Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Értelmetlen bölcsességek a futball világából 4.

2007.06.22. 10:22 Bede Márton

Remek rovatunk már jó rég nem jelentkezett, most viszont muszáj neki, mert ez ráadásul nem is annyira értelmetlen. Előre is elnézést minden Real Madrid-drukkertől.

Ahol középszerűség van, ott a végén mindig Capello nyer - Arrigo Sacchi

17 komment

Címkék: capello álbölcsesség sacchi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr29103612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SolidSnake 2007.06.22. 10:54:53

Madrid-drukker vagyok, mégsem sértődöm meg, inkább azon lepődtem meg, hogy körlevelet kaptam, írjam alá a petíciót Capello maradásáért. Állítólag már sok madridista megtette. Én sosem fogom. Örülök a bajnoki címnek, de Capello nem csak két esetben hibázott, mint mondta, én még vagy százat tudnék felsorolni. Ősztől olyan edzőt látnék szívesen a Madridnál, akinek nincs nagy pofája, nem veszik össze a legjobb focistákkal, csak azért, hogy szerepeljen a médiában, hanem hagyja, hogy a csapat azt játssza, amit tud. Igaz, akkor nem lesz izgalmas a hajrá, már pár héttel korábban meg fogjuk nyerni a bajnokságot :-)

krysal 2007.06.22. 10:56:37

Capello a középszerűségével többet tett, mint bárki az utóbbi négy évben. Az a bizonyos érme, a két oldalával...

gibson 2007.06.22. 11:40:10

Capello is válaszolt állítólag:
"Szerintem Sacchi még nem ocsúdott fel a két spanyolországi bukásából."

Norbi15 2007.06.22. 12:35:13

én is Madrid drukker vagyok, nem lelkesedtem Capello-ért de valamit történt tavasszal mikor elkezdtek küzdeni (ezt nem lehetett igazán látni az utolsó 3 évben) és több meccset fordítottak meg, mint az elmúlt 3 évben összesen. Lehet, hogy nem Capello érdeme akkor viszont jókor volt jó helyen, de ezt kétlem. Szinte mindenhol nyert valamit ahol edző volt, én tisztelem és remélem, hogy marad és egész évben úgy fognak játszani, mint tavasszal és így májusra bajnokok lehetnek, ehhez azonban kell a barca is:-)

drani 2007.06.22. 12:46:38

Capello mindig erős, masszív csapatot épít. Kár, hogy az utóbbi időben a BLben nem alkotott. Ez lehet hogy pont ezért van?

Wegaz Doegdah · http://mdah.blog.hu 2007.06.22. 12:50:28

Lehet ismertek párat, de ez kötelező minden focirajongónak! A legeredetibb elszólások:
mdah.blog.hu/2007/06/21/orokzold_vervalos_focista_dumak

heizer 2007.06.22. 13:38:50

Hm azért mind a Arrigo Sacchival, mind a Realosokkal erősen vitatkoznék. Egyrészt nem hinném hogy középszerű az az edző aki - szurkolói szerint is - minden idők egyik legjobb Barca-ját 4-0 veri a csapatával a BL döntőben. Aki eddig kétszer egy évig volt edző a Madridnál, és két spanyol bajnoki címet szerzett (az egyiket úgy, hogy közben a Barca majdnem 100 gólt rúgott vagy lehet hogy annyit is, egy bombaformában lévő Ronaldóval). Aki Olasz bajnok volt a Romával és a Juvéval is. Aki 95-ben a sokszor eltemetett Milannal is bejutott a Bl-döntőbe, és az oly szupernek aposztrofált PSG-t oda vissza verte.
Nem tudom hogy az elmúlt 10-15 évben volt e nála középszerűbb edző Európában. Talán Ottmar Hitzfieldet, Alex Fergusont, vagy Marcello Lippit leszámítva.
Szerintem nem.

És teljesen mindegy hogy lett bajnok a Real. Már így is több van benne mint az elmúlt 3 év akármelyik Realjában. És ez kinek az érdeme ha - papírforma szerint - ez egy gyengébb csapat mint az elődei.

heizer 2007.06.22. 13:41:31

Ja és akinek nem kell az ilyen edző az ne sírjon ha a köv. 3 évben sem nyer semmit a csapata.

heizer 2007.06.22. 13:47:49

Azt sem vágom hogy miért kell azon bőgni hogy milyen a Madrid meg a Barca meg az egész La Liga.? Most jobb lett volna ha a Madrid az uccsó 10 meccsét 3-4 góllal nyeri és már két hete vége az egésznek. Komolyan, nem jobb így: kemény meccsek, fogcsikorgató győzelmek, meglepő vereségek, kiélezett izgalmak a legutolsó 10 percig. Minden más forgatókönyv csak ennél rosszabb bajnoskágot szült volna.

Az egyik postban az volt hogy az uccsó fordulóban csak egy meccs volt tét nélküli. Most őszintén nem ez volna a lényeg??

*** Krisztián főnöke 2007.06.22. 15:56:56

amikor a madrid csak szupersztárokból állt, mindenki szidta őket, hogy semmit nem nyernek és semmire sem mennek és csak ritkán játszanak magukhoz méltóan. most amikor megnyerik a bajnokságot és sokkal inkább csapat képét mutatják, hajtanak, azon sírnak a kritikusok, hogy hol vannak a madrid szintű focisták, a galaktikusok. szerintem is sok szerencse kellett, ahhoz hogy végül ők legyenek a bajnokok, de ezért meg kellett küzdeni. az pedig nagyképűsködéssel és sztárallűrökkel nem megy, legjobb példa rá az idei barca. márpedig az érdemli meg a bajnoki címet, amelyik csapat a legjobban megküzdött érte. ennyi.

Ronal-d'oh! 2007.06.22. 21:09:27

Tudás az, amikor a szerencse megszokottá válik. Nem tudom ki mondta ezt, de nagyon iagaza van. A Real Madrid esetében ez a tudás a küzdeni tudást jelenti. Reyes egyenlítő gólja után tudni lehetett, hogy ez a Madrid fog még gólokat kapni. Ha jövőre itt folytatják, esélye se lesz a Barcának. Ennek a Barcának. Állítólag 7 játékos hagyja el a klubot, szal jövőre már más Barca lesz :)))

sleepy 2007.06.23. 08:37:46

Ha tenyleg a kozepszerben tud eredmenyeket elerni (bar az olasz, spanyol bajnoksagot nem neveznem annak), akkor Capello for Head Coach in Hungary! Mar ha a magyar valogatott meg meguti a kozepszer szintjet.

heizer 2007.06.25. 07:52:00

Ja még annyit hogy az a Sacchi ne pofázzon középszerűségről aki 94 óta semmit sem csinált az égvilágon (a vb döntő is inkább Roby Baggion mint rajta múlott). Aztán volt egy határtalan nagy égése az Eb-n 96 -ban. Azóta semmi...

Ja és mintha dolgozott volna a Realnál is nem? Csak nem az elmúlt 3 évben...? Hm érdekes...

gibson 2007.06.25. 17:08:03

Capello a jelenkor egyik - ha nem legnagyobb - edzőzsenije. Pont. Nem is értem, hogy lehet egy Schusterrel egy lapon említeni, aki még - a Getafe-s, jónak mondható eredményeit leszámítva - nem tett le szinte semmit az asztalra. Jóban van az elnökkel, meg néha beszól a Barcának, ezért sokan szeretik Madridban, de ennyi. Remélem, ez még nem elég ahhoz, hogy ma este kinevezzék, mert akkor megint jönnek az ínséges idők...

heizer 2007.06.28. 14:31:54

Ez a Madrid vezetés éppen annyira hülye mint az elődje volt.
Azt írják hogy Calderón nem tudta megbocsátani Capellónak hogy elüldözte Beckhamet meg Ronaldót. Hát kia fene nem akarta meghosszabbítani a szerződésüket. Azért mentek el...

Egy jó nevű, "középszerű" edző rögtön az első évben bizonyított a csapattal, lerakta az alapokat, megtanította őket küzdeni, erre hozni akarnak egy tényleg középszerű edzőt, aki még soha nem dolgozott sztárokkal,és már játékosként is konfrontatív típus volt.

Remélem a köv. két-három évben megint nem nyernek semmit.

gibson 2007.06.28. 15:15:41

Sőt, még az se biztos, hogy Schuster jön helyette, csak remélik, hogy meg tudnak egyezni a Getafe elnőkével... Szánalmas idióták bazmeg, Calderón meg az a hátranyalt hajú köcsög Mijatovic is...

lajospapu 2007.06.28. 23:10:44

"Gabriel Milito (Zaragoza)
Az idei a Real Madridtól szemét módon elhajtott játékosok szezonja volt Spanyolországban, Soldadótól Portillóig szinte mindannyian remekeltek, a legnagyobb sztár"

Szép...csak kár hogy hazugság.....rossz állapotban volt a térde.Akkor épülőfélben volt egy sérülésből.A Zara kockáztatott és bejött.Azóta nincs gondja vele.
süti beállítások módosítása