Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Rafael Benítez a futball antikrisztusa, semmi kétség.

2007.05.24. 10:36 _benito

Ezt a BL-döntőt felejtsük el minél előbb, szántsuk fel, sózzuk be és büntessük huszonöt botütéssel az említését is, valamint súlyosbítsuk a büntetést az inkvizítorok által bemutatott legkegyetlenebb kínzásokkal azok számára, akik a Benítez nevet még egyszer szájukra veszik. Mi, akik úgy tudjuk, hogy a futball egy szép, kreatív és látványos sport, hatalmas csalódottsággal és a játékba vetett minden bizalmunkat elvesztve bámultunk magunk elé tompán, majd az összes létező felekezet minden jelentősebb átkát a résztvevőkre zúdítva meghoztuk az este legjobb döntését és elmentünk aludni.



Benítez még annál is nagyobb sutyerák volt, mint amit beharangoztunk, lévén arra azért senki nem számított, hogy egy szem csatárral küldi harcba csapatát egy olyan mérkőzésen, ahol szinte egészen biztos volt, hogy ellenfele gólt fog szerezni. Minő véletlen, jött is a gól (amolyan tipikusan Inzaghi-féle, más szóval röhejes), ám Rafa úgy határozott, vár egy fél órácskát a változtatással, hátha megszánja csapatát a Milan és öngólt vét, esetleg kiállíttatja magát valaki, vagy netán eljön a végítélet órája és a feltámadó szeretteiknek megörülő milánói hátvédek között sikerül a gólszerzés.

A kétségkívül aktívabban kezdő Liverpool a mezőnyben uralta az első félidőt, ám jelentős helyzet kialakítására nem voltak képesek. Ennek oka pedig roppant egyszerű volt: hiába küzdött meg többször is eredményesen a labdáért Gerrard, vagy kapott használható passzt a szélre kihúzódó Kuyt, nem volt kinek centerezniük, mert középen csak Nesta és az egyébként pályafutása talán leggyengébb meccsét játszó Maldini tartózkodott. De sebaj, megvolt az áhított 0-0, a tévé előtt ülő nézők pedig amúgy is teljesen lezsibbadtak a meghívott stúdióvendégek látványától és hozzáértésétől, úgyhogy minden terv szerint haladt.

Egészen addig, amíg Pirlo szabadrúgásból vállon nem lőtte Inzaghit, Filippo pedig a tökéletesen önkéntelen mozdulatával annyira megzavarta a csemege-kategóriájú lövés irányába krumpliszsákként eldőlő Reinát, hogy azzal vezetéshez juttatta csapatát. A szünet előtt esett gól felébresztette a felvezetésként elfogyasztott rengeteg sör, valamint a csapnivaló színvonal miatt már szunyókáló szurkolókat, akik hovatartozásuktól függetlenül megállapították, hogy most lesz jó a meccs. A Milan szimpatizánsai ellentmondást nem tűrően jelentették ki, hogy szarrá lesz kontrázva a már egyébként is térden lévő ellenfél, míg a Liverpool szurkolói a padról nagy terjedelemben lelógó Crouch becserélését és végeláthatatlan ívelgetést vártak csapatuk hátrányba kerülésétől, ami természetesen gólokban materializált eredményt hoz majd. Ám Benítez másként gondolta, neki tökéletesen megfelelt a szűk vereség és rendületlenül fejtette tovább az ölében lévő keresztrejtvényt.

"6 betű, angol válogatott csatár, C-vel kezdődik, segíts már, bazeg" szólt a spanyol mester segítőjéhez a 75. percben, majd amikor megtudta, hogy a mellette kettővel ücsörgő langaléta srácról van szó, azon melegében be is cserélte. Ha mindezt a szünetben teszi meg, játékosainak lett volna idejük megszokni, hogy eggyel kevesebben vannak a középpályán és nem próbáltak volna droid módjára vonalban helyezkedni, amikor csak annyi dolguk lett volna, hogy valamelyikük irgalmatlanul felrúgja a lendületből érkező Kakát. De ők nem, a brazil pedig legkevésbé sem meglepő módon tökéletes passzal ugratta ki Inzaghit, aki sokkal meglepőbb módon nem volt lesen, nem lőtte a ziccert a kapusba, sőt, kiváló ütemben rúgta el a labdát Reina hasa alatt. Ezzel Inzaghi, akit akkor láttunk utoljára (és először is), amikor sajgó vállal a gólját ünnepelte, a meccs hősévé vált, hiszen nem volt kérdés, hogy innen nincs visszaút a malac-kártyáját két éve már kijátszó Liverpool számára.

A Milan-szurkolóinak még jutott annyi, hogy összeszarhatták magukat Kuyt gólja után, mely lesgyanús szituációból született (a világ leglényegtelenebb kérdései között előkelő helyen végezne, hogy így volt-e, bár szerintünk igen), de már nem maradt idő semmi érdemlegesre. Győzött a Milan egy olyan meccsen, melyen a kezdőbe sem várt Pennant volt a mezőny legjobbja, a kapuk alig forogtak veszélyben, és a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy a görög rendőröknek mennyi idő alatt sikerül földre vinniük a szokás szerint pályára rohanó idiótát. Nem ez volt minden idők legrosszabb döntője, mert volt már egy Milan–Juventus meccs is, amin nem csak a túlbuzgó szmókerek aludtak be, de az biztos, hogy a Milan szurkolóin kívül normális értékrenddel bíró ember nem állt fel elégedetten a tévé elől. Aki pedig a mai nap után fenntartja, hogy Benítez remek edző és igenis maradjon a Liverpool kispadján, az nem középszerű módon utálja a vörösöket, az angol focit és úgy nagyjából a labdarúgást, mint olyat. Ma egy kicsit egyébként mi is.

67 komment

Címkék: olasz liverpool angol milan bl crouch benitez

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4586382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galván Tivadar 2007.05.24. 11:03:46

Jó a cikk, tényleg nagyon gyenge volt ez a meccs. Én sajnos végig néztem, mert a 2 hetes fiam ott kepesztett az ölemben, de legszívesebben már az 1. félidőben bealudtam volna. Sajnos a Liverpool már chelsea-i szinten öli meg a focit.

Titi120 2007.05.24. 11:07:58

Nem szurkoltam egyik csapatnak sem, de a tegnapi meccsben ez az egy örömöm maradt, hogy Benítez megszívta.
Ennyire biztonsági játékra alapozó kezdőt összeállítani egy BL-döntőre a bűn kategóriába tartozik.Nem mintha Ancelottinak sokkal másabb elképzelései lettek volna a tegnap estét illetően, de az ő csapatába legalább van egy Kaká-Seedorf-Inzaghi hármas, akikben mindig benne van a gól, sokkal inkább mint a Gerrard-Zenden-Pennant-Kuyt négyesben.
Lassan már tényleg ott tartunk, hogy csatárt se küldenek a pályára a híres géniuszok, mint Benítez, Mourinho, Ancelotti, Fergusson stb.
Én a magam részéről simán fejbelövetném a futball elllen elkövetett bűntett címén az 1 csatáros játékot játszató edzőket.

_furry 2007.05.24. 11:25:11

Nem is értem, hogy lehetett erről a döntőről ennyit írni :)

Joji 2007.05.24. 11:26:11

benito mindig jól megirja:)

Viszont Benitez jó edző. Nem nyult a csapatba mert várta, hogy a fent lévő 11 lő egy gólt. Várhatta is mert a MIlan védelem egy kalap szar volt. Csak sajnos a Liverpooli támadójáték is:D Ennek ellenére ki szerencsével kiegyenlitehttek volna.

dillinger 2007.05.24. 11:41:49

Egyik postban sem esett szó Benitez leggyengébb húzásáról, meg úgy általában a Liverpool legnagyobb szégyenéről.

Mi a faszt keresett a pályán Zenden????????

Mert még lehetett is volna értelme az egycsatáros felállásnak, ha cserébe a középpálya gyilkol, mint a Barcelona ellen (tudom, ott nem egy csatár volt, de úgy is gyilkoltak), és mondjuk Sissoko, vagy ha nagyon meglepő akar lenni Benitez, Mark Gonzalez ott száguldozik a középpályán, de nem ők, hanem Zenden baszki.

Már a Chelsea ellen sem volt értékelhető megmozdulása, a hazai meccseken sem, mi végre kellett játszania? Nem gyors, nem passzol jól, nem gólerős, nem képes felrázni a csapatot, nem cselez, nem szerel, nem csinál semmit. Már önmagában ezért megérdemelte a vereséget a Liverpool.

Inzaghinak pedig egész karrierje, sőt, léte esszenciája jelent meg az első gólban.

Nem kellett ezt neked gyakorolni az edzésen Filippo. Ez vagy Te magad.

FairyHarry 2007.05.24. 11:43:51

benito, te nem vagy normális. vagy ennyire nem értesz a focihoz. vagy nem láttad a meccset.

két védekező-labdatartó középpályás MINDENKÉPPEN kellett a Kaká-Seedorf-Pirlo hármas miatt - Mascherano és Alonso. két TÁMADÓ SZELLEMŰ szélső középpályás - Zenden (kényszerűségből, minden baloldali sérült, Kewell meg 20-25 percnél többet talán még nem is bír) és Pennant (aki az egyik legjobb volt tegnap). Gerrardot nem lehet kihagyni. Kuyt helyett pedig talán valóban kezdhetett volna Crouch, de akkor meg azon sírnál, hogy húha ez az ívelgetés aztán nagyon frankó taktika.

az első félidőben a Milan ölte a focit, ez szerintem teljesen egyértelmű. komoly helyzete a vörösöknek se volt, de több kezdeményezőkézség volt bennük, több ötlet, több kraft. aztán Pippó "zseniálisan" vállalt egy gólt, és ott eldőlt a meccs. a milan úgy ült rá az 1-0-ra, ahogy azt az olasz focira vonatkozó sztereotíp elképzeléseinkben elképzeljük. ha Benítez nem hozza le egyik védekező középpályását, akkor a Milan sose rúg még egy gólt, és marad az 1-0.

a Milan talált egy gólt, és megnyerte a meccset - ez történt tegnap. focizni csak a vörösök próbáltak.

Galván Tivadar 2007.05.24. 11:52:08

dillinger, ott a pont.
Zendent én is figyeltem: beadni nem tud, cselezni nem tud, futni (már) nem tud, szerelni nem tud, fejelni nem is tudott, harcolni nem is akart. Olyan, mint ha egy magyar játékos lenne... :-))) Ahhoz képest elég sokat játszott tegnap...
Pippot is jól megfigyeltem: csatár létére lassú, cselezni ő sem tud, nem valami jól fejel, a labdákat nem tartja meg, még is TUD gólokat szerezni. Érdekes egy figura a foci palettáján, annyi szent.

Titi120 2007.05.24. 11:55:27

FairyHarry!
A Liverpool eddig is 2 csatárral játszott az idényben szinte minden meccsen, még a Barca ellen idegenben is, pedig a középpályájuk (Deco-Iniesta-Ronaldinho-Xavi...) nekik se gyengébb mint a Milannak.
Ezért nem érti senki, hogy miért változtatott pont tegnap Benítez ezen.

güell (törölt) 2007.05.24. 12:05:04

zenden szutyok volt, az oke, de kewellt behozni helyette? le sem tudta venni a labdakat, csel sem sikerult. addig legalabb jott (bar szar) beadas balrol..

FairyHarry 2007.05.24. 12:28:55

Titi!
a Barca elleni párharc két meccsből állt, ami szerintem nagyon nem mindegy... Benítez pedig többször is próbálkozott már idén a tegnapi 4-4-1-1-es formációval, amikor Gerrard ilyen féligcsatár-féligközéppályás poszton játszik. nem a legoffenzívabb felállás, az biztos, de nagy szerepe volt ennek a formációnak abban, hogy tegnap az első félidőben többször is sikerült már a Milan térfelén labdát szerezni - gól persze ezekből sem lett, de ez nem feltétlenül Benitez hibája.
egyébként a Milan felállása és játéka semmivel nem volt offenzívebb a vörösökénél, csak őket győztesként emiatt kevesebb kritika éri.

Zendenhez meg annyit, hogy valóban messze a legszarabb volt tegnap (és nem csak tegnap), de egyszerűen nincs más egészséges ballábas középpályás a keretben. Luis Garcia sokat játszott ezen a poszton tavaly - január óta sérült; utána Gonzálezt és Auréliót próbálta Riisével kombinálni, de ők ketten is megsérültek tavasszal. Kewell igazi posztja lenne a balszél, de ő meg most kezd még csak játékba lendülni.

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.05.24. 12:45:05

szép volt Benitez, ja nem, bocs, Benito!

McLane 2007.05.24. 12:56:20

A cikk hozta a Benitótól megszokott színvonalat: jó észrevételek, ironikus humor, helytálló következtetések.

Azzal azért nem értek egyet, hogy Pennant lett volna a mezőny legjobbja, mert futni ugyan tudott, de a cseleiből fölösleges labdavesztések is adódtak, lőni nem tud, a beadásai pedig ezúttal szintén használhatatlanok voltak; vagyis annyival nyújtott többet Zendennél, hogy legalább futott. De ezzel meccs legjobbjának lenni még egy ilyen alacsony színvonalú döntőn is kevés.

Előre bocsátom, én sem a Milánnak szurkoltam, de a második gólnak örültem, mert felháborító lett volna egy ilyen szánalmas szabadrúgással BL-t nyerni. A meccs legjobbja pedig nem azért volt Kaka, hogy kövessük a trendet, hanem mert volt látványos csele, épkézláb passza (plusz vele szemben szabálytalankodtak az első gól előtt is), de még fontosabb: mert mindenki más gyengén játszott. Nem gyengébben, hanem gyengén. Dida meg még sem lehet MoM két védés miatt.

A Liverpoolnak szurkoltam, bár csak jobb híján, de az esti teljesítményük alapján a világ igazságtalansága lett volna, ha ismét nyernek. Benitez gyengén cserélt, a bíró sem volt csúcsformában, de a legaggasztóbb az volt, hogy a vörösöknek nem volt saját támadásból kialakult épkézláb helyzete. A közönség csak akkor hördülhetett fel, ha a Milan indokolatlanul túlértékelt védelme vagy középpályásainak bényázása folytán egy eladott labdával be tudtak gyalogolni Gerrardék a tizenhatosig, vagy ha Riise ráküldte 30 méterről.

Ezt még Kispesten sem nevezik focinak.

Attica 2007.05.24. 13:00:33

hát ez a zenden gyerek nekem is rejtély, kábé mióta megszületett. ilyen suta ember hogy játszhat topcsapatokban? egyébként lett volna megoldás: bármennyire is utálom talán bellamy játszhatott volna a helyén maolyan félig szélső-félig csatárt.
amúgy inkább benitoval értek egyet, benitez nem kis gyökér (szerencsére), hogy mire várt a 75. percig azt csak ő tudhatja.

kzgy 2007.05.24. 13:42:43

Zenden utoljára a 98-as (vagy a 94-es???) vébén játszott elfogadhatóan.

Egyébként meg talán nem is az a baj, hogy csak egy csatár volt, hanem az, hogy az se jó csatár. Kuyt? Ugyan már!

Z-o-g 2007.05.24. 14:02:14

1. legfeljebb Te nem számítottál arra, hogy egy csatár lesz, a Liverpool fórumok pld mind erre számítottak.
2. a Milan is egy csatárral állt fel - és csak a szerencsének köszönheti azt a gólt, ami megváltoztatta a meccset.
Még Ancelotti is elismerte, hogy az első félidő a iverpoolé volt, a Liverpool NEM antifocit játszott, ment előre 45 percig folyamatosan
3. Minden sorodból süt a zsurnaliszta bulvárfirkász hozzánemértés, amit viccesnek szánt közhelyekkel próbálsz leplezni, ez pont olyan, mint mikor a magyar levitézlett "szakkomentátorok" mondják meg, Benitez milyen edző.

drani 2007.05.24. 14:18:35

Azért nyert a Milan, mert a Pool nem volt elég erős se taktikailag, se lelkileg, se technikailag. Nekem úgy tűnt, hogy a Milan annyit játszott, amennyi a győzelemhez kellett.
A védelem tényleg nem muzsikált valami jól, de azért Nesta egy-két szerelése élményszámba ment.

Joji 2007.05.24. 15:03:22

egy BL döntőn senki nem csak annyit játszik amennyi a győzelemhez kell.

enrikó karúszó 2007.05.24. 15:40:03

Biztosan naiv vagyok, de Jojival értek egyet, teljes mértékben. Azt az edzőt, aki úgy megy neki egy BL döntőnek, hogy "jól bebetonozzuk a védelmet, aztán majd csak esik egy gól valahogy, ha nem, akkor meg legfeljebb tizenegyesek" le kellene lőni, mint egy veszett kutyát. Brazíliában anno ki merték mondani, miután világbajnokok lettek (!!!), hogy "nyertünk, nyertünk, de milyen játékkal?". Hát erről van szó. Aki meg azt mondaná, hogy a foci elsősorban biznisz, annak javaslom, hogy nézze a CNBC-t.

GGG77 2007.05.24. 15:40:23

Benitez hogy nem veszi észre, hogy Gerrard nem Kaka, ezért nem fér bele az 1 csatáros játék? És ha már nem, miért Kuyt kezd Crouch helyett? Ha már Kuyt kezd, miért vár hetvenakárhány percet a cserével? Akkor szóltak neki, hogy "hé, mester itt nincs visszavágó"?

Íme a bizonyíték, hogy a Liverpool 2005-ös győzelme mázli volt. Olyan, amilyen 100 évben egyszer van.

Beyonder 2007.05.24. 16:26:30

Az a mázli te iq-betyár, ha bepattan valakinek a válláról a labda, és nem az, ha egy csapat hármat rúg 6 perc alatt. Ha a zseléfejéűek olyan űberfasza focit játszottak 2 éve, miért nem tudtak gólt rúgni a 60. és a 120 perc között?

rizla 2007.05.24. 18:48:10

rúgtak gólt a 0. és a 45. között, hármat is. volt még egy lesgóljuk, meg párezer ziccer.

drani 2007.05.24. 19:27:24

Joji! Szerintem egy erős csapat (ami nem feltétlenül párosul szép focival) a BL-döntőn is annyit játszik, amennyit kell. És nem azért, hogy tartalékoljanak a Reggina ellen, hanem mert így tudják ellenőrzésük alatt tartani a meccset. Ha a Liverpool lövi az első gólt (amire volt lehetőségük), akkor is nyert volna a Milan.

GGG77 2007.05.24. 19:27:56

Ha Milannak rúgja az mázli, száz évente egyszer enged be egy Milan 6 perc alatt 3-at. De mondok mást. Ha az angol bajnokság 4. helyezettje megveri a Serie A 4. helyezettjét az mázli. Merthogy az olasz foci jobb. Eredményesebb, hatékonyabb.

agentcooper, be kéne látnod, hogy az angol foci egy kalap sz..t ér légiósok nélkül, nézd már meg légyszives, hogy hány vébé címe van az olaszoknak és hány a te angolaidnak. A tavalyi vébé válogatottjába 1(!) angol került be és 7(!) olasz. A Liverpoolból a Milanba max Reina, Gerrard és nagyon esetleg Rise férne be, míg Pool valszeg nagyon örülne Didanak, Nestanak, Oddonak, Kaladzenak, Gattusonak, Kakanak, Ronaldonak, Inzaghinak. Az adott posztokon az az előre saccolt 8-4-es Milan előny abszolút bejött.

GGG77 2007.05.24. 19:28:47

ja, és agentcooper! Az a 2005-ös Pool 11-es minden volt, csak jogos nem.

drani 2007.05.24. 19:31:05

GGG77! azt hiszem rád lehet mondani azt hogy elfogult :)

Tsubee 2007.05.24. 19:52:10

Korrekt cikk. Egy szar meccsről ennyit írni? Gratula... Tovább tartott elolvasnom mint megnéznem a meccs összefoglalóját :):):)


Tsubee

dillinger 2007.05.24. 20:39:20

Ha a Liverpool úgy játszott volna, mint a Barcelona elleni visszavágó első félidejében, agyonbassza a Milant, annak ellenére, hogy akkor nem lőttek gólt. A történeti hűség kedvéért az egy sallangmentes zendentelen 4-4-2 volt Reina, Arbeloa, Agger, Carragher, Finnan, Sissoko, Xabi Alonso, Gerrard, Riise, Kuyt, Bellamy felállással.

Szétpörögték magukat úgy, hogy előnyből kezdték a meccset.

Ez egyszersmind igazolja, hogy Benitez nem antikrisztus, meg azt is, hogy igen, mert ezt a paripát a tegnapi korccsá herélni tényleg gonosz dolog.

GGG77 2007.05.24. 22:08:24

"drani 2007.05.24. 19:31:05
GGG77! azt hiszem rád lehet mondani azt hogy elfogult :) "

:)
Amúgy nem annyira. Cisset pl szívesen látnám vörös-feketében. Gilardino helyett pláne.
Amúgy nagyon egyetértek veled abban, hogy ha a Liverpool szerez vezetést, akkor is a Milan nyer. Képesek lettek volna elővenni a MU ellen mutatott játékot, akkor pedig a Liverpool labdához se bír érni.

gekkodan (törölt) 2007.05.24. 22:49:51

üdv,

Miért kell arról beszélni benitez mekkora szar edző? Köze nincs a tegnapi meccshez bármiféle ilyen megállapításnak. Tegnap az olasz mesteri taktika újfent eredményes volt, de ez nem mutat nagyon messze, egy vb-t is meg lehet nyerni ezzel a játékkal. Arról kár beszélni ki miért kezdett, valószínűleg Benitez, aki letett már ezt azt az asztalra jobban tudja az edzésen ki hogy mozog, crouch vagy kuyt van jobb helyzetben a milan védőkkel szemben...ez vitathatatlan. Itthonról aztán könnyű beszélni főleg laikusként. A tegnapi meccs elúszott a Pool számára, ezek tények, az igazi fájdalmat nem az jelenti, hogy a Milan nyert, hanem az, ahogy megnyerték a meccset és az a foci ami 2 éve lassan tendencia kezd lenni, felháborító. Az elmúlt években egyedül egy csapat tudta úgy alkalmazni az egy csatáros játékot, hogy a totális támadófutball alapszabályai nem sérültek, ez a csapat pedig az FC Barcelona. A vb-n hasonló szisztémában játszó franciák szinténa talált gólok ösvényén jutottak döntőbe, az olaszok évek óta ezt használják, a különbség az, hogy ők tudják még mindig a legjobban, de kárvallotjai a szurkolók maradnak, mert ilyen pocsék, igazságtalan és haszontalan meccseket látnak. Benitez egy dolgot rontott el tegnap, rá akarta húzni azt a taktikát az olaszokra, amit a világon ők tudnak a legjobban alkalmazni. Ettől azonban nem mondható szar edzőnek, sajnos nem csak az ő fejével kellene elbeszélgetni, hanem az összes olyan szakival, aki elhiszi, hogy ez hosszútávon eredményes.....az lehet, ha olaszországban születik az ember, de ettől még ronda és lehangoló, leszámítva 1-2 kivételt, ld. Milan - ManU, ami tényleg káprázatosan sikerült, bár nem vagyok olasz drukker.

Roseb 2007.05.24. 23:51:58

már bocs, de ha Benitez szar edző, azért mert tényleg szarul cserélt tegnap, akkor a majdnem mindig gusztustalanul, ötlettelenül (taktikailag, mert Kaká azért tud!:)), unalmasan és nézhetetlenül játszó Milan edzője nem egy még nagyobb fos?
Szeretem az írásokat, de a döntő utáni bejegyzésekkel nem teljesen értek egyet, bár az egy csatáron ment el szerintem is a meccs, Pennant helyett Crouch, Zenden helyett Kewell kezd, és ennek a Milannak annyi, mert igy se nagyon volt köze a meccshez...

rizla 2007.05.25. 00:03:48

gekkodan: szerintem a cikk nem azt mondja (és én sem azt gondolom), hogy benitez ott hibázott, hogy kuyt kezdett crouch helyett. hanem arról van szó, hogy miért nem voltak mindketten a pályán, vagy 1-0 után miért nem állt át rögtön a kétcsatáros játékra, mi értelme volt várni a 75. percig, rohadtul semmi.

mikipeti 2007.05.25. 01:28:07

Sajnos ezt a fos olasz focit vagy egy hasonlóan fos játékot játszó csapat tudja legyűrni (ezt próbálta meg a Pool), vagy egy jó formában lévő Barca-Lyon-MU szintű csapat. Ebben az évben ilyen nem volt. Tulajdonléppen ebben az évben nem volt kiemelkedően jó csapat a BL-ben.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 07:04:48

Ellentétben a meccs előtti napon született viccekkel, ez a post komolynak tűnik..

..és ekkora marhaságot ritkán lehet olvasni.

Előre bocsájtom, én Liverpool drukker vagyok huszonegypár éve, tehát messze nem a jó focinak drukkoltam a döntőben.. Azt sem állítom, hogy jó volt nézni ezt a meccset.
Nem is ilyen irányú megjegyzéseid miatt írok, hanem Benitez miatt. Rafa Benitezt szapulni manapság, ez elég nagy kihívás, szerintem.


Három év alatt két BL-döntő, egy FA kupa.
Nem tudom, rémlik-e még neked, hogy az általad minden bizonnyal nagyra becsült - elvére a MU szép focit játszik..- Alex Ferguson átvette a Manchestert Ron Atkinsontól, mit művelt velük. Rémes volt. Költötte a pénzt a semmire, és vagy 4- 5 éven belül szerzett először trófeát. Három év után nem tudni, milyen szerencséval maradt még a kispadon.
Egy olyan csapattal, amelyikben a mai Liverpoolnál jóval több Európa-klasszis játszott. Norman Whiteside, Bryan Robson(!!!), Brian McClair, Mark Hughes(!!!), Jesper Olsen (!). Ja.
Kétszer lettek kb a tizedikek a ligában, és 7 év alatt pedig sikerült is bajnokságot nyernie. Rossz edző lenne?


Persze igaz, ettől még a Liverpool nem játszik látványos focit. Kuyttal, Gerrarddal, Alonsoval ne is várd ezt! Nehéz látványosan játszani, ha az igazán kreatív játékosokat nem engedheti meg magának egy csapat. A Liverpool pedig egész idáig nem tehette. És ennek csak egyik oka a pénz, a másik, hogy míg esetleg a spanyol, francia ligában kevesebb kockázattal veszel játékost, az angolban megéghetnek a legnagyobb sztárok is. (Veron, stb..)

A tény ez:Rafa Benitez életében nem tudott megvenni egy Kakát, Maldinit, Nestát, de még Scholest, Van Nistelrooyt, Carricket (14 M) sem. A Milan, MU, Madrid, Chelsea, és általában Liverpoolon kívüli összes elitklub legalább két játékost fizet, aki a mindennapi csodát meg tudja tenni kiélezett helyzetekben, a Liverpoolnak komoly szinten az utóbbi 15 évben egy ilyen játékosa volt, Michael Owen, aki saját nevelés. Akár gondolhatnád is Benitezről, amit gondolsz, ha eddig bármely más európai élklubhoz hasonló büdszsével dolgozhatott volna, de a helyzet az, hogy életében még egy percig sem tehette ezt.
És ennek a focigyilkosnak van vitrinjében 2 spanyol bajnoki cím, egy Uefa-kupa, két BL-döntő, egy FA kupa, két angol bronz.

Milyen játékosokkal?

A Chelsea, MU, Milan, Juve, Inter, Madrid játékosok tömegét vette 14 M euró feletti értéken, míg a Liverpool valaha volt legdrágább játékosa (Cisse) 14-be került, a jelenlegi keretben rajta kívül pedig senki nem került többe, mint 8(!!!!)

Csak két példa a Milan-ból: Nesta 2001-ben (hátvéd!!!) 19 M, Inzaghi 2001-ben 17M!

Rafa nem hülye. Épp tegnap nyilatkozta, hogy az nem működik, hogy a MU mondjuk középpályásokat vesz 20M-ért, míg a Liverpool csatárokra is 8M-t költ.

A legjobb játékos pedig- igen- Gerrard. Aki helyett a Liverpoolból senki nem rúgta volna be azt a ziccert a döntőben, mint ahogy ő sem tette. A Milannak van minimum 3 játékosa (Inzaghi, Kaka, Gilardino), aki ebből a helyzetből akkor is gólt szerez, egy pitbull szájában van a fél lába.

És ugyanez vonatkozik a Prem.League-re is. Láttad a Liverpool-MU-t? A liverpool megette a MU-t, de pont a Rooney (20 M), Ronaldo(12M, nyikhaj korában!) típusú játékosok hiánya miatt nem nyertek. Vesztettek. A Barcelona ellen az Anfielden dettó ugyanez a helyzet.

A Chelsea és a MU keretében van 3-4 játékos, akiknek ezen klubok által kifizetett vásárlási értéke a Liverpool teljes keretét lefedik. A Chelsea a padra vett játékost 10M euróval drágábban (Wright-Phillips), mint a Liverpool által valaha kifizetett legnagyobb összeg!

Most van forrás, ha Benitez most sem vásárol, akár még köpködhetsz is rá. Addig nem nagyon. Őszintén szólva, ha nem teszi, akkor a amagam részéről talán megint azt fogom gondolni róla, amit 2 éve. Azt ti, hogy a fazon ego-ja sokkal nagyobb, mint amilyennek tűnik, és nemigen tűrné el, hogy esetleg egyesek ne az ő zsenialitásában, hanem egy-két játékos képességében lássák a sikerek kulcsát.

Most nagyon úgy tűnik, hogy vásárolni akar. Ebben az esetben akár még az új Bill Shankly is lehet Liverpoolban. (Hmm, asszem túllőttem a célon, az azért mégsem.)

Amíg viszont egy egyéni képességeket tekintve minden más elit klubénál gyengébb csapattal évről évre tud trófeát nyerni, vagy nagyon közel kerülni hozzá, akármit is gondolsz róla, az értők a legjobbak közé fogják sorolni. Nézd meg, kikkel nyert BL-t két éve. Biscan, Traore, stb. Haha. Szemben Gattusoval és Maldinivel a hasonló posztokon. Hehe. Hihi.

Most, hogy így belegondolok, nem teljesen értem, hogy miért nem dicséred és nyalod inkább a valagát. Azt gondolom, ha csak tizedannyira végeznéd jól a dolgod mint Benitez - már, ha dolgod a fociról írni, ha nem, akkor elnézést..- nem írnál ekkora marhaságokat.

Az pedig, hogy a Milan ellen úgy játszatta őket, ahogy, érthető! Valószínűleg egy nyertes meccs plusz egy klasszis játlékosra elegendő többletet hozott volna neki.

Ajánlom figyelmedbe:
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/6687309.stm

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 07:05:38

Bocs, hogy ez ilyen hosszú lett, nem észleltem..

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 07:32:01

benito,

persze, hülye vagyok.
ŰNem az a dolgod, hogy a fociról írj, hanem, hogy postokat generálj.

Jól csinálod.:)

drani 2007.05.25. 08:54:10

Egyetértek Habitanggal, a Pool hasonló játékot képvisel, mint a Milan, pont ezért nem tudta megverni, a játékoskeret különbsége miatt. Benitez jó edző csak kicsit szarul cserélt.
Nehéz egy olyan csapatot éveken át topon tartani mint a tavalyi Barca, azt inkább a Milan, Liverpool féle csapatokkal lehet megtenni, ebben is rejlik az erejük, ezért jut el a Milan majd minden évben olyan messzire a BL-ben.

Petik 2007.05.25. 08:59:25

én nem értelek titeket. Az ok, hogy ez nem volt jó meccs, de nehogy már azt mondjátok csak azért nyert a milan, mert a liverpool szar volt? Meg hogy az olasz bunkerfoci? Emlékezzetek már az elődöntőkre. A MU-Milanon az olaszok lőttek 5 gólt, és a MU is 3 szépet. De a másik ágon. Két meccs alatt tudtak összehozni, a baró támadófocista angoljaitok 2 gólt. Mindegyik egyet. Hát ez a látványos foci? Meg hogy egy csatár? A "szar" Roma csatár nélkül rúg meccsenként átlag két gólt. A gól a lényeg, és nem a csatár!

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 09:13:06

Általában "csatárból" lesz a a gól... Izé, lövésből.

Ha Kaká a csapatodban van, lehet egy csatárod. (Inzaghi).

Ez azért van így, mert Kaká másik két csatár.

drani 2007.05.25. 09:27:58

Hát igen, ha a Liverpoolnál lenne egy Kaká szintű játékos, akkor most lehet hogy az Ancelotti lenne a szar edző :)

Corwin 2007.05.25. 09:57:55

Petik: na ja, az olasz bajnokságban rúg meccsenként átlag két gólt...
És ki mondta, hogy a Roma szar?
Neked pedig egy kis adalék: A sorozat alatt a Milan összesen 20, a Pool 19 gólt rúgott. Azaz a Milan eggyel többet rúgott, mint a Pool. Nahát...mennyivel is nyertek a döntőben?
Persze ez nem jelent már semmit. A Milannak jobb estét fogott ki, mint a Pool. Megnyerték a Bl-t, gratulálok, aznap este jobban sikerült nekik.
NEkem az estéből leginkább a vége maradt meg, amikor a Milan játékosai sorfalat álltak a Poolnak. Leginkább erre szeretnék majd emlékezni, és később majd megmutatni a leendő utódaimnak is. "Látjátok? Így is lehet..."
Meg arra, hogy amikor Kuyt befejelte a gólt a 89.percben, mekkora csönd lett a sörözőben eddig éneklő olasz szurkolók asztalánál, és milyen sápadtan huppantak a székre;-)

Roseb 2007.05.25. 10:12:55

Az, hogy hány gólt rúgsz, az ellenféltől is függ...
A Chelseat vagy a Milant elég ritkán verik ronggyá, és nem lehet ész nélkül támadni ellenük. A Poolnál meg nem volt egy inzaghy szintű befejező csatár...

neeskens 2007.05.25. 10:27:32

Ha Benitez két csatárral kezd,és fölívelgetik a labdát,de kikap a 'Pool,akkor mindenki valószínűleg azért fikázzák,mert hülye volt,hogy nem állított még embert a középpályára. Ancelotti meg egy zseni,mert nyertek.Szerintem a Milannak egész meccsen háromszor volt veszélyes kapura.Egy megpattabó szabadrúgás,egy tévesen beintett les(Kaká 2.félidő), a végén pedig egy zseniális passz után egy okos gurítás.Ennyi.

Attica 2007.05.25. 10:33:18

habitangnak van bizonyos igazsága a pool szerényebb büdzséjét illetően beniteztől függetlenül. de: kis pénzből is lehet nagy focit csinálni, lásd arsenal. az a baj hogy a pool a kevésből is még kevesebbet tudott kihozni az elmúlt 15 évben. hihetetlen érzékkel választják ki a mittudomén evertonba vagy boltonba való tucatjátékosokat, ohne tehetség, ohne reménységek. annyi ócska játékos megfordult náluk, amolyan zenden, sissoko, meg sinama-pongolle félék hogy nagyon nem csodálkozhatnak azon hogy 38 forduló alatt nem versenyképesek. nem tudom ezek mennyibe kerültek, de feltűnhetett volna hogy nem ilyen szintű játékosok, az hétszentség hogy az arsenal nem vette volna meg őket. ők ugyanis reyeseket meg fabregasokat (16 évesen!!) vesznek kb ugyanannyiból és 3-4 évente nyernek is egy bajnokságot.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 10:52:06

No-no az arsenal csak egy ideje gazdálkodik kis pénzből, pont, amióta befektetett pár nagyot. Emlékszel még, kik játszottak a bajnokcsapatban?

A másik, hogy Wenger gazdaságilag nyilván képzettebb, mint Benitez, lévén közgazdász, ha jól tudom. Rendkívül jók a kapcsolatokkal, és kiválasztó-megfigyelő csapattal. De ezt időbe tellett neki kiépíteni.
Ráadásul sokkal hosszabb ideje edző magas szinten, mint Benitez.

Egy példa:
Rosicky-t megszerezte a Dortmundtól 7M-ért, mert a Dortmund csődközeli helyzetben volt. Ők 17-ért vették a játékost. Mennyit érhet ma Rosicky a piacon? Szerintem 18M körül biztosan.

Wenger pedig röhög.
Amúgy, amióta nem költ nagyot, és az évi játékosforgalomból több a bevétele, mint a kiadása, nem nyert semmit.

Szóva, Wenger sem úgy kezdte, hogy kihalászta a szarból az aranyat.
Ma már egy-egy idény végén - talán egyetlenként - plusz pénzzel száll ki az átigazolási időszak végén.

Egyébként Benitez éppen pár hete vált meg Steve Heighwaytól - igen, az a Heighway a Liverpoolból!-, az utánpótlás-vezetőtől, mert összeegyeztethetetlenül mások az elképzeléseik. Lehet, hogy Benitez jobban fogja csinálni. Bár, ami azt illeti Heighway megint FA kupát nyert a fiatalokkal.

cooper (törölt) 2007.05.25. 10:57:08

Én elnéző vagyok, tekintve, hogy két éve jó döntő volt, és az nyert, aki jobban érdemelte. A Milan minden idegszálával vissza akart vágni, ezért is lett ilyen az egész. A pool-nak meg azért rendes malac leosztása volt a döntőig vezető úton(mélyponton Barca, gyenge PSV, 11-es Chelsea, könnyű csoport), elfogyott a fináléra. + KAKA-t képtelenség nem szeretni!

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 11:29:55

Attica

Egyben igazad van, Houllier hihetetlen nagy mágus volt.
A kezébe adtál egy aranygyűrűt, ökölbe szorította a kezét, kinyitotta, és szar volt benne.

Minden évben megvette az új zidanokat-t, az új vieirákat, madjereket.
Aztán minden második év végén eladott pár koplárovicsbélát Ez persze nem érte meg a Poolnak.

El Hadji Diouf és társai, Anelka, Pongolle, Biscan, Le Tallec, stb..


Corwin 2007.05.25. 11:30:54

Cooperügy: ne csináld, mert belehalok a röhögésbe. mélyponton Barca? A Pool elleni negyeddöntő előtt? Ember, te vagy dátumot tévesztettél, vagy rosszul van beállítva a kristálygömböd.
Hányan mertek volna (már a Pool drukkereken kívül, ugye :-) ) arra fogadni akkor, hogy az angolok mennek tovább? (nem most mondani azt, hogy "én már akkor is tudtam")

drani 2007.05.25. 12:21:32

corwin: én már tudtam akkor is
;)

Attica 2007.05.25. 12:29:22

habitang
na hát pont ezért mondtam hogy vonatkoztassunk el beniteztől, három év alatt nehéz bajnokcsapatot építeni, ha jól emlékszem a cselzinek is kellett ennyi pedig ott tele volt a buksza. mondjuk a fene se emlékszik már kire mennyit költött tíz éve az arsenal, de gyanítom hogy henry meg viera is diszkontáron került oda egy kis olasz kitérő után, dehát meglátta bennük a lehetőséget. a poolnál meg csak gyökereket sikerült "észrevenni". bár azért nem kéne a 90-es évekig visszamenni, 2000 előtt csak elvétve voltak 20-30 milliós bizniszek.

sh4d0w 2007.05.25. 12:47:13

Corwin: a Barca szinte a teljes tavaszi szezonban belső problémákkal küszködik (lásd még: Et'o, valamint a Madrid-szindróma), nagy valószínűséggel ezért sikerült a 'Poolnak túljutnia rajtuk. Nem kell, hogy ezt elhidd, nézd meg a Barca tavalyi szezonját: La Ligát csont nélkül nyerték, a BL-ben is csak az utolsó meccs volt kicsit izgis.

Aki szerint meg szar az olasz foci, de jó az angol: az elődöntő 4 csapatából 3 angol volt az egy olasz ellenében, mégis az olaszok emelhették fel a trófeát. Ők megnyerték tavaly a VB-t, hol végeztek az angolok? Azt elismerem, hogy az angol foci tempósabb, ámde az olasz taktikailag sokkal érettebb. Angoloknál elvétve látni azt, hogy nyugisan passzolgatnak a hátvédsorban, vagy a középpályán, kivárva az alkalmat, amíg az ellen koncentrációja nem teljes, vagy egy fegyelmezetlenebb játékos kinyit egy folyosót. Ellenben az angol fociban az őrült rohanás, a darálás megy.

Mindezzel nem akarom mondani, hogy az angol foci szar, mert nem az, én is szívesen nézem az angol meccseket (már ha nem az angol válogatott játszik). Szerintem az olasz inkább érettebb.

Még valaki feljebb megemlítette a Barca-Lyon-MU triót. Azért megkérdezem: az illető ennek a hármasnak szurkolója? Ha igen, akkor értem a megjegyzést, egyébként meg a Lyon mióta van egy szinten a Barcával, a MU-val, a Milannal, vagy a Chelskijjel?

cooper (törölt) 2007.05.25. 12:48:32

corwin :), olvasgasd vissza a februári nst bejegyzéseket :) de mindegy is, mert én becsülöm a pool küzdeni tudását, de a pool a b.münchen mellett a mázli egyik kegyeltje, de erről nem tehet

tb 2007.05.25. 13:45:24

Attica: rosszul emlékszel, Mourinho első évében bajnok lett, de, ha az Abramovics érát veszed alapul, akkor Ranierivel egyszer 2., aztán jött José

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 13:49:19

Ami azt illeti, a Chelse a 90-es évek elején kezdett sokat költeni...

Mike Patton 2007.05.25. 14:07:07

Na szevasztok!

Először is leszögezném, hogy AC Milannnak szurkoltam, szurkolok, már kb. 20 éve... Ők a kedvenceim gyerekkorom óta, akkor szerettem meg őket, amikor Ancelotti nem a pálya mellett, hanem a pályán mozgott :)

Mind emellett Benitezt rossz edzőnek nevezni elég nagy ökörség.
Gyerekek! A Pl-ben 3. lett a pool, a MU, meg a Cselszki mögöttt, úgy, hogy tényleg nem lehet elmenni a szó nélkül a financiális lehetőségekben rejlő differenciák mellett, és ezzel együtt eljutottak a BL döntőig... És nem mázlival. Jobbak voltak mint a Barca és jobbak voltak, mint a Cselszki

Ja és az LFP-s eredményeiről akkor még nem is beszéltem.

Ha Angliáról van szó, nekem mindig is az Arsenal volt a kedvencem, de sztem a Liverpool az elmúlt évek során egy jól, lendületesen játszó, szimpatikus, és nem utolsósorban eredményes csapat lett, és ebben Beniteznek benne van a keze.

És szerintem elég jó taktikával mentek ki szeretett csapatom ellen, hiszen Pirlot az I. félidőben totál kiktatták a játékból, így gyakorlatilag nem is volt értékelhető támadása a Milannak...

Szóval erről ennyit. Jó csapat, de most nem jött össze nekik... Ennyi... Ancelottit is mennyit fikázták ebben az évben, aztán amikor odab*sztak a MUFC-nak akkor hirtelen a legnagyobb király edző lett...

FORZA MILAN

Attica 2007.05.25. 14:53:17

tb:
igazad van, úgy emlékeztem hogy két évig volt ranieri abramovics alatt és hogy a harmadik évben nyertek murinyálóval, de persze a másodikban. mondjuk olyan kerettel illett is, főleg hogy a manu akkor volt a mélyponton (jaj azok a szép klébersonos-jembajembás évek...), az arsenal meg kicsit elfáradt a veretlen szezonjuk után.

Attica 2007.05.25. 15:02:54

épp most olvastam hogy nem hosszabbítanak házi kedvencünkkel zendennel (adná az ég hogy menjen az interbe) meg valszeg gonzalezzel sem (megy a betisbe)

drani 2007.05.25. 15:13:21

most olvastam, hogy Maldinho jövőre is meg akarja nyerni a BL-t. Szerintem ebben az esetben ő csak a BL-meccseken fog pályára lépni (sajnos). A Capitano térde már ennek a szezonnak sem bírta a végét :(

csehmatyi 2007.05.25. 15:26:14

Nem hiába mondják, hogy magyarország a 10 millió szövetségi kapitány országa (s ezek közül tipikus magyar jelenségként 5 millió másodállásban Milan-tréner is, a másik 5 millió pedig a Liverpool-t gardírozza).

Mindenesetre nagyon élvezem a hozzászólásokat, hiszen ezek szubjektív vélemények, éppen ezért érdekesek. Benito pedig nagyon finoman (de nem feltételül bántón) akasztja ki a leglevakultabb rajongókat.

Összesen egy dolgot véleményeznék: Benitez a
világ egyik legjobb edzője. Punktum.
Lehet róla rosszat mondani, de
a Valenciával szerzett 2 bajnoki aranyat, valamint a 3 éven belüli két BL-döntőt utána kell csinálni, és akkor majd lehet fikázni, kérem szépen.

Csapatai játéka láttán nem ver hevesebben a támadófutball híveinek a szíve, viszont (nagy bánatomra) még nem vezették be a szép foci pontozását, éppen ezért, amíg ez nem történik meg, Benitez napjaink legnagyobb edzői között foglal helyet, teljes joggal.

Ronal-d'oh! 2007.05.25. 17:03:21

Benitez megcsinálta egy közepesnél valamivel erősebb csapattal azt, amit Mourinho előtte egy évvel. Mit bizonyít ez? A racionális, de bűnronda futballhoz nem kell sok klasszis, csak 1 vezéregyéniség, és taktikai fegyelem, mégis lehet vele eredményt elérni. Na meg persze szerencse is kell.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 17:14:42


Én csak azt tudom, hogy amit te írtál, az mit bizonyítana. Azt, hogy sok kiválónak tartott edző csak egy fos.

Mert ugye klasszisokkal azért sokkal, de sokkal könnyebb?

sáklit (törölt) 2007.05.26. 09:15:20

Droidfocit nyomott a pool végig.a hajukra kenhetik a meddő mezőfölényt.Gratulálok mindazoknak kiknek aza támadó foci hogy 25-30ról lövöldözünk,meg van 2 szélsönk akik berugdossák oldalrol a labdát( hopp!!de kinek? )..

Z-o-g 2007.05.26. 09:33:10

Kedves nekedx: akkor miért nem kerül be mondjuk évente más-más 24 csapat a BL 32-es mezőnyébe...
Ezért annál több kell.
Persze szerencse is

mook 2007.05.29. 11:29:03

1972-es felvétel az Anfield-en:
ylow.blogspot.com/2007/05/kop-choir.html
You'll never walk alone! :-)

mook 2007.05.29. 11:30:44

1972-es LP, az Anfield-en rögzítve, lemezborítókkal:
ylow.blogspot.com/2007/05/kop-choir.html
You'll never walk alone! :-)
süti beállítások módosítása