU

Csak neked!

szferi 2007.11.08. 21:46:34

nem :) , csak nem szeretem ha ilyen elvakultan hülyéznek/ szerencsétleneznek le mint tegnap. Én nem szeretem inzaghit, el is mondtam miért de nem kell egyetérteni. Liverpool szurkoló vagyok, ennek ellenére nem zavar ha okkal szidják, mert néha tényleg kritikán aluli a játékuk, de ez a hangnem kiveri a biztosítékot. Na mindegy.

AndrásPéter7 2007.11.08. 21:51:46

szferi!
majd ha a 7.-et csúsztatjátok a tarsolyba....

VGL 2007.11.08. 21:52:36

Én nem vagyok Liverpool egy kimondottan szurkoló (inkább csak szurkolok csendben az angol csapatoknak), de a Houllier-féle csapat szerintem nagyon szerethető volt, a játéka miatt is.
Persze ők nem nyertek BL-t, de azért az az öt (ha jól emlékszem) kupa nem semmi, amit 1 év alatt gyűjtöttek.
Csak a PL nem akar nekik összejönni, de sajnos - és ezt szerintem Ti is belátjátok - idén is így lesz.

VGL 2007.11.08. 21:53:52

*egy kimondottan Liverpool szurkoló, bocs az elírásért, már késő van...

szferi 2007.11.08. 21:56:59

AndrásPéter!

Mi jövőre is megpróbáljuk! :)

MAti 2007.11.08. 22:20:14

AndrásPéter: ja. Ti meg előre köszönhettek a Madridnak. :))

rizla 2007.11.08. 22:39:02

"Persze részben igazad van, Fülöp a magyar mezőnyben elég jól kiigazodik."

néha hibázik a kommentátor, ha vállalja, hogy folyamatosan mondja a neveket. fülöp mindig nagyon gyorsan elnézést kér, és javítja magát. szerintem ez így rendben van, nem téved azért olyan nagy arányban. azért mert pont hallottad két hibáját (ami amúgy az ÖSSZES kommentátorral megesik), még nem jelenti, hogy rossz. a magyar meccseket kifejezetten kellemes hallgatni a hangjával, bár a lelkesedés nem az erős oldala. de ez az m1-es csávó nem is nagyon akarta aneveket mondani. ha figyeltél, hallhattad, hogy iszonyatosakat sumákolt. persze így könnyű nem hibázni... egysíkú, gyakorlatilag csak sablonokban beszélő, önálló véleményre képtelen, unalmas hangszínű, ráadásul a barca seggét folyamatosan nyaló (barcások ne ugorjanak, nem erről van szó), béna alak. ég és föld.
a sportklubosoknál viszont tényleg jobb volt, dehát azok a szakma legalját képviselik, kivéve hethéssyt

Csörszike 2007.11.08. 22:41:28

Sziasztok!

A kezezésről, mert a meccseket kivételesen nem láttam...sokat kellett kocsmázzak a napokban:-)
Szóval a kéz akkor is szabálytalan, ha nem szándékos. Ha szándékos, akkor súlyosbítandó a büntetést( ti. szabadrúgás) még sárga lap is. de a szándékosság hiánya nem a kezezés szabályosságát jelenti, hanem a súlyos büntetés-azaz a sárgalap- elmaradását.
ez a téma márcsak azért is kínos az m1 es szakkomentátor úrra nézve, ha télleg szabályosnak mondták-mert ugye én nem láttam- mert egy volt szövetségi kapitánynak, de ráadásul az isteni Cucu fiának több, mint szégyen, ha nem ismeri a futball szabályait.
az m1 pedig csak az általános médiában uralkodó béka segge alatti nívót hozza a nagycsapatok istenítésében. ez a blikk-fókusz-stb. "sztárolás". nem értenek a futballhoz, ezért muszáj a sztárokról közhelyeket puffogtatni.

rizla 2007.11.08. 22:43:28

"3 éven belül két döntő, hát istenem a Pool már csak ilyen!"

ez jól hangzik, hogy 3 éven belül két döntő. én inkább úgy mondanám, hogy 23 év alatt 1 BL-cím. így máris nem olyan szupcsi, nem? ugyanis a vesztesek (döntősök) senkit sem érdekelnek.
egyébként hogy jön inzaghihoz a liverpool? hol dícsértem inzaghit a liverpool rovására? nem értem. szö-veg-ér-tel-me-zés

rizla 2007.11.08. 22:47:10

csörszike: az isteni Cucu fiának sajnos nincs szüksége ilyen tévedésekre ahhoz, hogy lenullázza a hitelét. megtette azt már jó régen. én nem is értem, miért kell őt behívni, látszik a fején, hogy más sem hiányzott neki, minthogy bozsik fia legyen, lenne inkább állatorvos. legalább a sportműsoraink komolyanvehetnék magukat, ha már a focink erre jobbára képtelen (bár a várhidi-fan létemet nem tagadhatom). a sport1-sport2 kivétel némiképp, ezért is éreztem igazságtalannak, hogy fülöpöt ezekhez a szakszerűtlen bohócokhoz mérte itt valaki. oké, ő sem tökéletes, de azért kéremszépen..

rizla 2007.11.08. 22:54:21

habitang: a videó impozáns, de akkor is hányingert kapok a YNWA-tól, mert egyértelmű, hogy a liverpool MAGYARORSZÁGON ezzel adja el magát. ezzel a romantikával, hogy liverpool-szurkolónak lenni több, mi akkor is kiállunk a csapatért, ha szarul játszik! mi egymás kezét fogva énekelünk! you never walk alone! brrr. nyilván nem az anfield melletti utcában felnőtt munkásgyerekről beszélek, inkább a valami egzotikumra vágyó, elvágyódó, identitás-zavaros, kollektív kisebbségi komplexusban szenvedő középosztálybeli magyar fiatalokról, akik egy jó fradi, mtk, újpest híján ilyenekben találják meg önmagukat, és ennek hangot is akarnak adni folyton. és nem, a "mes un que club" sem sokkal jobb.

Romanista 2007.11.08. 23:01:27

mes que un club.
azért szerintem a liverpoolnak nem kell eladnia magát M.o.-n.és inkább ennek adjanak az identitás zavaros atyafiak hangot mint a metro szétverésének. már bocs.és a mes que un club,YNWA és a La Roma non si discute, si ama azért szerintem több. már bocs, ismét.

rizla 2007.11.09. 00:28:10

mea culpa. pedig spanyolt is tanultam, szégyen. igaz, ez katalán

ShanklyGates 2007.11.09. 01:36:03

Semmi gond rizla, nem is a fellengzôs, de pontatlan idézetekkel teszed magad folyamatosan nevetségessé : )))

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.09. 01:37:05

rizla

ez most óriási marhaság volt..

Maximum az újságírók csak ezt tudják átadni.. Még soha nem láttam magyar nyelvű cikke ta "Liverrpool way"-ről, vagy a Reclaim the Kop csoportról.

Arról bizony nem a Liverpool tehet, hogy a magyar Liverpool-rajongók sokszor ennyit tudnak (YNWA), de a "Poor Scouser Tommy"-t már kevesen ismerik, pedig 10 liverpudlian fanból 5 azt választaná. Nem ismeri az sem, aki meccset közvetít, pedig nekik kívülről kellene tudni a "Blue is the color"t meg z "I'm forever blowing bubbles"-t is, hogy ne mondjanak akkora marhaságokat, hogy milyen hangos az hazai tábor, miközben zeng a vendégcsapat himnusza.

Mellesleg a "Stand behind the team" nem a magyar romantikus rajongó ötlete, hanem az angol Liverpool-drukker sajátsága inkább, mert egy dologban igazad is van: míg egy MU fórumon simán lehet kritizálni a Unitedet, egy Liverpool-fórumon, hacsak nincs valami respekted, tízből hatan elküldenek a francba, és ez nekem sem tetszik. Ezért szoktam sokszor abbahagyni a posztolást angol nyelvű fórumokra. "In Rafa we Trust!" "We've got the best midfield in the world!". Nagy túrót! Tré játékkal elért 1-0-ás győzelem után csak a nulla kapott gólt és a három pontot észrevenni, ez nagy divat odkint. Itthon viszont nem! Egészen másképp nézzük a focit, mint ők, és a teljesítményeket is. Egyébként szerintem ezért is tart ott az angol válogatott, ahol (külön poszt téma lehetne, szintén) Szóval, van igazságod, de összességében mégis marhaság, amit írtál.

És tetszik neked vagy nem, az, ami Liverpoolban körülveszi a focit, szinte minden odalátogató külföldi szurkolót is megfog. Megtapsolni az ellenfelet, ha legyőzött, az ellenfél kapusát köszönteni a Kop oldalon, és a megvert, de szimpatikus csapat nevét skandálni, ez nem sok helyen divat. Ha olvasol angol nyelvű fórumokat, keresd meg, miket írnak az ott járt Barca, Galata, Benfica, Valencia drukkerek az Anfieldről! Ha komolyan gondolod, amit írsz, akkor be fogsz szarni.

Mást ne mondjak, a Barca kiverése után a stadionban maradt két tábor egymás csapatainak nevét kiabálva éltette az ellenfelet, és a Barca drukkerek felemelt sállal énekelék azt a "gennyet". Ez azért valami!

A YNWA pedig mostanában tényleg szarabb, az alájátszott zenével, sok csendesen fényképező túristaszurkerrel, akik elkezdenek tapsolni második "walk on" előtt, mintha vége lenne, amivel az öreg liverpooli drukkereket meg lehet ölni.

Éppen ezért alakult a Reclaim the Kop társaság egyébként, de erről talán majd később. Többet amúgy sem akarok írni, mert a végén még kiderül, kinek drukkolok!

ktn 2007.11.09. 01:42:28

"nyilván nem az anfield melletti utcában felnőtt munkásgyerekről beszélek, inkább a valami egzotikumra vágyó, elvágyódó, identitás-zavaros, kollektív kisebbségi komplexusban szenvedő középosztálybeli magyar fiatalokról, akik egy jó fradi, mtk, újpest híján ilyenekben találják meg önmagukat,"

rizla, azért ez a mondat több ezer sebből vérzik. mint egy elsős szociológushallgató, csak a "vallás a nép ópiuma" (vö: patetikus YNWA) hiányzik belőle vegyítve egy kis WASP-elmélettel, hogy passzoljon a mozaik.

más.

fülöp mellett szeretnék kiállni, én az esti olasz meccseit is szeretem. tény, hogy sokat téveszt (csodálkozom is), de alapvetően érzi a meccsek ritmusát, és ami nálam is plusz pont, nem ciki neki javítani magát, valamint érződik, hogy szereti a focit, nemcsak a szar bulvárhírekből építi fel a közvetítéseit, mint a sportklubos banda.

horváth ferivel sincs baj, szerintem sokat fejlődött (eleinte szörnyű volt), a sport12-ről egyedül azt a csávót nem lehet elviselni, aki angol meccseket közvetít (talán tóth csaba?). be nem áll a szája, erőltetett szóviccek stb.

a sport12-eseket (kivéve a "szakkommentétorokat") nem is lehet egy lapon emlegetni a barcamaszturbáló m1-essel, pláne nem a sportklubosokkal (edvi "90 percig beszélek megállás nélkül mormogva" lászló rulez). a csúcs az volt, amikor egri viktor (aki civilben amúgy váltig megvan győződve arról, hogy neki kurvajó a humora...) ezt mondta: "ronaldinho végre mosolyog, beszéljünk erről".

ui: tisztelt sport1! remélem valami hasonló kommentre gondoltak, amikor odaadták nekem a vip-jegyet a kilmarnock-falkirk meccsre. már tűkön ülök.

;-)

ktn 2007.11.09. 01:43:50

javítás: "aki angol meccseket közvetített". régi szép idők.

Dean 2007.11.09. 09:25:12

Sosem tagadtam, hogy Barca szurkoló vagyok, de azért minden részrehajlás nélkül mondhatom, hogy a "mes cue un club" nem csak egy hangzatos szlogen arra, hogy fanatizálják (vagy épp lenyugtassák) a szurkolókat. Ez a "több mint egy klub" megnyilvánul például abban, hogy a Barca mezein az egyik fő szponzori helyen az Unicef logót láthatod, ami azt jelenti, hogy a Barca támogatja másfélmillió euroval az Unicefet.
EZ több mint egy klub.

Dean 2007.11.09. 09:36:24

Egyébként a Sport12 messze fölötte áll a hazai spotközvetítési színvonalnak, azzal együtt, hogy a kommentátorok néha tévesztenek. (Gondolom nem tesz jót nekik, hogy évről évre változik, milyen bajnokságokat közvetítenek.)
Jó példa erre mondjuk Várhidi, aki maga is ott "szakértett" már évek óta. Mindigis úgy gondoltam, hogy a közvetítések mellett magyarázó fociedzők csak azért vannak ott, hogy ne legyen annyira unalmas a két félidő közötti szünet. 99%-ban blőd általánosságokat mondanak, erre speciel egy nagymellű szőke is megfelelne. Aztán egyszercsak jött Várhidi, és én majd' leestem a székről, hogy ez értelmes dolgokat beszél. Értette és magyarázta az egyes csapatok taktikáját; ki mit csinál, miért arra mozog, stb.
Na mindegy, a lényeg, hogy a Sport12 sokkal nagyobb szakértelemmel és alázattal(!) csinálja a dolgát, mint a többiek.

rizla 2007.11.09. 12:01:08

habitang:

a kommentedből számomra nem derül ki, hogy miért is marhaság, amit írtam. először is hadd ne tetszen már a YNWA, meg ez a fajta nemes, és lovagias (szerintem patetikus) hozzáállás, amit a liverpool szurkolók képviselnek, csak azért mert "szinte minden odalátogató szurkolót megfog". ez ízlés kérdése. kettő: nem is ez volt igazából a lényeg, és nem is ezt kritizáltam, akinek ez tetszik, hát tetszen, ízlések és pofonok, stb. sokkal inkább az nem tetszik, ahogy itthon is vannak olyan emberek (nem, nem te, akinek nem inge, érted), akik érezhetően sablonná sekélyesítették ezt az egészet, és minden sportműsorban azt kell látnom, hogy a liverpool közönsége a legjobb, nekik van a legjobb szurkolótáboruk, blablablabla, ez pont olyan túlzó (és más csapat szurkolóira sértő), egyoldalú, egysíkú, és unalmas vélemény, minthogy a támadó foci a minden, a védekező foci meg csúnya, rossz, ki kell irtani, meg ha ronaldinho képes végre egy normális labdát adni, akkor "ronaldinho újra varázsolt". ezek sztereotípiák, amik a fociban is ugyanúgy fárasztóak, demagógok, és buták, mint azon kívül. hangsúlyozom: én elismerem, és azért nyilván tisztelem is a liverpool sajátosságait (még ha le is nyálasoztam őket), nem ezen volt (vagy lett volna) a hangsúly, hanem azon, hogy semmi kedvem már a liverpool meccsek előtt végighallgatni a liverpool-szurkolók kollektív faszverését arról, hogy ők vörösök lesznek egész életükben, mert YNWA, és a mi táborunk a legkirályabb. legalábbis olyan emberektől nem szeretném ezt látni, akik most múltak el 16 évesek, és igenis tökéletesen igaz rájuk, amit írtam eggyel lentebb. tiltakozhatsz ellene, de igenis a liverpoolnak nagyon erős a romantikája, és ez igenis megragadja a kisfiúkat, amivel semmi baj, inkább azzal, hogy itthonról, xezer km-ről, nem értenek belőle semmit, nem foglalkoznak vele, nem tudnak semmit róla, de azért nyomják, mert jól hangzik. én nem úgy értettem azt, hogy "itthon ezzel adja el magát a liverpool", hogy direkt ezért találja ki ezt az egész mítoszt, nyilván nem. na mindegy, szerintem elbeszélünk egymás mellett, igazából ellenérveket nem hoztál, szerintem kicsit magadra vetted, kár volt.

"minden részrehajlás nélkül mondhatom, hogy a "mes cue un club" nem csak egy hangzatos szlogen arra, hogy fanatizálják (vagy épp lenyugtassák) a szurkolókat"

persze, hogy nem. de sokan hangzatos szlogenné degradálják a viselkedésükkel. mintha egy magyar tizenévesnek bármi fogalma lenne arról, hogy milyen katalánnak lenni..

rizla 2007.11.09. 12:05:56

dean: szerintem is színvonalas a sport1-2, én nyilasit is kedvelem, és azért a kommentátoraik sem rosszak. mondjuk a zombori néha az agyamra megy, de még mindig értelmesebb mondatokat képes összerakni, mint a folyamatosan kliséket puffogtató bozsik. sajnos az nagyon nincsen jól, hogy a sport tv-nél vannak a tolerálhatóbb emberek, viszont a közvetítési jogok meg máshol. ha az m1 fogja adni az EB-t (és nagyon úgy néz ki, hogy az fogja), akkor szarban leszünk, mert faragóékat elveszítették már egy ideje (és knézyt, RIP), és hallhatóan nem termeltek ki új, színvonalas szakmai stábot. talán ha hajdú b-t felkérik, nem lesz olyan vészes. meg hát a tavalyi VB-közvetítésnél minden jobb..

rizla 2007.11.09. 12:07:47

ktn: a véleményed nem attól lesz hitelesebb, hogy közlöd, hogy elsős szociológushallgató vagy, hanem attól, hogy értelmes gondolatokkal állsz elő. sok sikert.

szferi 2007.11.09. 12:19:05

Rizla! A szövegértelmezésről szóló igen okos hozzászólásodat már nem akartam kommentálni, de ez röhej!!! Szövegértelmezés? A te hozzászólásodat hasonlították egy elsős pszichológushallgató hülyeségeihez!!! Mi nem tudunk olvasni? nem értelmezzük a szöveget??? Ha-Ha-ha.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.09. 13:02:34

"hadd ne tetszen már a YNWA, meg ez a fajta nemes, és lovagias (szerintem patetikus) hozzáállás, amit a liverpool szurkolók képviselnek"

Ezzel pl csak az abaj, hogy sokan félreértelmezik és túlzásba viszik, nem? Ők lesznek szánalmasak néha, ez igaz. Akinek viszont ezzel már alapvetően baja van, azok tapasztalatiam szerint általában az otthoni bőgőmasinák, akik kifelé játsszák a kemény fiút.

"kommentedből számomra nem derül ki, hogy miért is marhaság, amit írtam."

Ezért:

"mert egyértelmű, hogy a liverpool MAGYARORSZÁGON ezzel adja el magát. ezzel a romantikával, hogy liverpool-szurkolónak lenni több, mi akkor is kiállunk a csapatért, ha szarul játszik! mi egymás kezét fogva énekelünk! you never walk alone! "

De azóta már kifejtetted, amit elsőre pongyolán, foglamaztál meg - vagy én értettem félre. Én a "Liverpool ezzel adja el magát" kitételre reagáltam, ami nem igaz.

"tiltakozhatsz ellene, de igenis a liverpoolnak nagyon erős a romantikája, és ez igenis megragadja a kisfiúkat"

Ki tiltakozna ez ellen? Ahogy a motornak, a gitárnak, egy csomó más klubnak (és igen, a legnagyobbak közül legfőképp a Celticnek és a Barcának) is, lehetne sorolni még a végtelenségig, mennyi mindennek, embere válogatja, nem? Vannak aztán olyanok is, akik az érzelem nélküli keménycsávó-imázs romantikájának dőlnek be, ami legviccesebb az összes közül, mégis létezik!:))

the real 2007.11.09. 13:41:19

Na, még mindig a kezezéshez két idézet a szabályzatból, most Csörszikének, de korántsem az itt is egyre divatosabb személyeskedő jelleggel:

"A labda kezezése azt a szándékos cselekedetet jelzi, amikor egy játékos a kezével, vagy karjával kerül érintkezésbe a labdával. A játékvezető a következőket vegye figyelembe:
- a kéz mozog a labda felé (nem a labda a kéz felé)
- az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda)
- a kéz helyzete nem szükségszerűen jelenti, hogy ez egy szabálysértés"
"Figyelmeztetés sportszerűtlen magatartásért:
- kezezi a labdát, hogy ezzel megakadályozza az ellenfelét, hogy a labdát birtokba vegye, vagy egy támadás kifedjődjék
- kezezi a labdát, hogy megpróbáljon gólt elérni"

Mondjuk szerintem ez továbbra sem egyértelmű, csak van pár leírt támpont.

rizla 2007.11.09. 13:55:50

habitang: jó, hát nyilván nem úgy értettem elsőre sem, hogy a liverpool PR osztálya kitalálja, hogy mivel fog hatni a magyar rajongókra. a lényeg kb annyi, hogy emiatt a túlspirázott "YNWA-láz" miatt én már meggyűlöltem a liverpoolt, dehát biztos kibírják nélkülem is. majd ha németh elkezdi vágni a gólokat, én is poolos leszek úgyis.

rizla 2007.11.09. 14:07:19

"Megtapsolni az ellenfelet, ha legyőzött, az ellenfél kapusát köszönteni a Kop oldalon, és a megvert, de szimpatikus csapat nevét skandálni, ez nem sok helyen divat."

"Mást ne mondjak, a Barca kiverése után a stadionban maradt két tábor egymás csapatainak nevét kiabálva éltette az ellenfelet, és a Barca drukkerek felemelt sállal énekelék azt a "gennyet". Ez azért valami!"

na, látod, nekem ez egyáltalán nem tetszik. ha egy jelenlévő barcelona-szurkoló lettem volna, őszintén szólva elhánytam magam volna a többiektől. nem azt mondom, hogy nem lehet tapssal jutalmazni az ellenfelet olykor, de én ezt ilyen szinten nem tudnám elképzelni magamról.
a magyar-málta meccsen pl volt, aki felállt a máltai himnusz alatt. jó, tiszteletadás, de számomra ez akkor is érthetetlen, és elfogadhatatlan. a tavalyi barcát kiverő tavalyi liverpoolban egyébként nem sok csodálnivaló volt szerintem. ez nem ugyanaz a kategória, mint amikor ronaldinho gyakorlatilag egyedül alázta meg a madridot a barnabeu-ban (bocs, ha rosszul írom), és a realosok megtapsolták. mert pontosan tudták, hogy az az ember, akit látnak, történelmet írt, és hogy a világ legnagyobb játékosa. lehetett kivételt tenni. de csak azért, mert valaki legyőzi a csapatomat, még nem fogom megünnepelni. miért tenném? gyűlölködni sem kell, persze, de nekem ez az egész liverpooli mentalitás kicsit álszent, nem szimpatikus. ez van.

r_magpie 2007.11.09. 14:23:37

"a magyar-málta meccsen pl volt, aki felállt a máltai himnusz alatt. jó, tiszteletadás, de számomra ez akkor is érthetetlen, és elfogadhatatlan"

ennyi erővel a vendégcsapat már el is mehetne futkorászni a hazaiak himnusza alatt?
szerintem az a minimum (és egyben a maximum is), ha egy válogatott meccsen a néző végigállja mindkét himnuszt.

rizla 2007.11.09. 14:42:06

szerintem nem. csendben vagy, végighallgatod, ez oké. bekiabálni, fütyülni, stb, bunkóság. de miért kéne felállnom? nem vagyok máltai, semmit sem jelent számomra az ő himnuszuk. tiszteletben tartom, de ennyi.

Walmer 2007.11.09. 15:44:34

Rizla,

Ezen post kapcsán tökéketesen nevetségessé váltál.
Szerintem hagyd a fenébe egy időre a kommentelést. Meditáljál, vagy kérj tanácsokat a gyógyszerészedtől, esetleg kezekőorvosodtól, vagy csak egyszerűen olvasd vissza a hozzászólásaidat és majd Te is meglátod mennyire kínosak.

habitang,
az a szöveg, hogy:
"Vannak aztán olyanok is, akik az érzelem nélküli keménycsávó-imázs romantikájának dőlnek be, ami legviccesebb az összes közül, mégis létezik", nos ez nagyobb gól annál is, amit maradona vágott '86-ban az angoloknak (legnagyobb sajnálatomra egyébként)

crouchy 2007.11.09. 17:54:24

rizla tudom hogy csak egy hülye balfasz wagyok aki nem tud szöveget értelmezni de azért megpróbálom, remélem majd látod a fejlődést
szóval: "mi akkor is kiállunk a csapatért, ha szarul játszik!" tehát ezek szerint, ha szarul játszunk omoljak össze és kezdjek szurkolni a manchesternek? de amúgy meg arra nincs időm h az összes számomra hülyeségnek tűnő hangzatos kommentedre reagáljak. nem mintha érdekelne téged bárki véleménye. főleg egy szaros kis poolosé. akit biztos csak azért szereti a csapatát mert tökmag 16 éves és megfogta a csapat romantikája. tök jó hogy így ismersz minden poolost és minden embert. mindenkit jobban ismersz mint ő sajátmagát. fantasztkius ember vagy.

rizla 2007.11.09. 19:21:04

walmer: nekem a postolás=meditáció

crouchy 2007.11.09. 19:31:25

hú bazzeg rizla te rosszab vagy mint a balázs show.

crouchy 2007.11.09. 19:33:21

mert már megint, nem mondtál semmit! szerintem te se tudod miről beszélsz csak qwa rejtelmes szavakat írogatsz. de te biztos nagyon meg vagy elégedve magaddal. ez a fennsőbségeskedés nagyon undorító. pontosabban nem lenne baj ha egy öreg böcs lennél aki legalább nemsokára meghal.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.09. 19:37:46

tisztelt urak, a mai napon roppant kevés szó esett a kommentek között a fociról, annál több személyeskedés és bőven ömlő fika volt. remélem, csak menstruál a csajotok, előjött az aranyeretek, vagy nem adta ki a skunk, mert ha ebből rendszer lesz, fogjuk és lezárjuk a kommenteket pár napra, hogy mindenki lehiggadjon.

rizla, a magas lóról osztott ész bizony nagy eséllyel ellenérzést vált ki a célközönségből. ha ez a cél, akkor gratu, ha viszont nem, akkor csomagold be szebben a kis mondanivalódat.

más szóval sárga!

crouchy 2007.11.09. 19:40:20

okés benito én vettem az adást. Bocsánat.

rizla 2007.11.09. 20:32:28

én végig a fociról beszéltem részemről. visszaolvasható.

rizla 2007.11.09. 20:33:17

ok, 1 postban valóban nem, volt vagy 1 sor, elnézést érte.

crouchy 2007.11.09. 21:33:47

hallod benito inkáb bannolj le mer én ezt ki nem bírom..

rizla 2007.11.09. 22:45:41

:D
nyugi crouchy, befejeztük. hajrá liverpool, lol
süti beállítások módosítása