Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 10. forduló

2007.10.20. 04:07 habitang

Fél Anglia még pislog és kóvályog a medvepuszitól, amit a Dnyeperen is túlról kaptak, és mivel a metszett önbecsülésű angol polgárok legkönnyebben és leggyorsabban vasárnap szombaton, az amúgy sem népszerűtlen rögbiválogatottjuknál találhatnak vígaszra, úgy tűnik - Mersey-parti derbi ide vagy oda -, a Premier League önmagához képest kissé háttérbe szorul a hétvégén Angliában. A két hét szünet azoknak a csapatoknak tett jót, amelyekben kevesebb a válogatott játékos, nekik volt alkalmuk begyakorolni az új turbóbivaly taktikai variációkat. Ezzel szemben a nagycsapatok kettőtől hatig terjedő edzéslétszámot produkáltak csak, és valószínűleg vérre menő lábtenisz-partikkal ölték az időt addig, amíg a társak vissza nem érkeztek Európa minden szegletéból. Mese azonban nincs, itt az újabb foruló, amelyben a Liverpool és a Manchester nagyon komoly ellenfelet kapott, míg az londoniak, az Arsenal és a Chelsea könyedebb hétvége elé néz. Elvileg. Kezdjük mindjárt a forduló első meccsével, az Everton-Liverpoollal.


Everton-Liverpool: 1-2
A Mersey-parti derby. A város már két hete lázban van, a vörös fele alig várja, hogy végre bajnokesélyeshez méltóan focizzon a csapatuk, kék fele pedig szeretné, ha az Everton kicsit feljebb kaparná magát a tabellán.. Ja, hogy ez csak bla-bla? Az! Holnap mindenki magasról tesz arra, hogy éppen hogy néz ki a tabella, és arra is, hogy milyen játékkal nyer a csapata, ha éppen nyer. Ha pedig veszít, nos, az rosszabb öt pokolnál. Azon kevés mérkőzés egyikéről beszélünk, amelyeknél csak egyik csapat közeli kiesésének lehetősége vagy a bajnokság maga jelenthet extra tétet az amúgy is felpörögött hangulatban, miden egyéb csak elhanyagolható mértékben változtat az atmoszférán. Ma még mindenki bízik. Vagy abban, hogy Artetáék elverik a vörös hordát, vagy abban, hogy Gerrardék felszalámizzák az örökké keserű kékeket, de legalábbis bosszút állnak a tavalyi 3-0-ért. Sokan azért - biztos ami biztos-, titokban már gyakorolják azt is, hogyan fognak hétfőn reggel faarccal bemenni a munkahelyükre egy randa vereség után, miközben a kollégák már a szélfogóban kaján vigyorral kínálják a "2-0" feliratú tortát, és mit fognak mondani a hülye Ricknek, aki öt percenként megkéredzi, hogy vajon mi a fene történhetett a hétvégén, amitől ennyire bús képet lehet vágni. Mi minden harsonaszó és dobpergés ellenére sem számítunk igazán jó szórakozásra a válogatott meccsek utáni első, ottani idő szerint 13.45-kor kezdődő mérkőzésen. Annak ellenére nem, hogy a derby különleges fűszertől eltekintve is kulcsfontosságú mindkét csapat számára. Ezen jóslat kudarcáért a legtöbbet Rafa Benítez tehet, aki tőle meglepő módon épp a napokban vallotta be azt, hogy az ő taktikai hibáinak köszönhető a Liverpool visszaesése. Ez persze lehet az önbizalmukat vesztett játékosoknak szóló üzenet is, de az még inkább valószínű, hogy ez idáig tényleg rosszul rakta össze a puzzle-t. Kérdés, hogy helyére tudja-e illeszteni  drabokat. Ha nem Rafán múlik, az még nagyobb baj, és a Liverpoolnak sok-sok pénzébe került. Az utóbbi evekben már-már megszokott volt, hogy a Pool a rossz kezdést követően produkál egy hosszú nyerő szériát. Most éppen erre van nagyon nagy szükségük. Már, ha nem akarnak végleg a peronon maradni.

Arsenal-Bolton: 2-0
Az Arsenalnak nem jelenthet gondot a Bolton legyőzése. Még akor sem, ha Robin Van Persie jó egy hónapra kiesett a számításból, a két csapat közötti különbségen ez a tény ugyanis szinte semmit sem változtat. Nagyobb az esélye annak, hogy Madonna egyszer eljátssza Hamletet, mint, hogy a mai Bolton pontot szerez az Arsenal otthonában. Sammy Lee-t egyébként a legutóbbi forduló óta udvariasan, "közös megegyezéssel" felállították a Bolton kispadjáról, egyelőre még keresik az utódját. Csak zárójelben: itt az ideje, hogy a valódi közös megegyezésnek új nevet találjunk, miután Lee már a második edző, akit idén közösmegegyeztek a főnökei.

Blackburn-Reading: 1-0
Már többször sejtettük úgy, hogy a Blackburn nem söpri be a három pontot aktuális, emberi számítások szerint nyerhető találkozóján. Most rájuk voksolunk - nagyon masszív csapat a Mark Hughes-é-, de az ő esetükben tessék nyugodtan ellenünk fogadni. Könnyen bejöhet. A Reading háza táján viszont lassan akár gondok is lehetnek. Még két sikertelen meccs, és egekbe hág az "általános elégedetlenség", ami történelmi tanulmányaink szerint gyakran forradalomhoz vagy puccshoz vezet, a Premier League-ben pedig  közös megegyezéshez. A Rovers meccsein esett eddig a legkevesebb gól a ligában, most sem számítunk többre egy pöttynél. Azt egyet pedig Blackburn-mezestől várjuk.

Fulham-Derby: 2-1
"Alsóházi rangadó", szokták írni ilyenkor, de ennek semmi értelme. A kiesőzónában hosszú távra berendezkedett Derby és a reményeik szerint ugyanide éppen csak bekukkantó Fulham találkozóján azt várjuk, hogy a hét meccs óta nyeretlen londoniak megyszakítják rossz sorozatukat, és a platós IFA könnyedéségvel foruló Derby-hátvédsornak két gólt fognak rúgni. A Derby edzőjének tanácstalanságát jelzi, hogy az angol rögbiválogatott eredményeitől várja csapata számára a plusz motivációt. Mi úgy véljük, attól csak a söröshordó gurul jobban, nem pedig a labda. A Derby-re azonban némi jó is vár: most fogják megszerezni első góljukat idegenben.

Manchester City-Birmingham: 2-0
A Birmingham felvásárlásakor minden valószínűség szerint állását vesztő Bruce fejben már máshol jár, ráadásul most mintha nem a csapat lenne a legfontosabb a Brums háza táján. Persze azért Gyurmafej majd alibiből kiabálni fog, hadonászni, de ez nem segít majd - a City nyerni fog. Elano és Petrov eddigi átlagteljesítményének nyolcvan százaléka is elég  kell legyen ahhoz, hogy az eddig története legjobb idénykezdését produkáló Eriksson-gárda bedarálja a Birminghamet. Be is fogják, és punktum. Kíváncsian várjuk, mi lesz, ha Bojinov visszatér!

Middlesbrough-Chelsea: 1-1
Nem sok jó hírünk van a Chelsea rajongóknak. Didier Drogba csütörtökön csúnyákat nyilatkozott a klubjáról, és tulajdonképpen bejelentette, hogy sosem szerette igazán  Kékeket, most pedig pláne nem talál semmi bennük semmi vonzót. Cole és Terry sérülés miatt nem játszhat a Boro ellen. Mit lehet ilyenkor mondani? Hát azt, hogy baromi mázlisták, mert ebben a helyzetben Gareth Southgate színtelen-szagtalan Middlesbrough-ját kapják ellenfélül. Mi úgy gondoljuk, hogy a Chelsea így sem fog nyerni, pedig százból kilencvenhétszer londoni győzelmet jósolnánk. Na, ez az egyik eset a háromból. Láttuk már a Chelsea-védelmet Terry és Cole nélkül.

Wigan-Portsmouth: 0-1
Hajlottunk volna rá, hogy Wigan-győzelmet jósoljunk, de eszünkbe jutott az elmúlt forduló, amikor az aljasul csábító meglepetés-jóslatoknak bedőltünk. A Portsmouth egy veretlenségi, a Wigan egy nyeretlenégi széria egyelőre meg nem határozható stációjában leledzik éppen, nem látunk sok okot a változásra. Bár Sibierski visszatér, Heskey nélkül a Wigant biztosan nem érezzül elég erősnek a Portsmouth ellen, főként, hogy a MU elleni meccsen elég hűvös viszonyban voltak a labdával a játékosok.


Aston Villa-Manchester United: 0-1
Szentségtörés ugyan, de mi azt tippeljük, ez lesz a forduló mérkőzése. Az otthon egészen kiváló formát mutató Villa és a MU csatája több szempontból is érdekes.  A bajnokcsapat idénye nem indult tökéletesen, de azóta fut a szekér. Van valaki, aki ezt a tendenciát szívesen cserélné az ellenkezőjére? A Unitedet idáig a Tottenham-meccs bíróját kivéve tulajdonképpen minden csak hátráltatta idén, mégis a második helyen trónolnak, egyesek pedig már a Premier League majdani legendás triójának kialakulásáról beszélnek a Tevez-Ron-Roo hármas játéka láttán. Mi ezt kissé korainak tartjuk, és azt sejtjük, hogy ugyanazok temették el idény elején a Unitedet, akik most elaléltak egy meccstől, de kétségtelen: a tavalyi villámgyors, egyérintős-beindulós játéknak nincs olyan eleme, amelyben Tevez ne tudna némi gyakorlás után teljes értékű partnere lenni a tavaly sokszor kettecskén is elsöprő Ronaldóéknak. Mi nem állítjuk, hogy ez trió legenda lesz, azt viszont igen, hogy a MU a rossz kezdés ellenére valójában csak az erősödés jeleit mutatta idén. Ha erre valaki azt mondaná, hogy volt honnan feljönni, annak azt mondjuk: igaz, de mutasson bárki még egy csapatot, aki ebből a szériából a második helyen jött volna ki a PL-ben. A mostanra jósolt Neville-visszatérés ugyan elmaradni látszik, Hargreaves pedig továbbra is sérült, de a United -úgy tűnik-, eggyel mindig képes több gólt lőni, mint az ellenfél, ha esik, ha fúj. A Villa Park viszont az első forduló óta az a hely, ahol az vendégek kissé vonakodva bár, de leadják a három pontot. A  Unitedet tehát az utóbbi idők legkomolyabb tesztje várja Birminghamben. A Villa 19 mérkőzés óta nem kapott ki egy gólnál nagyobb különbséggel, otthon játszanak, jó formában vanak, így egy esetleges 2-0-ás vagy nagyobb arányú MU győzelem után minket megkísértene egy fogadás már a MU őszi első helyére is. Tippünket leginkább is a Villa-Chelsea meccs második félidejére alapozzuk. Ez a United biztosan ki tud olyan fölényt harcolni, mint a Kékek, de gólt is tudnak rúgni belőle.


West Ham-Sunderland: 1-1
A válogtottba behívott, majd onnan sérülés miatt kimaradt Dean Ashton nem épült fel a két hét alatt, ennek ellenére legtöbben biztosan azon a véleményen vannak, hogy ehhez tipphez nem kell sok gógyi. Mármint ahhoz, hogy megjósoljuk a West Ham győzelmét. Mi ennek ellenére azt sorsoltuk, hogy ez Roy Keane és a Sunderland napja lehet, minden magyarázat nélkül.

Newcastle United - Tottenham: 3-2
Az angol válogatott és a Tottenham kapusa, Paul Robinson kihagyja ezt a találkát, sok Tottenham szurkoló pedg egyáltalán nem bánja, hogy így esett. Náluk a kapus azon a listán szerepel, amelyen többek között a cunami és a hurrikán is. Az eredmény azonban nem csak a Spurs kapusán fog múlni, hanem azon is, hogy a valószínűleg visszatérő Vidukával és Bartonnal felálló Newcastle képes-e három gólt lőni. Merthogy mi két dugót megint sorsoltunk a londoniaknak. Végül arra jutottunk, hogy bár a Spurs következő győzelme már nagyon érik - idei győzelmeinek számánál egyujjas kesztyűben is eggyel többet mutatunk -, most mégis a Newcastle fog győzni.. Owenék meglövik azt a  hármast, így Martin Jol - akinek sorsa előttünk eddig sem volt kérdéses - egészen közel kerül majd a közös megegyezéshez.

15 komment

Címkék: chelsea beharangozó ronaldo manchester united premier league rooney arsenal tevez 10. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78201775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heizer 2007.10.20. 08:11:33

Blackburn - Reading nem egy komoly jóslat, mivel mind a két csapat kék-fehér mezes!!!

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.20. 12:28:16

szia batigol!

Szerintem tudod pontosan, miről van szó, miután a Pompey meze kék, de mivel nem szeretnék a meztől-szerelés és sportszár-zokni vitába belemenni, a kedvedért inkább javítom.

De gondolom észrevetted, hogy a bekezdés felett ott az eredmény..:)

venter (törölt) 2007.10.20. 12:36:44

hogy jon a balckburn-reading-kekfeher dologhoz a pompey es a kekseg??

a rugby amugy ma van es nem vasarnap..

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.20. 12:38:04

venter!

Jajj, basszus, most ébredtem, az ember ne kapkodjon, és ne posztoljon hajnali négykor!:)))

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.20. 12:50:27

Tényleg, a rögbi is ma van, annál rosszabb..

Akkor viszont sokan ma még a megszokott helyükön sem tudják majd nézni a PL-t, mert a sok lükepék angol majd a rögbire kapcsoltatja a tévéket, jó magyar vendéglátós zsokás szerint pedig a külföldi vendég vendégebb, mint a magyar, át is fogják kapcsolni.

Szerencsére ma engem ez nem akadályoz a meccsnézésben, de két hete agybajt kaptam attól, hogy miért kell húsz tévéből húszat a rögbire kapcsolni a ManU-Wigan után, és éppencsak, hogy nem maradtam le a Villa-WHU-ról.

Talán látszik, kurvára az agyamra megy a rögbi mostanság.

venter (törölt) 2007.10.20. 12:58:59


ne dramazz, angol meccsrol nem maradsz le, mert a rugby magyar ido szerint 9tol van.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.20. 13:00:31

Na, miután a Portsmouth és Reading-drukkereken kívül magamat is sikerült felbosszantanom a bakikkal, elmegyek menézni a meccseket..:)

Remélem, azért jól founk szórakozni, a mai napra pedig Reading és Portsmouth-drukker is leszek.

Még jó, hogy nem egymás ellen játszanak!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.20. 13:06:28

venter

Nem drámázok, csak néha kurvára berágtam az utóbbi időben.

Üdv, most már tényleg zúzok!

rizla 2007.10.20. 15:57:48

everton-liverpool telibe. mi van veletek?

doktor.dikhed 2007.10.20. 17:11:20

Még mindig az a tetves Eurosport 2 adja a PL meccseket? Marha jó ám, hogy a fél ország nem tudja nézni. Vagy csak az Alföldön megy ez :D

BruceWayne 2007.10.20. 18:04:34

dikhead: máshol se jobb a helyzet, max a T-digitálosoknak jön, meg valami fibernet vagy hol, bár valami kis falu kocsmájába meg látta vki. simán bejön, oda kellhet nagyon

venter (törölt) 2007.10.20. 19:24:45

miert nem nezitek neten? pl myp2p.eu, installalsz tvuplayert es sopcastot es latsz mindent..

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.21. 03:21:18

rugby:
nem nagyon volt eselyuk (de ma volt:-), de a nyitomeccses 36-0 utan ez mar elorelepes...

City-B'ham-en voltam,
igaz majdnem 2-0 lett, de a dontetlen igazsagosabb lett volna, a City ezt a meccset csak tul akarta erni,
persze 3ponttal!
Bojinovot nagyon varom mar, mert a Mpenza-Samaras varialas az egyik gyenge pontja ennek a csapatnak...
kben mindenki a helyen van, es ebbol akar BLhely is lehet, ha cselszinel vagy pulnal benaznak eleget!!!
p.

crouchy 2007.10.22. 11:32:27

Nerazzuri, az antenna digitalon is jön.
süti beállítások módosítása