Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 2. forduló

2007.09.01. 10:29 _benito

Feketébe burkolózva, a Sevilla fiatal tehetségét siratva készülnek a La Liga csapatai a második fordulóra. Antonio Puerta tragikus halála miatt természetesen minden mérkőzés néma megemlékezéssel kezdődik a hétvégén és bizony lesz csapat, ahol nem csak a gyász miatt ködösödnek majd el a tekintetek. Néhány csapat még kihasználta az utolsó pillanatokat, hogy feltöltse keretét, az átigazolási időszak két legizgalmasabb kérdése viszont olyan véget ért, mintha mi sem történt volna: Riquelmét sikerült távol tartani a Calderontól, míg Sevillába nem futott be megfelelő összegű ajánlat Alvesért, így mindketten maradtak, ahol voltak.

Levante – Murcia 1-1
A nem sok pénzből, de annál több ésszel összevásárolt Murcia bemutatkozásnak egy igazi nagyhalat gyűrt maga alá, az ebből táplálkozó önbizalom pedig elégnek bizonyul majd a Levante-féle kiesőjelöltek ellen. A valenciaiaknak viszont az ilyen meccseket mindenképpen hozniuk kellene otthon, úgyhogy már krétázhatjuk is be a bazi nagy X-et a szelvényünkbe. 

Zaragoza – Racing Santander 2-1
A reményteljes pontszerzés a Barca ellen akár tolhatná is egy pár fordulón keresztül a zöld-fehéreket, ha a Zaragoza nem rontotta volna el ilyen csúnyán a premiert. Így viszont nagyon kell a győzelem, amit a magára találó Aimar vezetésével be is gyűjtenek Victor Fernández sokra hivatott fiai.

Osasuna – Sevilla 1-1
Normál esetben fix kettes, most azonban a sevillai testek és a lelkek egyaránt megviselt állapotban érkeznek az Estadio del Sadarba. Pamplonában erre a szezonra ugyan nincsenek nagy tervek, ám a szomorú esemény súlya alatt nyögő Sevilla ellen egy döntetlen most kinéz nekik.

Barcelona – Athletic Bilbao 3-0
Pont, mint tavaly: Eto’o megsérül, a Barca unalmasan és néhol nagyképűen játszik, így óriási mezőnyfölényét nem tudja gólra váltani. A héten az Inter ellen azonban jelezték, hogy ennek ezennel vége, amit Caparros Bilbaója ellen szeretnének a szurkolóikban is tudatosítani. Most nagy a nyomás Henryn, két hónapja van, hogy bizonyítson és mi tudjuk, hogy fog is.

Villarreal – Real Madrid 1-1
Mindketten győztes derbivel hangoltak, ráadásul a Sárga Tengeralattjáró ezzel 9 meccsesre nyújtotta győzelmi sorozatát, melyet még a múlt szezonban kezdett meg. A Realnak viszont még mindig időre van szüksége, ráadásul két kopaszt is kénytelen lesz bevetni a védelemben (Metzelder és Heinze), így érzésünk szerint hátul sebezhetőek lesznek, amit a múlt héten hármat vágó Villarreal ki is használ. Go Rossi!

Valladolid – Deportivo La Coruna 2-0
A Segunda Division bajnoka idegenbeli győzelemmel startolt, amire azért volt nagy szüksége, mert utána a Depor-Valencia-Real hármas ellen kellene csatát nyernie. Ez a nyitóforduló legnagyobb taslijába belenéző Deportivo ellen meg is lesz, egy szál Guardado még akkor sem elég egy döntetlenhez, ha Lotina állása a tét. Márpedig.

Getafe – Recreativo Huelva 2-1
A Sevilla ellen idegenben egy félidőn keresztül előnyben lenni mindenképpen szép teljesítmény, de ha aztán 45 perc alatt négyet kapsz, az már árnyalja a képet. A Getafe célja nem az, hogy a nagycsapatok ellen villogjon, de hogy a Recre-féle jöttmentek ellen három ponttal kalkulálnak otthon, azt biztosra vesszük. Ha nem is könnyen, de meglesz.

Almeria – Valencia 1-2
Az újonc idegenben hármat lőve nyer, a nagycsapat otthon hármat kapva bukik el. Az egykori Valencia-trénertől tudjuk, hogy egy igazi nagycsapat nem kap ki egymás után kétszer, az óriási tét pedig a világ legfegyelmezettebb csapatánál inkább feature, mint bug. Az újoncparádénak tehát ezennel vége, a közhelyszótárt a megfelelő fejezetnél felütve ugyanis a következőket találjuk: a fák nem nőnek az égig.

Atlético Madrid – Mallorca 2-1
Bátor tipp ez, tudjuk mi is, hiszen általában az Atléti már a szezon elejét el szokta rontani, hogy aztán a végét még jobban elronthassa. Ráadásul a Mallorca szétszedte a Levantét, a bíztató starttal a hátuk mögött akár jók lehetnének egy döntetlenre is, de Reyes és Forlán a hazaiak javára döntik el a meccset, ha már hatalmas szerencséjükre lecsúsztak Riquelméről. 

Real Betis – Espanyol 1-1
A vendégek sztárjaik nélkül otthonukban segítették remek rajthoz a Valladolidot, míg a sevillaiak elhoztak ugyan egy pontot a Huelva otthonából, de meglehetősen ügyefogyott támadójátékkal tették ezt. Az utolsó pillanatban lecsaptak a sevillai születésű José Marira, akit a pár nappal korábban igazolt Limával együtt vetnek majd be, de ez is csak egy döntetlenre lesz elég. 

11 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga daniel alves riquelme

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr80154566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darkopancsev 2007.09.01. 17:06:01

azért meglepodnek, ha lenne osasuna-sevilla mostanában...persze elobb utobb lejátsszák, de majd ráértek akkor tippelni rá. Hétfőn ugyebár AEKSevilla

anselmo444 2007.09.02. 11:58:13

"ha már hatalmas szerencséjükre lecsúsztak Riquelméről"
Miről maradtam le? Kettő plusz egy évre aláírt, nem?

darkopancsev 2007.09.02. 12:35:24

Riquelme Signing Was Too Risky - Aguirre

Javier Aguirre revealed that Atletico Madrid turned down the chance to sign Juan Roma Riquelme because of the risk associated with the Argentine.

nofain 2007.09.02. 22:53:27

Sima 5-0 a Realnak azért ez nem kis eredmény asszem :D

anselmo444 2007.09.03. 00:22:14

Köszönöm, én nem találtam sehol.

MiKeyRuLeS 2007.09.03. 09:16:26

Hát, ez a tippelés nem megy. Kilenc meccsből 4 találat, már a tótó sem fizetne ennyi hibáért.

tb 2007.09.03. 11:54:52

menő dolog beszólni, mi?
de előbb inkább számolj:ez a négy találat 0,74 egységnyi pluszt hozott volna... azaz, ha minden meccset egy ezressel megraksz 740-el zárod a fordulót, ami persze nem túl sok, de szerintem fikázni sem kellene... főleg, hogy minden meccsre van tipp, így még inkább nehezebb pluszban kijönni

montipájton 2007.09.03. 12:03:59

A Real meccseire inkább ne tippeljetek ezentúl, srácok. Utáljátok őket, rendben van, nem akartok a sikerükre tippelni, de így meg csak égtek a végén. )))

MiKeyRuLeS 2007.09.03. 12:07:10

Hm, talán valamelyik szerencsejáték cég támogatja ezt az oldalt, mert ahogy tb barátunk levezeti, itt kell elolvasni a tippeket, és nyerünk. Persze az Osasunán azért még lehet bukni is.

Ronal-d'oh! 2007.09.03. 14:19:53

Simán bejöhetett volna az 1-1, csak a Villarreal szétesett a Sneijder-féle szabadrúgás után. Első félidő alapján nem volt 5-0.

ApukadHUN 2007.09.03. 17:02:40

A Real idén érdekes szezont futhat. Végre olyan a keret, hogy több a sikeréhes, mint a jóllakott játékos ez most látszani is fog. Mindenestre a holland srác jobbnak tűnik, mint Higuain meg Gago.
Szóval a csapat jó lesz, az edző is szerintem. A kérdés az, hogy nyertes típusú csapat lesz-e ez, mert azért ők nyertek egy Helguera, Hierro,Karanka/Ivan Campo védelemmel is BL-t 2000-ben. Elöl mondjuk erősek voltak, mert Redondo, McMananman, Raúl, Moriantes, Anelka mind akkor voltak a csúcson.
Akkor volt a Redondo cseles Mancherster meccs. (kötény sarokkal Bergnek lefut alapvonal, benn jön Raúl, aki akkor még elég kegyetlen gólvágónak számított..)
Szóval a kérdés az, tudnak-e ezek a játékosok együtt nyerni, mert lassan Raúlon, meg Casillason kívül nem nagyon van nekik sokszoros BL-győztes játékosuk (Guti, Michel Salgado?).
süti beállítások módosítása