Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 2. forduló - jön a Real Madrid!

2007.09.03. 15:52 _benito

"Az első félidőben sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél, több helyzetünk volt, veszélyesebbek voltunk és uraltuk a mérkőzést”. Na, vajon melyik edzőbá’ értékelte így csapata teljesítményét? Hát persze, hogy az otthonában 0-5-re végző Pellegrini, akinek azért van némi igaza, ezt ne vegyük el tőle. Az első félidőben valóban elég jól tette-vette magát a Villarreal, ám a szünet után 5 perc alatt kapott két gól a padlóra küldte őket és a végén csak az volt a kérdés, hogy lesz –e történelmi alázás.

Sneijder és Guti (nem félünk használni a szót) galaktikusan játszott középen, Metzelder ugyan majdnem fejelt kezdetnek egy öngólt, de utána átjátszhatatlan volt, a támadók pedig a megfelelő támogatást megkapva szintén tökéletesen tették a dolgukat. Arra szeretnénk felhívni a tisztelt olvasók figyelmét, hogy a Real játéka az elmúlt három hétben annyit gyorsult, hogy nem is merünk majd odanézni, ha már Robben tapossa a vonalat a balszélen.

Ezzel szemben a Barcelona pont olyannak tűnik, mint amilyen tavaly volt. Az első félidőben parádé és pukkedli, villámgyors, kombinatív játék, folyamatos nyomás az ellenfélen és csodálatos egyéni megmozdulások, melyek gólt, vagy gólokat eredményeznek, aztán a második félidőben ennek szöges ellentéte: ha lenne a játékosokon óra, folyamatosan azt néznék, vagy ahogy Tanult Kollégám találóan megjegyezte: basszák a labdát, nem szeretgetik. További hasonlóság a tavalyi szezonnal, hogy Valdes továbbra is életveszély a kapuban, Deco olyan látványosan tud unatkozni a pályán, hogy szinte mi is elálmosodunk tőle és ne hallgassuk el, hogy a nyári gyepcsere sem sikerült tökéletesre, mert a Nou Campban még mindig kicsit lejt a pálya. Mindegy, így legalább minden összefoglalóban benne lesz Toure lövése, melyet meglehetősen határozottan irányított a kapu felé.

A Getafe az utolsó utáni pillanatban mentett meg egy pontot hazai pályán a Sinama-Pongolle góljaival egyesével haladó Recre ellen, ami nem is rossz annyira, ha hozzátesszük, hogy az utolsó fél órát emberhátrányban játszották végig. Még náluk is bőkezűbb volt az Espanyol, mely a szünetre kétgólos előnyt harácsolt össze Luis Garciának köszönhetően, melyet aztán az utolsó 10 percben sikerült leadniuk a Betis otthonában. 

Az Almeria kikapott ugyan otthon a Valenciától, de egyrészt egyáltalán nem adta könnyen a bőrét, másrészt egyáltalán nem úgy játszottak, mint egy kiesőjelölt kiscsapat, aki még a kapufának is csókolomot köszön. Mi már licitálunk az aukciós portálon egy Negredo-mezre.

A Levante otthonában is egy csatárral kezdett, így nem csoda, hogy nem sikerült gólt szereznie, viszont most legalább nem is kapott. A döntetlen miatt a Murcia játékosai sem zokogtak véres könnyeket, ezt a feladatot a kilátogató szurkolókra bízták. Zaragozában elmaradt az általunk várt Aimar-feltámadás és vele a győzelem is, sőt, egészen a hajráig vezetett a vendég Racing. Az ember azt gondolná, hogy négy argentin válogatott egy csapatban azért eredményesebb játékot jelent, ám úgy látszik, Fernandez mesternek bőven akad még dolga, hogy ütőképes csapatot formáljon az ígéretes keretből. Mondjuk mi Ayalát akkor sem vettük volna meg, ha adják hozzá Jennifer Lopezt és Kelemen Annát.

A Depor kétszer is egyenlíteni tudott a Valladolid otthonában, de minket nem tudnak becsapni és tudva-tudjuk, hogy az idei megint nem az ő szezonjuk lesz. A lilák ezzel szemben nem hisszük, hogy érintettek lesznek a kiesés elleni harcban, kivált, ha a Borja-Sisi közép továbbra is ilyen remekül üzemel majd. Mendilibar egyenesen odáig ment, hogy semmi pénzért nem válna meg tőlük, amiről szintén tudjuk, hogy kamu, de hiszünk a spanyol szakíróknak, akik szintén jó véleménnyel vannak róluk. Eközben az Atléti minden erejével a szezon elrontásán dolgozik és hogy eredményesen teszi, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy máris a 14. helyen találjuk őket. Hiába játszott már Reyes is egy fél órát és szintén hiába osztogatott a híradások szerint kiválóan Simao Sabrosa, az a védelem, amely az első két fordulóban három gólt kap az első húsz percben, nem esélyes nagy célok elérésére.
Annyi szerencséjük azért van, hogy kicsit még mindenki keresi a formáját és az ideális csapatát, úgyhogy korai lenne akár válságról, akár mennybemenetelről beszélnünk. A második forduló után csak annyit tudunk biztosan, hogy bazi erős Real Madriddal kell számolnia a La Liga és az egyéb európai versengések résztvevőinek.

 

 

27 komment

Címkék: barcelona spanyol összefoglaló real madrid la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96156445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.09.03. 17:08:49

mielőtt elszállnánk a realtól: ha az első félidőben csak egy (két) helyzete bemegy a villarealnak, simán fordítva is alakulhatott volna a végeredmény. az első félidőből kiindulva galaktikus mázlija volt a madridnak. második félidő más tészta.

rexter 2007.09.03. 17:16:39

itt nem divat elsozni?
elso lesz a Real! ahahah

IronRock 2007.09.03. 18:02:18

Annyit tennék hozzá bobbyperu hozzászólásához a galaktikus mázlival, hogy a Real a bajnokság hajráját úgy csinálta végig, hogy az ellenfél többnyire vezetett ellene, néha 2 góllal is. A végén mégis mindig a Real nyert. Ha Schuster csupán ezt a mindig-küzdő-sose-feladó mentalitást tudja hozzátenni a csapathoz, sanszos hogy megint ők lesznek a bajnokok. Most már csak azt szeretném tudni, a francnak kellett megvenniük 4 baloldali játékost. Snejider, Drenthe, Heinze, Robben.... Majdnem biztos hogy a három holland közül kettő kispados lesz, mert Gutinak is helye van a kezdőben. A Real jobb oldala viszont gyenge...

Ronal-d'oh! 2007.09.03. 18:07:43

Azt tudtam, hogy Sneijder jó, de hogy ennyire, azt nem. Gólpassz, 2gól, ebből a szabadrúgás zseniális.

Aradebil 2007.09.03. 18:35:35

cegény sárgák,meglátszott Forlán hiánya,Rossi annyit hokizott elől h rossz volt nézni :(

johevi 2007.09.03. 19:08:37

Szegény Villareal még egy reális eredményt nem focizott, az otthon kapott ötös legalább akkora túlzás, mint a Valenciai rúgott hármas...
Azon vettem észre magam, hogy tetszik a Madrid játéka, pedig sosem szerettem őket. És úgy nyertek, hogy a fekete copfos gyerek csak zavarta a sajátjait.
A Barcat meg nem kell cseszegetni van még 60-70 meccsük ebben a szezonban, miért csináljanak fesztivált kétgólos előny után. Ez van...

killercsiga 2007.09.03. 19:11:10

Utáltam a kirakat-Realt, és kárörvendően mosolyogtam a szenvedéseiken. Az előző idényben megint feljöttek, most meg már szimpatikussá kezdenek válni.

Vajon a teljesítmény a "sztárok" mennyiségével fordítottan arányos lenne? (ld. Barcelona)

piroe 2007.09.03. 19:17:49

én Sneijder második gólját mééltatnám.ahogy elcsavarta külsővel...nem sokan csinálnák utána.forca barca!!

Ronal-d'oh! 2007.09.03. 19:22:51

Az egy dolog, hogy nem parádéznak, az antifoci meg megint más. Hányni tudtam volna a második félidőtől, az elsőben meg Abidalon csodálkoztam, hogy mit tud. Esernyő a saját tizenhatosán belül :O Ja és Zambrotta ollója se maradhat ki. És ők csak a védők...

Gabez 2007.09.03. 19:39:08

bobbyperu: "ha az első félidőben csak egy (két) helyzete bemegy a villarealnak..."

Erre nem lehet alapozni. Pl. ha a barcelona nem rúgja azt a három gólt (na jó, kettőt), akkor kikap.
Sztem nem mázlija volt a madridnak (pedig nem is nekik szurkolok), hanem ilyen a foci...mindkét oldalon sok gól lehetett volna, ha...ha...ha :)
Szal tegnap sokkal jobb volt a Madrid, mert nem 45, hanem 90 percig tart meccs.

BruceWayne 2007.09.03. 19:42:12

a címhez csak annyit: hagy jöjjön, majd elmegy! azért dúrva hogy a Villar. 3-0 nyert Valenciában most meg 0-5.....erre a szegyén atletico meg megint nem lehet mit mondani...

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.09.03. 20:16:06

a 0:3 meg a 5:0 is túlzás: pont erre akartam utalni, amikor a mázlit szóba hoztam. szerintem egy csapat, aki 2:0-kat hoz zsinórban jobb, mint akiért néha lehet lelkesedni, mert mázlival vagy anélkül (de inkább mázlival) 3-mat vagy 5-öt vág.
szóval ha a villa 3:0-ja után valaki lelkesedett volna, mint most a realért sokan, pont ezt mondtam volna...

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.09.03. 20:17:14

azt meg ne mondja nekem senki, hogy a schuster ennyi idő alatt kijavította/összerakta a madridot...

nasteey 2007.09.03. 20:24:34

Sokat javult a Real, a Barça is bíztató. Az első forduló égése után nekik bizonyítani kellett egy Inter C ellen. Ezután egy félidőre futotta. Istenem. Lesz ez még jobb is. Szépen belelendül mindenki, aztán megint jó lesz. Majd 10 forduló után lehet elemezgetni, meg okoskodni. :) A Real meg... nem tudom meddig bírják így. Még a végén bevállnak az új igazolások (mind játékosok, mind edző). Mondjuk a két Sevilla-i bugi után meg Agüero első percben szerzett gólja után nem hittem bennük. Erre tessék. De legálabb figyelhet a Barça, nem szabad ellámulni a meccseket. Remélem a Sevilla játékán nem látszik meg a tragédia, a Valencia és az Atleticó is belehúz, és akkor igazán jó lehet az idei Primiéra. (Ha meg Rijkaard ilyen kerettel nem lesz első, mehet a 3,14-be.)

Real of a26 2007.09.03. 21:25:27

Madridi siker= pici szerencse+ AKARAT+piszok gyors labdajáratás,támadásépítés.Szvsz a Villarealt gyakorlatilag szétpasszolta a Real ez utóbbiban Sneijder kimagaslót teljesített .A hollandus amellett hogy jól lő "szabadot",nagyon gyors,pontos labdái vannak(pl 1 gólnál).Robben örülhet majd egy ilyen egyszemélyes kiszolgálókontingesnek.4 baloldali játékos? Asszondja... Sneijder irányítóként,Háince belsővédőként,Drenthe meg egyszerűen Edgar Davidsként is újrahasznosítható.Bár abban valóban igazad van hogy a jobb oldalon nemsok mindennel büszkélkedhetünk... hacsak azzal az egyszem Sergio Ramossal nem!

IronRock 2007.09.03. 22:25:29

Sergio Ramos belső védő, jobboldalon nem játszik túl jól, ez az eddigiekből nyilvánvaló. Kényszerből szerepelt ott. Most jött ki hogy kár volt Cicinho-t eladni, vagy kellett volna valaki még a jobb oldalra. Elment Beckham is, nem maradt azon az oldalon kreatív játékos. Salgado ha éppen egészséges be tudja játszani a jobb oldalt, de egymaga azért kevés ehhez, és mostanában többet sérült mint nem. Guti képes játszani a jobb oldalon is, de az nem igazán az ő posztja. Ha viszont legalább a védelemben nem oldják meg valahogy a jobb oldalt, arról sebezhetőek lesznek.
Heinze Roberto Carlos helyére érkezett, mert a védelem bal oldalán se volt senki, miután Raul Bravo is távozott. Snejider meg Guti kell a középpályára, ugyanakkor kell Diarra is védekezni. Vagy Drenthe vagy Robben kispados lesz, esetleg Snejider is csak ott fog kezdeni, taktikától függően... Egyik oldalon túlkínálat van, másik oldalon meg nincs senki...

IronRock 2007.09.03. 22:26:08

Sergio Ramos belső védő, jobboldalon nem játszik túl jól, ez az eddigiekből nyilvánvaló. Kényszerből szerepelt ott. Most jött ki hogy kár volt Cicinho-t eladni, vagy kellett volna valaki még a jobb oldalra. Elment Beckham is, nem maradt azon az oldalon kreatív játékos. Salgado ha éppen egészséges be tudja játszani a jobb oldalt, de egymaga azért kevés ehhez, és mostanában többet sérült mint nem. Guti képes játszani a jobb oldalon is, de az nem igazán az ő posztja. Ha viszont legalább a védelemben nem oldják meg valahogy a jobb oldalt, arról sebezhetőek lesznek.
Heinze Roberto Carlos helyére érkezett, mert a védelem bal oldalán se volt senki, miután Raul Bravo is távozott. Középen ott van Metzelder, Sergio Ramos vagy Cannavaro. Snejider meg Guti kell a középpályára, ugyanakkor kell Diarra is védekezni. Vagy Drenthe vagy Robben kispados lesz, esetleg Snejider is csak ott fog kezdeni, taktikától függően... Egyik oldalon túlkínálat van, másik oldalon meg nincs senki...

The Happy Minotaur 2007.09.03. 23:50:01

szia ironrock

végre valaki, aki ért a focihoz és ismeri a reált, de azért, ha megengeded kijavítanék egy-két pontatlanságot.
ramos eredti posztja jobbhátvéd, ott játszott a sevillában és a válogatottban is. a reálban azért kezdett középen, mert arra volt szükség.
idén eddig két meccsen két gólpasszt adott jobbról, és nem emlékszem, hogy nagy hibát követett volna el, bár tényleg nincs még túl jó formában.
jobboldalon meg ott van robinho és higuain, szerintem ők egész jó kis játékosok. nem feltétlenül vonalszélsők, de abból elég egy is egyszerre a pályán.

bazs79 2007.09.03. 23:57:39

így igaz, szóval Sergio Rámos eredeti posztja tényleg a jobbhátvéd és szerintem csak egy kis idő kell, hogy visszaszokjon.
Salgado-t sajnos megtartotta a Madrid...ez szvsz hiba volt, már rég meg kellett volna szabadulni már a tavalyi szezon is ajándék volt neki...
Jobb oldalra a támadószárnyon lehet, hogy hiányzik valaki, de szerintem könnyen megoldható, ha kidobják oda Robinhot...
A Reálnak végre van normális kispadja...eddig ez volt a legnagyobb gond, hogy a játékosok év végére kiégtek...idén normálisabban igazolt a Real és akár mind a 3 kupát elhódithatja.

azzigen 2007.09.04. 00:21:24

jó csapatok ezek, nem kell fikázni, mondjuk az atleticót már a franc se érti, mitől nem megy rendesen nekik, de a real-barca-sevilla trió hatalmas bajnokságot fog rendezni, az tuti

Gabez 2007.09.04. 09:04:50

Ez a Drenthe srác tényleg olyan, mint a Davids...még kell neki 2-3 év, mire lehiggad és inkább ésszel játszik, de az adottságai megvannak. Pitbull 2. Sztem vasárnap nem jó helyen játszott, azért volt gyenge, de lehet, hogy csak tésztát evett ;)

Ebből a Realból már csak Szalai hiányzik :)

drogosmacska 2007.09.04. 09:30:43

IronRock, Happy Minotaur, azt hiszem mindkettőtöknek igaza van :) Ramos tavaly csak percekre játszott a védelem jobb oldalán, és hiába ez az eredeti posztja, bele kell szoknia. Ettől függetlenül szerintem nem rossz választás, jobban tudja támogatni a támadásokat mint az öreg Salgado, és további cserének még Miguel Torrest is elő lehet szedni. Cicinho a jelek szerint nem fért bele Schuster elképzeléseibe (ahogy Capelloéba sem...), és az igaz, hogy az előszezonban még a csapat többi játékosánál is jóval gyengébb teljesítményt nyújtott.
A jobb oldal meg tényleg érdekesen néz ki, nincs egy klasszikus szélső sem a keretben, de ott van Robinho, Higuain, és esetleg Sneijder, ha nagyon nincs más (meg Balboa, muhaha).
Szerintem Robben Guti helyére érkezhet (Sneijder akkor bemenne középre), a többi középpályás érinthetetlennek tűnik, de meglátjuk.
Egy biztos, nagyon erősnek tűnik a Real kerete, de nem lesz egyszerű mindenki játékigényét kielégíteni (Soldado, Saviola, Baptista, etc).

Real of a26 2007.09.04. 10:20:21

Salgado-t miért is kéne leselejtezni?
Kiegészítő embernek tökéletes,plusz már hosszú évek óta a Madridot szolgálja,ugyanolyan ikon a szememben mint Raúl,Guti,Casillas.....Nézzétek meg Maldinit!Ő már legalább 20 éve "tanyázik" a Milanban hol több hol kevesebb sikerrel és senkinek eszébe nem juttott(még) esteleges eladása.
Egy csapatnak igenis kell,hogy legyen vmilyen történelme, ehhez meg nemcsak egynyári labdazsonglőrökre van szükség hanem odaadó sportemberekre is.
Sergio Ramos pedig jobboldali védő a válogatottban is ezt játszatta vele Aragones.Ha olyan jó(vagy jobb)középen miétr nem azon a poszton számított rá Aragones?egy Pabló Ibányezt meg hozzá hasonlókat simán vert volna középen ......

Robson bá 2007.09.04. 11:30:45

De. Akkor biz' megvettük volna Ayalát. :-)

neeskens 2007.09.04. 12:26:27

Én a szegény Saviolát sajnálom,nagy sértődötten elment Barcelonából,hogy most majd megmutatja.Aztán ugyanúgy kispados és ha így megy a realnak plusz jön még Robben,akkor megint mehet valahová kölcsönbe.

bazs79 2007.09.04. 13:47:35

Cicinhot azért adták el a Romanak, mert ha jól tudom "fölös" volt brazilként...es helyére ott van Ramos és Torres.
Salgado lehet h kell, de maradjon a kispadon...azért Maldinivel szeirntem ne hasonlitsuk össze!
Ramos nagyon is jó a jobb oldalon. Még emlékszem amikor első meccsét játszotta a Madrid ellen és Robi Carlos sem nagyon tudta befűzni vagy lefutni!!!
Jobb oldalra vannak lehetőségek, ahogyan már mondtam Robinho...Higuain tavaly is elég gyakran onnan inditott....

halareaal 2007.09.04. 19:04:09

az első félidő alapján reális volt a 0-1, a második után a az abban rugott ujabb 4 gól. ha igy nézzük akkor nem volt sem mázli, sem tulzó az eredmény, bár senkisem számított rá gondolom. a realnak pedig már az 1.félidőben is több és nagyobb helyzete volt, csak egyrészt a villarealé volt a félidei hajrá, másrészt meg még így is nagy volt a kontraszt a 2.félidővel
süti beállítások módosítása