Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Brazíliai tudósítónk jelenti - Argentína, Argentína

2007.09.18. 15:44 bohus

Őrület, de igaz, hogy az NST-nek egyszer csak lett brazil tudósítója, merthogy Bohus kolléga pikk-pakk emigrált. Még most se akarjuk elhinni, sem azt, hogy elment, sem azt, hogy,  ha minden jól megy, ezentúl rendszeresen írunk - ír ő - arról, amit egyesek szambafutballnak neveznek. Íme az első posztja, retteghet minden mulatt bombanő!

Brazília a múlt szerdán emberhátrányban mexikót verte, és bajnokságában is lezajlott néhány mérkőzés. Totális futball, megállás nélkül, szinte minden nap. A nagycsapatok nyolcvan meccsnél is többet lejátszanak egy évben, mégha nem is olyan arányban színvonalas ellenfelekkel, mint az európai sztárklubok. A pár jó mérkőzés ellenére a brazil bajnokság és a mérkőzések színvonala is unalmas. Az idén ismét a Sao Paulo nyeri a Campeonatot. Nagy szerencséjére a hétközi fordulóban az üldözők mindegyike botlott. A Cruizero és a Botafogo is vereséget szenvedtek idegenben.

Braziliából jelentjük: A hétvége nagy kérdése volt, hogy már most végleg eldől-e a brazil bajnokság, vagy a következő három három hoz-e még izgalmakat. Kiderült, sajnos nem lesz benne izgalom. A Sao Paulo (57 pont) otthon 2:1-re verte a meccs előtt még 3. Santost (4.), amelytől most már 15 pont választja el. A 3. helyre ismét feljött a Botafogo, amely szintén 15 pontra tanyázik az első helyezettől. A rioi csapatnak Sao Pauloban, a Corinthians ellen egy igazi szar meccsen sikerült bekotornia egy gólt.

Valamivel élénkebb mérkőzést hozott a 2. helyezett Cruzeiro vendégszereplése az Atletico Mineiro ellen. A most már 48 pontos Cruzeiro kezdeményezett, ugyanakkor az Atletico 0:2 után még kiegyenlített, és ez a bravúr sikerült nekik 2:3- nál is, de 3:4 után kipukkadtak.

A meccs amúgy csodálatosan bizonyította, hogy mennyire tapló focistái vannak ennek a földrésznyi országnak. Az összeesett kiscsapat tehetetlenségében igazi dél-amerikai erőszakkal torolta meg a 19 éves Kerlon szemtelenségét. A Cruzeiro csillaga, Kerlon a jobbszélen alázni kezdte a védőjét, a labdát feldekázta a koponyájára, és aprókat fejelgetve megindult a 16-os felé. A mutatványosdi rettenetesen felpaprikázta a védőket, akik közül az egyik vállal teljes erőből elütötte szegény hetvenkilos fiút, aki hatalmasat zuhant.

Valahogy úgy képzelem a dél-amerikai börtönöket is mint azt a néhány másodpercet, ami eztuán következett. Amíg a bíró oda nem ért, három védőjátékos is az összerogyott Kerlon fölött üvöltözött, a haját is leordították a fejéről. A különbség, hogy a börtönökben ilyenkor szúrkálnak. A bírók Brazíliában nem fújkálják szét a mérkőzéseket, igaz, itt még a durva belemenések után is csak ritkán maradnak földön játékosok. A bírók inkább nem folynak bele a játékba. Egy összefoglalóban láttam, hogy a bíró még azt is továbbengedte, hogy a labdaszedőgyerek - amúgy teljesen szabályosan - hozza játékba a labdát.

6 komment

Címkék: bíró sao brazíl paulo cruzeiro

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42168970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2007.09.19. 07:46:57

Ugye a labdaszedő gyerekes esetnél nem arra gondolsz, amikor a srác - amúgy teljesen szabálytalanul, mert mozgott a labda - bepasszolta a labdát a kapuba kirúgás előtt...?

uk.youtube.com/watch?v=h1qxIz8_BQ4

winnie 2007.09.19. 10:07:09

azt írják, hogy kiállították a vállaló tahót. valaki?

winnie 2007.09.19. 10:08:27

"itt meg a többi hasonló húzásan, nem gyenge:
www.youtube.com/watch?v=XCQiWQ4Z_dw"

ennél a videónál, amikor a fején viszi a lasztit, nem kicsit végzi ki a sárgamezes. elég mazochista gyerek...

Dean 2007.09.19. 12:39:18

Ööööö...
Ez a "foquinha" ha jól értem fókabébit jelent - ez most a Kerlon csávó beceneve, vagy így nevezik ezt a fajta fejelős "cselezést"?

bohus 2007.09.19. 15:43:21

ismerem azt a szituációt, amelyről te beszélsz, de én most nem ezt említettem.
Kerlon eseténél nem láttam, hogy a védő piros lapot kapott volna, ezért inkább nem mentem bele ebbe a részletbe.
süti beállítások módosítása