Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 11. forduló

2007.11.03. 12:30 pancho_sanza

Az elmúl hét napban minden csapat lejátszott két-két mérkőzést, s ezzel még nincs vége megpróbáltatásaiknak, ugyanis még egyszer össze kell szorítani a fogakat és ki kell futni a pályára. Ráadásul mindössze három csapat van olyan szerencsés helyzetben, hogy a Levantéval edzőmeccs jellegű mérkőzést játszhat/ott, a többieknek három komoly és embert próbáló feladat jut. A maximális, ezen a héten elérhető kilenc pontra, már csak három csapatnak van esélye: az Atléticonak, a Realnak és a Zaragozának. Nem lenne meglepetés, ha mindháromnak sikerülne ez a bravúr, de a Sevilla és a Villarreal sokat tehet azért, hogy legalább a két madridi gárda megízlelhesse milyen a savanyú szölő és a tabella felső része megint sűrűsödjön egy kicsit. A Barcelona otthon próbálja feledtetni a szerdai pofont, míg a Valencia Mallorcán próbál felkelni a padlóról. Ilyen az amikor, az egyiknek sikerül a másiknak nem. Tovább után részletek:

Sevilla - Real Madrid 2-3

Kezdjük a Valenciával! Ugyanis mindkét csapatnak és szurkolóiknak friss élményei vannak velük kapcsolatban, s ha a koporsószeg hasonlattal illettük volna a hazaiak múlt hétvégi három találatát, akkor a királyiak a kasztíliaiak temetését is megtartották szerdán. Ennek és még sok másnak is köszönhetően a hétvége legnagyobb eseményét egyértelműen a sevillai nézők élvezhetik élőben. Ráadásul egészen friss emlékeik vannak egymásról, mert a spanyol szuperkupának nevezett ereklyéért rendezett mérkőzéseken már volt szerencséjük megismerni egymást és a madridi második felvonás gólgazdagságával és színvonalával - bár azóta pár dolog megváltozott - most is kiegyeznénk. Például a szerdai Atlético elleni vereség alkalmával már másodjára ült a sevillai kispadon Manuel Jimenez és továbbra sem tűnt úgy, mintha meg lenne szeppenve a lehetőségtől és a csapata is kezd lassan magára találni. A Real Madrid játékában egyértelmű előrelépést fedezhettünk fel az elmúlt 2 hónapban és a keretük is erősebb lett, egy Sneijderrel mindenképpen. Szóval jó mérkőzésre van kilátás és számunkra teljesen mindegy is az eredmény, ha a színvonalra nem lesz panasz, mert nem feledhetjük, hogy a királyi gárda három csapatkapitánya bő egy héttel a szuperkupa után már járt Sevillában, s talán érthető, hogy ebben az esztendőben még a legvadabb Betis drukkerek sem mondanak rosszat a városi riválisról. Mi meg pláne!

Barcelona – Betis 4-0

A Barcelona látja vendégül Sevilla zöld-fehér csapatát. A mérkőzésről igazából nem sok mindent tudunk mondani azon túl, hogy nem tudjuk elképzelni a vendégek pontszerzését. S bár továbbra sem gondoljuk, hogy a hazaiak valami meglepő új húzással állnának elő, ezt a mérkőzést mindenképpen hozniuk kell, ha nem akarnak nevetség tárgyává válni. Igaz erről gondoskodik Frank barátunk, aki érdekes ízlésvilágról tanúbizonyságot téve szerdán egy fehér garbóban ugrált a pálya szélén. Nem tudjuk mennyi idő alatt sikerült kiválasztania ezt a trendi darabot, de nyílván hasznosabb lett volna, ha valami új taktikán törné a fejét, mert már a pályamunkások feleségei is tudják, hogy mit fog játszani a Barcelona. Hector Cúper meg a nagyobb zsugások közé tartozik, még akkor is ha most nincs megfelelő anyag a keze alatt.

Mallorca – Valencia 2-1

Akárhogyan számoljuk: a Valenciát kipontozták. Megvolt a tíz. Az utolsó három meccsükön (Rosenborg, Sevilla, Real) pont ennyi gólt kaptak, s egyetlen szerencséjük, hogy nem ökölvívásban próbálnak sikeresek lenni. De tényleg csak ennyi, mert most el kell menniük Mallorcára és azért ennél kellemesebb helyet is el tudnánk képzelni arra, hogy magukhoz térjenek, mivel a helyi kedvencek már öt meccs óta nem szenvedtek vereséget. Ráadásul ennek nagy részét emberhátrányban játszották le, így nem igazán gondoljuk, hogy a vendégek meglepetést okoznának, különösen annak fényében, hogy Joaquín most középen fog játszani és azért ott nem elég leszegett fejjel rohangálni, néha fel is kéne nézni.

Atlético – Villarreal 2-1

Adjuk meg az Atléticonak, ami jár. Na nem miattuk, hanem a Villarreal miatt, mert nekik most vereség jön a sorban és talán a hazaiak Forlán nélkül is beteljesítik a jóslatot, amivel már olyan magasan lesznek a tabellán, hogy legalább duplájára nőnek az Atlético játékosok és szurkolók arcai. Pedig ez egy rangadó lesz a javából, ugyanis a vendégek személyében a második legtöbb győzelemmel rendelkező gárda látogat Madridba. A döntetlenért. Ami nagyon jól hangzik, de a sárgák maguk sem tudják, hogy a Fiorentina ellen miként sikerült elérniük a pontosztozkodást, s igazából mi sem szeretnénk, ha a vendégek most kezdenének el taktikus (értsd olaszos) játékkal kizárólag a kapott gól elkerülésére játszani.

Murcia – Deportivo 2-0

Nem rúgdossuk többet a Deportivot, mert már eleget tettük és - bár állandó olvasóink közé tartoznak - nem akarták nekünk „csakazértis” megmutatni, hogy jobbak ők annál, mint amit mi írunk. Pedig elárulom, hogy az üveggömb nagy kedvencei közé tartoztak az elmúlt három fordulóban, így a felelősség teljes tudatában írjuk oda, hogy nyernek a hazaiak. Pontosan azért, mert ugyan mindkét csapat hasonlóan gólképtelen elől, de a vendégek védelme kétszer akkora góláteresztő képességről tett tanúbizonyságot eddig.

Levante – Almería 1-2

Pedig a vendéglátók meg szeretnék mutatni, hogy ők igenis benn akarnak maradni, de ehhez még mindig több kell. Tényleg nagyon gyengék és bár pont azon tanakodtunk, hogy a legrosszabb kieső is el szokta érni a húsz pontot, így a Levanténak is illene elindulni ebben irányban, egyelőre mi a 10 pontot sem látjuk bennük. Az viszont kétségtelen, hogy a csapatok egy részének meg kell küzdeni az itt szerezhető pontokért. A mostani vendégekhez hasonlóan.

Athletic – Recreativo 1-0

Az már vicc, amit a Bilbao művel. Hazai nyeretlenség. Egész Spanyolország egyik legrettegettebb katlanjából mindenki ponttal távozik. Még a Betis is. Hihetetlen. Szerencsére most a másik gólképtelen csapat érkezik a baszk futball fővárosába és érdekesen várjuk, hogy a hazai mágus milyen összetételű támadósorral próbálja meg otthon tartani a három pontot. Mi annyit segítenénk neki, hogy Joseba Etxeberria nem csatár, igaz az elmúlt 12 évben már kétszer is túlépte a 10 gólos határt a bajnokságban.

Zaragoza – Valladolid 3-1

Az Atléticotól kapott pofon pont időben érkezett, hogy elgondolkodtasson minden hazai játékost, hogy miért nem a zaragozainál nagyobb csapatban játszanak sztárként. Edzőjük is megfelelően kevergette a kártyákat, így van esély rá, hogy egy kilencpontos hét keretében újult erővel az áhított cél (BL) felé induljanak, aminek mi csak örülünk, mert egy magabiztos és jó Zaragozára mindig szükség van. S bár a vendégek hétközi pontszerzése mindenképpen dicsérendő, mi ezt a meccset a hazaiaknak adjuk.

Racing – Espanyol 1-1

Bár már hat mérkőzés óta őrzik veretlenségüket a hazaiak, a Real Madrid felett aratott győzelem után valami megtört bennük. S bár erejüket jelzi, hogy ennek ellenére nem szenvedtek vereséget, egy kicsit kiábrándultunk a katalánokból és az ő csodálatos támadóalakzatukból. Pedig, ha egy kicsit komolyabban odatennék magukat, akkor, már a nagytestvér előtt járnának, így viszont a mai pontosztási szabályok nem kedveznek az egy pontokat gyűjtögetőknek, legyenek azok bármilyen szorgalmasak is.

Osasuna – Getafe 2-2

Bár a vendégek kiesőzónában vannak, ez nem csap be minket, mert az elmúlt négy meccsükből hármat megnyertek és mindezt egyre meggyőzőbb játékkal tették. Szóval fel kell kötni a gatyát a hazai oldalon, mert valószínűleg most nem sétálnak keresztül olyan könnyen az ellenfél védelmén, mint tették azt Sevillában, amikor a Betist alázták meg. Gólgazdag és látványos mérkőzésre számítunk.

19 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr27216945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmrmszrzt 2007.11.03. 13:30:00

Atlético – Villarreal 2-1
pancho, ezt nem kellett volna. általában annyira helyesek a megérzéseid a hazaikakkal kapcsolatban, hogy most tuti nem lesz meg a három pont. nem írnád át 1-2-re? én speciel visszaveszek az arcomból, ha ezt megteszed.

Asidotus 2007.11.03. 13:55:15

Szerintetek az Atletico Madrid BL-helyen végez? Mert szerintem nagyon erős a kerete, sérülések, formaingadozások egy olyan gazdag keretet kevéssé befolyásolnak.

Ylaya 2007.11.03. 15:39:33

mitbeszelsz szmr..., muszaly gyozzon az atletico, fogadtam ra s ha nem jon be nem tudok lakbert fizetni,

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.03. 15:40:59

a 12. forduló után lesz egy értékelés, melyik csapat honnan jött, hol tart és merre halad...
Abban benne lesz az Atlético is, persze ha most sem találom el az eredményüket, akkor nehezebb lesz elérni a céljukat, de az egyértelműen a BL:)
Az nem valószínű, hogy az első két helyre beférnek, a maradék kettőre, meg van egy pár jelentkező: Valencia, Sevilla, Villarreal, Zaragoza, Atlético

Ne feledjük, hogy a Zaragoza mellett szól, hogy nincs kötelezettsége egyik európai kupában sem és ott is elég jó keret van.
A Valencia fekete ló, de ha összekapják magukat, akkor odaérnek a négybe rutinból.
A Sevilla ismét fekete ló, mert Puerta halála megtörte őket, ráadásul az Afrika kupa nagyon betehet nekik (Keita, Kanouté, Koné), de azért továbbra is hatalmas lehetőségek rejlenek abban a csapatban.
A Villarrealnak csak az UEFA kupa tehet keresztbe, de az nagyon, náluk érzem azt, ha sokáig jutnak a kupában alacsonyan végeznek a bajnokságban.
Az Atléticó ugyanaz mint a Villarreal, de annyival másabb a helyzetük, hogy ők már játékban voltak, amikor a többiek még nyaraltak, így nekik eddig is nagyon sok meccsük volt, ráadásul nem is azért intertotóztak, hogy aztán ne akarjanak sokáig jutni az UEFA kupában

S akkor még nem is beszéltünk az Espanyolról...

Szmrmszrt: a Zaragozát tényleg benéztem, de a múlt hetit igazából annyira nem, mert én leírtam, hogy az Atléticó az esélyesebb 2-2 után és csak azért teszek a Sevillára, mert ők idén bármit tehetnek én nem fogok rosszat írni róluk.

Komiké 2007.11.03. 18:02:23

A baszk főváros Vitória.

luqe 2007.11.03. 23:58:05

Ez a sevillai meccs kutyaszar volt. De legalább Ramost jogtalanul állították ki. :)

drogosmacska 2007.11.04. 00:12:41

Nem volt ez kutyaszar, szerintem kimondottan jól indult, aztán a 2 gól megfogta a Realt, Ramos kiállítása után meg mindenki inkább az öltözőt nézte volna belülről.

A kiállítást igazából be lehetett fújni, de akkor se csodálkozik senki, ha nincs második sárga, annyira nem volt konzekvens a bíró. Az elején hagyta, hogy mindenki szétrúgja a másikat a középpályán, utána elkezdett sárgákat osztogatni, majd a végére megint eltette a lapokat - tipikusan szar spanyol bíráskodás.

A közvetítés (mármint a Sport 1) hasonlóan alacsony színvonalú volt. Értem én, hogy pl. Drenthe és Balboa is dreadlock rasta, de ez nem a Tápiószecső - Baktalórántháza meccs, illik a játékosokat arcról ismerni, legalább is ha már kommentátor az ember. És nem összekeverni Gagot Ramosszal, meg Nistelrooyt Metzelderrel, tiszta Vitár Róbert flash volt.

Karma Police 2007.11.04. 00:53:26

engem meglepett, hogy a Sevilla milyen agresszíven és néhol elég alattomosan játszott. Horváth Ferenc kommentátor pedig még a sport klub stábjából is kilógna, nem értem én a sport tévé vezetését.

luqe 2007.11.04. 01:00:54

Horváth Feri mindig hülye volt :) Mikor mutatták hátulról, nagy betűkkel a hátára ráírva, hogy BALBOA de akkor még Drenthe volt... Na mindegy. Amúgy ha engem kérdezel, egyik játékos se rasta, fonva van a hajuk. Ramosé meg nem volt jogos. Mármint a második sárga. Aztán még Feri-sztori, hogy amikor Cannavaro "felrúgta" a gyereket amit - talán a meccsen először jogosan sárgalappal díjazott műesésért, akkor még a szemből visszajátszásnál ahol látszott, feldobta magát a gyerek, még mindig azt mondta, hogy ez hatalmas bírói hiba. No comment

Meccs: az eleje tényleg jól indult, ha nincs az az első bődult nagy gól az elején, akkor döntetlen szagú meccs lett volna. Viszont Schuster tehetetlensége eléggé felhúzott. Első félidő után RvN -t le kellett volna cserélni, Diarra-t szintén. Na mindegy, a kényes helyszínek közül egy letudva.

ApukadHUN 2007.11.04. 17:42:37

mi történik Hispániában? A Levante hármat vág röpke félóra alatt, a Valladolid hat perc alatt ugyanez Zaragozában...

piroe 2007.11.04. 19:05:12

asszem ez a jóslás nem sikerült valami jól...

spangol 2007.11.04. 20:04:02

Rózsaszín felhők közül a nap... Csakapink továbbra is, mindenhol.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.04. 21:12:04

szmrmszrzt:komolyan sajnálom!

szmrmszrzt 2007.11.05. 07:29:18

hehehe. a meccs végén már csak röhögtem.

rexford 2007.11.05. 13:18:09

Etxeberria nem csatár?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.05. 13:40:26

Szerinted?
Joseba mérlege az elmúlt három évben:
2004-05: 33 meccs/3 gól
2005-06: 29 meccs/4 gól
2006-07: 28 meccs/3 gól

Thuram is lőtt már két gólt egy meccsen, aztán mégse csatár. Ráadásul ő vb elődöntőben nyomta a duplát.

rexford 2007.11.05. 14:34:10

Az utóbbi időben nem láttam meccsét (főleg azóta, hogy nem válogatott), de fénykorában klasszikus jobbszélső (azaz csatár) volt. A spanyol honlapok azt írják róla, hogy "delantero", sőt, ő is azt állítja magáról a honlapján. Ettől függetlenül lehet, hogy ma már nem jobbszélsőt játszik, mert megöregedett és lelassult (bár én meglepődtem, hogy még mindig csak 30 éves). A Bilbaóban 397/83, a válogatottban 53/12 a mérlege.

Dean 2007.11.05. 20:38:55

A jobbszélső mióta csatár? Azt hittem a szélső az szélső. A legtöbbször (támadó) középpályás kategóriában szokták emlegetni őket.
A csatár az az, aki csak a gólpasszra vár, hogy a kapuba pöckölhesse a labdát. Inzaghi, Nistelrooy.
Szerintem csak divatból hívják manapság a középpályásokat is csatárnak, lásd Messi vagy Ronaldinho. Ők nem azok.
Ha felrajzolsz egy papírra egy klasszikus 4-4-2-es felállást, abban az a kettő ott elöl, az a csatár, mögöttük négyen középpályások.

rexford 2007.11.05. 21:06:09

Ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog, de szerencsére könnyen utána lehet járni.
süti beállítások módosítása