Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 4. forduló - Bocs, Atléti!

2007.09.24. 14:32 _benito

Ellentétben az olasz tippeléseknél mutatott arcpirító eredményünkkel, a spanyol bajnokságban bizony jól viselkedtek a csapatok és nem hagyták, hogy végleg porba alázzuk saját magunkat. Különösen büszkék vagyunk a Valladolidra, mely méltónak mutatkozott a bizalmunkra, a Barcelonára, mely valahogy csak feltörte az atombiztos sevillai védelmet, Javi Gurreróra, aki egymaga mentette meg a Recrét és a Betis-Valencia játékvezetőjére, aki 90 perc késéssel ugyan, de lefújta a meccset.

Kezdjük is mindjárt a Valenciával, akik eddig csak egyszer jártak úgy, ahogy minden eddig meccsükön kellett volna a játékuk alapján (a nyitófordulóban a Villarreal törölte fel velük a Mestella gyepét). Szerencséjükre most egy hozzájuk hasonlóan rettenetes futballal előrukkoló csapat volt az ellenfelük, így a nagyobb játékerő teljesen érdemtelen győzelemmel kamatozott, de szívünk szerint két bazi nagy taslival az öltözőbe küldtük volna mindkét csapatot, hogy gondolkodjanak el. (Betis-Valencia 1-2)

A Getafe behúzta azt az ikszet, amely reálisan a célja lehetett a Depor ellen, más kérdés, hogy ezzel valószínűleg egyik csapatnál sem különösebben boldogok. A gólnélküli döntetlen azt jelenti, hogy a hazaiak maradtak kiesőhelyen, míg vendégeik egy esetleges győzelemmel egészen előkelő pozícióig rakétázhattak volna fel – szintén érdemtelenül, úgyhogy hagyjuk is (Getafe-Deportivo 0-0). Az Almería-Mallorca szintén döntetlennel zárult (1-1), ám itt legalább láthattunk egy elképesztően röhejes gólt és egy kicsit talán lendületét vesztett kiscsapatot egy stabil középcsapat ellen tusakodni.

A Levante ugyan megszerezte első gólját a szezonban, de pechjükre ez sem eredményezett pontot, a vendég Bilbao ugyanis kétszer is betalált és elvitte mindhárom pontot. Szót érdemel továbbá, hogy a hazai gólt szerző Rigano elhibázott egy büntetőt korábban, valamint az Athletic győztes góljának körülményei, melyek megerősítik, hogy itt bizony egy kiesési rangadót láthattak a nézők (Levante-Athletic Bilbao 1-2). 
A Villarreal fiatal olasz padavanjának köszönhetően simán begyűrte a Murciát és továbbra is szédítő magasságokban jár, hiszen csak az őket ronggyá verő Real előzi meg a Sárga Tengeralattjárót. A Murcia erejéből néhány veszélyes ellentámadásra futotta csak, de a remek formában lévő sárgák ellen ez nem kifejezetten szégyellendő. Egyébként meg figyelje mindenki erősen ezt a Rossi gyereket, szerintünk érdemes lesz (Villarreal-Murcia 2-0)

A Recre öt perc alatt megfordította a Riera korai góljával meglépő Espanyol elleni meccsét, megszerezve ezzel első győzelmét a szezonban. A helyzetek alapján egy döntetlent talán megérdemelt volna a rózsaszín-feketében pompázó (?) barcelonai alakulat, de a szünet után egy parádés Kameni-hárítást követően Guerrero remekül eltalált lövéssel egyenlített, majd ugyanő szerezte a győztes gólt is egy pofátlan csippentéssel. (Recreativo Huelva – Espanyol 2-1)
Eközben az Osasuna Zaragozában megadta a módját szezonbeli első góljának, Juanfran ugyanis ellentmondást nem tűrően ágyúzott a léc alá egy égből alászálló kóbor beadást – kiegyenlítve ezzel Matuzalem találatát. Mégsem jött össze a győzelem, mert egy véleményes büntetőből a Zaragoza ismét megszerezte a vezetést, ez a pamplonai csapat pedig nem elég jó egy ekkora feladat kétszeri teljesítéséhez egy meccs alatt. (Zaragoza – Osasuna 2-1)

Elnézést kérünk minden Atlético Madrid-szurkoló ismerősünktől, mi ugyanis előre elvettünk egy pontot a megtáltosodó kedvenceiktől, pedig azok úgy elverték a Racingot, mint jég a határt (Atlético Madrid –Racing Santander 4-0). A szolid 80 millió ajróból megerősített Atléti ezzel a győzelemmel nem csak a táblázaton elfoglalt helyét kozmetikázta egész pofásra, de a gólkülönbségét is elfogadhatóra javította, amihez amúgy jócskán nem ártott Jordi 66. percben bekövetkezett kiállítása. Ezután ugyanis beindult a kanapéhuzatba göngyölt henger és szegény Racing a kínkeservesen összeszenvedett eddigi két gólja mellé bezabált négyet egy meccsen.

A Real nem lehet büszke a hétvégi vendégszereplésére, sőt, irulva-pirulva, kezét tördelve járulhat a szurkolói elé. A Valladolid nem véletlenül focizta le otthonában a pályáról már a Valenciát is, nagynevű ellenfelük ellen úgy futottak ki a pályára, hogy az összes torkot átharapják, ami szembejön velük. Az egyértelműen ellenfelük fölé növő hazaiak Pedro Lopez elképesztően nagy góljával végül csak a 70. percben szerezték meg a már korábban is érő vezetést (mindenképpen érdemes meghallgatni a spanyol kommentátor gólörömét), amit aztán Saviola egyenlített ki a hajrában van Nistelrooy önzetlen passzából. A Valladolidot a szívünkbe zártuk a szezon hátralévő részére, mert többek között az ilyen bátran és szépen játszó kiscsapatok miatt szeretjük nagyon a spanyol focit. (Valladolid-Real Madrid 1-1)

És akkor a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccse, a Barcelona-Sevilla rangadó (2-1). Azzal kell kezdenünk, hogy a Sevilla nem csak azért vált közben igazi nagycsapattá, mert Kanouté számolhatatlanul lődözi a gólokat és egyébként is sok kreatív játékos alkotja a keretüket, hanem azért is, mert – ahogy láthattuk szombaton – képesek elképesztően koncentráltan védekezni is. Szinte tökéletesen zárták le a folyosókat, a saját térfelüket teljesen uralmuk alatt tartva néha még gyors kontrákra is futotta tőlük és egészen a 73. percig Ramos taktikája tökéletesen működött. Addig a Barca Henry immár szokásosnak mondható kapufáival és néhány zseniális egyéni megmozdulás utáni helyzettel veszélyeztetett, ám hiába borult fel kis híján a pálya, csak nem akart összejönni a megérdemelt vezetés. Ekkor azonban Henry rálőtte a labdát Messi lábára, aki felpörgette azt és a hálóba zúdított, pontosan úgy, ahogy azt tőle el is várjuk, mert milyen lett volna már, ha leveszi, megfordul és bepasszolja. Pfujj, undorító…
A meccs végébe még belefért egy gyors gólváltás, a Barcának megítélt büntetővel kapcsolatban még meg kell jegyeznünk, hogy a Sevilla védekezésében egészen addig benne lesznek az ilyenek, míg Poulsent nem zavarják el valahova. Ezen kívül még annyit, hogy a reakciókból ítélve sokan fanyalognak a vendégek játékát látva, mi azonban meg vagyunk győződve róla, hogy ez pusztán érettségük bizonyítéka, valamint alapjátékuk feladása egy olyan célért, melyért idén már valós és egyáltalán nem szerény eséllyel lépnek pályára.


 

32 komment

Címkék: barcelona videó spanyol összefoglaló real madrid la liga valencia

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45175301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2007.09.24. 14:50:25

...megint csak azt tudom mondani, ha egy kicsit jobban nekiesik a Sevilla a katalánoknak, egész más eredmény is születhetett volna... Csak azért, mert égbekiáltóan védekeznek, az még nem szül önmagában gólt! Pedig a Barca védelem verhető, Jaja ide, Abidal oda...
...És még egy apróság: az összes torkot átharapás azért néha nem volt szép, vitte őket a lendület (fene a jó dolgukat, keserű pirula, de tisi-tapsi nekik...), madridban meg lehet gondolkodni, hogy Salgatót (igen, újra elmondom) zavarják már el a fenébe...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.24. 15:04:05

krystal, sportszerű vagy, szeretünk. :)
egyébként meg nem kell aggódni, a valladolid sok csapatot meglep még, nem a realé volt az utolsó skalpjuk. salgadónak pedig már legalább három éve a numanciában kellene játszania...

a barca védelem sebezhetőségéhez viszont nem árt, ha nálad van a labda, azt meg ugye meg is kell(ene) szerezni.

krysal 2007.09.24. 15:07:59

Ühm: viszont nem krystal, hanem krysal, mert attól már egy lépés a crystal, és akkor hejehuja, és elmegyek fradistának...

Úgy legyen, ahogy mondod, mondjuk egy Barca oda-visszára befizetnék nekik...

És épp erre értettem: mit szoktunk meg a Sevillától? Labdabiztosság, labdabirtoklás, pengeéles és gyors akciók. Mi volt most: a diplomatikus "lezárták a folyosókat" kb annyi, amit a Lyon is megpróbált, csak nekik még kevésbé sikerült. A Valladolid bezzeg megmutatta a receptet a nagyok ellen...
(irul-pirul, de csakazértis Hala Madrid!)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.24. 15:15:18

hát, igen, igazad van, de ezt is tudni kell csinálni. gonodlom, a londoni pofon is benne volt, hogy most ezt játszották. sajnos enélkül manapság nincs csapat.

bocs, krysal. :)

Sath 2007.09.24. 17:12:18

Krysal, van pár dolog amiben nem értünk egyet, de ebbe kár belemenni...Ugyanis Barca drukker vagyok, és szerintem nézetkülönbségeink ebből adódnak :)
csak egyet kiemelve a védelem nem sebezhetetlen de messze felül múlja a tavalyit.

nasteey 2007.09.24. 17:31:59

Igazat szólnak itt előttem. :) A védelmünknek egyenlőre egy gyenge pontja látszik. Egy végtelenül szimpatikus, szakállas közgazdász, aki a 23-as mezt bitorolja.

"Pedig a Barca védelem verhető, Jaja ide, Abidal oda... " -> persze, nincs átjátszhatatlan védelem. De a sevillai portás minden kirúgását visszafejelte Touré. Kanouté nem sok levegőt kapott. Abidal meg zsebre tette a bal oldalt, Navasostól, Alvesestől. Most nem egy Sylvinhot/Giot kell megverni a bal oldalon.

So-so én is jobban örültem volna, ha jobban támad a Sevilla, mert bár biztos kaptunk volna gólt, de hogy mi nem is eggyel többet rúgtunk volna, arra nagyobb összeget is tennék...

Tibiajax 2007.09.24. 18:22:57

Aaa nasteey, szívemből szolsz.
Most olvasom csak én is ezt a dumát - a Barca védelem verhető, Jaja ide, Abidal oda..
Ki mondta h verhetetlen? De én épp ennek örülök, hogy egyáltalán így beszélünk róla, hogy verhető-e vagy sem a mostani barka védelem. Főleg ez egy madridistától esik kifejezetten jól.
A közgazdász gyerek kb olyan már itt, mint Salgado a fővárosiaknál, megvannak azért a párhuzamok.:) Valahogy el kéne őket tüntetni mindkettőt, de ez eléggé lehetetlen feladatnak tünik, ugyanis egyik jobban tőzsgyökeres mint a másik. No meg persze, kinek kellenének?..

Lond · http://lond.blog.hu 2007.09.24. 18:50:05

senor presas elmehetne Granollersbe vagy Gironába vagy akár az Espanyolba :D Amúgy ha visszajön Puyol, akkor elég jó lesz ez a Barca védelem sztem... csak elöl kezdjen el játszani a kapafogu ronaldinnyo :)

Strigo 2007.09.24. 19:39:50

Azért az furcsa, hogy a tegnapi Man Utd-Chelsearől nincs cikk az NST-n, de ha jól tévedek akkor az egész Indexen sem. Pedig lehetne róla mit írni ám. Premiership-bojkott van nálatok, vagy mi?

nasteey 2007.09.24. 21:39:31

Salgado - Oleguer... hmmm. :) Nálam pedig mindig a katalán Pavón néven futott Oli... :D.

Oarbeaskoa 2007.09.24. 21:53:47

Ahogy az nst iroi kellemesen csalodtak az atletico madrid hétvégi játékát illetően, ugy rossz szerintem az előre jelzésük az atletic bilbaoval kapcsolatban. Merthogy a Bilbao fel fog javulni a szezon folyamán. Nem most szerdán, amikor lehet még kikap otthon az Atleticotol, a testvér klubtól. Sok az uj ember a csapatban (Lopez, Koikili, Susaeta, Munoz, akik mostanában mindig kezdők), uj az edző (Caparros), sok a sérült (Yeste, Orbaiz, Garmendia, Gabilondo), és a többi a sok fiatal ki a küszöbön áll a bizonyitásra (Llorrente, Ustaritz, Amorebieta, Iraizoz, Del Horno, Murillo, Martinez, Aduritz). Tehát igazából egy nagy kérdőjel, tele ismeretlenekkel. Én meg ugy gondolom hogy javulni fognak. Majd elválik

nasteey 2007.09.24. 22:12:27

Del Horno, mint bizonyításra váró fiatal? Bár sztem értem mire célzol, de akkor is kakukk tojás a felsorolásodban. Ő már bizonyított itt, nem is kicsit. Nagy formában játszott, amikor utóljára itt volt.

thetriggerhappy 2007.09.25. 03:01:13

oarbeaskoa,

eloszor is athletic....
masodszor ne nagyon hangoztasd ezt a testver klubot sehol, mert korberohognek. a madridiaknak van a leggusztustalanabb baszk gyulolo szelsojobbos tabora, akik tobbek kozott baszk szurkolok keselesevel melegitenek a meccsekre.
az, hogy anno az atletico is a csikos mezt valasztotta, meg nem teszi testverklubba oket.

aupa athletic txapeldun!

Oarbeaskoa 2007.09.25. 07:23:21

the trigger happy!!!

Olvasd el a két klub történetét!!!!!!!!

Oarbeaskoa 2007.09.25. 07:39:30

tessék adok egy kis segitséget:

en.wikipedia.org/wiki/Atl%C3%A9tico_Madrid

Nemrég volt az Atletico Madrid 100 éves születésnapja, akkor is felemlegették a Bilbao-t, talán játszottak is egy meccset.

krysal 2007.09.25. 12:56:56

A Barca védelmének nem csupán Oleguer a gyenge pontja, simán ide lehet tenni a Thuram-Marquez-Valdez triumvirátust is. Thuram öregedőben, nem egyszer az ellenfél 12. játékosa. Marquez egy ostoba favágó, 3ból 1 meccsen hozza a tőle elvárhatót. Valdez meg...ehh. Önveszélyes, pedig néha már azt hittem, elkapja a fonalat (lásd: tavalyi Barca-Real, ahol a 3bekapott góltól függetlenül kivédte Ruud szemét, etc). Figyelem! Valamit magára adó madridista nem fikázásként mondja ezt a Barcelona védelmére, hisz a mién sem épp..khm, najó, inkább szót sem érdemel. Bár újabban kezdek egy kicsit (de csak kicsit) hinni Cannavaronak is, Metzelder meggyőzött, Ramos meg úgy, ahogy van, egy kisebb csoda. Egyszerűen arra akartam rávilágítani, hogy egy ilyen Barca ellen életveszély tokozódni, mert ha átengedik a teret, ezzel a támadó szekcióval garantált a gól. És igen, ez most dícséret, méghozzá nem kicsi! Ha viszont a Valladolid-féle erőszakos-letámadós-nyolctüdővel pályafelszántós focit kapjuk, akkor viszont, urambocsá, a katalánok is a nadrágjukba csinálnának (úgy, mint mi... ehh). Arra akartam kilyukadni, egy ilyen kerettel rendelkező Sevilla, akinek az attraktív futball az erőssége, ne süllyedjen a Milan-Chelsea-Liverpool-hármas által fémjelzett antifoci szintjére, még ha eredményekkel is kecsektet. Intő jel: tavaly a madrid is ezt tette Capelloval. A bajnoki cím pedig nem a robotosodás eredménye, hanem az elszán előrejátéké (perce, meg az ajándéké a Barcátol, igen, igen...), amit a hajrában bemutattak. Szerintem ez a spanyol bajnokságban nem vezethet hosszútávon eredményre. Tessék csak megnézni a Valenciát! A keretük sokkal előkelőbb helyre predesztinálja őket, erre (megint mondom, önmagukhoz képest) a béka segge sincs látótávolságban...
Persze ez is csak egy vélemény. Igaz, Sath? :)

thetriggerhappy 2007.09.25. 15:15:08

kosz, hogy megismerteted velem a tortenetet....
attol, hogy 1903-ban mi volt, a ket klub nehezen hivhato testvernek.....
kerdezz meg errol egy bilbaoit vagy egy madridit.

thetriggerhappy 2007.09.25. 15:15:16

kosz, hogy megismerteted velem a tortenetet....
attol, hogy 1903-ban mi volt, a ket klub nehezen hivhato testvernek.....
kerdezz meg errol egy bilbaoit vagy egy madridit.

Sath 2007.09.25. 15:42:11

Krysal!
Ez is egy vélemény de egy nagyon jóféle! :)
Még a végén összeborul a két tábor :)
Tulajdonképpen mindennel egyet kell értsek, Thuram hulladék, klasszikus eset hogy életében nem hibázott egyetsem, az egyik legjobb volt a posztján, idejött és egyfolytában szopat minket. Pl az a bizonyos meccs, ahol Raúl 2-t, fejelt, illetve rúgott róla. Valdes pedig szerintem a tipikus szélsőséges kapus, aki nem jó...mert hol potyázik hol szemet véd kifelé, de inkább az elöbbi és a ami a legfontosabb, egyfolytában bizonytalan.
Amit a támadó pályafelszántó fociról mondasz abban pedig csak egyet érteni tudok, azért a szívem csücske a spanyol foci, amit a Valladolid csinált hétvégén.Bármikor, bárkire veszélyes lehet egy kiscsapat ha olyanja van(ált. otthon). Mert az azért ritka eset az elmúlt 3 évben hogy valaki kifut a Nou Campba és tönkre ver minket aggresszív támadó játékkal. De hidd el én is ezt szeretem szóval az lenne jó ha így esnének egymásnak és győzne a jobbik. De se sajnops inkább az igaz, és ezzel egyet kell értsek magával a cikkel, hogy Sevilla magáévá tette azt a modern futballból átmentett szemlétet hogy neki a pl. Barca ellen idegenben tökéletes az X...Meg mondjuk a Madrid ellen azt majd megveri a többieket. Bár ne így lenne, és olyan lenne a foci mint néhány évtizeddel ezelött.
Azt a hármast pedig léci többet ne írd le együtt kötőjellel, mert így is majdnem berepedt monitor :) Pfúj...

Sath 2007.09.25. 15:46:27

Krysal!
Ez is egy vélemény de egy nagyon jóféle! :)
Még a végén összeborul a két tábor :)
Tulajdonképpen mindennel egyet kell értsek, Thuram hulladék, klasszikus eset hogy életében nem hibázott egyetsem, az egyik legjobb volt a posztján, idejött és egyfolytában szopat minket. Pl az a bizonyos meccs, ahol Raúl 2-t, fejelt, illetve rúgott róla. Valdes pedig szerintem a tipikus szélsőséges kapus, aki nem jó...mert hol potyázik hol szemet véd kifelé, de inkább az elöbbi és a ami a legfontosabb, egyfolytában bizonytalan.
Amit a támadó pályafelszántó fociról mondasz abban pedig csak egyet érteni tudok, azért a szívem csücske a spanyol foci, amit a Valladolid csinált hétvégén.Bármikor, bárkire veszélyes lehet egy kiscsapat ha olyanja van(ált. otthon). Mert az azért ritka eset az elmúlt 3 évben hogy valaki kifut a Nou Campba és tönkre ver minket aggresszív támadó játékkal. De hidd el én is ezt szeretem szóval az lenne jó ha így esnének egymásnak és győzne a jobbik. De se sajnops inkább az igaz, és ezzel egyet kell értsek magával a cikkel, hogy Sevilla magáévá tette azt a modern futballból átmentett szemlétet hogy neki a pl. Barca ellen idegenben tökéletes az X...Meg mondjuk a Madrid ellen azt majd megveri a többieket. Bár ne így lenne, és olyan lenne a foci mint néhány évtizeddel ezelött.
Azt a hármast pedig léci többet ne írd le együtt kötőjellel, mert így is majdnem berepedt monitor :) Pfúj...

Sath 2007.09.25. 15:56:34

persze hogy berakja kétszer...bocsánat...
"Azt a hármas" alatt a Milannal kezdődöt értem ha nem lett volna világos. Marquezről, ha meg már itt vagyok, még annyit hogy szerintem nem olyan rossz, ha védekező középályást játszik, de ha középső védőt akkor constans gólveszély.

Sath 2007.09.25. 16:04:11

Ja, az lemaradt hogy viszont mostanában Thuram nem játszik és Puyol felépülésével szerintem Marquez sem lesz középső védő. Tehát a védelmi tragikomédiából 1 embert mentettünk át erre a szezonra, illetve néha feltűnik Oleguer úr...majd ha valakinek gólt kell rúgnia a hajrában ellenünk, arra az esetre.
Mostmár befogtam.

krysal 2007.09.25. 16:24:12

Sath!
Mit is mondhatnék? Tudod, mit? Inkább semmit, mert egyetértünk. Nézzenek oda, a végén tényleg összeborul a két tábor:) Aztán tudod, mit? Jön majd az El Classico! Ott meg két, védekezni igazából (már csak a futballkultúra miatt is) képtelen csapat csap össze:)
Ott legalább nem lesz ilyen eszmecsere!
Győzzön a jobb! És perce Hala Madrid! (Meg egyébként is: csak egy ilyen Jó Barcát jó legyőzni, megfordítva: egy ilyen Barcától nem szégyen kikapni. De azért az első pont jobban tetszik!)

nasteey 2007.09.26. 17:09:20

Hejjj... 05/06-os szezonban látta vki Marquezt középső védőt játszani? Előtte vkp-t? Nem értem miért írtok ilyeneket. Azért mert volt egy tré szezonja, nem kellene ennyire leírni. Én sem számítanék rá kezdőként, de nem jelent életveszélyt (mivel nem katalán, és nincs szakálla), kiegészítő embernek tökéletes. Thuramtól sem kell sokat várni, idén majd virít a kupában (reméljük nem lesznek sérülések, így a Puyol - Milito tengely adott egész évben), aztán elmegy levezetni Franciaországba. Valdes meg no comment, igen bajban lenne az, aki a tavalyi és tavaly előtti szezonjában szembe állítja a bakikat és bravúrokat. ;)

fiesta 2007.09.27. 12:09:18

"'Szakmailag" nem is szólnék nagyon hozzá, csak gondoltam, hátha irigykedtek :-) Sikerült a helyszínen megnéznem a Barca-Sevilla-t. Köszönet érte a kedvesemnek :-).
Ezzel életem egyik nagy vágya teljesült. Először talán bánkódtam, hogy Ronaldinho nem játszik. Aztán már azt sem. Kárpótolt a hangulat, a jókedv, Messi és többiek. Kár hogy a most felsoroltak szempontjából soha nem érünk el odáig itthon: színvonal, őrület, profizmus, rendezés, szurkolói viselkedés stb.
Ja, és előtte ünnepelték a stadion 50. születésnapját. Érdemes volt látni.

Fábió Kapáló 2007.09.27. 17:42:37

nocsak! három liga-győzelem + 1 a BL-ben a Barcának? hogy lehet ez? csak nem leskelődik valami titkos lyukon Henk Ten Cate? (mert hiszen a futballművelt magyar plebsnek ez a vesszőparipája; Henkpapa a nyerőember, hiszen ő volt a taktikai edző, nemdebár? egyébként nem: PÁLYAEDZŐ volt, na mindegy) szóval rijkaard olyan szar edző, hogy még, szidjuk, szidjuk, szidjuk, ahogy itt ez eddig is ment.... fura, hogy mégis tudtak nyerni.... hümm

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.09.27. 18:07:30

hát hol volt az isteni Roni??? szaladt a csapat nélküle. örültek srácok, hogy megmutathatják, milyenek nélküle.. hát igen jók. (ez persze már a hétközi fordulót is tartalmazza).

Dean 2007.09.29. 08:22:18

Hogyismondjam, ilyen játékoskerettel nehéz lenne nem nyerni néha.
Ettől függetlenül Rijkaard sz*r és kész.
Ahogy máshol is említettem: ha Henry kint van balszélen, akkor ki van középen? Úgy van: senki. Mi értelme ennek? Semmi.
Henry eddigi egyetlen gólját (vs Lyon) akkor szerezte, mikor végre a 11es pont környékén álldogált, ahogy MINDIG TENNIE KELLENE.
Rijkaard hülyesége például ez, hogy legyen 4 védő+6 középpályás, aztán valaki csak rúg majd gólt.

nasteey 2007.09.29. 08:48:10

Sztem ez nem így van. 1 csatár + 2 támadóval játszunk. Messi és R10 (vagy a helyén Henry) nálam egyáltalán nem a kp kategória.

Dean 2007.09.30. 12:08:48

Mint említettem, a Lyon elleni BL meccs végén kitették Messi "hőtérképét", és csak halványan érintette a 16-ost. A meccs 90%-át a felező vonal és a partvonal találkozásánál töltötte. Tehát nehéz lenne csatárnak nevezni.
Ronaldinho detto.
Eto'o nincs, Henry pedig kint van a bal szélen.
Egy ilyen szintű csapatnál ez szerintem katasztrofális bűn.
Ha mondjuk Inzaghi lenne a Barca csatára - szokott mentalitásával -, akkor a meccsenkénti 15 les mellett is rúgna 4-6 gólt azokkal a labdákkal, amikkel tömné őt Messi, Iniesta, Ronaldinho, Deco, stb stb.
Messi azért rúg olyan sok gólt, mert általában nincs középcsatár akinek passzolhatna.
süti beállítások módosítása