Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 8. forduló

2007.09.28. 18:16 heinrich

Szép lassan három részre szakad a mezőny, lesznek ugye akik a második helyért küzdenek (szűk elit), aztán az egymást módszeresen körbeverő kritikus tömeg, végül a négy-öt kiesés ellen küzdő kicsi. Abszolút rangadó a Bayer (2) – Bayern (1), a kisdöntő címet pedig a Schalke – Hertha derbi kapja. Lesz meglepetés bőven, ezek közül a BVB megsemmisítő veresége emelkedik ki.

FC Schalke 04 – Hertha BSC 2-0
Az utolsó hat gelsenkircheni vendégszereplése alkalmával egyetlen gólra futotta a berlini alakulatnak, a Schalke idén sem az ő ligájuk, országos egyes díszlépésben. A hazaiaknál jeges félelemmel a szívében ugyan, de megint pályára léphet Varele, aki nyolc hónapon túl gyógyuló rémálmot őriz az előző, februári találkozásukról. Felépülése kész csoda, de könnyű annál a csapatnál, amelyik II. János Pál kedvence. A hazaiak elsősorban elől erősek, eddig tizennégyet vágtak soros ellenfelüknek, a valljuk be némileg arctalan berliniek meg inkább tusakodásban jók. A Herthánál két válogatott védő áll középen (de most Simunic helyett von Bergen kezd majd), kulcskérdés lehet a két fiatal szélsőhátvéd, Chahed és Fathi produkciója. Tavaly hasonló leosztásban Kurányi és Lövenkrands góljaival 2-0-ra nyertek a kékek, nem lepődnénk meg ha a történelem ismételné önmagát.

Werder Bremen - Arminia Bielefeld 3-1
Egy relatív könnyebb trilógia első kötete a Bielefeld a halfejűek (Fishheads) számára, a vendégek mindössze egyszer távoztak ponttal a Weserstadionból az elmúlt tizenhárom alkalommal. A Brémánál még mindig rengeteg a sérült, de jó hír a drukkereknek, hogy kilenc hónap után visszatért a keretbe a veseátültetésen átesett Klasnic, nagy tapsot a kisportolt szervezet regeneratív erejének. Számszakilag eddig hasonló teljesítményt nyújtott a két csapat, ám nagy különbség, hogy a Werder felfelé kapaszkodik, az Arminia meg lefelé zuhan. Már a múlt héten is romlani látszott a csapatszellem, egymás kisegítése helyett egyszerűen felrúgtak boldog-boldogtalant öt sárgát begyűjtve ezzel, pedig eddig ők voltak a Fair Play SE.

Kalrsruher SC – Borussia Dortmund 6-0
Már megbocsássa a világ, a mi bizalmunk is véges és ennek semmi köze ahhoz, hogy a BVB meccsek eredményét eddig egyetlen egy alkalommal sem sikerült eltalálnunk… A Dortmundból hiányzik egy Rakitic-Diego-Bastürk, ne adj’ isten Hajnal-szerű vezér, aki összefogná a csapatot, ha már az edzőnek ötlete sincs a hogyanról. Talán még Petric állt ehhez legközelebb, de ő két hétre kidőlt a sorból, Waldez kezd helyette, ha a kőalkesz megjelenésű (?) Doll ki nem talál megint valami furmányos ökörséget. Félreértés ne essék, semmi bajunk a sárgákkal (ööö, nem úgy értettük), csak nem szeretjük, ha egy bohóc szórakozik 80.000 hazai drukkerrel. A héten már Watzke ügyvezető, és Michael Klubhűség Zorc is kifakadt a szégyenletes teljesítmény miatt, mi sem akarunk lemaradni.

Bayer Leverkusen – Bayern München 1-1
No, itt a mestervizsga a hazaiak számára, meglátjuk, mennyit ér a vesztfáliai tartomány. Megy majd a marha nagy taktika, meg a sakkozás, már a meccs előtt agyba-főbe dicsérik egymást a felek. A hazaiaknál Greskó szereplése kérdéses, de visszatér a kezdőbe Schneider, a fehér brazil, a túloldalon meg Lucio, a valódi. A meglepőnek mondható tipp ott mehet el, hogy a Leverkusen fiataljainak formája még meccsek közben is ingadozik, ráadásul Hitzfeld minőségi cserékkel frissítheti csapatát. Skibbe mester sosem nyert még a München ellen, de egy ikszre jó lehetnek az ifjoncok. A München messze nem volt annyira meggyőző, mint azt az eredmény mutatta, lesz olyan, hogy Klose nem találja el a kaput, és egyébként sem nyerhetik meg az összes meccsüket. A két legkevesebb gólt kapó csapat találkozik, nem számíthatunk fiesztára.

Hamburg SV – Wolfsburg 2-1
Magath összedobált csapatával jelentkezik újra a Nordbank Arenaban, ahol nem titkoltan győzelmi torra készülődnek, 120 éves a klub, ez az 1500. Bundesliga meccsük, 50.000 begőzölt kikötői legény a tribünön. Kis szépséghiba, hogy további két áldozatot szedett a HSV-t súlytó sérüléshullám, Castelen és Guerrero is oda van, a hollandust Trochowski, a díszcsatár peruit meg Zidane pótolhatja – ettől nem lesznek gyengébbek. Fű alatt hozzák a meccseket (két érthetetlen zakótól eltekintve), komoly konkurenciát jelenthetnek a Schalkénak, de akár még a Bayernnek is, Felix meg könnyes szemmel gratulálhat Hubinak, ő itt már csak emlék.

Hansa Rostock – VfB Stuttgart 1-2
Ugyan ki tudna haragudni a derék halászokra, ha ezúttal eltekintenek a pontszerzés örömétől, különösen a két egymást követő győzelmük fényében? A keleti blokk gárdái közül egyedül ők képesek konkurálni a kapitalista karvalytőke csapataival, már csak ezért is pártoljuk Pagelsdorf tanítványit, de a hirtelen támadt tudathasadásunk ködén átütő (merthogy a VfB is szívünk csücske) józan ész és ráció vendégsikert mondat velünk. A túloldalon Veh mestert máris betámadta a germán sajtó, hogy defenzív csapatot épít, de ő tagadta a vádakat és egyelőre szabadlábon védekezhet - jóslatunk szerint egy idegenbeli sikerrel, még mindig a Kalapács nélkül.

VfL Bochum – 1. FC Nürnberg 0-1
A Bayernnél csak jelenleg nincs tízes, a Bochumnál viszont sosem adják ki a 12-es számot, ez a szurkolókat illeti – igazán szép gesztus, reméljük az álomszerű kezdést követően megbocsátják majd a kedvenceknek az újabb vereséget, az eddig átok sújtotta Nürnberg ellenében. A Bundesligában egyedül a vendégeket illeti meg az a kétes dicsőség, hogy bajnokként (1968) kiestek a következő szezonban. Most valami hasonló mélyrepülést mutatnak be, UEFA kupás hely után stabil kieső zóna. Az uruguayi Javier Pinolának a Jézuska hoz majd új sípcsontot, addig nélküle kénytelenek folytatni a dalnokok, akiknek sokkal erősebb a keretük, mint amit jelenlegi helyezésük mutat. Hariszteasz végre összeszedi magát, és ezzel helyet cserélnek a Duisburggal.

Hannover 96 – Duisburg 4-1
Itt az ideje, hogy megkülönböztessük a kezdőket a haladóktól. (Melyik sporteseményről is származik az idézet?) Husztiék idegenben javítani tudták a Bayer elleni csúnya buktát, ez meghozhatja az önbizalmukat, és akkor bizony átszaladnak a zebracsordán. Szabolcs gól-gólpassz, nehogy lemaradjon a Hajnal gyerek mögött, a Duisburg meg kezdhet megbarátkozni a kényelmetlen gondolattal, hogy csak látogatóba érkeztek az elitligába.

FC Energie Cottbus – Eintrach Frankfurt 2-0
A Cottbus mellett egyedül az szól, hogy semmi nem szól mellettük, és ilyenkor szokott az előfordulni, hogy Dávid legyőzi Góliátot, a görögök EB-t nyernek, vagy Oriza Triznyák elfoglalja a kéményt. Egyébként meg a BVB mellett a Frankfurt is kihúzta nálunk a gyufát, máskor talán a Fogl-gáthoz hasonlítanánk a védelmüket, taktikus játékukkal aratott egy gólos győzelmekről regélve, most viszont a tökünk tele a bunkerfocijukkal. Szakadó esőben zajlik majd a mérkőzés, így Piplica betalál egy kirúgásból, később a megzavarodott Kyrgiakos öngólt vét. Ha mégsem így lesz, akkor sajnos marad a null-null.

9 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64180011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leeroy of SMV Design 2007.09.28. 22:26:06

Észrevételek: a sújtani (és derivációi) még mindig pontos j, a hajhossz- meg a névhasonlóság ellenére pedig Mohamed Zidan még mindig e nélkül írja a nevét. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.09.29. 17:10:30

na de hova lett Kahn a kapuból, meg egyébként is, ha Toni-t nem találom meg a pályán, meg se ismerem a Bayern-t? moat épp 0:1, de nagyon tol a Leverkusen...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.29. 17:36:53

Kahn még a bemelegítésnél megsérült, a pici Toni biztos épp elbújt a védője mögött azért nem találtad, ellenben Klosét ténylge le kellett cserélni.

Toltak, toltak, nem jött össze

kuttor kutya 2007.09.29. 17:53:09

A wereder meccs nem volt kutya, jaaaaj szegény Biele

Leeroy of SMV Design 2007.09.29. 18:35:55

...és égett a Dortmund is Hajnalék ellen: bejött a jóslat, még ha nem is olyan nagy arányban. :)

kuttor kutya 2007.09.30. 11:47:50

Idézet: természetesen a Véres sportból, bár ott elment a tippje a harley-s csákónak

kuttorkutya 2007.09.30. 11:55:28

Van valami magyarázatod a nevedre?

kuttor kutya 2007.09.30. 12:02:23

Megvagy gaz lator, ki bitorlod nevem, ezért kellett külön regisztrálnom.

Fehérvár, Vidike és Kuttor Kutya mindig odaér!

RBD, RBD, RBD

kuttorkutya 2007.09.30. 19:13:42

Akkor ezt most megszoptad.
süti beállítások módosítása