Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 3. forduló

2007.09.15. 00:21 _benito

Igen, lesz meglepetés, nyugodjon meg mindenki. Aki már eddig is nyugodt volt, az pedig bátran üljön le megnézni szokásához híven a hétvégi spanyol meccseket, mert lesz minden, amit csak szeretnénk: nagycsapatot megtréfáló kiscsapat, középcsapatot eltángáló sztáralakulat és persze utolsó pillanatban szerzett gólok ismételt felbukkanása, hogy a többi meccsen se unatkozzunk. Az előző fordulóban a gólok fele a 70. perc után született, amit mi jó jelnek vettünk az elkövetkező időszakra vonatkozóan, többek között ezért is javasoljuk mindenkinek, hogy eszébe ne jusson kihagyni egyet sem a hétvégén látható meccsek közül.

Sevilla – Recreativo Huelva 3-0
A borzasztó tragédia után először szurkolói elé járuló Sevillát nem érinti meg annyira a városi rivális centenáriumi ünnepsége, hogy (kétségkívül csodaszép) ajándék gyanánt kikapjanak otthon az El Decanótól. A Recre eddig kétszer remizett, mindkétszer 1-1 lett a vége és mindkétszer Sinama-Pongolle szerezte a góljukat, ezért fáj most nekik marhára, hogy egy edzésen megsérült az ifjú szerecsen és legalább egy hónapot ki kell hagynia – mondjuk amúgy is kiállították a Getafe ellen, de amiatt csak egy hetet kellene pihennie. De nem csak ezért vágja agyon őket a Sevilla.

Valencia – Valladolid 2-1
Rosszul elkapott start, rengeteg sérült és belső feszültség teszi kétségessé, hogy a Valencia a múlt fordulóban megkezdett felkapaszkodást folytatja a szezonban hátralévő részében. Mivel a BL-csoportjuk is rázósnak ígérkezik, Flores jól teszik ha irgalmatlan gyorsan gatyába rázza a társaságot, melyre remek alkalom kínálkozik az eddigi eredményeivel minden bizonnyal roppant elégedett Valladolid ellen. A Mestella népe jóvátételt vár, az eltiltottak visszatérnek, mikor, ha most nem?!

Real Madrid – Almería 1-1
Nem kell mindjárt felhördülni, tudjuk mi is, hogy bátor tipp, de van egy olyan megérzésünk, hogy ez a tényleg ígéretes madridi garnitúra nemhogy nem indít három győzelemmel, de pont a legkönnyebbnek vélt meccsét nem húzza be. Ezt alátámasztani látszik, hogy ellenfelük a nyitófordulóban a Depor kárára bemutatott, nagyot szóló bemutatkozása után szoros meccset játszott a win-or-die helyzetben lévő Valenciával is. Cannavaro menetrendszerűnek mondható hibájára apellálunk, talán nem alaptalanul.

Athletic Bilbao – Real Zaragoza 0-1
Mivel minden a döntetlen mellett szól, muszáj mást tippelnünk. Annál is inkább, mert ezzel a hazaiak azért lennének elégedettek, mert vendégük jobb erőkből áll, a Zaragoza pedig azért, mert az első fordulóban porrá égtek, a másodikban pedig elmulasztották kiköszörülni a csorbát. Viszont annyi a kiváló képességű játékosuk, hogy mi nagy bátran a tavalyi szezonban látott Zaragozát jósoljuk pályára lépni és triumfálni és ha már ilyen szavakat le merünk írni, akkor így is lesz.

Osasuna – Barcelona 1-2
Laporta annyira ideges a meccs miatt, hogy izgalmában nekiugrott a világ összes futballszervezetének és az édes anyjába küldte el őket. Van is oka mufurckodni, mert csapata egyelőre a tavalyi hajrában látott játékot nyújtja, tehát finoman szólva nem meggyőző, ráadásul Eto’o megint megsérült és Ronaldinho is csak rögzített helyzetekből jelent veszélyt a sarkokban lakó pókokra (bár kiharapni bármikor ki tudná őket). Pamplonában azonban muszáj lesz nyerniük, mert a napokban kiderült, hogy jelenlegi formájukban még Katalóniában sem egyeduralkodók.

Deportivo La Coruna – Real Betis 0-0
Az ember a szülinapja után mindig rohadtul érzi magát, főleg, ha már előtte sem rebegtette boldogan a pilláit. A Betis szülinapi zsúrja is befuccsol a hétvégén, na, nem azért, mert ellenfele lehengerli és a földdel teszi egyenlővé (ilyet jelen pillanatban szinte senki ellen nem várhatunk a Deportól), hanem azért, mert vendéglátójához hasonlóan a forduló után is győzelem nélkül állnak majd. La Corunában hiába a nézők amúgy is erősen fogyóban lévő türelme a tét, még ez sem lesz elég.

Real Mallorca – Villarreal 3-1
Nem azért mondjuk, mert elhittük, hogy a sárgák annyira tré csapat lennének, mint amit a Real ellen a második félidőben mutattak. Sőt, nem is azért, mert azt hittük el, hogy a Mallorca diadalmenetét hozza majd a szezon, bedőlve az eddigi kifejezetten látványos eredményeknek. Hanem azért, mert ezek a spanyol kis – és középcsapatok mindig ilyen érdekes leosztásban aprítják le egymást a legélvezetesebb módon.

Real Murcia – Atlético Madrid 2-2
A resztliből összetákolt Murcia egyáltalán nem tucatcsapat, ez már most látszik, viszont a szokás szerint nagy nevekkel megerősített (bár emblematikus figuráját elveszítő) Atléti egyelőre még messze nem az, amit évek óta éheztetett szurkolói várnak tőle. Két csodaszép közhellyel harangoznánk be a mérkőzést az ilyenekre fogékony olvasóink kedvéért, Murciában ugyanis evés közben jön meg az étvágy, míg Madridban nem minden arany, ami fénylik. Parádés!

Espanyol – Getafe 2-0
Az előző fordulóban a hazaiak csodával határos módon veszítettek el két pontot, vendégeik pedig hasonló körülmények között szereztek egyet. Tamudo nyugodtságra intette az övéit, mondván, ha már a szokásokkal ellentétben két egymást követő szezonban ugyanazzal az edzővel kezdtek, akkor nyughassanak már egy kicsit, mert ha a tavalyi szezont nem is fogják túlszárnyalni, de a Getafe-féléket beletöcskölik a gyepbe emberül. Lássuk.

Racing Santander – Levante 1-0
Ha a hazai csapat a hajráig vezetni tud egy nála erősebb ellenféllel szemben, a vendégek pedig két meccs után nulla ponttal és pont ennyi rúgott góllal állnak, akkor valóban nem tűnik bátor tippnek sem a santanderi győzelem, sem a gólzápor elmaradása. Jó lesz, ha megpróbálnak ránk cáfolni a valenciaiak, mert ha igazunk lesz, az már egy kicsivel előrébb is mutat egy elrontott rajtnál.


 

5 komment

Címkék: spanyol etoo üveggömb cannavaro la liga tamudo

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr88165852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2007.09.15. 12:20:34

Szeretem ezeket a bátor tippeket, de azért a Madrid pontvesztésére nem mernék fogadni senki helyében, annál inkább a Barcáéra, mert ezúttal nem otthon játszanak, meglátjuk, ezúttal merre lejt a pálya...
Benito! Az Almeria pontszerzésére pont a Deportivo-féle meccs miatt apellálni? Nem szép dolog, hisz tudjuk, a La Coruna-i alakulat jelenleg akkor sem találná a tök*it, ha a kezükbe adnánk őket...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.15. 13:55:35

valahogy azért csak összekapartak egy döntetlent idegenben, de nyilván nem a depor elleni meccs miatt gondoljuk így. sőt, semmi miatt nem gondoljuk így, nevezzük inkább amolyan megérzés-félének, de belátjuk, vastagon benne van, hogy a real szétkeni a száját az almeriának.

visszatérünk rá az összefoglalóban, ígérem. :)

drogosmacska 2007.09.15. 15:37:31

Azt azért ne feledjük, hogy Negredo szerződése értelmében nem léphet pályára, és ez érzékenyen érintheti az egyébként igen szimpatikus kiscsapat (micsoda közhely, muhaha) támadójátékát - persze az is igaz, hogy a Realnak már a keddi BL mecsre is kellene tartalékolnia.

krysal 2007.09.15. 16:30:49

Tartalékolni? Na, igen, ha nem lenne ekkora a kispad Madridban, azt mondanám, rendben. De elnézve Ruud válogatottbeli megújulását, vagy azt, hogy gy Robbent nem siettetnek bevetni, aligha hiszem, hogy a tartalékolás lesz a fő cél, sokkal inkább a győzelem megszerzése. Már csak azért is, mert a megégés inkább elképzelhető a Werder ellen, Dortmundi meccs ide vagy oda...

Várom a visszatérést. Hja, igen! A megérzésről: ez is tipikus 6 pontos meccs. Vagy nyer a Madrid, vagy döntetlen, de lehet meglepetés is:)
Hjaj, de szeretem a focit... :D

nasteey 2007.09.15. 16:40:32

Egy röpke megjegyzés: Ronaldinhot lehet még szídni, de látni kellett volna a válogatottban, az utolsó két meccsén. Eto'o-nak most van megfelelő helyettese. Laporta jogosan ugrál. Nem olyan szörnyű a helyzet, mint ahogy Ti lefestitek, bár én is ennyit tippelnék. :)
süti beállítások módosítása