Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premiership, 30. forduló

2007.03.14. 13:55 Gitár János

Manchester - Bolton 2-1
A Boltonból csúnyán kiment a levegő és szembenéztek a szomorú valósággal: ebből az idén se lesz BL-indulás. A MU-nál már a cserék tartalékjai is a szezon végéig tartó sérüléseket szednek be, de amíg a széleken tart a bor és friss rózsa, egy ilyen meccset meg fognak nyerni. Szép se lesz, sima se lesz, de a boltoni reneszánsz, ha valaha, nem itt indul.

Chelsea - Sheffield United 2-0
A Chelsea-nek kilenc forduló alatt kell hat pontot hozni a három fronton harcoló MU-n - de hát ők is három fronton nyomják (és ők végigcsinálták a Ligakupát is). Valahogy ez is meglesz - olyan szar meccset, mint a szerdai, a Manchester City elleni volt, csak nem fognak még egyet játszani a szezonban, és azt is megnyerték.

Middlesborough - Manchester City 4-0
A nyomorult City minden tartalékát mozgósítva kapott ki az Oilerstől, egyes brit lapok dicsérték Bartont, de az egy semmirevaló bunkó, gólképes csatár meg egyszerűen nincs a keretben (és ha Stuart "Psycho" Pearce menedzser semmi másról nem tehet, ez akkor is az ő sara). Itt az ideje egy formás összeomlásnak. Ne legyen igazunk, mert az angol focinak szüksége van egy jó Manchester City-re, de ha a jelenlegi 18-20. helyezettek közül véletlenül valamelyik összeszedi magát, a City úgy fog kiesni, mint a takony.

Reading - Portsmouth 3-2
Ez nagy lehet (a tévé persze nem adja), UEFA-helyért hajt mind a két csapat, a Reading előnye két pont. Rokonszenvünk és tippünk velük: tiszteljük Steve Coppell okos és hatékony taktikáját, felnézünk csapatára a MU elleni kupameccsen tanúsított elszántság miatt. És hát a hazai vereség mint olyan nem túl gyakran szerepel a Reading repertoárján.

Tottenham - Watford 3-1
Nem lesz mese. A nagyon összevissza (pedig parádés kerettel rendelkező) Tottenhamnak már az UEFA-helyhez is létkérdés minden pont. A Chelsea ellen megtaláltak magukban valamit, ami eddig nagyon hiányzott, a Braga ellen már vissza tudtak jönni a csúszdáról. Három gól most is benne van a csapatban. Priskin csere lesz és szépít, az viszont száz.

Wigan - Fulham 1-1
Ha nem lenne meg szinte tutira a három kieső (a "szinte" eggyel lejjebb még szóbakerül) és a Man City nem lenne ennyire pocsék, akár tétje is lehetne a meccsnek. De nincs.

Blakburn - West Ham 2-4
Na. Most megjósoljuk, hogy a West Ham benn fog maradni. Tíz ponttal van előttük az a City, amelyik jelen állapotában négy pontnál többet nem szerez már ebben a bajnokságban. A WHU-nak összesen két foghatatlan meccse van (a MU és az Arsenal ellen idegenben - bár még ez utóbbiból is kiszaladhat egy hősies iksz). A feltámadás ezen a szombaton kezdődik, az Alan Curbishley vezetésével elvégzett munka beérik, Tevez mesterhármast rúg. Könyvek, filmek, videójáték. A Blackburnnek meg úgyis ott a FA Kupa.

Charlton - Newcastle 2-2
Reményeink szerint Martins nagyon szép gólokat fog rúgni és azokat megnézzük az összefoglalóban.

Aston Villa - Liverpool 1-1
A Villa Martin O'Neill-vezérelte feltámadása a tervezettnél sokkal rövidebb ideig tartott, szimpatikus, melós, de látványos dolgokra is képes, felfelé törekvő középcsapat helyett unalmas középcsapat lett belőlük, akik a nagyoktól ráadásul monoton módon kapnak ki minden alkalommal. Annál cikibb lesz, hogy Rafa Benítez megtalálja azt az összeállítást, amiben a Pool pontokat veszít Birminghamben.

Everton - Arsenal 3-3
Az Arsenal örökké emlékezetesen rémdrámai kupakéthete után a mázlis góllal megnyert Villa-meccsel állítólag összeszedte magát, de nekünk még vannak kétségeink. Szívünk minden dobbanása Arsène-nel és a világ legszebb futballját játszó srácokkal van, másrészt viszont jól ismerjük David Moyes szemének hidegkék csillogását, ami azt jelzi: teljesen valószínűtlen alkotóelemekből már megint összerakott egy csapatot, amelyik egy adott napon éppenséggel bárkit meg tud verni. Vagy ki is tud kapni ugyanattól a bárkitől.

10 komment

Címkék: angol üveggömb premiership

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4146509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geordie 2007.03.15. 19:04:20

Tetszik, hogy képben vagytok a csapatokat, meg az erőviszonyokat illetően. A sporttévé kommentátorai csak a Menjút és a Cselszit ismerik, azokat is azért, mert a tévé őket nyomja orrbaszájba. Úgyhogy felüdülés ilyesmit olvasni.

güell (törölt) 2007.03.15. 23:03:02

hm az alkmaar milyen szepen lenullazta a newcastle-t ma este.. van gaal szepen megtanitotta oket pontosan passzolni meg vedekezni meg szepen letamadni, ha mar egyszer 2 golt kell loni es egyet sem kapni. es lam megcsinaltak. roeder meg elgondolkodhatna mar hogy miert nem tud kiegyensulyozott csapatot csinalni a newcastlebol.
a spurs bezzeg tegnap!

Gitár János 2007.03.16. 08:48:09

Hát igen, Roeder nagyon nyafogott a meccs után, hogy mennyi sérültjük volt az egész szezonban, de hát könyörgök, egy olyan csapatnak, amiben játszik Butt, Duff, Solano, Martins (és Emre meg a baromi tehetséges N'Zogbia a csere) 4-2-ről röhögve kellett volna továbbjutnia.

güell (törölt) 2007.03.16. 10:42:03

(kicsit megszaladt a "szepen"-ek szama - hiaba no, profi munka volt)

geordie 2007.03.17. 11:17:11

Roeder ki akarta húzni min. 1 kapott góllal azt a meccset. Csak azzal nem volt tisztában, hogy az AZ olyan csapat, amelyik sűrűn támad, meg gyakran rúg gólokat.
A West Ham bennmaradása pedig elég merész jóslat. Még az is elveri őket, aki nem akarja.

güell (törölt) 2007.03.17. 12:43:32

na jo, de ha egyszer az 55. perctol tudod, h a csapatodnak golt kell rugnia (illetve mar a felidoben is sejtheto volt), akkor utana miert nem tudsz taktikat valtani? illetve miert eleve vedekezni allsz be? egy helyzetet sem tudtak kialakitani a szerencsetlenek a 90 perc alatt es kozben meg a vedelem is szar.
serulesek vegig a szezonban - my ass. azert van 40 jatekosa h ha valaki megserul akkor potolja. impotens kis fasz, hogy nem tud semmit kezdeni ezekkel a jatekosokkal. na es mar megint felhuztam magam.. :)

most pedig rogbit fogok nezni egesz delutan, azon legalabb nem idegeskedek.

Hellscream 2007.03.17. 16:23:12

A ManU simábban nyert, mint vártad :P

RickyTerror 2007.03.17. 18:37:49

Köhh....

Eddig nem is olyan rosszak a tippek.

güell (törölt) 2007.03.17. 19:32:58

a tottenham viszont pont azt hozta, amit gitar ur elvart toluk. priskin pedig telleg (le)csere volt, bar golt nem lott. es mar a 6.ok!

geordie 2007.03.17. 22:11:53

Innye basszus, a West Hammel de durván megnyerették ezt a meccset Webbék.... Így tényleg bennmaradhatnak:)
süti beállítások módosítása