Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premiership, 36. forduló

2007.04.28. 09:15 Gitár János

Chelsea - Bolton 1-0
A tréfás kedvű Mourinho edző csapata nem hibázhat, nem is fog. A Chelsea-nek úgy kellett  Joe Cole visszatérése, mint valami, ami nagyon kellett: nem is elsősorban azért, mert a Liverpool ellen ő ért oda Drogba* elképesztő passzára, hanem mert Robben és DD mellett ő a csapat egyetlen igazán magas szinten kreatív embere. Márpedig ahhoz, hogy a Chelsea gonosz gépezete ne nyikorogjon, éppen egy kis kreativitásra van szükség. Összességében persze a megszokott takarékos hatékonyság várható.

Everton - Manchester United 2-3
A MU hátralevő idei programja leginkább vidám kamikaze-kalandtúrára emlékeztet: idegenben a nagyon jól összerakott, mindenkire veszélyes (és sorozatban ritkán bukó) Everton ellen, aztán idegenben a Milan ellen, aztán egy derbi a már lelazult City ellen, az is idegenben, aztán a - talán mindent eldöntő - Chelsea elleni bajnoki, idegenben. (A legvégén majd a West Ham jön az Old Traffordra, ami szintén nem ígérkezik fáklyásmenetnek, akár lesz még esélye a WHU-nak a bennmaradásra, akár nem.) A MU-ban mostanában tud lenni valami nagyon ihletett, ezért rájuk tippelünk. (Sérült update: Saha valószínűleg már nevezve lesz Liverpoolban, Ferdinandot a Milan, Vidicet a City elleni meccsre várják.)

Blackburn - Charlton 2-0
Az amúgy egyáltalán nem unszimpatikus Charlton ki fog esni, a rapszodikus Blackburn nem lesz velük aranyos.

Manchester City - Aston Villa 4-4
Egy felesleges meccs, a City gyakorlatilag már nem tud kiesni, az utóbbi időben kimondott életjeleket mutató Villa gyakorlatilag már nem érhet oda az utolsó UEFA-helyre se. Béna 0-0 vagy csikorgó hazai győzelem helyett futballünepet prófétálunk, mert örök optimisták vagyunk.

Middlesbrough - Tottenham 2-4
Az észak-kelet-angliai délutánban fog végre kiderülni, hogy a Spurs néven futó nemzetközi D-válogatottat igazi férfiak alkotják-e, vagy nyámnyila kiscserkészek inkább. A nyomorult Arsenal elleni egyenlítés már legenda, de a nemzetközi szerepléshez szükséges pontokat itt kell begyűjteni.

Portsmouth - Liverpool 0-0
A Liverpool a bajnokságban már elérte azt, amit akart/elérhetett, tuti a BL-hely, a pragmatista Benitez ugyan azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos a bronzérem, de ugyanazzal a lélegzettel azt is, hogy "idősebb és fiatalabb játékosok keveréke" játszik majd a Pompey ellen. Ez emberi nyelvre lefordítva nagyjából azt jelenti, hogy a Chelsea elleni visszavágón bevetendő embereket most a kezdő közelébe sem engedi.

Sheffield United - Watford 0-1
Szakmai jellegű megközelítés helyett inkább dramaturgiait választunk: a Watford már kiesett, nincs feszkó, a Sheffield a szakadék szélén. Egyetlen villanás, és Priskin "Fuck Off" Tamás a relegációs zónába taszajtja az iparvidék exponenseit.

Wigan - West Ham 0-2
"Még élünk" - mondta bölcsen Curbishley, miután a WHU lenyomta az Evertont, és tényleg. 38 ponttal talán bent lehet maradni; ahhoz ezt a - klasszikusan hatpontos - meccset nyerni kell. A Hammers feltámadásának két kabalafigurája közül Bobby Zamora sérült, de minden bizonnyal játszani fog, Tevez szerződését pedig - legalábbis a WHU közleménye szerint - a szövetség kívánalmai szerint módosították, tehát minden bizonnyal ő is ott lesz a leszámolásnál. Nyitott kérdés, hogy Curbs ezúttal nevez-e tartalékkapust.

Arsenal - Fulham 5-1
A Spurs ellen több tíz percig emlékeztetett az elképzelt ideálra az Arsenal (hogy aztán szabad szemmel jól láthatóan ostoba módon bukjon el egy megnyert meccset). A Fulhamnél Sanchezzel is nagy a gáz.

Reading - Newcastle 2-1
Reszkess, Európa! Jön Kevin Doyle! Az UEFA-helyekért harcoló csapatok közül a Reading sorsolása a legjobb, meglesz ez.

*A magyar és, ha jól figyeljük, a nemzetközi sportsajtó is oda meg vissza van, hogy most akkor C. Ronaldo vagy Kaká-e a világ legjobb játékosa. Csendesen szólunk, hogy ennek a Drogbának is elég jól ment az egész szezonban.

 

4 komment

Címkék: angol üveggömb premiership

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4864551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiva66 2007.04.28. 15:42:50

és 5 pontos előnye van a mu-nak, beszarás...

Galván Tivadar 2007.04.28. 22:32:02

Az unszimpatikusról szokjatok le! ANTIPATIKUS!

datadata 2007.04.29. 07:52:41

Hát a tegnapi meccs alapján a Chelsea nem érdemli meg a bajnokságot... Kár hogy nem győztek, mert akkor még nyilt lenne a küzdelem...

Amúgy pedig ki érdekel amig harcolunk az UEFA helyért - Tottenham :-D

Érdekességképpen kukkantsatok rá a holland bajnokság állására... Egy fordulóval a vége előtt... Döbbenet.
süti beállítások módosítása