Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Oh, Kaká, such a wonderful player!

2007.03.08. 00:06 Joó Gabi

Százhúz perc kellett a Milannak, hogy leküzdje a szorgos futballfavágókból álló Celticet, és bejusson a BL-negyeddöntőbe. Pontosabban Kakának volt szüksége ennyire, hiszen a piros-fekete milanói csapatot napjainkban ő jelenti.

Az első félidőben kétszer ment végig a félpályán egyedül, de a végén mellé lőtt, a másodikban a lécet találta el vagy húszról, és volt még egy kísérlete, de azt a pocsék Pippo Inzaghi helyére behozott, talán még pocsékabb Alberto Gilardino sarokkal blokkolta. A hosszabbításban már nem bírtak vele a skótok, megindult a felezővonal környékéről, lelépett néhány védőt, és a kapuba gurított.

Hatodik gólját szerezte a BL-ben, ezzel – a szerdán kiesett van Nistelrooy-jal holtversenyben – vezeti a sorozat góllövőlistáját, középpályásként. Ez pontosan háromszor annyi, mint amennyit a Milan csatártriója, Pippo, Gila és Ricardo Oliveira együtt összehozott. (A két olasz egyszer-egyszer, a brazil egyszer se talált be.) A Milan idei BL-ben szerzett kilenc találatának pedig pontosan kétharmada.

Mondhatni, Kaká maga a Milan, a Milan-drukkereknek isten, Inzaghiéknak az a srác, ’aki mindig elviszi a balhét, és eltereli a figyelmet rólunk, balfasz csatárokról’, Carlo Ancelottinak meg ’az a kölyök, aki miatt még én vagyok a Milan edzője’.

Kaká ráadásul nem csak eredményes, de nézni is jó. Ronaldinhót ajnározza mindenki, hogy veri meg a védőket  - amikor formában van –, pedig Kaká szebben csinálja: nem dől jobbra-balra, nem lép a labdára, nem húzogatja-tologatja ide-oda, csak fut, fut, szökell, a védők meg tűnnek ki a képből.

Ahogy egy jóbarátom Magyarországon élő olasz milanista haverja vagy három éve az egyik közvetítés alatt klasszikus akcentussel és behatárolt nyelvtudással ismételgette: Oh, Kaká! Such a wonderful player!

1 komment

Címkék: ronaldinho milan celtic kaká inzaghi gilardino oliveira ancelotti

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2044128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sede 2007.03.08. 17:15:11

Igen-igen. Meg az ám! No, de mégis: hallottál már a gonoszról, a kis Andrés Iniestáról?

Mert ugye igaz, ha formában vannak, Kaká a libbenő lendület, Ronaldinho a kiszámíthatatlan dinamika. Megállíthatatlanok.

De kérdem én: ki küldi el a rárontó csatárokat, védőket, középpályásokat - egyedüliként - csakis a szemével? De hisz' tudod...
süti beállítások módosítása