Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 9. forduló

2007.10.26. 10:55 _benito

A fellegek közt trónoló Úr (kell –e mondanom, hogy az olasz foci a kedvence, más magyarázat nincs rá, miért alkotta Materazzit) szívének legkedvesebb országára veti minden létező tekintetét a hétvégén. A gépjármű-tömeggyártás és a háborúskodás nem megy talján gyermekeinek (ezt az átkot nyilván a kisfia leérkezése körüli tevékenységük miatt kapták büntetésként), de cserébe adott nekik egy labdát, ahhoz pedig szenvedélyt, észt és egy nagy adag zselét. Csodálatos nyája pedig, mely a keresztségben a Serie A nevet kapta, a hétvégén a parancsolatnak megfelelően nagyon durván megszenteli az Úr napját…
Milánóba megy a Roma, hogy a megtépázott hazaiak sírját tovább ássa, teszi mindezt talán Totti nélkül? A négy kiesőjelölt egymás ellen acsarkodik Sienában és Pármában? Nagyon súlyos rangadók délen, ahol Nápolyba látogat a Juve és Szicíliában vizitál az Inter? Folytatódó feltámadások (nem, nem az, de azért figyelemre méltó) Torinóban, Rómában és Empoliban? Az ötödik a harmadikat fogadja? Igen, igen, igen!!! 

Milan – Roma 2-2
Ancelottit egy kicsit nem értjük. Nagy bátorságra vall ugyanis, hogy egy Roma ellen vissza meri tenni Maldinit középre, akin a hasát fogva röhögött a lelátón a Milan-primavera az Empoli ellen, de hogy miért Kaladzét fogja kitolni balra, amikor ott van a csapatában a teljesen méltatlanul mellőzött Serginho, arról fogalmunk sincs. A többi a szokásos, a két labdatemető közül most Gilardino hagyja ki a kevesebb helyzetet, úgyhogy ő lesz a karácsonyfa dísze (?), mögötte pedig a kipihent Kaká és a soha el nem fáradó Seedorf nyomul majd szokás szerint. A Románál nem lehet tudni, hogy játszik –e Totti (szerintünk igen, nagyon kell a pont!) az viszont biztos, hogy Aquilani nem és ez nagyon nagy baj, mert odáig rendben van, hogy De Rossi még a folyosón rácumman Kaká hátára és a meccs végén műtéti úton kell elválasztani őket, de ki akadályozza meg a szénfekete holland tulipánt, hogy két gólja mellé egy gólpasszt is kiosszon? Mert hogy Pizzaro nem, az fix… Giulyt talán megnézzük egy hosszúsági fokkal beljebb is, így Cassetti hozhatja majd zavarba Kaladzét a szélen, ugyanakkor kíváncsian várjuk, hogy a középső védők végre felfejlődnek –e arra a szintre, melyhez egyébként vitán felül tartoznak, mert sem a Juan-Mexes, sem a Nesta-Maldini kettős nem rakhatja ki az ablakba az elmúlt három hét termését. Tippünkhöz annyit tennénk még hozzá, hogy ez nem X,1, hanem sokkal inkább 2,X, aztán majd meglátjuk, kinek ad jobban a gép a forduló rangadóján.

Genoa – Fiorentina 2-2
És ha már rangadók… Az ötödik helyét meglepetésre meg is érdemlő hazaiak ugyan mostohán bánnak a közép- és kiscsapatokkal, ám a felső polcról érkező csapatokkal nem bírnak, hiszen a Milan és a Juve is lecsapta őket (utóbbi azért nem valami simán). Ezzel szemben a Fiorentina veretlenül tudta le az Milan-Roma-Juve hármas elleni rangadókat, amiért jár egy barack Prandelli kopaszodó buksijára, annál is inkább, mert már az összes tartományi derbijüket is lejátszották a lilák és mindhárom ellenfelüket elnadrágolták emberül. A zseniális és pimaszul fiatal Montolivo-Semioli-Mutu-Pazzini négyszög akár a vendégek javára is eldönthetné a rangadót, de a firenzei számtani sorozat (az előző öt meccs alapján: Gy-D-Gy-D-Gy- x, azaz x = ?) és Boriello az iksz felé billenti a mérleg nyelvét.

Napoli – Juventus 2-1
Nem azért, mintha Nedved eddig olyan marha nagyot játszott volna idén, de hogy nagyon fog hiányozni a bal oldalról, azt le merjük fogadni. Mi Ranieri helyében a meccs előtt átmennénk a másik öltözőbe és megmondanánk, hogy azonnal kérjük vissza Blasit és punktum. Annál is inkább, mert a hazaiaknál sem sérült, sem eltiltott nincs és a múlt héten láthattuk, hogy ez mit jelent, amikor egy igazán erős ellenfelet szorongattak meg nagyon keményen idegenben, most pedig a San Paolo 76.824 szurkolója előtt egy sérültektől és eltiltottaktól hemzsegő Juvét fogadnak. Nagyon nagy meccsre számítunk, amit még a vendégek rendszeresen megcsodált idegenbeli taktikája sem lesz képes elrontani, a hazai vezetés pedig talán előhozza a ragadozót az öreg nőstényzebrából, aminek csak örülhetnek a semleges szurkolók (bár a Juvéval kapcsolatban ilyenről nem nagyon beszélhetünk, akit ugyanis nem vert meg a sors azzal, hogy nekik szurkol, az masszívan utálja őket.)

Palermo – Inter 3-2
Csak hogy tovább húzzuk az izgalmakat, az Inter nem fogja tudni kihasználni közvetlen üldözőinek nehéz sorsolásból fakadó esetleges pontvesztéseit, mert ő maga rútul pórul jár a Barberában. Ennek okai az alábbiak: a Palermo a BL-ben akar játszani jövőre (nyilván a Livorno is ott akarna, szóval ez nem nagy hír), ámokfutó elnöke feltárazott géppuskával pásztázza majd csapata térfelét és az első hátrapasszolóra felszólítás nélkül tüzet nyit, visszatér Miccoli az egyébként is parádés formában lévő Amauri mellé, a kapujukat pedig (ahogy azt polo nevű hozzászólónk megjegyezte) személyesen Majka védi majd. Ezzel szemben az Interben pihenőt kap Ibra, már rég pihen Materazzi és Burdisso, Adriano pedig addig hisztizik, míg egyszer tényleg kivágják, mint a gerelyt, aztán akkor nézegethet a nagy boci szemeivel. Ha a fáradtságot legyűrő Zlatan beszáll a végére, talán egy iksz összejöhet, de mi nem hiszünk benne.

Lazio – Udinese 2-1
Tavaly ez a leosztás 5-0-ás hazai győzelmet hozott, ám ez egy másik Lazio és legfőképpen egy másik Udinese. A Lazio múlt héten a tökutolsó ellen begyűjtötte első győzelmét idegenben, azt meg talán már nem is kell mondanunk, hogy újabb két sérült csatlakozott az egyébként is jelentős kripli-különítményhez, de most úgy érezzük, ebből erőt merítenek a kékek. Az ilyen vereségek meg simán beleférnek az Udinesének is, amely egyébként is úgy néz ki, hogy focizgat egy keveset, azt sem nagyon szívesen, aztán ha épp olyan kedvük van, akkor nyernek, ha meg nem jött a kaksi reggel, akkor beleszarnak az egészbe és csak kóvályognak a pályán. Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy eddig a 9 forduló alatt egyszer sikerült eltalálnunk az északiak eredményeit, úgyhogy lesznek szívesek nem a jóslatok alapján feltenni pecót-verdát-nyaralót a bugyikékekre.

Torino – Cagliari 3-0
A vendégeknek múlt héten kellett volna nyerniük, de csak sovány 1-1-re futotta otthon a másik sziget reprezentánsa ellen, ennek pedig most isszák meg a kesernyés levét. A Toro most szépen fogja őket és úgy a helyére küldi az Isolanit, hogy mire azok visszaeveznek Szardíniára, már azt fogják látni, hogy bizony kinyílt a csapóajtó és kiesőhelyen tanyáznak. A bordók ezzel szemben egy ilyen győzelemmel megnyugtatják szurkolóikat, hogy idén nem a kiesés ellen fognak harcolni és önbizalomtól duzzadva futhatnak majd neki a szerdai udinei látogatásnak.

Empoli – Atalanta 1-1
A hazaiak milánói győzelméből és a vendégek múlt heti (2-0-ról leadott) bergamói döntetlenjéből ugyan nem ez következne, de egyelőre a realitás nem az, hogy a toszkán kiscsapat varázsütésre csak úgy ukk-mukk-fukk elkezdi szétszabdalni a szembejövőket. Főleg nem azokat, akik egyébként is döntetlent döntetlenre halmoznak és akkor is az ezt biztosítandó 4-4-1-1-el lépnének pályára, ha csak kapusok lennének a keretben. De nem csak azok vannak, hanem ott van Doni is, aki majd jól belövi a büntetőt, amit Zampagna jól kiharcol.

Catania – Sampdoria 1-1
A hazaiak az első fordulóban elért 2-2 óta makacsul nem hajlandóak egynél több gólt lőni egy meccsen, úgyhogy mondhatjuk, ezzel meg is volnánk. A vendégek meg néha ugyan vágnak akár hármat is, de az is előfordul, hogy hetekig nem találnak be az ellenfél kapujába. Még azt is megkockáztatjuk, hogy a Catania gólját az a Terlizzi lövi majd, aki a tavalyi szezonban a Samp kispadján törte cserepesre a seggét, de talán még ez a plusz motiváció is kevés lesz az ellen a genovai gárda ellen, mely sokkal többet remélt ettől a szezontól.

Parma – Livorno 3-1
Az ilyen meccseket kellene megnyernie annak, aki bent akar maradni a hátsó traktust kisajátító csapatok közül. A Livorno-szurkolók elhomályosult tekintettel és gombóccal a torkukban láthatták, ahogy Lucarelli a San Siróban köszön be a Milannak, miközben csapatuk nyolc forduló alatt mindössze hat gólra volt képes (kapott viszont cserébe 18-at) és természetesen nyeretlenül tökutolsó. Nem mondjuk, a Parma is inkább csak úgy tudott elhozni egy pontot Milánóból, hogy vendéglátójuk addig szerencsétlenkedett, míg a Gialloblu ki nem egyenlített, azóta viszont ők is csak nyelik befele a pofonokat számolatlanul. 2005-ben a két csapat a szezon leggólgazdagabb meccsét vívta egymás ellen (6-4), amiből a hatnak most is megvan az esélye, a másik négy viszont feltételezésnek is röhejes.

Siena – Reggina 0-0
Mi a magunk részéről az előző fordulóig a Sienában láttunk több életet, mely veterán csatáraival és az anno a Chelseában is megfordult Jarolimmal akár lényegesen feljebb is szerepelhetne. Ám múlt héten a déliek óriásit játszottak a listavezető Inter ellen és csak hatalmas balszerencsével kaptak ki, így meggondoltuk magunkat és idén is hajlandóak leszünk kedvelni őket egy kicsit. Nem múlt el bennünk nyomtalanul a tavalyi szereplésük (ők is belekeveredtek a bírómasszírozós balhéba, ám a boxból indulva is lehajrázták a Chievót), így most néhány meccs erejéig bizalmat fektetünk beléjük és magunk is kíváncsian várjuk, élnek –e vele.

49 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr60208645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bacity · http://kacat.blog.hu 2007.10.26. 12:12:16

teljesen jól hangzik minden,
bár az eddigiekből nem sok jött össze :-(
a lehel téri öregek, sokkal megbizhatóbb tippeket adnak. pénzért persze
meglátjuk -

mickeyknox 2007.10.26. 12:35:21

remélem a fiorentina és a roma is inkább nyerni fog, hogy üldözhessék az intert... és akkor lesz egy jó kis izgalmas bajnokság.

BruceWayne 2007.10.26. 12:48:36

Suazot a kezdőbe, akkor hátha nem lesz gond...
lazio, parma, torino tipmixbe is elég jó oddsú, szerintem bejön mindhárom tipp...

bár én a Milant is megtenném, csak kijön már nekik a lépés a bajnokságban is végre

anniehall 2007.10.26. 13:02:40

Well, ha Zlatan pihen, ott van még Cruz és Crespo. Kár hogy nem mostanában találkozunk a Milánnal, szarrá vernénk őket..

cooper (törölt) 2007.10.26. 13:40:09

Na jó, a Palermo-Intert megjátszom, hátha az úr szólt belőled benito mester, de a Rómát megverik, elvégre az úr se enged nekik BL-t(bajnokságot is alig), hiába örök...jónak tűnő tippek

calcio_di_rigore 2007.10.26. 14:30:37

Amit eddig láttam a Napoliból, nekem az jött le, hogy a védelmük rendkívül sebezhető. Éppen ezért egy Del Piero, Iaquinta (Palladino), Trezeguet tridentének legalább egyszer büntetnie illik őket. Emellett már "csak" Ranieri zseniális idegenbeli taktikáját kell a Fio elleni szinten hozni, és szomorúan térhet haza a nápolyi publikum.:)

polo0723 2007.10.26. 16:21:57

Kösz, hogy megemlítetted nevem a cikkben. Csak nemrég vagyok nst olvasó, és láttem én már Toldót-Baraját, de ilyen jó blogot még nem.

Ezt csak azért írtam, mert a másik hobbim a "Ki kire hasonlít?"-on kívül a játékosok nevéből gyártott szóviccek

Szóval kösz, jó volt olvasni a nevem(seggnyalás vége, megyek és megjátszom a Palermót és a Nápolyt)

VGL 2007.10.26. 17:15:54

Hi!
"...ki akadályozza meg a szénfekete holland tulipánt, hogy két gólja mellé egy gólpasszt is kiosszon?"

Én csak azt nem értem, ha a Milan 2-2-t játszik szerintetek, akkor Seedorf vagy lő egy öngólt, vagy kiválóan ugratja ki Tottit.

De nem kötekszem, szerintem is ez a reális eredmény a mostani fromákat tekintve.

Üdv

andras3 2007.10.26. 18:54:05

serginho mellozesenek oka, h meg o maga sem erzi magat kelloen fittnek.
azert ancelotti a mai edzesen probalgatta balvedo poszton. ebbol meg barmi kisulhet...

giacinto 2007.10.26. 21:13:57

a fio nem x-elt az interrel mivel hogy még nem is játszottak... az a milan volt :) úgy látom ez megint az Inter fordulója lesz :) egyébként a juvét télleg mindenki utálja, aki nem szurkoló

tb 2007.10.26. 21:54:39

"lazio, parma, torino tipmixbe is elég jó oddsú"

tippmix meg jó odds egy mondatban??? ugye csak viccelsz

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 22:12:23

a szurkolók is csak szánalomból szeretik őket...
Mármint a Juvét.

geem5 2007.10.26. 22:24:13

Seedorf menüjébe belenéznék szívesen.Vajon mit fogyaszt mostanában a "szénfekete holland tulipán" ?

Count Adyn 2007.10.26. 23:29:34

Remélem a szezon végén még többen fogják utálni az első helyen végző Juve-t xD

calcio_di_rigore 2007.10.26. 23:54:56

Addig jó amíg sokan utálják a Juvét, mert az azt jelzi, hogy sikeresek.:) Képzelem most is nagy lángra kaphat a Juve-utálat, kb. 1,5 éve még Serie B-ből való kiesést meg összeomlást vizionáltak egyesek, mostmeg ránéznek a tabellára és már ott vagyunk a 2. helyen.:)

rexford 2007.10.27. 00:02:11

Tényleg szánalmas a 29 bajnoki cím, 9 olasz-kupa, stb. Jogosan utálja őket mindenki.

Gabez 2007.10.27. 08:21:47

A Milan tuti legyűri most a Rómát, Kaká és Seedorf papa elképesztően jó formában vannak - megint. Helyreteszik, amit a többiek (meg Ancelotti) elbaltáznak hátul. Gilardino meg legalább leköt egy védőt...

Érdekes, hogy anno Seedorf papa Davids-szal együtt tűnt fel, és eleinte a pitbullnak ment jobban, de mostanra ő már hol van és hol van See?

A milannak megint 10 pont hátránya van, több, mint tavaly, bár nem értem, hogy lehetett a tavalyi 4. helyet is a -8 pontra fogni, amikor volt az interrel két bukta meccs. Ott mindjárt hozhattak volna 6-t, és máris csak 2...szal ez csak kifogás.

Ibra megint húz kettőt, azért nem olyan jó ez a palermo...;)

A juve meg ki fog kapni?? Nem írtad el? :)

drani 2007.10.27. 12:30:19

A Juve nem fog kikapni, a Napolit botorság lenne megtenni. Ale és Treze elintézi őket.
A Milan sem fog kikapni, Maldini bácsi lelkén csak egy gól fog száradni, de többet számít, hogy ott lesz a pályán.

Frigo 2007.10.27. 14:10:30

Olyan nincs, hogy egy olasz bajnoki fordulóban ennyi gól szülessen! Most rendesen melléfogtatok! :)

BruceWayne 2007.10.27. 16:42:15

tb: azért akad ott is jó odds :-)
de meggjött a kártyám szóval újra tolhatom sportingbeten, tippmix ezzel valószínüleg felejtős lesz...

amúgy a bayern se volt sikeres pl tavaly, mégis ugyanúgy utáltam őket mint addig, meg mint akkor mikor a Dortmundnak szurkoltam...szóval ez nem a sikerek miatti irigységből fakad senkinél se....

rexford te meg jössz itt az olasz kupával, amikor meg az Inter nyeri meg akkor a juvésok csak legyintenek hogy semmit nem ér...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.27. 16:51:09

Haha, a 29 scudettót azért nagyvonalúan agyonhallgattad.

Ami egyébként csak 27+2, de ne bolygassuk, megint jön majd a csalózó kórus :)

BruceWayne 2007.10.27. 17:10:23

de én azt nem értem hogy akkor most mi értelme volt hogy a 2 megsemmisített győzelem közül csak egyre hírdettek győztest? mert ugye a 04-05-ös idénynek nincs bajnoka...vagy mind2re kellett volna vagy egyikre se...

amúgy az a plusz kettő a 27 után nyugodtan lehetne több is...(és persze az előtte lévő szám meg kevesebb)

Count Adyn 2007.10.27. 17:19:23

Nerazzuri: Na ebben egyet értek, azt a 2 idényt szerintem hagyni kelett volna, énse értem miért csinálták így.
Több-Kevesebb, Lehetne:) Egyet meg kell köszönni az Internek az biztos xD

calcio_di_rigore 2007.10.27. 17:25:10

Inkább legyen utálatos egy csapat, minthogy szánalmas, mint az Inter. Bár most jó időszakuk van, mert a calciopolinak köszönhetően egy ex-juvés viszi őket a hátán.

Gabez 2007.10.27. 17:30:35

hát ha már a szánalmasnál tartunk, inkább a juve az ...csak a bírókkal tudnak nyerni, ejnyebejnye, akkor is csak 1-0-ra főleg...

most látom hogy este nem lesz a tvben a napoli meccs...hát nem látjuk élőben a szuper juve-t, amely még véletlenül sem szánalmas ;)

BruceWayne 2007.10.27. 17:49:14

még mond azt hogy Ibrahimovic jó szerepléséért a juvének kell hálásnak lennünk XDD
ex juvés....jó hogy nem még ti neveltétek ki, mi?
Interbe sokkal jobb mint a juvében, ez már tavaly is bebizonyosodott....

BruceWayne 2007.10.27. 17:57:49

közben Feczesin 2őt lőtt a Triestinának

calcio_di_rigore 2007.10.27. 19:40:03

"csak a bírókkal tudnak nyerni"
Juve-Inter 2-0, Inter-Juve 1-2. Ez csak a legutóbbi teljes szezonból. Zlatant mindkét meccsen "kettétörte" a stílusos Inter-védelem, de a kiállítás hogyhogynem elmaradt. Persze szemét volt a bíró, mert a közvetett szabadrúgást nem engedte egyből berúgni.:DD Jah, és persze ez után az Inter szemrebbenés nélkül felvarrta a mezére a scudettót, 20 éves böjt után. Szánalmas? Az.

"még mond azt hogy Ibrahimovic jó szerepléséért a juvének kell hálásnak lennünk XDD"
Hálásnak nem kell senkisek sem lenned, de a kizárás nélkül nem az Interben játszana.

"Interbe sokkal jobb mint a juvében, ez már tavaly is bebizonyosodott...."
Sokkal nem jobb, de kezd beérni. Nagyon jó játékos volt Torinóban is, de az interes közeg jobban fekszik a tirpák arcának, ez tény.

giacinto 2007.10.27. 19:47:03

az interben kb. feleannyi meccsen lőtt ugyanannyi gólt mint a juvében. mondjuk meg tudom érteni h a juvésok gyűlölik hiszen simán kiszoritotta az imádott lovagjukat a kezdőből, mert már akkor is jobb volt :) ma meg már...
birom h a juvésok 2 eredményt tudnak összvissz az elmúlt évekből, pedig előtte éppen olyan meccsek voltak amikor Cruz és Martins oktatta a torinóiakat, rendszeresen idegenben. itt meg nagyra vagytok 1 szabadrúgásgóllal ami éppen bement, mig Recobáé a kapufán csattant pár perccel később. ez semmit nem bizonyít a 2 csapat erejéről, ellenben a telefonlehallgatások :)

BruceWayne 2007.10.27. 19:57:25

rigore: ha nem vettük volna meg akkor most villogna helyette más, ennyi.....

a juve is felvarrta az utóbbi 5-6 scudettót, olyan lazán mint ahogy az epót bevarták a fél csapatnak, meg zsét a bírók zsebébe :-)

" tirpák arcának"
amikor meg ott volt a seggét nyaltátok...

Gabez 2007.10.27. 20:41:50

rigore: nyilván ki lehet emelni meccseket, de összességében kell nézni, egyértelmű, hogy a juvénak fújtak a bírók, anno egy kolegával is sokat beszéltünk róla, emlékszem, minden hétfőn, hogy a juve megint hogy nyert, megint kapott 11-est, stb stb

ő egyébként milanos ;)

szal rendben, hogy régen nagyon jó csapat volt a juve x bajnoki címmel, meg hogy jó játékosok voltak ott, de a 2004/2005-ös gárda (amely szintén rendben volt a minőség tekintetében) nem biztos, hogy nyert volna 2x a bírók nélkül, sőt...

a vezetőket kellene lecserélni, de sürgősen

múltkor nyilatkozta vieri, hogy az internél mennyire változik, hogy kit mikor szeretnek és utálnak, a pillanatnyi formája szerint - felmerül a kérdés, melyik csapatnál nincs így?? gilardinoval mit műveltek a milan szurkolók? vagy didával?

mindenkinek megvan a maga keresztje - szerencsére

calcio_di_rigore 2007.10.27. 22:10:46

Válaszként csak annyit mondanék: mindenki nézze meg a Napoli-Juve meccs összefoglalóját. Ilyen csalást még Moggi sem mert volna megcsinálni...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.27. 22:17:26

"a vezetőket kellene lecserélni, de sürgősen"

A Juventusnál a takarítókon kívül mindenkit elküldtek...csak szólok.

A www.dinovercotti.com oldalon hamarosan a meccs összefoglalója, lehet készíteni a kezeket a fejfogáshoz.

Gabez 2007.10.28. 09:06:38

No igen, ugye milyen szar érzés, amikor így kap ki a csapat? ;)

Lehet, hogy a napoli megy a serie b-be jövőre hehe

De azért ez a Gargano gyerek jól bement 4 védő közt ;)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.28. 09:48:47

Gabez, most akkor folyamatos kompenzálás lesz? Meg olyan meccset idézz a múltból, amikor a Juventus javára két ilyen büntetőt fújtak be... Miközben a Napolinak (a helyzeteket tekintve) addig alig-alig volt köze a találkozóhoz. Tavaly, a San Paolo stadionban a szemem láttára nem fújtak be két egyértelmű büntetőt a Juventusnak. Ezek a dolgok valahogy elfelejtődnek, ezek nem jutnak át a hazai sajtó szűrőjén. Hiszen mindenki amiatt sipítozott, hogy nem tiszta az olasz foci... Rossi meg Lotito beszélgetése egy félsoros hírt sem ér meg, miközben egyesek még mindig azt hiszik, hogy Moggi ül a Juventus elnöki székében (jólértesült magyar újságírók szerint ugyanis Moggi a Juve elnöke volt 2006-ig, agyrém).

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.10.28. 10:01:18

A két egyértelmű büntető egy támadáson belül volt, szinte ugynakkor, ennyit korrigálok. Tehát 2 az egyben, de csak egyet kellett volna befújni.

Gabez 2007.10.28. 10:16:16

Nyilván nem lenne igazságos a folyamatos kompenzálás, a juve már megkapta a büntetést. De hol van az olasz fociban igazság??

Az emberekben (bírókban) benne van, ami történt, ahogy benito is mondta, vagy szereted, vagy utálod a juve-t. Bár én most már hajlok a semleges álláspontra, 2 meg 3 éve utáltam nagyon, amikor úgy nyeregettek, ahogy, most azonban no such problémo. Sztem bejöttök a 3. helyre. ;)

rexford 2007.10.28. 11:26:45

Egy-két érdekes adalék a calciopolihoz:

A telefonbeszélgetéseket a Telecom Italia rögzítette és adta át, Guido Rossit (az ügy felderítésével megbízott szövetségi biztost, közismerten nagy Inter-drukkert) utána kinevezték a cég elnökévé. Azóta lemondott, az Inter alelnöke, Carlo Buora került a helyére, aki a Pirellinél is volt már ügyvezető alelnök.
A Telecom Italia biztonsági igazgatója beismerte, hogy Morattitól rendszeresen kapott megbízást bírók, játékosok, stb. beszélgetéseinek felvételére.
Paolo Bergamo, a bíróküldés fő felelőse nyilatkozta, hogy az összes nagycsapattól kapott telefonhívásokat, nem érti, hogy miért csak bizonyos hívásokat használtak bizonyítékként az eljárás során. Azt is megjegyezte, hogy őt személy szerint a legtöbbször Facchetti hívta.

Ennyit az Inter ártatlanságáról. Kiderült, hogy Morattiék bambán nézték, hogy a többiek hogy csalnak. De érthető is a frusztráltságuk, kurva sok pénzt belenyomtak a csapatba és '65 óta nem nyertek BEK-et, '89 óta bajnokságot. Hamarosan az is kiderül, hogy Platiniéket érdeklik-e a gumi-, telefon-, vagy olajrészvények.

giacinto 2007.10.28. 13:01:14

a saját játékosok lehallgatása nem értem miért bűn. főleg olyan csapatmorál-építő játékosok esetében mint pl. Vieri volt anno. ha nincsenek ezek a lehallgatások, tegnap nem a napoli nyert volna 2 kamu büntetővel, éppen ellenkezőleg...

azt még igazán hozzáírhattad volna hogy Moggi egy szent volt igazából, ő semmi rosszat nem tett.

Gabez 2007.10.28. 13:21:47

rexford, bocs, de sztem nem vagy eléggé közel a tűzhöz, hogy minden állításod elhiggyük...vagy igen? Az, hogy valahol olvastál valamit, ez egy dolog. Attól még lehet persze igaz is.

Ami tény, hogy csalás történt...ezt a PÁLYÁN lehetett látni. A többi meg úgy került elénk, ahogy a nagyok a háttérből levezényelték. Kis pontok vagyunk mi ehhez...mindenki döntse el, hogy ez jó vagy sem :)

Mindenesetre mindjárt kezdődik a romai összeomlás :)

rexford 2007.10.28. 13:29:04

Inkább azt írom hozzá a tényekhez, hogy Moggi egy genyó balfasz volt, kiderültek a dolgai, bizonyíték is volt rendesen, ennek megfelelően el is meszelték a Juvét.
Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy az Inter teljesen ártatlan volt, és az kimondottan felháborít, hogy 2 scudettót kaptak a szövetségi gombfociasztalnál, abból az egyiket játék nélkül, az asztal alatt (btw, a pályán a Juve 15 pontot vert az Interre), a másodiknál pedig levették az asztalról az ellenfél néhány játékosát.

rexford 2007.10.28. 13:41:04

Gabez, amit leírtam a Telecom Italia-Pirelli-Inter összefonódásról, azok tények, azoknak is csak egy része. Lehet, hogy a klubok mögötti nagy gazdasági csoportok harcáról volt/van szó, és a TI-n keresztül az Inter tudta összegyűjteni a legtöbb bizonyítékot az ellenfelekről, illetve titokban tartani a rá terhelőeket.

Giacinto, a szintén lehallgatott bírók és szövetségi tisztségviselők is mind sajátok voltak, mint a játékosok?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.28. 13:44:28



Naaa... a gomfocit ne tessék belekeverni maffiaügyekbe!:)

Count Adyn 2007.10.28. 16:43:46

Nos ugy látszik ez a kamutizenegyesek fordulója, de Rossi kihagyta:D

VGL 2007.10.28. 18:09:38

Ejj, ez a Milan.
A 75 éves szélsőhátvéd párral, meg a nagy csatárral, Gilardinoval elől (lassan reaktiválni kell Massarot, talán még beférne.). És még Ronaldinhot is ide akarják hozni... Mi lesz ebből?

Ellenben a Roma nagyon jó csapat benyomását keltette. Nem lepődtem vona meg, ha nagyobb arányban nyernek. De Rossinak fekete pont a tizenegyesért.

Nedved11 2007.10.28. 19:13:54

Amúgy sztem moratti bácsinak is szép nagy a telefonszámlája:) inter a bajnok...örök harmadikok..vagy azok se:):P

giacinto 2007.10.28. 19:33:04

jövő vasárnap is ilyen aktívak lesznek a juventinók? kár h Dejan is megsérült Vieira után, de így sem lesz azért nehéz, bár a középpálya kicsit foghíjas :)

Frigo 2007.10.29. 10:03:14

Én megmondtam: A megjósolt 40 gólból 16-ot lőttek a csapatok.
süti beállítások módosítása