Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premiership, 6. forduló

2007.09.14. 18:59 Gitár János

Everton - Manchester United 2-2
A harmadik a nyolcadik ellen, vagyis a papírforma sima hazai győzelmet ígér, haha. Az azért a helyezéseken túl is figyelemreméltó, hogy a MU három szerzett góljánál kevesebb csupán egyetlen csapat nevéhez fűződik, vagyis a MU-nál tényleg megváltóként várják a sérülésből visszatérő Rooney-t. (Aki, reméljük, nem olyan állapotban lesz, mint tavaly a vb-n, amikor ugyancsak nagyon kellett sietnie a meggyógyulással.) Az Everton épp ellenkezőleg, egyelőre a bajnokság leggólképesebbjei közé tartozik, bár nem elsősorban a csatároknak köszönhetően. (Optimista Everton-szurkerek persze így nézik a dolgot: Yakubut megvettük, gólt rúgott rögtön, McFadden a francia válogatottat is megveri egyedül, olyan meg úgysincs, hogy Andy Johnson előbb-utóbb ne kezdjen termelni.) Szóval gólgazdag meccset, izgalmas döntetlent várunk.

Portsmouth - Liverpool 1-3
Korábban több ízben hangot adtunk kételyeinknek azt illetően, hogy a Liverpool igazi nagycsapat bír-e lenni. Most viszont együtt üvöltünk a Liverpoolt már a bajnokság fő esélyesének kikiáltó farkasokkal, amikor sima idegenbeli sikert jósolunk nekik a stramm Pompey ellen. Hátha Benitez tényleg világklasszist csinál a Madridban hallatlanul szétszórt és megbízhatatlan F. Torresből. (Nem hiszünk benne, de hátha.)

Tottenham - Arsenal 1-2
Az ész inkább valami iszamos iksze számít, de a szív azt dübögi: ha eddig ilyen piszok mázlija volt az Arsenalnak a szezon szinte minden meccsén, legyen most is! (Persze ennek a mázlinak a másik neve az, hogy végre megtanulta a csapat, hogy az utolsó 5 percben nemcsak elbukni, hanem megszerezni is lehet pontokat.) Sok minden múlhat azon, hogy Jol tényleg játszathatja-e már Lennont, aki ér annyit, mint a hülyén összerakott Spurs-keret három-négy bármelyik másik tagja. (Még megjegyeznénk itt, hogy minden idők legnagyobb horvát brazil labdarúgója, az Arsenal-csatár E. Da Silva három góllal zárta a két válogatott meccset, míg a Chelsea-től fű alatt megvett, tavaly Mourinho által még nagyon reklámozott L. Diarra alapembere volt az összesen egy pontot szerző francia válogatottnak.)

Birmingham - Bolton 1-2
Kiesési rangadó - írnánk kajánul, ha nem tartanánk boltoni barátaink haragjától. Valamiért azt hisszük, hogy N. Anelka a mezőny fölé fog nőni és két góllal eldönti, hogy kinek lesz este hatra még szarabb kedve.

Sunderland - Reading 0-1
Puff, még egy kiesési rangadó. A Sunderland a jól sikerült első és a hősiesen elfogadhatóra mentett második forduló után egyre csak bénázik (0-3 a Carling Kupában a Luton ellen?! mi van?!), szegény Reading meg, hiába adtunk meg neki minden támogatást, már a kifutópályán beleállt a földbe (öt meccsen két gól?!). Még ez egyszer hiszünk Coppellben, de ez így nagyon nehéz lesz.

West Ham - Middlesbrough 4-2
Lehetne azon viccelődni, hogy na, ezek már öt forduló után megtalálták a táblázat közepén a helyüket, játszaniuk se kéne, úgyis ott végeznek valahol a 11-12. körül. A valóság azonban az, hogy ez két igen kiváló kerettel (mondjuk az éppen szárnyaló Evertonéhoz legalább hasonló szintűvel) rendelkező csapat normálisnak tűnő menedzserekkel, vagyis mindkettőből kiférhet egy UEFA-hely. A West Ham győzelmét a hazai pálya és a Boro közmondásos megbízhatatlansága miatt tartjuk valószínűbbnek.

Wigan - Fulham 3-0
Nincs nekünk semmi bajunk a Fulhammel, de képtelenek vagyunk beléjük látni, amint érdemben felveszik a küzdelmet az Európa Legjobb Pozíciós Csatára™, Emile Heskey vezette hazaiakkal.

Chelsea - Blackburn 2-2
A hétvége meccse. Mint már többször volt szó róla, nagyon sokat várunk idén a Blackburntől, a Chelsea meg minden ellenkező híreszteléssel szemben tényleg szupercsapat. Tippünk éppen ezért merész, elég valószínűtlen, hogy Mourinho két egymást követő meccsen pontokat veszítsen, de rizikó nélkül nincs kockázat. Kiváncsian várjuk, hogy vajon ha Sevcsenko az ukrán válogatottban nem sérült, akkor vajon a Londonban még sérült-e és továbbra is a rémesen ineffektív Kalounak vagy a köztudomásúlag nem ügyetlen, de a Premier League-hez képest egyelőre rém lomhának mutatkozó Pizarrónak kell-e játszania a helyén. Valamint azt is, hogy az ember, aki nemcsak a Stamford Bridge népének kedvenc Chelsea-játékosa, hanem a miénk is (na jó, az egyik), vagyis Joe Cole, kezdő lehet-e végre.

Manchester City - Aston Villa 1-1
Két hete a City már-már bajnokesélyes volt, a Villa meg ugyanolyan arctalan, mint az előző szezonban. Azóta a hülye svéd ember csapata kétszer vesztett (igaz, olyan csapatokkal szemben, melyektől úgymond ki lehet kapni), a Villa meg megverte a Chelsea-t, amiért ugyan nem jár több pont, mintha mondjuk a Fulhamet verték volna meg, de olyan sok csapatnak azért nem jött össze a Mourinho-korszakban. A meccsen inkább elkeseredett lövészárok-háborút, mint futballünnepet várunk.

Derby County - Newcastle United 0-11
Ugyanennyi lett egyébként a női vb-n az argentin-német meccs. Az újjászületett M. Owen részéről mesterhetesre számítunk. Komolyan? Komolyan nyerni fog a Newcastle.

13 komment

Címkék: angol üveggömb premiership

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr52165590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2007.09.15. 00:07:17

"Persze ennek a mázlinak a másik neve az, hogy végre megtanulta a csapat, hogy az utolsó 5 percben nemcsak elbukni, hanem megszerezni is lehet pontokat."

én úgy emlékszem, az arsenal tavaly egyértelműen vezette azt a statisztikát, miszerint utolsó 5-10 percben rúgott góllal, gólokkal pontot szerezni. most így hirtelen csak a mancester elleni, emirates-beli rangadó ugrik be, de volt még pár.

Woland 2007.09.15. 04:02:49

heja,
nagyot csalodnék ha a Spurs legalább a döntetlent nem hozná a Lane-en. de inkább a győzelemre tippelnék és nem kizárólag azért mert Tottenham fan vagyok : ) Nyerni kell mert hihetelenül elcsesztük a szezonkezdetet és a szezonbeli első North London Derby megnyerése meg tudná hozni a csapat lendületét. Ráadásul vérge Lennon és Bent is bevethető lesz, mig az Arsenalnál Gallas és Eboué sérülés miatt, Senderos pedig piros miatt nem játszhat, tehát a védelmükben lehetnek gondok.
Berbatov, Keano, Bent, Lennon, Bale - olyan nincs hogy valamelyikük ne köszönjön be!!! : ) Arról nem is beszélve hogy 1999 óta nem vertük meg őket!

Come On You Spurs!!!!

Sladin 2007.09.15. 15:51:00

Liverpool hozta a tőle szokásosat. Nem hiszem, hogy Benitez normális, amikor a B csapatot küldi pályára.
Ilyen kezdő felállás: Voronin-Crouch-Benayoun-Alonso-Sissoko-Pennant
Arbeloa-Agger-Carragher-Finnan-Reina
Miért kellett így kezdeni, 3 nullánál félidőben le lehetett volna hozni Babel-t, Gerrardot, Torres-t vagy akárkit... Nem a 60 perctől beküldözgetni őket... Csoda, hogy ki nem kaptunk, Reina óriásit védett a 11-esnél... Amíg Benitez rotál, addig nem hiszem, hogy a poolt bármikor is bajnokesélyesnek lehetne hívni.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.15. 18:18:06

Sladin

Hát, a végével nem értek teljesen egyet, de tényleg az a helyzet, hogy nem vészhelyzetre kell behozni a legjobbakat, hanem a kényelmes kettő-három null után lecserélni. Pennant és Babel eddig hülyét csinált a védelmekből ha egyszerre voltak a pályán, most ez egy másodpercig nem volt így.

A Manchester viszont megint megkapta a maga kis segítségét, Scholest szépen le kellett volna küldeni fenébe, és szerintem - bár ezt a Premiere-en nem ismételték elég jó szögből és elégszer, - a Tottenhamtól megint sikerült elvenni egy gólt véletlenül 1-1-nél. Utóbbi eseben lehet, hogy tévedek, és természetesen ettől még Darren "sziksztínmiljön" Bentnek be kellett volna rúgnia ziccerét 1-2-nél.

rexford 2007.09.15. 19:08:24

Sladin, egyetértek (sajnos). Még jól állunk, de máris belém fészkelt a para.
Az Arsenal viszont elképesztő, lehet, hogy tényleg jobbak lesznek Henry nélkül.

crouchy 2007.09.15. 19:38:30

a wigan meccset eltaláltam! Wáó:D ott 1 1 re godoltam. ammeg a benítez bácsi télleg nem normális. mer nem fogja fel h nincs annyi jó játékosa h rotáljon. arbeola egy büdös szardarab, ez a benayoun is tök béna. a finan carragher agger védelemmel nincs semmi gond kell még mellé egy riise mondjuk. a középpálya se wolt rossz de azért annyira nem szar a pompey h gerrard nélkül ki leheseen küldeni ellene a poolt. a csatársor meg pompás wolt:D

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.15. 22:33:53

Crouchy

Ez az Arbeloa egy büdös szardarab szerintem finoman szólva túlzás. Ma nem volt olyan jó, ez kétségtelen, viszont az idnyben az egyik legjobb Liverpool játékos volt.

Agyébként nem tudom, ki figyeltem meg, de ha Mascherano a pályán van, sokkal jobban gurul a labda. Sissoko ismét kb öt alkalommal akasztott meg támadást. A legjobb támadópár a Torrs-Kuyt, és pont.:) Talán azért, mert az egyikükben megvan minden, ami a másikból hiányzik, nem tudom..

Most biztosan csak annyit tudok, hogy kicsit sokat ittam.:)

Sladin 2007.09.15. 23:20:55

crouchy: szerintem Arbeloa jó játékos és még nagyon fiatal... Riise jobb lenne a balhátvéd posztján, mert erősebb szerintem, de jó játékos...
habitang: egyetértek, Sissoko ne akarjon támadni... Nem értem miért ő a támadó kp, ha ott van Alonso is a pályán... ezenkivül azt sem értem, miért nem vállalkozunk több távoli bombával, nem mernének többet betömörülni az ellenfelek és akkor több helye lenne a csatároknak. Kuyt nagyon hasznos, nem igazi csatár főleg a poolban nem, de ősszeköti a kp-t a támadó sorral... Torres számomra meglepően befejező csatára a poolnak legalábbis eddig. Crouch és Voronin bármelyik kettő mellé befér, de szeritnem vmelyiküknek Torresnek v. Kuyt nek kezdőnek kell lennie, ahhoz, hogy nyerjünk.

kuttorkutya 2007.09.16. 12:25:34

"ez két igen kiváló kerettel (mondjuk az éppen szárnyaló Evertonéhoz legalább hasonló szintűvel) rendelkező csapat"

Mármint a Boro?! A PL egyik leggyengébb csatársorát tudhatják a magukénak.

crouchy 2007.09.16. 13:25:32

szerintem meg arbeola igenis egy nagyon rossz játékos. egy spanyolosan alattomos disznó, és nem olyan jó mellé h ezt kiegyenlítse. Riisenek gerrardnak, meg alonsonak télleg többet kéne bombázni. a sissokonak meg nem kellene egyszerre pályán lenni gerrardal. A mascherano is egy nem túl technikás tisztogató, olyan gattuso féle de jówal gyengébb kiadásban, meg a kuyt is egy harcias játékos csak hát ez megin az ügyesség rovására megy..

pocak 2007.09.17. 13:06:23

Arbeola szerintem olyan semmilyen. Nem szardarab, de nem is jó. Sissokót nem értem, meg-megakaszt támadásokat, de ha labdát szerez, általában izibe vissza is passzolja az ellenfélnek. Mascherano klasszisokkal jobb, csak a rutin hiánya miatt nem ér fel Gattusóhoz - még.

Kuyt-Torres kell elől egyértelmű, amennyit csak lehet, meglepően jól működnek együtt - úgy lehet ez, ahogy habitang mondja, az egyikben megvan, ami a másikból hiányzik.

Ezt a két pontot meg igen, szerintem is Benitez cseszte el az idióta rotációval. Totál hiányzott a kreativitás a csapatból, amit a Touluse meg a Derby ellen olyan jó volt látni.

crouchy 2007.09.18. 21:03:35

Newcastle csak most látom.D:D jézusom. 1-0? lolxd

crouchy 2007.09.18. 21:03:37

Newcastle csak most látom.D:D jézusom. 1-0? lolxd
süti beállítások módosítása