Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - Serie A, 10. forduló

2007.10.31. 09:26 _benito

A 10. játéknapot a hétvégi ünnep miatt tolták szerdára, mi pedig le merjük fogadni, hogy ez a forduló mégsem a Serie A halottjainak a napja lesz. Halott ugyanis van szép számmal, a Lazio például a Derby della Capitale alatt igencsak kétséges, hogy feltámadna, a Livorno szintén nem esélyes, hogy pont a Reggina, egy másik kiesés által gazdagon fenyegetett csapat ellen szedné össze magát idegenben és bár vannak kétségeink a Milan poraiból történő feltámadását illetően is, nekik mégis több sikerélményt jósolunk. Igencsak fickándozó fiatalok csapnak össze Firenzében, ahol az a Napoli vendégszerepel, amely zsinórban a harmadik nagycsapattal néz szembe. Emlékszünk a Roma elleni csodameccsükre, a Juve ellen egy nem várt szövetséges is kellett a sikerhez, most pedig az a Fiorentina következik, mely még nem szenvedett idén vereséget. Azt álmodtuk, tovább tömörül az élboly, amihez kell egy meglepetés-szerűség is, ez pedig Milánóban születik.

Atalanta – Cagliari 3-1
Az Orobicinál Costinha kivételével az összes kripli összeszedte magát, így szinte teljes kerettel várhatják a küzdelmes szezont élő Cagliarit, melyben a két középső védő kidőlése további ősz hajszálak megjelenését indukálja Giampaolo üstökén. Az Atalanta otthon még veretlen, a Rossoblu ellenben két legutóbbi mérkőzésén gólt sem szerzett a kétszer két gombóc ellenében és bár a bergamóiak nagy döntetlenhalmozók, az ilyen meccsek behúzása nem okoz gondot nekik, amit egyértelműen mutat a táblázaton elfoglalt hetedik helyük. Megint Doni? Meglátjuk…

Udinese – Torino 1-0
Kivan a tökünk az Udinesével, komolyan mondom… tartjuk is magunkat az elhatározásunkhoz, hogy karácsonyig minden meccsükre ugyanazt tippeljük, pedig most jobban húzna a szívünk egy döntetlen felé, annál is inkább, mert a Toro egyre jobb formában játszik. Ennek ellenére nem kizárt, hogy valóban ez az eredmény születik majd, bár a tét kétségkívül a vendégek számára nagyobb. Egy esetleges sikerrel máris az európai helyekért folyó versenyben találhatnák magukat, míg egy vereséggel akár ismét a kiesés elől menekülők közé csöppenhetnek. A két 4-3-3-formáció összecsapásából akár jó meccs is kerekedhet, csak csettinteni tudunk ugyanis mind a Rosina, Ventola, Di Michele (extra-motivált) hármas, mind a Quagliarella, Asamoah, Di Natale trió láttán.

Palermo – Parma 3-1
Vajon mekkorát lök a Rosanerók szekerén a tudat, hogy pontot raboltak az Inter ellen? Olyan nagyot biztosan nem, hiszen ha nem Jimmy Fontana röpköd a kapujuk előtt, akár csúnyán meg is ruházhatta volna őket a milánói éllovas, de ahhoz biztosan elég lesz, hogy a Parma-féle kiesőjelöltekkel elbánjon otthon. Ehhez újabb érvek sorakoznak, miszerint a Gialloblu legjobbja, Reginaldo nélkül lép pályára és hiányozni fog (kinek?) Fernando Couto is, aki megtette az első lépést, hogy megőrizze helyét az NST köcsögválogatottjában, hiszen három meccsre szóló eltiltás fenyegeti Bogdani lecsulázásáért. Tavaly a kiesés elől menekülő Parma győzni tudott a Barberában (3-4), ez a Palermo viszont éppen hegymenetben van, így borítékolható a hazai győzelem.

Inter – Genoa 1-1
És ez nem feltétlenül tekinthető botlásnak az Inter részéről. A Genoa ugyanis nem az a csapat, amely ellen könnyű győzni, kifejezetten masszív védelmüknek köszönhetően mindössze két vereséget szenvedtek – igaz, azokat pont Inter-kaliberű csapatok ellen (Milan, Juve). A Nerazzuri viszont sérülésektől tizedelt, melyek közül a legnagyobbat a kapusokat sújtó vész sebzi, hiszen Orlandoniról nem sokat lehet tudni. A többi rendben van, a Samuel-Cordoba kettős középen meglepően erősnek mutatkozik, Sztankovics helyét pedig a kiváló képességű Cesar veszi majd át, az meg a tökmindegy kategória, hogy ki kezd éppen Ibra oldalán elöl. Mancio Sampdoriás gyökere mellett azért is nagyon nyerni akar, mert a római rangadó szerencsés kimenetele okán akár meg is léphet közvetlen üldözőitől, ám ebbe most Borriello otrombán belerondít.

Reggina – Livorno 2-1
Annyival jobb csapat a hazai, hogy ők idegenben fogtak egy pontot a szintén fenyegetett Siena ellen, míg a vendégek hiába vezettek idegenben egy negyedik ügyefogyott otthonában, a végén vereséget szenvedtek. Viszont végre Tavano elkezdett gólokat lőni, ám nagyon össze kell kapnia magát, mert a Livorno védelme elképesztő formát fut: 21 kapott góljuk héttel több, mint amennyit a szintén nyeretlen vendéglátójuk kapott eddig, ez pedig semmi jót nem jelent. Lőni viszont a Reggina képtelen, a 9 forduló alatt szerzett 5 gól okán akár már most elkezdhetnének gyúrni a másodosztályra, akkor pedig már szinte senki nem fog emlékezni tavalyi hőstetteikre. (Megfogadtuk, hogy nem írjuk le: hatpontos kiesési rangadó)

Juventus – Empoli 3-1
Hiába törölte bele hétvégén a lábát a torinóiakba az utóbb egy hónapra eltiltott spori (egyébként Zalazsetát is eltiltották a műeséséért, amit aztán visszavontak), hiába eltiltott Nedved, Chiellini, Nocerino és Legro és hiába sérült Camoranesi, a Juventus nagyon gorombán ellátja az Empoli baját. Treze is érzi már, hogy ideje lenne betalálni, mielőtt Ibrahimovics nagyon meglépne tőle, ráadásul Del Piero is formába lendült, a pályára lépéseit góllal ünneplő Iaquintáról nem is beszélve, míg a vendégek két Juventustól kölcsönkapott játékossal a középpályán lesznek kénytelenek végignézni, ahogy az Öreg Hölgy átlép rajtuk. Érdekesség, hogy Almiron két éve gólt szerzett ebben a párosításban, csak akkor még az Empoli színeiben.

Sampdoria – Milan 0-4
A Milan egyetlen épkézláb játékosa, Seedorf visszatér oda, ahol a Serie A mezőnye elkezdte tanulgatni a nevét – persze, csak azok, akik elmulasztották figyelni akkoriban a csodálatos Ajaxot. A nosztalgikus hangulat azonban nem köti gúzsba a lábait, csapata pedig ismét a Lazio ellen látott idegenbeli játékával rukkol elő, melynek a szárnyaszegett Blucerchiati képtelen lesz ellenállni. A nagy kérdés véleményünk szerint továbbra is az, hogy a balbunkó posztján a feleslegesen odalökött Maldini-Kaladze-Favalli hármas egyik tagja, vagy Serginho játszik –e. A másik oldal nagy kérdése pedig az, hogy meglegyinti –e őket a kiesés szele egy olyan idényben, mely előtt Európát vették célba.

Siena – Catania 0-0
A Roburt a hétvégén kifütyülték a szurkolói, miután képtelenek voltak megverni a Franchiban a Regginát, míg ellenfelük a Sampdoriát ütötte ki otthonában, így nem kérdés, melyikük érkezik nyugodtabban a meccsre. A Siena ráadásul még mindig kiesőhelyen ácsorog és fogalmunk sincs, kit fognak megverni, ha az ilyen meccseket nem nyerik meg, a Catania viszont a közvetlen élmezőny mögött toporog és akár simán elvihetné az összes pontot, ha Baldini idegenben nem a biztos egy pontot favorizálná a némileg kockázatos három helyett. De ő de.

Fiorentina – Napoli 3-2
A Serie A két legszimpatikusabb csapata simán lehet, hogy olasz szokások szerint egy rettenetes 0-0 keretében utáltatja meg velünk ezt az egyébként élvezetes játékot, de egyszerűen nem tehetjük meg, hogy erre adjuk a voksunkat. Túlságosan jó lendületben vannak ugyanis mindketten, a Napoliról már szóltunk a beharangozóban, a lilák pedig úgy harmadikak, hogy maguk mögött tudják a gyűlölt Juventust is – ebből pedig nyilván nem engednének szívesen. A Partenopei Blasi nélkül, de Garganóval középen, valamint a remek Lavezzivel és a sutyerák Zalayetával fent kezdi meg a meccset, míg a Viola teljes fegyverzetben és atombiztos védelmébe vetett hittel fut neki a forduló egyik legnagyobb rangadójának.

Roma – Lazio 2-0
A Derby della Capitale természetesen külön postban kerül taglalásra, jósolni viszont muszáj, mi pedig úgy érezzük, hogy a Roma még Il Capitano nélkül is leveri a harmatos Laziót. Főleg, mert Vucinic két meccs óta nyugtatgatja (győztes gól a Sporting és a Milan ellen) a Totti bokájának üdvéért imádkozó fővárosiakat. A kékek egyetlen reménysége Ballotta-apó, aki Muslera Milan elleni bakiparádéjának köszönhetően kénytelen galambetetés és köszvényes tagjainak masszíroztatása helyett a kapu előtt ugrándozni. A Lazio egyébként ebben a stadionban elveszítette legutóbbi két meccsét, pedig akkor pályaválasztó volt. Minden együttérzésünk Róma rendőrfőkapitányáé!

11 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78213951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

udeze 2007.10.31. 11:38:28

Az Internek nyugodtan behúzhatáttok volna az egyest

Gabez 2007.10.31. 19:19:29

Kicsit soknak tűnik az a 4es genovában...inkább torinoban lesz annyi most.

giacinto 2007.10.31. 19:44:09

biztos h lesz meglepi, de csak a cikkiró szeretné ha az éppen Milánóban lenne :) én jobban félnék a helyében az Empolitól, a Milant is megleckéztették Cagni-ék valamint a zebra-védelem is érdekes lesz :)
FORZA INTER!!!
a samp bezuzza a milant, a lazionak viszont esélyes sincs, sajnos

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.10.31. 22:12:10

nem is olyan sok az a 4, eggyel kevesebb mint a valóság:)

rexford 2007.10.31. 23:53:59

És amikor Treze úgy érzi...

Gabez 2007.11.01. 09:05:10

Gilardinoval mi történt, több pénzt adtak neki, vagy kevesebbet, vagy egy nőt? Mindenesetre rúgott egy olyan gólt, mint amit a Parmában szokott, tehát egymaga csinálta meg...ez fura...

A juve meg kapott egy 11-est...bár nem tudtam megállapítani, hogy jogos volt-e (a footyn elég sz@r a videjó), de vigyázni, vigyázni ;)

Genoa meg nem is olyan jó csapat, ez a Rubinho srác kivévett majdnem mindent.

giacinto 2007.11.01. 09:18:41

Crespotól sem nagyon látni ilyet: a kapust is kicselezve az üres kapu mellé/fölé lövi a labdát, emellett volt a Rubinhonak 3-4 nagy bravúrja! RESZKESS JUVE!

drani 2007.11.01. 09:31:54

hát, NAGYON KOMOLY lesz a derby juhéé!

rexford 2007.11.01. 11:33:00

Gabez, megnyugodhatsz, jogos volt a 11-es, hasonló a Geráéhoz.

Tiago: 1,5 gólpassz, Treze: 2 trademark gól, Camora visszatért.

Valaki nem megy Torinóba a hétvégén?

rexford 2007.11.01. 11:33:37

Jegy biztos lesz...
süti beállítások módosítása