Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 14. forduló

2007.11.02. 14:16 brúking


A hétközben rendezték meg a Carling Cup (ligakupa) 4. fordulóját, ahol az állva maradt Championship-klubok küzdöttek a 8 közé jutásért első osztályú ellenfeleikkel, tegyük hozzá rögtön nem sok sikerrel. A még érdekelt öt klub közül mindegyik búcsúzni kényszerült. Az előző forduló meglepetéscsapata, a Coventry kedden este otthon fogadta a West Hamet és hiába szerzett Jay Tabb vezetést az Égszínkékeknek, Marcus Hall öngólja és Carlton Cole a ráadás perceiben (mint a Plymouth ellen!) szerzett találata továbbjuttatta a Kalapácsosokat. A Blackpool az eredmény alapján (2-0) sima vereséget szenvedett a White Hart Lane-en, de a második félidőben nehéz perceket okoztak a Spursnek Simon Grayson tanítványai. Visszatért csapatával, a Cardiff Cityvel a Kop korábbi kedvence, Robbie Fowler az Anfield Roadra, ahol nagyon rövid ideig (egészen pontosan 46 másodpercig) lehetett reménykedni legalább a hosszabbításban, miután Darren Purse befejelte Paul Parry szabadrúgását, de jött a Kop jelenlegi kedvence, Stevie G és beállította a végeredményt.

A kupaforduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta majdnem a Stamford Bridge-re látogató Leicester City, akik nagymértékben Fülöp kapusnak köszönhetően végig méltó ellenfelei voltak a nem-is-annyira-tartalékos Chelsea-nek. Annyira méltó ellenfelei, hogy negyedórával a meccs vége előtt még 3-2-re a Rókák vezettek a Wolverhamptonból igazolt Carl Cort (akinek testvérétől, Leon Corttól Neil Warnock éppen próbál megszabadulni) góljának köszönhetően. Nagyon örültünk és szorítottunk (mikor szenvedett vereséget és kapott három gólt utoljára a Chelsea otthon?), de sajnos nem kis szerencséjének köszönhetően a Chelsea egyenlíteni tudott, sőt a 94. percben egy szögletet követő óriási kavarodás után Lampard fejese nyomán a labda átjutott a gólvonalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiába a megszellőztetett hírek, a korábbi Everton, Man City és Ipswich menedzser Joe Royle mégsem jön és a jelenlegi megbízott menedzser Frank Burrows és segítője, Gery Taggart a helyén maradhat?

A Bramall Lane-re látogató Arsenal ellen Bryan Robson eleve feltett kézzel állt ki: a keretbe sem nevezte a házi góllövőlista vezetőjét, a remek formában futballozó James Beattie-t. Viszont újból megbizonyosodhattunk arról, hogy az Arsenal és a hetvenéves öregasszonyra hasonlító menedzsere képviseli mindazt, ami a legfelsőbb szintű angol(?) klubfutballt egyre kevésbé teszi szerethetővé. Az egyedüli rokonszenves dolog az Arsenalban a vagány oldszkúl piros-fehér csíkos sportszár volt, amelyre egy, az NST-hez nagyon-nagyon közel álló, jelenleg visszavonulásban élő elemző hívta fel a figyelmünket. A vendégek (akiknél az este folyamán csak egy valaki volt még ellenszenvesebb: a sportcsatorna szpíkere) sima 3-0-ra nyertek végül, úgyhogy a vénasszony karbatett kézzel mosolyoghatott a sídzsekijében. Lehet, hogy Robbo szar menedzser, de szereti a piát, öltönyben nyomja az oldalvonal mellett és ott volt a hajtókáján a pipacs. És ez így korrekt.

Szóval kipottyant a küzdelmekből minden a ligakupában még érdekelt Championship-klub, úgyhogy térjünk csak vissza a bajnokság következő hétvégi fordulójának párosításaihoz, és kíséreljük meg a szinte lehetetlent, azaz megjósolni az összecsapások végeredményét:

Barnsley – Preston North End
A Korcsok a héten kölcsönbe leigazolták az ír csatárt Jon Mackent a Derbyból, úgyhogy az az érzésünk a mi Ferenczi Pistánk még nem teljesen gyógyult fel bokasérüléséből. Macken amióta eljött a Man Citytől 2005-ben sehol sem tudott igazán gyökeret verni. Az utolsó két meccsén még gólt sem szerző Barnsleynak azonban éppen egy sokatpróbált befejező csatárra volt szüksége. A Preston kezd kijönni a gödörből, amit az utolsó három meccsen szerzett 5 pont és a tabellán elfoglalt 18. hely (ami talán a legjobb az idei szezonban) is bizonyít. Úgy véljük az utóbbi hetek tendenciái nem most szombaton fognak megfordulni.
Jóslatunk: 1-2

Colchester – Leicester
Kiváncsian várjuk, hogy mennyit vett ki a Rókákból a szerda esti kupacsata. A Colchester tavaly szinte verhetetlen volt a Layer Roadon, idénre azért ez egy kicsit megváltozott: hat meccsből két győzelem, két döntetlen és két vereség a mérleg. Ráadásul Sheringham nem játszhat, múlt heti kiállítása miatt hárommeccses eltiltását kezdi meg. Nem nagyon látjuk a gólt a hazaikban, hacsak nem talál be pontrúgásból Mark Yeates. Ehhez viszont Fülöp kapusnak is lesz egy-két szava. Mi mindenesetre a felpörgött Leicesterre adjuk a voksunkat.
Jóslatunk: 0-2

Plymouth – Sheffield Wednesday
Mindenki sír Devonban, hogy Buzsáky Ákos elhagyta a Zarándokokat. Holloway mester ugyan felkészült valahol a magyar középpályás távozására, gondoljunk csak az idén többször bevetett tinédzserekre: a saját nevelés Dan Goslingra vagy a MU-tól kölcsönbe hozott Lee Martinra. Ráadásul Ian Holloway lemaradt az október hónap menedzsere díjról is (amit a hedszetjétől éjszakára sem megváló Watford-menedzser, Aidy Boothroyd tehetett zsebre). A másik oldalon sem vidámabb a helyzet: a héten kiderült, hogy a súlyos sérülést szenvedett Franny Jeffersnek előreláthatólag négy hónapot kell kihagynia, Roy Keane meg nem járult hozzá Graham Kavanagh kölcsönszerződésének meghosszabbításához. Ez így egálnak tűnik.
Jóslatunk: 1-1

QPR – Hull City
Luigi De Canio és Buzsáky Ákos bemutatkozása a Loftus Road közönsége előtt. Nem akarunk ünneprontók lenni, de úgy érezzük, hogy a bemutatkozás nem lesz tökéletes. A vendég Hull City kezdőjébe visszatérhet az eltiltását letöltő Ian Ashbee, valamint a sérüléséből felépülő Caleb Folan és Jay-Jay Okocha. Ez nagyjából felér három bivalyerős új igazolással. De. Buzsáky Ákos megszerzi első gólját a szezonban: gyönyörű szabadrúgást csavar Boaz Myhill kapujának jobb felső sarkába a 89. percben, otthon tartva ezzel az egyik pontot. Pezsgő, ünneplés, Rodney Marsh, Terry Venables, Terry Mancini, Stan Bowles, Rod Stewart(?) és csinos modellek (ahogy Ian Holloway megmondta). Szóval glamúr és Londonbébi.
Jóslatunk: 1-1

Scunthorpe – Crystal Palace
Éppen itt az ideje, hogy a Palace meccset nyerjen, amire több mint egy hónapja várnak a Sasok szurkerei. Neil Warnocknak sem jönne rosszul egy győzelem, eddigi három meccséből csupán egy pontot szerzett csapata. Ha a Watford elleni első negyedórát vesszük alapul, valamint azt, hogy a Vas kapusa Joe Murphy játéka kétséges a múlt hétvégén elszenvedett sérülése következtében, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a Palace nyerni fog. Ha viszont arra gondolunk, hogy a Scunny nem nagyon szokott otthon kikapni, akkor inkább ikszet mondunk. Ellenben most személyes okokból nem kiáltjuk azt, hogy: Hajrá Vas!
Jóslatunk: 1-1

Sheffield United – Burnley
A Pengék négy nap alatt kétszer játszanak otthon, és a két meccsből Bryan Robson mester két győzelmet vár, az elsőt rögtön a Burnley ellen. Az Arsenal elleni csapathoz képest valószínűleg vissza fog kerülni a kezdőbe Gary Cahill, Phil Bardsley és legfőképpen természetesen James Beattie. Mi az obligát győzelemről nem vagyunk annyira meggyőződve, mint Robbo, főleg a Burnley játékát elnézve múlt szombaton a Southampton ellen. Lehet, hogy Jóképű Jamie betalál (akár kétszer is) Király kapujába, de Andy Gray, Robbie Blake, Kyle Lafferty és Ade Akinbiyi támadóegység összehoz majd legalább annyit a túloldalon.
Jóslatunk: 2-2

Stoke – Coventry
A Coventry házatáján újból bizakodnak, hogy a rémes anyagi helyzetben lévő klubot megmenti a most már megnevezett befektetőjelölt, a volt Man City-játékos, Ray Ranson karöltve a klub korábbi elnökével, Geoffrey Robinsonnal. Ranson elszánt ami a futballklub-vásárlást illeti: a Man Cityt a volt thai miniszterelnök, Thaksin Shinawatra happolta el előle, míg Ranson neve a hetekben a Southamptonnal összefüggésben is felmerült. A Stoke az utóbbi három meccsén kétszer is vereséget szenvedett, úgyhogy ha a jelenleg rájátszást érő 6. helyüket meg akarják őrizni ezúttal nem hibázhatnak. A győzelem megszerzésében két friss szerzemény, a védő Leon Cort (Crystal Palace) és a szélső Danny Pugh (PNE) is szerepet vállalhat. Ugyanakkor az Égszínkékeknek erőt adhat a kedd esti kuparemeklés, aminek fáradalmait kipihenhették már Iain Dowie játékosai.
Jóslatunk: 1-1

Southampton – Charlton
Törheti a fejét George Burley, hiszen öt hátvédje is sérüléssel bajlódik. Így a Southampton nem különösebben acélos védelmének (a legtöbb gólt kapták, szám szerint huszonhetet!) tengelyébe valószínűleg szükségmegoldásként Jhon Viafara fog kerülni. Addig nincsen baj, ha elöl a csatárok többet rúgnak, mint hátul a védelem összehoz, mint akár a Burnley ellen múlt szombaton. A Charlton rossz szériát fut, aminek az okát egyelőre nem látjuk, hacsak nem az, hogy az utóbbi meccseiken alig szereztek gólt. Igen, gól nélkül viszonylag nehéz. Most viszont kettőt is szereznek majd Alan Pardew tanítványai, de ez sem lesz elég a Szentek ellen.
Jóslatunk: 3-2

Watford – West Bromwich Albion
Ezen a meccsen nagyon sok minden fog eldőlni. Elsősorban az, hogy a Watford még jobban elhúz-e az őt követőktől, vagy csökkenni fog a jelenleg hatpontos előnye, a WBA szokásától eltérően képes-e egy vetélytársa ellen idegenben nyerni és ezzel meggyőzni a kétkedőket arról, hogy akár a bajnokságot is megnyerheti, Gera Zoltánt a kezdőbe jelöli-e Tony Mowbray menedzser (ugyanis a hírek szerint a magyar játékos a szerződéshosszabbítás aláírását ahhoz a feltételhez köti, hogy több játéklehetőséget kapjon kezdőként) vagy nem hagyja magát bezsarolni és ezzel akár elvesztheti a Hawthorns egyik kedvencét, aki mellesleg idén elég jó formában futballozik? Nehéz kérdések ezek. Mindenesetre nagy meccs lesz, az egyszer tuttifrutti.
Jóslatunk: 2-3

Wolverhampton – Bristol City
Van mit javítaniuk a Farkasoknak, ugyanis az előző héten nagy pofont kaptak a Traktoros Fiúk vendégeként. Most viszont ők fogadják egy másik közvetlen vetélytársukat a remeklő, és három meccs óta tartó győzelmi szériát produkáló Bristolt. Igazán szorítunk azért, hogy a szigorú McCarthy mester a kezdőbe jelölje a láthatóan önbizalomhiányban szenvedő Freddy Eastwoodot (aki miután több fiatallal együtt eltanácsoltak a West Hamtől elkeseredésében egy évre abbahagyta a labdarúgást), hogy kijavíthassa a múlt heti elhibázott büntetőjét. Nagyon jó a Bristol, de azért egyelőre annyira nem, hogy a Wolves ellen idegenben is nyerjen.
Jóslatunk: 3-1

Norwich City – Ipswich Town
Nem reszkírozunk sokat, ha azt mondjuk, hogy a kelet-angliai derbin vendéggyőzelem születik majd. Ráadásul ez lenne az Ipswich első győzelme az idényben távol a Portman Roadtól. Nagyon jól alakulnak a dolgok mostanában az Ipswichnél: a brit rendezvényszervező mogul, Marcus Evans 44 millió fontos tőkeinjekciót hajtana végre a klubnál többségi részesedés megszerzése fejében, Jim Magilton menedzserrel megindultak a szerződéshosszabbítási tárgyalások, valamint biztossá vált hálistennek, hogy a francia Steve Marlet nem szerződik a Traktoros Fiúkhoz. Glenn Roeder bemutatkozik a Carrow Roadon és valószínűleg pályára küldi első szerzeményét, a Birmingham Citytől kikölcsönzött védőt Martin Taylort. Egyelőre ez még kevés lesz.
Jóslatunk: 1-2

A Blackpool – Cardiff City találkozót későbbi időpotban, december 11-én rendezik meg.

2 komment · 1 trackback

Címkék: angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr84216059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: listening to quality music 2017.10.09. 12:46:25

Olasz oldalam: bjjbrindisi.wordpress.com - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuno 2007.11.02. 19:09:17

"az Arsenal és a hetvenéves öregasszonyra hasonlító menedzsere képviseli mindazt, ami a legfelsőbb szintű angol(?) klubfutballt egyre kevésbé szerethetővé teszi"

elég egyedül lehetsz ezzel a véleményeddel.az Arsenal támadójátéka egészen egyedülálló nemcsak Angliában, hanem a teljes európai elitben.ezt azok se vitatják, akik kifejezetten rühellik a "a hetvenéves öregasszonyt" és óvódásait.
egy kérdés: akkor a Mourinho-féle Chelsea a "10- perc alatt-rúgok-egy-gólt-és-onnan- vége-a-meccsnek" hozzállással minek volt nevezhető? minden tisztelet az övéké, mégiscsak 2x bajnoki cím, csak egy ellenpélda volt, hogy a "szerethető" fogalom a helyére kerüljön.

kuttorkutya 2007.11.03. 21:20:40

"elég egyedül lehetsz ezzel a véleményeddel"
Kurvára nincs.
süti beállítások módosítása