Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

I. Elődöntő: Hollandia-Uruguay

2010.07.06. 18:30 _benito

Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos meccsük – amit talán nem is megérdemelten húztak be. Uruguayt már láttuk ezen a tornán jól játszani (sőt, nem láttuk rosszul), Hollandiát pedig még nem, pedig az nem is kétséges, hogy a hollandoké a jobb csapat. Még nem tudjuk, a formaidőzítés királya-e Bert van Marwijk, vagy csak meglovagoltak egy jó szériát, úgy jutottak idáig. De ha így van, akkor ez a végállomás is lesz, Uruguay még szétlyuggatott csapattal is leveri az eddig látott holland válogatottat.

Nem azt mondjuk, hogy Hollandia nem tud nagyon jól játszani, hanem azt, hogy eddig még ezt nem mutatta meg. Néhol kifejezetten kellemetlen volt nézni, ahogy feljönnek rájuk olyan csapatok, akiket egyébként simán levertek volna. Sneijder csak akkor villog, amikor nagyon muszáj, Kuyt akkor sem (mondjuk nem is ez a dolga), Robben pedig akkor sem fog labdát adni van Persie-nek, ha az élete múlik rajta.

Mégis, ezek klasszis játékosok, amiből Uruguay nem áll ilyen jól. Nincsenek sok puskaport szagolt, mégis ideális korban levő, sztárcsapatok által folyamatosan játszatott csillagaik. Van viszont egy nagyon egységes csapatuk, ahol mindenki jól tudja a dolgát. Hogy ez a cserékre is igaz-e, azt ma este megtudjuk, mert több helyen is kénytelen változtatni Oscar Tabarez. A lényeg viszont biztosan ugyanaz marad: masszív védekezés, gyors labdaszerzés, és minden labdával a visszalépő Forlánt kell keresni, aki majd vagy ellövi, vagy megjátssza az egy szem csatárt, aki valószínűleg Abreu lesz Suárez kiállítása miatt.  Tulajdonképpen a dolog rangja miatt jobban szeretnénk a hollandokat látni a döntőben, hiszen egy Classic holland-német, vagy egy látványos spanyol-holland nagyon sokat ígérne, de ehhez gyorsan hozzátennénk, csak akkor, ha végre látjuk őket egy teljes meccsen át jól játszani. Érzésünk szerint ez vagy megtörténik, vagy tárgytalan az egész, mert az eddig látott színtelen, szagtalan, áttetsző holland csapatot kivágja Uruguay, mint a taknyot.

Csak ne kiállítás, vagy bírói hiba döntse el a meccset, ennyit kérünk!

881 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr462133768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.07.07. 00:31:53

@bakító: teljesen mindegy, cambiasso már úgysem nyerhetne vb-t mással sem. inkább szegény messi, szegény agüero, szegény többiek.

horas 2010.07.07. 00:34:19

@Everred: @Minarik Ede bácsi:
Itt most nem ez volt a lényeg.
Hanem a srác az utolsó percekben való mindent egy lapra feltett offenzívát,nevezte szánalmasnak,mikor az a meccs ékes bízonyítéka ennek az ellenekezőjének most "Match Centre"-t ne írjunk.

Ajándék gól?
Az MU miért nem szerzett egy ajándék gólt az elején...?
hafíjuk szerintem értettétek nem az volt lényeg,hogy ki hány támadást vezetett a meccsen,mert Uruguay is probálkozott.

CaBeL 2010.07.07. 00:38:14

@Rexfelugyelo: mi az hogy miről beszélek? ki rúgta a gólt? Sneijder nem? nahát akkormeg. attól hogy sipákolsz orrba-szájba, még a hollandok nyertek, és TELJESEN megérdemelten. pont.

értelmetlen_nevű 2010.07.07. 00:46:06

@CaBeL:

ezt írtad te:

"na milyen gólokkal? láttad te a mai gólokat? Sneijder tekerése, Van Br. bombája, vagy Robben tökéletes fejese? TE LÁTTAD A GÓLOKAT? "

Sneijder tekerése lol. Ez első gól szép volt, a második megint kurva nagy mázli. Jobbak voltak a hollandok, de nagyon szomorú lennék, ha ÍGY világbajnokságot lehetne nyerni (mondjuk 2006 után már semmin sem lepődöm meg). pont.

horas 2010.07.07. 00:48:26

Amúgy annyit még a Hollandok módszeres fikázásához,hogy ez a csapat mocskosúl erős.
Ez a csapat szinte 0perc focival VB-döntőt játszik,ez azért nem lehet véletlen.
A brazilok ellen szerencséjük volt ez egyértelmű,de ezen a csapaton látszik,hogy az első komolyabb erőfeszítéseikből helyzeteik vannak és mivel televannak előrefele kiváló játékosokkal rendre történik valami.
A döntőben előnyből indulnak mert bárki is lesz az ellenfél,nem ők fognak kezdeményezni.

horas 2010.07.07. 00:50:04

@horas: Mourinho és Rehhagel szellem kisért a Hollandok körül...

CaBeL 2010.07.07. 00:51:06

Egyetlen egyet hibázott Hollandia ezen a meccsen, hogy 3-1nél nem basztak be még 2-t Uruguaynak, ugyanis a helyzetek megvoltak hozzá. Akkor senki nem károgna itt, meg uruguay is helyre lenne rakva. Mert szép-szép, hogy van egy Forlan, de utána nagy semmi.

horas 2010.07.07. 00:59:45

Az a németek ellen szól mindkét párharcban(spanyol és esetelg holland),hogy az ellenfelek legalább olyan jó csapat mint ők és min 4 helyen erősebbek egyénileg.

Ez a holland válogatott ellen nem lehet mit játszani mert télleg a semmiből lövik a góljaikat.

(Nálam Hollandia első számú favorit minden megvan bennünk a győztes tipusból.Az a gyanúm a holnappal kapcsolatban,hogy kicsit más fénytörésbe kerül az angol és argentín 4-es...)

CaBeL 2010.07.07. 00:59:52

Nem tudom, hogy ki írta a mai hollandia cikkeket az indexen, illetve egyet látok, vmi joó akárki, de szégyellje magát. azért a sportgéza mégse egy blog, hogy agyonfikázza a hollandokat, és minden kibaszott percnél felhozzon valami szabálytalanságot vagy általa sérelemnek vélt akármit, és elmondja, hogy szabálytalan az összes holland gól, az uruguayiak meg mind zseniálisak. Szánalom.

pimpalini 2010.07.07. 01:02:24

@CaBeL:

Játszhatjuk ezt persze, de úgy érzem felesleges...

de azért a mákról, ha már itt előkerült a "helyre tétel"

1. dán gól
2. japánok elleni szitáló lövés és nyomorult játék
3. Japán a végén közel állt az egyenlítéshez - ugye ha már arról beszéltél, hogy mi lett volna ha bepakolnak, hát én is mondhatom ezt Japánra
4. Szlovákia ellen volt 12 perc jó játékuk, s a végén megint majdnem megszívták. Ha Vittek - az egy szem csatár - kicsit ügyesebb, 2:2 a vége.
5. A brazilok elleni vicces gólok megint önmagukért beszélnek. Örültem nekik, mert a brazilokat sosem komáltam. De ott az agy nélküli Dunga-tanítványok intézték el saját magukat.
6. Elődöntő. Fentebb már esett róla szó, nem részletezem.

Ha a mindenkori német nemzeti 11 fele ennyi mákkal, bírói részrehajlással, 0 focival menetelne (mondom, alig emlékszem a hollandok meccseire), már rég átkozódna, meg károgna mindenki.

S akkor még nem beszéltem az antipatikus edzőjükről.

Fura ezt leírnom, de régen szimpatizáltam a hollandokkal, s most is azt hittem élvezet lesz nézni őket. Hát tévedtem. Most semmi rokonszenvem nem maradt irántuk.

Tika_ 2010.07.07. 01:04:55

ha a para gól szabálytalan volt a spanyolok ellen, akkor Sneijder gólját sem kellett volna megadni
@halihalo: szerintem is Van Bommel a kapitány

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 01:05:44

@értelmetlen_nevű: Nekem sem túlságosan szimpatikus ez a holland csapat, de azért ezt az így vébét nyerni dumát méltatlannak érzem. És a németek, hogy nyertek EB-t 1996-ban. Persze, Cruiff, Neeskens, Gullit, Rijkard, Van Basten, Bargkamp jobb játékosok voltak, mint akármelyik mai. A '74-es és a '88-as csapatok sokkal attraktívabbak is, mint a mostani. Na de mit kéne még csinálnia ennek a brigádnak, mint elverni, aki szembe jön, hogy te méltónak érezd őket a döntőre. Könyörgöm, hatból hatot nyeretek és elkapták a brazilokat is.

CaBeL 2010.07.07. 01:06:44

6/6-on szerintem nem kell semmit magyarázni. Még egy győzelem és egy Sneijder aranylabda + VB gólkirályi cím.

pimpalini 2010.07.07. 01:07:20

@CaBeL:

"agyonfikázza a hollandokat, és minden kibaszott percnél felhozzon valami szabálytalanságot vagy általa sérelemnek vélt akármit, és elmondja, hogy szabálytalan az összes holland gól, az uruguayiak meg mind zseniálisak. Szánalom. "

Talán mert látta is a meccset, nemcsak nézte...:)

horas 2010.07.07. 01:14:27

Van Bommel valószinüleg azért nem kap semmiért sem sárga lapot mert a hollandok félig meddig hazai pályán játszanak.Így már érthető.
hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BArok

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.07. 01:14:38

@popp: Joggal. Ha így nyer EB-t Görögország, lengetem a kalapom, mert azzal a játékosanyaggal csak így lehetett és zseniális volt. Csak mi most Sneijderékről beszélünk.

pimpalini 2010.07.07. 01:16:26

@popp:

Amúgy a lényeg az, hogy a 2006-os szégyen idén már semmiképp sem fordulhat elő.
Ezúttal tényleg focizni tudó csapat nyeri majd meg a VB-t, még ha a hollandok (ha ők nyernek) nem is túl gyakran mutatták meg a tornán, mire is lennének képesek valójában.

smartdrive 2010.07.07. 01:16:34

@horas: ez így nem pontos. az is kell hozzá, hogy még előtte, már hátrányban, nem támadnak

horas 2010.07.07. 01:20:30

@smartdrive:
Jólvan ne csüngjél itt a részleteken onnan indult a vita,hogy szánalmas,ha valaki támad a meccs végén...
baromság volt és kész
mindenki szokott tévedni...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.07.07. 01:22:03

Nekem konkrétan az a bajom a holland döntőbe jutással, hogy ha a bíró (és a vonal mellett futkározó másik sügér) nem ilyen vak, akkor a hollandok a 18. perctől nem 1-0-ra vezetnek, hanem 10 emberrel játszanak. És akkor ez még csak az egyik piros lapot érő megmozdulás volt az első félidőből.

horas 2010.07.07. 01:24:16

Amúgy ez az elődöntő tökéletesen vázolja mi a bajom ezzel a VB-vel.
1.)Uruguay szimpi csapat meg hajtottak,de hol vannak ők a világ 4 legjobb válogatottjától???
-Sehol.
2.)Az amúgy mindig közönség szorakoztató és rokonszenves Holland válogatott egy arrogáns faszokból álló visszataszító még anitfocit sem játszó csapat.

pimpalini 2010.07.07. 01:33:12

@horas:

"1.)Uruguay szimpi csapat meg hajtottak,de hol vannak ők a világ 4 legjobb válogatottjától???
-Sehol.
2.)Az amúgy mindig közönség szorakoztató és rokonszenves Holland válogatott egy arrogáns faszokból álló visszataszító még anitfocit sem játszó csapat."

Nekem semmi bajom sincs a végkifejlettel, sőt, a legjobb nyolc/tizenhat csapattal sem (kivéve Japánt, s Elefántcsontpart hiányát). Kárnak az argentin-német meccs korai voltát tartom.

De ha már legjobb négy:
1. tessék behelyettesíteni olaszország majd mindenkori csapatát, csak épp akkor le kell venni a szimpatikus jelzőt;
2. hasonlóan, mint fentebb kell eljárni mondjuk franciaország, vagy brazília (némely) csapataival.

Nekem egyik sem hiányzik. Továbbá az antifocit nyomató Portugália, s a megfejthetetlenül lehetetlen lúzer játékot mutató Anglia sem.

halihalo 2010.07.07. 01:34:09

@horas: Hmmm, valóban, főleg ez a kitétel támasztja alá: "Egyes kutatók szerint a dél-afrikai búrok ellen népirtás folyik."

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 01:35:22

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Ne hülyéskedj már Sneiderék vágtak tizenkét gólt hat meccs alatt, azok a görögök meg fölhúzták a kínai nagy falat, oszt vártak arra, hogy egy kósza szögletet befejel majd Dellasz (AS Roma) vagy Hariszteasz. Összehasonlíthatatlan a kettő. Ma se játszottak rosszul a hollandok. Van Bommel és Boularouz tényleg két türhő, de a holland egy jó csapat, ezt józan fejjel nem lehet kétségbe vonni.

Woland 2010.07.07. 01:35:44

van Bommel kapott egy lapok elleni vedőoltást a vébé előtt vagy mi? már a brazilok ellen sem akartam elhinni, hogy sárga nélkül zárta a meccset, most meg már az első félidőben parasztkodott annyit hogy le kellett volna baszni a pályáról mintha ott se lett volna. erre ez a bíró (akit én eddig messze a vébé legjobb bírójának tartottam) a 93. percben adja neki az első figyelmeztetést... más lett volna meccs ha van Bommel már egy jól megérdemelt, brazilok ellen összetahóskodott sárgával kezd.
majdhogynem összeesküvést kiáltok.

azon kaptam magam, hogy a dél-amcsiknak szurkolok pedig a köcsög uruguayiak is a begyemben voltak a házi hollandjuk, a kis nyulam-bulam Suárez miatt.

a partjelző eléggé sajnálatosan tévedett a hollandok javára - az első félidőben három ígéretes uruguayi támadás akadt meg egyvonalas "les" miatt - a hollandoknál csak Snejder Kuyt felé zúgó gyönyörű indítását nézte el nagyon a partjelző. De utóbbit csak az után fújták le, hogy Kuyt nem érte el a labdát, úgyhogy nem igazán büntették vele a Fantásokat.

a legvégén a le nem fújt kézzel blokkolást a tizenhatoson kívül szívesen láttam volna lassítva is - arc előtt/fej felett volt a holland keze úgy tűnt nekem, de nem ismételték, mindenesetre nagyon integetett mindenki.

a három góllal persze nem lehet vitatkozni - ha 2-1 után nem roggyantak volna meg az uruk akkor lehet, hogy még mindig tiziket rúgnának vagy már rég tangó visszhangozna a Tábla-hegy oldalában. de magukba omlottak pár percre mint egy libatollas dunna.

remélem a német-spanyol elődöntő győztese nyeri a döntőt is - hacsak holnap nem rendeznek "ki a nagyobb kőbunkó seggfej"-versenyt egymás között. ha köcsög módra jutnak döntőbe akkor nem is nézem, majd keresek valami női curling ismétlést '98 teléről.

jó szórakozást holnapra mindannyiunknak! estét!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.07.07. 01:37:48

hollandia siman jobb vt,csak maganak nehezitette meg a meccset,h 1-0,majd 3-1 utan is leallt. teljesen megerdemelten jutottak a dontobe,6 meccs,6 gyozelem. de keseru a szolo itt sokaknak. es milyen keseru lesz majd holnap este,miutan spanyolorszag elbucsuztatta a szetszopkodott nemeteket. ha megvalosul a holland-spanyol alomdonto,felolem barmelyik nyerhet,mindenkeppen boldog leszek. bar annyi elluzerkodott vb utan hollandianak nagyon kijar,megha Csoncsonnek es sok itteni ellendrukkernek nem is tetszik.

horas 2010.07.07. 01:42:38

@halihalo:
Jó hát szerinted mennyire gondoltam komolyan(?),csak érdekességként beszúrtam.Amúgy több száz éve voltak képben a búrok arra fele,ez látom nem tünt fel ennyire,mert ez nem illett a kötekedésbe.
De látom azért fortyog a epéd ilyen későn is.
Beteg.

horas 2010.07.07. 01:45:40

@pimpalini:
Nekem nem ezek a válogatottak hiányoznak,hanem jó válogatottak.
Ez a VB mindenképp alcsonyabb színvonalú mint szokott lenni.A felhozatal mindenképp.

horas 2010.07.07. 01:47:26

@ferenck: hollandia siman jobb vt,csak maganak nehezitette meg a meccset,h 1-0,majd 3-1 utan is leallt.

Ezt a brazil meccs után nem írtad volna le,pedig ugyan ez történt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 01:51:18

@horas: Soha nem a világ négy legjobb válogatottja jut az elődöntőbe, sőt nagyon is szubjektív melyik a négy legjobb. Mindig van vagy nyolc csapat, amelyik elózetesen kalkulálva odaérhet a négybe. Ezek közül sokszor már a csoportban elbukik valamelyik és épp ezért mindig befut oda meglepetés csapat. Így megy ez mióta az eszemet tudom, '86-ba a belgákat nem várta kutya se, '94-ben a svéd és a bolgár is oda furakodott, '98-ban a horvátokra nem számított senki, 2002-ben Korea és Törökország osont be. Talán csak '90-ben és 2006-ban jutottak olyan csapatok négybe, melyekre többé-kevésbé számítani lehetett.

Ettül szép a foci, hogy underdogok is odaérhetnek. Ha ez probléma, akkor tényleg csak a nemzeti bajnokságokat kövesd. Engem ez a rengeteg meccset befolyásoló bírói tévedés zavar, persze ilyenek is voltak mindig, csak mára már létezik a technika, mellyel ezeket szűrni lehetne.

Amúgy vicces, hogy ez egy tök jó vébé izgalmas meccsekkel és a többség mégis károg. Nekem kiestek a kedvenc csapataim mégsem anyázok.

De most már ajánlom, hogy a spanyolol nyerjenek végül ;-).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.07.07. 02:01:44

@horas: brazilia az 53. percig vt jobb azon a meccsen,utana viszont egyertelmuen hollandia vt a jobb. meg brazilia kulonben is mindig a legjobb,ha a median es a szaksajton mulna,1 vb-t se jatszananak le,mert mar elotte,jatek nelkul kiosztanak az aranyermet brazilianak,total fuggetlenul a mindenkori csapat erteketol. es a futballt 4 evente nezok szinten igy latjak. szoval,ugy kene csinalni,h a tobbi csak a 2. helyert jatsszon. vagy meg azert sem,mert az angol sajto meg a haromoroszlanosoknak osztana ki a mindenkori vb-cimet a torna elott. salamoni dontessel,legyenek ok a masodikak,a tobbi meg versengjen a 3. helyert. azaz,mindenkori vb-gyoztes: brazilia. mindenkori vb-ezustermes: anglia. a maradek indulhat a tobbi helyert. kevesebb izgalom lenne,viszont senki sem buslakodna a brazilok kuesesen,vagy az angolok leszereplesen

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.07. 02:59:36

@CaBeL: Megverték a portugálokat kétszer, a spanyolokkal döntetlent játszottak, megverték a franciákat, és az akkor nagyon jó cseheket, végül megnyerték az eb-t, mindezt 4 kapott góllal. Ugye te sem hiszed el, hogy beírtad a fenti kommented? :D

rajaram 2010.07.07. 03:45:12

Lehet ekézni Van Bommelt, de ha a hollandok megnyerik a VB-t, akkor azért, mert van a csapatukban egy olyan ember, mint VB. A többi csapatban ilyen nincs, sajnos a németben sem. Van Bommel a főnök, meghal a csapatért, ha valaki lazsál szétrúgja a seggét az öltözőben vagy a pályán. Régen nem volt ilyen típusú játékos a hollandoknál. Gattuso, amíg bírta sikerre vitte csapatait, a Milant és Olaszországot. Örülök, hogy a Bayernban játszik. Ott mindíg voltak ilyen típusú játékosok: Schwarzenbeck, Augenthaler, Lerby, Effenberg - az ilyen emberek viszik sikerre a csapatot.

United82 2010.07.07. 07:08:11

Teljesen megérdemelten vannak a hollandok a döntőbe. Ezen a Vb-n 6meccs 6győzelem a selejtezőkben 8meccs 8győzelem...szerintem ennél több nem kell...
plusz nézzük meg a tavaszi BL-t, ki volt a 2 főszereplő? Sneijder és Robben...
a kieséses szakaszban eddig kik a főszereplők a hollandoknál? Sneijder és Robben (a 7 holland gólból 6ot ők ketten lőttek)
szóval semmi meglepő nincs az egészben ha józanul belegondolunk...
Sneijder pedig: bajnok,kupagyőztes,BL győztes,VB döntős...nálam már aranylabdás...

United82 2010.07.07. 07:59:58

kis gólátlag..
Ha nem lett volna az első csoportkör akkor az egész torna átlaga 2,5 lenne..
így csak 2,26..

Az egyenes kieséses szakasz átlaga parádés:
2,84

rajaram 2010.07.07. 08:21:07

@Rooney82: Ha viszont megnyerik a németek (amire én számítok), akkor Schweinsteigernek kell az aranylabdát kapni.

Mourinho már nem a király 2010.07.07. 08:45:41

@rajaram: igen csak VB-t az eddigi 6 meccsből minimum 2-őn ki kellett volna állítani, ami után még 2 másikon nem is léphetett volna pályára. Ez a nem mindegy.

bz249 2010.07.07. 08:50:07

@Rooney82: mondjuk ez valahol azt is mutatja, hogy a támadó csapatjáték, ezen a vb-n valahol elveszett menet közben. A hollandok játéka arra épült, hogy náluk játszik a világ két legjobb játékosa aztán vagy Sneijder vagy Robben majdcsak megoldja valahogy. Az eddigiek fényében sikeresen.

Uruguay ugye... az uruk kiscsapat, örülnek, hogy van néhány épkézláb támadó spílerjük. Természetes, hogy egyéni villanásokra építenek.

A spanyol játék is arra épült eddig, hogy kézilabdázunk a hatosfal előtt aztán Villa majdcsak gólt szerez. Ami persze ugyebár űrfoci, de eddig működött.

Eddig a németek mutattak támadás kombinációkat, de ők meg nem nagyon játszottak még komoly védelem ellen. Meglátjuk mi lesz ma.

danesdzsu2 2010.07.07. 08:50:22

@bakító: ekkora bírói hátszéllel talán észak-korea is összehozta volna. Ők is megérdemelnék:)

@rajaram: én is ezt mondom, nem juthattak volna idáig a hollandok, ha korrektül fújnak a bírók, külön kiemelve van Bommel-t.

rajaram 2010.07.07. 08:57:27

@Anthony-a Polip megmondja!: Az ilyen típusú játékosokat állandóan ki kellene állítani, sárga lapok tömegét kellene nekik adni, aztán vagy megtörténik, vagy nem. Nem állították ki, játszani fog a döntőben. Ettől fogva az egész csak egy akadémikus vita. Azt te sem gondolod, hogy valami összeesküvés van a háttérben? Német drukker vagyok. Ez a fajta vezéregyéniség hiányzik a csapatból ahhoz, hogy tökéletes legyen. Még a spanyoloknál is van egy Puyol. Egy olyan ember, aki ha kell össze tudja fogni a csapatot, akire a többiek felnéznek.

Mourinho már nem a király 2010.07.07. 09:07:16

@rajaram: nem gondolok semmi összeesküvésre :)
Csak bosszantó látni, hogy egyik meccsen minden szarért repkedtek a lapok, a másikon meg végig faragták egymást, és alig volt 1-2 lap

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 09:10:13

@danesdzsu2: Persze lehet ilyeneket állítani, de ellenpróba nincs,szerintem meg a németek nem lennének már bent, ha megadják Lampard szabályos gólját. Legalábbis az a parádé, melytől a többség el van hasalva, elmarad.

Azért a selejtezőkkel együtt tizennégy meccset nyertek meg a hollandok a döntőig, pontosan annyit, amennyit játszottak.

Mourinho már nem a király 2010.07.07. 09:10:59

Egyébként a hollandok azt kell mondjam, hogy megérdemlik a döntőt. Sőt, ha jól megnézzük a még játékban maradt 3 csapat már legalább 2 éve Európa legjobb csapata (spanyolokat, és a németeket nem kell magyarázni, a hollandok ugye kiestek az EB-n, de addig messze a legjobb játékot nyújtották, csak volt egy 1 meccses rövidzárlatuk).
Szóval ez egy olyan VB ahol valóban a legjobbak közül kerül ki a győztes.

Nem mellesleg elég nagy esély van rá, hogy új VB győztes csapatot hirdessünk, se a hollandok sem a spanyolok nem nyertek eddig.

HosCincer 2010.07.07. 09:12:46

Bajor szurkerként van Bommel játékát nekem sem kell bemutatni, viszont az idei MvB a korábbiakhoz képest egy szent, de még néha így is bicskanyitogató dolgokat csinál. Mindezek mellett a holland csapatnak iszonyatosan szüksége van rá és csapat szempontból nagyon hasznos játékos (v.ö. Gattuso).

Egyébként a hollandoknak talán nem kéne két vkp-val játszani akiknek parancsba van adva, hogy a félpáját nem lehet átlépni. Tegnap a félidő után VdV beállása után sokkal (na jó, ez talán kicsit túlzás) gördülékenyebb lett a támadó játékük.

rajaram 2010.07.07. 09:16:26

@Anthony-a Polip megmondja!: Ez a foci. Szerencsétlen Müller véletlen hozzáért kézzel és nem játszhat a spanyolok ellen. Ugyanazon a meccsen meg volt egy csomó kezezés és csak szabadrúgás járt érte. Ez van. Visszatérve van Bommelre, eddig nem is gondoltam rá, hogy milyen fontos játékos, de utólag átgondolva arra lettem figyelmes, hogy a többi csapatban nem volt ilyen típus.Egyik csapatban sem. Pedig - megfigyelésem szerint - egy ilyen játékosra nagy szükség van, tartást ad egy csapatnak.

rajaram 2010.07.07. 09:20:51

@HosCincer: Ha te is Bayern drukker vagy, akkor biztos emlékszel, hogy akkor volt sikeres a csapat, ha egy ilyen "vadállat" is játszott. Nem csak a pályán mutatott teljesítménye volt a lényeg, hanem az, hogy az öltözőben rettegtek tőle a többiek, mert szétrúgta a seggét annak, aki nem hajtott, mint egy állat (Schwarzenbeck,Augenthaler,Effe,stb.).

nordsee 2010.07.07. 09:29:55

Tudom, hogy teoretikus meg ez mégis csak sport, de a ghánok szerintem picsánrúgták volna a hollandokat. Már csak a gyors és változatosabb támadópotenciáljuk miatt.
Vagy nem.
Nem lehet tudni, hajlamosak a hollandok üldögélni egy gólon, de ha kell, nyomnak negyedóra focit.

balu11 2010.07.07. 09:34:50

@pimpalini: (nem tudtam hirtelen melyik kommentedre válaszoljak, annyi cifra baromságot hordtál össze, már ne haragudj)

Kezdve azzal, hogy a holland válogatott egy semmi, egy nulla a VB-n. Érdekes... Akkor ki "valami"??? A hollandok döntősök, kiverték Brazíliát, a frisshájpos (és tényleg jó) Uruguayt, 100%-osan hozták le a 6 meccsüket. OK, kevesebbet sarkaznak, mint a brazilok, nem vitatom. De láttál mostanában foci meccseket? Észrevetted, hogy a "látvány feladása az eredményesség érdekében" meglehetősen elterjedt???

Aztán meg, hogy milyen gólokat lőnek a hollandok... Bazzeg, erre nem is reagálok, komolyan, valahol nézzél utána, szépen nézdd meg egymás után a hollandok idei VB-góljait, aztán írdd le még egyszer ezt a mondatot.

Meg ez a kedvenc ostobaságom, h mi lett volna ha (a japóknak jó kapusa van, a szlovákok lőnek még egyet, ...). Most komolyan kérdezem, ebben az elmúlt hétben néztél először sporteseményt, ugye?

Csalás a holland meccsen. Akkor mit mondasz a argentín 3 méteres lesre, és a Lampard-lesgólra??? RvP lehet (!), hogy lesen volt, és ez lehet (!), hogy befolyásolta a kapust - de mindkét komponens erősen véleményes. És mi az, hogy 1,5 szabályos gól?? Gio túl messziről lőtte? Robben túl pontosan fejelt??? Eddig nem tudtam, h ezek tilosak...

sztem keress vmi más helyet, pl. a csalóbíró.blog.hu, vagy a hajráuru.blog.hu (bár Tabarez simán elismerte, hogy megérdemelten nyertek a hollandok, eszébe sem jutott bírózni), esetleg a mocskoshollandok.blog.hu - ott te leszel a sztár ezekkel a kommentekkel

(bár sajnos, ahogy elnézem errefelé is a növekvő holland-gyűlöletet - amit csak a nem oly rég divatos Barca-utálathoz tudok hasonlítani - lehet, hogy itt is otthonra találnak magvas gondolataid)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.07. 09:36:06

@nordsee:
igazad van
mármint h teoretikus :)

bz249 2010.07.07. 09:43:09

@Anthony-a Polip megmondja!: a vb negy legmasszivabb csapata Brazilia, Hollandia, Nemetorszag es Spanyolorszag. Akarki nyeri meg a vb-t kettot ezek kozul elintezett.

Nyilvan teljesen megerdemelt a diadala.

Chiro2 2010.07.07. 09:46:26

@Strigo a divatdrukker: Nem tudom, hogy ő -e a csapatkapitánya a köcsögválogatottnak, de bejutott vele a döntőbe.

McElekkk 2010.07.07. 09:52:49

Van Bommel tipikusan olyan játékos, akit akkor becsül az átlag drukker, ha az ő kedvenc csapatában játszik. Minden más esetben egy gyökérnek tart. Mert az is, de tudja, hogy kell egy ilyen a csapatba. (Nem drukkolok a hollandoknak.) De azt tényleg látni lehet, hogy ezt az embert csak a győzelem érdekli. Ezért mindent meg is tesz. Még ha sokszor olyan is, mint akinek elgurult a gyógyszere. Ezen a meccsen simán ki lehetett volna állítani. Vitán felül áll. A oranje játékosai közül nekem egyedül Sneijder szimpatikus. Az uruk közül egyedül Suarez nem.
@Rooney82: teljesen egyetértek holland vagy német győzelem esetén, az aranylabda sorsa már félig el is dőlt

balu11 2010.07.07. 09:53:10

@Anthony-a Polip megmondja!: @bz249: teljesen egyet értek

olaszok, franciák, angolok megalázták magukat, Argentína elmaradonázta, a másik 4 esélyes közül kettő már találkozott egymással, kettő meg ma fog

a végén pedig 2 olyan csapat játssza a döntőt, aki mindenféleképpen megérdemli, hogy ott legyen, és akkor már csak azon kell izgulni, hogy a döntő is megérdemelt győztes hozzon

kifejezetten tetszik a dolgok ilyetén alakulása, ilyennek kell lennie a VB-nek - pont ezért zavar, hogy sok ......... jön ezzel a "nem érdemlik meg", "az ellenfél magát verte meg" dumával

nincs antipatikusabb (és akkor nagyon finoman fogalmaztam) szurkolói magatartás, mint a másik csapat győzelmét elrelativizálni, kisebbnek feltűntetni, mert ez leginkább az ellenfél szurkolóinak fáj, akik meg ugyebár "kollegák"... és egyébként is k_rva sportszerűtlen dolog

zsakfos 2010.07.07. 09:57:16

@balu11:
Ne nagyon húzd fel magad, csak örülj csendben mint én:))
Hollandia eddig az összes vb döntőhöz vezető meccset ( selejtezők, vb meccsek) megnyerte. Aki szerint nem megérdemelten játszik döntőt, az szimplán értelmi fogyatékos.
A többi meg maszlag és a tipikus magyar mentalitás megnyilvánulásai: " nekünk semmi se jó" , "jó igen,de...", " dögöljön meg a szomszéd tehene is", " mi lett volna ha" stb. stb.

SamS 2010.07.07. 09:58:29

@balu11: "Lampard-lesgólra???"

Hány vb meccset néztél meg eddig, ember?

Gio gólja előtt meg van bommel piroslaposan lépett oda, de ne zavarjon ez téged.

bz249 2010.07.07. 10:04:55

@zsakfos : a jatekuk ettol fuggetlenul nem tetszik, mert tulontul arra epul, hogy a ket vilagsztarunk majd csinal valamit oszt akkor nyerunk. Nade ki vagyok en, hogy belekossek? Az aranycsillagos narancsmezt meg ugyis meg fogom venni.

balu11 2010.07.07. 10:06:14

@zsakfos : igazad van, megpróbálom

Annyira örültem Gio góljának!!! Ő maradt az előző garnitúrából - akiket még a mosatniaknál is jobban bírtam - egyedül, nagyon megérdemelte!

Ja, és mindhárom holland gól a kapufáról ment be (OK, a 2. kis szerencsével), az sem semmi. Mint ahogy Robben tanítani való fejelő mozdulata sem, pedig nem az a született Borgetti...

r_magpie 2010.07.07. 10:12:12

Ez "a hollandok nem érdemelték meg"-duma hülyeség, bár gondolom sokakból csak a játékuk miatti csalódottság (meg a VBommel iránt táplált jogos ellenszenv) szól. Basszus, 100%-os teljesítménnyel jutottak döntőbe. Igaz, hogy az első négy meccsük nézhetetlen volt, de durva elfogultság kell ahhoz, hogy lefitymáljuk a döntőbe jutásukat.

Nem megérdemelten sokáig jutni egy világversenyen eddig csak Dél-Koreának sikerült 2002-ben.

nordsee 2010.07.07. 10:13:10

@pote: Az összefoglalót írd, teee! ;-)
Bár _benitónak kellene, a revideáció "végett". Megint csak töredékidő jutott az értelmes labdarúgásra, az uruk mégsem tudták kibányászni, még azt a kis beszáradt fikát sem.

balu11 2010.07.07. 10:26:15

@SamS: OK, a "les" szócska véletlenül került bele, de azt gondolom, hogy pontosan tudod te is, hogy mire céloztam, csak kötözködsz, mert (gondolom, persze, lehet, tévedek) böki a csőröd, hogy a hollandok idáig jutottak - de semmi gond, ez most a trend

(az meg, h v. Bommelnek a neve, és múltja miatt jár a piros, ha pályára lép, nem feltétlenül tartom jogosnak... ja, arra a "brutális" ütközésre gondolsz, amikor szabad labdáért léptek oda ketten, és az ütközés után az uru srác simán felállt, leporolta magát, és eszébe nem jutott reklamálni, hanem ment szépen vissza védekezni...??? te tudod....)

az idei VB-n, vagy összesen az eddigi VB-ken általam követett mérkőzések számára vagy kíváncsi, "ember"? (még mielőtt félreérted, nem azért van zárójelben, mert ..., hanem mert te is használtad ezt a megszólítást) és kizárólag a labdarúgás sportágban? csak felnőtt? csak férfi? megpróbálom összeadni majd

Cunning Linguist 2010.07.07. 10:28:58

@pimpalini: Ezek azért vicces kijelentések. Mert a jelenlegi uruguayi foci annyira nagy szám. Egyedien játszanak, pl. tegnap a 0. perctől kezdve nem volt hátul mindig 8 ember, és hatalmas keresztpasszokkal operáltak, illetve iszonyat cseleztek, mi? A hollandok meg játszották az antifocijukat...
@neeskens: nem voltak durvák? lol:D favágók gyülekezete

zsakfos 2010.07.07. 10:33:57

@balu11:
Gio góljának én is nagyon örültem, élete utolsó előtti meccsén egy ekkora gólt akasztani, áhh:)
Utolsó meccse lesz a döntő, ha megnyerik, nekem szimbolikusan az egész kilencvennyolcas, kétezres csapatnak is nyeri azt. Bár elképesztően sajnálom, hogy másik nagy kedvencem van der Sar már nincs ott , mert az egész pályafutásáért ő is nagyon megérdemelné.

Beren28 2010.07.07. 10:35:56

@balu11: Most meg abba fog belekötni, hogy idézőjel, nem zárójel! :)

Bár én nem vagyok akkora holland drukker, mint te (ez a második olyan világverseny, amikor senki másnak nem drukkoltam, csak nekik), engem is felettébb zavar ez a holland-ellenesség.

A meccset nézve fel sem tűnt, hogy vBommellt ötször ki kellett volna állítani, bár lehet, hogy én sem néztem elég meccset. Kezdhetek én is számolgatni...

Az meg, hogy nem a tőlük megszokott elsöprő játékkal látom őket menetelni, engem egy cseppet sem zavar. Sőt nem is látom őket annyira szenvedni, mint "a támadó futball isteneit",a spanyolokat.

zsakfos: az aranycsillagos mezt én is megveszem!

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.07. 10:37:34

@nordsee:
benito írja elvileg.
puffogásomat a "mocskos hollandia"-ba tartogatom :)

Minarik Ede bácsi 2010.07.07. 10:40:09

@horas: Az angolok azért nem jutottak ajándékgólhoz, mert nem dobálták magukat úgy, mint Jancker meg Basler. A bayorok ajándékba kaptak egy szabadrúgást a bírótól, Peter pedig egy kicsit késve vetődött.

zsakfos 2010.07.07. 10:52:24

@pote: de Wintert se hagyd ki belőle légyszíves:)

sporttárs 2010.07.07. 11:00:11

@popp: Ez teljesen korrekt. A hollandok elővezetik, amiben jók, vitathatatlanul volt szerencséjük is, elég csaka dánok, a brazilok öngóljára gondolni, vagy a labdát a kaopuba beütő japán kapusra (Schneijder "öt" gójából mennyi az övé valójában, három? :) ) - de vb-döntőbe érdemtelenül jutni nem lehet. Tudni kell nyerni. 2002-ben a németek háromszor 1-0-ra nyertek a kieséses szakaszban, és döntősök voltak, most ugyanezt fogják szerintem a spanyolok elővezetni. Tudnak nyerni...

Érdekes meccs volt ez a tegnapi, mert Hollandia szerintem is jobb csapat Uruguaynál és nem is mondanám érdemtelennek győzelmüket (pláne, mert az uruk kissé halványabbak voltak a korábbinál), de azért két góljukat is visszhang nélkül vonhatta volna vissza a bíró, és ez, meg Van Bommel most már egészen mocskos és büntetlen ámokfutása azért odacsempészi rossz ízt az ember szájába.

(Azért az röhejes, hogy miközben lassan azt is parancsba adják a bíróknak, hogy szúrós tekintetért büntessenek, lehet játékos, aki nyilvánvalóan az ellenfél lábára utazva végigjátssza a vébét. És De Jong dettó, meggyőződésem, hogy ez taktikában van kiadva a két szűrönek, főleg, mert tehetik.)

sporttárs 2010.07.07. 11:03:27

@zsakfos : Szerintem aki Van Bommel ámokfutását a holland menetlés közepette azért fel merészeli emlegetni, az nem értelmi fogyatékos, aki szerint viszont simán belefér, az igen. Vagy egy bunkó.
Ez nem a holland győzelmi sorozatra vonatkozik, az teljesen egyértelmű és tiszteletet parancsoló. Ott a helyük a döntőben. De nehogy már ne lehessen nerm tetsző dolgokat szóvá tenni.

SamS 2010.07.07. 11:03:48

@balu11: Eddig van bommelnek volt ~10 sárgalapos belépője (egy meccsre ~ 2 jutott), mégis egyetlen sárgával lejátszotta a vébét.

Amúgy igen, arra az "ütközésre" gondolok, amikor nyújtott lábbal rátartott az uruguayi középpályás sípcsontjára.

www.youtube.com/watch?v=htR8LuWbOws

És utána nem futott tovább a srác, hanem meg is állt (miközben van Bronckhorst hatalmas gólt rúgott) - nem mintha ez változtatna a lényegen.

Már az is baj, ha valaki nem reklamál, pedig jogos lenne?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 11:09:24

@Strigo a divatdrukker: szerintem az ő munkássága megérdemli, hogy a Köcsög Hall of Fame-ben is ott legyen a helye.

pat bateman 2010.07.07. 11:10:16

FA-PA-PUCS!!! azaz 3-2 ide. nem is kommentelek többet, ma már felesleges volt Index főoldalra tenni ezt a tárgytalanná vált blogot!:)
2008 óta veretlen a válogatott, ugyan már... persze, szerencse is kell, mint úgy általában az élethez, de hogy megérdemelték, az tuti...

Viva Oranje! Várom a Német-Holland döntőt. Kemény ütközet lesz!

Minarik Ede bácsi 2010.07.07. 11:19:17

@sporttárs: A két szűrős tétellel abszolút egyetértek, viszont sajnos lehet érdemtelenül VB-döntőbe jutni: 1990. Argentína. A kieséses szakaszban csak egyszer nyertek 1:0-ra, s két 11-es párbajt nyert meg nekik Goycoechea, de csoportmeccset is csak egyet nyertek, azt is úgy, h a bíró nem vette észre (?) h Maradona a gólvonalán állva kézzel hárított.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 11:31:24

@heinrich: Meloval kiváló szűrőpárt alkotnának.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.07.07. 11:39:16

@Minarik Ede bácsi:
miért, Goycoechea nem érdemelte meg a döntőt?

Minarik Ede bácsi 2010.07.07. 11:41:25

@rajaram: Nem is szólva arról, h a bírók is féltik a testi épségüket, estleg a családjukat...

exeaxe 2010.07.07. 11:56:22

@pat bateman:
"nem is kommentelek többet,"

Allah nagy

balu11 2010.07.07. 11:56:24

@SamS: kötözködni lehet, de ha fociztál (vagy bármit) sportoltál valaha versenyszinten, akkor pontosan tudod, hogy mit jelent, ha egy ütközés után valaki egyáltalán nem reklamál... Legkevésbé sem piros lapot belépőt.

De szeretném felfüggeszteni a "hollandok nem érdemlik meg" vitát egy kicsit, hogy leírjam, nagyon komolyan gratulálok Uruguay-nak már most, hihetetlen szimpatikus, nézhető, élvezhető és mindemellett eredményes focit tolnak, nagy egyéniségekkel. Sport és _a csapat_ iránti alázatból példát vehet róluk sok európai, ill. Európában játszó sztár (bizony több holland is). Nagyon drukkolok nekik bármelyik csapat ellen is játszák a bronzmeccset!

bz249 2010.07.07. 11:56:24

@popp: Pepenek is helyet kellene szoritani a csapatban. Vagy o lenne a minosegi csere?

zsakfos 2010.07.07. 11:57:44

@sporttárs:

"Aki szerint nem megérdemelten játszik döntőt- Hollandia-, az szimplán értelmi fogyatékos. "-
én ezt írtam.

"Szerintem aki Van Bommel ámokfutását a holland menetlés közepette azért fel merészeli emlegetni, az nem értelmi fogyatékos, aki szerint viszont simán belefér, az igen. Vagy egy bunkó." -ezt te.

Ne magyarázz bele légyszi olyat a mondanivalómban ami nincs benne ( egy szót nem írtam van bommelről). Köszi!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 12:00:57

@bz249: Ő középhátvédként is bevethető.

Strigo 2010.07.07. 12:06:11

@popp: és mi lesz a szintén rendkívül szimpatikus Pepével?

bz249 2010.07.07. 12:09:46

@popp: akkor megnyugodtam, ossze lehet tenni ezt a massziv vedekezotriot.

Csörszike 2010.07.07. 12:12:55

@balu11: Balukám, az a v bommel ütközés emberre, azon belül térdre irányult. ennek ellenére az uru télleg nem fetrengett meg reklamált (pedig egy fetrengéssel, sikítással lehet, h kiprovokált volna legalább egy játékmegállítást,jvezetői labdát...). az nálam is egy narancssárga (oranje, hehe...) lap volt. ennek ellenére tabarezzel egyetértek, a holland csapat valóban jobb. és uruguayt pont ezért is lehetett szeretni: nem csalóbíróznak (holott szvsz a nyálköcsög valóban egy kb 8 centis lesen kalimpált a megpattanó sneider lövés irányába, a végén meg gondolom nem véletlenül nem ismételték a 17 méteren vmivel blokkolt lövést), nem szimuláltak, nem fetrengtek, hanem megalkuvás nélkül nyújtották a taktikus, fegyelmezett és o9lykor még látványos focijukat is a vb-n végig. a tegnapi meccs 65. perce környékén (amikor az a vd vaart lövés volt, és robben az égbe bikázta a guruló labdát 8 méterről-nyilván jobbal) az uruk meghaltak, szerintünk (istvánka és én) a ghánai hosszabbítás miatt, meg mert tabareznek már nemigen volt minőségi cseréje (suarez, lugano, lodeiro kiesésével ugye), és már nem értek olyan közel oda a hollandusokhoz, akiknek így volt ideje lövőcselre, passzra, beadásra(kuyt, a kedvenc hollandom). gyorsan e is szedtek 2-őt.
ezek után volt szerintem óriási (sport)emberi teljesítmény felálni, és hullafáradtan még benyomni a kapujuk elé a (brazil meccs uccsó 20 percét egyébként emberelőnyben futballozó, így valszeg kevésbbé fáradt) hollandokat, szerezni egy parádés gólt (a jobb-bekk ballal elnyesi a hosszú alsóba egy szab.rúgás kombó után(zantti jut eszembe...)!!!??? ez milyen már?
szóval szerinem így kell meghalni egy pihentebb, jobb erőkből álló ellenfél ellen.
grat a hollandoknak, de a döntőben bármelyik másiknak fogok drukkolni!
a szívem iszont egyiknek se, az a bronzmeccsen fog dobogni:)

danesdzsu2 2010.07.07. 12:46:08

@zsakfos : Természetesen értelmi fogyatékos mindenki, aki szerint van Bommel hihetetlenül kevés sárgát kap a produkcióihoz képest.

@imici77: ne igyál ennyit, még a végén csúzlis drukker leszel.:P

montipájton 2010.07.07. 12:48:22

@Minarik Ede bácsi: Ezt adom, az az argentin válogatott minden vb-k legérdemtelenebbül döntőbe jutó csapata volt,a végén mégis mit összesírtak, hogy nem nyerték meg. Méltó volt ahhoz a brutál szar vb-hez egy ilyen döntős.

montipájton 2010.07.07. 12:51:53

@montipájton: Hozzáteszem, négy évre rá megbűnhődtek, ott egész jó csapatuk volt, ami messzire juthatott volna, de jöttek Hagiék. ))) Lehet, 4 év múlva a hollandok is így járnak.

danesdzsu2 2010.07.07. 13:01:51

@zsakfos : Akik arról írtak, hogy Hollandiának nem igazán a döntőben van a helye, azok mind megemlítették az okok közt van Bommel-t is. Aki tudja, hogy miért, annak felesleges csapágyasra forgatni a szemét, aki meg nem, az értelmi fogyatékos.

Beren28 2010.07.07. 13:35:57

Jó ez az érv: "Aki nem úgy vélekedik mint én, az értelmi fogyatékos."
Gratula hozzá - bármelyik táborból jöjjön is!

pimpalini 2010.07.07. 13:57:20

@balu11:

Látom egy újabb elfogult holland drukker került elő a narancsvidékről. Ha figyelmesen olvastál volna, tudnád, hogy amit most hirtelen felsoroltál különböző kommentekre érkezett reakció volt.

Arról nem tehetek, hogy szurkolói elfogultságodban nem látod meg azokat a dolgokat, melyek tényszerűek:
1. Nézhetetlen játék.
2. Esetleges, olykor szerencsés gólok.
3. Apró, s kevésbé apró játékvezetői hibák.

Megnéztem volna a 10 emberrel építkező holland támadásokat mondjuk a 33. perctől kezdve, miután egy idióta Mallenco-jellegű játékvezető már leparancsolta volna van Bommelt a pályáról (jogosan).

NEm hollandellenes vagyok, csupán nem tetszik, hogy egy csapat (ráadásul ez a csapat) ilyen játékkal döntős. Az utóbbi 25 évben sokszor kedveltem a hollandokat, mert élmény volt nézni azt, amit a pályán műveltek. Most az első 2 forduló után azt vettem észre, hogy nem vagyok rájuk kiváncsi. Mivel - még egyszer mondom, hogy megértsd - a játékuk nézhetetlen. Ez van. Ha a mindenkori olasz válogatott mutatna ilyen focit, csak legyintenék rá, mondván: mindig ezt csinálják. De a hollandoktól többet vártam.

Az meg, hogy megérdemlik, mert ugyanúgy hollandok, mint azok, akik annak idején elbuktak, baromság. Ugyanúgy marhaság ha azt mondod, hogy a 14-ből 14 miatt megérdemlik, mint az, ha azt gondolod, hogy valaki azért hülye, mert szerinte nem érdemlik meg. Ennyi.

Gondolom annak idején szurkoltál a görögöknek is, mert olyan szép focival nyertek EB-t. (a két csapat között az a hatalmas különbség, hogy a görögök nem tudtak mást, a hollandok meg - állítólag - brilliánsan is tudnának focizni; hát ez az amiből nem láttunk eddig semmit sem) Vagy az olaszoknak 2006-ban...

Az csak a te narancsvakságod minősíti, hogy még csak a be nem fújt uruguayi tizenegyest sem veszed észre, továbbá agyatlan vBommel rugdosódását. Ha ez a te focid, köszönöm, de nem kérek belőle...

Ettől függetlenül egyértelmű, hogy ezen a VB-n a jó csapatok kerültek be az egyenes kieséses szakaszba, a 8 és a 4 közé. Ezért (is) tetszik nekem ez a VB jobban, mint a 2006/2002/1998-as. De engedtessék meg nekem, hogy szabadon kritizálhassam a narancsosok nézhetetlen győzelmeit, szembesítve őket a németek hajtós és látványos focijával.

Valahogy úgy érzem, ha megcserélnék a 2 csapatot (játékban: azaz a németek nyomnák a hollandok fociját és fordítva), most minden, magát szakértőnek láttató blogger/kommentelő/svájcisapkás vagontologató folyamatosan átkozná a németeket és ünnepelné a hollandokat...

pimpalini 2010.07.07. 14:05:45

@zsakfos :

Látom vannak itt olyanok, akik nem fecsérelnek időt a korrekt érvelésre, továbbá nyugodt szívvel elküldik a halál náthás faszára azokat, akiknek nem az a véleményük, mint nekik.

Csak egy demagóg kontra a magasröptű gondolatodra:

"Aki szerint nem megérdemelten játszik döntőt, az szimplán értelmi fogyatékos. "

Aki szerint a görög válogatott nem megérdemelten nyert EB-t, az hülye - veled az élen kedves páviánom - hisz eljutott a döntőig és akit tudott, megvert.

Vagy: az egyetlen csapat, amely "megérdemelné" a VB-győzelmet a VB-n mutatott játéka alapján, az a német válogatott.

Lehet kötözködni...

pimpalini 2010.07.07. 14:12:44

@zsakfos :

Mert ugye van Bommel és a holland válogatott menetelése két külön dolog...
Muhaha!:)

pimpalini 2010.07.07. 14:16:34

@bz249:

Szerintem a legnagyobb favágó csapatkapitányi karszalagjáért három játékos verseng: Felipe Melo, Pepe, van Bommel.
A hármas természetesen szétszedhető a legalattomosabb, a legdurvább, vagy éppen a legagyatlanabb, legbumfordibb (bár itt Robinho is eséllyel indul) "verseny" alapján is.

Minarik Ede bácsi 2010.07.08. 08:04:15

@montipájton: Jól dolgozott a keleti blokk: Nemcsak Hagiék, de Stoichkovék is leverték az argentinokat.

Minarik Ede bácsi 2010.07.08. 11:33:18

@pimpalini: 2006-ban az olaszok előkészületi meccsen nem a magyar válogatottat verte meg, hanem a hollandokat idegenben 3:1-re meg a németeket 4:1-re. Viszont a VB-n győzni akartak, nem pedig szépen meghalni.
süti beállítások módosítása