Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL, 2. játéknap - Go East!

2007.09.20. 13:31 _benito

Essünk túl rajta gyorsan: ahogy anno Bede kolléga a Barcával kapcsolatban megjegyezte, most a Lyonnál mondhatjuk, hogy ez bizony fin de un ciclo, azaz egy korszak vége. Teljesen lényegtelen, hogy kik és miért távoztak az elmúlt két évben a csapattól, a lényeg, hogy a jelenlegi OL-től már nem várhatjuk azt a bátor és szemet gyönyörködtető játékot, amellyel például az elmúlt években a Real ellen kényeztettek minket. Ennyit róluk, nagyon fáj kimondani, de sajnos több szót nem érdemelnek.
A Barcelonával kapcsolatban viszont több gondolat is kavarog a fejünkben, melyek közül az első, hogy ahogy idén, úgy tavaly nyáron is elkövettek egy nagy hibát: Henry leigazolásával késtek egy évet, Ronaldinho eladásával pedig késnek egyet. Henry kicsit még keresgéli önmagát, (de nem úgy, ahogy Sheva tette!) Ronnie viszont nemhogy pótolható, de nem is kellene venni senkit a helyére. Amikor tegnap Rijkaard lecserélte és behozta Iniestát, joggal gondoltuk, hogy átállnak a klasszikus kétcsatáros játékra, de nem így történt. Az ifjú fedezet ugyanis pont Ronaldinho helyét foglalta el és balról indulva szolgálta ki tökéletes passzal Messit, a rendező pedig pofátlanul bevágta a padon ücsörgő brazil ábrázatát, amiről megtartjuk magunknak a véleményünket, mely úgy érezzük, sokunké… Amikor azt halljuk, hogy Ronaldinho lenne Zidane utódja, eszünkbe jut a legnagyobb különbség a két játékos között: Zizou minden egyes cselének értelme és célja volt! A fiatal brazil lesz még szerintünk olyan formában, mint két éve, fogja még varázslatos labdákkal kiszolgálni társait, lő még olyan gólokat, amilyet rajta kívül nagyon kevesen tudnak, ám talán ezt már nem a Barcában teszi. Az erősödő konkurencia (egészen elképesztő ez a két srác!) sem hisszük, hogy javítana a helyzeten és sajnos egyre több a hiszti, a legyintgetés és a bírókkal foglalkozás is.
Magáról a meccsről annyit érdemes megjegyezni, hogy hiába borult fel a pálya, a hajráig nem sikerült a Barcának lezárni a nyitott kérdéseket, ami (láttuk már sokszor) bizony igen veszélyes, hiszen például a Betis ellen tavaly egy bajnoki címükbe került, hogy nem sikerült bevinni a döntő csapást. Most nem egyenlített az ellenfél, Henry pedig reményeink szerint nem csak időlegesen bogozta ki a gólzsák csomóját.

A csoport másik összecsapásán a Stuttgart talán jó lehetett volna egy döntetlenre, de a mérkőzés elején kínálkozó lehetőségeit rendre elhibázta és bár a szünet után sikerült megszerezniük a vezetést, ezt Adam pár perccel később egy remek lövéssel kiegyenlítette. A Meira ostoba szabálytalansága után megítélt büntető pedig már a skótok vezetését jelentette és a várakozásoknak megfelelően ezzel meg is nyerték a meccset.

A Sporting-Manchester United meccsen a Rooneyt ismét csatába küldő vendégek a két ex-sporting játékosuk révén veszélyesebben játszottak, de a mérkőzés két legnagyobb védését a vörösök kapusának kellett bemutatnia. Bemutatta mindkettőt becsülettel, így a MU megszerezte a jogot, hogy a következő idegenbeli BL-meccsein a cseresorát játszassa, amit kényszeredett vállrándítással fogadunk, mert nagyon gyúrtunk a Roma-Manchester visszavágóra. Eközben egyébként a rómaiak a Dinamo Kijev ellen bizonyították, hogy a kontinens egyik legjobb és legeredményesebb fociját játszó farkasok otthonukban nem kegyelmeznek senkinek. Perrotta korai találatát Totti toldotta meg a kényelmes hazai győzelmet hozó meccsen.

Óva intenénk mindenkit attól, hogy meglepetésnek nevezze az Inter törökországi vereségét. Az olaszok ugyanis mesterei az ilyen mérkőzések elbukásának, ezen kívül a Fener egyáltalán nem rossz csapat. A Nerazzurik szerencséjére a csoport nagy jóindulattal sem nevezhető leküzdhetetlennek, így ez a baki akár simán bele is férhet, csak akkor nem fog ártani, ha két hét múlva a keret erejének megfelelő támadójátékot mutatnak a PSV ellen. Annál is inkább, mert a hollandok élvezetes meccsen szűk vereséget mértek az orosz kirakatcsapatra és egyébként is szokásuk továbbjutni a csoportjukból. Mindenkinek szólunk, hogy októbertől kezdődően nem olyan marha kellemes Moszkvában játszani, úgyhogy így tessenek készülni, ráadásul a CSZKA nem a bolíviai válogatott, mely kizárólag a természet segítségében bízik.

Ritka élmény kínálkozott Londonban, hiszen manapság egy játszó csapat is ritka a pályán, nemhogy mindjárt kettő. Mivel sajnos nem láttuk az egész meccset, így nem tudjuk megállapítani, hogy az Arsenal ellenállhatatlan játékának köszönhető –e a sima 3-0, vagy vendégeik fogtak ki ennyire rossz napot, de mindképpen meglepő az eredmény. Ezt a Sevillát nem szokták így helyben hagyni, ebből kiindulva muszáj elhinnünk, hogy az Arsenal tényleg ilyen marha jó kis csapattá érett a tavalyi (bukdácsolással gazdagon tarkított) szezon során. Még egy csatárt és egy jó kapust azért ránézésre hiányolunk a keretből, de Wengernek még mi sem merünk beszólni.
Minden bizonnyal kedves olvasóink is hupililát hánynak az olyan patkányság láttán, mint a gólja után a szurkolókat csendre intő játékos. A colos román gyerek pont ezt csinálta a Prágában szerzett egyenlítő találata után (talán egy ősi román szokásról van szó?!), de tudjuk ezt be minden bizonnyal roppant kicsiny agytérfogatának, hiszen az összefoglaló elején láthatjuk, micsoda irdatlan kreténségért kap sárgát. A helyzetek alapján egyébként megérdemelt győzelmet aratott Prága ezidáig kevésbé ismert felének csapata, amihez mi csak annyit tennénk hozzá, hogy sok olvasónkkal ellentétben mi üdvözöljük a keleti csapatok előretörését.

 

59 komment

Címkék: barcelona videó ronaldinho összefoglaló bl iniesta manchester united as roma lyon inter sevilla arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41171319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szenator 2007.09.20. 14:30:58

Jo szoveg, ezzel egyet lehet erteni.:) A Barca jatekabol nekem is nagyon hianyzott a frissesseg, Ronaldinho pedig... vele nagyon kene valamit csinalni, mert igy inkabb karara van a csapatnak, mint hasznara. Kb. 2006 tavasza ota ezt jatsza (ha ezt jateknak lehet nevezni), ossze sem lehet hasonlitani ezt a Ronaldinhot a 2005-os Ronaldinhoval. A Lyonnak pedig bizony vege... de nem emiatt a 3-0 miatt, ezzel csak lathatobba valt az, ami mar nyilvanvalo volt az elmult hetekben is.
Visszaterve a nyari igazolasokra, szerintem bejottek, ezuttal nem nyultak melle a vezetok. Csak egy jo kapust kene hozni, mert VV permanens veszelyt jelent sajat csapata sikereire...

BruceWayne 2007.09.20. 14:42:38

Ronaldinho már így 27 évesen is többet ért el/ nyújtott/mutatott/tett hozzá a labdarúgáshoz mint az a #/*>x÷¤[ zidane (így kis betűvel), aki amellett hogy a pályán emberileg 1 nulla paraszt, 1 baromira túlértékelt k*cs*g is, jókor volt jó helyen 98-ban, azóta meg a fél világ el van ájulva tőle,de örültem mikor iyen dicstelenül búcsúzott a vb-n (jellemző a többség elfogultságára hogy még az ebben az esetben ártatlan Materazzit 2 meccsre eltiltották)... lehet hogy Ronaldinho nincs toppon egy ideje de azért tegnap is adott olyan passzokat amilyet mások nem nagyon tudnak, és lesz ő még olyan mint 2-3 éve..... bár az utánpótlás már most meg van oldva Barcelonában...

szferi 2007.09.20. 14:44:53

Pár dologgal nem értek egyet. A Lyonnak egyáltalán nincs vége, kulcsjátékosok mentek el az idén is, de előbb-utóbb szerintem feljavulnak, leginkább az Arsenalhoz lehetne hasonlítani őket, egyik csapatot sem kell temetni. A barca krízisben, de ezzel a játékosállománnyal ezen gyorsan túl kéne/lehetne lépni. Ronaldinho viszont már sohasem fogja hozni a két évvel ezelőtti formáját (esetleg egy-egy meccsen majd megvillan). Kiégett, kész, vége. És hogy a Roma lenne Európa egyik legeredményesebb fociját játszó csapata? Ez viccnek is rossz.

szferi 2007.09.20. 14:48:45

Nerazzuri! Ronaldinho eredményeit a Zidanéival nem lehet összehasonlítani. Zidane 10 évig volt a világfutball meghatározó alakja, Ronaldinho kb. két és fél évig... /Materazzi egy ma született bárány, és nem is bunkó, tudjuk./

Goljadkin 2007.09.20. 15:17:17

Zizou kiválló focista volt. Hosszú ideig, kimagaslóan jól játszott. Szerintem ezt mindenki láthatta. A tehetségét elvitatni nem lehet. Persze szeretni nem kell őt. Ronaldinhonak talán jót tenne a váltás, úgy érzem a Barcában már nem fogja hozni a korábbi (bombasztikus) formáját.

A keleti csapatoknak magam is szurkolok! Csak keményen :)

FYM13 2007.09.20. 15:56:14

Mancini monnyon le v rúgja mán ki moratti úr)! nem igaz, h senkinek nem tűnik fel,h qrvára nem ért hozzá!

Csörszike 2007.09.20. 16:03:17

Zizou eddig egyértelműen nagyobb Ronnienál. egyszerűen Zidane volt, vagy "van" a világ legintelligensebb focistája. Ron. pedig "csak" a legügyesebb. de Kaká ma jobb...
én bíztam a Lyonban, a győzelmükre tipeltem volna, de ez az arab gyerek csak metz-szintű csapatoknak tud 3at hinteni, kiderült...pár év múlva biztos megint lesz jó csapatuk...az ilyen jellegű, nevelős-kiárusítós csapatoknál mindig vannak 1-2 éves hullámvölgyek, amíg beérik a következő garnitúra. lásd ajax, esetleg arsenal.
aki pedig a Romát lefitymálja, nem ért a focihoz. és a Roma ezeket az erdményeket, és ezt a gyönyörű, egyérintős-rövidpasszos játékot sokkal szerényebb anyagi lehetőságekkel éri el, mint a súlycsoportjába tartozó eu-i nagycsapatok. ki is volt a nyári legdrágább igazolásuk? cicihno, 9 m eur...a tavalyi 1-7 egy alakuló eu.i nagycsapat kijozanító leckéje volt, amitől hosszú távon erősödnek. a MU egyébként meg minden nyáron 80 millióért erősít. 80/9 az meg majdnem pont 7:-)))
A keleti csapatokat meg énis szeretem. még a bunkó hagiéknak is tudok szurkolni egy-egy nyugati sztárcsapat ellen, mert az olyan romantikus, amikoR a legkisebb királyfi legyőzi a nagy szörnyet. ezek az eredmények pedig mindig bebizonyítják nekem, h akár nálunk is lehetne jó foci...szóval hajrá béketábor!

rizla 2007.09.20. 16:50:25

jaj, ezt a zidane szöveget hagyjátok már a picsába. zidane-nak hány olyan szezonja volt, amikor lófaszt sem csinált? a reallal konkrétan HÁROM. most ronaldinhonak volt 1 (ami alatt lőtt azért 22 gólt), +1 hónap. nevetséges, tényleg. én is eladnám laportaék helyében, de azért húzzatok már meg egy határt. egy VB-győztes, BL-győztes, aranylabdás játékosról beszélünk. aki mellesleg brazil. a brazilok pedig már csak ilyen hangulatemberek, könnyen kiégnek. régen ronaldinho cseleinek is célja volt, és értelme, és igen, játékintelligenciában csak zidane-hoz volt mérhető. sajnálom, hogy mostanában tényleg bűnrossz, de ez rajta kívül előfordult már ronaldoval, legutóbb meg mondjuk adrianoval is. ronaldo nagyságát a franc sem vitatja, pedig hát ő sem a régi már 4 éve.

rizla 2007.09.20. 16:58:14

zidane-t sem emlegetné amúgy így senki, ha a vb-n két jó meccsel (ebből az egyik pont a holtfáradt ronaldinhoék ellen), és materazzi lefejelesével fel nem villan még egyszer, 34 évesen.
ronaldinho most 27. szóval várjatok már az ilyen nagy szavakkal.

crouchy 2007.09.20. 17:45:58

Róma- élvezetes foci. lol

crouchy 2007.09.20. 17:46:40

bocsánat nem azt írtátok h élvezetes hanem azt h jó. (de ez sem igaz)

killercsiga 2007.09.20. 17:46:43

Szerintem Ronaldinhonak az kéne, hogy egy darabig kihagyják a kezdőből.
Utána talán megjönne a játékkedve, ami mostanság nem jellemző rá.

A jelenlegi Barcelonát Messi viszi a hátán.

szferi 2007.09.20. 18:33:05

rizla! ki ellen fáradtak el a brazilok? japán, esetleg ghána ellen!? A Roma pedig egy rakás szar, nagy elánnal kezdenek minden szezont, decemberre már sehol sem lesznek. A csoportkörből sem jutnak tovább, tavaly a doneck és az olympiakos ellen sikerült, de az nem nagy teljesítmény.

gibson 2007.09.20. 18:44:56

Zidane 32-33 éves kora körül égett ki, egy évek óta semmit nem nyerő, havonta edzőt cserélő realban, de a válogatottban végig meghatározó volt. a kapafogú viszont már 27 évesen a kiégés jeleit mutatja, válogatott szinten is. de tényleg várjunk 5 évet, kiváncsi vagyok, megújul-e még.
de addig azért ne emlegessük egy lapon Zidane-al, pláne, ha az inter a kedvenc csapatunk....

IronRock 2007.09.20. 18:57:24

Ronaldinho-nak tényleg jót tenne ha leültetnék egy pár hétig a kispadra, és csak 20-30 perceket kapna meccseken, vagy be se cserélnék. Bár benne nincs meg az az alázatos küzdőszellem ami Beckham-ben, aki miután Capello a lelátóra száműzte, nekiállt dolgozni mint az állat és visszaszerezte nemcsak a helyét, hanem a Real húzóembere lett a végén.
A probléma az, hogy Ronnie nem fog a padon kikötni, ennek pedig az az oka, hogy egész egyszerűen a Barca nem engedheti meg magának hogy a drága pénzen vásárolt és rengeteg pénzzel tömött "szuperzsenit" a kispadon jegelje mert egy ideje odavaló a formája és hozzáállása miatt. Ha Rijkaard ezt megtenné, ahogy állnak a dolgok a Barca öltözőjében, másnap tutira menesztenék és mivel Mourinho pillanatnyilag csapat nélkül van, meg is van a tökéletes utódjelölt. :-) A nyáron amikor a Milan jókora összeget ajánlott érte, el kellett volna engedni, abból a pénzből vehettek volna még néhány remek játékost, Ronaldinho meg szívhatott volna Kakával együtt a Milan középpályán a két-dudás-egy-csárdában szindrómával, mint a brazil válogatottban. Ráférne egy kiadós kispadozás, hadd emlékeztesse arra hogy miért is van itt és mi a dolga. Valószínűleg jóllakott is, nyert már VB-t, Copa-t, BL-t, spanyol bajnokságot kétszer is, volt aranylabdás, nehéz lesz felrázni. De neki is meg kellene értenie, akármennyire is zseniális játékos, manapság senki nem élhet a nevéből.

Rezgrof 2007.09.20. 19:00:10

Nono, hagyjuk csak Zidane-t békében. A labdarúgás művésze volt, senkit sem lehet hozzá hasonlítani. Ő nem labdazsonglőr volt, az egy másik kaszt.

Ő volt az utolsó irányitó középpályás, vele együtt gyakorlatilag ez a poszt ki is halt.

Tény, Gary Lineker nagyobb fair-play volt, de gyakorlatilag nincs világsztár, akinek ne lett volna emlékezetes tahósága (Maradona, Beckham, Gazza, Cantona, Rijkaard, de még Bergkampnak is volt emlékezetes, bár megtorlatlan 'hátbataposása').

Ronaldinho meg emberileg nem bírja, a Nike-Pepsi-média stb által rárakott nyomást, amíg csak a PSG-ben kellett szamba-focizgatni, addig ok a történet, de mióta brazil fiúcskából faragott nekem-kell-lenni-a-világ-legjobbjának-minden-meccsen-mindenpasszal
világszát lett, a lényeg elveszett.

Nem mondom, hogy az ő hibája, egyszerűen bezúzta egy PR gépezet. Azért tartsunk ki mellette is.

halareaal 2007.09.20. 19:37:22

Ronaldinho egyenlőre messze nem akkora játékos mint Zidane. Sztem nemis lesz soha, max ha végig azt a szintet játszaná, mint 2 éve. Ráadásul őt sokkal többet sztárolják, mint Zidanet akit így is többen tartanak jobbnak, hogy nem épült köré reklámkampány. Ettől függetlenül ha elmenne a Milanba, ujra a csucsra érhetne a Milan meg letarolná Európát. a brazilokkal az élen.(még így utoljára, mielőtt kiöregszik a csapat)Attól h vki azt mondja a Roma nem tartozik Európa legeredményesebb focit játszó csapatai közé, nem szapulja a romát, hanem a tényeket jelenti ki. Máskülönben mindvégig harcban lettek volna a bajnoki címért( hisz csak egy szedett-vedett interrel kellett volna megküzdeni), és a tavalyi bl-negyeddöntő sem a klubtörénet leghosszabb bl menetelése lenne... Adriano meg jó játékos de meg sem közelíti Ronit v Zidanet

Titi120 2007.09.20. 20:19:42

"Amikor azt halljuk, hogy Ronaldinho lenne Zidane utódja, eszünkbe jut a legnagyobb különbség a két játékos között: Zizou minden egyes cselének értelme és célja volt!" Hú, ezzel mennyire egyetértek ! A mai cselgépek közül egyedül Ribery az, aki kifejezetten céltudatosan cselezget, nem pedig pusztán színezgetési szándékkal, mint ahogy sokszor (persze nem mindig) Ronaldinho vagy C.Ronaldo teszi.

rizla 2007.09.20. 21:23:32

szferi: ki ellen fáradtak el a brazilok? hát ronaldinho konkrétan pihenés nélkül nyomott le két szezont a barcelonával, két bajnoki cím, és egy BL serleg lett az eredménye. ronaldinho produkciója a VB-n csalódás volt, de akkor mi volt zidane-é 2002ben??????? és ne feledjük, a franciák is címvédők voltak akkor.
nevetséges dolog egy visszavonult játékost összehasonlítani egy pályafutása közepén járó, és éppen krízisben lévő játékossal.

"Hú, ezzel mennyire egyetértek ! A mai cselgépek közül egyedül Ribery az, aki kifejezetten céltudatosan cselezget"

az ilyeneken csak röhögni tudok. ember, hány meccset láttál a barcától a 2005/2006os idényben? a mai ronaldinho nem jó, ez nyilvánvaló, de zidane-nak talán nem voltak gyenge évei? hajjaj, dehogynem. csak most visszavonult két jó meccsel, és egyből ő az isten.
félreértés ne essék, óriási játékos, már most legenda, de nevetséges amiket írkáltok egy olyan brilliáns emberről, mint ronaldinho.

aki ronaldinhot és c.ronaldot egy szinten emlegeti, az meg végképp nem tudja, mit beszél.

rizla 2007.09.20. 21:29:31

"Ronaldinho egyenlőre messze nem akkora játékos mint Zidane. Sztem nemis lesz soha, max ha végig azt a szintet játszaná, mint 2 éve."

zidane sem játszott végig ugyanazon a magas szinten... még a VB-n sem, a csoportmeccseken gyakorlatilag semmit sem csinált.
a sztárolás meg azért van, mert ronaldinho olyan tempót diktált a labdarúgásnak két éve, amit még zidane-tól sem láthattunk. aki látta őt akkoriban, az tudja miről beszélek.
a BL legjobb játékosa lett, aztán a VB-n kezdődött a hanyatlás. zidane UGYANEZ volt 2002-ben. megnyerte a reallal a BL-t, aztán onnantól kezdve mélyrepülés, a franciák rúgott gól nélkül estek ki a CSOPORTJUKBÓL, nem csak VB, de EB-címvédőként is. ezek után hogy jön ahhoz akárki, hogy ronaldinhot a mostani gyenge periódusa miatt egyértelműen zidane alá rakja.
nem értetek a focihoz, ennyi

rizla 2007.09.20. 21:32:48

az index kezdte amúgy ezt a baromságot a VB-s játékosértékeléseiben, hogy zidane fantasztikus nagyságához ronaldinho nem tud felérni.

egyszerűen csak imádja a média, amikor valaki nagyon magasról mélyre zuhan. így működik a világ. kurva jó dolog kimondani, hogy ÁHHH, ronaldinho már SOSEM LESZ ZIDANE-SZINT, jó érzés legyinteni. hát igen, hát igen, még a végén kiderül ronaldinhoról hogy egy falábú.

Micimedwe 2007.09.20. 21:59:40

Szerintem ezek a vastagbetűs megmondjukatutit baromi szájbarágós.

Rezgrof 2007.09.20. 22:11:27

rizla, leosztod a népet, hogy nem látja a focit, csak nézi, miközben magadra mondod ki ugyanazt az ítéletet azzal, hogy zidanet oltod. valószínúleg azért, mert életedben ha rúgtál is labdába, azt csőrrel tetted.

ronaldinho csodálatos játékos, de 32 évesen sehol nem lesz, mert az ő játékának alapvetően fontos része a gyorsasága, az meg ugye megkopik, ezt nyilván tapasztalod te is, amikor kihajtod a kondát a tarlóra.

zizou úgy ért a labdához, hogy öröm volt nézni, akkor is, ha csak egy labdaátvételről, vagy egy bokapasszról volt szó.

és még valami, ami kurva fontos: zizou azért csinálta meg a cselt, hogy aztán jobb helyzetből passzolhasson, ráadásul tőle (amikor a csúcson volt, persze) szinte lehetetlen volt szabályosan elvenni a labdát.

és, barátom, sztárt és világ- és európabajnokot csinált egy csomó középszerű játékosból - mert ő elvitte a hátán a franciákat, még legutóbb is, pedig nem 27 éves. dinho hol is töltötte a nyarat, miközben brazília copa américát nyert?

*** Krisztián főnöke 2007.09.20. 22:37:20

2002-ben, ha jól emlékszem csak az utolsó csoportmeccsen játszott, mert sérült volt. Zidane a futball pápája, a többiek esetleg kezet csókolhatnak neki, bár lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok.;]

rizla 2007.09.20. 22:42:28

rezgrof:

"félreértés ne essék, óriási játékos, már most legenda"

ezt írtam zidane-ról, igazad van, tényleg szétoltottam.

"és, barátom, sztárt és világ- és európabajnokot csinált egy csomó középszerű játékosból - mert ő elvitte a hátán a franciákat, még legutóbb is, pedig nem 27 éves. dinho hol is töltötte a nyarat, miközben brazília copa américát nyert?"

"barátom", zidane 2002ben játszotta el ugyanazt, mint a 2006os vb-n ronaldinho. legalább próbáld meg elolvasni, amit írok, ne csak reflexből ugass, zidane faszát szopva. akit - hangsúlyoznám újból - nagyon nagy játékosnak tartok, az utóbbi 10 év meghatározó európai játékosának. csakhogy itt nem ez a lényeg. én nem zidane-t, és ronaldinho-t versenyeztetem, pusztán "megvédem" a brazil 10est, mert nagyon fárasztó, és nagyon tipikus húzás akármilyen médiumtól, ahogy kárörvendve törli bele a lábát a nemisolyrég még világelsőbe. persze, minden kritikát megérdemel most ronaldinho, de hogy a faszba jön ide zidane? és miért kell egy már visszavonult, 34 éves, legendás játékossal összehasonlítani egy 27 éves, karrierje közepén járó játékost?

de nem értem miért kéne vitatkoznom valakivel, aki ahhoz is lusta, hogy elolvassa mit írt a másik. kultúra, kedves fiam. vitakultúra.

rizla 2007.09.20. 22:43:46

"2002-ben, ha jól emlékszem csak az utolsó csoportmeccsen játszott, mert sérült volt."

hoppá, hát elnézést, én úgy emlékeztem játszott. mindenesetre az elmúlt években nem volt jó, a 2006os vb-t leszámítva, ez tény.

rexford 2007.09.20. 22:58:20

A Roma jó focit játszik, az a bajuk, hogy nincs egy rendes csatáruk és amúgy is kevesen vannak.

Nagy kár lenne, ha Ronaldinho is arra az útra lépne, amire Jardel (mekkora gólgép volt, 125 meccsen 130 gól a Portóban!), Ronaldo, Adriano, Maradona, stb. Túlsúly, depresszió, pia/koksz, szevasztok.

Rezgrof 2007.09.20. 22:59:00

"ezek után hogy jön ahhoz akárki, hogy ronaldinhot a mostani gyenge periódusa miatt egyértelműen zidane alá rakja.
nem értetek a focihoz, ennyi"

vitakultúra, mi?

nem, kisbarátom, dinhonak most kellene a csúcson lennie, de nagyon nincs ott és ha erre a szezonra sem javul ugrásszerűen (mert ugy most van honnan), akkor kimondhatjuk, hogy az a csúcs bizony már mögött van. egyébként meg semmi nem kárörvend, gondolom, aki szereti a focit, az szívesen is nézi ronaldinho játékát, tehát mindenki azért drukkol, hogy feljavuljon.

neked jobban tetszik a játéka, mint zidané, másnak meg a francia volt a csúcs. ennyi, ízlésen ne vitatkozz, ahogy a mondás tartja.

gibson 2007.09.20. 23:03:13

_benito, amúgy nem lehetne, hogy ezentúl az összefoglalókba beleszövitek az eredményeket valahogyan és azt, hogy ki játszott kivel?

Pl.:

Barcelona-Lyon 3-0
Essünk túl rajta gyorsan: ahogy anno... ésatöbbi-ésatöbbi, mint a Hétvégi Jóslatokban...

Mert a nagyobb meccsek eredményeit én is vágom fejből, de pl. hogy ki játszott a Prágával és mennyi lett a meccs eredménye, az nem derült ki a egyértelműen a cikkből számomra...
Utánanézni meg lusta vagyok.

rizla 2007.09.20. 23:35:10

"neked jobban tetszik a játéka, mint zidané, másnak meg a francia volt a csúcs. ennyi, ízlésen ne vitatkozz, ahogy a mondás tartja."

de ember, hol írtam, hogy én jobban szeretem ronaldinho játékát?? én csak azt mondtam, hogy teljesen felesleges idekeverni zidane-t. hogy miért vannak alapvető gondjaid a szövegértelmezéssel azt nem tudom.
arról meg, hogy ronaldinho nem azért cselez, hogy jobb helyzetbe hozhassa a társait, arról egy klasszikus videó csak neked:

youtube.com/watch?v=RgJCUuTJhjs

egy ilyen zsenit vádolni öncélúsággal komoly hiba.

rizla 2007.09.20. 23:43:29

nem küldte el, amit írtam az előbb, szóval itt a válasz rezgrof:

"neked jobban tetszik a játéka, mint zidané"

értsd meg, én ilyet SEHOL sem írtam. egyszerűen csak nevetségesnek tartom, hogy ide lett keverve zidane.
egyébként sem ízlésről vitatkozunk, hanem tényekről, amiről felesleges. te azt állítod, ronaldinho öncélú, bezzeg zidane azért cselez, hogy jobb helyzetbe hozza társait. aki ilyet állít, az egy darab barcelona meccset sem látott a 2004/2005ös és a 2005/2006os szezonban. ugyanis amit állítasz, tényszerűen marhaság. itt egy video, tanulmányozd:

youtube.com/watch?v=RgJCUuTJhjs

egy ilyen zsenit leírni komoly hiba.
de hangsúlyozom: a barcelonába már szerintem sem fog megújulni.
azt pedig leírni hogy "most 27, most kéne a legjobbnak lennie" óriási baromság. ő nem most volt a csúcson, hanem két éve, és ez még pár brazilról elmondható... ronaldo sem csinált "semmit" évek óta (mert hát ronaldinho tavalyi gyenge szezonja így is 22 gólt jelentett a csapatnak csak a bajnokságban, khm, khm). a brazilok ilyenek.

rizla 2007.09.20. 23:44:15

bazmeg TUDTAM, hogy ez lesz, hogy elküldi mindkettőt.
csináljatok már ezzel valamit, kurva idegesítő. vagy valamelyik kommentemet töröljétek légyszives, köszi.

szabika 2007.09.21. 08:18:07

Jézusom, hogy egyesek miket írkálnak.... Zidane egy csomó középszerű játékosból csinált VB, EB győztest??? Valóban..... Henry, Trezeguet, Petit, Makalele, Thuram, Djorkaeff, Anelka, Wiltord, Desailly, Viera középszerű játékosok.... igaz....

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 08:25:57

rizla, a problémától természetesen minket is kettébasz az ideg, gondolhatod... ahogy azt is, hogy semmit nem tehetünk ellene. majd elmúlik magától, mint a lábtörés.

a vitához egy gondolat. azért írtam, amit, mert "a világ legjobb játékosa" vitában rendszeresen előkerül a két játékos neve és én valóban előrébb helyezem a franciát a postban is leírt okok miatt. én nagyon szeretem ronaldinho játékát, ahogy a barcáét is, de sajnos tavaly bizony előfordult, hogy ronnie kerékkötője volt a barca támadásainak (zárójelben: ilyet zidanetól sosem láttunk...), idén pedig egyelőre csak annyi a különbség, hogy rijkaard már le meri cserélni.

zseni, nem kérdés, de amíg meccsenként csak egy olyan labdát ad, amit messi lábára tett a második felesben, addig sajnos nem mondhatjuk, hogy formában van. cseréje jogos volt, talán ebben nincs vita.

r_magpie 2007.09.21. 08:31:03

Ugyan. Ennek a hasonlítgatásnak és az ebből generált vitának semmi értelme. Én csak annyit tudok, hogy mindkét játékost élmény volt nézni, amikor ment nekik (máig jó érzéssel gondolok vissza Ronaldinhonak arra a szezonjára, amikor minden Barca-bajnoki egy mega-fociorgazmus volt), ha viszont nem ment, akkor a nézőnek is fizikai fájdalommal járt minden egyes labdaérintésük. Zidane pedig 5 év előnyben van, ennyivel többet bizonyíthatott.

A Roma jó és eredményes játékát szerintem úgy érti a szerző, hogy racionális megfontolásból annyi helyzetig jutnak csak el, amennyi épp elegendő ahhoz, hogy megverjék az aktuális ellenfelet. És ezt helyenként elég stílusosan teszik. Más kérdés, hogy ezt egyelőre csak a Kijev, a Palermo, meg a Reggina ellen mutatták meg.

grizligeza 2007.09.21. 09:07:29

kedves nst!
gibson felvetésével egyet tudok érteni. baromi lusta vagyok csak az eredmények kiderítése miatt egyéb oldalakon böngészni, úgyhogy nagyon tudnám értékelni, ha szerepelnének a postban, mert én ezt az oldalt olvasgatom, mint megbízható értékítélettel rendelkező hírforrást.
emellett lenne egy olyan javaslatom, hogy a bajnoki fordulók összefoglalóiban jelezzétek az előzetes jóslataitokat, csak úgy, a poén kedvéért. vagy nem meritek vállalni a szembesítést önmagatokkal?

a két emlegetett játékos összehasonlígatása teljesen felesleges, becsmérlése meg egyenesen bosszantó olyan totálisan tehetségtelen emberektől, mint mi. de a legjobban a "már sose lesz olyan, mint két éve" jóslatok tetszenek. elég nyomasztó lehet a jövőbe látni...
arról nem is beszélve, hogy lehota a valaha élt legnagyobb.:)

szferi 2007.09.21. 09:12:24

Rizla! Alibizmus a brazilok vb-n nyújtott gyenge teljesítményét fogni, ugyanolyan "fáradtak" voltak/lehettek volna a franciák, németek, hollandok, olaszok... mégsem égtek le. A brazilok hullámvölgybe jutottak, kikaptak az első komoly ellenféltől, ennyi. két év múlva meglátjuk, az viszont biztos, hogy jelenleg nem ők a világ legjobb válogatottja. Ronaldinhora pedig ráfér a pihenés a barca kispadján.

szferi 2007.09.21. 09:14:37

... a fáradtságra...

ibagorib (törölt) 2007.09.21. 10:30:27

nerazzuri kommentjére: az "ártatlan" materazzi (csak így csupa kisbetűvel) szerintem semmivel sem kisebb köcsög mint zizou. Ezt más meccseken is bizonytotta a válogatottban és saját klubcsapatában is, ennek a hülyének mindig hergelni kell valakit, ami persze nem menti fel a hergeltet a tettlegesség alól, de lehet hogy én is bepancsolnék neki egyet, ha egész meccsen végig düdörögne a fülembe. A foci tudását meg ne firtassuk, mert agy eygszerű favágó, akiből 12 épp egy tucat.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 10:43:02

gabriel, az elejével egyetértek magam is, de materazzi azért nem rossz hátvéd ám... elvinni mellette a labdát pl kifejezetten nehéz (és bátor) tett, ráadásul elég gólerős is. ez a kettősség okozta, hogy mind a szuper, mind a köcsögválogatottunkban helyet követelt magának. :)

kedves mindenki, vettük az észrevételt, mostantól az összefoglalókban az eredmények is benne lesznek

Sath 2007.09.21. 11:05:29

Hát a Barca-s dologhoz nekem is vannak gondolataim. Ronaldinho-val baj van ez tény nem az ami 2005-ben volt ahogy az egész Barca sem. Viszont 2005-ben olyan játékkal nyertek Bl-t és bajnokságot amit én eddig, jó nem vagyok olyan öreg, még nem láttam. Ezt nehéz újra produkálni, mert már nincs meg az a motiváció, stb...ezeket már sok fórumon leirták. Én személy szerint a fő bajt a csatárkérdésnél látom, Henry egyenlőre érthetetleül ügyetlen, Eto'o pedig a nagy sérülése óta nem önmaga, most meg megint sérült, de szerencsére van egy Messi is...Ronaldinho-val pedig tényleg az lehet a baj hogy megfordult vele világ és már nem tud mosolyogva csak a labdára koncentrálni, mert már eleveelvárnak tőle mindent, szét hajtják a reklámokkal, azon kívül pedig a 2005-ös idény utény után azt találták ki hogy egyszerűen elrúgják. A tavaly szezon ezt egyértelműen mutatta szerintem spanyolországban.
Egyszerűen nem vehette át a labdát.

Ronaldinho Zidane összehasonlításról meg annyit hogy szerintem a franciának is voltak hullámvölgyei, sőt...A válogatottban állandóan kiemelkedő volt? hát a 2002-es VB nem annyira szerintem, meg a Realnál egy-két BL mecset leszámítva nulla volt. Nem az ő hibája volt ugyan, hanem a Reálban lévő problémák miatt. De ezen a VB-n is egy nagy mecse volt szerintem, a brazilok ellen, ott minden bejött ez tény.De alapvetően mondjuk vele kapcsolatban nem tudok objektív lenni mert annyira utálom a francia focit, hogy még az olaszok győzelméért is képes voltam szorítani a döntőben :)

mickeyknox 2007.09.21. 11:23:07

az is lehet, hogy mostanában nem csak egyre fiatalabb játékosok lesznek meghatározó szereplők egy csapatban, hanem hamarabb is "égnek ki" (bármilyen idióta kifejezés is ez). biztos vagyok benne hogy több klub-tétmeccset meg bemutató meccset és válogatott meccset játszott 27 éves korára, mint mondjuk zidane barátunk. egyébként meg kár ronaldinhót összevetni zidane-nal, mindkettő nagy játékos, de nem egy kategória. hogy ki kinek szimpatikus, mindegy.

ApukadHUN 2007.09.21. 11:26:00

Egyszer egy csajjal néztem egy meccset, aki előtte ha két focimeccset játszott. Azt mondta utána, hogy: Ez a Zidane, hogy tud focizni!
2006 vb brazil- francia.
Más kérdés Zidane-ról?
Egyébként meg az a 2005-ös Barcelona BL menetelés a hihetetlen jó focival???? Mondjuk a döntőre gondolsz, ahol sziporkázva (LOL) lenyomták a 10 emberrel játszó Arsenalt, vagy egy gyakorlatilag értékelhetetlen 10 emberes Chelsea elleni párharc volt az a kurva nagy foci.
Azért vazzeg Zidane a qrva nagy derbiken tette oda magát nem a recreativo huelva ellen...

cooper (törölt) 2007.09.21. 11:28:31

A Milan szanatórium helyrepofozná Ronaldinho-t, az Intert meg Mourinho mester. Zidane nagy focista volt, de szeretni nem tom miképp lehetett, már ha nem francia az ember. Roni jobb fej!

Sath 2007.09.21. 12:07:44

Abban igazad van hogy az Arsenal elleni döntő nem volt a legszebb játék, a Chelsea-t pedig szóra sem méltatom. Ki lehet akadni ilyesmiken, de szerintem itt mindenki a saját véleményét írja, ami nem szakmai, nem megalapozott. Na most az én véleményem szerint a Chelsea az Abramovicstól kezdve Mourinho-ig gusztustalanság, és a Barca ellen az egyetlen ötletük az volt hogy szétrúgják őket. Emlkézetes amikor pl a Messi kapott nem gyengét, valamelyik meccsükön, a nagy okos "Special One" le szinészezte, aztán nem játszott utána 2 hónapig...

Sath 2007.09.21. 12:14:04

Ja, és hogy az Arsenal 10 emberrel játszott a döntőben, hát igen, de szerinted jogos volt a kiállítás vagy sem? Mit kellett volna csinálniuk, bocs "vazze' de így már nem akarunk BL-t nyerni, mert bár jogosan ki állítottak egy embert tőletek de így már nem lenne az igazi...

ApukadHUN 2007.09.21. 12:48:10

De kérdem én, hogy mit hívunk a Barca sziporkázó nagy meccseinek a BL menetelés közepette?
Egyenes kieséses szakasz, BL, 2005-2006: CHELSEA, BENFICA, MILAN, ARSENAL
Ez 7 meccs. Melyik volt az amikor RONALDINHO meg a BARCELONA sziporkázóan és szemet gyönyörködtetően játszott?
Még a tavalyi Milan is tudott sziporkázóan játszani (Manchester ellen), de valamiért nekem arról a Barcelonáról nem az a BL sziporkázás jut eszembe.
Az megint más kérdés, hogy Zidane a nagy meccseken tette oda magát legjobban: BL döntő, VB döntő, brazil-francia.

ApukadHUN 2007.09.21. 12:52:39

Azért egy sziporkázó játéknak még illett is volna a 10 ember elleni meccs. Egy valaha látott legszebb játéknak még jót is tesz, ha az ellenfél csak 10 emberrel nyomja. De én a 7 meccs egyikén sem láttam, hogy igen, ez aztán a futball.

Titi120 2007.09.21. 13:04:56

rizla!
El vagy Te tévedve.

Nem azt írtam semmi rosszat Ronaldinhoról, csupán megjegyeztem, hogy gyakran (és ez a 2005-2006-os idényére is vonatkozik) fölöslegesen és öncélúan cselezget sokszor az előrehaladás legkisebb szándéka nélkül.

Ezzel állítottam szembe Ribery-t, aki a legjobb példa arra a játékostípusra, aki a cselt azért csinálja meg, mert haladni akar előre, nem pedig csak puszta szórakoztatási céllal sz*patni az ellenfelet (teszem hozzá nekem az utóbbi is tetszik, csak funkcionalitása miatt az előbbi stílust még jobban respektálom).

Titi120 2007.09.21. 13:06:25

Az előző hsz-em első mondatának magyartalansága miatt elnézést, csak most láttam. :)

Sath 2007.09.21. 13:16:28

Az egész szezonra értettemm hogy legszebben és legkiegyensúlyozottabban játszottak, verték a Milan-t és verték Chelsea-t jó játékkal és szép gólokkal. Olyan csapatokat akiket abban az évben nem nagyon vert meg más, saját hazájukban sem.Nyilván őket nem sikerült 4-0ra lemosni, ebben igazad van. De az én ízlésemnek jobban tetszett mint a Liverpool, vagy a korábbi Milan győzelem. Az idei rendben volt nagyon, a Kaká csodás volt. Én nem szeretnék ebbe a vitába mélyebben belemenni, ha te úgy érzed hogy az a 2005ös Barca játékszínvonal nem volt kiemelkedő, valószínű nem foglak tudni meggyőzni róla.
Szerencsére azért szerintem vannak páran akiknek tetszett, eléggé.

mickeyknox 2007.09.21. 13:21:42

szerintem mostanában divat lesz a chelsea mellett a barcelonát is fikázni... megörökölték a real helyét

Tibiajax 2007.09.21. 14:13:06

cooperügy 2007.09.21. 11:28:31

EZZEL értek teljesen egyet.
(respectszmájl)

Tibiajax 2007.09.21. 14:13:07

cooperügy 2007.09.21. 11:28:31

EZZEL értek teljesen egyet.
(respectszmájl)

ReszegesKaratemester 2007.09.21. 14:50:20

Üdv mindenkinek!

Én csak egy dolgot nem értek.Miért kell vkit bírálni,értékelni neaggyisten leírni?
Biztos sokan vannak itt olyanok,akik Barca drukkerek.Tölük kérdezném:hol a lojalitás?? Mikor 2 éve maga alá vizelt mindenki a gyönyörtől Ronaldinho játékától senki nem mondta,h el kellene adni..Most h nem megy a szekér (ez 22gólt jelentett,úgy h hösünk nem csatár,jegyzem meg...),azonnal száműznék egy murmanszki középcsapat cserepadjára...R-ót azért szeretik nagyon sokan,mert visszahozott vmit a játékba,ami rég elveszett.Értem én h könnyű belerugni a földön fekvőbe,csak nem túl humánus..Emlékeztek Kovács Ági úszonkra? Nem ment neki,majd kiderült,h Lyme-kóros.Mi van ha a brazilnak is van pl eü problémája?Ez eddig fel sem merült. Valaki elöttem emlitette,h tavaly konkrétan szétrugták.Nehéz ugy mosolyogva varázsolni,ha az ellenfél a technikai hátrányát fizikai megtorlással kompenzálja.Sztem.
Kiégett?Lehet. Beképzelt lett? Volt mire. Azt hiszem,akkor birálj vkit,ha egy favellából felküzdötted magad a focivilág csúcsára.
Hozzáteszem,nem akartam senki lelkébe beletaposni, de ugy birálni vkit folyamatosan, h közünk nincs a játékhoz azon a szinten ahol ő van,ráadásul meg sem tudja védeni magát..hát..eléggé előgerinchúros megoldás.

rexford 2007.09.22. 10:43:54

Kicsit unalmas már ez az "akkor bírálj valakit, ha..." duma. Nem teljesen mindegy, hogy ki mit mond kiről tét és kockázat nélkül? Azt sem lehet mondani, hogy xy múltkori könyve jó volt, ez meg szar? Vagy xy színész a legutóbbi filmben állat volt, most meg fos?

ApukadHUN 2007.09.22. 11:04:38

nyílván aki a Bl-t nyeri az legyőz olyan csapatokat is, amelyek nem gyakran szoktak kikapni:)

the real 2007.09.24. 11:54:56

Bár jó volt a Barca 2005-ben is, a BL-t csak egy évvel később nyerték meg. Még mielőtt többen is 2005-ről beszélnének Sath-ot követve.
süti beállítások módosítása