Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 7. forduló

2007.10.05. 10:31 _benito

Azért jó, hogy visszatért a Juventus, mert olyan szenvedélyesen lehet utálni őket, ahogy senki mást (híreink szerint a fél angol élvonal reszketve várja, hogy a Leeds hasonló okokból összekapja magát és visszajusson). Ennek az utálatnak vannak fokozatai, kezdve a történelmi versengésből fakadó rivalizálástól a városi rangadók szokásos hangulatán át a frusztráltságból táplálkozó irigységig, de azt gondoljuk, nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, hogy a Juvét Firenzében utálják a legjobban. Vasárnap délután kettőtől egy a jelszó a városban: Meglio na vita in galera che Juventino per na sera, bár nem nagyon lesz kinek az arcába kiabálni, mert a múlt heti derbi előtt mutatott tolerálhatatlan magaviseletük miatt a torinói szurkolókat eltiltották az utazgatástól egy időre. Ebből az aspektusból tehát a szezon meccse következik a lilák tifosói számára, de méltatlanság lenne a részünkről háttérbe szorítani a Lazio-Milan összecsapást, ahol valakinek végérvényesen szénné ég a pitéje, vagy az Inter-Napolit, mely nem csak a két csapat táblázaton elfoglalt helye miatt ígér parázs kis csatát. Ha a BL-ben felemásan kezdtek az olasz csapatok, akkor mit mondjuk az UEFA kupáról, ahol az Empoli-Sampdoria-Palermo (ráadásul utóbbi idegenbeli győzelem után!) trojka mindhárom tagja simán verhetőnek ítélt ellenfél keze által vérzett el. Sebaj, lehet a Serie A-ra koncentrálni, csak akkor tényleg, jó?
 
Fiorentina – Juventus 2-2
Se szeri, se száma a két csapat incidenseinek, hagyjuk is, hogy mi is történt 82-ben, vagy Baggio hogy került innen oda, mert fontosabb meccs lesz ez annál, semmint a régmúlt sérelmein kezdhetnénk rágódni. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a lilák egy ponttal az Öreg Hölgy mögött tipródnak, igaz, ők már a 7. fordulóhoz érkezve két rangadón is túlestek idén (a Milan és a Roma ellen is egy pontot szereztek), míg ellenfelük a Roma otthonában elért, némileg szerencsés döntetlenért kapott négyesalát mutogathatja az ellenőrzőjében. Treze párja elöl a sérült Iaquinta hiányában megint Del Piero lesz, aki elhatározta, hogy addig nem hajlandó jól játszani, amíg nem kap 2014-ig érvényes szerződést, ráadásul hátulra visszatér Zebina az egyébként is sebezhető védelembe. Információink szerint Mutu arra készül, hogy balról indulva borzalmasan megalázza néhányszor, ezért arra számítunk, hogy a románnal Salihamidzics is vissza-visszalép, így a vendégek inkább egy 95. perc környékén eredményesen végigvitt kontrára gyúrnak majd. Csak szólunk, hogy Firenzében a jövő egyik meghatározó csapatát látjuk szárba szökkeni a zseniális Prandelli keze alatt.

Siena – Empoli 2-0
Ha nyer a Siena, helyet cserél ellenfelével, ami tekintve, hogy a Bianconerik éppen kiesőhelyen tanyáznak, kellően masszív motivációs tényezőnek illene, hogy számítson. A vendégek meglehetősen kurtára sikeredett európai kalandjuk után minden bizonnyal nem lesznek csúcsformában, ezt pedig a Milan ellen pontot szerző hazaiaknak kutya kötelességük kihasználni, ha meg akarják menteni az edzőjüket. Mandorlini a már amúgy is sérült Chiesa és Locatelli mellett nem számíthat Maccaronéra sem (Big Mac két szezont is lehúzott az Empoli alkalmazásában egyébként), ami rosszabbkor nem is jöhetett volna az állásáért küzdő mesternek. Ennek ellenére meglesz!

Torino – Sampdoria 3-0
Novellino pont a Sampdoria padját cserélte le a Torinóéra, de valahogy hiába játszik két klasszissal jobb focit a Toro idén, még így is nyeretlenek és a szerencse is kerüli őket. Hétvégi ellenfelük hatalmas csalódást keltve kizúgott az UEFA-kupából az Aalborg ellenében, sőt, az eddig lejátszott meccseken még csak egyszer fordult elő, hogy a minden csapatrész odatette magát. Ez pont a múlt forduló volt, de a hétközi saller még éreztetni fogja a hatását, a Toro pedig Rosina hiánya ellenére felkoncolja a Blucerchiatit és megindul felfelé.

Atalanta – Udinese 2-2
Két, a rajtot tökéletesen elkapó középcsapat sokgólos meccsére számítunk Bergamóban, ahol az udinei születésű Gigi Del Nerinek van több gondja – és hétvégi ellenfelénél eggyel kevesebb pontja. Doni ugyanis eltiltott, (az ő helyére a Messina-különítmény egy másik tagja, Floccari ugrik majd be Zampagna mögé) ráadásul múlt héten elszenvedték első vereségüket is, míg az Udinesében végre betalált Quagliarella és ha állandósítja formáját Di Natale mellett (mögött?), akár tartósan a táblázat első részében tarthatják a Bianconeriket.

Lazio – Milan 0-0
Szereted a buktát, veszel egyet és elkezded enni. Elsőre száraz is meg szar is, már nagyon várod, hogy odaérj a lekvárhoz, amiért az egészet megvetted, de már a felénél tartasz és lekvár még sehol. Sőt, gyümölcsíz sincs, csak a fűrészporos, ízetlen tésztát ropogtatod és közben ha maradna hozzá nyálad, a péket anyáznád, de már ahhoz sincs kedved, csak lemondóan legyintesz. A Lazio-pékségnek legalább mentsége van, hiszen a példátlan sérüléshullám által sújtott strandkorlát-kék legénység hat meccséből csak egyet veszített el és a BL-t sem kezdte rosszul. Na, de a Milan… a gólképtelen csatárok és a bakizni bármikor képes hátvédsor a hazai bukdácsolást immár európai meccseire is átmentette, ráadásul Didáról kiderült, hogy színészként is tragikus. Ha valaki feltámad a két csapat közül, az talán inkább a Milan lesz, de mivel nem éltek a múlt héten beléjük vetett bizalmunkkal, ezt most megvonjuk tőlük.

Catania – Livorno 1-0
Aki elhoz egy pontot Milánóból, attól jogosan várják el a szurkolóik, hogy hazai pályán a térdére fektetve elnadrágolja a nyeretlen, mínusz tízes gólkülönbséggel érkező Livornót. A sereghajtó kispadján Orsi egyre nagyobb bajban van, hiszen a sztárjai (Tristán, Tavano, Dhorasso) vagy sehogy, vagy szarul játszanak, ráadásul az eddig legjobbja, Loviso kretén módon kiállíttatta magát a Fiorentina ellen. A hazaiaknál visszatérhet a padra Baldini (megvan a seggberúgós Parma-meccs, ugye?) és az eddig roppant szerény góltermés felturbózásához pont megfelelő ellenfél érkezik a hétvégén, mi már halljuk is az elefántdübörgést…

Palermo – Reggina 5-0
Az idegenben elért 1-0 után a Palermo ugyan képes volt ugyanilyen arányban kikapni a Mladá Boleslavtól, majd büntetőkkel kiesni az UEFA kupából, de ez csak látszólag szól a vendégek mellett. A keserű pirulát ugyanis a kutyának is mackósajtba csomagolva a legkönnyebb beadagolni, a vérmes rózsaszín (micsoda oximoron!) szurkolók pedig azonnali elégtételt várnak kedvenceiktől. Az eddig négy szerzett gólja mellé pont háromszor ennyit kapó Reggina a padból kiesve jelentkezik az áldozat szerepére, ha pedig kedvencünk, Colantuono nem húzza be a hazai győzelmet, a Palermo enyhén idegbeteg elnöke úgy kivágja, hogy a lába nem éri a földet.

Genoa – Cagliari 2-1
Suttyomban egészen a 9. helyig kúszott fel a Genoa, mely eddigi egyetlen vereségét a nyitófordulóban szenvedte el a Milan ellen. Ellenfelük a múlt héten a Siena legyőzésével némi levegőhöz jutott, de ha az egy szál Foggia mellé nem szedi össze magát a csapat többi tagja is, akkor komoly gondjaik lehetnek idén Szardínia büszkeségeinek. A formák alapján döntetlennek kellene születnie, de a Genoa egyszerűen erősebb csapat, ráadásul egy győzelemmel megléphetnek a mögöttük loholó (és ezt minden bizonnyal nehezen viselő) Samp elől.

Parma – Roma 1-3
A rajtnál kilövő Roma kezdi némileg megsínyleni a rangadók sorozatát, hiszen Giuly eltiltása mellett megsérült a szezon legjobb római játékosa, Aquilani és Taddei is, de legalább megnézhetjük, igaza volt –e Capellónak, aki azért nem marasztalta Cicinhót, mert szerinte igazából nem is jobbhátvéd, hanem jobbszellő (az isteni Cafú óta tudjuk, hogy egyik nem zárja ki a másikat). A Parma valószínűleg nem a Roma ellen kezdi meg az elszakadást a kiesőzónától – ha egyáltalán megkezdi bármikor is. Corradi ugyan a tőle várható ritmusban termeli a gólokat, de még így sem elég eredményesek ahhoz, hogy nullszaldósra hozzák a gólkülönbségüket, mely a Totti által vezérelt római gépezet ellen nem kecsegtet sok jóval. Ha pedig a Roma kikap, az már hullámvölgy, mert eddig ez csak szerencsétlen széria…

Inter – Napoli 3-1
Ha a szezon előtt azt mondjuk, hogy a 7. fordulóban csak négy pont fogja elválasztani egymástól a két csapatot, nyilván nem tudnánk eldönteni, hogy az Inter botladozik, vagy a Napoli serénykedik ilyen meggyőzően. Utóbbiról van szó természetesen, hiszen a Nerazzurik a legjobb gólkülönbséggel rendelkező csapathoz méltón veretlenül hasítanak a tabella élén, ráadásul a múlt heti római mészárlás lendülete is a lábukban van még (hét közben a PSV is fejet hajtott a San Siróban), de a Napoli nem azért erősítette meg a keretét, hogy fülét-farkát behúzva asszisztáljon az Inter parádéjához. Igaz, egy nagyarányú vereség most nagyon rosszkor jönne a vendégeknek, akik a milánóiak után sorrendben a Romával, a Juventussal és a Fiorentinával játszanak. Erre az Inter még Ibrahimovics távollétében sem lehet tekintettel, a Sztankovics középre húzásával még támadóbb szellemű csapat talán kihúzza a mélységes mély gödörből Adrianót is. Ha mégsem, Crespo elintézi egyedül…

26 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr67186794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.05. 10:53:33

Kaká is kezdi megunni... "The Milan forward declared that a move to Real Madrid or Barcelona attracts him and that in the future it can become a possibility."

Karma Police 2007.10.05. 11:36:38

csak az fáj, hogy a barcát is emlegeti...

mickeyknox 2007.10.05. 11:52:05

remélem nem a barcába jön.... sok lenne már. de lehet, hogy kicserélik ronaldinnnnyóval.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.05. 12:04:55

és deco??? aki végre játszik is valamit? neem, sztem ha valami, akkor real, illik is oda... minden idők legjobb spanyol bajnokságát láthatnánk, az biztos.

mickeyknox 2007.10.05. 12:10:21

hát, ha kaká tömné labdával a lóarcú hollandust meg raúlt, jól nézne ki a gól/meccs mutatójuk.... még a végén bajnokok is lennének, aminek annyira nem örülnék

drani 2007.10.05. 12:11:55

na és ez milyen?

Ancelotti: Del Piero Could Sign For Us

mickeyknox 2007.10.05. 12:16:43

hát az már azért vicc. még kéne keresni egy pár 40 éves középpályást, és megvan a seria A senior csapata

drani 2007.10.05. 13:29:15

benito! nem lesz egy post a milan vergődéséről?

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.05. 14:08:46

de, a hétfői összefoglalóban :)

drani 2007.10.05. 14:47:20

haha.
nem bírjátok már a tempót. nem csodálom

Gabez 2007.10.05. 15:12:31

Nem ismerek rád, teljesen józan és realista voltál ;)

calcio_di_rigore 2007.10.05. 15:18:22

Iaquinta nem sérült már, és van egy olyan tippem, hogy Zebina és Salihamidzic se lesz kezdő. Kb.: Buffon-Grygera,Legro,Chiellini,Molinaro(Criscito)-Nocerino,Almiron,Nedved-Iaquinta,Del Piero,Trez. A gazzetta is ezt tippeli.:) Zanetti eltiltásáért kár, nagyon kellene a középpályára...

díszbohóc 2007.10.05. 15:42:00

A Milannal jo lenne valami valtozas (edzovaltas, esetleg fiatalitas...), mert bar az isztambuli szivas utan odatettek magukat (ez volt Ancelotti szerencseje) azert az vicces, hogy problemakent merul fel a vedelemben Maldini elhuzodo serulese... Szoval nem ertem, mert pl. a Benfica ellen tudtak egy igazan jo felidot jatszani, amit persze egy különösen szar követett. (azota meccset nem lattam, de el tudom kepzelni mi mehetett a palyan). Kivancsian varom, Berlusconi urnak mennyi turelme van... (ekezetem nincs. bocs.)

Karma Police 2007.10.05. 16:00:23

már tavaly is azt mondogattuk, hogy ez a milán egy szanatórium, aztán erre megnyerték a béelt, de azért az liverpoolon megbosszult döntő már valszeg jóllakatta a sok öreget. ne legyen igazam, megint.

Karma Police 2007.10.05. 16:01:42

már tavaly is azt mondogattuk, hogy ez a milán egy szanatórium, aztán erre megnyerték a béelt, de azért az liverpoolon megbosszult döntő már valszeg jóllakatta a sok öreget. ne legyen igazam, megint.

drani 2007.10.05. 16:57:03

mindenki fikázza a milant hogy öregek.
szerintem nem azért szarok most, mert öregek, hanem mert nem megy a góllövés és nem tudják végig kézbentartani a meccset.
igaz, hogy a milannal nem követik a trendet, mely szerint tizenéveseket építenek a csapatba (barca, mu). ők inkább a tapasztaltabb játékosokat játszatják. és azért a tavalyi idény nem cáfolt erre rá.
és nem tartom elképzelhetetlennek hogy maldini hiánya az egyik összetevője a mélyrepülésnek.

mindezekkel ellentétben én is el tudnék képzelni egy-két játékoscserét: dida és kalács húzzon el gilardinyóval együtt, és massaro pedig jöjjön vissza!

mickeyknox 2007.10.05. 19:45:10

én még eltávolítanám kaladzét, brokit, pippót is. kéne nekik 2 jó csatár még, meg egy egészséges ronaldó. akkor nem lenne sok gondjuk a széria ában sem.

cooper (törölt) 2007.10.06. 13:21:44

:) höhö, tényleg bajban a Milan, az is előfordulhat, hogy nem jutnak be a BL-elődöntőbe, 3 év után :) fiatalítani azt azért tényleg nem ártana nekik

cooper (törölt) 2007.10.06. 13:23:47

az olasz csapatok meg tök bénák mostanában, hol van már a 90es évek tarolása, haj...

kuttor kutya 2007.10.06. 18:38:03

Brazzo nem annyira a jobb, mint a bal oldalon játszik, mutu valószínűleg megússza nélküle

kuttor kutya 2007.10.06. 18:40:57

ellenben Camoranesi majd megaprítja amúgy argentinosan, nyehehe

ciru717 2007.10.06. 21:38:26

Hát még akkor hogy megaprítaná ha játszana...

kuttor kutya 2007.10.06. 22:13:56

majd az öltözőfolyosón, elvégre argentin

Gabez 2007.10.07. 10:16:50

Hát ez egyre simább pálya az Internek. Csak azt nem értem, hogy Cruz a 3. helyzeténél mit művelt...mikor a 2.at úgy bezúzta, ahog csak kevesen tudták volna. Ibra meg...egy 7 méteres kapuba pont a kapus fölé kell neki lőnie. No mindegy, lehetett volna ez 4-1 is. Ettől függetlenül jó és motivált csapat ez a Napoli, sztem bárkit le tudna nyomni, ha jó napot fognak ki, de még az ellenkezője is benne van, ezen kell nekik dolgozni.

giacinto 2007.10.07. 20:07:31

internek több pontja van 7 meccs után mint tavaly ilyenkor :) FORZA NERAZZURI !

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.10.08. 10:41:50

benito, a milan sztem megunta a rinyálásod, és ezér vágott egy ötöst a lazionak:P
süti beállítások módosítása