Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - La Liga, 10. forduló

2007.10.31. 10:26 pancho_sanza

A játékosok és szurkolók még le sem vették az ünneplőruhát, már vehetik is fel újra, mivel minden spanyol munkáltató és háziasszony réme köszönt most ránk, mert nem elég, hogy szombaton és vasárnap, még hétköznap is... Pedig nagyon szeretjük az ilyet, mert most a Levanténak is meg kell mutatnia, mire képes a szerda-szombat ritmusban, ugyanis ilyenkor nincs idejük a normál esetben heti két alkalommal vezényelt labdakezelési gyakorlatokra. Van két regeneráló edzés, egy taktikai megbeszélés és jó esetben nem kell 500 kilométert utazni. De lássuk miből élünk! Egyértelműen Madridról szól a szerda, elvégre a Sevilla vendégszerepel az Atléticonál, míg a Real Valenciában próbál szerencsét. A két fővárosi csapat mostani ellenfeleinek edzőváltására és vasárnapi derbijükre visszagondolva, nem igazán megjósolható mi fog történni, de remek mérkőzésekre van kilátás. Ezen kívül rendeznek még nyolc mérkőzést, de mi lazán meglennénk nélkülük is. Tovább után részletek:

Atlético – Sevilla 2-3

Rangadó a javából. Pillanatnyi állás szerint a hazaiak állnak jobban, de nagy valószínűség szerint mindenüket odaadnák a Sevilla elmúlt 3 éves eredményeiért. Mielőtt megrögzött piros-fehér szurkolóink hőbörögni kezdenének, ajánlom figyelmükbe azt a tényt, hogy csapatuknak csak nyári túlóra árán sikerült kvalifikálni magát oda, ahol a Sevilla a címvédő. Forma alapján sem lehet biztosat mondani, mert az Atlético jól titkolta képességeit a Levante ellen, míg a Sevilla igazából lemosta a Valenciát. A két-két gólt biztosnak érezzük és szívünkre hallgatva a vendégek mellé tettük azt a bizonyos mindent eldöntőt. Ehhez akkor is ragaszkodunk, ha a hazaiak nagyobb eséllyel pályáznak a győztes találatra, de mi jól emlékszünk a legutolsó rangadójukra, amikor egy sima hármast kaptak Barcelonában.

Villarreal – Levante 2-0

A hullámvasút következő állomásán egy hazai győzelemnek fog tapsolni az El Madrigal közönsége. Teszi mindezt magabiztosan és némileg feledtetve a zaragozai mélypontot. A vendégeknek nincs szerencséjük, mert amikor már majdnem pontot szereztek és játékosaik nem kizárólag a négy árnyék miatt emlékeztettek futballistákra, akkor kell elhagyniuk félelmetesnek nem nevezhető otthonukat. Idegenben megpróbálják, amit lehet, de sajnos ez most nagyon kevésnek bizonyul.

Almería - Zaragoza 1-1

A másik hullámzó teljesítményt nyújtó gárda az Almeríánál vendégeskedik és megpróbálja velünk elhitetni, hogy ők tényleg egyből a nagy klubok kupájában szeretnének indulni. De most a bírók nem lesznek olyan kegyesek hozzájuk, mint a Villarreal ellen. Ráadásul a hazaiaknak még egy góllal tartoznak a barcelonai meccsről, így szerintünk igazságos döntetlen lesz, amit talán a két pöttöm argentin - Aimar és D’Alessandro - nélkül kiálló vendégek sem kudarcként fognak fel.

 

Valladolid - Barcelona 0-1

Mit gépeljünk, hogy senkit ne bántsunk meg? A Barcelona nem élete formáját futja, de igazából nincs is erre szüksége, amíg a bírók, Fortuna és Messi velük van. Ráadásul a számukra fontos dolgok majd tavasszal dőlnek el úgyis, így most elég ez az egy gól és így Frank mester is nyugodtabban magyarázkodhat, meg a játékosok is az eredménnyel elégedetten utazhatnak haza.

Betis – Osasuna 1-1

Az Osasuna volt az egyik csapat, amelyik elvitte a hétvégi telitalálatunkat. Valamiért jobban bízunk bennük a kelleténél, s most Portillo és Pandiani hiánya ellenére is adunk neki egy pontot. Amit talán a precízen játszó sevillaiak is megtámogatnak, elvégre számukra is nagy előrelépés lenne, ha ezen a meccsen legalább egyszer elindulnának a vendégkapu irányába, mert Bilbaóban ilyet nem láthatott tőlük a nagyérdemű.

Getafe – Athletic 2-0

Egy csapat erejét a szerda-szombat ritmusban lehet a legegyszerűbben lemérni, ugyanis itt megmutatkozik, hogy mennyire kemény játékosokból áll a gárda. Főleg igaz ez Madrid harmadik számú klubjára, mert azért náluk nem ül a kispadon bevetésre készen egy Saviola, Reyes vagy Gudjohnsen. A két győzelemből álló sorozatot hétvégén megszakította a Santander, de ettől függetlenül most ismét győzelmi ösvényre lépnek a Bilbao ellen, akiknél továbbra is keresik azt a csatárt, aki képes a labdát a kapunak nevezett dologba juttatni. Ráadásul újra leülhet a kispadra Kepa is, aki beállván mindig képes előrendíteni a csapatát. Persze tahóságért sem kell a szomszédba mennie, így nem lennénk meglepődve, ha felmenői közt lenne valenciai és argentin is.

Recreativo – Racing 2-1

Kell nagyon a győzelem a hazai csapatnak, mert egyszerűen nincs más, mint előre. Négy bukott mérkőzés után a kiesőzóna réme fenyeget, s most nagyon oda kell tenniük magukat, mert az mégsem járja, hogy a mostani ellenfél eggyel rúgott csak több gólt, s mégis héttel több pontot gyűjtött.

Espanyol - Murcia 3-1

Magunkat azzal nyugtatjuk, hogy csak kisiklás volt a vendégek szombati mérkőzése, mert enyhén szólva nem mutattak semmit. A mostani ellenfelet illene kitömve hazaküldeni, mert bár pontokban csak öt a különbség a két csapat között, viszont eddigi ellenfelek minőségében, rúgott gólban és mutatott játékban mindenképpen nagyobb a szakadék.

Deportivo – Mallorca 1-1

La Corunában azzal nyugtatja egymást elnök, szurkoló, játékos és edző, hogy a csapatnak nem lesznek kiesési gondjai. Nem mondjuk, hogy ne legyen igazuk, de van egy rossz hírünk számukra: mindehhez el kéne kezdeni pontokat gyűjteni, gólokat rugdosni, küzdeni és kiköpni a tüdőt. Mallorcán látszólag semmi probléma nincs és nem is lehet.. Különösen addig, míg Ibagaza, Arango és Güiza is jól érzi magát. Sajnos most a pici irányítót nélkülözniük kell, így utóbbi kettőre marad az egyetlen vendégtalálat megszerzése.

Valencia - R Madrid 2-3

Tippeljünk az eredményre. Nem tudjuk mi fog történni, meg sem próbáljuk kitalálni. Csak vázoljuk a lehetőségeket. Hazai oldalon ugye Flores mester örül és boldog, hogy most lesz ideje a családjára. Játékosai meg következőképpen viselkedhetnek: mint a sebzett nagyvad, mint a megalázott kisfiú, vagy mint a méltatlanul vereséget szenvedő primadonnák. A hazai szurkolók az elsőt szeretnék látni, a királyiak inkább az utóbbi kettő valamelyikére áhítoznak, mert a sebzett oroszlán nagyon veszélyes tud lenni. MégDavid Villa nélkül is.

22 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr1214018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xavi06 2007.10.31. 13:55:09

Azért egy madridistától egy mégoly szubjektív blogon is elég arcátlan kijelentés a Barca esetében a bírókat és Fortunát emlehetni, utóbbit az elmúlt év, előbbieket pedig a RM komplett történelme okán...
Idén volt 2 meccs, ahol súlyos hibát vétett a bíró a Barca javára (igaz egyik sem befolyásolta a végeredményt), legalább ennyi hasonló történt Madrid meccseken is. Lehet elfogultnak lenni, de a hülyeség nem szubjektív kategória...

Xavi06 2007.10.31. 14:03:40

Az előbb eltűnt, így leírom újra:
Egy madridistától egy mégoly szubjektív blogon is minimum arcátlanság a Barca esetében a bírókra és Fortunára hivatkozni, utóbbi esetben a RM tavalyi évére, előbbiek esetében pedig a komplett történelmére való tekintettel...
Ami tény, hogy idén 2 meccsen vétett a játékvezető súlyos hibát a Barca javára (egyik sem befolkyásolta amúgy az eredményt), minnimum ennyi megtörtént a Madrid esetében is, a szar játékkal nyert meccsekről nem is beszéve... Szóval a korrekt minimum az volna, ha ezt ott is megemlíted.
(Amúgy ha már itt tartunk, a Barca balfaszságán kívül pl. a tavalyi szezont is a bíró döntötte el a RM javára, gondoljunk csak a Barca-Real 3-3-ra, amikor az utolsó perceben nem adták meg a jogos büntetőt, ha azt befújja, felesleges lett volna az utolsó perces máksorozat.)

ApukadHUN 2007.10.31. 20:42:06

Teljesen egyetértek Xavi06-tal, hiszen tudjuk, hogy Giovanniban van minden reménye annak a klubnak, amelyik az eddigi BL döntőiben, rendes játékidőben és egyenlő létszám mellett tudásának és múltjának megfelelő gólátlagot produkált. Hiszen az igazán nagy klubok ereje a nagy meccseken mutatkozik meg, nem az Almería ellen szerzett mákos és jogtalan gólokban.

pavel88 2007.10.31. 21:56:37

Ááááá! Látom kijött a kultúra...:))) és mindegyik barkás! Nem is tudom mit mondjak, embert barátjáról, barcát (vagy bárcát?) szurkolóiról(?) ismerik meg!! Hehehe
Ja igen, Hala Madrid!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.31. 22:06:52

nagyon csúnya szavak használata, anyukánk említése és valótlanságok állítása miatt egy kommentet ki kellett moderálnom
erre vonatkozott pavel88 lommentje, ami így nem lesz mindenki számára érthető
egyébként kritikát, észerevételt kulturált formában szívesen fogadunk

anti-nst.blog.hu 2007.10.31. 22:21:55

teljesen mindegy mit óbégatsz.
nyárig ez volt talán az egyetlen focival foglalkozó netes portál, ahol nem mindenki a reál seggét nyalta, de úgy látszik ti is beálltatok a sorba.
ez az új divat. reál seggek nyalása és a barca folyamatos mocskolása.
ezentúl inkább megmaradok a eurobarcánál,ti meg le vagytok szarva.
további jó "munkát", már ha te ezt annak nevezed.

gibson 2007.10.31. 23:27:11

tavaly bede végig a barcának szurkolt, idén _benito is bevallottan őket szerette legjobban, akkor nem sírt senki, most, hogy valaki leírja őszintén, hogy nincsenek a legjobb formában (ami egyébként tökigaz), máris jön az óbégatás... ne csináljátok már, gyerekek. inkább drukkoljatok, hogy a kedvenc csapatotok is 5-1-et játsszon holnap idegenben! :)

anti-nst.blog.hu 2007.10.31. 23:38:58

látom nem érted a lényeget.
a szezon elején a reál több meccset is a bírónak köszönhetően nyert meg vagy ért el döntetlent (valladolid, almeria stb.).
az itteni elemzésekben meg sem említették akkor a bírókat, helyette ilyen meg olyan alakuló, formálódó reálról hebegtek-habogtak.
aztán a barca kap egy jogtalan 11-est és egyből fortunáznak, bíróznak meg messiznek. ráadásul már előre vetítik, hogy nyilván az összes hátralévő meccsükön csalni fognak nekik, mint ahogy ebben a cikkben is tették.
erről van szó. de már nem érdekel. megy a szemétbe ez a link is a többi mellé.
az egész magyar sportmédia egy kibaszott nagy hányadék.

Karma Police 2007.10.31. 23:44:42

a nemzetisportnál engem is zavart egy ideig a real erősen szubjektív megítélése (természetesen negatív irányban), de ma már csak megmosolygom. itt egyáltalán nem zavar, mert ez kimondottan szubjektív műfaj, ezért nem kell sírni. sőt néha úgy érzem jobb lenne, ha a real vezetői is olvasnák az nst-t. egyébként egy kellemes este volt ez.;]
Hala Madrid!

rexford 2007.10.31. 23:49:37

Ez az egész olyan, mint a kocsmai dumálás a haverokkal: mindenki mondja a magáét különösebb tét vagy rizikó nélkül, közben meg tudja, hogy a többieket úgyse fogja tudni meggyőzni soha. Mire jó ez a nagy sértődöttség és mocskolódás?

gibson 2007.10.31. 23:50:33

én értem, csak azt nem, miért kell így felkapni a vizet. ez az első poszt, ahol fortunát meg a bírókat emlegették, és máris hisztizel. tavaly végig, minden megnyert meccs után azt olvastam, hogy capello-féle szerencse ide, utolsó percben mázlival lőtt gól oda, a real csúnyán játszik, a barca meg szépen, mégis milyen igazságtalan a sors, hogy a real nyer a végén, stb-stb... még az utolsó meccsen, ahol mindenki kurva nagyot játszott, is megkapták, hogy mázlijuk volt. de egyszer sem kurvaanyáztam vagy hisztiztem én sem, meg nagyjából a többi realos kommentelő sem.
abban igazad van, hogy itt többen drukkolnak a fehéreknek, mint általában az internetes médiában, de szerintem itt pont egy egészséges egyensúly alakult ki a két tábor között. eléggé túlreagálod ezt az egészet, de a te dolgod végül is, olvasgasd akkor az eurobarcát és csókolom.

Karma Police 2007.10.31. 23:53:07

Rexford.
azt akarod mondani, hogy lehetne ezt kulturáltabban is? ;]

rexford 2007.10.31. 23:56:26

Látom, tanulsz. Kapsz egy (liverpooli) piros pontot.

MAti 2007.10.31. 23:58:45

Ez a hangnem nem volt errefelé divat, ne is váljon azzá.
Ott van az NSO fórum, odavaló...

Amúgy meg: a Barcelona eddig idén tényleg nem azt a focit játssza, ami miatt tavaly minden lehetséges meccsüket megpróbáltam megnézni. Annak ellenére, hogy a Realnak szurkolok...

gibson 2007.11.01. 00:04:00

amúgy javítson ki valaki, ha tévednék, de az elmúlt 3-4 évben nem a barcelona dícséretétől zengett a nemzetközi (és magyar) sajtó? és nem a madridon röhögött meg szánakozott mindenki?
lehet, hogy néhányan a barca drukkerek közül megszokták ezt, és azt gondolják, alanyi jogon jár a dícséret a csapatuknak minden meccs után?

krysal 2007.11.01. 00:41:45

Nem akarok orrot dörgölni bizonyos Barca-szurkolóknak, de ha ebből a postból azt veszitek ki, hogy negatívan van lehurrogva a katalán egylet, akkor tényleg a sajnálatosan alacsony színvonalú nso-n szocializálódtatok.
Tény: a tavalyi idényben jelentősen dőlt a pálya nem egyszer Barca-oldalra, néha előfordult ugyanez Madrid oldalon is. Kissé talán sajnálatos, de a nagycsapatok élveznek bizonyos fokú "védelmet". Amikor tavaly olvashattam egy-egy megkérdőjelezhető ítéletről, nem durciztam, mert igaz volt. (Az az állítás viszont, hogy tavaly a madridnak fújtak, kisfiús durcizás csupán, nem több. Ha gondolod, nézz vissza néhány meccset, és csodálkozz...)

Ami viszont tény:
Tény1: A Dream Team 2.0-tól (Barcelona) nem ezt a játékot várná el még egy Madrid-drukker sem (olvasd vissza az előző soanyol-post commentjei közt, hogy pl.el a hétvégi meccsüknek hogy ültem neki.)
Tény": a Barca idén alulmúlja a várakozásokat (szerintem csak egyelőre), így természetes, ha negatív kritikával illetik. Azért egy ilyen támadószekciótól nem az emlegetett bírói és fortunai segédletes gólokat várnánk.
Tény3: Bár a "galaktikus" (de utálom ezt a szót...) időszak játékát még nem hozzák, az idei Madridi garnitúra több, mint ígéretes. Pláne, ha nézted az épp aktuális mestalla-beli 1-5öt...
Tény4: Egymás felmenőinek szidalmazása eleddig nem volt divat itt, reménykedem benne, nem fog esni a színvonal. Eddig is meg lehetett beszélni a dolgokat amúgy drukkeresen a két tábor tagjai közt, nincs szükség a felesleges bekiabálásokra...

És záróakkordként: Raúl újra itt van. Ez pedig mostmár bizonyított tény:) És aranylabdát Ramosnak:) Hala Madrid!

szmrmszrzt 2007.11.01. 01:48:13

ez egy barcelona-madrid vitafórum?
ide se jövök többet.

scsipovicsné zahedli krisztina

halareaal 2007.11.01. 03:20:18

mostmár szinte biztos h a real lesz a bajnok

Lipezolizenta 2007.11.01. 08:25:01

HAJRÁ REÁL MADRID!!!!!
NE ADD FEL VERD A BARCÁT ÉS A TÖBBI MARHÁT!!!
REÁL A "KIRÁLY"!!!!
BAJNOK CSAPAT LESZ!!
A REÁL FOCICSAPATA OLYAN MINT ÉNEKESBEN ,FREDDYE MERCURRY!!!
LIPE-ZENTA-DUNAHARASZTI

drogosmacska 2007.11.01. 10:12:36

Nehogymá az nst-ből is egy alacsony színvonalú Real kontra Barca fórum legyen, mert kénytelen leszek diktatórikus jellegű moderálásért könyörögni :))

Ez az 5-1 tényleg pofás volt, de azért még ne adjuk oda a bajnoki címet a fehéreknek, ők sem nyújtanak igazán egyenletes teljesítményt. A Villareal elleni ötös után is mindenki azt hitte, hogy nagy alázások lesznek, aztán jött az Almeria és az izzadtságszagú X. Ha a Sevillának is hintenek egy ötöst, akkor majd hamut szórok a fejemre, de addig inkább csak óvatosan

luqe 2007.11.01. 12:09:40

Kisbetűkkel jegyzem meg, Gago nem kicsit játszott. :) Mondom én, hogy jó gyerek ez. Csak nincs annyira túllihegve, mint egy-két fiatal játékos.

krysal 2007.11.02. 00:29:16

Egyetértek az előttem "kisbetűkkel" szólóval, de én meg apróbetűsen azt tenném hozzá: Villareal-Barca 1-1. Honnan ismerős ez...?

(Egyébként épp a madridi 1-1 miatt mondom a katalán-drukkereknek, nem kell azért aggódni, lehetett vmit ebből sejteni... Ronnie meg -ha nem is tündökölt-de kihúzta a csapat seggét a sz**ból...)
süti beállítások módosítása