Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hunok határok nélkül – Focista-e lesz-e Feczesin?

2007.10.29. 10:10 toniposzter

Megint ripityára tört a jénai Torghellénél, Huszti nevét félig helyesen kimondták, Király Gabi szemmel vert, míg Rajczit ritmusérzéke már tizenkét percre alkalmassá tette az ’olasz bére’. Mindez azonban csak száraz kémia disszertáció ahhoz a lüktető tomboláshoz képest, mellyel Feczesin szétrúgta az ellenél védőfalát. Nyilván, hét magyarja!
 
Gólok, asszisztok, tizenkét percek, vagyis dínom-dánom hírek a kitántorgott magyar focimenekültek háza tájáról. Új rovat a hétvégi játéknapok után.
 
NÉMETORSZÁG
 
Alapvetően pozitív volna-hétvégét abszolváltak fiaink a német első ligában. Akár homoríthattak volna ugyanis. Hajnal Tamás például egészen lesgólpasszig jutott a Karlsruhe rostocki kirándulásán, de így sem tudta megváltoztatni a megváltoztathatatlant: a végén maradt a góltalan duplanulla. Kilenc év múltán készült pedig vérbosszúra a Hässler utódjaként emlegetett üdvöskénk csapata. Akkor pont Rostockban kellett egy 4-2-es csőd után búcsút vennie a kék-fehéreknek az első osztálytól, ahova idén vakarták fel magukat. A Charles Bronsonos magabiztosság hiányzott, ami egyenesen vitt a múlt héthez hasonló impotens eredményhez.
 
Vigadhatott ellenben Huszti Szabolcs. A Hannover ugyan még pocsékabb meccsen produkálta ugyanezt a góliszonyt Frankfurtban, de legalább az összefoglalóban Husztinak végre hibátlanul kimondták a vezetéknevét a német kollégák. Csak a „Szabolcs” hangsor szívat még mindig, de ne legyünk telhetetlenek. Lisztes trükkös nevének kiejtésére öt év után hibázott rá valaki. Pacsizzunk egymás között ehelyett azért, hogy most már hétről hétre kell fenegyerekünk nyelvtörőjével szenvednie a riportereknek. Mint ahogy ezúttal is a meccs legnagyobb helyzetét baltázta el, ami ugyan szar ügy, de azon a pénteki estén minden jegyet váltó néző imába foglalta a mi fiunkat: történt valami!
 
Mustránk harmadik veretes alanya, Dárdai Palkó és az ő Herthája beállt a sorba annyiban, hogy a közönségszórakoztatást alapból hanyagolták. Palkó főként, hiszen ő a pad rizikómentes közegéből vizslathatta társait. Mióta tudjuk, hogy Pécsen előre zsírozták neki az angol érettségit legendás tízszavas szókincse miatt, inkább most nem rúgunk bele. Fontosabb, hogy a berliniek két gólja arra elég volt, hogy egy pofás tabella formálódjon. Két pont és két hely különbséggel jönnek ugyanis egymás után a magyar érdekeltségű klubok: a nyolcadik Hertha előtt hatodik a Hannover, és feljutó voltát meghazudtolva maradt negyedik a KSC. Soha rosszabbat!
 
Tegyük a szívünkre a kezünket! Torghelle Sanyesz bombaigazolása előtt nem hihettük komolyan, hogy Jenában a porcelánon kívül van valami. Mondjuk futball. Igaz, a transzfer óta most tudjuk is: tényleg nincs. A Bundesliga 2-ben utolsó előttiként feszítő kelet-németeknél ugyan három gólnál tart Sanyika, csodafegyverünket a Freiburg elleni fiaskóban az utolsó tizenhárom percre tartogatták. Ez kevés, főleg, hogy a kezdőbe jelölték. A hír hallatán össze is csomagoltuk előre bekészített görögtüzeinket (és nemcsak Sanyi dicstelen véget ért görög karrierje miatt). Helyette a pislákoló neonfényből küldünk egy halk „veled vagyunk”-ot.
 
Szabics Imire is rájár a rúd, ő ugyanis jó ideje sérült a Jenához hasonló mélységekben leledző Augsburgnál. A kieséssel orosz rulettező bajorok a hajrában mentettek pontot a feljutásra ácsingózó Mainz otthonában a MÁV tehervagon-rendező képű Möhrle révén. Ha így folytatják, Szabics jó ideig nem fog még rihegni-röhögni nem hogy vesztes, de semmilyen válogatott meccs után. Habár nálunk sose lehet tudni!
 
Szárnyal viszont Löw Zsolt Hoffenheimje. A korábbi stuttgarti sikeredző, Ralf Ragnick osztaga 0-2-ről hozta vissza a meccset az Aachen ellen, igaz, Zsolti nélkül. Szeretnénk remélni, hogy a jó sorozat sem borítja el Várhidi kapitány agyát annyira, hogy Löwnek meghívót postázzon. Azért mindennek van határa!
 
FRANCIAORSZÁG
 
Gallhonban légzsilipelt a Strasbourg védelme, mindamellett vágott hármat idegenben a Lille-nek, így már az ötödik helyen figyel. Kár, hogy mindezt a sérülés miatt kidőlő Szélesi Zoltán legfeljebb lelki segítségével.
 
SVÁJC
 
Svájcból vitézkedő infókat fogtunk be. Vanczák Vili (együk a lelkét!) a Sionnal idegenben alázta 3-1-re az addiktív nyugtatót idéző nevű Xamaxot. Nagy Gábor (who the fuck is Nagy Gábor?!) Aarauja meg a Grasshoppersnél kiszökdécselt 1-1-gyel térhetett nyugovóra, ezzel is növelve a honi drukkerek önbizalmát, jelesül hogy nem is muzsikálnak olyan rosszul ezek a kitántorgott gyerekek. Főleg, ha legalább becserélik őket.
 
ANGLIA
 
A Championship Európa egyetlen bajnoksága, ahol akkor is folyik a nagyüzem, amikor itthon éppen a ligakupában bornírtkodnak a felek. A múlt héten minden magyar érdekeltségű csapat (a Watford kivételével) két mérkőzést játszott.
 
A válogatott szempontjából is érdekes mezőnyemberek közül egyedül Halmosi robotolhatott 180 percet. A Plymouth hétközben nyert a Charlton ellen, hétvégén azonban kikapott a Preston otthonában. Halmosi továbbra is általános szimpátiának örvend, fotója a klub hivatalos honlapján közvetlen az Argyle címer mellett virít. Kevésbé logikus módon Tímár is népszerű: szeptember hónap legjobbjának választották a szurkolók, és akárcsak Halmosi ő is végigjátszhatta mindkét mérkőzést…
A papíron legmagasabbra taksált Plymouth spíler, az anno Jose Mourinho által Portóba csábított Buzsáky, csak az első meccsen kapott negyed órát, a hétvégi meccsre nem nevezték. Az indok mindenesetre szokatlan. Holloway menedzser visszautasíthatatlannak tetsző ajánlatot kapott „Buzz”-ért, akit egy hétvége gondolkodásra küldött mielőtt távozna a másodosztályból. Az ajánlattevő kiléte még kérdéses. Megszellőztetett pletykák szerint egy Premier League csapatról van szó, amely nem a Manchester United.
 
Király Gábor mindkét meccset végigvédte a Burnley gárdájában. A mérleg: győzelem a Norwich, vereség a Southampton ellen. A jelentések szerint a kanárik ellen neki köszönhető a három pont, míg a szentek ellen piszok mákja volt. Az csak szuverén vélemény (az ellenfél edzőjéé) hogy negyed óra elteltével már négy gólt kellett volna kapnia. Az viszont tény, hogy egy lövést ráolvasással fogott: a labda két kapufát is érintett, mielőtt a gólvonal elé pattant volna.
 
Fülöp Márton Leicester-je edzőváltáson esett át, és két meccsen három pontot szerzett. Fülöp mindkét találkozón végig játszott, a vereséggel végződő meccsen 411 perc után kapott újra gólt.
 
Balogh Béci kezdő volt és végig játszott a Colchesterben a hétközi zakón. A hétvégén már csak a tévén figyelhette, ahogy a coventry-s Mifsud szerzi a mérkőzés egyetlen gólját.
 
Gera továbbra is a West Brom tizenkettedik embere. Két meccsen, két részletben játszott egy félidőt. Egyéni mérlege egy kis fáradtság, a csapaté hat pont. Ennek ellenére hajlana a tárgyalásra a nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Az lehet a baj, hogy túl sok arra a jó étterem…
 
Priskin Watfordja hétfőn játszik a Crystal Palace-szel, de hétközben a Coventry ellen csereként betolták negyed órára. Hogy a klub honlapját idézzem kihagyott helyzetével kapcsolatban: „a világ minden ideje a rendelkezésére állt. Egy kevéssel még annál is több…”.
Futottak még (edzésen): Vaskó (Bristol), Ferenczi (Burnley).
 
OLASZORSZÁG
 
Vass Ádám, Kápolnásnyék szülötte, az egykori Stoke City-szűrő, jelenlegi Várhidi-alapember végigrobotolta csapata meccsét a Triestina ellen. Sőt, még egy assziszttal is feliratkozott a kanadai táblázatra. Serse Cosmi mester roppant elégedett volt honfitársunkkal, aki remekül terelgette a bőrbogyót, végig azonban nem tudott játszani, mert a vége előtt négy perccel lehívta a Mister a bresciai gyepről. De így sem rossz, sőt! A La Gazzetta dello Sport szerint 6-os a teljesítménye. Ami taljánoknál erősebb osztályzat, mintha a honi sportnapilap díjazta volna – teszem azt – Kanta József produkcióját egy REAC elleni örökrangadón.


 
Feczesin Róbert a valamikori újpesti inasévek és a soproni abszurdszínház másfél évadja után a Serie B-ben ülteti hintába a védőket. Ezúttal a trieszti difensorék próbálták tartani Feczét, de Robi könyörtelen volt. Kettőt vágott a kisvárosiaknak (egyszer Vasstól kapta a gólpasszt), kétszer pedig megágyazott a góloknak, mondhatni előkészített. A másik Várhidi-bébi tehát remekül húzza (a Gazzetta szerint nyolcasra) a bresciai szekeret. Cosmi egyébként kedveli a centert, aki egyelőre fürdik a népszerűségben. Máskülönben perverz nép az olasz: 2000-ben Trezeguet bombázta be a fölsőbe az aranygólt, el is vitte a Juventus; 2004-ben Ibrahimovic okszizott egy gólt a pipába ellenük az Európa-bajnokságon, el is vitte a Juventus; idén nyáron Feczesin rúgta nekik a harmadikat Budapesten, hát nem berakta Cosmi a Bresciába…
 
Rajczi Péter pályája nyáron vett egy nagy, stílszerűen ferde fordulatot, miután elrepült Pisába. Játszani eddig nem sokat tudott. A miértekre nyilván a formahanyatlás és az állandósuló makacs hasfalhúzódás között rejlik a válasz… De ne legyünk igazságtalanok: az egykori Megyeri úti kedvencnek időbe telik, míg felveszi a talján ritmust. És a Milant is megjárt Kutuzov mellett nehezebb odaférkőzni a kezdőbe. Szombat este se sikerült, de a kispadról végül beállt tizenkét percre. Ventura mester ennyit szánt Petinek, aki már nem tudta kozmetikázni a kettő nullás zakót. De ott volt a csapatban, lapot nem kapott és lesen sem sokszor felejtkezett. Menni fog ez, Peti, csak akarni kell - a nyelvtanulást is…
 
Kenesei Krisztián csapatával, az Avellinóval a tizenegyedik fordulóban Modenába látogatott – és játszott. Nem is keveset, hetvenöt percig próbálta kiegyenlíteni az első percben bekapott gólt. Sajnos sikerélmény nélkül. Salgadónak kénytelen volt átadni a helyét, gólt nem szerzett a csapata, zakó lett a vége.
 
Bognár Zsoltot (egykori győri, majd Üllői úti hátvédet) sérülése a lelátóra száműzte. Pedig nem rossz parti jutott volna Zsoltinak… A frissen lecsúszott Bolognának feszült neki a kék-sárga Frosinone, és a klub honlapja szerint egy igen értékes 0-0-t sikerült kiharcolni Bognár egyletének. Zsolti a hétközi, Treviso elleni meccsre talán visszatérhet, ha Alberto Cavasin mester (és honfitársunk egészsége) is úgy gondolja.

29 komment

Címkék: magyar bundesliga championship serie b

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr39211441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neeskens 2007.10.29. 11:05:54

Szerény véleményem szerint a bal oldalon a válogatottban Huszti és Halmosi is hasznosabb, mint Dzsudzsák.

MAti 2007.10.29. 11:12:20

A stílus tetszik. :)

Jénából viszont nem porcelán szokott jönni, hanem hűálló üveg.
Nálunk legalábbis a jénai tál az üvegből van.
Agyagból meg a római, vagy "Römertof". :)
A porcelán az meg jobb helyeken Hollóházáról vagy a Zsolnay-művekből, Pécsről...

Frigo 2007.10.29. 12:32:22

Huszti és Halmosi már el volt adva, Dzsudzsáknak kellett még reklám. Mindenesetre Dzsudzák nem sírja el magát, ha meglátja a kispadot és nem állítatja ki magát válogatott meccseken. Halmosi jó játékos, de kicsit lomha tud lenni.

Aradebil 2007.10.29. 13:21:08

Spanyolország?Szalai?

nuno 2007.10.29. 13:43:05

hivatalosan még egy PL-játékos is van: Máté Péter...

Hempli 2007.10.29. 14:20:06

Van egy kis uzlet abban, hogy Gera nem jatszik. Ha a padon ul, senki nem fog erdeklodni iranta, es maradhat olcsoé a WBA-ban. Mai nemzeti sportban van vele interju...

rizla 2007.10.29. 14:20:22

"Holloway menedzser visszautasíthatatlannak tetsző ajánlatot kapott „Buzz”-ért, akit egy hétvége gondolkodásra küldött mielőtt távozna a másodosztályból."

ez komoly? kurva jó lenne. amúgy a kommentátor a lengyelország elleni meccsen valami olyasmit hadovált, hogy halmosit is vinnék, például az everton... azért ezen meglepődnék.

"hivatalosan még egy PL-játékos is van: Máté Péter..."

hivatalosan csak ő PL-játékos, hacsak nem számoljuk az ifiket, és a kölcsönadott, de a sunderland tulajdonát képező fülöpöt

the real 2007.10.29. 16:19:49

Máshol meg azt írják, a QPR vinné Buzsákyt, mégpedig a szerződése lejárta után... Így már érthetőbb lehet a mellőzés.

d3vnull 2007.10.29. 17:44:15

Gondolta volna valaki egy éve, hogy lesz miről beszélnünk a témával kapcs.? :):):)

Ramon Serrano 2007.10.29. 18:21:47

Finoman szolva is velemenyesnek talalom, hogy sokan meg mindig Gerat tekintik az elsoszamu magyar labdarugonak, holott eddig a WBA-ban csak pillanatokra igazolta "klasszisat", ugy a PL-ben, mint a Championship-ben. Erdekes modon egyik evben, egyik edzo alatt sem tudott stabil csapattagga valni - a magyar kozvelemeny szamara persze teljesen erthetetlen modon.
A cikkekben az altala emlitett kifogasok pedig barmely mas focista szajabol elhangozhattak volna az elmult 10 evben: kisebb serules (mintegy jelezve, hogy annyira azert nem nagy, hogy a valogatottban ne tudna jatszani); az edzo nem szeret/masokat jobban szeret; annyira meg akarnak tartani, hogy inkabb nem jatszatnak; magas a fu, rossz a palya es a lista szinte vegtelen.

Zoltan, a Championsippel, mint eros bajnoksaggal takarozni sem lehet a vegtelensegig, ahhoz tul sok magyar (nem) jatszik ott. Ez mar onmagaban mindent elmond, hat meg az a teny, hogy az ott szereplo klubok hiresek olyan nevesincs jatekosok megvetelerol, akikrol villamgyorsan kiderul, hogy a tehetseguk egyenlo a hirnevukkel. Az ilyen esetekrol kulon rovat szol az ev vegi osszefoglalokban.

Roviden: az eligazolas realis es indokolt lepes lenne, es szerintem az orszagvaltas is.

ApukadHUN 2007.10.29. 18:30:21

igazi bravúr egy mondatban leírni a 'magyar' és a 'labdarúgó' szavakat. Persze külön-külön és kellő távolságban nincs probléma, de az érzésem hasonló, mint amikor a 'savanyú' és a 'szöllő' szavak közel kerülnek egymáshoz...

Ramon Serrano 2007.10.29. 20:31:50

Igaz, de a poszt fohosei olyan orszagokban jatszanak (bocsanat: keresik a penzt), ahol 'labdarugok' jatsszak a focit. Akkor ez most paradoxon?:)

darkopancsev 2007.10.29. 22:25:58

Tegyük a szívünkre a kezünket! Torghelle Sanyesz bombaigazolása előtt nem hihettük komolyan, hogy Jenában a porcelánon kívül van valami. Mondjuk futball.

a Jena még KEK döntős is volt. lehet, hogy Sanyi akkor még meg sem született ? Én mindenesetre láttam azt a mérkőzést is....

sleepy 2007.10.30. 08:43:15

ha az angoloknal irtok a futottak meg-ekrol, akkor a koman vladimir vagy a folkor attila is beleferne, megha csak a fakoban vitezkedtek akkor is. legalabb tudjuk, hogy hogy allnak vagy valami.
legkozelebb egy kicsit alaposabban tiszt. szerzo ur!

to mr teufel:

"Erdekes modon egyik evben, egyik edzo alatt sem tudott stabil csapattagga valni " Brian Robson alatt alapember volt...

Ramon Serrano 2007.10.30. 10:17:15

Sleepy:

Mondjuk nem neztem utana, de emlekeim szerint mar abban az idoben is voltak olyan cikkek, amelyekben az volt a fo kerdes, hogy miert nem jatszik Gera.

rizla 2007.10.30. 11:07:28

teufel, minek beszélsz olyasmiről, amiről fogalmad sincsen bazmeg? abban az időben kurvára egyetlen ilyen darab cikk sem volt, ennek oka pedig egyszerű: gera volt az EGYETLEN a WBA csapatából a 2004/2005ös PL-es idényben, aki az ÖSSZES meccsen pályára lépett (38). bent is maradtak... a következő idényben pedig gyakorlatilag végig sérült volt. szóval psszt, ne csinálj hülyét magadból. ja már késő

stécé 2007.10.30. 11:08:43

Amikor a WBA csodával határos módon bentmaradt a PL-ben Gera 38meccs/5 gólos mutatóval zárt, tehát mindig pályára lépett.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.30. 11:16:21

rizla, kérlek, nem szeretnélek kimoderálni! mondd, ami nyomja a kis szívedet, de csomagold be szebben, mert a kultúrált társalgás megőrzése érdekében sajnos kénytelen leszek drasztikus eszközökhöz nyúlni a következő ilyennél.

rexford 2007.10.30. 11:37:06

_benito, ugyanazt a nőt szeretjük, ezért szépen mondom: kulturált.

Ramon Serrano 2007.10.30. 13:50:21

Latom ideje Cavintont szednem, Gera elso idenyerol teljesen megfeledkeztem, kosz stece ;)!
A baj az, hogy egy jo idenye masnak is volt (Lipcsei, Szabics, sot Ferenczi - najo, neki egy fel), de aztan jott valami serules stb. A minta ugyanaz.

Van Basten 9 2007.10.30. 13:50:46

Az 18OOás évek eleji jénai focicsapat összeállítása így nézett ki:

Fichte, Novalis, Schelling, August és Friedrich Schlegel,
Tieck, Dorothea Schlegel, Karoline Schelling, Schleiermacher, Hölderlin, Schiller (csak ritkán)

edző I. Kant

rizla 2007.10.30. 14:24:16

teufel: gera szenzációs idénye a premiere league-ben volt, ami azért magasabb szint, mint például a bundesliga. ráadásul az volt az első idénye, nem beszélt angolul, egy rothadófélben lévő bajnokságból váltott át a legmagasabb szintre, és abszolút megállta a helyét, nagyon sokak kedvence lett (és nem csak a WBA-szurkolóké). ez parádés sportteljesítmény, akárhogy nézzük. nagyon rosszkor jött a sérülése, sajnos. egyébként a fulham vinné, állítólag

Robson bá 2007.10.30. 15:18:41

... .és abban az idényben féltávnál Gera számított az ötödik (!) legjobb igazolásnak, az összes (!) nyári PL igazolást tekintve. A szakértők egyyszerűen el voltak ájulva attól a bizonyos labdamentéstől a szögletzászlónál, talán nemcsak én emléxem rá.

Ramon Serrano 2007.10.30. 15:40:05

Rizla, kosz az ezuttal baratibb hangvetelu kommentet!
Abban azt hiszem egyeterthetunk, hogy a legjobban akkor jarna, ha eligazolna. Ha PL csapathoz tudna menni, hat annal jobb, legalabb bebizonyithatja (tobbek kozott nekem is - bar ha valami, akkkor ez biztos nem motivalja :D), hogy sokkal tobb van benne mint amit az utobbi ket evben lattunk.
De ez akkor is igaz, ha mondjuk orszagot valt. Lenyeg, ha valoban jo jatekos, akkor ne eroltesse a Championshipet, plane ne a WBA-t, kar lenne az elvesztegetett evekert.

Ramon Serrano 2007.10.30. 15:54:06

A blogmotor monnyon le!

Szoval Rizla, abban egyeterthetunk, hogy el kellene igazolnia. Szerintem ha marad, benne ragad ebben a posvany csapatban, es mar soha nem bizonyitja be, hogy tevedtem (ez utobbi gondolom marhara erdekli :D).
Ha a PL-be mehet, hat annal jobb, de a helyeben az orszagvaltast sem zarnam ki, lenyeg az elso osztaly (marmint komoly bajnoksagban).

Karma Police 2007.10.30. 21:24:47

rexford 2007.10.30. 11:37:06

kultúrált

rexford 2007.10.30. 23:27:49

Karma Police

kulturált

Laczkó-Mártonfi: Helyesírás
Osiris Kiadó, Budapest, 2004
976. old.

Magyar helyesírási szótár
Akadémiai Kiadó, Budapest, 1999
312. old.

Karma Police 2007.10.31. 18:30:27

oké, meggyőztél. ma is tanultam valamit.

terstyánszky 2007.11.06. 10:16:22

Garics Gyuri ugyan kettős állampolgár,de szerintem jogosan lehetünk rá büszkék.Egy-két szót talán megérdemelt volna..
süti beállítások módosítása