Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 10. forduló

2007.10.04. 23:34 brúking


A csapatok egy furcsa hétközi forduló után kanyarodnak rá a szombati (és hétfő esti) játéknapra, ugyanis történt egy pár meglepő eredmény, váratlan fordulat, csodával határos visszakapaszkodás is a mérkőzéseken és ezennel jelentjük: a 9. forduló után már nincs veretlen csapat a Championshipben!

A Barnsley (aki jelenleg a tabella 4. helyén áll!!!) sima hárommal küldte haza a Bristol Cityt, akik ezzel elvesztették veretlenségüket és ráadásul az utóbbi két meccsükön még gólt sem szereztek. A Traktoros Fiúk a hétvége után újból nekiindultak, hogy megszerezzék első idegenbeli győzelmüket: sikerrel is jártak volna, ha a bíró 10 perc után lefújja a meccset (az Ipswich ekkor még Legwinski és Alan Lee góljaival vezetett 2-0-ra), de Lafferty és Andy Gray révén visszajött Király Gábor csapata, a Burnley. A Plymouth viszont nagy valahára először nyert a Home Parkban Halmosi 50. percben szerzett találatával (akinek idén ez már a második gólja) a továbbra is gyengélkedő Crystal Palace ellen. A forduló meglepetését a PNE szolgáltatta: egy meccsen több gólt szerezve, mint eddig összesen 9 forduló alatt, ütötte ki George Burley csapatát, a Szenteket (5-1). Úgy tűnik Bryan Robson munkakönyvét még reptében sikerült elkapni: az utolsó 7 perc alatt szerzett két góllal (Armstrong és Morgan) hozták döntetlenre a Pengék a Cardiff elleni meccset (az egyik öreg, ezúttal Fowler büntetőből, ismét betalált). A Watford szép csendben megint nyert otthon Henderson és King góljaival a Sheffield Wednesday ellen, kell-e egyáltalán még említeni, hogy természetesen Priskin Tamás nélkül. A Baglyok szépítő gólját egyébként Graham Kavanagh szerezte.

Ami a két szerdai találkozót illeti: a Colchester kíméletlenül elintézte a nyöszörgő QPR-t, akiknél viszont góllal mutatkozott be a Birmingham Citytől kikölcsönzött ex-lutoni, Rowan Vine, míg a West Brom nem bírt felülkerekedni mumusán, a Stoke Cityn (tavaly oda-vissza kaptak ki tőlük), bár a meccs végefelé Simonsen (aki nem dán), a Fazekasok kapusa több bravúrt is bemutatott, többek között a 67. percben (a jobbhátvéd posztjára) beállt Gera lövésénél. A szeptember hónap menedzsere díjat egyébként a WBA mestere, Tony Mowbray érdemelte ki (a Lódarazsak menedzsere, Aidy Boothroyd díjazásáról szóló belső füleseink úgy tűnik kacsának bizonyultak).

A forduló után egyre biztosabban kezd kialakulni a tabella élbolya (Watford, Charlton, WBA), akikből fog nagy valószínűséggel kikerülni a két automatikus feljutó csapat. Idetartozna még egyébként a Sheffield United és a Wolves is, de egyelőre nem képesek egymást követő két meccsen egyenletes jó játékot nyújtani és pontokat szerezni.

Nézzük mire számíthatunk a hétvégi fordulóban:

Blackpool – Plymouth
A Plymouth felszabadulva érkezik meg a Tengerpartiakhoz, miután begyűjtötte első otthoni győzelmét. Holloway mester megelégedettségére ezt egy idegenbeli győzelemmel fogják megfejelni, amivel viszont már a rájátszást érő helyek egyikére is előretörhetnek.
Jóslatunk: 1-2

Bristol City – Sheffield United
A Bristol City kedden összeroppant és szombatra nem is fogják összeszedni magukat a Vörösbegyek, annyira legalábbis biztosan nem, hogy megússzák a vereséget a Pengék ellen. Bryan Robson megnyugodhat: egyelőre a tulajdonos Kevin McCabe úr teljes bizalmát élvezi a szakmai stáb. A nyugalom még nagyobb lesz, mivel négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatuk szakad meg. A hazaiak gólfelelőse, Lee Trundle viszont a 3. forduló óta nem talált be a kapuba.
Jóslatunk: 1-3

Crystal Palace – Hull City
Az van, hogy a Crystal Palace egy rettentő rokonszenves, kicsit bolondos csapat, akikből a menedzser, Peter Taylor egy rém unalmas, ellenszenves futballt játszó alakulatot hozott létre. Azt gondoljuk ez a meccs Peter Taylor utolsó esélye. Nem fog élni vele, de nem is ér majd el olyan eredményt, ami feltétlenül indokolná azonnali menesztését. Se hús, se hal. Mint ő maga. Viszont a Tigrisek nagyon együtt vannak, a hétközi otthoni vereség a Charlton ellen nem számít, a játékosok közötti bunyó viszont annál inkább: Ian Ashbee-t kiállították, így nem is fog pályára lépni a Selhurst Parkban.
Jóslatunk: 1-1

Cardiff City – Burnley
Kedves NST-olvasók be kell vallanunk, hogy titokban megszerettük a Burnley-t: 125 éves a klub, olyan elegáns a címere, mintha az angol királynő hivatalos tapétaszállítójának a logója lenne, klassz kis játékosok vannak a keretben és a menedzser, a fiatal Steve Cotterill évek óta fillérekből rakja össze csapatát, amely ennek ellenére mindig a rájátszást érő helyek körül sündörög. Nehéz meccs előtt állnak a Cardiff vendégeként, viszont ősidők óta nem kaptak ki a bajnokságban és idegenben is vitézkedni szoktak. A cardiffi nagyöregek szállítják a gólokat, szépen elosztva egymás között, a csapat viszont egyelőre mégsem kellően magabiztos ettől. Iksz.
Jóslatunk: 2-2

Charlton – Barnsley
Rejtély, ami a Barnsley-val történik: utoljára szeptember elsején szenvedtek vereséget, akkor is a West Brom vendégeként! Simon Davey menedzser úgy látszik, hogy nagyon összerakta a csapatát erre a szezonra, hiába a nemzetközi társaság: perui, brazil, dán, német, holland és magyar játékos is van a keretben. Az talán már most biztosnak látszik, hogy a Korcsoknak idén nem lesznek kiesési gondjaik, de szombaton a játékosok nem találják majd a közös nyelvet a pályán. Meg különben is, az Atlétások általában hozzák otthoni meccseiket.
Jóslatunk: 2-0

Ipswich Town – Preston North End
Hogy folytatja-e a kedd esti gólparádét a PNE a Portman Roadon? Válaszunk röviden: nem. Továbbra is hiszünk a fiatal Traktoros Fiúkban, akik a szezonban eddig minden otthoni mérkőzésüket megnyerték. Ez most sem lesz másként.
Jóslatunk: 3-1

Scunthorpe – Watford
A forduló meglepetését orrontjuk a Glanford Parkban: a tabella éllovasa botlani fog! A hazaiak mindkét gólját Martin Paterson szerzi majd, aki behívót kapott az északír U21-es válogatotthoz. A meccs hőse, a két gólt szerző Patersonon kívül a kapus, Joe Murphy lesz, akinek az eszén sem King, sem Henderson, sem Ellington nem fog túljárni. A Lódarazsak vereségének egyetlen pozitív hozadéka, hogy mivel Priskin Tamás nem lép majd pályára, viszont a válogatott meccsen Málta ellen gólt szerez, így a következő fordulóban egyből a kezdőben találja majd magát. Magasba a kezekkel: Hajrá Vas!
Jóslatunk: 2-0

Sheffield Wednesday – Leicester City
Gary Megson továbbra sem ünnepelhet még győzelmet a Leicester City menedzsereként, sőt a Baglyok, igaz, hogy egy kis gólocskával, de megszerzik a győzelmet. Tehát tovább fog folytatódni a menekülés, hiszen a Watford elleni hétközi vereség mit sem számít, csak mégjobban összekovácsolta a társaságot. Be kell vallanunk, hogy a Leicesterben nem érezzük az átütő erőt, főleg amióta Martin Allen menedzser elhagyta a klubot.
Jóslatunk: 1-0

Southampton – West Brom
A forduló meccse. Nagyon sok mindent adnánk, ha élőben láthatnánk a WBA southamptoni vendégszereplését. Általában nem megy a West Bromnak a Szentek ellen, de ezen a szombaton az egyik pontot mindenféleképpen megszerzik. Mindkét csapat játékát Puskás Öcsi klasszikus mondása jellemzi: több gólt kell rúgni elöl, mint amennyit a védelem bekap hátul. Igazi futballélményt sejtünk: szép gólok, nagy küzdelem, eleredő eső, kiállítás és végül igazságos pontosztozkodás, amit azonban a meccs végén kezet rázó két menedzser (Burley és Mowbray) egyike sem fog annak érezni.
Jóslatunk: 3-3

Stoke City – Colchester
A Stoke most már tényleg ki fog kapni: a hétközben remekül játszó Yeates vezérletével (és szabadrúgásgóljával) a Colchester újabb fontos győzelmet szerez. Nem akarjuk a Stoke-szurkoló olvasóinkat megbántani, de rém idegesek vagyunk a Stoke-tól, akik az utolsó hat meccsükön ötször remiztek. Elég volt!
Jóslatunk: 0-1

Wolverhampton Wanderers – Coventry City
A Molineux-ben is érdekes kis meccset rendeznek, ahová a kisebb hullámvölgy után a máltai Mifsudnak köszönhetően jó formába lendülő Coventry látogat. A Wolves bár a Norwich ellen megmutatta mire képes, de az azóta elért két idegenbeli döntetlen kevéske egy feljutásra aspiráló csapattól. A Farkasok lendülete megtört, ami szerintünk egyértelműen Freddy Eastwood csapatból való kikerülésével függ össze.
Jóslatunk: 2-1

Queens Park Rangers – Norwich City
A hétfő esti mérkőzésen a Championship két legrosszabb formában lévő csapata méri össze erejét, vagy nagyon kevés gól lesz, vagy nagyon sok. Úgy véljük, hogy Rowan Vine fogja jelenteni a különbséget a két csapat között majd. A meccs után azonban a két klubbal kapcsolatos kérdőjelek száma a meccs végeredményétől függetlenül nem fog csökkenni.
Jóslatunk: 1-0


1 komment

Címkék: angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr83186495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.05. 14:22:14

mi van gerával? újabban mindig csak 15-20 perceket kap...
a burnley címere tényleg szép. :)
süti beállítások módosítása