Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 6. forduló

2007.09.29. 12:59 _benito

A tavalyi szezon első és második helyezettje csap többek között össze a Serie A 6. fordulójában, mely Torino városán kívül egész Olaszországot lázban tartja. Ott ugyanis vasárnap 2003 óta először derbit rendeznek (természetesen a meccs után lesz Torino-derby postunk), ez pedig mindkét csapat szurkolóit sokkal jobban érdekli, mint a Roma nagyarányú győzelme az Inter ellen. További kérdések, melyekre választ keresünk: merrefele tart éppen hétvégén az udinei hullámvasút? Hányat zabál a Catania a felbőszült Milan ellen? Elvállalja a bakó szerepét a Fiorentina Orsi edző Livornója ellen?

Milan – Catania 4-2
Egyáltalán nincs szerencséje a Milannak ebben a szezonban, amiért már korábban is okoltuk a pad rövidségét, a töketlen támadójátékot a kenyérpusztító csatárokkal, melyekhez Ancelotti rendszeresen hozzáteszi a magáét a bírók oltásával. Akárhogy is, 5 meccs után egy győzelem és három döntetlen szerénykedik a BL-győztes lőlapján, ez pedig borzasztóan kevés egy Kakát és Seedorfot a fedezetsorban tudó csapattól. Ugyan csak egy ponttal szereztek többet, mint hétvégi ellenfelük, a Catania ellen megindul a feltámadás, melyet talán a legnagyobb adós, Gilardino vezényel majd.

Udinese – Parma 2-2
Hasra ütünk, mit tagadjunk… de hát hogy jósoljuk meg annak az Udinesének a meccsét, amelyik kikap otthon a Napolitól, aztán idegenben megveri a Juvét?! A Parma formája mellett is nagy kérdés van, hiszen a hétközi fordulóban megszerezték első győzelmüket, előtte pedig a Milan elleni bátor játékuk kamatozott ponttal a San Siróban. Mindezek miatt úgy gondoljuk, a Parma jó lesz egy döntetlenre, sőt, akár nyerhet is, ugyanakkor simán  ki is kaphat. Íme tippünk esszenciája.

Reggina – Lazio 1-1
A hazaiak az utolsó helyről pillogatnak felfelé reménytelenül, mindössze két döntetlenre futotta eddig erejükből, ráadásul 11 gól kaptak az öt lejátszott meccsükön, így nem lehetnek vérmes reményeik a remek támadókkal érkező rómaiak ellen sem. Mondjuk más sincs a Laziónál, csak csatár, mert a védekezni tudó játékosokon pusztító sérüléshullám söpört végig, mely ugyan elhaladóban van, de a rajtnál történt beragadást már nem lehet semmissé tenni. Mindkét csapatnak rettenetesen kellene a 3 pont, ilyenkor pedig jön a senkinek sem jó…

Empoli – Palermo 2-1
Igen, itt a forduló meglepetése! A hazaiak sokkal jobb csapat, mint amit eddig mutattak (első győzelmükre készülnek mindössze), a vendégeket pedig idén a legtöbb olasz szakíró európai kalandra is méltónak érzi, amiből felületes szemlélő egyértelmű vendégsikert olvashatna ki. De ott van az az apróság, hogy az Empoli jelenleg kiesőhelyen áll, pedig hazája egyik UEFA-kupás csapatáról van szó, ez pedig nem járja.

Cagliari – Siena 1-0
Mindkét csapat a táblázat második felében végez majd, hogy mennyire lent, azt pedig pont az ilyen meccseken döntik el. Bár a két vereséggel nyitó vendégek formája inkább felfele ível (azóta három döntetlen, köztük a Milan elleni), mi mégsem orrantunk meglepetést, pedig tehetnénk, hiszen a Cagliari legutóbbi két meccsén vereséget szenvedett. Eleftheropulost megint jól megdolgoztatják, a kiváló képességű kapus sokáig állja majd a sarat, de végül meghajol Acquafresca egyik parádés lövése előtt.

Livorno – Fiorentina 1-2
Orsi csapata a fogadóirodák elsőszámú favoritja a kiesést illetően, szerintünk mégsem így lesz. Nem azt vitatjuk, hogy kiesnek, hanem azt, hogy Orsival, mert szegény jó Fernandót felállítják, ha nem kezdi el sürgősen gyűjtögetni a pontokat, ezt pedig most pont a Fiorentina ellen kellene megkezdenie, mely nem ígérkezik könnyű feladatnak. A tavalyi szezon legkevesebb gólját kapó firenzeiek ha nem is legázolják ellenfeleiket, de mindenképpen sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint a Livorno. Az idei bajnokság céljai a liláknál roppant szerénytelenek, ezek eléréséhez pedig a Livorno-féléket bele kell gyalázni a gyepbe.

Napoli – Genoa 2-1
A Cannavaro – Domizzi páros még csütörtök este kiszögelte a falára Boriello képét, nem lesz könnyű estéje tehát a csapata eddigi összes gólját szerző genovai támadónak. Csapattársainak sem, hiszen a nyolc szerzett gólja ellenében csak kettőt kapó, negyedik helyezett Napoli ellen kellene felmondaniuk a leckét, mindezt a San Paolóban. A szezon nápolyi felfedezettje,  Lavezzi ráadásul játszott a Genoában, illetve nem játszott, amiért most méltó bosszút állhat.

Torino – Juventus 1-1
A torinói derbiről bővebben a mérkőzés után olvashattok, most csak annyit mondanánk, hogy a nyeretlen hazaiak nem most húzzák be az első bumszlit az üres rovatba, a Juve pedig nem most áll az élre.

Sampdoria – Atalanta 2-0
Itt az ideje, hogy egyrészt a Samp elkezdjen gólokat szerezni (az első forduló óta tartó gólcsend immár kínosan hosszúra nyúlt), másrészt az Atalanta elszenvedje első vereségét. Csodálatos véletlen folytán ez a két dolog egyszerre fog megtörténni, ráadásul az ismét egymásra találó római játszótársak góljaival. Cassano ugyan még nem áll készen egy teljes meccs végighajtására, de abból ítélve, hogy beállása mindig lendületet hoz a genovai tötymörgésbe, talán a kezdőben kap szerepet. A Caracciolo – Bellucci páros kezdőként történő bevetésével viszont halálra is ítélné magát a Samp, hiszen Zampagna döntetlennél a végén tutira megint betalálna…

Roma – Inter 3-2
Nem kell semmit mondanunk, úgyis mindenki nézni fogja. De azért mi mondunk: a csapatok nagyon ritkán adják négy gólnál alább, ha összefutnak és mivel az eddig lejátszott 5 Serie A meccsükön mindketten elég jól termeltek (11, illetve 10 gól), nincs okunk feltételezni, hogy most ne így tennének. A vendégeknél ismerjük a maródiak tekintélyes listáját, hozzájuk jön még az eltiltását töltő Maicon, viszont Chivu immár készen áll, hogy esetleg volt csapata ellen legyen tagja a kezdőnek. A Romába visszatértnek a Fiorentina ellen pihentetett sztárok (Totti, Juan, Aquilani, Perrotta, Panucci), Taddei viszont megsérült a lilák ellen, de egyébként sem hisszük, hogy Guily helyett őt kezdetné Spalletti, főleg, mert a mélynövésű francia futógép belőtte első római gólját is a héten. Az Internél a Samuel-Burdisso oldal egyébként is sebezhetőbbnek tűnik, mint a Zanetti-Cordoba szárny, ezért az okosok szerint Sztankovics eggyel beljebb lép és Cesar fogja felügyelni a baloldalt. Így viszont a szerb játékos mellett a csatárok támogatását a Figo-Dacourt kettős már elég meggyőzően tudja intézni, ezért hárul kulcsszerep a De Rossi – Aquilani kettősre, akiknek az ő megállításuk lesz a fő feladata. A nagy taktikai csata a Roma győzelmét vetíti előre, hiszen Spalletti két klasszissal többet tud a játékról, mint Mancini, utóbbinak viszont van egy Crespo-Ibrahimovics csatársora, mely bármikor képes eldönteni egy meccset, úgyhogy mi magunk döntetlen közeli tusakodást követően hazai sikert prognosztizálunk.

13 komment

Címkék: olasz juventus roma milan üveggömb inter serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr95180544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

People 2007.09.29. 13:21:46

Hát izé az interben nincs "panucci-cordoba szárny"
De remélem a jóslat beteljesedik és nyer a Roma!

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.29. 14:10:26

most mondom, hogy zanetti-cordoba! ;)
(thx, javítva)

Rait 2007.09.29. 19:29:53

A Rómát ma rettenetesen szopatták, - Fülöp speaker legnagyobb bánatára- , az Intert viszont nemrég a Barca szopatta hasonlóan. Ma az Inter támadójátéka a Barcát idézte.
Megértem Filkor egyelőre miért nem fér a csapat közelébe, csak akkor ha a többiek nyaralnak.

WallyB 2007.09.29. 20:50:26

Benito, gondolom sajnálod, de nem jött be a tipped az Intert illetően. Az viszont igen, hogy a Juve most (még) biztosan nem áll az élre. Én is mindig így járok, amikor érzelemből tippelek, és nem úgy, ahogy a józan ész diktálná... :S
A Romát sajnálni fogják sokan, de Totti hülyeségének köszönhetően kerültek hátrányba. Én egyedül Guily-t sajnálom, mindenki az ő nyakába varrja majd a vereséget. Nem lehet kifogás a Manchester meccs sem, mert sztem az olaszoknál a bajnokság a legfontosabb. Persze, lehet, hogy tévedek.

giacinto 2007.09.29. 21:14:24

"Spalletti két klasszissal többet tud a játékról, mint Mancini" hát persze. láttuk. Mancini szépen belenyúlt az alaptaktikába a kezdésre, ami sikeres lett. 1 csatáros játékkal is vezetést szerzett a csapat, majd meccs közben be cserél 2 csatárt (átállva másik rendszerre), mind2 gólt szerez, míg spalletti azt sem tudta h süllyedjen el a padon. holnapra minimum 2 Recoba gólt jósolhattál volna :) pedig bejönne

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.29. 21:20:30

sajnálom, hogy nem láttunk meccset, mert két ilyen szintű csapat között az emberelőny okán nincs is nagyon miről beszélni. mancini tényleg jól csinálta, de azért ez is csak nézőpont kérdése: én azt mondom, miután a roma rommá vertek őket tavaly párszor, inkább befosott és kapaszkodott az ikszbe két kézzel, aztán ugye a 30 perc előtt eldőlt a meccs, innentől kedzve meg azt csinált már, amit akart... azt valóban jól csinálta, ez tény. szóval talán ne temessük spallettit, a meccset pedig kéretik az emberhátrány fényében értékelni.

giacinto, csak hogy a törődést érezd, nem én írom a derbis postot. :)

Titi120 2007.09.29. 21:48:38

Totti ezt most elqrta.
De azért ne felejtse el senki, hogy hozott ő már pár pontot a Romának, és fog is.
Viszont érdekes volt látni, ahogy a saját fegyvere (gyorsan elvégzett, ez esetben elkapkodott szöglet) sült el visszafelé a farkasoknak, és okozta a vesztüket.

WallyB 2007.09.29. 22:01:53

Azért az is nyilvánvaló mindenkinek, hogy Benito azért itt igazságokat is ír... még akkor is, ha - finoman szólva - nem a szíve csücske az Inter. Szóval ez az 1-4 kábé annyira reális a Roma szempontjából, mint a manchesteri 1-7 volt. Na jó, azért annál reálisabb, de nyilván nincs ekkora különbség a két csapat között. Ma este az Inter jobb volt, római szöglet után dőlt el a meccs, innentől kezdve nincs miről beszélni. Illetve egy kérdés: szerintetek nagy hülyeség lenne Tottinak szólni, hogy a fociban nem a sarkazás, hanem gól a lényeg?

krysal 2007.09.30. 01:20:59

"Illetve egy kérdés: szerintetek nagy hülyeség lenne Tottinak szólni, hogy a fociban nem a sarkazás, hanem gól a lényeg?"

Ööö. Ha már ezt "sem" csinálná, mi maradna? Szerintem ne szóljon neki senki, mert kivész a Roma játékából a szépség, ami a digóknál amúgy is ritka, mint az a bizonyos holló a fehér színben játszva...
Hogy nem érdemeltek ekkora vereséget? Nyugi, a legközelebbi szembejövőt színdühvel úgy elverik, mint szódás... Kár, hogy az inkompatibilis Inter ilyen rangadók győzelmével nyer(het) Scudettót...
Pfffff.....

kuttor kutya 2007.09.30. 01:49:37

_benito!

Eddig azt gondoltam, néha egész értelmes dolgokat írsz.. torino-juve 1-1, mi? Szóval nem 0-4?

Giacinto
te másik díszpinty, haggyuk Rekóbát, bár igazából nincs vele baj mióta eljött tudjukhonnan, felőlem lehet 2-4 is

FYM13 2007.09.30. 11:50:39

nevetséges volt,h Fülöplaci mennyire a Roma-nak szurkol, csak kár, h legritkább esetben találta el, az aktuális játékos nevét, jobb lett volna, ha arra koncentrál és nem percenként mentegette volna "szegény" farkasokat. jajj, majd megszakadt a szívem...

Leeroy of SMV Design 2007.09.30. 16:15:01

Inkompatibilis? Mivel? Én bajnokesélyesnek látom, főleg az elmúlt két bajnokság fényében...

Rezgrof 2007.10.01. 00:15:56

Na ezért szeretjük a Juvét!
süti beállítások módosítása