Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 4. forduló - amiért NEM szeretjük az olasz focit.

2007.09.24. 10:26 _benito

Huhh, micsoda hétvégén vagyunk túl! Gyanúnk sajnos beigazolódott, elég satnya eredménnyel tippeltük meg a Serie A hétvégi összecsapásainak eredményeit, sőt, bár keveseknek tűnt fel, a tökéletesen érdektelen Atalanta – Lazio meccsre nem is mondtunk semmit (bevalljuk, atombiztosnak véltük az ikszet). Egy kicsit szomorkodunk, mert az olasz bajnokság ezen a hétvégén azt az arcát mutatta, amiért sokan elfordultak tőle: inkább küzdelem, mint szép játék, sok nézőgyilkos meccs és borzasztó színvonalú mészárlás is akadt, amellett, hogy a beharangozóban beígért sírva vigadozás azért csak megtörtént a Juventus római döntetlenjének okán. Lássuk tehát, mit gondolunk a Serie A 4. fordulójában történtekről, mert véleményünk az van!

Mi van akkor, ha azt mondom, hogy Totti bombaformában van, Nedved és Del Piero viszont inkább hátráltatja a csapatát? Hát persze, hogy minimum háromgólos Roma győzelem, ugye? Meg is vagyunk lepve marhára, hogy nem így történt, hiszen meglátásunk szerint hiába bombaerős a Juve támadógépezete, ha középen (és még inkább hátul) inkább a középszert képviselő játékosok tapossák a gyepet. A Roma középpályája viszont Totti zsenialitása mellett sikereinek legfőbb letéteményese, így azt vártuk, hogy a sok faulttal és ütközéssel tarkított meccsen fokozatosan fölénybe kerülő rómaiak szoros meccsen győznek, de ahogy említettük, cseppet sem bánjuk, hogy nem így történt. Iaquinta (milyen rohadt gyors már?!) és Treze gyorsan összehozta a vezetést, a Romának pedig időbe telt, mire két védelmi megingást kihasználva megfordította a meccset. A második félidő viszont várakozásunkkal ellentétben a Juventusé volt! Furcsa ilyen képességű játékosokat nézni zebramezben, ezt még szoknunk kell, de a fogcsikorgató küzdelem már sokkal szimpatikusabbá tette őket, annál is inkább, mert a padról érkezők között is hiába kerestük Gerrardot, Gattusót és Terryt. Bár az egyenlítés csak a hajrában történt, egyáltalán nem nevezhető érdemtelennek (Del Piero előtte olasz klassziscsatár-hagyományoknak megfelelő helyre lőtte a büntetőt), reméljük, a télen a Juve vezetősége elnéz egy vasműszakiba és vesz egy söprűt, meg egy szűrőt, mert ezek még kellenek, hogy meglegyen a dobogó. (Roma-Juventus 2-2)

A Palermo története első A-ligás győzelmét aratta Cagliariban (0-1) és máris a nagyok fülébe liheg a táblázat első fertályában, jövő héten pedig a Milant fogadják és előzik meg, ha jól sejtjük. Hasonlóan a rózsaszínekhez, minimál-győzelmet aratott idegenben a Fiorentina is (- Catania 0-1). Nem kenyerünk fényezni magunkat, de a tavalyi NST-szuperválogatott két lila szereplője vállalt oroszlánrészt a három pont megszerzésében: Mutu meglőtte a szokásos gólját (fejelte, pontosabban), Frey pedig kivédte a Catania támadók szemét, akik pedig jöttek becsülettel előre, mint a rettenet, egészen a 78. percig, amikor Baiocco a kiállítás sorsára jutott és ezzel a hazai remények is minimálisra csökkentek. Vieri így nyugodtan hibázhatott el két ziccert is a lefújás előtt, csapata ugyanis a nehéz sorsolás ellenére már negyedik.

Az Udinesében tovább szárnyal Il Aeroplanino, aki az olasz válogatottban és a klubjában is remekül kezdte a szezont. Di Natale két csodagólja elsüllyesztette a Regginát (2-0), mely máris elfoglalta a tavalyi szezon jelentős részében általa bitorolt helyet - közvetlenül a csapóajtó fölött. Az Atalanta-Lazio mecsen (2-1) kis híján be is jött az általunk meg nem jósolt döntetlen, de Zampanga idén előlépett a drámai végjátékok rendezőjének és a múlt heti alakításához hasonlatos módon a hajrában eldöntötte a meccset (ráadásul ez sem kutya mozdulat). A Lazio egyáltalán nem szerencsés, ezt adjuk meg nekik, bár nem hisszük, hogy a mi sajnálatunkkal sokra mennek egy ilyen csapnivalóan indított szezonban.

Az Empoli és a Napoli (0-0) nem bírt egymással, a vendégek talán közelebb álltak a győzelemhez (egy esetben a játékvezető elmulasztott előnyszabályt alkalmazni, pedig Lavezzi már csak a kapussal állt szemben), de a végén örülhettek az egy pontnak, mert Saudati a 88. percben a kapufát döngette meg nagy helyzetből. Az Empoli elindul felfelé, a Napoli lendülete pedig még egy pár fordulón át viszi őket, mire az ősz közepére nagyott szusszanva mindketten megpihennek a táblázat derékhadában. Ugyanez vár a Torinóra is, mely némi meglepetésre nem tudta otthon kétvállra fektetni a Sienát (1-1), ráadásul mindezt úgy érték el, hogy Maccarone kétszer is büntetőt rúghatott (mindkettőt ő maga harcolta ki), de Sereni mindkétszer hárítani tudott – igaz, a másodiknál a seggig érő homlokú támadó bevarrta a kipattanót.

Mindkét milánói nagyágyú beleszaladt a késbe, jogosan dühösek a város mindkét felének szurkolói. A Milan hazai pályán megszerezte a vezetést a Parma ellen, de a második félidőben addig töketlenkedtek, míg a Parma egyenlíteni tudott. Elég ocsmány volt, ahogy a vörösök húzták az időt, majd Pisanu szép egyenlítése után már hiába próbáltak meg újra felpörögni (1-1). Még annyit tennénk hozzá, hogy Brocchi Gattuso helyén egy kész emberhátrány.
Az Interrel kapcsolatban igyekszünk óvatosan fogalmazni, nehogy bárkit megbántsunk. A 2-2-re végződött meccsen, ha van is az Internek olyan, nem a szimpatikusabb arcát mutatta a csapat. Nagy küzdelem alakult ki a meglepően vérmes kiscsapat korai vezetése okán, mire az Inter egyenlített és kapujához szegezte a Livornót (1:20-tól érdemes a videóba belenézni megerősítésként, ilyet ritkán látni ugyanis), de egy kontra végén ismét előnybe került az általunk kiesőnek tippelt Orsi-csapat. Az egyenlítés ismét összejött (Ibra duplázott, egyébként), majd következett Maicon kiállítása. Namármost, nagyon könnyű lenne azt mondanunk, hogy a kiváló brazil hátvéd gyorsan felvette az Inter-ritmust, de mi bízunk benne, hogy csak a túlzott győzniakarás váltotta ki a meglepő reakciót emberünkből. Legalábbis reméljük, hogy így van, mert ha így folytatja, könnyen átkerül az egyik szezonválogatottból a másikba.

Ezzel el is érkeztünk a forduló rangadójához, a genovai derbihez. Az utóbbi időben láthattunk néhány érzelmekkel átitatott mérkőzést (UEFA-kupa döntő a csodálatos Espanyollal, könnyes Szuperkupa Monacóban), de itt most sajnos fordított előjellel kell az érzelmekről beszélnünk. A gyűlölet nem futballpályára való, itt pedig a délutáni genovai események, valamint a lelátón történtek csúnyán átragadtak a pályára lépő játékosokra is. Futballt semmit nem láttunk, ez a blog pedig a világ legjobb futballjával foglalkozik, így engedtessék meg, hogy a mérkőzésről annyit írjunk csak: Sampdoria – Genoa kurvanagynulla-kurvanagynulla!

 

 

25 komment

Címkék: olasz juventus roma összefoglaló milan inter serie a köcsögválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr10174940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacikacs 2007.09.24. 11:38:24

Érdekes meccs lehetett a Torino - Siena, ha saját kapusa kivédte Maccarone büntetőjét, 2x is
muhaha

Gabez 2007.09.24. 12:12:13

Azért ha a Roma nem ilyen töketlen és 2-1 után nem hagynak fel a focival, akkor hiába van Del Piero és Trezegé meg Jakinta, nagy zakó is lehetett volna belőle.

A Milan is és az Inter is töketlen, bá sztem más okokból. Előbbinél fogalmam sincs, mi az ok, elvileg jó a csapat, a világ legjobb kpályásaival (gyik: Pirlo és Kaká), mégis hihetetlen, amit bénáznak. Ki érti ezt...

Az Internél meg (nem akartál beszólni, mégis sikerült :)) sztem Mancinit akarják elűzni a játékosok, nagy összegben fogadtam volna az x-re. Valszeg jön Murinnyó...hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül.

drani 2007.09.24. 12:23:32

örülök, hogy külön szóba került Broki, aki már tavaly a Bayern ellen is bizonyította, hogy semmi keresnivalója egyik milánói csapatban sem.

Ja, és Nestát így beszopatni... (idén már másodszor)

drani 2007.09.24. 12:28:18

és az is igaz, hogy a Juvénak kell egy középpályás, mert a Zanetti-Nocerino-Almiron sor nem méltó a támadókhoz. A védelemről nem is szólva. És szélső középpályások sincsenek a padon jók Ha Nedved és Camoranesi lesérül (mint most), nincs mögöttük senki. Bár érdekes, ahogy a csatárokkal próbálja Ranieri ezt a problémát áthidalni.

neeskens 2007.09.24. 13:03:41

Lehet nem szeretni az olasz focit,de szerintem ez lesz az utóbbi évek legizgalmasabb szezonja.Nincs egyértelmű favorit,a Milan-Inter-Roma triászból bárki lehet bajnok,sőt,-ha télen erősít és körbeverések lesznek - talán még a Juve és a Fiorentina is.A kupás helyezésekre meg ott a Lazio,Palermo,Parma esetleg a Livorno.

Dean 2007.09.24. 13:27:49

Hát ez nem Nestán múlott, az a támadó csávó úgy cselezett mint egy isten :) Érdemes megnézni a videót, a végén lassítják a cseleket is, nem csak a gólt.

FYM13 2007.09.24. 15:37:01

kedves Gabez!

Mancini-nál nem lehet rosszabb megoldást mondani. nem igazán szeretem Mourinho-t, de jöjjön és azonnal. Mancininek fogalma sincs,h mit kezdjen a csapatával és ezt már a kelleténél jóval többször hagyták neki bizonyítani.

Gabez 2007.09.24. 19:33:32

neeskens: sztem is izgalmasabb lesz, mint az előzőek...nem csalnak (reméljük) a bírók, nincs pontlevonás, nincs melléduma, menni kell előre elvtársak :)

FYM13: sztem is jobb lenne murinnyo mancininál...egyébként tavaly meg is mondta a Special One :), hogy az inter a legerősebb csapat, csak azt nem tette hozzá, hogy vele a kispadon, pedig tuti h úgy gondolta :)

Count Adyn 2007.09.24. 20:37:01

Hát igen, Alex biztos azt gondolta a brazil kapusról, hogy '94 et írunk, és ő egy csurkás fiatalember:)

crouchy 2007.09.24. 21:33:42

felhívnám a figyelmét a kedves nstseknek arra a nem teljesen jelentéktelen tényra, hogy létezik olyan is hogy angol bajnokság! Ja és oldjátok már meg h azér ne minden egyes ember legyen seggrészeg egész hétvégén mer ez így annyira nem jó.

BruceWayne 2007.09.24. 21:39:12

amióta eurosport2 van azóta nem sokan élvezik az angol bajnokságot, mivel nem látják... tegnap én is neten néztem a Chelseat, bár kár volt, egyrészt gyengék voltak másrészt a sporit a balfasz-britt-bírók ligájából sikerült választani, szóval vicc volt... de azért nem volt annyira sima meccs, meddő fölénybe nyomta a MU...az az izraeli pali meg úgy álldogált a vonal mellett mint 1 f@sz, nem néztem ki belőle hogy ez egy edző (nincs is róla papírja:-)

crouchy 2007.09.24. 21:47:27

talán épp ezér még gyorsabban és többet kéne írni róla. nekem wan eurosportom szal én még kussolhatok is. de ez azér már télleg vicces.

Oarbeaskoa 2007.09.24. 22:10:09

Nerazzurri!
Hogyan lehet meccset nézni máskor a neten? :)
pliiiz
köszi:)

Strigo 2007.09.24. 22:16:17

Gyenge volt a bíró, de nem a kiállítás miatt, az teljesen jogos volt. Joe Cole-nak pirosat kellett volna adnia sárga helyett, Sahanak meg sárgát műesés miatt, tizenegyes helyett.
Amúgy a vitatott esetek:
www.youtube.com/watch?v=2ipc291bEuQ

delp 2007.09.25. 16:54:08

Del Piero-t fáj nézni, rosszabb mint az emberhátrány.

Viszont Nedved megitélésében vitáznék, részemről óriásrespekt, ezerszázalékon pörög, mi több fizikálisan is tartja a lépést, és jelentősen képes hozzájárulni a támadások építéséhez, ami igencsak hiánycikk az elCamoranesitlenedett juvénál. (btw: Az Udinese ellen az egyetlen játékosunk volt, aki hozta az elvárhatót.)

BruceWayne 2007.09.25. 19:45:59

van egy nagy juvés haverom, neki már vagy 2 éve is fájt mikor látta Pierot, asszem a pool ellen csorgott ki valami labda az alapvonalon és nem bírta beérni, haver úgy fogta a fejét......már akkor nyugdíjba küldte volna

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 07:39:07

mondjuk akkor biztos kevésbé fájt neki, amikor azzal a nem gyenge szabadrúgással eldöntötte milánóban a derby d'italiát, pedig az is pont két éve volt.

én nem vitatom, hogy már vannak nála gyorsabbak, frissebbek, pörgősebbek, de nálam a juve csatársora akkor is úgy kezdődik, hogy del piero, aztán játszhat mellette, aki akar. mondjuk huntelaar jöhetne is... :)

Gabez 2007.09.26. 08:17:48

No igen, del piero-t én sem hagynám ki, annyira lát a pályán és érzi a bogyót. Igaz, szaladni már nem tud annyira, de most hétvégén is kiosztott 1-2 nagyon jó zsugát - amivel pedig meccseket lehet nyerni.

Igaz, nem egy baggio, de azért ott van szorosan mögötte :)

Totti lesérült, kíváncsi vagyok, mit tud a roma nélküle - most kiderül az igazság.

Gabez 2007.09.26. 08:36:59

_benito barátunk, hát hol van a mai olasz forduló tipplistája? Ellustultál, mint del piero? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 08:43:43

gabez barátunk, azért alexet még lefutom, sőt, orrán-száján átfűzöm a bőrt, ha kell. :)

sajnos egyszerűen nem lesz időm spanyol és olasz beharangot írnom, ezért csak összefoglaló lesz majd. méghozzá azért, mert többek között a SZEPTEMBERI BECKHAM KVÍZT CSINÁLOM. :)

elég korrekt lett, péntek délben ki is lövöm, de addig még lesz pár meccs is, amiről megemlékezünk.

LevyASR 2007.09.26. 09:10:59

Oarberaskoa!
itt olvasgass:
www.myp2p.eu/Weekdays.htm

Gabez!
Totti volt már sérült sokáig, és tudtuk pótolni!
( Remélem most is sikerül ;) )

drani 2007.09.26. 09:21:29

néha én is a fejemet fogom delpiero láttán. gondolkodtam azon is, hogy miért lehet ez, mert más játékosnál nem fáj ennyire, amikor nem megy neki a játék. arra jutottam, hogy azért van ez, mert ő máshogy áll hozzá a saját rossz játékához, mint mi nézők. amikor tizedszerre is elveszik tőle a labdát, nem kapja össze magát, nem kezd el csúszni-mászni hogy legalább mezőnymunkával segítse csapatát, hanem tovább erőlteti ugyanazokat a megoldásokat. és ez azért lehet, mert az ő játékfelfogása a 'művészi' elődadás. sosem fog gürizni, felszántani a pályát, ordítozni, becsúszkálni. de pontosan az tetszik a játékában, hogy minden passza, gólja, csele egy élmény. persze, amikor ezek sorozatban nem jönnek be neki, akkor rossz nézni.

Gabez 2007.09.26. 11:04:27

_benito: oké, csak viccőtem :)

LevyASR: sztem Totti szervező tehetsége elveszik csatárként...igaz, sok gólt lő, de pont a hétvégén 2-1nél kellett volna vki, aki a középpályán további gólokat "intéz". Szóval egy jó csatárt kellene vennie a romának és mögé tenni Tottit, ahogy anno montella-cassano idején.

Egyébként a sport1 megkérdezte Capellot (biztos láttátok páran), hogy kihez tudná a maiak közül hasonlítani Puskás játékát, na és vajon kit mondott?

szabika 2007.09.26. 15:14:37

Tiago-tól, és Almiron-tól egy picit többet vártam az idén a Juve-nál.... De még bízom bennük. Tényleg kellene egy középső középpályás, de egy szélső is elférne a keretben. A védőkről ne is beszéljünk! Ez a Legro... izé, nem véletlenül lett anno kiszórva a keretből, még a Livorno-ba se férne be normális körülmények között.
Treze iszonyú gyenge, hiányzik belőle a robbanékonyság, remélem ő is feltámad
süti beállítások módosítása