Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 34. forduló

2007.04.27. 19:55 _benito

Ascoli – Reggina 1-1
Amennyiben az Ascoli szeretne jövőre is első osztályú meccseket játszani, pont azt a Regginát kellene megelőznie, melyet vendégül lát. Mivel ez szinte teljesen esélytelen, Amorusóék viszont mindössze egy pontra vannak a legjobb bennmaradó Parmától, kiélezett kiesési rangadóra számítunk, a mérkőzés végén pedig zokogó szurkolókra és a bírót átkozó hazai játékosokra.

Fiorentina – Chievo 2-1
Ha hisz még nekünk valaki, azt jósoljuk, ez lesz a forduló legjobb meccse. A lilák két pont mínuszból lihegnek a Palermo fülébe az utolsó garantált UEFA-kupás helyért folyó versenyben, és az eltiltott Toni nélkül is kötelező lenne nyerniük. A Chievo viszont egy lendületben lévő Parmával és egy sokkal jobb Regginával a seggében próbál menekülni, és mivel nincs veszítenivalója, biztosan három csatárral állnak majd ki. Tessék megnézni, jó lesz, ígérem.

Inter – Empoli 1-0
Ebben a szezonban háromszor találkoztak, mindhárom meccsük 2-0-ás milánói sikerrel zárult, most csak azért lesz eggyel kevesebb, mert Crespo és Cruz külön versenyt hirdetett, hogy ki tud több bőrt kiosztani a meccs alatt, és az így elakadt támadások miatt Filkor Attilának kell szállítania a győztes gólt. A magyar fiú 25-ről sarkaz a vinklibe, érdemes lesz nézni.

Livorno – Palermo 0-1
Hogy tud a Palermo 6. lenni úgy, hogy 11 nyeretlen meccs van a háta mögött? A sorozat megszakadásához mindössze annyi kell, hogy Lucarelli nem játszhat, és Renzo Gobbo személyében új seprű ül a kispadra a rosanéróknál. A Parma elleni buktát nem bocsátották meg Guidolinnak, az új edzőnek pedig mindenki bizonyítani akar, ez majd Amaurinak sikerül a legjobban, aki győztes gólt szerez. 

Messina – Atalanta 1-1
A Messina sorozatban hatot bukott, az Atalanta megverte a Romát az előző fordulóban és egyébként is klassziskülönbség van köztük, valami mégis azt súgja, hogy március 11. után újra pontot szerez a szicíliai csapat. Kitörölhetik vele, a reményt keltő eredmény miatt csak még jobban fog fájni a kiesés.

Parma – Cagliari 3-0
Az előző fordulóban a Palermót hihetetlen meccsen elintéző Parma elmozdult a kiesőhelyről, jelenlegi pozíciójának megőrzéséhez pedig a Cagliari-féléket le kell gázolni, mese nincs. Ezzel pedig – hiába van köztük négy hely – helyet is cserélnek, és kezdhet potyogni a tarhonya Szardínián.

Roma – Lazio 2-2
Bizony, magunk is meg vagyunk lepve, hogy négy gól születik a meccsen, de ha egyszer Totti előtt már csak az aranycipő lebeg, a Lazio pedig egy esetleges vereséggel lecsúszik a dobogóról, muszáj lesz odatenniük magukat a derbi résztvevőinek. Sajnos idén nem láthatjuk, amint Di Canio a kiállítása után feszes karlendítéssel menetel el a közismerten szélsőséges nézeteket valló Lazio ultrák előtt, kárpótlásként három kiállítást és szurkolói botrányt tudunk felajánlani.

Siena – Sampdoria 2-1
A Siena torkában pulzáló gombóc oka az az elképesztő helyzet, hogy a 12. helyen álló csapat két vereséggel akár simán ki is eshet. Mivel meglehetősen nehéz a sorsolásuk, a Siena teljes keretét korbácsos szpáhik várják majd a kezdőkörben, akik azonnal ütnek, ha hátrálni látják a fekete-fehéreket vasárnap. A Volpi személyében kapitányát vesztő Sampnál abban bíznak, hogy a liga döntetlenkirálya ellen egy pontra ők is jók lesznek, de mivel vendéglátójuk az életéért küzd, ők meg mennének már strandolni, ez most nem jön össze.

Torino – Milan 1-2
A Hód hét gólját meglovagolva a Milan adott esetben akár a dobogóra is odaérhet, ami nem is tűnik lehetetlennek a liga legtöketlenebb csatársorával kiálló hazaiak ellen. Olaszországban járunk, a „sort” kéretik nem komolyan venni, hiszen a Toro rendszerint egy centerrel áll fel, ez pedig roppant kevés a 145 év minden rutinjával felfegyverkezett Milan-védelem ellen. Dida keddi formáján felbuzdulva Di Biasi mester kiadta az utasítást a fiainak: a félpályáról azonnal lőni kell!

Udinese – Catania 2-0
A hazaiak az UEFA kupáért, a Catania pedig a hátsó traktus biztonságos zónájában maradásért indul csatába. A mintegy 2000 hazai szurkoló lelkes bíztatására építő Udinese egy világbajnokot is soraiban tudhat, míg ellenfelük négy vereség után a múlt fordulóban szerzett egy pontot, ami most a messzi északon nem fog nekik összejönni. Totó Di Natale nem szokott 15 gól alatt maradni, most pedig még csak tíznél jár, így mi elsősorban tőle várjuk, hogy a meredeken zuhanó Catania alól kirúgja a sámlit.

4 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3864415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanes eunt domus 2007.04.27. 21:22:55

Azt hiszem, Ronaldo rúgott már annyi gólt, és adott már annyit a futball világának, hogy némi tisztelet azért kijár neki. Legalább a "Fenomenális" jelzőt kirakthattad volna a Hód elé...

A Didás megjegyzéssel viszont egyet kell értsek...sajnos

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.04.27. 22:49:37

attól még hód marad:)

rossoneri siamo noi!

Tsubee 2007.04.27. 23:07:14

Roma-Lazio 2-2 ??? Mit szólnak ehhez a statisztikusok? :)

Paul Newman Jr. 2007.04.29. 14:13:49

Statisztikus nem, de hozzászóló vagyok :)

Magam részéről a Romai gazdagok- Lazio munkások "osztályharcnak" adnám a forduló rangadója címet.

Elöttük-mögöttük senki, ezer (1.000), hogy indulnak a nemzetközi kupában, minden adott, hogy vérre menő, gyilkos derbit nyomjanak rugdosódással, gólokkal, 8 lappal (mondjuk 2 piros, 6 sárga leosztásban) - azért drukkoljunk, hogy ne legyen "közös szurkolói ankét" a meccs után.
süti beállítások módosítása