Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Vasárnapi jóslatok - Premiership, utolsó forduló

2007.05.12. 10:14 Gitár János

Blackburn - Reading 1-1
A Reading a bajnokság és a kupa egyik legrokonszenvesebb csapata volt az egész szezonban, hősies meccsek sorát játszották, hogy aztán a múlt heti, Watford elleni vereséggel gyakorlatilag elszúrják az egészet. Most már nem is csak rajtuk múlik, ráadásul a Blackburnt megverni, hát az önmagában se egy sima ügy. De még ez az egy pont is elég lehet az UEFA-helyhez, ha a Bolton kikap, a Portsmouth pedig nem nyer.

Bolton - Aston Villa 0-1
A boltoni királydrámát még mindig nem értjük, azt viszont tudjuk, hogy utoljára tavaly decemberben győztek olyan csapat ellen, amelyik nem a kiesés ellen küzdötte végig a tavaszt - akkor egy kiváló, ma már hihetetlennek tűnő ötös győzelmi széria végét jelentette a Portsmouth elleni 3-2. "Little" Sammy Lee a múlt forduló tanúsága szerint egyáltalán nem tudott lelket verni embereibe, úgyhogy. Pedig egy győzelemmel biztos lenne az UEFA-hely.

Chelsea - Everton 3-3
Bár ezekkel a lelkesítőnek szánt jóslatokkal ezidáig nem mentünk semmire, megpróbáljuk megint: két felszabadult csapat, tessék örömfocit játszani. A Chelsea-ben felépült Drogba, mérget azért ne vegyünk rá, hogy tizenöt percnél többet lesz a pályán. Mourinho nevezett két, egyenként tizenhét éves, korosztályos angol válogatott fiatalembert, magyarázata szerint azért, hogy "megszagolják" a Premiershipet, Moyes meg nagyon mondja, hogy nyerni akar, mert kell az ötödik hely, a nem-galaktikus csapatok nemhivatalos bajnoki címe. (Ha nyernének, meg is lenne, lévén az Everton gólkülönbsége tizennéggyel jobb a Tottenhaménál.)

Liverpool - Charlton 1-0
A Liverpool pont úgy játszott a múlt héten a Fulham ellen, ahogy vártuk, a Fulham meg egy kicsit elszántabban. Szegény Charltonon viszont már a Pool-ifi sem segíthet, mi marad hát az angol futball szerelmeseinek? A remény, hogy hátha Robbie Fowler góllal búcsúzik az őt istenítő Koptól, illetve hogy hátha Benitez lesz olyan aranyos, és beállítja Dudeket, az isztambuli hőst, hogy tőle is elbúcsúzhasson a lelátó népe.

Manchester United - West Ham 2-2
Ferguson megígérte, hogy megverik a West Hamet, részben sportszerűségi okokból, részben mert szeretnék vidáman búcsúztatni a szezont. De a WHU-nak ez az egy pont az élet és az utóbbi hetekben már kifejezetten olyan formájuk volt, mint ahogy a szezon előtt el lehetett képzelni őket. Tevez persze szobrot kap bunkókáméknál.

Middlesbrough - Fulham 0-0
Lawrie Sanchez megmentette a Fulhamet. Vagy Rafa Benitez, ezt egzakte sosem fogjuk tudni megállapítani. Jók nem voltak a Liverpool ellen sem, ettől a meccstől pedig nem várunk semmit.

Portsmouth - Arsenal 3-1
A Pompey egy győzelemmel még befuthat egy UEFA-helyre (amit, bár voltak kiváló meccseik, nem igazán érdemelnének meg). Az Arsenal béna szezonjának tényleg egy ilyen vereség lenne a stílusos lezárása. Aztán kezdődhet, illetve folytatódhat az immár hagyományos médiahiszti, hogy megy-e Henry Barcelonába. Hadd tegyük ehhez hozzá  a magunk tégláját (már amennyiben egy hisztihez lehet téglát tenni): megy, de csak akkor, ha a Barca elbukja a bajnokságot is. Akkor viszont Wengerrel együtt. Hoppá.

Sheffield United - Wigan 2-0
Egyszerű helyzet: ha a Wigan nyer - bármilyen arányban -, gólkülönbséggel a Sheffield elé kerül és bennmarad. Meglátjuk, mi mindenesetre konzervatívan inkább a hazaiakra tippelünk, akik az alsóházi meccseiket azért többnyire hozták a szezonban.

Tottenham - Manchester City 6-0
A fostalicska Cityről alkotott véleményünk nem változott. És a Spurs csatárainak egyszer-egyszer kijön a lépés.

Watford - Newcastle 3-0
Newcastle-ban a nagy sztori az, hogy az elnök nyilvánosan megüzente Michael Owennek: nyilatkozza le, milyen baromi jól érzi magát a szarkáknál, különben garantálja, hogy komoly csapat a büdös életben nem fogja leigazolni. Biztos jól érzi magát tehát. Az edző meg lemondott, de ki nem szarja le. Priskin "Fuck Off" Tamástól mesterhármast várunk, kicsit félünk bár, hogy hiába, valahogy ő se hálálta meg a folyamatosan beléhelyezett NST-bizalmat.

8 komment · 1 trackback

Címkék: angol üveggömb premiership

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8074569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 2019.03.23. 07:33:03

Biosphere chat - xaaqajx

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.05.12. 13:44:53

es ki az a srac a kepen?

roeder azzal h lemondott legalabb megelozte h kirugjak. megy helyette big sam es megint jok lesznek.

ja es priskin miert "fuck off"? ket hete is az volt, aztan mult heten nem, aztan most megint.. biztos lemaradtam a sztorirol.

Beyonder 2007.05.12. 15:15:58

Ha Priskin annyiszor eredményes lett volna, ahányszor itt jósoltátok, már ő lenne a gólkirály... :)

mook 2007.05.12. 17:56:51

Az októberi Reading-Chelsea után azért nem mondanám, hogy a legszimpatikusabb csapat a Reading...
Nem úgy, mint tavaly a Wigan!
Hajrá Wigan!

dr. Wilbur Swain 2007.05.12. 18:14:19

güell: az összes kérdésemet leírtad :D

gyz 2007.05.13. 21:08:41

bunkókám? hm...

mindenesetre nemcsak teveznek jár a szobor, hanem Curbishley-nek és Zamorának is

jövőre meg jöhet az 1-8. hely vmelyike

Pius 2007.05.13. 21:21:30

En is szeretnem tudni, miert fuck off.

Gitár János 2007.05.14. 07:44:27

A képen Sam Hutchinson, a fiatal hátvéd látható, akit Mourinho beígért a meccsre (végül aztán a 89. percben cserélte be). Priskin pedig azért "Fuck Off", mert egy néhány héttel ezelőtti tévés közvetítésben gyönyörű közeliben lehetett leolvasni ajkáról ezeket a szavakat, miután valami oldalvonal melletti nyomakodást követően nem neki fújt a bíró.

dr. Wilbur Swain 2007.05.15. 21:53:23

hálásak vagyunk néked a tudatlanok nevében, oh, Gitár János
süti beállítások módosítása