Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

EURO 2008 selejtezők - Döglött oroszlánok, szilikon dudák és mediterrán fesztivál

2007.10.18. 06:20 heinrich

Utoljára Napóleon bukott ekkorát Moszkvában – gyakorlatilag kiestek az angolok. Az egyetlen dolog, ami mosolyt csalhat fonnyadt képükre, az a skót horda birkacsordává történő szerényülése Grúziában, egyelőre nagyon úgy néz ki, nem lesz szigetországi válogatott az EB-n. A mediterrán térség viszont virágba borulhat Lisszabontól Athénig, az olaszoknak még játszaniuk sem kellett ahhoz, hogy ők legyenek a forduló egyik legnagyobb nyertesei. Szólnunk kell még a Liechtensteinben vetített bálnavadász oktatófilmről, mely minden idők legnagyobb arányú hazai fogásáról szól, a litván kapus nyolcvan percig tartó parádéjáról, valamint a németek Richter skála szerinti hármas fokozatú pofára eséséről. Ja, és a lengyelek hiába vezetik magabiztosan a csoportjukat, szerdán úgy elvertük őket, mint a jég a határt…

Az A csoport még akár neccesnek is tűnhet, de ha jobban megnézzük nincs miről beszélni. A portugáloknál Cé Ronaldó na, húzzunk innen a sztyeppékről haza arckifejezéssel bikkantotta be a másodikat a kazahoknak, így a szerbek hiába alázták porba Azerbajdzsánt, késő a bánat, maradnak szépen otthon. A luzitánoknak két himbi-limbi meccsük van hátra, mögöttük már megint lengyel tezsvéreink jutnak majd ki miután otthon bucira verik az arctalan belgákat, mert akkor akár a serdülő hármat is leküldhetik a szerbekhez. Nekik sikerült az élet, megcsípték a következő EB-t (mi meg pont nem), náluk bejött Beenhakker, nálunk Matthaus pont nem. Ha az elmúlt húsz évünkből csak tízet pazarlunk el, most egymás hátát lapogathatnánk.
Azerbajdzsán – Szerbia 1-6, Belgium – Örményország 3-0, Kazahsztán – Portugália 1-2

A gruppe B küzdelmei során már-már azt hittük, hogy a derék skótok MacLeod legendájától hajtva maguk is a halhatatlanság felé törnek, bedarálják a grúzokat, aztán a hazaúton betérnek az összes kocsmába dudálni egy sort. Ehelyett kiábrándult Don Quijote metamorfózisként kulloghattak haza, félő, véget ért a szélmalomharcuk, mert az utolsó körben hiába játszhatnak ki-ki meccset az olaszokkal, a vendégeknek jó lesz a döntetlen is, Donadoni meg már most kéjes örömmel tervezgeti a catenaccio nyolcvédős, szicíliai változatát. A franciák Henry duplájával hozták azt a bizonyos kötelezőt, de hogy Domenech a hetvenedik perctől kezdve megakadt lemezként darálta a miatyánkot, az biztos. Ukrajna tíz perc alatt négyet lőve lemosta szegény Feröert, de hát ehhez ők szokva vannak. A további fordulók kapcsán bele sem kezdünk a ha a franciák döntetlent játszanak Ukrajnával kezdetű fejtegetésünkbe, mert messzebbre vezet, mint a transzszibériai vasút, a lényeg az, hogy olasz-francia továbbjutás várható.
Ukrajna – Feröer szigetek 5-0, Franciaország – Litvánia 2-0, Grúzia – Skócia 2-0

A mi csoportunkban mindenki lebőgött hazai pályán. A törökök fogcsikorgatva nézhették végig, ahogy a biztos EB-résztvevő görögök szirtakit járnak a kezdőkörben, válaszul az egész országra kiterjedő gyros-bojkottotról hallani. A vikingek Riise gól-gólpassz kombójának köszönhetően egyre erősebben látják a sarki fényt az alagút végén, a törökök elleni meccset elviszik valamelyik gleccserre és már ott is vannak Ausztriában. Mi meg kezdhetjük borzasztóan sajnálni a máltai meccset, meg a skót csalást, de tekintsünk inkább előre, kell a hat pont Moldova meg a már leeresztett görögök ellen, és akkor nagy finisben megszerzett hét meccs hat győzelem mutatóval zárhatjuk az úr 2007. esztendejét. Ámen. Nem bírjuk ki, hogy le ne írjuk: mintha megmozdult volna valami a magyar labdarúgásban, zengedezünk hát egy sort - csak amúgy lightosan - a tegnapi sikerről. Barátságos meccs ide, B csapat oda, akkor is újabb válogatott meccset nyertünk, pedig az ilyeneket rendszerint el szoktuk bukni valami kretén góllal. Az első félidőben felmértük mit ér a világranglista 17. helye, aztán mikor láttuk, hogy a lengyelek csak álmatag lámaként bóklásznak a térfelünkön, a szünetben rumot osztott a kapitány, barna nadrágunkat fehérre cseréltük, és gyakorlatilag lefociztuk a vendéglátókat. Valódi lehetőségeink nekünk voltak, köszönhetően a csereként érkező Halmosi – Priskin párosnak, aztán megkaptuk a lassan menetrendszerűnek mondható jogos tizenegyesünket (watfordi légiósunk fejét próbálták lerúgni), amit Gera hiányában Hajnal váltott gólra. Nem volt az évszázad meccse, de tettük-vettük a zsugát, kipróbáltunk pár szabadrúgás kombinációt, gyűjtöttünk némi sikerélményt, és nem utolsó sorban kezdünk megtanulni nyerni. Majd ha Tőzsér szépfiú Dániel haja kócos lesz a meccsek végére, ha a passzokból szöktetések lesznek, ha a két hátvédünk bátrabban rohamoz a széleken és Gera meg Hajnal jobban megérti egymást középen – no akkor majd újra visszatérhetünk Lengyelországba 2012 tájékán.
Törökország – Görögország 0-1, Bosznia-Hercegovina – Norvégia 0-2, Málta – Moldova 2-3

A D jelű csoportban minden tiszta, mint anyánk híre. A németek azért vakargathatják kicsit a fejüket, hogy hol rontották el, mert tutira vesszük, hogy a tegnapi estére az elsőként kivívott továbbjutás hazai ünneplése volt kitűzve. A cseheket meg jó lenne megkérdeznünk, ugyan mitől ilyen jók, mert az addig oké, hogy Nedved, Berger, Poborszky, de hogy Sionko, Plasil, Matejovszky? San Marino felhagyott a meccsenként öt gól zabálásával, de ezért még nem jár pont, a túloldalon viszont John Toshack életben tartotta a harmadik hely megszerzéséről szőtt álmokat, amiért majd az írekkel nyomhatnak meccs előtt bunyózunk – utána együtt iszunk derbit.
Írország – Ciprus 1-1, San Marino – Wales 1-2, Németország – Csehország 0-3

Az E csoport kapcsán elővehetjük a PL-ben túl sok az idegenlégiós felütéssel indító álságos tirádánkat, de nem tudunk majd olyan hangosan keseregni, hogy elnyomjuk a két góltól és másfél liter vodkától megrészegült kozák basszus örömódáit. Pedig Rooney admirális góljánál még úgy tűnt, folytatják a négy meccse kezdődött 3-0-s szériát, de aztán pont az ő esetlen szerelési kísérlete nyomán (jogtalan) büntetőből egyenlített Pavlicsenko, aki néhány perc elteltével bepüfölt egy kipattanót is, mélységes letargiába taszajtva az angolokat. Az oroszok sorsa saját kezükben van, de azért biztos, ami biztos alapon Putyin tesz majd egy nem hivatalos látogatást Izraelbe néhány Szolzsenyicin kötetet lobogtatva, Andorra meg nem lehet gond és hopp, már ki is esett Anglia, nesze neked hanyatló nyugat. A horvátok ott toporognak a mennyország kapujában (a biztos sikerhez elég lesz Macedóniát lenyomni), Londonba már csak városnézni mennek és a tour fénypontjaként meglátogatják a Tower kazamatáiban bolyongó McClarent.
Oroszország – Anglia 2-1,Macedónia – Andorra 3-0

Az északi csoportban igazából nem történt semmi különös, hacsak nem tekintjük annak Liechtenstein történelmi sikerét Izland ellen. A svédek halál nyugodtan játszhattak ikszet az északírekkel, hiszen a dánok már csak a veszett fejsze nyelét szorongatják görcsösen, és bár matematikailag még sok minden lehet, a következő fordulóban játszandó spanyol-svéd szalonremi pontot tesz a számolgatások végére. Aragonés mester ezzel teljesítené a minimum elvárásokat, de ha ránk hallgatnak hispán kollégáink az EB-nek már nem vele futnak neki. Elképesztő, hogy a spanyol válogatott leggyengébb posztja évek óta a szövetségi kapitányé.
Liechtenstein – Izland 3-0, Svédország – Észak-Írország 1-1, Dánia – Lettország 3-1

Az utolsó csoportban már csak az a kérdés, hogy a románok képesek-e megnyerni a csoportot a sajtfejűek előtt, tekintve, hogy mindkét mogul simán hozta az elvárhatót, miközben a bolgárok képtelenek voltak begyűrni a döntetlenspecialista Albániát. A hollandok akár fél tucatot is rámolhattak volna a szebb napokat látott Szlovéneknek, de takarékos nép lévén beérték kettővel. Mi is két nevet emelnénk ki, bár más-más megfontolásból. Az egyikük a mostani meccsen is gólt szerző Klaas-Jan Huntelaar, akit minimum Litmanen örököseként tarthatunk számon az Ajaxnál, de azon sem lepődnénk meg ha bizonyos Johann Cruyff vagy Marco van Basten nyomdokába lépne. Na jó, ezen azért meglepődnénk, de akkor is érdemes rajta tartani vigyázó szemünket, különösen hogy… khm…del Piero a végre aláírt szerződésével együtt sem lesz már fiatalabb. A másik név Arjen belezöldülsz-sem-passzolok Robbené, aki hazai pályán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, miután először be, majd lecserélte őt a kapitány.
Hollandia – Szlovénia 2-0, Luxemburg – Románia 0-2, Albánia – Bulgária 1-1

87 komment

Címkék: magyar h összefoglaló válogatott eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr16199832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szenator 2007.10.18. 08:34:58

Nem szoktam karorvendo lenni... de most speciel orulok, hogy a nagykepu angolok pofara estek.:) Azt hiszem rajuk fer, ha kihagynak egy Eb-t, megha karukra Putyin fiai is jutnak tovabb. Habar szerintem az oroszok meg ezt is kepesek lesznek elcseszni Izraelben (a hirtelenjott nagy eselyt sokszor elbunkozzak a "kiscsapatok"), de remelem, hogy azert nem.:)

szabika 2007.10.18. 08:41:14

Ezt a Tőzsér gyereket egy időre nagyon el kellene felejteni! Szerintem nyugodtan felveheti mosatlanul a dresszét Moldova ellen, meg sem izzadt tegnap.

broáf 2007.10.18. 08:48:59

Majd Benayoun tesz róla, hogy Gerrard továbbjusson. Csapatjáték ez kérem...

Walmer 2007.10.18. 09:35:49

szenator,
miért is nagyképűek ők?
Én nagyon szeretem az angolokat, de azt mondom megérdemelnék, hogy kiessenek. Az a csapat, amelyik nem tud megverni egy Oroszországot, az húzzon a faszba. Még akkor is, ha a büntető jogtalan volt, meg Gerard szinte üres kaput hagyott ki. 2-1 után esélyük nem volt. Egy angol válogatottnak. Röhej. A mindenkori angol válogatott szerintem csak a potenciális tornagyőzelem esélyével vághat neki eb-nek. Most ez nagyon nincs meg. Maradjanak othon, építsék a válogatotat, találják meg a helyes szerkezetet, helyes taktikát, találjanak egy jobb szöv. kapitányt, aztán lehet nekivágni a vb selejtezőnek. Szerintem semmi szükség megint egy akkora égésre amilyen a német vb volt.

füredi (törölt) 2007.10.18. 09:45:18

Fontos tudni, hogy a görögök most elvették a nem hivatalos világbajnoki címet a törököktől. Málta ellen valószínűleg nem veszítik el, és akkor majd az utolsó körben azért is harcolhatunk!!

mizie 2007.10.18. 10:08:24

mikor lesz a következő tétmeccsünk?
mármint a vb első selejtezőmeccse?

nagyon szorítok a 6 pontért, de ha sikerülne
kijutnunk legközelebb akkor 1 hónap szabi kivesz
és ott ugrál minden magyar meccsen Lengyelo-ban.!!!

szbszig 2007.10.18. 10:21:49

füredi: És mivel az a meccs a görögöknek már tétnélküli lesz, a mi megtáltosodó fiaink pedig majd úgyis bizonyítani akarnak... :)

tb 2007.10.18. 11:06:07

Walmer: lehet, hogy arra gondolt szenátor, hogy az angolok úgy mentek ki a meccsre, hogy "Egy Oroszországot egy Anglia hogy a faszba ne tudna megverni?" nem lehet?? vagy csak te gondolkodsz így?

mielőtt még nagyon lenéznéd ezt az orosz válogatottat, ne felejtsd el, hogy ki ül a kispadjukon

Ha az angoloknál is egy hasonló tudású szakvezető lenne, akkor esetleg otthon Macedónia és idegenben Izrael ellen nem 0-0-t játszanak, mert ezt a továbbjutást (már, ha nem lesz meg) akkor nem az oroszok ellen baszták el

tb 2007.10.18. 11:08:36

várjál mizie még azzal a lengyelországi ugrálással, előbb dél-afrikai vb, az lesz legközelebb, a selejtező időpontok még nincsenek meg, még a csoportok sem, de nagyjából 2008 nyár végén, ősz elején kezdődnek

füredi (törölt) 2007.10.18. 11:10:48

szbszig: és mivel utána egész télen, meg tavasszal-kora nyáron csak barátságos meccsek vannak, szépen tudjuk tartani a címet...

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 11:20:33

A sors igazságot szolgáltatott egy kicsit nekünk is azzal, hogy a törökök, megint lebőgtek, ezzel az elmúlt 4 meccsükből csak egy (sajnos pont az ellenünk játszott) meccset tudtak nyerni, azt is jelentős bírói segédlettel.

Egykorábbi véleményhez miszerint az angolok csak esélyesként induljanak egy tornán, szerintem '66 óta nem indult angol válogatott esélyesként világversenyen, de talán akkor sem.

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 11:22:48

A törökök veresége feletti örömködés persze káröröm, de hát ez a legőszintébb, mert ebben egy cseppnyi irigység sincs :)))

kuttorkutya 2007.10.18. 11:37:41

Gabriel: biztos még pici voltál '82-ben, akkor például esélyesként indult az angol válogatott, mint ahogy '88-ban, '90-ben vagy '96-ban is.

r_magpie 2007.10.18. 11:42:05

az egyenlítés utáni negyedórában az angolok védelme stabil san marinói színvonalat produkált, hihetetlen volt.

danesdzsu2 2007.10.18. 11:42:51

Walmer:
A mindenkori angol válogatott szerintem csak a potenciális tornagyőzelem esélyével vághat neki eb-nek.

Azt kérdezted, milyen nagyképűség? Szerinted ez a szöveg nagyképűség lenne egy olyan csapattól, amely EB döntőn a lelátón volt legközelebb a pályához?

Walmer 2007.10.18. 11:49:02

tb,
Az, hogy szerintem Angliának meg kell vernie egy orosz válogatottat, az nem nagyképűség. Elismerem a tudásukat, de az angol válogatott jobb futballistákból áll. Nem azt mondtam, hogy "szarok az oroszok és elég csak Joe Cole cipőjét kiküldeni". Önbizalom és lebecsülés nem ugyanaz a sportág. Az, hogy Hiddink ül a kispadon, csak annyit jelent, hogy az orosz egy jó csapat, de semmiképpen sem esélyesebb a mindenkori angol válogatott ellen.
gabriel,
kuttorkutya ugyan megelőzött, de az angolok esélyesként indultak még neki 1970-nek is és minden olyan vébének, ahol részt vettek. Mint ahogy az olaszok is, meg a brazilok is, meg a németek, meg a hollandok, stb. Sőt, 1978-ban a skótok is annak ellenére hogy aztán borzalmasan lebőgtek, de az a csapat, amely a gerincét adta az akkor világverő Liverpoolnak, meg Nottihghamnak, azt esélyesnek kellett nevezni.

Walmer 2007.10.18. 11:52:20

danesdzsu,
ismétlem magam, de ez NEM nagyképűség. Hányas voltál néma értő olvasásból ált. isk. 3-ban???
Szerinted mi az elvárás, ha Anglia kijut az EB-re? Ne kapjanak ki nagyon? ha a spanyolok kijutnak egy vébére szerinted elégedettek egy nyolcaddöntővel? Pedig vébé dontőt ők is csak a lelátóról láttak.

kzgy 2007.10.18. 11:54:56

Ha már az angolokról vitatkozunk, akkor ne keverjük a sportokat: McLaren a Forma-1-ben, a Towerbe zárva meg Steve McClaren lesz...

RoFä 2007.10.18. 12:16:54

Ha már a skótokról vitatkozunk, a férfi, aki csak az eluralkodó fejetlenségtől fél: MacLeod és nem MacLoad. Hogy a keresztneve Conner vagy Connor, azt már nem vagyok hivatott eldönteni.

De az tuti, hogy csak kettő maradhat. Minden csoportban.

d3vnull 2007.10.18. 12:29:41

Az angolok egy remek csapat, csak szöv.kapitány poszton kéne marha nagyot újítani. Nem tudom elhinni, hogy még mindig komolyan gondolják, hogy McClaren-el esélyük van. Szomorú. Főleg, hogy Angliának drukkolok :)

kuttorkutya 2007.10.18. 13:03:54

Erről van szó. Ha az angolok mégis kijutnának valami csoda folytán az EB-re, Steve Mackel úgyis szarok lennének, úgyhogy tökmindegy.

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 13:06:42

Kuttorkutya:
ad.1 Nos nem vagyok (voltam) olyan pici mint hiszed, igaz '67-ben születtem, de a '78-as vb óta követem a foci világversenyek történéseit.

ad.2. Esélyesség alatt szerintem két, max. három csapatot lehet érteni, annak ellenére persze, hogy egy angokl szintű csapat sem úgy megy ki egy világversenyre, hogy csak nagyon ki ne kapjunk.
Szerintem ebbe a 2-3 csapatba az angolok nem fértek be sem 82-ben sem azóta.
Ilyen alapon mi (magyar válogatott) is esélyesként mentünk a mexikói vb-re.
Irapuatóóóóó.

heizer 2007.10.18. 13:13:06

Most nem azér de az angoloknak hosszú évek óta nincs igazi jó csapatuk. Ha mindenki egészséges lenne akkor igen, akkor összetudna állni egy jó angol csapat, de a mai futballban elég sok mndent eldönt a kispad hossza. És az angol kispadon iszonyat kutyaütők, de legfeljebb erősen középszar játékosok ülnek - a csatársor Owen-Rooney oszt annyi. Miközben pl. a hollandoknál egy RVN-Robben-Huntelaar-Kuyt négyes tesz vesz. Hogy a francia-olasz-brazil-argentin vonalat ne is említsem.

Persze ettől még lehetne jó csapatuk mert hát azér egy Kuranyi-Klose-Asamoah-Podolski négyes sem félelmetes, de az angoloknak nincs egyetlen épkézláb edzőjük se! Mikor nyert utoljára angol edző PS-t vagy jutott be a BL-be úgy hogy volt valami komoly eredménye is?

Egy jó kis latinos Mourinho-Lippi-Capello vonulat sejlik fel előttem a tavaszi csapatépítés során. És nagyon jól járnának bármelyikkel...

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 13:25:45

Azért ne feledkezzünk meg Sir Alex-ről, mint nagy edzőről, bár ő nem angol, hanem skót, de szigetbeli!

Walmer 2007.10.18. 13:47:46

batigol,
Nem azért, de Robben nem csatár és igazán jó meccse elég régen volt már. Huntelaar, Kuyt...
Kuyt azért nem véltotta meg a világot 'POOLBAN, Huntelaar meg még fejlődjön. Az, hogy valaki a holland bajnokságban parádézik, még semmit sem jelent. És hát kábé annyira eredményesek a holland csatárok, mint angol kollégáik.
gabriel,
szerintem Te erős delíriumban élhetted meg '82-t, ha azt mondod az angolok nem voltak esélyesek akkor. Aki nem volt esélyes, az az olasz brigád volt, akik végül nyertek és nem hiszem, hogy egy legjobb nyolccal elégedettek lettek volna. Aki akkor esélyes volt, az éppen hogy Anglia, Brazília, meg az NSZK. Ha már csak 3-at lehet említeni.
Amúgy szerintem is az edzőkérdés a legégetőbb gond az angoloknál. ha mrgnézem azt, hogy milyen hulladékokból csinélt vébé győzteseket Lippi...
És jó angol edző Brian Clough óta nem volt

szenator 2007.10.18. 13:57:31

Keves olyan csapat van, amely olyan nagy arccal kozlekedik, mint az angolok (termeszetesen klubszinten is). Persze, atlagon felul tudnak a gyerekek, de beloluk egyszeruen az sut, hogy en vagyok a valaki, te meg egy nagy rakas szar. Most Ruszkiorszagban jol bevasaroltak.
Ami meg az eselyesseguket illet: szerintem sem voltak benne az utolso x evben, evtizedben a legeselyesebb 2-3-ban, es ezt ugy mondom, hogy szinten lattam mar jopar vb-t, Eb-t, stb. Emellett pedig egy rakat cuccot olvastam el azokhoz a vilagversenyekhez, amelyeket meg nem lathattam. (Mondjuk 96-ban valamennyire igen, de csak azert, mert azt ok rendeztek - ugy meg konnyu okosnak lenni.:))
Az angolok rendeztek egy vb-t, hogy nyerjenek mar valamit (66-ban), ennyi. Nemzetkozi szinten (valogatottban) nullak. Mondjuk csak rohogni tudok azon, amikor "eselyeskent" mennek neki egy vb-nek...

szenator 2007.10.18. 14:00:17

Emellett az angolokbak sohasem volt olyan klasszikus legendas vilagvero gardaja, mint bizonyos idoszakokban egy sor (valaha volt vagy meg most is) futballnemzetnek. Gondolok itt olyan meghatarozo aranycsapatokra, mint a holland a 70-es evekben, a magyar az 50-es evekben, a brazil az 50-es evek vegen, a nemet a 70-es evek elejen, stb.

Walmer 2007.10.18. 14:00:57

szenator,
könyörgöm idézz már valami nagyarcú angol nyilatkozatot plíz!!!
De tudjátok mit? Én annyira megnéznék egy Mourinho edzette angol válogatottat. Olyan droidhadsereg lenne, hogy ha csak rágondolok már könnybe lábad a szemem:-)

Walmer 2007.10.18. 14:02:53

szenátor,
ezzel csak az a baj, hogy a holland világverők, meg a magyar világverők semmit sem nyertek (jó, mi olimpiát igen, de az fociban soha senkit nem érdekelt a KGST országokon kívül)

szenator 2007.10.18. 14:08:13

Nezz oda, ez az adott pillanatban fontos (hogy nyerj valamit), de hidd el, hogy Cruyff vb-arany nelkul is ugyanolyan elismert futballista ur volt, mint azzal. Puskas detto. Rendben, cseszhette oket, minket is, hogy el lett baltazva. Persze, ez ertheto. De ez mit sem von le teljesitmenyuk ertekebol es abbol, hogy azok a csapatok meghataroak voltak a futball tortenelmeben es hozzatettek egy csomo mindent. Az angolok utoljara akkor tettek hozza valamit a labdarugashoz, amikor feltalaltak.:) Habar, az talan a legtobb, ami adhato.:)
Nagyarcusagnal nem idezetekrol van szo, hanem a mentalitasrol, a hozzaallasrol.

r_magpie 2007.10.18. 14:12:33

ne feledjük, hogy 2004-ben a csehek mellett az angolok játszották a legjobb focit és a leglátványosabb meccseket az eb-n, csak hát a szokásos 11-esek..

kuttorkutya 2007.10.18. 14:16:54

gabriel, szenator: márpedig '82-ben az egy nagyon erős angol csapat volt. Akkoriban az európai kupákat az angol klubok uralták, volt egy sor kurva nagy klasszisuk, közülük Keegan és Brooking viszont pont sérült volt. Így is bitang jó csapat volt, első meccsén agyonverte a franciákat, akik aztán csoportmásodikként tök könnyű ágra kerültek, az angolok pedig győztestként megkapták a németeket (akik egyébként nem tudták megverni őket btw). Simán nagy esélyesek voltak, de nem jött össze. Utána is csak '98 és 2000 volt, amikor nem számítottak esélyesnek szerintem, az Eriksson-féle csapat folyton esélyesként utazott ki, aztán más kérdés, hogy mi lett a vége. Hülyeség az esélyességet utólag elvitatni.

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 14:22:42

Szeretem az angol focit, sokkal jobban mint az pl. az olaszt, de szerintem válogatott szinten soha nem voltak világverők.

szenator 2007.10.18. 14:23:05

Nezepont kerdese, mint ahogy feljebb azt hiszem gabriel6712 (?) is megirta, hogy ki is szamit eselyesnek. Mert eselyes lehet ha nagyon akarjuk 6-10 csapat minden vb, Eb elott, es eselyes lehet 2-3 csapat. De ha marhara nagyon akarjuk, akkor akar 15 csapat is...

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 14:25:36

Az esélyességről meg csak annyit, hogy ez abszolút szubjektív dolog ezen vitatkozni kár, valakit lehülyézni miatta meg bunkóság.

rizla 2007.10.18. 14:25:59

jogtalan büntető ide vagy oda, az angolokra ráfér már egy alapos seggbebaszás. annyira mocsok szarul játszanak zseniális játékosokkal évek óta, hogy az nem maradhat megtorlatlanul. a skótok pedig egészen elképesztő mennyire balfaszok. pedig már ijesztő volt, hogy nem lesz ott valamelyik vb-finalista az eb-n. tegyük a szívünkre a kezünket: ki a francot érdekelne a skótok játéka a skótokon kívül?
egyébként is megérdemlik, amiért azt a szerencsétlen dougalt a világra szülték nekünk.
a törökök kiszopása is jó hír, még csalással sem bírnak kijutni.

ennyi, tökéletes nap volt egy magyar szurkolónak

kuttorkutya 2007.10.18. 14:26:51

Ez az egész azért hülyeség, mert utólag nyilván a szereplés alapján ítéli meg a csapatot az ember. Márpedig pl. a '88-as EB előtt az angolok voltak a németek/olaszok mellett a legesélyesebbek, és ha valaki azt mondja, hogy pont nélkül, 2-7-es gólkülönbséggel esnek ki, senki nem hiszi el. Utólag könnyű okosnak lenni, de tudomásul kell venni, hogy sokszor igenis esélyesként utaztak ki, még ha néha le is szerepeltek utána.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.18. 14:27:29

rizla

"tegyük a szívünkre a kezünket: ki a francot érdekelne a skótok játéka a skótokon kívül"

Engem. Nagyon!:)

rizla 2007.10.18. 14:33:43

akkor gratulálok srácok. oké, elfogadom, ha valaki szereti a skót focit.
de vajon megérdemli a szereplést egy olyan válogatott az eb-n, amelyik a döntő győzelmet pont egy béna grúzia ellen nem képes behúzni?

henry meg a tegnapi nappal végképp élő legendává vált, örülök, hogy ott lesznek a franciák. még egy érv: ribery.

az olaszok szereplése mellett már túl sok mindent nem tudok felhozni. talán csak annyit, hogy mégiscsak ők az olaszok, az elsőszámú közellenség a csúnya játékukkal, legalább lesz kit fikáznia az nst-nek, meg lehet majd röhögni cannavaro újabb betlizésein.

heizer 2007.10.18. 14:34:49

2002-ben tényleg az angolok játszották a legszebbfocit az EB-n (részemről a cseheket megelőzve) de pont az volt az a 4 meccs amikor senki nem volt sérült és Beckhamet kivéve mindenki jó formában volt. Ezért mondom hogy az alapcsapatuk jó lehetne, de mivel csak igen ritkán tudnak úgy felállni a helyetteseik meg kutyaütők ezért aztán égés van.

Walmer 2007.10.18. 14:35:20

szenator,
nem arról volt szó, hogy Puskás, meg Cruyff mekkora spíler volt. világverő csapatokról beszéltél.
Miféle mentalitás, meg hozzállás? Ez csak mellébészélés a rézedről, már ne is haragudj.

szenator 2007.10.18. 14:50:27

Puskas es Cruyff csak pelda volt, mint a ket legendas csapat legnagyobb arcai.:) Azok igenis vilagvero csapatok voltak (foleg a magyar) es olyan uj elemeket hoztak be, amelyek dontoen meghataroztak a futballt es mas korszakot teremtettek benne. Az nem csak egy-ket egyenisegrol szolt, ott az egesz csapat csapat volt. Keves ilyen volt a labdarugas torteneteben, de egy angol sem volt koztuk. Hm?
De mindegy, ez a vita kezd targytalanna valni. Minden nezopont kerdese. Lattam en eloben is eleg angol/brit csapat elleni meccset es ez alapjan meglehet a velemenyem (amely biztos, hogy szubjektiv).
Ugyanugy lehet szeretni a skotok jatekat is (ha azt lehet annak nevezni), es lehet nem szeretni - en speciel ez utobbi csoportba tartozok. Ilyen a foci. Mindenki masat szeret benne. En pl. nem ertem meg, hogyan lehet szeretni egy favago skot csapatot, hogyan lehet pl. a Cselszkiert bomlani vagy hogyan lehetett anno egy Capello vezette betonmester antifoci AC Milannak drukkolni. De mindenki mast szeret a fociban, valaki pl. pont azt ruhelli, amit en szeretek.:)

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 14:52:53

helyes a bőgés szenator :)))

Walmer 2007.10.18. 15:01:01

Úgy van. Én rühellem amit te szeretsz:-)

Count Adyn 2007.10.18. 15:06:54

Csak két észrevéltelem lenne:

-Ne hulladékozzunk már le egy csapatot se, főleg ne az aktuális VB-t,kösz:D

-Lehet szeretni a szépen játszó csapatokat, csak sajnos ezt a játékot anno a buta bácsik úgy találták ki hogy a gól számít csak, nem pontozásra megy.

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 15:12:07

hehe, ha pontozásra menne akkor lenne csak igazán hirig egy-egy meccs alatt, meg után !!!

szenator 2007.10.18. 15:12:51

Walmer - pedig azt se tudod, mit szeretek.:)

ibagorib (törölt) 2007.10.18. 15:14:16

azért én a szépen játszó csapatokat választanám, mint pl. azt a Milan-t amelyben Van Basten, Gullit, és Rijkard játszott, és nyert csodálatos játékkal BL.-t. (meg egyszer szar játékkal :))

rizla 2007.10.18. 15:19:33

az igazság az, hogy a legeredményesebb játék a szép játék. akármennyire is kárognak az emberek, hogy erősport lesz a foci, meg antifoci, meg blabla, kaká és messi nem azért aranylabda esélyesek, mert tök jó trükköket tudnak a labdával, hanem mert ezáltal 10szer hatékonyabb, és veszélyesebb játékosok, mint egy favágó. argentína is csak magának köszönheti, hogy a gyönyörű játékukkal nem nyertek vb-t. pontosabban a szövetségi kapitánynak.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.18. 15:36:25

rizla

Ha csak az országok focijait hasonlítod össze, és az alapján drukkolsz, a magyaroknak nálad nyilván esélye sincs..

Vagy ha igen, akkor el tudod képzelni, hogy egyéb kötődések és a szimpátia is szerepet játszik, amikor az ember eldönti, kinek is drukkol.
Én például azt hiszem, szinte senki ellen nem drukkolnék a franciáknak, kivéve, ha győzelmük valamilyen igazságtalanság után elégtételt jelenthet. Focizhatnak tőlem akárhogy..

Persze ez nem azt jelenti, hogy egy megérdemelt győzelemükre azt mondom, nem az, sőt, akár csodálhatom is őket, de drukkolni valakiknek, az egy teljesen más ügy.

janek91 2007.10.18. 15:44:27

Az angol a kedvenc csapatom válogatott szinten-persze a mieink után- mégis úgy érzem, jobb lenne a csapatnak, ha nem jutna ki az EB-re. Van két fantasztikus középpályásuk( Stevie G és Lampard) akik sajnos egymás mellett nem tudnak játszani, mert egymást semlegesítik. Joe cole vagy beckham a 90-es évek szélső prototípusát testesítik meg, amikor még csak beadni kellett jól egy szélsőnek. Joe Cole-nál sokszor azt érzem hogy lassítja az akciót...
Az hogy jó csatáruk nincs már évtizedek óta igaz. Ha Owent leszámítjuk Shearer óta nincs igazi gólvágójuk. Rooney lehet sokmindennek nevezni de gólvágónak talán túlzás...
És ehhez jön még hozzá az hogy az angolok is egy hagyományos lúzer csapat, hasonlóan a hollandokhoz, hozzánkés a spanyolokhoz. Persze vannak hagyományos "mindigmákjavan" csapatok, pl.: német, olasz.

rizla 2007.10.18. 15:48:48

ez most hogy jön ide? ki mondta, hogy ne szurkolj a skótoknak a kutya játékuk ellenére? ráadásul pont most írtam le, hogy mindenféle játékstílus szerethető...
egyébként lenne esélye a magyaroknak nálam, ha ugyanezt a focit magasabb szinten tolnák. kifejezetten stílusosan focizunk már meccsek óta. az is világosan kiderült, hogy a tehetségünk ehhez a játékhoz több, mint a lengyeleknek, más kérdés, hogy a jóval szarabb infrastruktúra miatt esélyünk sincs ott tartani, mint ők. a magyar egy futballnemzet volt egykoron, csodálatraméltó a múltja, és egészen sajátos a tragédiája, senkiéhez sem hasonlítható. és azt kell mondjam, éppen ezért nagyon örülök neki, hogy magyar szurkoló vagyok. magyar szurkolónak lenni olyan kaliberű, mint hinni jézus visszatérésben, a reményről szól. még egy ilyen válogatott, mint mi, a világon nincs még egy. azt hiszem, külföldiként is szimpatizálnék velünk.

de mivel a magyarokon kívül nekem semmiféle kötődésem nincs más nemzetekhez (és szerintem te sem vagy félig skót), így a világversenyeken az érdekel, hogy a legnagyobbakat lássam. ennyi.

rizla 2007.10.18. 15:49:56

a postom természetesen habitangnak ment.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.10.18. 16:13:37

Az angolok évek óta zsarok, mégpedig azért mert nem nagyon van cselezős, fifikás játékosuk. Erősek fizikálisan és a labda is lábról lábra jár, de soxor ez kevés.

rizla 2007.10.18. 16:15:55

rooney? owen? gerard? joe cole?

crouchy 2007.10.18. 18:34:22

úgy szokott lenni hogy a viccesfiúkat egy idő után megunják. kiváncsi wagyok h ezt a blogot megunom e valaha. őrülten jó.

tb 2007.10.18. 18:35:31

kuttorkutya: szerintem hülyeség azon vitatkozni, hogy melyik tornára ki utazott ki esélyesként de azért annak ellenére, hogy az olaszokkal mindig számolnak, a 88-as EB-n éppen baromira nem számoltak velük, akokoriban épp építették a csapatukat a 90-es hazai VB-re bevallottan csak egy teszt volt számukra a 88-as EB

ami az esélyességet illeti, szinte mindig ugyanazok hangzanak el: brazil, német, olasz, angol ezeken kívűl ezek közül akik épp jó passzban vannak: argentin, holland, argentin, francia meg még néha nagyritkán 1-2: mostanában a portugálok, régebben magyarok, csehek, de azon teljesen felesleges vitatkozni, hogy az angolok mikor voltak esélyesek, mert ha kijutnak előbb utóbb szóba kerül a nevük, mint potenciális győztes

Ylaya 2007.10.18. 18:41:16

Fel Anglia ongyilos lessz ha nem jutnak ki.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.18. 18:46:41

Ylaya

Volt már rá precedens, és még mindig egész jól elvannak!:)

kelta 2007.10.18. 20:36:17

nem hiszem el az angol-orosz meccset. nem is értem mclarent mért nevezték ki és mért nem zavarták már el?
amúgy lehet megmozdult vmi a magyarfociban,ez a várhidi rájött vmire. Remélem kijutunk a következö vb-re

drogosmacska 2007.10.18. 21:58:53

Robben egyébként megsérült, több mint egy hónapig nem játszhat, úgyhogy ez az égés dolog nem igazán állja meg a helyét.

rizla 2007.10.19. 04:57:51

keita: semmiképpen sem fogunk kijutni a következő vb-re, de a 2012es EB-re már komoly sanszunk lehet

nasteey 2007.10.19. 09:03:21

Azért ebbe belekötnék. Nagy rá az esély, hogy nem jutunk ki. De ez a "semmiféleképpen" nekem túl pesszimista szöveg. (Más a helyzet, ha jós vagy, vagy a jövőbe látsz... :) de akkor megdoblak az email címemmel és egyeztetünk lottószám ügyben :D)
Szurkoljunk, a remény hal meg utoljára.

ibagorib (törölt) 2007.10.19. 09:27:53

Az elmúlt húsz évben sztárocskáink leszoktattak minket arról, hogy egy-egy EB, VB selejtező előtt igazán komolyan reménykedjünk a továbbjutásban, de most azt mondnom, hogy ennek a megfiatalított magyar csapatnak igenis lehet reális esélye a továbbjutás kiharcolására.
Ez az esély pedig jelentősen nő, ha a külföldön játszó játékosok, valóban játszanak is csapataikban. Ehhez remélem lesz elég türelmük, ahogy pl. Hajnal Tamásnak volt, és nem futnak haza egy év után mint korábban szokás volt sztárocskáinknál, akik inkább választották az itthoni langyos vizet, sokszor eszméletlen fizetésért, minthogy külföldre mentek volna.
Ilyen volt pl. Illés B. akiből lehetett volna egy igazán jó futtbalista, ha elmegy profi klubba, de miért ment volna mikor itthon 20 millát keresett egy év alatt és ezért nem kellett megszakadni, csak lötyögni, de még így is ő volt a király.

doktor.dikhed 2007.10.19. 10:08:43

"de most speciel orulok, hogy a nagykepu angolok pofara estek."

Ja, sztem is kevered őket valakivel. Ha jól emlékszem, még korábban egy orosz játékos tett pár nagyképű nyilatkozatot, hogy Angliában majd jól elgyepálják az angolokat...

McLaren baja meg nem az, hogy felkészületlen edző (még a játékosok is egyetértettek azzal, hogy
Eriksson mögött ő volt az ész.) Csak ennek az angol válogatottnak nem egy szakmailag felkészült kapitány kéne, hanem egy karizmatikus ember, aki fel tudja pörgetni őket, sőt pofánver bárkit az öltözőben, ha kell :D

Hihetetlen, hogy ilyen játékoskerettel ennyire szar játékot produkálnak. Rendszeresen csinálják, hogy lehoznak egy fél időt jobb játékkal, és a következő 45 percben kedvetlenül darálnak. Még csak azt se lehet mondani, hogy nem hajtanak, mert futnak, csak ötlet nélkül játszanak, nem élvezik.

Beckham meg gyógyulhatna, meg játszhatna, mert az ilyen meccseken pont az ő szabadrúgásai és beadásai jelentik gyakran a különbséget.
Tényleg nem értem McLarent, hogy miért pont azt a játékost vágta ki annak idején, aki minden válogatott meccsen próbált hajtani, még ha nem is mindig ment neki a játék (a "nem megy a játék neki" azt jelenti, hogy egy-két gólpassz, vagy gól még belefér rögzített szituációkból...). Azét mert valaki már focistakorban számítva idősödik és celebrity is, még nem biztos, hogy csak a hírneve miatt van a válogatottban.

Wright-Philips a posztján tehetséges, kedvelem is, de a játéka csak látványos, és még nem annyira eredményes, ráadásul sokszor képes beleszürkülni a mezőnybe.

rexford 2007.10.19. 10:43:29

Jaj, szegény angolok... Utolsó valamirevaló csapatuk 90-ben volt: Waddle, Gascoigne, Barnes, Robson, Platt, Beardsley, Lineker. Akkor még voltak fifikás játékosaik, de azóta az egyik fi-t nyugodtan elhagyhatjuk.

rizla 2007.10.19. 10:44:09

gabriel: a legfontosabb különbség a mostani légiósaink, és a régebbiek között, hogy a mostaniak már egészen fiatal koruk óta azok (illetve nem "óta", mert ez a vonal csak mostanában indult be igazán). hajnal sem véletlenül ért jó játékossá, nagyon rég németországban él már.

rizla 2007.10.19. 10:51:15

dikhead:"még a játékosok is egyetértettek azzal, hogy
Eriksson mögött ő volt az ész"

és szerinted ez - látva az angolok VB-n nyújtott produkcióját - dícséret? nem is volt játékuk..

azoknak meg, akik szerint az angoloknak nincsenek technikás játékosaik, újra ugyanazt a kérdést szegezném: rooney? owen? joe cole? swp? gerard? lampard?
oké, ez utóbbi kettő nem kifejezetten labdaművész, de fifikásak, az biztos.

az angolok a megfelelő mentalitást képtelenek eltalálni egyrészt, másrészt pedig - és ez a legnyomósabb indok - angliában van a legtöbb meccs, a játékosaik általában holtfáradtak ahhoz, hogy még a válogatottban is jól teljesítsenek. persze ez még nem menti fel őket, tény, hogy annyira lélektelenül, már eleve vesztes mentalitással lépnek pályára, hogy azt nézni is rossz. rájuk férne egy murinho.

ja, és egy olyan szar kapussal, mint robinson, aki meccsenként csinál valami rémisztőt, nem olyan könnyű jól játszani elől. már a feje is reménytelen a csávónak, az arcára van írva, hogy nem bírja elviselni a terhet, ami az elitfutballal együtt jár. régesrég le kellett volna cserélni.

ibagorib (törölt) 2007.10.19. 11:03:26

rizla igen pontosan ezt mondtam én is Hajnal a Schalke 04-nél kezdte, és évek alatt apránként lépett egyre feljebb, most pedig a Bundesliga megleptéscsapatának egyik legjobbja. Volt türelme kivárni.

Az meg hogy a régebbiek már "futball-sztárként" kerültek ki nem jelent semmit. Ha lett volna bennük elég akarat, kitartás, szorgalom akkor kint is elismert játékosok lehettek volna. Tisztelet a kivételnek, mint pl. Mészöly Géza, aki nem volt ugyan egy spíler de azért a hozzállásával, kitartásával egész jól elvolt pl Franciaországban évekig. Tudom persze a francia bajnokság nem a foci csúcsa, de ez csak egy példa, a hozzállásra.

ibagorib (törölt) 2007.10.19. 11:06:04

Rizla: ugyan kire lehetne szerencsétlen Robinsont lecserélni. az angolok kapus poszton állnak talán a lexarabbul.

rizla 2007.10.19. 11:29:17

mivel a PL-t a buzi es2 miatt nem tudom nézni, így hirtelen fogalmam sincs. de green pl nem tűnne rossz választásnak. jamest is visszahozhatnák. én nem értem miért kell erőltetni ezt a totál béna robinsont. biztos tehetséges, de annyira nincs rendben fejben, hogy hihetetlen.

rizla 2007.10.19. 11:32:04

a magyar játékosokkal kapcsolatban meg: persze, akarattal, kitartással más is lehetett volna kint elismert. de sokkal nehezebben mehet az akklimatizáció bizonyos kor felett, mint egy kamasznak. bár ez sem biztos. 5 év múlva mindenesetre okosabbak leszünk. hajnal is eltűnt először, és még van hátra egy csomó a bundesligából, ahhoz, hogy bátran kijelenthessük, hogy meghatározó játékosa a bajnokságnak, tartania kellene a jó teljesítményét.

ibagorib (törölt) 2007.10.19. 11:40:50

nem azt írtam, hogy a Bundesligának, hanem a bundesliga meglepetéscsapatának meghatározó játékosa.
A formatartással egyetértek. :), de szerintem van remény.

Az akarattal meg kitartással kapcsolatban meg csak ismételni tudom magam, magyar viszonyok között is elképesztő pénzeket tudtak keresni, úgy, hogy jóformán meg sem kellett izzadniuk.
Ezek a fiatalok viszon igazi futballisták akarnak lenni, és nem magyar sztárocskák, főleg, hogy most már a saját klubjaikban látják, hogy ez mivel jár, pl. Filkor az Intern-nél.

doktor.dikhed 2007.10.19. 11:43:11

"dikhead:"még a játékosok is egyetértettek azzal, hogy
Eriksson mögött ő volt az ész"

és szerinted ez - látva az angolok VB-n nyújtott produkcióját - dícséret? nem is volt játékuk.."

Persze, ez így jogos, de látva McLaren karrierjét (Ferguson segédje volt, és akkoriban elég jól szerepelt a csapat, a Middlesbrough-nál is ért el eredményeket) látva azért úgy tűnik, hogy nem egy pancserről van szó. Csak ide kevés a szakmai felkészültség.

A VB külön történet. Az egy dolog, hogy sok meccsük volt a szezonban, de ott úgy kivolt az összes angol játékos, mintha közvetlen egy ironman verseny után érkeztek volna. Jó lenne tudni, hogy vajon tényleg a meleg tette ezt velük ;)
Ott biztosan nem a taktikai felkészületlenség, meg a rossz edzői utasítások intézték el őket.

d3vnull 2007.10.19. 11:44:50

Angol kapus téma : nekem is rengetegszer eszembe jut, hogy miért Robinson véd. Aztán rájövök, hogy azért mert még mindig mindig ő a legjobb angol kapus. Hajmeresztőeket tud hibázni, viszont ezzel együtt eszméletleneket tud menteni is.

doktor.dikhed 2007.10.19. 12:06:25

Ahh, bocs a dupla postért, de a kapus-témához még szólni akartam :D Szóval, az angol kapusok jók, csak akkor nem, ha nagyobb tét van a vállukon :)

Ki volt utoljára az az angol kapus, akire egy tizenegyes párbajnál számítani lehett? James jó? Régen is volt jó, a válogatottban meg közben gyenge. Vagy menjünk még régebbre. Shiltonra is csak a bakik miatt emlékszem. Ha valaki rájönne az angol kapusok mentális problémáira, szerintem megoldaná a válogatottat körüllengő rejtélyt is :D

danesdzsu2 2007.10.19. 12:26:50

Walmer:
egy Anglia szintű csapatnak, az a ő múltjukkal és jelenükkel a reális elvárás a legjobb 8, nagyon a fellegekben járva a legjobb 4. Győztesnek várni őket olyan, mint nálunk a csoportkörből való továbbjutásra számítani. Ahogy mi se jutunk el a csoportkörbe, az angolok se fognak döntőt játszani.

rizla 2007.10.19. 13:41:42

"Hajmeresztőeket tud hibázni, viszont ezzel együtt eszméletleneket tud menteni is."

először is kár mentegetni. a legtöbb kapus, aki a premier league-ben véd, képes bravúrokra, másképpen nem kerülne oda. ez 1, 2: egy kapusnál nem is az a fontos, hogy azt is kiszedje a léc alól, amit más soha nem érne el, hanem az, hogy sugározzon nyugalmat, magabiztosságot, amit védeni lehet, azt védje, és NÉHA-NÉHA azt is, amit szinte nem. robinson egy időzített bomba a védelem mögött. ennyi erővel akár odaállhatna valaki egy félig megtöltött pisztollyal rio ferdinand mögé, és ha hibázik, orosz rulett. ilyesmi érzés lehet egy ilyen kapus. és mit számít ha néha óriásiakat véd, mert egyrészt mint mondtam, ki nem, másrészt ha a védelem idegesebb, és ettől ők is gyengébben teljesítenek az az egész csapatra kihat. "végy egy jó kapust" - robinson nem az. "bravúrkapus" persze mentegethetjük hasonló kifejezésekkel, csak minek.

rizla 2007.10.19. 13:43:59

most az oroszok ellen is a második gól eléggé gyanús volt: csak kiütött egy olyan labdát, amit szerintem fogni is lehetett volna. hogy akkor miért ütötte? egyszerű: kurvára önbizalomhiányos, "biztosra ment". viszont ez a szerencsétlen naná hogy a ruszki támadók elé ütötte... najó, bármennyire is vackok az angolok, már csak a történelem miatt sem örülhet egy magyar ember, ha az oroszok jutnak ki helyettük

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.19. 15:09:59

doktor.dikhed


Nem sokmindenben értünk egyet..:)

David James és Robinson teljesítménye mostanában egyszerűen nem összemérhető, és utóbbi valóban küszködik önbizalomhiánnyal is. Arra, hogy újból felépítse magát, nem a válogatottban kellene neki esélyt adni, na!:).
Mondom én, akinek meg nem fordult volna a fejében, hogy egyszer Jamessel a kapuban képzelem el az angol válogatottat, pedig most ez a helyzet, méghozzá minden vívódás nélkül.

Az pedig kimondottan fura, hogy azt írod, James jó
volt, csak a válogatottban gyenge.. A klubjaiban is gyenge volt!:)

Shiltonra pedig sokkal kevésbé voltak jellemzők a bakik, mint mondjuk Seaman-re.

Walmer 2007.10.19. 15:31:36

danesdzsu,
az, hogy mi a reális, milyen mutatók és változók alapján számoltad ki??

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.19. 15:41:50

Zaragozában mindig is szerették a bravúrra bármikor képes angol kapusokat:)
uk.youtube.com/watch?v=iv35OY396Fo

doktor.dikhed 2007.10.19. 16:10:43

Habitang: Én úgy emlékszem, hogy azért volt már jó James. Azért került be a válogatottba, de ott nem váltotta meg a világot.

Most a bakik mennyiségébe ne menjünk bele. Szerintem abban viszont egyetértünk, hogy egyik sem az a kapus, akivel nyugodtabban indulnék neki egy tizenegyespárbajnak, vagy akár egy nagyobb meccsnek.

Robinson sokáig a klubjában is nagyon jó volt. Amikor megláttam, azt hittem, hogy évekre megoldódik a válogatott kapusgondja. Na, kb. azóta sz*r, mióta stabil válogatott lett.

Az a baj, hogy az angol kapusok hibái homályos emlékeim szerint általában a fontosabb meccseken jönnek elő, és ritkán vannak a helyükön a döntő pillanatokban.

A MU-nál is látszott, hogy mennyit jelent egy jó kapus, és mennyi bajt okozhat, ha nem a megfelelő ember a portás.

Tényleg érdekelne már, hogy mi a baj az angolokkal. Mert amíg nincs egy magabiztos kapusuk, meg nem bírnak viszonylag nyugodtan behúzni egy tizenegyes párbajt, addig tényleg nem nyernek semmit.
A francba is, aki nem tudja bevarni a felső sarokba (mint régen Shearer csinálta, általában be is lőtte), az oda se álljon a büntetőhöz... :)

the real 2007.10.19. 16:20:58

Bár Robinson nem vált azzá, amivé az angolok várták úgy 2-3 éve (jogosan), de azt ne felejtsük már el, hogy a 11 selejtezőjükből 9-szer nem kaptak gólt! Erre azért már lehet építeni, szóval szerintem nincs rá oka McClarennek, hogy váltson a posztján.

the real 2007.10.19. 16:22:05

Már hogy a Robinson posztján, nem a sajátján :)
Kapitánynak Martin O'Neillt!
süti beállítások módosítása