Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 11. forduló

2007.11.02. 09:32 _benito

A 11. forduló beharangozóját a munkaügyi osztály jelentésével kezdjük. A Regginánál nem tudták megbocsátani Ficcadentinek, hogy nemhogy első győzelmüket nem gyűjtötték be a Livorno ellen, de hazai vereségüknek köszönhetően helyet is cseréltek vele, így a legutóbb a Bologna kispadján feltűnő Ulivieri ülhet helyette a kőkemény kispadra. Ficcadenti azt a Mazzarit váltotta a nyáron, aki tavaly elképesztő szezont futva benntartotta a csizma orrának reprezentánsát, de a meggyengült bordókkal jelenleg az utolsó helyen áll, nem csoda, hogy a második porba hulló fej (az első a livornói Orsié volt) az övé lett. A harmadik pedig lehet, hogy pont Mazzarié lesz, ha a hétvégén a Samp ki talál kapni a Cagliari vendégeként, amire egyébként van is esély, hiszen míg a genovaiak otthon szenvedtek megsemmisítő vereséget legutóbb, addig a Cagliari kis híján mindhárom pontot elhozta Bergamóból. A forduló kiemelkedően legfontosabb meccse a nemzet derbije lesz, minden bizonnyal örömmel értesülnek róla Inter-szurkoló olvasóink, hogy addig kutakodtunk ismerőseink között, míg rá nem bukkantunk egy elkötelezett Nerazzuri-lelkületűre, így a Derby d’Italiáról szóló post jó eséllyel nem a két csapat örökmérlegére lesz kihegyezve. Lesz még Milánóban átszakadó gát, újabb kiesési rangadó Parmában és természetesen egygólos Udinese-győzelem, vagy mi a szösz.

Milan – Torino 3-1
Hagyjuk most, hogy a 11. fordulóig kell várni a Milan első hazai győzelmére, a lényeg, hogy meglesz. Méghozzá simán, izgalommentesen, hogy ne mondjam, előre lefutottan. Az idei Toro idegenben sem mindig kap ki (3 döntetlen, 2 vereség), de hogy nem most gyűjtik be első győzelmüket, az egészen biztos. A Milanba visszatérhet Ambrosini és bár mi magunk csak akkor tennénk vissza, ha szorul a kapca és kell valaki, aki elöl lefejelgeti a labdákat, Ancelotti biztosan játszatni fogja, így Gourcuff tovább durcázhat a padon. Gilardino helye most megkérdőjelezhetetlen, Genovában két gól és egy gólpassz került a lőlapjára, mely például kommentelőinket a pármai időkben látott Gilára emlékeztette. A zuhanyhíradó szerint az utolsó fél órára végre beszáll Ronaldo is. Hisszük, ha látjuk.

Lazio – Fiorentina 1-1
A Derby della Capitalén látott Lazio megérdemli az egy pontban manifesztált bizalmunkat, efelől semmi kétség. Nem azt mondjuk, a Fiorentina jelenleg legalább két góllal jobb csapat a rómaiaknál, de a különbséget most elöl Rocchi, hátul pedig Ballotta teszi semmissé a várhatóan élvezetes meccsen kiharcolt döntetlen során. Nagyon várjuk az általában balról induló Mutu és az ifjú jobbhátvéd Di Silvestri összecsapását, mely akár a pontok elosztásáról is dönthet, ugyanakkor kíváncsiak vagyunk, hogy Ledesma elképesztő szabadrúgásgólja az elsülő kapanyél esete volt –e, avagy a megszólaló harci kürt hasított bele általa a római éjszakába. Előrelépni ugyanis lenne hova.

Empoli – Roma 1-3
Mi lesz Vucsiniccsel, ha felépül Totti? Ami a gólokat illeti, a fiatal délszláv Il Capitano tökéletes helyettese volt, sőt, De Rossi mellett csapata legjobbjaként tündökölt a római ikon hiányában. A Mexes-Juan kettős is összerázódni látszik, bár néha még akadnak gondjaik, a Lazio ellen a második félidőben szinte tökéleteset játszottak, ami szomorú képet vetít az eddig mindössze öt gólt szerző Empoli elé. Mi változatlanul nem gondoljuk, hogy kiesnének, de nem bátor tipp, ha azt mondjuk; nem a második helyezett ellen erednek a középmezőny nyomába. Az Empoli ugyanis az előző fordulóig egy darab kiváló kapusból állt, aki a Juve ellen megsérült. Ajjajj… 

Juventus – Inter 2-1
Bocs.

Parma – Siena 1-1
Mindketten győzelmet érdemeltek volna, ennek ellenére mindketten az utolsó percekben kapott gólokkal adták döntetlenre a saját meccsüket. A vendégek szinte a kapujukhoz szögezték a Cataniát és csak kapusuk bakijának, valamint a büntetőkkel igen nagyvonalúan bánó Maccaronénak köszönhették, hogy nem léptek meg jobban a kiesőjelöltektől, a Parma pedig még ennél is komolyabb esélyt szalasztott el a Barberában egészen a lefújás előtti percekig vezetve. Ebből most ugye az következne, hogy a Parma simán otthon tartja az összes pontot, de nekünk nagyon tetszik, ahogy a Siena az életéért küzd, ezért pontot szereztetünk velük a Tardiniben.

Catania – Atalanta 2-2
Mindkét csapat az utolsó percekben mentett pontot a legutóbbi játéknapon és igazából egyikük sem érdemelte meg a zsákmányt. A vendégek az eddig 9 gólt termelő Doni-Zampagna kettősben bíznak joggal, míg ellenfelük remek hazai mérlegét helyezi a serpenyőbe (5 meccsen 10 pont, csak a Fiorentina tudott győzni a Massiminóban). Az elefántok elsősorban masszív védelmüknek köszönhetően állnak ilyen előkelő helyen, de joggal bíznak abban, hogy a Martinez-Mascara kettős mögé végre feltámad a tavalyi szezon legjobbja, Spinesi is. Ha így is lesz, ez szerintünk akkor is iksz.

Napoli – Reggina 3-0
Elég sima meccsnek ígérkezik, még a futballközhelyek legdurvábbikát (miszerint az új seprű…) is idevéve sem gondoljuk, hogy a Reggina sok vizet zavarna Nápolyban. Ha úgy tetszik, a Livorno elleni hazai vereség után jogosan vetődik fel a kérdés Reggio Calabriában, hogy Akkor kit?!, amire a válaszunk csak annyi lehet, hogy a Napolit biztos nem. A kékek ugyanis meglehetősen balszerencsés körülmények között veszítettek Firenzében, az egy pontra feltétlenül rászolgáltak, csak szembetalálták magukat Frey kapussal, aki megbabonázta őket. Mi bírjuk Campagnolót is, de egyrészt előtte egy meglehetősen kutya védelem tesz-vesz, másrészt a kapuja felé zúduló dél-amerikai különítmény elég paprikás hangulatban lesz a hétközi bukta és az elmaradt gólok miatt.

Livorno – Udinese 0-1
Igen, ez még mindig a típus-tippünk, nem is fűznénk hozzá a vendégek részéről nagy okosságokat. A Livorno viszont hiába tűnt esélytelennek egészen az előző fordulóig, egy esetleges győzelemmel már akár a remény pislákoló lángocskái is felrebbenhetnének Toszkána legkisebb csapatánál. A mi hülyeségünk viszont kitartással párosul, ha már egyszer a harmadik forduló után kijelentettük, hogy számukra nincs remény, akkor ehhez tartjuk is magunkat és ahogy rendesen, most is megveretjük őket aktuális ellenfelükkel. Főleg, mert Quagliarella egyre mélyebb adósságokba veri magát, ami a gólokat illeti, egy eleddig 22 gólt kapó védelem ellen pedig remek alkalom kínálkozik a törlesztésre.

Genoa – Palermo 1-1
A hazaiak szomorúan pislogatnak felfelé, ahol nem olyan rég még ők is ácsorogtak, ám a zsinórban lejátszott három nyeretlen rangadó (Juve, Fiorentina, Inter) után már csak annak tudnak felhőtlenül örülni, hogy a Samp még mindig jó messze van tőlük. A vendégeknek is csak azért nagyobb a baj, mert ők idén a BL-t tűzték ki célul, ami már most látszik, hogy nem esélyes, viszont a középmezőny eleje még elérhető. Valahogy elszántabbnak tűnik a Genoa, ők nem azok, akiket egy-egy vereség visszavetne, inkább abból is erőt próbálnak meríteni, nem is értjük, miért nem veretjük meg velük a Palermót. Ja, de, Colantuono miatt.

Cagliari – Sampdoria 1-1
A Samp ha gólt lő, nyer. Ha viszont nem lő, akkor kikap, ráadásul általában nem is kicsit. Legutóbbi 4 idegenbeli meccsükön szerzett góljaik és pontjaik száma egyaránt nulla, kaptak viszont nyolcat, aminek köszönhetően már inkább hátrafele kénytelenek nézegetni, mint előre. Hétvégi ellenfelüknek pedig különösen fontos lenne a győzelem, hiszen utána a Roma és a Milan következnek, és úgy érzik, talán jobb lenne a két gigásznak a kiesőzónától egy kicsit távolabb nekifutni. A Sampdoria szurkolói a tegnapi edzésen tudatták a játékosokkal, hogy nem elégedettek a Milan elleni 0-5 alkalmával bemutatott produkcióval, mi azonban sajnos úgy látjuk, hogy az idegesség nem segít majd a genovaiakon jelentősen.

27 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr81215832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2007.11.02. 10:31:32

Hi!

Én is úgy gondolom, hogy ennek a Palermonak semmi keresnivalója a BL-ben. A szerdai meccsen is elég nevetséges volt az a 11-es, amit kaptak, de nem akarom csak egy mecsre levetíteni a teljesítményüket. Az ún. nagyok ellen semmi esélyük.

És amit én a legjobban hiányolok a csapattól, az a koncepció. Úgy nem lehet építkezni, ha évente két-három edzőt fogyaszt egy csapat. Persze ez inkább az elnök hibája.
Sajnos kis hazánkban is ez a divat, csak nálunk még a foci is hiányzik...

Romanista 2007.11.02. 11:13:38

"kösz" a juve-inter tippért!!

giacinto 2007.11.02. 11:47:28

szerencsére a tippek nem szoktak bejönni :)

kiváncsi leszek melyik spori kapja majd a "könnyűnek ígérkező" meccset :) rehabilitálják Paparestát vagy De Sanctist? :D

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.02. 11:51:08

a juve-interrel kapcsolatban minden szó hiteltelen a számból, ezt magam is beláttam, ezért írtam csak ennyit, de ahogy a bevezetőben is olvasható, lesz róla szó bővebben is természetesen.

Count Adyn 2007.11.02. 11:59:26

Én arra tippelek hogy a 93.ik percben Del Piero lövése megpattan Trezególon, és ezzel nyer majd a Juve xD
Tudom, szép álom, de hátha:)

rexford 2007.11.02. 12:08:12

Gólok: Treze felhőfejesből, Sanyi szabadrúgásból, Júdás Zoltán alamizsna 11-esből.

omgwtf 2007.11.02. 12:28:07

ennyi 1-1 a világon sincs. :)
részemről elég volna ha a biancocelesti összekapja magát a Fiorentina ellen (meg különösebb pechje sem lesz), és végre hoz egy meccset. akkor felőlem maradhat a többi. :)

pitbaccardi 2007.11.02. 12:39:44

a juve azt is megbánja, hogy felkerült az nb2-ből. legalább is remélem...

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2007.11.02. 13:43:40

Stankovic nagyon hiányozni fog, de remélem Julio Cesar felépül...

A meccs: Samu és Córdoba megemészti a Sanyi-Treze duót, Ibra megtáncoltatja Criscito-t és Grygerát és ad egy gólpasszt az egyik argentinnak. Olé! FORZA INTER!!!

rexford 2007.11.02. 13:46:15

Nagy szerencsétlenségetekre jó sok van belőlük.

GGG77 2007.11.02. 13:54:38

A fociban kevés nagyobb öröm van annál, mint vesztes Ibrahimovicsot látni. 2 nap múlva láthatjuk. :)

FORZA MILAN!

krysal 2007.11.02. 15:15:55

Én azért Trezególban megbízok, ez az Inter keret nem olyan sokkal jobb, mint a Juvéé (mondjuk védelemben, de hopp, az Öreg Hölgy kapuját a világ gyik -ha nem A -legjobb kapusa végi, és így máris többre taksálható...), és ha igazán komolyan gondolják a dobogós helyet, ezt a derbit hozni kéne...

(de ha tényleg odaszólt Samunak Manchi, ahogy ezt korábban olvastam, már kérdőjelesebb a dolog. Tudom, hogy megtörténhet egy-két láb eltörése, ismerem Samu fiút Madridból...)

giacinto 2007.11.02. 19:37:10

hány lábat tört el Samuel eddig okostojás ??? ő nem roykeane. bár vannak olyan szimpatikus játékosai a zebráknak, akiknél nem bánnám ha ő közülük lenne az első :)

tippem 1-3

spangol 2007.11.02. 21:05:26

Ahányat csak bírt.

krysal 2007.11.02. 21:46:20

ó, sajnálom, giacinto, megkövetlek. Walter Samuel, pláne az interes időkben a lehető legkevésbé agresszív, nincsenek kőbunkó megmozdulásai, elegáns szereléseket hajt végre, és e mellett technikás és gólérzékeny is. Így gondolod valahogy?

Asidotus 2007.11.02. 23:59:52

Remélem, a Juve - Inter tipp bejön. Nem reális, dehát, a remény hal meg utoljára. Forza Juve!

Romanista 2007.11.03. 00:02:54

samuel intelligens és kifinomult.


mint az inter többi tagja.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.11.03. 01:23:15

ronaldo még a keretben sincs, kissé meg lennék lepve ha pályára lépne.

krysal 2007.11.03. 07:09:40

Romanista! Hát ez az... :)

Asidotus 2007.11.03. 14:26:33

CSő Mindenkinek! Elvégeztem egy érdekes számolást (Forrás: UEFA hivatalos honlapja) az olasz és a spanyol foci látványosságával kapcsolatban.
Serie A. 10 forduló 100 mérkőzés: 254 gól. 9 gólnélküli meccs, 12 1:0-ás találkozó, és összesen 52-szer jött le csapat rúgott gó nélkül.
La Liga: 10 forduló 99 meccs (Sevilla- Osasuna maradt el): 258 gól. 9 gól nélküli meccs, és 15 1:0-ás találkozó és 62-szer jött le csapat rúgott gól nélkül.

spangol 2007.11.03. 16:05:18

Kösz, érdekes, bár ezek szerint nincs gyakorlati különbség.

Csakapink, Reál meg Genoa seholse.

giacinto 2007.11.03. 17:08:28

senki nem mondta h Samuel labdaművész, de te épp az ellenkezőjét szajkózod, vagyis h lábtörő lenne. mondjuk megértem hogy irigykedsz az Inter védőire, mert zebramezben nem ilyen kaliberű jáékosok szaladgálnak. össze lehetne egyenként hasonlítani posztonként a játékosokat, de nem akarom érzékeltetni a 2 csapat közti nemkis különbséget

MAti 2007.11.03. 17:09:23

Nünü, ez vicces elgondolás.

Megkockáztatom, ez alapján a Bundesliga látványosabbnak ígérkezik mindkettőnél. Nézd azt inkább... :))
Najó, ez azért erős volt... ennyire nem haragszom. :)

calcio_di_rigore 2007.11.03. 19:57:32

Buffon többet ér mint az egész védelmetek...:)))

Romanes eunt domus 2007.11.03. 22:54:40

Milan - Torino 0-0...

Most nem kezdenék bele utólagos okoskodásokba, hogy "várható volt", mindenesetre tény: az idei Milan csak két-három meccsente tud úgy játszani, ahogy egy BL-győztestől elvárhatná az ember. Az a Kaká, aki egy hete hülyére szopatta a Shaktar védőit, egy értelmes labdát nem adott ma. Az a Gila, aki szerdán két gólt vert a Sampnak, ma 3 méterről tökönrúgta a kapust. És folytathatnám a sort mindenkivel. Kivételt jelent ezalól Favalli és Brocchi, akiktől jobbat nem is vár az ember... előbbi elismerem, vészmegoldás Janku helyére, viszont azt nem értem, egy Brocchi mit keres a pályán? Miért nem játszik Gourcuff helyette? Mégiscsak támadóbb szellemű, vagy mifene...vagy itthon 3 vkp-val kell őrizni a 0-0át egy Torino ellen?...

Mondjuk ha megnézzük, tavaly ugyanilyen sz*rul kezdtük az idényt, aztán januárban jött Ronaldo (idén a Mikulás hozza...), és belelendültünk. A BL-ben meglehet a címvédés. Mondjuk akkor meg nyáron Berlusconi és Galliani apáink bejelentik, hogy "ne várjunk senkit se, jó ez a keret". Hmm...ez egy ördögi kör :))

pitbaccardi 2007.11.03. 23:21:45

chi non salt' é rossoner'! olé, olé!

Panu 2007.11.04. 13:35:07

Így is van, nem is kell utólagos okskodás, elvégre meg lett jósolva, hogy SIMA lesz és IZGALOMMENTES. Hát az volt! Ettől izgalommentesebb már csak a Lazio-Fiorentina volt. Néha az volt az érzésem, hogy a Pazzini-gyerek még a sajátjait is el kezdi majd rugdosni, nem csak a babakékeket, hátha sikerül felébreszteni őket. Szóval ezek után a Milan-Torino féle nyűglődés már csak a hab volt a tortán.
süti beállítások módosítása